پـله
پــــــله
سقــــــــوط
در آتــش جهـــنم ❗️
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه #مهدوی_ارفع
🆔 @mahdavi_arfae
مهدوی ارفع
📝 #مشق_فردا 6⃣1⃣ شرح #بیانیه_گام_دوم 🔻چیستی گفتمان 3 (قسمت سوم) ⚠️غذا _سرباز_دشمن 🚨 به عنوان
📝 #مشق_فردا 7⃣1⃣
شرح بیانیه گام دوم انقلاب
🔻چیستی گفتمان۴
🔹سیر تطورات گفتمان انقلاب ۱
📌در مباحث پیشین عرض شد برای تحقق یک گفتمان، سه ساحت : اندیشه ، فرهنگ و هنر و اجتماع و سیاست باید بطور منطقی و ارگانیک به یکدیگر الحاق شوند. اینک باید دید گفتمان انقلاب اسلامی از مرحله نضج تا کنون چه تطوراتی را به خود دیده است؟
🔰 به عقیده نگارنده در یک نگاه کلان گفتمان انقلاب اسلامی دارای دو دوره حضور در جامعه ایرانی است:
⭕️ دوره اول: دهه های ۴۰، ۵۰ و۶۰ که گفتمان شکل می گیرد و بدلایلی که عرض خواهد شد به سرعت اوج و عمق پیدا می کند و حاکم می شود. برخی از دلایل مورد ادعا عبارتند از:
1⃣ با اولین فریاد امام بزرگوار ما در نخستین بیانیه اش همه جریانات، احزاب و گروه هایی که نوعی تعارض با نظام پادشاهی یا روش مدیریت کشور در نظام وقت را داشتند، احساس همگرایی با اندیشه و شعارهای امام کردند. لذا بظاهر جریانات متعددو متنوعی حول محور مبارزه با شاه، یا استبداد جمع شدند. اما به مرور زمان، هرچه به مقطع پیروزی انقلاب نزدیکتر می شدیم اختلافات فکری و ایدئولوژیک رخ نشان می داد.
تا جایی که بخش زیادی از توان اندیشمندی همچون شهید مطهری مصروف این میدان شد که با انواع برداشتها از اصلاحات، انقلاب و اسلام مبارزه جدی فکری کنند.
⏪ از مارکسیست ها و ماتریالیست ها تا گروه فرقان و ولایتی های آن زمان، هیچکدام از تیغ نقد و رد شهید مطهری جان سالم نبردند. چرا؟ چون او به خوبی می فهمید نهضت امام قطعا به پیروزی می رسد و اگر در عرصه اندیشه و تئوری پردازی برای پساپهلوی مراقبت نشود، گروهها و گروهکها حاصل جمع خونها و شکنجه ها و مبارزات را به نفع اندیشه های غلط، انحرافی و التقاطی خود سوق خواهند داد.
⏪ اندیشه هایی که پس از پیروزی انقلاب تا مدتی اصرارشان بر عدم درج اصل ولایت فقیه در قانون اساسی، استقرار نظام جمهوری دمکراتیک، یا جمهوری خلق و امثال آن پابرجا بود.
⏪ جالب است که ساواک رژیم منحوس پهلوی از یک طرف حسین شریعتمداری(مدیرمسئول کنونی روزنامه کیهان) را به جرم اقدامات علیه اعلی حضرت دستگیر می کند و از سویی دیگر احسان طبری_ تئوریسین حزب توده _را!! این دو در یک سلول به جان اعتقادات هم می افتند تا اینکه حسین شریعتمداری، طبری را به توبه از اندیشه های التقاطی وادار می کند و او در یک چرخش بزرگ ایدئولوژیک کتاب کژ راهه را منتشر می کند...
🖊 حمیدرضا #مهدوی_ارفع
↩️ ادامه دارد......
