۲۱ بهمن ۱۴۰۲
۲۱ بهمن ۱۴۰۲
پاتریک کلاسون متخصص انستیتو واشنگتن:
ماپیروزاغتشاشات سال گذشته هستیم، درواقع هدف خیزش زن زندگی آزادی، رواج بی بندوباری و کنارگذاشتن حجاب بود، که مابیشترازحدانتظارپیروزشدیم، هم اکنون نزدیک به نیمی از زنان ایرانی نسبت به پوشش قبلی خود آزادترشده اند، واین هدف اصلی ما درانقلاب بود، وگرنه همه می دانیم که نظام ایران به این سادگی ها ازهم نمی پاشد. وباید اول پوشش زنان را ضعیف کنیم که به طورکامل به نتیجه رسیدیم.
۲۱ بهمن ۱۴۰۲
۲۱ بهمن ۱۴۰۲
5.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
الله اکبر🇮🇷
🔹شب تولد انقلاب، امشب ساعت ۲۱
۲۱ بهمن ۱۴۰۲
✅ ماه شعبان، ماه عظیم رسول خدا(ص)
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
شعبان شد و پیک عشق از راه آمد
عطر نفس بقیة الله آمد
با جلوه سجاد، ابوالفضل و حسین
یك ماه و سه خورشید در این ماه آمد
در آستانه ماه شعبان المعظم قرار داریم که یکی از بهترین ماه های سال و از ماه های ویژه عبادت و طاعت است. در باره این ماه شریف مطالبی را به شرح ذیل به اطلاع کار بران عزیز می رسانم.
⬅️ موقعیت تاریخی
شعبان المعظم، هشتمین ماه تاریخ هجری قمری است، که پس از ماه رجب و پیش از ماه مبارک رمضان قرار گرفته است.
همان گونه که در ماه رجب بیان کرده ایم سه ماه رجب، شعبان و رمضان از ماه های برتر و ممتاز سال و فصل عبادت و بندگی انسان ها در درگاه خداوند متعال می باشد.
ماه شعبان در نزد همه مسلمانان، به ویژه نزد شیعیان بخاطر وقوع برخی از وقایع مهم تاریخی، از جمله میلاد امام حسین(ع)، میلاد امام سجاد(ع) و میلاد امام زمان(ع) و تعدادی از فرزندان امامان معصوم(ع) جایگاه ویژه ای پیدا کرده است.
⬅️ موقعیت عبادی
از جهت عبادی نیز این ماه، ماه شریف و بافضیلتی است. پیامبراکرم(ص) و امامان معصوم(علیهم السلام) و بزرگان و پیشوایان مذهبی برای این ماه عزیز، احترام و اعتبار ویژه ای قائل بودند و آن را ماه ممتاز خدا می دانستند و روح و روان خویش را در این ماه سرمست از قرب الهی و نشئه توحیدی می نمودند.
برای أعمال عبادی این ماه، اطلاعات ذی قیمتی در منابع روایی ما واردشده و خواندن آن ها انسان مسلمان را به حرکت و جدیت در طاعات و عبادات وا می دارد.
در برخی از منابع روایی ما بخش ویژه ای برای أعمال عبادی این ماه گشوده شده است. از باب نمونه، در کتب: وسائل الشیعة، جلد 19، ص 509 ؛ مستدرک الوسائل، جلد 7 ، ص 542 و بحار الأنوار ، جلد 94 ، ص90 ، بابی تحت عنوان « باب استحباب الإستغفار، و التهلیل، والصدقة، والصلاة علی محمد و آله فی شعبان» باز شده و احادیث فراوانی در موضوعات فوق الذکر در آن بیان گردیده است.
