💢آتش بر 3 تریلیون دلار آمریکایی
🔹سیودومین نشست سالانه سران کشورهای عربی روز جمعه ۲۹ اردیبهشت به میزبانی عربستان سعودی با حضور بشار اسد، رئیسجمهور سوریه بعد از نزدیک به 12 سال در جده برگزار شد.
🔸این نشست جمعه شب در حالی پایان یافت که با صدور یک بیانیه پایانی بر مسئله فلسطین، حل بحرانها در کشورهای عربی و استقبال از توافق احیای روابط بین ایران و عربستان سعودی تأکید شد. نشستی که با مخالفت جدی آمریکاییها مواجه شد.
🔰گزارههای خبری:
🔹وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه در بیانیهای که نشان از ناراحتی این کشور از این تحول دیپلماتیک خبر میدهد، اعلام کرد که ما معتقدیم که نباید به سوریه حق بازگشت به اتحادیه عرب داده شود. آمریکا به صراحت اعلام کرد واشنگتن از هرگونه عادیسازی روابط با «رژیم اسد» حمایت نمیکند.
🔸مجله آمریکایی «نیوزویک» هم، بازگشت دمشق به جمع کشورهای عربی را بزرگترین شکست واشنگتن در نبرد سوریه توصیف کرده و نوشت: پیام مهم این بازگشت، لزوم پایان دادن به حضور نظامی و لغو تحریمهای آمریکا علیه سوریه است.
🔹این مجله آمریکایی پنجشنبه، (۱۸ مه؛ 28 اردیبهشتماه) گزارش داد که سیاست «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا، در قبال سوریه تاکنون بزرگترین ضربه را خورده است. البته این شکست صرفاً از سوی آمریکاییها احساس نشد بلکه موجب ناراحتی برخی متحدین دیروز آمریکاییها نیز شد.
🔸باسل معراوی از فعالان رسانهای معارضان به العربی الجدید گفت: «مخالفان دولت سوریه چه در داخل این کشور و چه در کشورهای عربی و اروپایی عمیقا احساس ناراحتی و ناامیدی دارند و احساس میکنند که فراموش شدهاند.»
🔹بعد از سفر بشار اسد به جده برای نشست اتحادیه عرب، معارضان سوری دست به تجمع زدند. این تجمعات در برخی مناطق استان حلب و ادلب برپا شد، مناطق محدودی که همچنان در اشغال تروریستها باقی مانده است. آنها در شعارهای خود که ناشی از عصبانیت و ناامیدی از ۱۲ سال جنگ و پادویی کردن برای کشورهای خارجی بود، شعار میدادند که بشار اسد نماینده سوریه نیست!
🔰گزاره تحلیلی:
🔸۲۲ بهمن ۱۳۹۱ اكثريت وزرای خارجه کشورهای عرب در نشستی اضطراری که در قاهره برگزار کردند، رأی به تعلیق عضویت سوریه در اتحادیه عرب دادند. مقامات اروپا و آمریکا نیز بیانیههای سیاسی علیه بشار اسد صادر کردند.
🔹اما ایستادگی 12 ساله جبهه مقاومت در مقابل فتنه داعش و جبهه عربی، ترکی، صهیونیستی و غربی، موجب بازگشت سوریه به اتحادیه عربی شد که به اذعان منابع عربی در گفتوگو با فایننشال تایمز، بشار اسد هیچ امتیازی به کشورهای عربی نداده است.
🔸«باسل معراوی» بر این حقیقت صحه گذاشت و به العربی الجدید گفت: «بشار اسد هیچ چیزی که کشورهای عربی تمایل داشتند را به آنها نداد. اسد امید دارد که اعضای اتحادیه عرب را به سمت نقض تحریمهای آمریکا و اروپا سوق دهد. او هرگونه راه حل سیاسی که نظر مخالفان را جلب کند را به هیچ میانگارد، میتوان گفت که بشار اسد در حالی به اتحادیه عرب رفت که از پیش خود را برنده میدانست.»
