هدایت شده از بانو امین
زنان اینستاگرامر در پی خوانشی انتقادی از بازنمایی زندگی روزمره خانوادگی زنان متاهل است. این سبک از کتابهای حوزه اجتماعی را سبک "پدیدههای نوظهور" مینامم که اصل تلاش مولف برای پیدا کردن پدیدهای نوظهور و ثبت دادههاش میشه، چه بسا بدون جهتگیری نظری.
اما، پژوهشگر اجتماعی حوزه زنان باید بدونه در مواجهه با این سبک از کتابها، دادههای پدیده نوظهور کمکی به فهم مسائل زنان نمیکنه؛
چون در دنیای تحولات سریع، پدیدههای نوظهور پرشمارند و صرف مطالعه دادهها بدون پایگاه پاردایمیک از "فهم" عمیق و تحلیلهای کلان مسائل این حوزه درمانده میشه.
روش مطالعه آثار متعلق به سبک "پدیدههای نوظهور" در حوزه زنان:
1⃣ در گام اول یافتن زاویه دید مولف به زن و مقوله کلانتر جنسیت هست
2⃣ در گام دوم یافتن حرف ایجابی مولف پیرامون آن پدیده نوظهور
3⃣ خارج از این دو گام هم اگر نکته بدیعی داشت حتما ثبت کنید که از دست نره.
مثال این روش در کتاب حاضر👇
1⃣ گام اول: هویت زنانه و زنانگی آمیخته با زندگی خانوادگی بازنمایی شده، حتی گاهی زنانگی با خانوادگی مترادف گرفته شده. یعنی نویسنده بازنمایی زن متاهل ایرانی را صرفا از بستر بازنمایی زندگی خانوادگی او قرائت کرده و این زاویه دید تحلیل خاص خود را دارد.
2⃣ گام دوم: اینستاگرامر بودن به مثابه کنشی اجتماعی با سایر کنشهای پراکنده و متنوع زنان همآهنگ و قابل جمع است و برای همین زنان در آن موفق شدهاند، در واقع گویا نویسنده ایده جمع بین نقشها را در کنش اینستاگرامری محقق شده دیده است.
3⃣ نکته بدیع: تصویر مرد ایدئال هم از منظر این زنان بررسی شده است.
@Safoora_AminJavaheri
جنسیت چیز مزخرفی است
#موقت
بیائید قبول کنیم مردها انسانهای بهتری هستند. بیائید قبول کنیم مرد بودن بهصرفهتر است. مردها اصلاً انسانهای موفقتری هستند. آنها توانستهاند تمام ساختارهای مورد نیاز بشر را بسازند؛ از شهر، تکنولوژی، سیاست، اقتصاد، سینما و چه. زنها چه کردند؟ هیچ! فقط زاییدهاند و قورمهسبزی بارگذاشتهاند. اما مردها در همهچیز بهترینند. من وقتی نوجوان بودم امید داشتم زنها لااقل در آشپزی و خیاطی دست بالا را داشته باشند اما دیدم اتفاقاً بهترین آشپزها و خیاطها مرد هستند. اصلاً به نظرم جنسیت چیز مزخرفی است. زن بودن واقعا مزیتی ندارد. باید دست از زنبودن برداشت. اینقدر نگوییم زن و مرد. بگوییم انسان!! باور کنید چرخدهندههای مذکر در این سیستم خیلی بهتر کار میکند. اصلاً انسان یعنی مرد و مرد یعنی انسان. من هم حرف عجیبی نمیزنم. اینها تماماً در ناخودآگاه ماست، چرا با آن مبارزه کنیم و بجنگیم؟ غیر از این است که زنها وقتی زنانگی میکنند دارند جلوی پیشرفت بشریت را میگیرند؟ نه. اصلا زن بودن یعنی دستوپاگیر بودن. زنها دستاوردی ندارند. زنها مزیتی ندارند. اصلاً زنها زن شدند فقط برای این که تولید مثل کنند. به جز این اگر میخواهند بهدرد بخورند باید تا حد ممکن شبیه مردها بشوند. عزیزانم این جنسیت چیز مزخرفی است. این زوجیت در نظام خلقت چیز مزخرفی است. باید تمام دختران ما تابع الگوهای مردانه باشند. به درستی امروز دیگر زن شهید و قهرمان زن اصلا به چشم نمیآید. بهدرستی ابراهیم هادیها از فاطمه اسدیها جذابترند؛ چون کلا مرد بودن چیز باحالتر و هیجانانگیزتری است. طبیعی است که طاهره سجادیها مهجور بمانند. این فراجنسیتگراهای سادهلوحِ تحتتأثیر ادبیات فمینیستی هم چندان پرتوپلا نمیگویند. این جنسیت فقط در تولید مثل و اینها موضوعیت دارد؛ غیر از آن یا یک خلقت است یا دروغ سیزده. به انسان بگوییم مرد قال قضیه را بکنیم. والسلام.
