📣برنامه سخنرانی حجت الاسلام #مهدوی_ارفع در #دهه_سوم محرم
🗓زمان: هر شب ساعت۲۰
📍مکان: تهران خیابان ولیعصر عج بالاتر از چهارراه سپه قبل از کلانتری جامی کوچه قیومی نبش فرعی اول منزل حاج علیرضا بکایی
🆔 @mahdavi_arfae
📣آشنایی با نهج البلاغه، مانع سوء استفاده دشمنان از ماست ❗️
🌷امام خامنه ای(حفظه الله ):
💠اگر ما اندکی با نهجالبلاغه آشنا بشویم و راهمان را به سوی این کتاب باز کنیم، راه سوءاستفادهی دشمنهای کوچک و خرد و ریزی که در داخل هستند و نیز راه استفادهی دشمنهای بزرگ جنایتکاری که از غفلت ما و از دوری ما از اسلام، همیشه استفاده کردهاند بسته خواهد شد.
🆔 @mahdavi_arfae
مهدوی ارفع
🔴 نشانه های مومن در کلام امیرالمومنین 📌( قسمت دوم) 🔼وقتی این آیه را می خوانیم، اگر دقیق نباشیم، م
🔴 نشانه های مومن در کلام امیرالمومنین
📌( قسمت سوم)
⏬ متقین از احزاب خدا هستند…
🔰نجاشی یکی از یاران امیر المؤمنین علیه السلام بود و به عبارتی صدا و سیمای امیرالمؤمنین علیه السلام در غربت ایشان به حساب می آمد. در دوران صدر اسلام معاویه با ثروت و حکومت خود، علیه امیرالمؤمنین علیه السلام سیاه نمایی می کرد، امثال نجاشی، شعری می گفتند و همه حیله های معاویه رسوا می شد. در آن زمان مردم عرب به شعر علاقه ی زیادی داشتند. در چنین دورانی نجاشی از امیرالمؤمنین علیه السلام حمایت می کرد. در دوران حکومت امام علی علیه السلام، در ماه رمضان شراب نوشیده بود و باید شلاق می خورد.دوستانش از حضرت خواستند که او را ببخشد ولی حضرت قبول نکرد، قبل از این که شلاق بخورد، تهدید کرد که اگر تازیانه ای به او بخورد به شام می رود و در رکاب معاویه علیه حضرت علی علیه السلام شعر می گوید. این کار را هم کرد ولی حضرت ذره ای ناراحت نشدند. این نمونه بارز” قُوَّهً فِی دِین “است.
✅ خدا آیت الله محمد گیلانی را حفظ کند، خود ایشان، اوایل انقلاب حکم اعدام پسرانش را داد، چون ضد انقلاب بودند. یک بار هم در این ۳۵ سال اسمی از آن ها نبرد. قوت در دینداری انسان ها، علامت تقوای واقعی است و امروزه تقوا یعنی حزب الهی بودن.
📚الغارات- ص-۲۰۱ – نجاشى در صفین شاعر امام على علیه السلام بود. شراب خورد و امام على علیه السلام او را حد زد و نجاشى در خشم شد و به معاویه پیوست و امیر المومنین علیه السلام را هجو نمود.
↩️ ادامه دارد...
👤حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
🆔 @mahdavi_arfae
🔺معنای عزت پاسپورت ایرانی⁉️
✅ یادش بخیر ی روزی ی نفر برای رای گرفتن از ی مردمی حرفای قشنگ قشنگ میزد... مثلا " من عزت را به گذرنامه ایرانی برمیگردانم"
⏫حالا ببینید کارمان به کجا رسیده که خود رئیس جمهور ما را هم برای رفتن به اجلاس سالانه سازمان ملل متحد ، به آمریکا راه نمی دهند و دست آخر با کلی تحقیر وشرط و شروط می پذیرند و بدتر اینکه همزمان با حضور وی مسئولان آمریکایی... اصلا بهتره خودتان خبرهای صدای آمریکا را بخوانید.
🆔 @mahdavi_arfae
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید| توصیه اخیر رهبرانقلاب اسلامی به مسئولان قوه قضائیه به مراجعه #نهج_البلاغه برای انتصابات و گزینش شغلی.
✅ من خواهش میکنم به این قسمت از نامهی امیرالمؤمنین (علیه السّلام)، [یعنی] فرمان حضرت به مالک اشتر مراجعه بشود.