🔅نکته مهم؛ طبق برآوردهای پژوهش تحت عنوان «پروژه هزینههای جنگ» توسط مؤسسه مطالعات بینالمللی واتسون در دانشگاه براون آمریکا تهیه شده که میزان هزینههای واشنگتن در جنگ با عراق و سوریه را نشان میدهد. براساس این پژوهش هزینه جنگ آمریکا در عراق و سوریه بالغ بر ۳ تریلیون دلار برآورد شده است. هزینههایی که به اسم و بهانه مبارزه با تروریسم و داعش تدارک دیده بود. پیام حضور بشار اسد در سیودومین نشست سالانه سران کشورهای عربی پیام پیروزی مقاومت و دود شدن 3 تریلیون دلار آمریکاییها است.
✍🏻حسين عباسيان
💢مناظره یا منازعه؟!
🔹این روزها شاهد پخش و انجام مناظراتی هستیم به ویژه در حوزه مسائل اقتصادی کشور که گاه از هدف و منظور مناظره فاصله میگیرند و وارد منازعه، درگیری سیاسی و حتی خشونت کلامی میشوند. اما این وضعیت را هیچگاه مردم با فرهنگ ایران نپذیرفتهاند. چرا که گفتوگو کردن آدابی دارد، اهدافی را دنبال میکند و لازم است به قالبها و روشهایی بهینه انجام آن توجه گردد تا باعث رشد جامعه و منجر به نتیجه شود. بنابراین، در مناظره هدف روشن شدن زوایای بحث و به ویژه ارائه راهکار و برونرفت از موضوع، مسئله و چالشی است که در باره آن مناظره و مباحثه میشود. در غیر این صورت نتیجه مناظره به ضد خودش تبدیل میشود.
🔸برای اینکه یک مناظره با موفقیت انجام و به اهدافش برسد، لازم است طرفین الزاماتی مانند نحوه و شیوه مناظره، میزان رعایت و پایبندی طرفین به آداب مناظره و احترام متقابل را رعایت کنند. همچنین سؤالات طراحی شده در مناظره باید هدفمند و متناسب با نیازهای مردم و جامعه و در راستای عبور از مشکلات طراحی شود و الا اگر مناظره با عبور از مرزهای باریکی که با سایر روشهای گفتوگو دارد، تبدیل به جدل، مغالطه و خدای ناکرده منازعه و دعوای خشن کلامی شود و طرفین با دادن یک سری اطلاعات غیر لازم و گاه مضری که به منظور نشان و نمایش دادن اشراف بر صحنه باشد، بیشتر اعصاب دنبالکنندگان مناظره را به هم خواهد ریخت و بر حجم سؤالات و شبهات خواهد افزود و امید به حل مشکلات را به یأس تبدیل خواهد کرد.
🔹مناظره جای تسویهحساب گروهی و جناحی همانند مناظرات اخیر اقتصادی هم نباید باشد. البته میشود با ادله علمی طرح موضوع کرد و تبعات و پیامدهای یک تصمیم و سیاست غلط را محور بحث قرار داد اما نباید بیاحترام، پرخاش كلامی، توهین و اتهامزنی نسبت به یكدیگر صورت بگیرد که ضمن تقلیل اثر بحث، جامعه را به سمت دوقطبی شدن سوق میدهد و مهمتر از همه، ارائه راهحلی صورت نمیگیرد و مخاطبان پیشروندگی را شاهد نخواهند بود و آنچه اتفاق میافتد دیگر مناظره نیست بلكه منازعه و دعوایی است که نتیجه مشخصی از آن بیرون نمیآید.
🔸آنچه مردم انتظار دارند این است که مناظرات به ترسیم تصویری درست از وضعیت جامعه و چیستی و چگونگی برونرفت از مسائل و مشکلات منجر شود. از نظر بسیاری از کارشناسان اقتصادی مشکل رشد نقدینگی، تورم، گسترش فقر، بیکاری، کاهش ارزش پولی ملی و نوسانات قیمتها وجود عینی دارند و باید خروجی مناظره اقتصادی ارائه برنامه برای حل این مشکلات باشد.