@Mahdi_Takallou
هدایت شده از خانه روایت زن انقلاب اسلامی
یا لطیف
🦋به رسم پروانگان
🔸شاید باورش سخت باشد ،در خانواده ای زندگی کنی که برای حجاب داشتنت مجبور باشی دو هفته مدرسه رفتن را تعطیل کنی و پدرت رو راضی کنی که حجاب تو را بپذیرد ♥️
♦️شهیده زهره بنیانیان
🔻پدر که فعالیت های سیاسیش را دید ،تصمیم گرفت او را به آلمان بفرستد تا دین و مذهب و سیاست از سرش بیفتد ،زهره به آلمان رفت و در همان جا ازدواج کرد ،اما این زندگی روح آزادی خواه زهره را آزار میداد او دنبال پروانه شدن بود ،تصمیمش را گرفت با اجازه علما از همسرش جدا شد و با کمک دوستانش به لبنان رفت .بعد از گذراندن دوره های نظامی و همکاری با مبارزان فلسطینی ،به ایران باز گشت و فعالیت های سیاسی خود را ادامه داد ،توسط ساواک شناسایی و دستگیر شد اما به دلیل زیرکی که داشت ،ساواک مجبور شد به خاطر نداشتن مدرک او را آزاد کند.
🔸در همین مسیر مبارزه با یکی از همرزمان همراه و هم خط خود ازدواج کرد و مصمم تر به راه خود ادامه داد تا در اردیبهشت ۵۸ به دست گروهک منافقین به فیض عظیم شهادت رسید و به پروانگان پیوست 🦋
☘eitaa.com/Revayat_zananmojahed
هدایت شده از محسن قنبریان
🔹 افکار عمومی!
• سخنرانی اول فروردین رهبر انقلاب اسلامی جزء سخنرانی های کلیدی و مهم سالانه ایشان است. امسال یک #مفهوم_مردم_سالار در آن پرتکرار و دارای وزن ویژه بود: #افکار_عمومی!
- "مسائل اساسی باید با افکار عمومی مطرح بشود"
- "جوانهای صاحب فکر درباره مسائل مهمی که با افکار عمومی مطرح می شود، فعال می شوند و آن را به نصاب لازم می رسانند"
- "اگر افکار عمومی استقبال نکند از یک فکر، این فکر به عمل و تحقق نمی رسد؛ صرفاً یک امواجی در فضا خواهد بود، یک چیزی انسان می گوید، بعد هم فراموش می شود؛ یا چند سطر بر روی کاغذ!"
- "برای اینکه خواسته ها و مطالبات بزرگ تحقق پیدا بکند، باید با مردم، با صاحبان فکر با افکار عمومی مردم مطرح بشود".
- "مایلم افکار عمومی این مطالب را مورد توجه قرار بدهد، در افکار عمومی تصویب بشود و منتشر بشود".
- "باید اینها [حوادث و مشکلات و ضربات دشمن] را با مردم در میان بگذاریم، مردم باید بدانند".
✔️ توجه به افکار عمومی، پیشفرض و لوازم خاص خود را می طلبد:
- پیشفرض اش مفتون بودن مردم، باز کردن گره ذهنی یا رفع ابهام و درآوردن جوانان از فتنه رسانه ها نیست؛ بلکه "به نصاب رساندن اندیشه های نو با فعال شدن جوانهای صاحبان فکر است"!