شایان ذکر است که ذکر استغفار آن بدین گونه می باشد: أستغفرالله و اسئله التوبة. یا این که گفته شود: استغفرالله الذی لا اله الا هو الرحمن الرحیم الحی القیوم و اتوب الیه.(8)
⬅️ فضیلت ماه شعبان از منظر احادیث
مناسب است در این جا به برخی از احادیث و روایاتی که از معصومین (ع) در خصوص فضیلت این ماه و أعمال عبادی آن وارد شده اند اشاره ای داشته باشیم:
1) پیامبراکرم(ص) درحدیثی فرمود: شعبان شهری، رحم الله من أعاننی علی شهری.
یعنی: شعبان، ماه من است و خدا رحمت کند کسی را که در این ماه مرا (درعبادت وطاعت ) یاری و همراهی کند.
2) آن حضرت در حدیثی دیگر فرمود: شعبان شهری، و هو افضل الشهور بعد رمضان، فمن صام فیه یوما کنت شفیعه یوم القیامة. (2)
یعنی: شعبان ماه من است و آن بهترین ماه پس از ماه رمضان می باشد. پس هر کسی یک روز آن را روزه بگیرد، من در روز قیامت شفیع وی خواهم بود.
3)امام محمد باقر (ع) در باره سیره پیامبر (ص) در ماه شعبان، فرمود: کان رسول الله (ص) یصوم شعبان و رمضان یصلهما و کان یقول(ص): هما شهرا الله و هما کفارة لما قبلهما و ما بعدهما من الذنوب.(3)
یعنی: پیامبر (ص) چنان بود که ماه شعبان و ماه رمضان را روزه می گرفت و روزه این دوماه را به هم وصل می کرد و می فرمود: این دو ، دو ماه خدا و کفاره گناهان( بندگان خدا) در ماه های قبل و ماه های بعد این دو ماه می باشند.
4)امام جعفر صادق (ع) نیز در باره سیره جدش رسول خدا(ص) فرمود: ان رسول الله (ص) کان إذا رأی هلال شعبان امر منادیا فنادی فی المدینة: یا اهل یثرب إنی رسول الله الیکم، ألا إن شعبان شهری فرحم الله من أعاننی علی شهری.
یعنی: سیره پیامبر (ص) چنان بود که هرگاه هلال ماه شعبان را می دید، به منادی دستور می داد که به اهالی مدینه چنین اطلاع دهد: ای مردم یثرب( مدینه) من فرستاده خدا به نزد شما هستم. آگاه باشید که شعبان ماه من است. پس خدا رحمت کند کسی را که مرا (در طاعت و عبادت) در ماهم کمک کند.
امام صادق (ع) در ادامه حدیث فرمود: إن امیر المؤمنین (ع) کان یقول: ما فاتنی صوم شعبان منذ سمعت منادی رسول الله (ص) ینادی فی شعبان، فلن یفوتنی ایام حیاتی صوم شعبان إن شاء الله، ثم کان (ع) یقول: صوم شهرین متتابعین توبة من الله.(4)
یعنی: امیر مؤمنان (ع) می فرمود: از آن زمان که ما چنین ندایی را از رسول خدا در ماه شعبان شنیدیم، تا کنون هنوز روزه ماه شعبان از ما فوت نشده است و مادامی که زنده هستیم به خواست خدای سبحان از ما فوت نخواهد شد. سپس آن حضرت چنین می فرمود: روزه دوماه متوالی( ماه شعبان و ماه رمضان) موجب توبه در درگاه خداوند متعال است.
۲۱ بهمن ۱۴۰۲
5) یونس بن یعقوب گفت: سئلت اباعبد الله (ع) عن صوم شعبان کان احد من آبائک یصومه ؟ فقال(ع): کان خیر آبائی رسول الله (ص) کان اکثر صیامه فی شعبان. (5)
یعنی: از امام جعفر صادق(ع) در باره روزه ماه شعبان پرسش کردم که آیا کسی از پدرانتان این ماه را روزه می گرفت ؟ امام صادق (ع) فرمود: بهترین پدرانم رسول خدا (ص) بود که بیشترین روزه اش( در غیر ماه رمضان) در این ماه بود .
