✅ روز عرفه و اعمال عبادی آن
⬅️ روز عرفه، از روزهاي شريف سال و از بهترين عيد هاي واقعی بندگان خدا است. گرچه این روز به عيد معروف نشده ولي روز با سعادت وبا برکتي است. پیامبر خدا(ص) در باره اهمیت این روز فرمود: و یوم عرفة یباهی الله به الملائکة(1)؛ روز عرفه، روزی است که خدای متعال در آن روز به فرشتگانش مباهات می نماید.
امام زین العابدین(ع) نیز در اهمیت این روز بزرگ، در فرازی از دعایش گفت: اللّهم اِنّ هذا یوم عرفة، یوم شرّفته و کرّمته و عظّمته، نشرت فیه رحمتک، و مننت فیه بعفوک، و اجزلت فیه عطیتک، و تفضّلت به علی عبادک(2)؛ بارخدایا، این روز روز عرفه است، روزی است که آن را شرافت، کرامت و عظمت بخشیدی و رحمت خود را در این روز منتشر نمودی و با عفو و بخشایشت[بر بندگان] منت گذاشتی و بر عطایایت فزونی داده و بر بندگانت تفضل کردی.
این روز، از این جهت روز عید بندگان محسوب می شود که خداوند متعال درهای رحمت و بخشایش خویش را بر روی بندگانش گشوده و از گروه گروه آنان در می گذرد.
امام سجاد(ع) در این باره فرمود: انّه اِذا کان یوم عرفة، قال الله لملائکة سماء الدنیا: انظروا الی عبادی آتونی شعثاً غبراً، ان حقّاً علیَّ ان اُجیبهم، اُشهدکم انّی قد شفعت محسنهم فی مسیئهم، و قد تقبلت من محسنهم فلیفیضوا مغفور لهم. ثم یأمر ملَکین بالمأزمین، هذا من هذا الجانب و هذا من هذا الجانب یقولان: اللّهم سلّم. فما یکاد صریعا و لا کسیراً(3)؛ هنگامی که روز عرفه فرا می رسد، خداوند متعال به فرشتگان آسمان دنیا می فرماید: به بندگانم بنگرید که چگونه ژولیده مو و غبار آلود(از عرفات حرکت) و به سوی من می آیند. از آنان حقی بر من است که اجابتشان نمایم. شما را گواه می گیرم که من شفاعت نیکوکاران از بدکاران آنان را پذیرفته و از نیکوکاران به شایستگی قبول می نمایم. پس (به سوی مشعر و منی) کوچ کنند در حالی که مشمول غفران و بخشایش من شده اند.
آن گاه خداوند منان به دو تن از فرشتگانش فرمان می دهد که در دوسوی تنگه مأزمین(حد فاصل بین سرزمین عرفه و مشعر) یکی از این جانب و دیگری از جانب دیگر، بایستند و بگویند: خدایا، به سلامت بدارشان. پس آنان بدون افتادگی و شکستگی(در حال سلامت) از آن جا عبور می کنند.
به هر روی، در این روز گرامی براي زایران و حاجيان خانه خدا أعمال ويژه اي است که در رساله هاي عملیه و مناسک حج مراجع عظام تقلید بيان گرديده است.
اما برای غير حاجيان، حضور در حرم اباعبدالله الحسين(ع)در کربلا و خواندن دعا، مناجات و زيارت آن حضرت و ساير شهيدان واقعه عاشورا، افضل عبادات است و ثواب آن معادل دعا و مناجات حاجيان در عرفات و يا بيشتر ازآن مي باشد.
شایسته است در اين جا به برخي از أعمال عبادي اين روز شريف اشاره نمايیم:
1- معرفي پيامبر اکرم(ص) و امامان معصوم(ع) به دیگران و تشريح حقانيت و فضایل آنان.
عمروبن ابي مقدام روايت نمود: ابو عبدالله [امام جعفر صادق] عليه السلام را در روز عرفه در سرزمين عرفات ديدم که با صداي بلند، مردم را مي خواند و به آنان مي فرمود:يا ايها الناس ، ان رسول الله کان الامام ، ثم کان علي بن ابي طالب ، ثم الحسن ، ثم الحسين ، ثم علي بن الحسین ، ثم محمد بن علی ( علیهم السلام ) ، ثم هه .