- یک مونولوگ و از سنخ اسمع افهم نیست؛ "جای تصویب مطالب مهم است"؛ پس لاجرم یک جریان یکسویه نیست؛ رد و ابرام و مباحثه در آن جدی است!
- "جای طرح مسائل اساسی و حوادث مهم کشور است"؛ لذا گزینشی نیست که هر مساله صلاح دیده شد، از باب تبیین برای جامعه بیان شود و هرکدام به صلاح دیده نشد، سربسته بماند یا در محفل های محدود تصمیم گیری شود!
- "بدون طرح شدن مسائل اساسی و تصویب و انتشار در افکار عمومی، ایده ها و افکار نو، امواجی در فضا و سطوری بر کاغذ می مانند"!
❗️کاش درصدی از فعالیت #جهاد_تبیین هم برای این مفهوم مبارک و لوازم و امتدادهای آن مصرف شود.
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
هدایت شده از ایکسونامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴بانوی پولادین
بوسه قاسمیان بر چادر بانوی جهادگر
🔻خانم سبزیان، بانوی شیرازی ای که یک تنه 60 نفر را حافظ قرآن کرده اونم در شهرستان دلگان واقع در استان سیستان و بلوچستان
🚸 جنس اول| رسانه زنان و خانواده
https://eitaa.com/joinchat/1736638675C96dbe5b0e6
هدایت شده از علیرضا پناهیان
🔸 هر نوع دینداری سطحی و ظاهربینانه، نوعی بتپرستی است
📌علیرضا پناهیان در برنامه سحرگاهی #شبکه_سه سیما(۴):
🔘 گاهی چسبیدن به ظاهرِ یک حکم اخلاقی هم نوعی بتپرستی است
🔘 سامریهای امت پیامبر(ص) معمولاً آدمهای اخلاقی هستند؛ مثل حسن بصری
🔘 جریان بتپرستی که در قرآن آمده، در واقع نحوۀ غلط پرستش خداوند است
🔘 بعضیها مثل بنیاسرائیل میخواهند در نحوۀ دینداری و پرستش خدا دخالت کنند
🔘 چه گرایشهایی در انسانها موجب تحریف دین میشود؟
👈 ادامۀ متن را در @Panahian_text ببینید
📢 صوت(۲۲ دقیقه): @Panahian_mp3
🚩 برنامه «ماه من» سحرهای ماه رمضان با حضور علیرضا پناهیان از شبکه سه سیما پخش میشود
@Panahian_ir
هدایت شده از 💯 جنایات غرب
🇮🇹🇫🇷🔞 جهاد نکاحِ داعش یا ماداماتوی ایتالیا و فرانسه
🔻غرب همواره با مطرح کردن جنایات داعش خصوصا مسأله جهاد نکاح و به کنیزی بردن زنان به تحقیر اسلام پرداخته است.
🔻کانال جنایات غرب قصد دارد پرده از جنایت ایتالیا و فرانسه تحت عنوان «#ماداماتو» یا #نکاح_استعماری بردارد.
🔻"جیووانا ترنتو" نویسنده ایتالیایی مینویسد:
در طول اشغال شاخ آفریقا توسط ایتالیا، برای سربازان ایتالیایی نسبتاً معمول بود که دختران سیاهپوست محلی را به عنوان #برده_جنسی بکار بگیرند، عملی که به نام " ماداماتو " (از کلمه " ماداما " یا معشوقه) شناخته می شود، که مقامات ایتالیایی آن را قانونی میدانستند و آن را "نکاح استعماری" میخواندند و حتی توسط دولت ایتالیا تشویق میشد، همانطور که در #فرانسه در دوره استعماری آن اتفاق افتاد.
🔻کارت پستالهای فراوانی وجود داشت که زیباییهای زنان سیاه برهنه را به تصویر میکشیدند. تبلیغات دولت ایتالیا به ویژه سعی داشت شاخ آفریقا را سرزمینی پر از امکانات و همچنین پر از زنان زیبا و در دسترس به تصویر بکشد.
🔻همچنین در اریتره و اتیوپی، زن ابتدا اغلب توسط مرد ایتالیایی به عنوان #برده خانهدار به کار گرفته میشد و سپس برده جنسی میشد.