6) قال الإمام علی بن موسی الرضا (ع): من استغفر الله تبارک و تعالی فی شعبان سبعین مرة غفر الله له ذنوبه و لو کانت مثل عدد النجوم. (6)
یعنی: امام رضا (ع) فرمود: هرکس در ماه شعبان هفتاد بار در پیشگاه خداوند متعال استغفار کند خدا گناهانش را می آمرزد، اگرچه به تعداد ستارگان باشد.
هم چنین در روایتی دیگر از امام رضا (ع) نقل شده است: من استغفر الله فی کل یوم من شعبان سبعین مرة حشر یوم القیامة فی زمرة رسول الله (ص)ووجبت له من الله الکرامة.(7)
یعنی: کسی در هر روز از ماه شعبان هفتاد بار در پیشگاه خدا استغفار نماید، در روز قیامت با پیامبر خدا (ص) محشور شده و کرامت خدا از برای او بر پروردگار واجب می گردد .
7) یکی از أعمال مهم این ماه نماز های مستحبی است .
برای هر شب از ماه شعبان نماز ویژه ای سفارش شده است و خواندن نماز در این ماه، جایگاه خاصی در میان عبادات دارد. از جمله این که در هر شب پنج شنبه در این ماه شریف، دو رکعت نماز خوانده شود، که در هر رکعت پس از حمد، یکصد بار سوره توحید (قل هو الله احد) قرائت شود و پس از سلام نماز، یکصد بار صلوات فرستاده شود، تا خداوند متعال، هر حاجتی که این نمازگزار دارد، برایش برآورده کند.(9)
8) یکی از أعمال مهم این ماه ، ذکر صلوات بر محمد و آل محمد(ص) است. پیامبر (ص) در ضمن حدیثی فرمود: واکثروا فی شعبان الصلاة علی نبیکم و اهله .(10)
یعنی: در شعبان، بر پیامبرتان و اهل بیتش فراوان صلوات بفرستید.
بجاست در هر روز به هنگام زوال و در هر نیمه شب ماه شعبان، این صلوات که از امام زین العابدین(ع) روایت شده است، خوانده شود : اللهم صل علی محمد و آل محمد، شجرة النبوة و موضع الرسالة …(11)
9) یکی دیگر از أعمال این ماه، خواندن دعا و مناجات است.
دعاها و مناجات فراوانی در این ماه وارد شده است. از جمله مناجاتی که امیرمؤمنان علی بن ابی طالب(ع) و امامان معصوم(ع)، در هر ماه شعبان می خواندند و آن عبارت است از: اللهم صل علی محمد و آل محمد، و اسمع دعائی اذا دعوتک، و اسمع ندائی اذا نادیتک …(12)
10) صدقه دادن نیز از أعمال و برکات ماه شعبان است که برای عامل آن فواید بسیار دارد .
در حدیثی از امام رضا (ع) وارد شده: من تصدق فی شعبان بصدقة ولو بشق تمرة حرم الله جسده علی النار . (14)
یعنی: هرکسی در ماه شعبان صدقه دهد ، اگرچه به اندازه نیمه یک دانه خرما باشد، خداوند بدنش را از آتش جهنم حرام می گرداند.
امام جعفر صادق (ع) نیز فرمود: من تصدق بصدقة فی شعبان، رباها الله عز وجل کما یربی احدکم فصیله، حتی یوافی یوم القیامة و قد صارت له مثل (جبل)احد .(15)
یعنی: هرکس در ماه شعبان صدقه ای دهد، خداوند متعال به صدقه وی سودی مستمر می بخشد همانند سودی که فردی از شما به فرزندتان می بخشید و این( سود دهی ) ادامه پیدا می کند تا روز قیامت و در آن وقت برای وی به اندازه کوه احد خواهد شد.
