استاد مهدوی ارفع
🔰 #نهجالبلاغه_کتاب_فرهنگ_زیست_با_امامزمان 7⃣ 💢 نهج البلاغه در کلّ تاریخ بشریت، بهترین و جام
🔰 #نهجالبلاغه_کتاب_فرهنگ_زیست_با_امامزمان8⃣
💢گویی خداوند اراده کرده است، با انقلاب اسلامی مقدمات تحمّل این فرهنگ زیست درحکومت عدل امام عصر را فراهم کند.
💢بنابراین، کسانی که می خواهند خود را در زمان ظهور ارزیابی کنند، کافی است طراز تحمل و پذیرش فرهنگ زیست در حکومت ولی ّفقیه را بررسی نمایند. زندگی درحکومت ولیّ فقیه، دوران تمرینی است برای شناخته شدن مؤمن از منافق.
💢اگر در این دوران ـ حاکمیت ولیّ فقیه ـ فرهنگ زیست را نیاموزیم، در دوران ظهور به جای آنکه بال و یار امام عصر ارواحنا فداه باشیم، «وبال» و مانع خواهیم بود ... و نیز مصداق کلام امیر مؤمنان حضرت علی ؛ و آرزو خواهیم کرد که ای کاش ظهور محقق نمی شد!!
💢اگر کسی به نهج البلاغه به کمتر از نرم افزاری راهبردی با هدف امت سازی برای امام نگاه کند در حق این کلام فطرت نواز که آیین نامه انقلاب اسلامی است جفا کرده است، امت سازی برای امام همان است که رهبر فرزانه انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب از آن تعبیر به جامعه پردازی نموده اند .
💢 در آخر باید گفت : امت سازی برای امام یا همان جامعه پردازی بوسیله گسترش چتر گفتمان انقلاب اسلامی با محوریت نهج البلاغه ، جهان را آماده پذیرش و مشتاق تمدن اسلامی و بستر را برای تحقق ظهورفراهم خواهد کرد.
🖊حمیدرضا #مهدوی_ارفع
🆔 @mahdavi_arfae
98-2-16-j1-mahdavi arfa.MP3
25.13M
#پیشنهاد_ویژه
🔉صوت سخنرانی:
سلسله جلسات ضیافت الله
#قران_ناطق 1⃣
تفسیر و شرح آیه مبارکه
«ذلک الکتاب لاریب فیه هدی للمتقین»
🔹حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
#قم.مهدیه نهج البلاغه ایها
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
@mahdavi_arfae
┗━━━🍂━━
🔻توصیه های حجت الاسلام #مهدوی_ارفع در ماه مبارک رمضان:
✅ برای آنکه به حقیقت روزه در این ماه مبارک و فرصت استثنایی دست یابیم ،شرط اساسی #معرفت و #مراقبت از دل است .
وقتی نبی مکرم اسلام در آن خطبه بی نظیر در جمعه پایانی ماه شعبان ،به برکات و فضائل ماه رمضان پرداختند و از ثواب اعمال و عبادات در آن پرده برداشتند .
«أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّهُ قَدْ أَقْبَلَ إِلَیْکُمْ شَهْرُ اللَّهِ بِالْبَرَکَةِ وَ الرَّحْمَةِ وَ الْمَغْفِرَةِ شَهْرٌ هُوَ عِنْدَ اللَّهِ أَفْضَلُ الشُّهُورِ وَ أَیَّامُهُ أَفْضَلُ الْأَیَّامِ وَ لَیَالِیهِ أَفْضَلُ اللَّیَالِی وَ سَاعَاتُهُ أَفْضَلُ السَّاعَاتِ...»
حضرت علی علیه السلام از نبی مکرم اسلامخواستند تا افضل اعمال اینماه را بیان فرمایند، حضرت در جواب این سوال #حرفه_ای فرمودند افضل اعمال در این ماه #ترک_گناه است .
« قَالَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ علیه السلام فَقُمْتُ فَقُلْتُ یَا رَسُولَ اللَّهِ مَا أَفْضَلُ الْأَعْمَالِ فِی هَذَا الشَّهْرِ؟ فَقَالَ یَا أَبَا الْحَسَنِ #أَفْضَلُ الْأَعْمَالِ فِی هَذَا الشَّهْرِ #الْوَرَعُ_عَنْ_مَحَارِمِ_اللَّهِ»
⚠️پس به جای تلاوتهای عریض و طویل که البته بسیار خوب و لازم است در این ماه به مراقبت دل و ترک گناه اهتمام ویژه داشته باشیم.⚠️
🔰 ماه مبارک رمضان ،این فرصت استثنایی را به سه دهه تقسیم و در هر دهه سعی برانجام اعمال زیر نماییم:
💢 #دهه_اول
۱. شرکت در نماز جماعت سه وعده
۲. حداقل تلاوت ۵۰آیه از قران کریم، البته با توجه به معانی و معارف بالای آن
۳. حتی الامکان افطار بدون مهمان نداشته باشیم . لزوما منظور دعوت مهمان به خانه نیست ،بلکه در نظر گرفتن سهمی از رزق و افطار روزانه برای دیگران است . مثلا لااقل غذایی تهیه کرده و افطار را با رفتگر عزیز محله نوش جان کنیم. لااقل از صدقه لحظه افطار غافل نشویم.
۴. محبت و مهربانی را گسترش دهیم و قلب را از کینه ها و رنجش های اطرافیان تخلیه نماییم .
۵. حتما مقید و متعهد ادعیه و اذکار ویژه ماه مبارک باشیم . لااقل موثرترین و کوتاهترین . مثلا هرشب چند فراز از دعای افتتاح یا هرسحر چند فراز از دعای ابوحمزه ثمالی را زمزمه نماییم.
۶. از بیداری سحرها بهره را ببریم و مقید به اقامه نماز شب ،لااقل سه رکعت آخر ، نماز شفع و وتر باشیم .
💢 #دهه_دوم:
علاوه بر مقید بودن بر اعمالی که در دهه اول بیان شد
۱. تلاوت روزی یک جز از قرآن را از دست ندهیم .با توجه و تعمق
۲. تلاش کنیم در این دهه ۱۱رکعت نماز شب را اقامه نماییم.
۳. یک جلسه ذکر اهل بیت علیهم السلام با افطاری بسیار ساده برگزار نمایید و در طول سال تلاش بر برپایی این جلسه به صورت مستمر داشته باشید، تا زمینه ای شود که خانه شما پایگاه قران و عترت گردد.
💢 #دهه_سوم:
علاوه بر اعمال دو دهه اول
تاسی بر سنت نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله نماییم و شبهای دهه آخر ماه مبارک را به خلوت و احیا سپری کنیم ،حتی اگر این خلوت به مطالعه ، مباحثه علمی سپری شود .
لااقل سه شب آخر ماه مبارک را برای خلوت و احیا غنیمت بدانیم .
التماس دعا از همه
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
@mahdavi_arfae
┗━━━🍂━━
استاد مهدوی ارفع
#پیشنهاد_ویژه 🔉صوت سخنرانی: سلسله جلسات ضیافت الله #قران_ناطق 1⃣ تفسیر و شرح آیه مبارکه «ذلک الکت
سلسله جلسات ضیافت الله #قرآن_ناطق 2⃣
📝موضوع شب دوم: صبر در قرآن و نهج البلاغه
💠آیات ۱۵۳_۱۵۷ بقره : یا ایها الذین آمنوا استعینوا بالصبر و الصلوه....
از واژه استعینوا فهمیده می شود که کار مشکل، موقعیت سخت و مصیبتی در میان است که مومن نیاز به کمک گرفتن دارد.