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه
🆔 @mahdavi_arfae
1_68764850.mp3
20.69M
🔈صوت سخنرانی :
🔹حجت الاسلام مهدویارفع
✅ امیرالمومنین اولین شخصیت مقتدر مظلوم تاریخ است که مظلومیتش از سر حکمت بود، نه ضعف! مظلومیتش از شهادتش هم بالاتر بود!
✅ مظلومیت بزرگترین رسانه تاریخ!
🗓 ۲۱ ماه مبارک رمضان ۹۸، کهف الشهدا
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه #مهدوی_ارفع
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
@mahdavi_arfae
┗━━━🍂━━
🌹جلسه انس با #نهج_البلاغه
🔹باحضور حجة الاسلام #مهدوی_ارفع
⏪ امروزسه شنبه ساعت18 الی20
📍تهران، جاده مخصوص کرج _تهران قبل از میدان آزادی شهرک شهیدفکوری بلوک9 طبقه11 واحد5 منزل آقای تاجیک
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔 @mahdavi_arfae
🔴 امیرالمؤمنین اولین مظلوم مقتدر عالم❗️
📌 (قسمت اول)
🔰 از ویژگیهای ممتاز شخصیت علی
(علیهالصّلاةوالسّلام) این است که اقتدار را با مظلومیت جمع کرد!
🔰 آدمها یاد نمی گیرند که در کنار اینکه باید مظلوم باشند، مقتدر باشند، و گاهی به خاطر پیشبرد اهداف الهی خودشان در عین حال اینکه مقتدر هستند، مظلوم باشند.
🔰 امیرالمؤمنین مظلومیتش از سر ضعف نبود، از سرحکمت بود! گاهی انسان دستش نمیرسد که حقش را بگیرد، ناگزیر می شود مظلوم باشد. اما گاهی وقت ها می تواند حق خودش را بگیرد؛ اما مصلحت بالاتری را در نظر می گیرد و به خاطر آن مصلحت از حق خودش می گذرد حالا یا برای کوتاه مدت ، یا برای بلند مدت، یا برای همیشه!
🔰 امیرالمؤمنین (علیهالصّلاةوالسّلام) اولین شخصیت تاریخ در این صفت « مظلوم مقتدر» است در این اوج!
🔰وقتی داستان رحلت پیامبر پیش آمد، فقط ۷۰ روز از غدیر گذشته، انگار صد و بیست هزار نفر بیعت کننده همه فراموشی گرفته بودند و رفتند سراغ دیگران و امیرالمؤمنین را تنها گذاشتند؛حضرت در خطبه سوم نهج البلاغه که معروف است به خطبه « شقشقیه» ( یعنی غصه ای که یک لحظه فوران می کند و صاحبش آن را فرو می خورد)؛ آنجا سیر این قصه خلافت را بعد از پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) در سه دوره، البته با رعایت همه جوانب وحدت بیان می کند. در همان ابتدا می فرماید: با اینکه می دانستند دریای علوم از دامن کوهسار من است که به بشریت جاری می شود، و مراغان بلند پرواز اندیشه هرچقدر تلاش کنند به ارتفاع و بلندی فکر من نخواهند رسید، من بین دو راهی مانده بودم که با دست خالی قیام کنم و حقم را بگیرم، یا سکوت کنم دراین محیط خفقان زایی که جوانان را پیر و پیران را فرسوده می کند؟! خوب که فکر کردم دیدم صبر کردن اولویت دارد؛ به جهت اینکه مصلحت امت و جامعه در صبر من است.
🔰خب! چه صبری؟! با اینکه می توانستم بلند شوم و قیام کنم و نظم را به هم بریزم و چه بسا حقم را هم بگیرم، اما به این نتیجه رسیدم که نه! «حکمت و عقلانیت »؛ صبرم را به من حکم میکند. صبری هم که کردم صبر خیلی طاقت فرسایی است « في الْعَيْنِ قَذىً، وَفي الحَلْقِ شَجاً». تصورش را بکنید ۲۵ سال یک انسان استخوانی در راه گلویش گیر کرده نمی تواند درست نفس بکشد، ۲۵ سال! و چشمانش هم پر از خار شده نمی تواند نگاه بکند! می گوید من ۲۵ سال با این وضع صبر کردم خب، این یک نگاه!