با این همه تأکیداتی که از جانب معصومین(ع) در باره ماه شعبان و بهره وری معنوی از آن شده، غیر منصفانه و بلکه بی خردی است که ماه شعبان بر ماه بگذرد و ما از آن توشه ای برای روز واپسین بر نداشته و دست خالی از آن بیرون رویم. به گفته سعدی شیرازی:
بس بگردید و بگردد روزگار
دل به دنیا درنبندد هوشیار
ای که دستت میرسد کاری بکن
پیش از آن کز تو نیاید هیچ کار
📚منابع
1- الاقبال بالأعمال الحسنة، ج3، ص 287؛ مفاتیح الجنان ، فصل دوم، فضیلت و اعمال ماه شعبان
2- وسائل الشیعة ، ج10 ، ص490
3- مصباح المتهجد ، ص826
4- همان ، ص825
5- وسائل الشیعة، ج7 ، ص394
6- عیون اخبار الرضا(ع) ، ج2 ، ص262 ؛ الأمالی ( صدوق)، ص68
7- وسائل الشیعة ، ج10 ، ص509
8- نک :الاقبال بالأعمال الحسنة، ج3، ص 295؛ مفاتیح الجنان، فصل دوم، فضیلت و اعمال ماه شعبان؛ وقایع الایام ، ص 333؛ المزار ، ص 402؛ بحارالانوار ، ج55، ص 29 و ج49، ص 90
9- مفاتیح الجنان، فصل دوم، فضیلت و اعمال ماه شعبان؛ وقایع الایام، ص 334
10- النوادر ، ص17
11- مفاتیح الجنان، فصل دوم، فضیلت و اعمال ماه شعبان؛ الإقبال بالاعمال الحسنة، ج3، ص 299
12- مفاتیح الجنان، فصل دوم، فضیلت و اعمال ماه شعبان؛ الإقبال بالاعمال الحسنة، ج3، ص 295
14- وسائل الشیعة ، ج10 ، ص509
15- روضة الواعظین ، ص403 ؛ الأمالی ( شیخ صدوق ) ، ص727 ؛ بحار الأنوار ، ج97 ، ص91
✍ سید تقی واردی. ۲۱ بهمن ۱۴۰۲
۲۱ بهمن ۱۴۰۲
وقتي مادربزرگ زنگ مي زد و با خبر آمدنش ما را ذوق زده مي كرد حتما سؤال مي كرد: چه مي خواهيد؟ بس كه دوستمان داشت، بس كه براي لبخندها و بالا پريدن ها و خوشحالي مان دلتنگ بود. مادر ابرو بالا مي انداخت و اشاره مي كرد كه بگوييد: خودتان را مي خواهيم! اما دل توي دلمان نبود كه مادر بزرگ وقتي قربان صدقه مان مي رود دوباره بپرسد: چي مي خواهيد؟ و ما همه فكر و ذكرمان سوغاتي هاي رنگارنگ بود.
وقتي هم كه يكي دو روز بعد بابا مي رفت ترمينال يا فرودگاه دنبالشان باز فقط چشممان دنبال سوغاتي ها بود و حتى وقتي مادربزرگ ما را بغل كرده بود و به سينه مي چسباند باز هم از گوشه چشممان به چمدان و ساكش نگاه مي كرديم كه بابا كجا مي گذاردشان و باز هم وقتي دور هم مي نشستيم و مادر چاي مي آورد بي تاب بوديم كه مادر بزرگ احوالپرسي هايش را بكند و چايش را بنوشد و حرفهايش با بزرگترها تمام شود و زودتر برود سراغ سوغاتي ها...
مادربزرگ هم كه خوب اين موضوع را مي فهميد نشسته و ننشسته استكان چاي را نصفه رها مي كرد و مي رفت مي نشست كنار چمدانش و هر چي مامان حرص مي خورد با محبت نگاهمان مي كرد و مي گفت من خسته نيستم، چاي من ديدن اين بچه هاست! و وقتي از سروكولش بالا مي رفتيم و مامان ناراحت مي شد و دعوايمان مي كرد مادربزرگ اخم مي كرد و مي گفت: چه كارشان داري ؟ "نوه هاي خودم هستند"! آه كه چه قدر توي اين يك جمله آرامش بود و چه قدر اين عتاب و خطاب مادربزرگ براي ما امنيت داشت كه مي گفت: "به كسي ربطي ندارد ! نوه هاي خودم هستند"!
