♥️ امام علی علیهالسلام :
براستى كه قرآن ظاهرش زيباست و باطنش عميق، عجايب آن پايان ندارد، اسرار نهفته آن پايان نمىپذيرد و تاريكىهاى جهل جز بوسيله آن رفع نخواهد شد.
(نهج البلاغه،خطبه 18)
📸 #گزارش_تصویری
✅ بخش دوم
🔹کرسی تلاوت قرآن کریم در ماه مبارک رمضان در کنار دختران عزیز همدم
📍تالار خیریه توانبخشی همدم
🔸این برنامه با قرائت قرآن توسط قاری نوجوان، جناب آقای موسوی شروع شد
سپس قرآن در اختیار حضار محفل قرار دادیم تا بصورت تصادفی، حُسن حفظ استاد مومنیان را به چالش بکشند، ایشان به اصول و روش حفظ قرآن کریم و چگونگی تثبیت محفوظات اشاره کرده و به سوالات حاضرین پاسخ دادند
سپس در خدمت بانو سونیا(زهرا) فرای بودیم؛ ایشان در رابطه با چرایی مسلمان شدنشان، تاثیر قرآن در این تغییر، تفاوت نگرش آلمانیها و ایرانیها از اسلام و شرایط بعد از مسلمان شدنشان سخن گفتند.
سپس در خدمت گروه تواشیح عروةالوثقی بودیم و گوش جان سپردیم به تلاوت کتاب خدا توسط قاری بینالمللی جناب آقای روحالله لسان طوسی
در پایان، از مهمانان با پک افطاری متبرک حرم مطهر رضوی پذیرایی شد
🌱أللَّھُمَ؏َـجِّلْلِوَلیِڪْألْفَرَج
@mahdaviatrezvan
7.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#جمعههایپرانتظار
🌱 أللَّھُمَ؏َـجِّلْلِوَلیِڪْألْفَرَج
@mahdaviatrezvan
💠 شرح دعای روز بیست و ششم ماه مبارک رمضان
🌙 اللَّهُمَّ اجْعَلْ سَعْیِی فِیهِ مَشْکُوراً وَ ذَنْبِی فِیهِ مَغْفُوراً وَ عَمَلِی فِیهِ مَقْبُولاً وَ عَیْبِی فِیهِ مَسْتُوراً یَا أَسْمَعَ السَّامِعِینَ.
🔹 خدایا! کوششم را در این ماه مورد سپاس، و گناهم را آمرزیده، و عملم را پذیرفته، و عیبم را پوشیده قرار ده، ای شنواترین شنوایان.
👌شرح اجمالی
۱.خداوند از آن جهت که "شاکر علیم" است پاداش تلاش بندگان، را ضایع نمیکند. آنچه در مشکوریت تلاشها مهم است، میزان تقوی ورزی در آنهاست. چون خدا عملی را که با تقوا بدست آید ، میپذیرد و پاداش میدهد یعنی شکرگزاری میکند. فرمود:"انما یتقبل الله من المتقین".
۲.بی شک خداوند غفّار است و اگر عبدی از او طلب بخشش کند میپذیرد جز کسانی که شرک بورزند و یا گناه را آگاهانه انجام دهند.
غفاریت خدا به رحمانیت او و نیز محبتش نسبت به مخلوقش باز میگردد. در واقع آنکه مغفور میشود، محبوب هم میشود.
۳.اخلاص مهمترین عامل قبولی عمل است. نبود خورههای اعمال همچون، ریاء، سمعه، منت، اذیت و .... عوامل مقبولیت عمل است.
در روایتی امیر المؤمنین علیه السلام فرمود: "کونوا علی قبول العمل اشد عنایة من العمل"، بر قبولی اعمال بیشتر توجه داشته باشید تا( زیاد کردن) عمل.
