♦️ یکی از سوالاتی که ذهن بسیاری از طلاب را( به خصوص در این برهه که معیشت عمده مردم بویژه طلاب در مضیقه قرار گرفته است) مشغول کرده است، این است که چرا به حوزه آمده ام؟🤔
🔰 اگر به حوزه نمی آمدم مگر چه مشکلی داشتم؟
🔰 اگر دنبال کسب اصول عقائد و تحصیل ایمان صحیح باشم، طی این مسیر، متوقف بر حضور در حوزه نیست.
🔰 اگر بجای حوزه در رشته دیگری تحصیل می کردم، هم دنیا داشتم و هم می توانستم به معنویاتم بپردازم.
🔰 مگر در حوزه چه چیزی قرار است به دست بیاورم که بیرون از حوزه نمی توانم کسب کنم؟
🎙 در ادامه پاسخ این سوالات و سوالات مشابه، که ذهن بسیاری از ما را درگیر کرده است، از زبان استاد شهید آیت الله مطهری "رحمه الله" می شنویم .
برای رسیدن به جواب سوالات بالا، ما را دنبال کنید.
@maharathaye_talabegi
﷽
✅ خاطره ای خوش و جاوید
🎙استاد شهید آیت الله مطهری رحمه الله
🔰 یادم هست، در زمانی كه در قم تحصیل می كردم، یك روز خودم و تحصیلاتم و راهی را كه در زندگی انتخاب كرده ام ارزیابی می كردم؛ با خود اندیشیدم كه آیا اگر بجای این تحصیلات، رشته ای از تحصیلات جدید را پیش می گرفتم بهتر بود یا نه؟ طبعا با روحیّه ای كه داشتم و ارزشی كه برای ایمان و معارف معنوی قائل بودم، اولین چیزی كه به ذهنم رسید این بود كه در آن صورت وضع روحی و معنوی من چه می شد؟
ادامه کلام علامه شهید مرتضی مطهری را در کانال زیر بخوانید
@maharathaye_talabegi
🔰 فكر كردم كه الان به اصول توحید و نبوّت و معاد و امامت و غیره ایمان و اعتقاد دارم و فوق العاده اینها را عزیز می دارم؛ آیا اگر یك رشته از علوم طبیعی و یا ریاضی یا ادبی را پیش گرفته بودم چه وضعی داشتم؟ به خودم جواب دادم كه اعتقاد به این اصول و بلكه اساساً روحانی واقعی بودن وابسته به این نیست كه انسان در رشته های علوم قدیمه تحصیل كند. بسیارند كسانی كه از این تحصیلات محرومند و در رشته های دیگر تخصص دارند، اما دارای ایمانی قوی و نیرومند هستند و عملاً متّقی و پرهیزكار و احیاناً حامی و مبلّغ اسلام اند و كم و بیش مطالعات اسلامی هم دارند؛ احیاناً ممكن بود من در آن رشته ها بر زمینه هایی علمی برای ایمان خود دست می یافتم بهتر از آنچه اكنون دست یافته ام.
🔰 آن ایّام، تازه با حكمت الهی اسلامی آشنا شده بودم و آن را نزد استادی - كه بر خلاف اكثریّت قریب به اتفاق مدّعیان و مدرّسان این رشته صرفاً دارای یك سلسله محفوظات نبود، بلكه الهیّات اسلامی را واقعا چشیده و عمیق ترین اندیشه های آن را دریافته بود و با شیرین ترین بیان آنها را بازگو می كرد می آموختم. لذّت آن روزها و مخصوصاً بیانات عمیق و لطیف و شیرین استاد از خاطره های فراموش ناشدنی عمر من است.
۱. ظاهرا منظورشان از استادِ حکمت الهی، حضرت امام خمینی رحمه الله است.