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔 @mahdavi_arfae
🔴 آرزویی که داشته ایم و داریم‼️
✅ واقعا نهج البلاغه گنجینه عظیمی است که به این سادگی، حتی به موجودی آن نمیشود دسترسی پیدا کرد، یعنی آن را فهمید، و بعد از این که چنین موجودی را شناختیم، نوبت کار اصلی یعنی بهرهبرداری است. ما هنوز موجودی نهج البلاغه را هم نمیدانیم، البته بسیاری از منابع غنی اسلامی همین وضعیت را دارند، اما نهج البلاغه با رتبه و پایه والایی که دارد در حقیقت یک استثناء است و باید به صورت یک گنجینه استثنایی با آن برخورد کرد.
✅ وقتی تأمل میکنم، میبینم آرزویی که، داشتهایم و داریم این است که جامعه ما با این کتاب عزیز الفت و انس پیدا کند.
🔺امام خامنه ای (بیانات در پنجمین کنگره بین المللی نهج البلاغه ۶۴/۱/۱۹)
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
@mahdavi_arfae
┗━━━🍂━━
مهدوی ارفع
🔴 راز اتصال به امام زمان چیست⁉️ 📌( قسمت هشتم) 💠ببینید در قرآن کریم و نهج البلاغه چه آثاری برای حکم
🔴راز اتصال به امام زمان چیست⁉️
📌 (قسمت نهم)
🔰حکمت چه فایده ای دارد؟ حضرت در خطبه ۱۳۳ میفرماید:
1⃣ حیات دل مرده است. یعنی دل مرده را باحکمت میشود زنده کرد. آدم گاهی در اثر غفلت وگناه، دلش مرده است اگر۴تا حکمت از نهج البلاغه بخوانی دلت زنده میشود. دو کلام حکیمانه از یک عالم اهل دل بشنوی دلت زنده میشود. گاهی یه بیت شعر اگر درآن حکمت هم باشد که مستحب است، خواندنش آدم را احیا میکند. وای به حال کسی که از نهج البلاغه حکمت بگیرد!
2⃣ بینایی چشمهای نابیناست.چشم دلی که کورشده است را حکمت بینا میکند.
3⃣ مایه شنوایی برای گوش های کر است. گوش دلی که صدای فطرت را نمی شنود، صدای حق را نمی شنود، صدای وجدان را نمی شنود، باحکمت شنوا میشود.
4⃣ آبی گوارا برای تشنگان می باشد. هروقت احساس کردی عطش یادگیری، عطش نجات، عطش سعادت داری ولی گیر نمی آوری برو دنبال حکمت. گمشده ات در حکمت است. برو بنشین پای نهج البلاغه.
5⃣ تمام سلامت دین و دنیا در حکمت است.
6⃣ تمام بی نیازی در حکمت است.
💠 دل مرده را زنده میکند چشم و دل کورشده را بینا میکند، گوش دل کرشده را شنوا میکند، تشنگی وجود انسان را سیراب میکند. انسان تمام سلامتش را با حکمت به دست می آورد و تمام بی نیازی در دل حکمت نهفته است. این ها از آثار حکمتند.
💠حضرت در آثار حکمت باز در نهج البلاغه در نامه ۳۱ به پسر عزیزش امام حسن مجتبی (علیه السلام) فرمود: هروقت دیدی دلت مرده با موعظه زنده اش کن، دیدی تاریک شده با حکمت نورانی اش کن. «وَ نَوِّرْهُ بِالْحِکْمَةِ» آدم گاهی احساس میکند دلش خیلی تاریک شده است، بدشده است ،بداخلاق شده است، دائم به سمت یأس و ناامیدی می رود، معلوم است دلت تاریک شده، روشن نیست، میخواهی روشن بشود «وَ نَوِّرْهُ بِالْحِکْمَةِ» پسرم قلبت اگر تاریک شد با حکمت روشنش کن!
↩️ ادامه دارد...
👤حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
🆔 @mahdavi_arfae
کشاورزی مشغول پاشیدن بذر بود
ثروتمند مغروری به او رسید
و با تکبر گفت:
بکار،که از تو کاشتن است
و از ما خوردن!
کشاورز نگاه معنا داری
به او انداخت و گفت:
دارم یونجه میکارم..