آن حضرت ، اين خطابه را سه بار در پيش روي، سه بار در سمت راست، سه بار در سمت چپ و سه بار در سمت پشت سر و جمعاً دوازده بار بيان نمود.(4) عمروبن ابي مقدام گفت: از لغت دانان عرب در باره واژه "هه"پرسيدم ، به من گفتند:اين واژه براي فلان طائفه عرب است و معنایش یعنی " من " [منظور آن حضرت از اين واژه، امامت خودش بوده است].
درعصر ما، شايسته است در چنين روزي وجود شريف منجي عالم بشريت و حجت خدا در زمين، يعني حضرت مهدي(ع) به مردم شناسانده شده و آنان را به ظهور وي اميدوار نمايند.
2- توبه و طلب بخشش گناهان . خداوند در شب و روز عرفه، توبه بند گانش را مي پذيرد. همان طور که در چنين روزي توبه حضرت آدم (ع) و حضرت داوود(ع) را پذيرفت.(5)
3- غسل کردن در روز عرفه. از برخی روایات به دست می آید که غسل این روز ، واجب می باشد.(6)
4 - زيارت امام حسين(ع). در باره ثواب زيارت امام حسين(ع)در روز عرفه، روايات زيادي وارد گرديده که اکثر آن ها به حد تواتر رسيده اند.
5- خواندن نماز.چندين نماز براي شب وروز عرفه وارد شده است، از جمله خواندن دو رکعت نماز در فضاي باز و در زير آسمان پيش از پرداختن به ساير ادعيه و مناجات.
هم چنين خواندن نماز اميرالمؤمنين (ع) و دوازده رکعت نماز ديگر [در شش نماز دو رکعتي].
6 - خواندن تسبيحات روايت شده از پيامبر(ص) : سبحان الذي في السّماءِ عرشه ، سبحان الذي في الارض حکمه....اين تسبيحات صد بار خوانده شود، آن گاه صد بار سوره توحيد، صد بار آية الکرسي قرائت شود وصد بار صلوات بر محمد وآل محمد(ص)فرستاده شود.
7- خواندن دعاهاي مأثوره.از جمله دعای رسول خدا (ص) : اللهم انّی اعوذ بک من الفقر ، و من تشتت الامر ، و من شرّ مایحدث فی اللیل و النهار ... و دعاي امام حسين(ع) در روز عرفه : الحمدالله الذي ليس لقضائه دافع... و دعاي امام زين العابدين(ع) : اللهم لک الحمد بديع السماوات و الارض ، ذاالجلال والاکرام ... و دعای امام سجاد (ع) : اللهم ان ملائکتک مشفقون من خشیتک ، سامعون مطیعون لک ، و هم بامرک یعملون ... و دعای امام جعفرصادق (ع) : انت الکائن قبل کلّ شیئی ، والمکون لکلّ شیئی ... (7)
8 – انقطاع از غیر و اتکال به خدای سبحان . امام سجاد (ع) فرمود : یوم عرفة لایسئل فیه اَحدٌ اَحداً الّا الله (8) ؛ در روز عرفه کسی غیر از خدا ، کسی را نخواند و از وی چیزی درخواست نکند.
به هر صورت ، شب و روز عرفه از ايامي است که بندگان خدا براي اصلاح نفس خود و ايجاد رابطه اي قوي و عمیق ميان خود و خالقشان، بايد تلاش بليغ و جدیت زیادی به عمل آورند و از چنين فرصت هاي ارزشمند، بهره هاي وافر يابند.
📚منابع:
1- النوادر ، ص 140
2- الصحیفة السجادیة ، ص 324
3- النوادر ، ص 139 ؛ المحاسن ، ص 65 ؛ بحار الانوار ، ج 99 ، ص 245
4- الکافی ، ج 4 ، ص 466 ؛ الاقبال بالاعمال الحسنة ، ج 2 ، ص 57 ؛ بحار الانوار ، ج 47 ، ص 58
5- الا قبال بالاعمال الحسنة ،ص 59 و مسار الشيعة ، ص 18
6- میزان الحکمة ، ج 3 ، ص 2254
7- نک : الصحیفة السجادیة ، ص 244 و ص 316 ؛ بحار الانوار ، ج 54 ، ص 174 ؛ الاقبال بالاعمال الحسنة، ج2 ،ص49 ؛ المراقبات ، ص437 ؛ مفاتيح الجنان ،اعمال دهه اول ماه ذي حجّه.