🔰 اگر به همین بسنده می کرد، میگفتیم خب برای امیرالمومنین سخت نیست، تحمل میکند، فوقش میرود دنبال کار شخصی اش، به مزرعه اش می پردازد، به شاگرد پروری اش، به عبادتش می پردازد، تازه راحت هم شده است میرود نمازش را می خواند... ولی وقتی می آییم در نهج البلاغه، می بینیم نه! این آقا به خاطر همان «عقلانیت» و آن دستور پیامبر و همین حکمت فهمی با همه سه دولتی که بعد از پیامبر آمدند بر مسند قرار گرفتند همکاری کرد. با هر سه دولت! نگفته است من یک اپوزیسیون درست میکنم هرجا توانستم میزنم؛ نه! اتفاقا اصرار دارد که نباید حکومت ها تضعیف بشوند با اینکه هر سه حکومت را باطل می داند! بالاخره حقش را خورده اند، با هرسه دولت همکاری کرد....
↩️ ادامه دارد...
👤حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔 @mahdavi_arfae
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥رهبر معظم انقلاب در دیدار نخست وزیر ژاپن : ترامپ را شایسته مبادله پیام هم نمیدانم!
🆔 @mahdavi_arfae
مهدوی ارفع
🔴 امیرالمؤمنین اولین مظلوم مقتدر عالم❗️ 📌 (قسمت اول) 🔰 از ویژگیهای ممتاز شخصیت علی (علیهالصّلاةوا
🔴امیرالمؤمنین اولین مظلوم مقتدر عالم❗️
📌 ( قسمت دوم)
🔰حضرت با هر سه دولت همکاری کرد، که بخشهایی از آن صریحا در نهج البلاغه هست. به خلفا مشاوره می داده، گاهی وقتی جنگ می رفتند، جانشین میشده است آنجا در پایگاه پایتخت حکومت، مدیریت میکرده، شاگردان و مریدانش را میفرستاده آنجایی که لازم بوده کمکی بکنند.
🔰 مهمترین تلخی قصه همینجاست؛ که کسی سر همین داستان حکومت؛ پیامبر هنوز کفن نشده؛ خانه اش را آتش زدند، همسرش را کتک زده اند، بچه اش را هم کشته اند. اینهمه ظلم به او شده است، اما می تواند این مظلومیت را درک بکند و تحمل بکند به خاطر اینکه «مصلحت امت» پیش برود و بعد با همان ها همکاری میکند، مشورت می دهد، کمک می کند!
🔰در نهج البلاغه (خطبه۱۴۶) آمده که وقتی خلیفه دوم به جنگ ایرانیان میخواسته برود، حضرت به او نصیحت میکند که تو نباید شرکت کنی! گفت چرا؟ گفت: تو رهبر جهان اسلام هستی اگر بروی ایرانیان بفهمند تو رهبر جامعه مسلمان هستی و تو را بکشند شیرازه حکومت از هم پاشیده می شود.
🔰چقدر سخت است اینجا تصمیم گرفتن؟! بین غصه شخصی که بگویی بگذار برود کشته بشود، خیالم راحت بشود، و بین اینکه مصلحت امت پس چه می شود؟ ایستاده می گوید: نه، تونباید بروی! فرماندهانت را بفرست.
🔰در خطبه ۲۴۰ نهج البلاغه که اصلا به اوج رسانده است؛ ابن عباس آمده سراغ امیرالمومنین (علیه الصلاه والسلام) از طرف خلیفه سوم، چه شده است؟! مردم از همه احزاب و جناحها و قبایل با همه اختلافاتی که با هم داشتند، حالا متحد شده اند علیه خلیفه سوم. چرا ؟! بالاخره چون بنی امیه حاکم شده اند و تا می توانند دارند چپاول می کنند، ظلم میکنند، مردم هم به ستوه آمدند، و همان گروهها و احزاب و جناحها که قبلا سر هر موضوعی با هم اختلاف داشتند الان متحد شده اند نزدیک به ۸۰ گروه ریختند در مدینه هم قسم شده اند که ما خلیفه را میکشیم؛ و شورش شد.