┄┄┄❅✾❅┄┄🌹 ┄┄❅✾❅┄┄┄
🆔 @mahdavi_arfae
┄┄┄❅✾❅┄┄🌹 ┄┄❅✾❅┄┄┄
مهدوی ارفع
🔴 نشانه های مومن در کلام امیرالمومنین 📌( قسمت سوم) ⏬ متقین از احزاب خدا هستند… 🔰نجاشی یکی از یارا
🔴 نشانه های مومن در کلام امیرالمومنین
📌( قسمت چهارم)
⏬ دور اندیشی همراه با نرم خویی
🔰در مورد دومین نشانه حضرت می فرمایند : “حزماً فی لین” در عین اینکه انسان متقی نرم خو و منعطف است، دور اندیش هم هست.
🔰 عبدالله ابن زبیر از صحابه و یاران نزدیک پیامبر صلی الله علیه و آله بود که بعداً به انحراف کشیده شد. او انسانی متظاهر به تقوا بود. در تاریخ معروف شده بود به “عائذ البیت” یعنی پناهنده به کعبه. زهد و تقوای او در آن زمان زبانزد مردم بود، ولی امیرالمؤمنین علیه السلام درباره آینده منحرف او می گفتند: “هم چون سوسماری است که دینداری را ریسمانی برای صید دنیا قرار می دهد.”ولی سرانجام همین انسان زاهد و عارف، بر سر قدرت طلبی، توسط قریش به دار آویخته شد، وقتی قدرت گرفت اهل بیت زمان خودش را در شعب ابیطالب محصور کرد و اطراف شعب را پر از هیزم قرار داد تا آتشی به پا کند. با اهل بیت علیهم السلام بغضی دیرینه داشت و می گفت: “همانا بغض اهل بیت را به مدت چهل سال کتمان کردم."
↩️ ادامه دارد...
👤 حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
🆔 @mahdavi_arfae
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹ويديو ویژه/ دیدار مقام معظم رهبری از جانباز شهید و دادن مژده بهشت...
🌹محمد تقی! میشنوی آقاجون؟
#هفته_دفاع_مقدس
🆔 @mahdavi_arfae
مهدوی ارفع
🔴 نشانه های مومن در کلام امیرالمومنین 📌( قسمت چهارم) ⏬ دور اندیشی همراه با نرم خویی 🔰در مورد دوم
🔴 نشانه های مومن در کلام امیرالمومنین
📌( قسمت پنجم)
🔻نشانه های مومن
💠امام صادق علیه السلام در الکافی_ج۲_ص۴۷ می فرمایند: “یَنْبَغِی لِلْمُؤْمِنِ أَنْ یَکُونَ فِیهِ ثَمَانِی خِصَالٍ٬یَنْبَغِی لِلْمُؤْمِنِ أَنْ یَکُونَ فِیهِ ثَمَانِی خِصَالٍ٬ وَقُوراً عِنْدَ الْهَزَاهِزِ٬ صَبُوراً عِنْدَ الْبَلَاءِ٬ شَکُوراً عِنْدَ الرَّخَاءِ٬ قَانِعاً بِمَا رَزَقَهُ اللَّهُ-٬ لَا یَظْلِمُ الْأَعْدَاءَ ٬وَ لَا یَتَحَامَلُ لِلْأَصْدِقَاءِ ٬بَدَنُهُ مِنْهُ فِی تَعَبٍ٬ وَ النَّاسُ مِنْهُ فِی رَاحَهٍ ”
✅ سزاوار است که مومن هشت خصلت داشته باشد: در گرفتاری های تکان دهنده با وقار باشد، در بلا شکیبا باشد،در خوشی سپاسگزار باشد،به آن چه خداوند روزی اش فرماید قناعت کند، به دشمنان ستم نکند، سر بار دوستان نباشد، تن خویش را به رنج بیاندازد و مردم از او در آسایش باشند.
۱- وَقُوراً عِنْدَ الْهَزَاهِزِ٬
۲-صَبُوراً عِنْدَ الْبَلَاءِ٬
۳-شَکُوراً عِنْدَ الرَّخَاءِ٬
۴-قَانِعاً بِمَا رَزَقَهُ اللَّهُ٬
۵- َا یَظْلِمُ الْأَعْدَاءَ،
۶-وَ لَا یَتَحَامَلُ لِلْأَصْدِقَاءِ٬
۷-بَدَنُهُ مِنْهُ فِی تَعَبٍ٬
۸- وَ النَّاسُ مِنْهُ فِی رَاحَهٍ “
🔰مومن هشت نشانه دارد:
💢یک؛ (در گرفتاری های تکان دهنده با وقار باشد)، یعنی اگر فتنه و آشوب و بحران باشد او از مرز دین داری تکان نمی خورد.
