به بهانه اربعین حسینی
قسمت ۳
ادیان بر اساس طرح تربیتی آمدهاند. خب اگر کسی تربیت نشد جواب ادیان را نداده است. یک مطلب بسیار مهم و اساسی در طرح تربیتی این است که تربیت پذیر باید تربیت را بپذیرد. تربیت پذیر باید تربیت را بپذیرد. اگر نپذیرد، هزار طرح تربیتی هم که در رابطه با آن اجرا کنیم تربیت نمیشود. فرض کنید من به کلاس اول بروم ولی درس نخوانم. فرض کنید پدرم امیر یا وزیر است و مرا بدون امتحان به کلاس دوم میبرند اما در آنجا هم درس نمیخوانم. اگر کسی صد سال اینطور درس بخواند باز هم هیچ چیز نمیشود. انسانها باید طرح تربیت را بپذیرند.
خب در طرح تربیتی یک سلسله دستورات وجود دارد. شما باید این دستوراتی که بر اساس طرح تربیت داده اند را قبول و عمل کنید. به عنوان مثال نماز در تربیت اولین و مهمترین تاثیر را دارد. بنابراین ستون دین و مهمترینِ واجبات است. روزه نیز برای تربیت انسان لازم است. و الی آخر.
ادامه دارد...
به بهانه اربعین حسینی
قسمت ۴
قالَ رَبّنا الـّذي أَعْطَى كــُلَّ شيْءٍ خــَلقـَهُ ثـُمَّ هَدَى به هر موجودی خلقت خاصش را داده است. هر موجودی خلقت خاصی دارد. آنگاه آن را هدایت کرده است. هدایتی که برای ما در نظر گرفته شده است، مانند هدایتی که برای یک کبوتر درنظر گرفته شده است، نیست. بخشی از کارهای کبوتر بر اساس هدایت است و بخش بزرگی از آن بر اساس غریزه است. گفتهاند سگ یا گرگی را از خانوادهاش جدا کردند. این حیوان که در طبیعت رها شد، بعدها در مواجهه با دشمن زوزه نمیکشید و این را یاد نگرفته بود. زوزه را باید از طریق تربیت میآموخت. بنابراین بخش اندکی بر اساس تربیت است و مابقی بر اساس غریزه است. خب انسان غریزه دارد اما یک بخش بزرگی از تربیتش بر اساس تربیتی است که مربیانش بر روی او کار میکنند. البته اگر بپذیرد.
أَعْطَى كــُلَّ شيْءٍ خــَلقـَهُ ثـُمَّ هَدَى خلقتی که خاص اوست به او داده میشود و تربیتی مطابق قد و قامتش (هرکسی یک قد و قامتی دارد و قد و قامت انسان از سایر موجودات بیشتر است) برایش در نظر گرفته میشود. مثلا برای او مطابق با اندازهای که دارد نماز قرار دادهاند و برای سایر موجودات نمازی بدین شکل و با این کیفیت قرار داده نشده است.
ادامه دارد...
به بهانه اربعین حسینی
قسمت۵
در زیارت اربعین این مطلب آمده است: فأعذرَ فی الدّعآءِ وَ مَنَحَ النّصحَ، وَبَذلَ مُهجَتهُ فیکَ لِیَستنقِذ عِبادَکَ مِنَ الجَهالَة، وَحَیرَة الضَّلالَة حضرت حسین (علیه السلام) برای دعوت مردم حرکت کردند. از مدینه به کربلا آمدند و در آنجا شهید شدند و این حرکتشان یک دعوت بود. هرکجا فریادی کردند و نامه نوشتند و سخنی گفتند، خطبه خواندند و سخنرانی کردند، تمامش دعوت بود. این دعوت، در حدی بود که عذر را بر مردم تمام میکرد. دیگر کسی نمیتوانست بگوید خدایا من نفهمیدم. همه فهمیدند که امام حسین (علیه السلام) آمده است چه بگوید.
وَ مَنَحَ النّصحَ خیرخواهی را بذل کرد. مَنَحَ یعنی بذل. هرچه میتوانست خیرخواهی عرضه کرد. هرچقدر میتوانست برای مردم خیرخواهی کرد. و خون قلبش را بذل کرد. دست کرد داخل قلبش و خونی که داخل قلبش بود را درآورد و ریخت. وَبَذلَ مُهجَتهُ فیکَ و خون قلبش را در راه تو بذل کرد. یا عبارت دقیقتر این است که بگوییم خون قلبش را در تو بذل کرد. چرا؟ لِیَستنقِذ عِبادَکَ مِنَ الجَهالَة ، وَحَیرَة الضَّلالَة برای اینکه بندگان تو را از جهالت و از حیرتِ ضلالت نجات دهد. ِیَستنقِذ مانند غریق نجاتی است که ما میگوییم. اینجا دو حرف مطرح است. از جهالت و از حیرتی که انسان در اثر ضلالت گرفتار آن میشود. جهالت با ضلالت فرق دارد. یک وقت کسی مساله را اشتباهی میداند، یک وقت اصلا مساله نمیداند. ممکن است عملکرد هردو نفر یکسان باشد. اما یکی بر اثر ضلالت آن کار را میکند و دیگری بر اثر جهالت.
در عالم اسلامِ آن روز، دو گرفتاری وجود داشت. یکی جهالت و دیگری ضلالت.
الآن کار میکنند که جهالت به ضلالت تبدیل شود. بسیار کار کردند و یک جهالت ایجاد کردند. میخواهند تمام امت گرفتار ضلالت شوند. الان اکثریت امت گرفتار جهالتند. یک بخشی از امت گرفتار ضلالتند. میخواهند آنهایی که گرفتار جهالتند نیز دچار ضلالت شوند.