🔰تنها شخصیت آن روز که مخالفت کرد با شورش و دفاع کرد از خلیفه سوم فقط امیرالمؤمنین علیه السلام بود، فقط!! تاجایی که ببینید، خلیفه سوم چطور مستأصل می شود، وقتی مردم شورش میکنند، نگران می شود که الان بروند دور امیرالمؤمنین جمع شوند با محوریت امیرالمؤمنین کودتا کنند. ابن عباس را می فرستد میگوید: برو به علی بگو از شهر باید خارج بشود برود به باغات بیرون شهر که مردم به اسم تو شعار ندهند، یک وقت دور تو جمع شوند! می گوید: چشم! میرود. بعد عثمان میبیند کسی نیست از او دفاع کند فقط علی ابن ابیطالب از او دفاع میکند، دوباره میگوید: ابن عباس برو بگو بیاید کمکم. حضرت می گوید: باشه می آیم. دوباره ترس او را فرا میگیرد میگوید: بگو دوباره برود...
🔰 ببینید در خطبه ۲۴۰ حضرت به ابن عباس چه میگوید؛ اول قصه اش را بشنوید.« در سال ۳۵ هجری وقتی عثمان محاصره شد ابن عباس را فرستاد که علی در مدینه نماند و به باغات ینبع در اطراف مدینه برود که مردم به نام او شعار ندهند. امام رفت وقتی احتیاج شدید به یاری امام داشت، پیغام داد و امام به مدینه برگشت. دوباره ابن عباس را فرستاد که از علی مدینه خارج شود امام علیه السلام به ابن عباس فرمود: «ای پسر عباس، عثمان جز این نمی خواهد که مرا سرگردان نگه دارد، گاهی بروم و گاهی برگردم. یک بار پیغام فرستاد از مدینه خارج شوم، رفتم. دوباره خبر داد بازگردم، بازگشتم. هم اکنون تو را فرستاده که از شهر خارج شوم...». امیرالمؤمنین است، انسان مقتدری که می توانست بگوید: نمیروم! با این ندای امیرالمؤمنین باید چکار کنیم؟! می فرماید: « به خدا سوگند! آنقدر از عثمان دفاع کردم که ترسیدم گنهکار باشم! » من، از خلیفه سوم آنقدر دفاع کردم که ترسیدم بگویند: علی دیگر دارد زیاده روی میکند! برای چه دارد از عثمان دفاع میکند؟...
↩️ ادامه دارد...
👤 حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔 @mahdavi_arfae
animation.gif
2.24M
🔔نهج البلاغه خوانی، راهی مطمئن برای درمان افسردگی روحی❗️
🔷🔹همانا این دل ها همانند بدن ها افسرده می شوند،پس برای شادابی دل ها سخنان زیبای حکمت آمیز را بجویید.
📚 نهج البلاغه،حکمت٩١
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه #مهدوی_ارفع
🆔 @mahdavi_arfae
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نماهنگ | هفت پاسخ قاطع رهبر انقلاب به نخست وزیر ژاپن در دیدار روز گذشته.
🆔 @mahdavi_arfae
مهدوی ارفع
🔴امیرالمؤمنین اولین مظلوم مقتدر عالم❗️ 📌 ( قسمت دوم) 🔰حضرت با هر سه دولت همکاری کرد، که بخشهایی از
🔴امیرالمؤمنین اولین مظلوم مقتدر عالم❗️
📌 ( قسمت سوم)
🔰 هیچکس در ماجرای شورش علیه عثمان مثل امیرالمؤمنین (علیه الصلاة والسلام) «مصلحت» را تشخیص نداد و پایش نایستاد، هیچکس! حتی خوبان از یاران امیرالمؤمنین( علیه الصلاة والسلام)، بعضیهایشان سر دسته شورشیان بودند؛ چه برسد به دشمنان!