💠"ماداماتو و نکاح استعماری در اتیوپی"| جووانا ترنتو -
🌐https://www.academia.edu/8584111/Madamato_and_Colonial_Concubinage_in_Ethiopia_A_Comparative_Perspective
😔متاسفانه عکسها آنچنان شرمآور بود که از انتشار آن معذوریم. کافیست سرچ کنید "madamato"
🔴 چهره واقعی مدعیان حقوق بشر در
✅ کانال جنایات غرب
💯 https://eitaa.com/joinchat/1781727232C57b3ed8c49
در استوریها سه پرسش از «نرمافزار و گفتمان حجاب» مطرح کردم. در سؤال اول پرسیدم «آیا ایدهی حجاب در ایران شکست خورده است؟» در سؤال دوم پرسیدم «منفعت و مزیت حجاب برای خود زن چیست؟» و در سؤال سوم پرسش «تابهحال شده وقتی به حجاب فکر میکنید و راجع به آن میخوانید و میشنوید، ترجیح داده باشید مرد باشید؟» را مطرح کردم. البته سؤالات متعددی افزون بر اینها میتوان طرح کرد که من از برخی صرفنظر کردم و برخی را در آینده بهپیش میکشم. اما غرض چیست؟
در سه صفحه توضیحات بحث را عرض کردم و در هفت صفحه پاسخهای مخاطبان را به سوال دوم.
+++
تکمیلی: پاسخ سوال اول 54درصد مثبت بود
تکمیلی: پاسخ سوال سوم تقریبا تعداد بلهها و خیرها برابر بود!!!!
تمرینی: اگر همین رویه و سوالات را برای مقوله «جمعیت و فرزندآوری» طی کنیم، آیا نوع نتایج تغییری میکند؟
@Mahdi_Takallou
هدایت شده از بر پا
درباره کشف حجاب
۳
🔹در مواجهه با این وضع زننده کشف حجابها، دوستانم میپرسند تذکر بدهیم؟ نهی از منکر بکنیم؟ آنها شجاعت تذکر دادن را دارند و غیرتش را هم. اما ابهامشان ناشی از نکته دیگری است که خواهم گفت. به هر حال سوال ساده است. «تذکر بدهیم یا نه؟». جواب من هم روشن است، بله تذکر بدهیم. غیرت دینی ما اگر باقی مانده، باید به چشم بیاید.
(من در این یادداشت درباره بلاتکلیفی مسوولین و رسانه ای ها و همینطور دیگر وظایف و مسوولیتهای خود ما بحث نمیکنم.)
🔹اما یک نکته امروز جدی تر از قبل شده، عمل به امر به معروف و نهی از منکر، مثل هر واجب دیگری در فضایی از تزاحمات و تعدد عنوانها انجام میشود و مکلف باید عقلانیت لازم برای انجام آن را کسب کند.
اهمیت توجه به این نکته، امروز بیشتر از گذشته است. فرض کنید به اشتباه با کسی از فامیلتان در یک جلسه و جمع خانوادگی، میانه تان بهم خورده باشد. در این فضا کوچکترین رفتار ناشی از تقابل شما باعث برداشت بد طرف مقابل و دیگران و بدتر شدن اوضاع میشود. از یک سو باید برای پوششش مثلا، به او تذکر دهید، در حالیکه موظفید رابطه خود را با او ترمیم کنید. کدام را مقدم میکنید؟ به من باشد میگویم اگر میتوانید تذکر بدهید اما تذکری که همزمان رابطه شما را نیز با او ترمیم کند. بلدید؟ اگر نه، کار را خراب تر نکنید.
🔹ما معتقدیم با این رفتار آدمها مخالفیم نه با خودشان. عمق ارتباطمان با کسانی که خطاکارشان میدانیم به اندازه عمق ایمانمان است. این ارتباط عمیق ایمانی مستحکم تر از رابطه فامیلی است. آیا بلدیم به گونه ای تذکر دهیم که این رابطه فامیلی و ایمانی ما مخدوش نشود؟ آیا بلدیم کاری کنیم که جمع زیادی از ضعیف الحجابها خود را بیرون از جبهه دینی ما به حساب نیاورند؟ بله دشمن روی این کشف حجابها حساب کرده، اما آیا روی اختلافات و دو گانگی ها حساب نکرده؟ خطر این شکن اجتماعی و دشمنی که بین ما ایجاد کرده اند، را احساس میکنیم؟ متوجه هستیم که بخواهیم یا نه ما نماینده نظام دینی هم به حساب میآییم و این جدایی به جدایی خیلی ها از نظام هم کشیده میشود.