آن وقت با مهرباني و لبخند سوغاتي ها را تقسيم مي كرد و آن چند روز كه مادربزرگ پيش ما بود سخت گيري هاي مادر و پدر هم قدري كم مي شد، چون يك بزرگتر قوي و مهربان بود كه مي گفت: نوه هاي خودم هستند! و ما مي دانستيم هر وقت بخواهيم خودمان را لوس كنيم مي توانيم به آغوشش پناه ببريم. مي گفت: اين چند روز كه من اينجا هستم با اين بچه ها كاري نداشته باشيد!
مادربزرگ را دوست داشتيم به خاطر مهرباني هايش، به خاطر قصه هايش، به خاطر تحمل و مدارايش، به خاطر سوغاتي هايش و او خوب مي فهميد كه گرچه خودش را دوست داريم ولي قد وقواره ما عمق مفهوم خودتان را مي خواهيم نيست! اين حرف گرچه از عمق جان مامان و بابا در مي آمد اما براي ما تعارف بود، چون بچه بوديم!
...حالا حكايت ماست و پدري كه مي گويد "ما عبدتك خوفا من نارك/ خدايا به خاطر ترس از آتش عبادت نمي كنم" و ما بچه هايي كه گرچه به تعارف مي گوييم:"و لا طمعا في جنتك/ به طمع بهشت عبادت نمي كنيم" اما چشممان دنبال چمدان سوغاتي هايي است كه قرار بوده با رسيدن ماه رجب و شعبان گشوده شود و خدايي كه آغوش مهر و محبتش را باز كرده و براي همه ابرو بالا مي اندازد و اخم مي كند كه فضولي موقوف! چه كار داريد ؟ "الشهر شهري والعبد عبدي و الرحمة رحمتي/ ماه ماه من است و بنده هم بنده من و رحمت هم رحمت من است"! هر كه را بخواهم - هر چه گنهكار و بدكار- مي بخشم !
ما قد وقواره مان قد و قواره پدر امت امير المؤمنين نيست كه بگوييم: خدا را براي خودش مي خواهيم !
ما كودكان معرفت و ايمان، يكسال چشم به راه بوده ايم تا ماه رجب و شعبان برسد و خودمان را براي خدا لوس كنيم و خستگي ها و دلتنگي هايمان را در آغوش محبت و لطفش بيندازيم. يكسال منتظر ماه رجب و شعبان بوده ايم تا خرابكاري ها و بدرفتاري هايمان را درست كند و ببخشايد. يكسال منتظر ماه رجب و شعبان بوده ايم تا خدا با چمدان سوغاتي هايش برسد و مغفرت و رحمت و رضوان و غفرانش را بر سر و رويمان بريزد و بگويد: " بنده هاي خودم هستند، به كسي هم ربطي ندارد"!
