تمنای وصال، جلسه ۳۹.mp3
16.68M
🎤 سخنرانی - حجتالاسلام حاج مهدی دومیری
✅سلسله مباحث « تمنای وصال »
✅شرح مخمس شیخ بهایی
♦️جلسه سی و نهم
🕌 مسجد الرضا علیه السلام
🎙 سخنران:
#حجت_الاسلام_مهدی_دومیری
#مخمس_شیخ_بهایی
#سخنرانی
@mahdi_domeiri
بسم الله الرحمن الرحیم
وَجَاوَزْنَا بِبَنِي إِسْرَائِيلَ الْبَحْرَ فَأَتْبَعَهُمْ فِرْعَوْنُ وَجُنُودُهُ بَغْيًا وَعَدْوًا ۖ حَتَّىٰ إِذَا أَدْرَكَهُ الْغَرَقُ قَالَ آمَنْتُ أَنَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا الَّذِي آمَنَتْ بِهِ بَنُو إِسْرَائِيلَ وَأَنَا مِنَ الْمُسْلِمِينَ.[ یونس: ۹۰ ].
در داستان بنی اسرائیل، فرعون و فرعونیان ظلم های بسیاری نسبت به موحدان انجام می دادند. بعثت حضرت موسی و حضرت هارون علیهما السلام برای هدایت فرعون و دست برداشتن از ظلم ها - اگر چه همراه با قول لین بود -، ره به جایی نبرد. هر آنچه اعجاز و آیات الهی برای فرعونیان نمایان شد، از پذیرشش سر باز زدند. پیامبر خدا چون دید فرعون هدایت نمی گردد، موحدین را با خود همراه نمود تا از محدوده ظلم ظالم خارج شوند. فرعون تعقیبشان کرد. موسی علیه السلام که بنی اسرائیل را از دریا عبور داد، فرعون با کمال آگاهی وارد بستر دریا شد و حتی با دیدن این اعجاز نیز ایمان نیاورد. خداوند متعال می فرماید: فرعون که گرفتار شد و در آستانه غرق قرار گرفت، گفت: ایمان آورده ام. اما ایمان در چنین شرایطی، مورد پذیرش نیست.
بر همین اساس در آیات و روایات اشاره شده که توبه تا قبل از فرا رسیدن مرگ مورد پذیرش است. اما اگر شخص عزارئیل را دیده و آنگاه توبه کند، قابل پذیرش نیست.
گاهی شخص می داند اهل گناه است، می داند فلان عملش معصیت است، می داند آن خصوصیتی که دارد حرام است، اما در عین حال مرتکبش می شود و از واعظ بیرونی و درونی که نفس لوّامه است، متّعظ نمی شود و همچنان در وادی معصیت سیر می کند.
پیش می رود و پیش می رود « حَتَّىٰ إِذَا أَدْرَكَهُ الْغَرَقُ ». غرق در گناه می شود و گناه همه گسترهٔ وجودی اش را فرا می گیرد. در این اوضاع، گاهی که با خود خلوت می کند و یا به یاد ایام گذشته می افتد که ارتباطی با خدا داشته و یا نفس لوّامه اش هنوز کورسویی از سرزنش های وجدان را روانه اش می کند، آرزو می کند که ای کاش می شد از این غرقاب گناه خارج شود و نجات یابد.
اما این آرزو قابل تحقق نیست. فرعون وجودت را باید قبل از غوطه خوردن در دریا، مسلم و مومن کنی. در صورت غوطه ور شدن در اقیانوس عصیان، توقع نجات داشتن، منطقی نیست.
این غرق شدگی گاهی نسبت به یک گناه است، و گاهی نسبت به چند گناه، و گاهی نسبت به اصل ایمان.
راهپویان طریق سلوک الی الله باید از افتادن در ورطهٔ « غرق » به شدت بپرهیزند که چون گردابی هولناک، هستی انسان را به زیر می کشد.
البته در هیچ شرایطی حتی در اوضاع « غرق »، روا نیست که انسان از مرحمت الهی ناامید شود که ناامیدی خود بزرگ ترین گناه است. خداوند متعال به موسی علیه السلام فرمود: اگر فرعون مرا صدا می زد، حتی در حالت غرق نیز نجاتش می دادم.
تنها گناهی که غرق شدگی در آن به قطع و یقین نجاتی در پی ندارد، همین گناه « ناامیدی از رحمت الهی » است.
در عین حال، کمتر اتفاق می افتد انسانی که غرق شده، بتواند خدا را صادقانه صدا بزند تا نجات یابد. لذا نباید به باز بودن راه نجات در هر شرایطی، دل خوش کرد و خود را فریب داد و در گناه غرق شد.
مومن هر کجایی که متوجه شد مسیر طغیان در برابر مولا را می پیماید، باید برگشته و از ادامهٔ مسیر بپرهیزد که فرمود:« إِنَّ الَّذِينَ اتَّقَوْا إِذَا مَسَّهُمْ طَائِفٌ مِنَ الشَّيْطَانِ تَذَكَّرُوا فَإِذَا هُمْ مُبْصِرُونَ ». [ اعراف: ۲۰۱ ].
@mahdi_domeiri
12.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📣خبری در راه است ...
دور جدید طرح آفرینش...
قرارگاه جهادی امام رضا علیه السلام
مسجدالرضا علیه السلام
شهرستان بشرویه
@mahdi_domeiri
📷 گزارش تصویری
گروه جهادی شهید وزوایی دانشگاه صنعتی شریف تهران
به مدت 7 روز مهمان مردم خونگرم شهرستان بشرویه هستن
و زیر نظرقرارگاه جهادی امام رضا علیه السلام مشغول خدمت رسانی هستن
@mahdi_domeiri