🔹من تذکر دادن با این بلوغ و کیفیت را میپسندم. اگر ببینم نمیتوانم انجامش دهم. انجام نمیدهم. تذکری که دلم را خنک کند، جگرم را حال بیاورد نه. تذکری که احساس جدایی مرا از آدمها ایجاد کند نه رفتارشان، نه. تذکری که باعث تضعیف ارتباطات هویتی اجتماعی شود نه.
🔹به گونه ای تذکر بدهیم که ناظر سوم در درونش با ما همراه باشد. ولو به ظاهر همراهی نکند. دوست طلبه ای دارم که در فرودگاه هر چه یک دختر بد دهن و بی ادب به او میگفت و فیلمبرداری هم میکرد، او با احترام و ادب و منطق پاسخ میداد. طوری که مخاطبین دیگر همه به واسطه این ادب و اخلاقش با او همراه شده بودند. سخت است؟ بله سخت است. بله امروز ما هم نیاز به رشد داریم. امر به معروف و نهی از منکر را باید ارتقا دهیم، نیاز به یک فهم کلان و چند ضلعی داریم و نیاز به اخلاق و مهارت اعمال این فهم و بصیرت.
🔹حرف در این باره زیاد است . باز هم خواهم نوشت.....
@ali_mahdiyan
این موضع هم نفهمی است و هم انفعال.
نفهمی است چون تفاوت بدپوشی به مثابه یک سبک زندگی فردی و بدپوشی به مثابه پروژهی سیاسی را نمیفهمد. اولی خرد است و میتوان از اولویت پایین آن یاد کرد اما دومی کلان است و یقیناً از اصلیترین و حساسترین نقاط افتراقی جهان انقلاب اسلامی و دیگریهایش است. از هر منظر تاریخی، تمدنی، جنسیت و هویت، کلامی و... نگاه کنیم و مواضع نیروهای رقیب را پیگیری کنیم، نمیتوانیم اولویت بالای این مقوله را نادیده بگیریم. مقوله حجاب کاملاً هویتی است و اولین نقطهی اثر آن هویت زن و زنانگی است.
اما همزمان ناشی از انفعال هم هست. وقتی هر دو سوی دوگانههای کاذب به انسداد میرسد فرایند انکار و پاپسکشیدنها هم آغاز میشود.
@Mahdi_Takallou
حجاب سیاسی
این عبارت که «باید دست از حجاب سیاسی برداریم» تکتک اجزاء و مفاهیمش محل ابهام و تشتت است. منتهی مستقل از نقد معرفتی من رواج این ایده را بیشتر ناشی از ریشههایی روانی میبینم. نوعی حالت تسکیندهندگی در این ایدهها وجود دارد که البته غالباً نتیجهی عکس میدهد. از قضا باید عرض کنم این دست مواضع هم محصول نقصها و عیبهای «گفتمان حجاب» است. به هر حال، سیاستزدایی از حجاب نه مطلوب است نه ممکن و نه بهطورکلی اساساً صورتمسأله به درستی تنظیم شده. مادامی که ارادهی برخی قدرتها بر استثمار زنان به اشکالی خاص شکل گرفته، استقلال و به تبع آن عزت (و خیلی چیزهای دیگر) اجازه نمیدهد ناظر به این شرایط آرایش متناسب نداشته باشیم. حجاب اگر کانون نزاع است به این دلیل است که زن موطن نزاع واقع شده. و اتفاقاً انقلاب اسلامی با تکیه بر حجاب سیاسی (سیاست نه به معنایی که عامیانه مصرف میشود و ناشیانه در عرض فرهنگ، اقتصاد و ... قرار میگیرد) بر پهلوی غلبه کرد.
@Mahdi_Takallou