8- الاصول الستة عشر ، ص 123
✍سید تقی واردی. ۲۷ خرداد ۱۴۰۳
دعای حضرت رضا علیه السلام در روز عرفه
«اللَّهُمَّ كَمَا سَتَرْتَ عَلَيَّ مَا لَمْ أَعْلَمْ، فَاغْفِرْ لِي مَا تَعْلَمُ، وَ كَمَا وَسِعَنِي عِلْمُكَ فَلْيَسَعْنِي عَفْوُكَ، وَ كَمَا بَدَأْتَنِي بِالْإِحْسَانِ فَأَتِمَّ نِعْمَتَكَ بِالْغُفْرَانِ، وَ كَمَا أَكْرَمْتَنِي بِمَعْرِفَتِكَ فَاشْفَعْهَا بِمَغْفِرَتِكَ، وَ كَمَا عَرَّفْتَنِي وَحْدَانِيَّتَكَ فَأَكْرِمْنِي بِطَاعَتِكَ، وَ كَمَا عَصَمْتَنِي مِمَّا لَمْ أَكُنْ أَعْتَصِمُ مِنْهُ إِلَّا بِعِصْمَتِكَ، فَاغْفِرْ لِي مَا لَوْ شِئْتَ عَصَمْتَنِي مِنْهُ، يَا جَوَادُ يَا كَرِيمُ، يَا ذَا الْجَلَالِ وَ الْإِكْرَامِ.»
📚اقبال الاعمال،ص۶۵۱
#اللهمعجللولیکالفرج✨
📌 به کانال اطلاع رسانی مهدیه بزرگ ساری بپیوندید🌸
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢مهدیه یعنی خانهیآقا امام زمان علیه السلام💢
╭─═ঊঈ🌸یامهدی🌸ঊঈ═─╮
🆔 https://eitaa.com/joinchat/344719566C925c7e2a87
╰─═ঊঈ🍃یامهدی🍃ঊঈ═─╯
♨️ثواب یک میلیون حج همراه با امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
امام صادق علیهالسلام فرمودند:
هر کس روز عرفه، قبر امام حسین علیهالسلام را زیارت کند خدا در نامه اعمال او مینویسد: هزار هزار حج همراه حضرت مهدی علیهالسلام و هزار هزار عمره همراه پیامبر صلی الله علیه وآله و آزاد کردن هزار هزار برده و راهی کردن هزار هزار سوار برای جهاد و خداوند در مورد او میگوید: بنده صدیق من، به وعده من ایمان دارد و فرشتگان در مورد او میگویند: او صدیق است و خدا از بلندای عرش خود، او را ستایش کرده است و در زمین سَرور فرشتگان خوانده میشود.
📚 کامل الزیارات، ص۱۷۲
در #روز_عرفه از راه دور و نزدیک، زائر کربلا شویم به نیت تعجیل در امر فرج
📌 به کانال اطلاع رسانی مهدیه بزرگ ساری بپیوندید🌸
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢مهدیه یعنی خانهیآقا امام زمان علیه السلام💢
╭─═ঊঈ🌸یامهدی🌸ঊঈ═─╮
🆔 https://eitaa.com/joinchat/344719566C925c7e2a87
╰─═ঊঈ🍃یامهدی🍃ঊঈ═─╯
اللهم عجل لولیک الفرج:
🌹فرض کن «حضرتمهدی» به تو مهمان گردد!
-«ظاهرت» هست چنانی که خجالت نکشی؟
«باطنت» هست پسندیده صاحب نظری؟
-«خانهات» لایق او هست که مهمان گردد؟
«لقمهات» درخور او هست که نزدش ببری؟
-حاضری «گوشی همراه» تو را چک بکند؟
-«با چنان شرط که در حافظه دستی نبری»
-واقفی بر «عمل خویش» تو بیش از دگران؟
میتوان گفت تو را «شیعه اثنیٰ عشری»؟🦋
⭕️ جلسه محرمانه سران فتنه و اعتدال برای انتخابات
🔻دوشنبه سیدحسن خمینی میزبان و دعوتکننده جلسه محرمانهای با حضور «سید محمد خاتمی، ناطق نوری و حسن روحانی» پیرامون لزوم طراحی سناریوی #مشارکت_مشروط در انتخابات میشود.