🔰 این نگاه دارد به ما چه میگوید؟! اینکه؛ مهمتر از شهادت امیرالمومنین؛ مظلومیتش بود! شهادت یک فوز عظیم است که یک بار اتفاق می افتد، تمام. اما اینکه یک دوره طولانی نزدیک به ۳۰ سال بعد از پیغمبر بایستی مردم حقت را بخورند، به تو ظلم بکنند، همینجوری مثل عثمان کسی به تو بگوید: برو، بیا... و تو بواسطه تکلیف الهی باید از همینها دفاع کنی، از همینها! این خیلی آدم بزرگی می خواهد!
🔰 ما میخواهیم چند دقیقه ای متناسب با زمان خودمان حرف بزنیم؛ که خدا وکیلی عقلانیت و مصلحت فهمی علی ابن ابیطالب ( علیه الصلاة والسلام) کجای زندگی ماست؟! تا کجا حاضریم به خاطر مصالح جامعه و امت؛ از خیلی چیزها عبور کنیم؟!
🔰ما ظرفمان با همین مسئله پر می شود زود یا دیر فرق نمیکند: « آقا دیگه چقدر مصلحت، چقدر مصلحت...بس است دیگر!!» چند بار خود ما این حرف را زده ایم، و یا شنیده ایم؟؟ « یعنی چه با چوب مصلحت دارند همه چیز را به باد می دهند؟؟» البته آن قسمت که ماست مالی میکنند که غلط است، اما آنجایی که مصلحت واقعی است تو چرا اینقدر اذییت هستی و چرا اینقدر اذییت میکنی؟!
🔰یک مثال بزنم که ما متاسفانه امروز گرفتارش هستیم. کسی راه می افتد در این کشور از این شهر به آن شهر و به جای اینکه در این وضعیت که مردم نیاز به التیام و کمک دارند، نمک روی زخم می پاشد؛ « آی عدالت نیست و...» شروع به گردوخاک کردن میکند!
🔰خیلی خب! در این وضعیت به نظر جناب عالی اولویت مسئله مردم این حرفهاست؟! و بعد ما که با این مشکل اختلاف درست میکنیم، اوضاع مردم را بدتر نمیکنیم؟! و بعد این آتو دست دشمن نمی افتد که ما داریم دو دستگی ایجاد میکنیم، و بعد و بعد وبعد...؟! چجور به این نتیجه رسیدی که الان انجام این کار تکلیف تواست؟!
🔰 ۷ تیر «بهشتی» شهید شد؛ خدا رحمتش کند. وقتی مردم و مسئولین رفتند جماران که به امام تسلیت بگویند، امام این جمله استثنائی را که در مورد هیچکدام از شخصیت های انقلاب نگفته اند جز آقای بهشتی، فرمود. فرمودند: « آنچه که من به خاطرش برای آقای بهشتی میسوزم،( حالا به تعبیر من) مظلومیت بهشتی بود در این کشور؛ و مظلومیتش از شهادتش بالاتر بود!» بعد فرمود: « بهشتی، در این کشور، مظلوم بود. بهشتی مظلوم زیست و مظلوم مرد و خار چشم دشمنانش بود.» یک بار از خودش دفاع نکرد که دشمن بتواند آتو بگیرد و دو دستگی درست کند. یک بار! همیشه جوری رفتار کرد که انگار همه چیز جور است.