۴.اگر عبد پرده دری بندگان نکند و به عیوب خویش بپردازد، خدایش رسوایش نکند و این یعنی ستاریت عیوب، بپوشان تا پوشانده شوی.
✍ محمد علی فتحی
#دعای_روز_بیست_و_ششم
#رمضان
🌱 أللَّھُمَ؏َـجِّلْلِوَلیِڪْألْفَرَج
@mahdaviatrezvan
💠 شرح دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان
🌙 اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی فِیهِ فَضْلَ لَیْلَةِ الْقَدْرِ وَ صَیِّرْ أُمُورِی فِیهِ مِنَ الْعُسْرِ إِلَی الْیُسْرِ وَ اقْبَلْ مَعَاذِیرِی وَ حُطَّ عَنِّیَ الذَّنْبَ وَ الْوِزْرَ یَا رَءُوفاً بِعِبَادِهِ الصَّالِحِینَ.
🔹 خدایا در این ماه فضیلت شب قدر را روزیام ساز، و کارهایم را از سختی به آسانی برگردان، و پوزشهایم را بپذیر، و گناه و بار گران را از گردنم بریز، ای مهربان به بندگان شایسته.
👌شرح اجمالی
۱.از دعای امروز استفاده میشود که عنایت ویژهای نسبت به امروز آن هم در حد جایگاه شب قدر، شده است. چنانچه در برخی روایات، شب بیست و هفتم را جزو شب قدر میدانند.
حال با وجود چنین جایگاهی، شایسته است مؤمن از کنار این روز به راحتی نگذرد.
۲.بعد از گذشت شب و روزهای بندگی در طی ماه ظرفیت انسان در رویارویی با مشکلات و ناهنجاریها دو چندان میشود و همین حال بد و سخت وی را به آسانی تبدیل میکند.
۳.عبادت و بندگی، انسان را به قدرت لایزال متصل میکند و او را فردی قوی در برابر مشکلات قرار میدهد.
۴.انسانها برای عملکرد بدشان، عذر و بهانه میآورند. برخی از عذرها قابل گذشت و اغماض است. طلب گذشت به بهانههای خاص باز میگردد نه هر بهانهای.
۵.چون خدای مهربان دستور داده که مؤمن عذر برادر ایمانی خود را قبول کند، خودش نیز قطعا به چنین فرمانی و اصلی پایبند خواهد بود.
۶.ریخته شدن گناهان و لغزشها با استغفار و عمل نیک میسر است. در روایت میخوانیم:
دردتان گناه است و دوایش استغفار و در قرآن میخوانیم: نیکیها بدیها را از بین میبرد.
✍ محمد علی فتحی
#دعای_روز_بیست_و_هفتم
#رمضان
🌱 أللَّھُمَ؏َـجِّلْلِوَلیِڪْألْفَرَج
@mahdaviatrezvan
💠شرح دعای روز بیست و هشتم ماه مبارک رمضان
🌙«اللَّهُمَّ وَفِّرْ حَظِّی فِیهِ مِنَ النَّوَافِلِ وَ أَکْرِمْنِی فِیهِ بِإِحْضَارِ الْمَسَائِلِ وَ قَرِّبْ فِیهِ وَسِیلَتِی إِلَیْکَ مِنْ بَیْنِ الْوَسَائِلِ یَا مَنْ لا یَشْغَلُهُ إِلْحَاحُ الْمُلِحِّینَ»
🔹«خدایا بهرهام را در این ماه از مستحبات، فراوان کن و مرا با تحقق درخواستها اکرام فرما و از میان وسایل وسیلهام را به سویت نزدیک کن، ای که پافشاری اصرار ورزان مشغولش نسازد»
👌شرح اجمالی
۱. منظور از نوافل چیزهای مستحب است که زاید بر واجبات است و این عنوان بیشتر بر نافله های نمازهای یومیه اطلاق میشود. درخواست بهرهمندی از نوافل در روزهای پایانی ماه نشان از تأثیرگذاری شگرف نافله بر انسان دارد. در روزهای پایانی ماه باید بیشتر حظ را از عبادت برد چرا که فرصت رمضان ولو در ساعات پایانی ممکن است برای عبد تکرار نشود.