✅ در آن روزها با همین مسأله كه آن ایّام با مقدّمات كامل آموخته بودم آشنا شده بودم، قاعده ی معروف «الواحد لا یصدر منه الاّ الواحد» را آن طور كه یك حكیم درك می كند درك كرده بودم (لااقل به خیال خودم) ، نظام قطعی و لا یتخلّف جهان را با دیده ی عقل می دیدم، فكر می كردم كه چگونه سؤالاتم و چون و چراهایم یك مرتبه نقش بر آب شد؟ و چگونه می فهمم كه میان این قاعده ی قطعی كه اشیاء را در یك نظام قطعی قرار می دهد، و میان اصل «لا مؤثّر فی الوجود الاّ اللّه» منافاتی ندیده آنها را در كنار هم و در آغوش هم جا می دهم، معنی این جمله را می فهمیدم كه «الفعل فعل اللّه و هو فعلنا» و میان دو قسمت این جمله تناقضی نمی دیدم، «امر بین الامرین» برایم حل شده بود
🔰 بیان خاصّ صدر المتألّهین در نحوه ی ارتباط معلول با علت و مخصوصاً استفاده از همین مطلب برای اثبات قاعده ی «الواحد لا یصدر منه الاّ الواحد» فوق العاده مرا تحت تأثیر قرار داده و به وجد آورده بود؛ خلاصه یك طرح اساسی در فكرم ریخته شده بود كه زمینه ی حلّ مشكلاتم در یك جهان بینی گسترده بود؛ در اثر درك این مطلب و یك سلسله مطالب دیگر از این قبیل، به اصالت معارف اسلامی اعتقاد پیدا كرده بودم، معارف توحیدی
قرآن و نهج البلاغه و پاره ای از احادیث و ادعیّه ی پیغمبر اكرم و اهل بیت اطهار را در یك اوج عالی احساس می كردم.
🔰 در این وقت فكر كردم دیدم اگر در این رشته نبودم و فیض محضر این استاد را درك نمی كردم همه چیز دیگر چه از لحاظ مادّی و چه از لحاظ معنوی، ممكن بود بهتر از این باشد كه هست، همه ی آن چیزهایی كه اكنون دارم داشتم و لااقل مثل و جانشین و احیاناً بهتر از آن را داشتم، اما تنها چیزی كه واقعاً نه خود آن را و نه جانشین آن را داشتم همین طرح فكری بود با نتایجش؛
الآن هم بر همان عقیده ام.
.
امشب میخوام یه کتاب معرفی کنم که خواندنش برای طلبه ها از نان شب واجب تره.
.
@maharathaye_talabegi
#معرفی_کتاب
📚بدان ایدک الله
نصایح رهبر معظم انقلاب مدظله العالی به طلاب
کتابی که خوندنش برای طلبه ها از نون شب واجبتره.
برای عضویت کلیک کنید.
@maharathaye_talabegi
♦️ بعد از شکل گیری انقلاب اسلامی هر کدام از اصناف و اقشار، برای ادامه انقلاب، وظایفی را بر عهده دارند امّا در این میان، طلّاب سهم ویژه ای را به خود اختصاص میدهند.
♦️ طلبه باید به گونه ای باشد که بتواند باری از بارهای زمین مانده ی انقلاب را بر دوش بکشد و این امر ضرورت آماده سازی طلّاب را برای به انجام رساندن رسالتهای خود را روشن تر می سازد.
.
🔴 اما این رسالت ها چیستند؟ آن وظایف و بارهای بر زمین مانده کدامند؟
.
.
1⃣ کتاب #بدان_ایدک_الله، حاوی توصیه ها و سخنان رهبر انقلاب خطاب به طلّاب است که شامل سه فصل «کلیات»، «شئون و وظایف طلبگی» و «تکالیف سنگین علما» می باشد.
2⃣ در فصل اول این اثر به مباحثی مانند «طلبه در تراز انقلاب اسلامی باید چگونه باشد؟، رابطه ی غفلت از هدف و آفت برای طلبه ها از نظر معظّمٌ له، نقش و و ارزش ویژه ی طلبه به عنوان مهم ترین عنصر حوزه، عشق، شور، محبت و احساس وظیفه در کار طلبگی، مسئولیت های عمده ی یک روحانی از قبیل هدایت دینی، سیاسی و اجتماعی و موضوع بانوان طلبه به عنوان آبروی نظام اسلامی در جهان» پرداخته است.
3⃣ در فصل دوم این کتاب رهنمودهای حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدّظلّه العالی) در ارتباط با شئون و وظایف طلبگی مانند تحصیل، تهذیب، بصیرت سیاسی، تبلیغ و ورزش و نشاط آورده شده است.
4⃣ در آخرین فصل کتاب بدان، ایدک الله به تکالیف سنگین علما با مفاهیمی از قبیل فهم و انتقال معارف، مجاهدت برای مردم، حفظ آبروی انقلاب و حفظ موقعیت جمهوری اسلامی پرداخته شده است