✍ محمدرضا زائری
#ماه_شعبان
#سبک_زندگی_اسلامی
۲۲ بهمن ۱۴۰۲
امروز یکشنبه
۲۲/ بهمن / ۱۴۰۲ شمسی
۳۰/ رجب / ۱۴۴۵ قمری
۱۱/ فوریه/ ۲۰۲۴ میلادی
مصادف با روز پیروزی خون بر شمشیر
شعبان که همه سُرور
و مهر است و صفا
باغی است ز گلهای الهی وَلا
هم عطر حسین دارد و عباس و علیِ
هم عطر علی اکبر و هم موعود خدا
💚حلول ماه شعبان المعظم و تقارن آن با روز پیروزی انقلاب اسلامی مبارک باد
صدقه و نماز روز اول ماه فراموش نشود
سلام و درود
صبحتون بخیروشادی
یکشنبه تون پراز نگاه خدا
الهى
در آغازین روز
ماه مبارک شعبان
اندیشه ای خلاق
دیده بینا،افکاری سبز
گوشی شنوا، زبانی شاكر
ذهني آرام ، قلبي متواضع
روحي بيدار، دستی بخشنده
پاهای استوار درراه تو،تنی سالم
سينه اي پراز عشق به تو و دلدادگی
به ذات اقدست وجهاد درراهت همراه
سبدسبد روزی حلال و بابركت و فراوانی
نصیبتون بشه به برکت صلوات محمدی
با حضور در مراسم ۲۲ بهمن خون شهدا را ارج نهیم
۲۲ بهمن ۱۴۰۲
🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃
✒️ نیایش صبحگاهی
(فرازی از دعای چهل و هفتم صحیفه سجادیه)
💞 پــ♡ـروردگارا
مرا از دست لطف و رحمتت رها مکن؛ همچون رها کردن کسی که خیری در او نیست و نیازی به او نداری و راه بازگشتی برایش وجود ندارد.
✨ای صاحب جود و کرم✨
🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃
♻️ یکشنبه
🌀 ۲۲ بهمن ۱۴۰۲
♻️ ۰۱ شعبان ۱۴۴۵
🌀 ۱۱ فوریه ۲۰۲۴
🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃
📿ذکر روز یکشنبه
✨یا ذالجلال و الاکرام✨
🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃
🤚🏻سلام؛ حلول ماه شعبان المعظم، ماه شادی اهل بیت علیهم السلام و یوم الله بیست دوم بهمن چهل و پنجمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ملت ایران بر شما مبارک باد. تقدیم به روح امام و شهدای راه آزادی دسته گلی از جنس صلوات بر محمد و آل محمد
🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃
💠 حدیث امروز
✍🏻 امیرالمومنین حضرت امام علی علیه السلام فرمودند:
براى تغيير دادن نعمت خدا و شتاب بخشيدن به خشم و عذاب او هيچ چيز مؤثّرتر از پافشارى در ستمگرى نيست؛ زيرا خداوند دعاى ستمديدگان را مى شنود و همواره در كمين ستمكاران است.
📚نهج البلاغه ، نامه ۵۳
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃
۲۲ بهمن ۱۴۰۲
۲۲ بهمن ۱۴۰۲
▫️علامه شهید مطهری : زدودن خودباختگی در مقابل غرب و شرق، از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی
🔹 عمده این است که این نهضت توانست یک موفقیت بسیار بزرگ کسب کند و آن این است که خودباختگی در مقابل غرب به معنای اعم (یعنی بلوک غرب و بلوک شرق) را از ملت ما میگیرد و به ملت ما میگوید تو خودت یک مکتب و یک فکر مستقل داری، تو خودت میتوانی روی پای خودت بایستی، تو یک هویت و منش دیگری داری.
🔹 از نظر علمای جامعهشناسی این مطلب ثابت شده که همین طور که یک فرد روح دارد یک جامعه هم روح دارد، هر جامعهای که دارای فرهنگی هست فرهنگ آن جامعه روح آن جامعه را واقعا تشکیل میدهد و اگر در نهضتی کسی بتواند روی آن روح جمعی انگشت بگذارد و آن روح را زنده کند تمام اندام جامعه را یکجا به حرکت در میآورد.
🔹دو سه قرن بود - مخصوصا در این صدساله اخیر که تلاقی غرب و شرق پیدا شده - که مردم مشرق زمین، مردم دنیای اسلام، به طور کلی وقتی خودشان را در مقابل غربیها میدیدند احساس حقارت و کوچکی میکردند.
📗 استاد مطهری، آینده انقلاب اسلامی ایران، ص۷۱
۲۲ بهمن ۱۴۰۲