🔰 من خودم یادم هست در همین تهران، با اسپری روی دیوار مدرسه ما نوشته بودند: « مرگ بر بهشتی آمریکایی» «بهشتی، بهشتی طالقانی را تو کشتی» همه جریانات بر علیه او بود، رادیو های بیگانه که شب و روز بر علیهش میگفتند، جریانات داخلی هم منافقین که میگفتند، بعضی از خودی ها هم که فریب خورده بودند، میگفتند این آمریکایی است، حسابهایی دارد در آلمان و... یک بار از خودش دفاع نکرد « مصلحت جامعه» را در نظر میگرفت، سوخت شد و آب شد و رفت، تا شد «سید شهدای انقلاب»، یک مرد بزرگ...
↩️ ادامه دارد...
👤 حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔 @mahdavi_arfae
📣خبر_خوب🌹
🍃🌼🌈🍃🌼🌈🍃🌼🌈🍃🌼
-------------------------------
✅ از این هفته شنبه ها جلسات نهج البلاغه خوانی با حضور استاد #مهدوی_ارفع
و دیگر مبلغین در مسجد اعظم قم
در حریم کریمه ی اهلبیت
حضرت فاطمه ی معصومه
سلام الله علیها
به صورت ثابت برگزار خواهد شد .
⏰زمان: بلافاصله بعد از نماز مغرب و عشاء
🌹شرکت برای عموم آزاد است.
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه
🍃🌼🌈🍃🌼🌈🍃🌼🌈🍃🌼
-------------------------------
🆔 @mahdavi_arfae
🔴جواب یک انتقاد
⏪اولا به همه عزیزانی که مطالب کانال شخصی بنده خصوصا یادداشتهای انتقادی را دنبال می کنند_ اعمّ از موافق و مخالف_ عرض ادب و احترام دارم.
⏪ ثانیا بی هیچ مجامله و شائبه ای با افتخار اعلام می کنم که با احدی از مجموعه ها و افرادی که در این یادداشتها از آنها نام برده ام نه تنها مساله شخصی ندارم؛ بلکه با افتخار ارادتمند و دستبوس همه آنها هستم.
آنچه در این سطور می نگارم صرفا انتقاد از روشها، رویه ها و نوع نگاههاست وگرنه اگر بخواهم از فضایل هر یک از این عزیزان بنویسم مثنوی صد من کاغذ خواهد شد! از شخص شخیص مجاهد فی سبیل الله برادر عزیز و خستگی ناپذیرم حاج حسین آقای یکتا تا برادر عبودتیان خوش فهم و خودساخته و تیم اصلی او در ستاد و استانها تا عزیزان دردمند و پرتلاش شبکه افق، سازمان اوج، سازمان سراج، مبنا و ....
⏪ثالثا اگر خاطرتان باشد یک بار هم این یادداشتها به دلیل برخی تنگ نظریها _ که نقد را لزوماً به معنای تخریب می داند_ تعطیل شد ولی جالب است بدانید به اصرار عده زیادی از همان دوستانی که مورد نقد واقع شده بودند، مجددا از سر گرفته شد. مهمترین دلیل این اصرار متواضعانه دو چیز بود:
1⃣ شناخت دوستان نسبت به نگارنده این متون که یقینا نیتی جز اصلاح و انتقال تجربیات به نسل نو ندارد.
2⃣ محتوای مطالب که حاوی نکات ریز و کارگشا در قالب کمی تند و تیز نقد است.
⚠️با اینحال برای بار دوم و آخرین بار به جهت احترام به رای و نظر خوانندگان می خواهم تا نظر خود را برای ادامه این یادداشتها در قالب یکی از سه گزینه زیر ( فقط عدد گزینه را ارسال کنید ) از طریق ادمین کانال حداکثر ظرف یک هفته اعلام فرمایند:
⭕️۱. کلا قطع شود و ادامه پیدا نکند.
⭕️۲. با همین کیفیت ادامه پیدا کند.
⭕️۳. با مقداری اصلاحات _ حذف نام اشخاص و مجموعه ها_ ادامه پیدا کند.
🖊با احترام : حمیدرضا مهدوی ارفع
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه #مهدوی_ارفع
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
@mahdavi_arfae
┗━━━🍂━━