💢دو؛ (در هنگام بلا و سختی صبور باشد). دنیا در بلا پیچیده شده است. امام علی علیه السلام در خطبه ۲۲۶ نهج البلاغه در توصیف دنیا می فرمایند: “الدنیا دارٌ بالبلاءِ محفوفه” در بلا باید صبر داشت و شکیبایی ورزید، چون؛ (ان مع العسر یسری)
💢 سه؛ (در خوشی سپاسگزار باشد )، انسان با تقوا و مومن در نعمت ها هم شاکر است. انسان بی ظرفیت در بلا می شکند و خدا را فراموش می کند. ولی انسان با تقوا در بلا صبور است و در آسایش و راحتی شاکر.
💢چهار؛ (به آن چه خداوند روزی اش فرماید قناعت کند)، انسان مومن به هر چه خدا به او داده، قانع است و چشم طمعش از دست مردم بریده است. دختر مقام معظم رهبری در بچگی از طرف مدرسه به اردو رفته بود. قرار بود هر دانش آموزی برای خودش غذا بیاورد. همه دانش آموزان و معلمان منتظر بودند ببینند، دختر رهبر چه غذایی آورده است . موقع ناهار با تعجب همه دیدند که ناهار او نان با سیب زمینی و مقداری خیار شور است. قناعت یعنی این. در داستانی از شیخ شیوخ آمده که از مسجدی گذر می کرده و دیده است مکتبی در گوشه ای از مسجد بر پاست، و استاد به بچه ها استراحتی داده است تا غذای شان را بخورند، چشمش می افتد به بچه ای فقیر که التماس بچه ی ثروتمندی را می کند که مقداری از نان و حلوایش به او بدهد، بچه ثروتمند از او می خواهد که مثل سگ پارس کند تا به او غذا بدهد او این کار را می کند. چرا؟ چون قناعت ندارد. هر شخصی از قناعت فاصله بگیرد به ذلت تن می دهد. چه فرد و چه جامعه، جامعه ای که قانع به ثروت ها و منابع خودش نباشد، ذلیل می شود.
↩️ ادامه دارد...
👤حمیدرضا #مهدوی_ارفع
🆔 @mahdavi_arfae
مهدوی ارفع
☘برگ نهم 🔴 سفره ای آماده برای همه 1⃣ 💢نهج البلاغه در عین عمق و جامعیت بی نظیر، بسیار ساده و قابل
🍀 برگ نهم
🔴سفره ای آماده برای همه 2⃣
🔴چرا هر حرکت خالص برای اتصال دادن مردم به متون اصلی و دستِ اولِ دین، بدون بررسی و تأمل، متهم به تهمت های ناروایی چون " تفسیر به رأی"، "اخباریگری" ، " قشریگری"، " انحراف از دین" و ... می شود؟ خداوند قشریّون و اخباریّون را هدایت و آنان که دانسته و عامدانه مصداق " یُحَرِّفونَ الکَلِمَ عن مَواضِعِه " و " مَن فَسَّرَ القُرآنَ برأیِه " هستند را از درگاه رحمتش محروم نماید. اما هر استفاده از قرآن و نهج البلاغه که تحریف و تفسیر به رأی نیست!!
🔰بگذارید عنان کلام را به دست امام راحل ، حضرت روح الله قدّسَ الله نَفسَه الزّکیّه بسپاریم که کلامش، فصل الخطاب بی همتای عصر ماست.
🔻امام خمینی رحمه الله در کتاب شریف " آداب الصلاه" در بخش آداب قرائت نماز و به بهانه بحث از آداب قرائت قرآن ( چون بخش اصلی قرائت نماز، سوره های قرآن است که در رکعات اول و دوم نماز خوانده می شود) نهیبی عالمانه و شجاعانه می زنند به کسانی که مردم را به بهانه ترس از غلطیدن در درّه هولناک تفسیر به رأی، از هر نوع تأمّل و تدبّر در قرآن کریم محروم کرده و می کنند! عالم نمایانی که روایات مربوط به نهی از تفسیر به رأی را – که معنا و موضوع و مصادیق خاص و روشنی دارد – چنان تعمیم داده اند، که هر نوع برداشت آزاد از قرآن کریم را ولو هیچ ارتباطی به تفسیر ندارد، منع کرده و آن را حرام و مستوجب عذاب جهنّم معرفی می کنند.
🖊حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
📘کتاب گنج ناشناخته پدری
↩️ ادامه دارد...
🆔 @mahdavi_arfae