✳️حضرت امیر در حکمت ۳۹۶: والدهرُ یومان: یومً لک و یومً علیک فاذا کان لک فلاتَبطَر و اذا کان علیک #فاصبِر :
روزگار برای هرکسی دو چهره دارد: روزی به سود اوست و روزی علیه او. پس روزی که به سود توست، طغیان و سرکشی نکن و روزی که علیه توست، صبر پیشه کن.
✅ اما قرآن کریم در آیه ۴۵ سوره بقره استعانت از صبر و صلاة را کار هر کسی نمی داند و شرط آنکه کسی بتواند در موقعیت ابتلا و مصیبت ها صبر کند، ایمانی می داند که قلب با آن خاشع شده باشد. " واستعینوا بالصبر و الصلوة وانّها لکبیرهً الا علی الخاشعین" پس نسبت مستقیم و عمیقی میان صبر و ایمان برقرار است.💯
✳️لذا در حکمت ۸۲ می فرماید: علیکم بالصبر فاِنّ الصبرَ من الایمان کارّاسِ من الجسد و لاخیرَ فی جسدِِ لاراسَ معَه و لا فی ایمانِِ لاصبرَ معه : برشما باد به شکیبایی، که شکیبایی، ایمان را چون سر است بر بدن و ایمان بدون شکیبایی چونان بدن بی سر، ارزشی ندارد.
و دقیقا به همین دلیل است که وقتی مولا در حکمت ۳۱ ارکان ایمان را برمی شمارند، صبر را اولین رکن از ایمان معرفی می فرمایند: " سُئلَ عن الایمان فقال: الایمانُ علی اربع دعائم: اصبر و الیقین و العدل و الجهاد....."
✅ پس فقط کسانی که ایمان درست و حسابی در قلب خود دارند می توانند در امتحانات الهی صبر پیشه کنند؛ به همین دلیل در ادامه آیه ۴۵ بقره در توصیف خاشعین فرمود:" الذین یظنون انهم ملاقوا ربهم و انهم الیه راجعون: کسانی که باور دارند روزی خدا را ملاقات می کنند و بسوی او باز خواهند گشت."
⬅️ #حکایت: در بحبوحه جنگ، امیرالمومنین علیه السلام در یک سمت معرکه می جنگید و برادرش جعفر بن ابیطالب در سمتی دیگر. ناگهان به او خبر دادند که برادرت جعفر به شهادت رسید . حضرت بدون آنکه ثانیه ای مکث کنند یا در جهاد سست بشوند بلند فرمودند: انا لله و انا الیه راجعون بلافاصله جبرئیل بر رسول الله نازل شد و این آیات را برای او آورد: " و لنبلونّکم بشئ من الخوف و الجوع و نقصِِ من الاموال و الانفس و الثمرات و بشّر الصابرین$ الذین اذا اصابتهم مصیبه قالوا انا لله و انا الیه راجعون$ اولئک علیهم صلوات من ربهم و رحمه و اولئک هم المفلحون" ( بقره / ۱۵۵_ ۱۵۷)
✳️حضرت نیز در خطبه ۹۸ می فرمایند: و اِن ابتَلَیتُم فاصبِروا
🔴 #سوال : ایمان به چه چیزهایی انسان را در مصیبت ها صبور می کند؟
🔻 #پاسخ: ایمان به سنت های الهی؛ از جمله:
1⃣ عدالت خدا در توزیع ارزاق؛ (خطبه ۹۱ بند ۱۳)
2⃣صبر از سوی خدا به قدر مصیبت نازل می شود: (حکمت ۱۴۴)
3⃣ قطعی بودن ظفر و پیروزی صائبان:(حکمت۱۵۳)
4⃣ بی فایده بلکه زیان آور بودن جزع: (حکمت های ۱۸۹، ۲۱۱ و ۲۹۱)
5⃣ صبر، مقدمه تغییر و بهبود اوضاع جامعه( خطبه ۱۹۲ بند ۱۳)
✅ با توجه به این حقایق شیرین ایمانی پس " ان الله مع الصابرین" (بقره ۱۵۳)