بعد از واجبات نافلهها بیشترین اثر را تعالی و رشد معنوی و قرب الی الله دارد.
۲. منظور از احضار مسائل، توفیق بیان خواستهها است. دلیل این درخواست شاید به این جهت باشد که بنده بتواند از فرصت اجابت دعا در ماه رمضان بهره ببرد. چه زمانی بهتر از این ماه برای اجابت دعا و درخواست رفع گرفتاری ها؟ لذا سالک الی الله در این روز تلاش بیشتری در دعا کردن نماید.
۳. مهمترین وسیله ما برای تقرب، نماز و دعا و توسل است. لازمه نزدیک شدن با این وسیلهها به خدای تعالی، تقویت آنها با اخلاص است. هرچه عمل عبد خالصتر به همان اندازه مقربتر.
۴.نکته پایانی فراز دعا اشاره به عدم محدودیت ذات باری تعالی در اجابت دعاهای بندگان است. ذات احدیت هرگز ملول و سست هنگام درخواستهای بندگان نمیشود لذا عبد و سالک بیحد و حصر و در هر زمانی میتواند با خدا ارتباط بگیرد. پس از این خصیصه باید بهترین استفاده را برد. در واقع با این فراز به ما گفته شده که از سمت خدا آمدن خسته نشو.
✍محمد علی فتحی
#دعای_روز_بیست_و_هشتم
#رمضان
🌱 أللَّھُمَ؏َـجِّلْلِوَلیِڪْألْفَرَج
@mahdaviatrezvan
💠شرح دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان
🌙 «اللهمّ غَشّنی بالرّحْمَهِ وارْزُقْنی فیهِ التّوفیقِ والعِصْمَهِ وطَهّرْ قلْبی من غَیاهِبِ التُّهْمَهِ یا رحیماً بِعبادِهِ المؤمِنین»
🔹«خدایا بپوشان در آن با مهر و رحمت و روزى کن مرا در آن توفیق و خوددارى و پاک کن دلم را از تیرگیها و گرفتگىهاى تهمت اى مهربان به بندگان با ایمان خود»
👌شرح اجمالی
۱. پوشش رحمت الهی به ظرفیت افراد بستگی دارد. رحمت الهی حد ندارد و دائما به سمت بندهاش سرازیر است لکن اگر عبد ظرفیت را نداشته باشد، نمیتواند قابل رحمت باشد.
رحمت با اطاعت محض از باری تعالی حاصل میشود نه با نافرمانی.
با توجه با اینکه عبد در طی ماه رمضان عبادت و بندگی کرده ظرفیت پذیرش رحمت را دارد که در روز عید خدای عزوجل به او مرحمت میکند.
۲. درخواست توفیق هم به این جهت است که عبد استقلالی در عبودیت و بندگی نکند بلکه در این امور خود را حذف و خدا را در نظر بگیرد.
۳. درخواست عصمت هم شاید به خاطر این است که احتمال خطای فاحش در روز پایانی ماه است. برای جلوگیری از محرومیت در این روز از ذات باری تعالی مدد میگیریم.
۴. تهمت بدتر از گناه است چون هم دروغ است و هم غیبت. این گناه برای نابودی تمام سرمایههای روزهدار کافی است. برای ابتلا نشدن به این گناه از ذات اقدس الهی درخواست پاکی قلب از این آلودگی شده است.
۵. رحمت رحیمیه الهی فقط از آن مؤمنین است و بس.
✍محمد علی فتحی
#دعای_روز_بیست_و_نهم
#رمضان
🌱 أللَّھُمَ؏َـجِّلْلِوَلیِڪْألْفَرَج
@mahdaviatrezvan