روز بعد جلسه، سیدمحمد خاتمی به دیدار میرحسین موسوی میرود تا مسئله حمایت میرحسین از رویکرد انتخابات مشروط را پیش ببرد.
میرحسین موسوی با برخورد تند خطاب به خاتمی عنوان میکند که « از اسفند ۱۴۰۲ تا الان چه اتفاقی افتاده است آقای خاتمی که از #تحریم_انتخابات به موضوع مشارکت مشروط رسیدی؟ اصلاحات رو قربانی منفعت طلبی کردین یا پشت پردهای داره که به چهارماه رفتین سمت تغییر موضع؟! من از مشارکت در هرحال حمایت نمیکنم و به نیت شما خوشبین نیستم»
و نهایت خاتمی بدون دستاورد از جلسه با موسوی خارج میشود.
آقای خاتمی! حالا طبق این خبر محرمانه، به جای پرداختن به بیانیه پر بحث و حاشیه شما، چند سوال پیرامون تحرکات انتخاباتی اخیر شما حائز اهمیت است:
۱- چرا سید حسن خمینی شما و آقای روحانی و ناطق نوری را برای مشارکت مشروط در انتخابات جمع کرد؟
۲- چرا شما ثبت نام آقای پزشکیان را خشمگینانه نقد و خطا دانستید؟
۳- دلیل شما از نامحرم دانستن بدنه خود و بازی منافقانه چیست؟
۴-نتیجه جلسه شما با میرحسین موسوی چه بود؟
۵- چرا میرحسین به دعوت شما برای مشارکت مشروط پاسخ رد داد؟
۶- پاسخ شما به سوال میرحسین موسوی که گفت « از آذر تا الان چه اتفاقی افتاده است آقای خاتمی که از تحریم انتخابات به مشارکت مشروط میل پیدا کردی؟»
#کانال_شبکه_عماریون
@shabake_ammarion
✅ عيد سعيد قربان و أعمال عبادی آن
⬅️ مردم دنیا به طور معمول دو گانه عید دارند. یکی عید ملی و دیگری عید دینی.
مسلمانان کشورهای مختلف جهان علاوه بر بهره مندی از عید های ملی کشور و وطن خویش، دارای دو عيد بزرگ فطر و قربان نیز می باشند که از اعیاد دینی آنان محسوب می گردد و همه فرقه ها و طائفه ها، آن ها را گرامی می دارند.
اما عيد قربان نه تنها در ادوار اسلام، بلکه پيش از اسلام و حتی از زمان تجديد بناي خانه خدا[کعبه] توسط حضرت ابراهيم(ع) وفرزندش حضرت اسماعيل (ع) به بعد رايج بوده و موحدان و پيروان دين حنيف ابراهيم(ع) و حتي مشرکان عربستان،آن راگرامي مي داشتند.
پيدايش عيد قربان بر مي گردد به آن زماني که حضرت ابراهيم(ع) در عالم رؤيا ديد که بادست خويش، پسر خود جناب اسماعیل (ع) را قرباني مي کند.
پس از تکرار اين رؤيا در سه شب متوالی، به حضرت ابراهيم(ع) الهام شد که اين پيام الهي است و از وسوسه هاي شيطان دور است و او باید فرزند خویش را در سرزمین منی قربانی کند.
بدين جهت حضرت ابراهیم(ع) این موضوع را با پسرش اسماعيل(ع) در ميان گذاشت و اسماعيل(ع) که به ايمان و صداقت پدرش مطمئن بود، بي درنگ پيشنهادش را پذيرفت و با شادماني ازآن استقبال کرد.
اما هنگامي که در روز دهم ذي حجّه، حضرت ابراهيم(ع) در سرزمین منی فرزندش اسماعيل(ع) را به زمين خواباند و قصد قرباني کردنش را نمود، به او وحي شد که اي ابراهيم ، همانا تو به وظيفه ات عمل کردي و مراتب اخلاص خود را اظهار داشتي ، ولي اين يک امتحان بود، نه يک عمل واقعي و انجام شدني. ما به عوض اسماعيل (ع)، گوسفندي براي تو فرستاديم و او را به جاي اسماعيل(ع) قرباني نما.