💯شهدا مصداق اتم مومنینی هستند که در ابتلاء عظیم جان دادن، صبر کردند و به بالاترین ظفر و سعادت که حیات حقیقی و عند ربهم یرزقون است نائل شدند؛ لذا " ولاتقولوا لمن یُقتَلُ فی سبیل الله امواتً بل احیآئً ولکن لاتَشعرون"( بقره ۱۵۴)💯
✅حضرت در نهج البلاغه صبر بر بلاء و ابتلاء را مقدمه و زمینه درک فوز و اجر شهیدان می دانند ولو اینکه فرد در بستر بمیرد. (خطبه ۱۹۰ بند ۴)
شهادت را موقف شکر می دانند نه صبر! خطبه ۱۵۶ بند ۴ " و بشّر الصابرین"🏆
🔰ویژگیهای صابرین در نهج البلاغه:
⭕️خطبه ۱۲۴ بند ۱ : ریشه صبر، شجاعت است
⭕️حضرت در حکمت ۴ فرمود: الصبرُ شجاعهً چرا! چون صبر در دو جا جلوه می کند؛ یکی در جایی که چیزی را دوست داری ولی نباید سراغش بروی و دیگری جایی که چیزی برایت ناخوشایند است ولی باید سراغش بروی.
⭕️حکمت ۵۵:الصَّبْرُ صَبْرَانِ صَبْرٌ عَلَي مَا تَكْرَهُ چون هیچ شجاعتی بالاتر از غلبه و مقاومت در برابر خواهش نفس نیست! رسول الله فرمودند: اَشجَعُ النّاس مَن غَلَبَ هَواه
شاید اینکه برخی صبر را در آیت ۴۵ و ۱۵۳ بقره به روزه تفسیر کرده اند، سرّش همین باشد که روزه دار در مقابل میل نفسش برای خوردن و آشامیدن مقاومت می کند از بابِ صَبْرٌ عَلَي مَا تَكْرَهُ وَ صَبْرٌ عَمَّا تُحِبُّ است.
🖊حمیدرضا #مهدوی_ارفع
🆔 @mahdavi_arfae
در دیدار طلاب با آقا.mp3
2.71M
🎧 بشنوید👆روایت امام خامنه ای حفظه الله را از اینکه
⚠️ عدهای میگویند مردم از دین فاصله گرفتهاند، در دیدار طلاب حوزههای علمیه:
✅ سابقاً شاید ایمانهای قرصی وجود داشت لکن جلوهی عملی نداشت. در تهران #شیخ_فضل_الله_نوری با آن عظمت را، ملای به آن بزرگی را وسط تهران بر دار کشیدند...عدهای هم گوشه و کنار اشکی ریختند اما حرکتی صورت نگرفت؛ با آنکه آن روز رضاخانی هم سر کار نبود.
✅ حال این را مقایسه کنید با [شهادت] طلبهی همدانی؛ #همدان چه غوغایی شد و چه انعکاسی در ایران پیدا کرد. اگر آن جنازهی مطهر در تبریز و تهران و بقیهی کشور هم میآمد همانطور تشییع میشد.
🔸 مردم امروز اینجوری اند، حالا یک عده تبلیغ می کنند، که مردم از دین فاصله گرفته اند، نخیر به هیچ وجه اینطور نیست... ۹۸/۲/۱۸
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
@mahdavi_arfae
┗━━━🍂━━
98-2-18-j3-2 ramazan-mahdavi arfa.mp3
17.4M
#پیشنهاد_ویژه
#سه_شرط بهره بردن حقیقی از شبهای قدر
🔉صوت سخنرانی:
سلسله جلسات ضیافت الله
#قران_ناطق 3⃣
💠تفسیر و شرح قرآن با نهج البلاغه
آیه مبارکه: آل عمران آیات۱۴-۱۶
«زین للناس حب الشهوات...»
🔹حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
#قم.مهدیه نهج البلاغه ایها
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
@mahdavi_arfae
┗━━━🍂━━