داستان ضلالت و جهالت امت اسلامی را در قبل از عاشورا
در سخنرانی حضرت استاد جاودان مطالعه کنید 👇
بسیار راهگشاست در تحلیل زمان خودمان
https://new.javedan.ir/speeches_89_thursday_night/1389/10/11/index.html:id=920
12.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
صبح اربعین حسینی روبروی حرم امام حسین علیه السلام
به یاد همه اهالی کانال طبی شاکران
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#یادداشت_۱۲۶
۱۵ شهریور ۱۴۰۲/ سال سوم
دستگاه کارشناسی جاهلیت تو را نجس نکرد!
یکی از اوصاف مهم حضرت آقا امام حسین علیه السلام در #زیارت_اربعین این است که «جاهلیت» نتوانست تو را با نجاست هایش آلوده کند(تهذیب الاحکام ج۶ص۱۱۳).
#جاهلیت معنایی بسیار گسترده تر از تصور حداقلی ما دارد. حضرت آقا امام باقر علیه السلام در تفسیر آیه ۵۰ سوره مائده می فرمایند: به صورت کلی فقط دو نوع #حکم وجود دارد: حکم خدا و حکم جاهلیت(کافی ج۷ص۴۰۷/تهذیب ج۶ص۲۱۷). به بیان دیگر همانقدر که دستگاه حکومت خداوند متعال جامع و گسترده است، دستگاه جهل و جاهلیت نیز.
از دیگر سوی حضرت آقا امیرالمومنین علیه السلام در شرح جاهلیت می فرمایند: جاهلیتی که در آن #هدایتی وجود نداشت(خطبه۹۳نهج البلاغه). و در فرمایشی دیگر: مانند ستم کاران #جاهلیت نباشید که در دین #تفقه نمی کردند(خطبه۱۶۶نهج البلاغه). بنابراین تفقه در دین و هدایت بنیان بودن سبک زندگی، شاخصه ی اصلی زندگی الهی عقل محوراست در مقابل جاهلیت.
ثمره تفصیلی زندگی عاقلانه مطهر و زندگی جاهلانه نجس کننده نیز در حدیث شگفت انگیز جنود عقل و جهل آمده است(المحاسن ج۱ص۱۹۶/الکافی ج۱ص۲۰). دستگاه کارشناسی عقل بینان(قرآن بنیان)، هفتاد و پنج خاصیت خیر برای بشر دارد و دستگاه کارشناسی جهل محور نیز هفتاد و پنج خاصیت شر.
مثلا بی عدالتی و فقر از جنود اصلی جهل هستند. بنابراین نظام اقتصاد مدرن که با مدل تولید و بازار #متمرکز، پمپاژ بیعدالتی و فقر می کند، نظامی جاهلیت محور، نجس کننده و دور از صراط مستقیم امام حسین علیه السلام است. یا مثلاً عفت و حیا از جنود و ثمرات عقل است و هتک حریم از جنود جهل. بنابراین مدل معماری #دار_واسعه که بسترساز عفاف و حیاست، مدلی فقیهانه، طاهرانه و الهی است و آپارتمان که بستر ساز هتک حریم خصوصی افراد است، مربوط به عصر جاهلیت و نجس کننده زندگی ها.
در یک نگاه کلی می توان گفت که سند۲۰۳۰توسعه پایدار، نجس کننده ترین مجموعه از #أنجاس به روز شده حکمرانی جاهلیت است و در مقابل، بسته اولویت های تمدنی دوازده گانه(دریافت)، تلاشی است برای سوق دادن زندگی ها به سمت طهارت عقل و بنیان گذاری #طرحی_نو بر اساس تفقه قرآنی.
@besalamen_amenin
کانال طبی شاکران
https://eitaa.com/joinchat/107937805C1189eb22d9
9.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
زیارت اربعین با نوای حاج مهدی سماواتی
❇️از آقا امام حسن عسگری(علیهالسلام) روایت هست که فرمود نشانههای مؤمن پنج چیز است:
۱-پنجاه و یک رکعت نماز خواندن که منظور هفده رکعت نماز واجب و سیوچهار رکعت نماز نافله در هر شب و روز است
۲-زیارت اربعین
۳- انگشتر به دست راست کردن
۴-پیشانی را در سجده بر خاک نهادن
۵- بلند گفتن «بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحیِمِ».
کانال طبی شاکران
https://eitaa.com/joinchat/107937805C1189eb22d9
۷ کارکرد تمدنی زیارت اربعین - ۱۹ صفر ۱۴۴۶.mp3
38.3M
🎙 معرفی ۷ کارکرد تمدنی زیارت اربعین / ۱۹ صفر ۱۴۴۶/ ۴۰ دقیقه
❓زیارت اربعین آموزشگاه مفاهیم تمدنی است!
❓زیارت اربعین نفوذ سیاسی امام حسین علیه السلام را افزایش می دهد. (اربعین و سیاست)
❓زیارت اربعین مفهوم جدیدی از سود را به زائر آموزش می دهد! (اربعین و اقتصاد)
❓زیارت اربعین تبعات اعمال سوء را صفر می کند. ( اربعین و تزکیه)
❓زیارت اربعین الگوی امنیتی مبتنی بر خود کنترلی را معرفی می کند! (اربعین و امنیت)
❓زیارت اربعین کارآمدی مدیریت غیر متمرکز را نشان می دهد! (اربعین و مدیریت)
❓ زیارت اربعین قوه دریافت علم انسان را افزایش می دهد. (اربعین و علم)
#کارکردهای_تمدنی_اربعین
#زیارت_اربعین
#بازخوانی_کارکردهای_زیارت
https://eitaa.com/olgou4