حضرت ابراهيم(ع)گوسفند اهدا شده الهي را در سرزمين مني قرباني کرد.او با اين کار،هم خودش و هم فرزندش را از آزمايش بزرگ الهي ، پيروز و پذيرفته شده بيرون آورد.(1)
از آن زمان ، قرباني کردن سنتّي براي موحّدان و مسلمانان گرديد.نویسنده محترم کتاب " المراقبات " در این باره گفت :اين روز،عيد است و عيد از اوقات مهّم و حساس سال است که سزاوار است انسان ، براي توفيق انجام اعمال نيک و رفتار خدا پسندانه، در درگاه خداي بزرگ دعا کند و اين روز،روزي است که خداوند متعال به بندگان خود اجازه عمومي براي حضور در پيش گاه خود داده و آنان را از بخشش خاص ،آمرزش گناهان،اصلاح عيوب ، رسيدن به حاجات و آرزوها، جوايز و ايمني خود از فتنه هاو آشوب ها بهره مند مي سازد.(2)
امام جعفر صادق(ع)،به نقل از پدرانش در باره حضرت علي (ع) فرمود: کان يعجبه ان يفرغ نفسه اربع ليال في السنة، وهي اول ليلة من رجب ، و ليلة النصف من شعبان ، وليلة الفطر ، وليلةالاضحي.(3)
يعني:امام علي بن ابي طالب (ع) دوست داشت چهار شب در سال ، خود را از هر چيزي فارغ نمايد: شب اول رجب ، شب نيمه شعبان ، شب عيد فطر و شب عيد قربان.
به هر روي اعمال عبادي شب و روز عيد قربان عبارتند از :
1- زيارت قبر شريف ابا عبدالله الحسين(ع) ودر صورت امکان،اقامت در حرم مطهر حسینی و بیتوته در آن ، در شب عيد قربان .
2- خواندن ده بار دعاي: يا دائم الفضل علي البريه...،در شب عيد فطر.
3- غسل کردن در بامداد روز عيد، که مستحب و سنّت مؤکد است.
4- پوشيدن لباس هاي نظيف و تميز.
5- خواندن دعاي :اللّهم انا نستفتح الثّناء بحمدک ونستدعي الثواب بمنک...
6- خواندن اين دعا به هنگام رفتن به سوي مصلاي نماز عيد: بسم الهج و بالله ، الله اکبر، الله اکبر ، لااله الا الله ، و الله اکبر...
7- خواندن نماز عيد قربان.
8- خواندن اين دعا پس از نماز عيد قربان:الله اکبر،الله اکبر، لا اله الاّ الهو والله اکبر، ولله الحمد...
9- قرباني کردن به حيوان حلال گوشت [ یعنی گوسفند یا گاو و یا شتر ]،که براي حاجيان واجب و براي غير حاجيان سنّت است.
10- هديه گوشت قرباني.[برخي از امامان معصوم(ع)يک سوم گوشت قرباني را به همسايگان، يک سوم را به نياز مندان و يک سوم ديگر را به اهل و عيال خويش هديه مي کردند.]
11- خواندن دعاي ندبه و ساير ادعيه اي که براي اين روز بزرگ روايت و توصيه شده است(۴).
📚منابع:
1- قصه هاي قرآن ، ص 80 ؛ تاريخ ابن خلدون ، ج 1 ،ص 36
2- المراقبات ، ص 455
3- الاقبال بالاعمال الحسنة ، ج 2 ، ص 189
4 - نک : الاقبال بالاعمال الحسنة، ج2، ص 189 ؛ من لایحضره الفقیه ، ج 1 ، ص 517 ؛ بحارالانوار ، ج 88 ، ص 47 و ج 95 ، ص 292 ؛ مفاتيح الجنان ،اعمال شب وروز اضحي؛ المراقبات ،ص 454
✍ سید تقی واردی. ۲۷ خرداد ۱۴۰۳
تصاویر مراسم روحبخش دعای عرفه در
مهدیه بزرگ ساری
توسط مداحان اهل بیت
کربلایی حاج محمود اندرخورا
کربلایی علی محسنی
📌 به کانال اطلاع رسانی مهدیه بزرگ ساری بپیوندید🌸
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢مهدیه یعنی خانهیآقا امام زمان علیه السلام💢
╭─═ঊঈ🌸یامهدی🌸ঊঈ═─╮
🆔 https://eitaa.com/joinchat/344719566C925c7e2a87
╰─═ঊঈ🍃یامهدی🍃ঊঈ═─╯