✍🏻فتحالله پریشان
💢اردوغان پیروز میشود یا قلیچدار؟
🔹این روزها تنور گمانهزنی از پیروز انتخابات ترکیه گرم شده است.
🗣سمیرا کریمشاهی کارشناس حوزه ترکیه به تسنیم گفته است:
🔸«کمپین دو نامزد راه یافته به دور دوم انتخابات در حالی فعالیت خود را آغاز کردهاند که رجب طیباردوغان سعی در نشان دادن اعتماد به نفس خود و اطمینان از پیروزی دارد و کمال قلیچداراوغلو با افزایش مواضع ملیگرایانه و ضدپناهجویان قصد جلب حمایت آنان را دارد. به نظر میرسد کار قلیچداراوغلو برای جلب نظر ملیگرایان و در عین حال حفظ کردها بسیار دشوار است. در مجموع باید گفت: شانس اردوغان برای حفظ کرسی ریاستجمهوری در دور دوم از قلیچداراوغلو بیشتر است.»
🔹کمال قلیچداراوغلو در موضعگیری جدیدش اعلام کرد موضع سختی در قبال مهاجران اتخاذ خواهد کرد و در صورت پیروزی 10 میلیون مهاجر را از ترکیه اخراج خواهد کرد.
🇮🇷
📝#سرخط_ثامن(۱۷) | انتظارات از دستگاه دیپلماسی کشور
🍃🌹🍃
🔻 سفرای ایران در کشورهای جهان هرساله برای دریافت آخرین راهبردهای دیپلماسی کشور و هماهنگیهای بیشتر در تهران دور هم جمع شده و یکی از برنامههای ثابت آنها دیدار با رهبر معظم انقلاب است که چند روز پیش انجام شد و رهنمودهای لازم را نیز دریافت کردند که در رسانهها منعکس شد.
🔸یکی از انتظارهای بدیهی از دستگاه دیپلماسی کشور هموار کردن تجارت خارجی با کشورهای دیگر است بهگونهای که بیشترین سود عاید ملت ایران شود، امری که کمتر از دستگاه سیاست خارجی ایران مشاهده میشود.
🔹در خاطرات سفیر اسبق ایران در چین آمده بود که سفارت آمریکا در چین ۹۰۰ کارمند و دیپلمات دارد اما سفارت ایران در پکن ۴۵ دیپلمات و کارمند دارد و طبعاً نمیتوان انتظار داشت عملکرد این ۲ سفارتخانه در حوزههای مختلف در تعامل کشورهای مطبوع آنها با چین یکسان باشد، حال همان ۴۵ نفر از چه توانمندی و انگیزههایی برخوردارند را ما اطلاع نداریم.
🔺در دولت جدید شاهد جبران مافات بهصورت نسبی هستیم، همینکه ایران در پیمان اقتصادی بزرگ شانگهای عضو رسمی شده و مقدمات برای عضویت در پیمان های مشابه در حال فراهم شدن است، همینکه کشت فراسرزمینی در ۷ کشور ایجاد شده، همین که مراودات اقتصادی با برخی کشورهای همسایه به نسبت سال قبل ۳ نیم برابر شده و ۰۰۰، نشان از تحرک نسبی دستگاه دیپلماسی در حوزه های اقتصادی است و باید این را به فال نیک گرفت، اما مطالبه ارتقاء آن تا رسیدن به سطح مطلوب را نیز داریم.
🇮🇷
📝 #تقلب و #تحریف در مناظره به روش اشرافیت لیبرال
🍃🌹🍃
🔻نحوه مناظره موسی غنینژاد و نوع تحلیلهای نشریات زنجیرهای درباره دو مناظره اخیر وی، مصداق کامل عوامفریبی، فرار به جلو به جای پاسخگویی و پروپاگاندای رسانهای است.
🔸غنینژاد در هر دو مناظره، به جای پاسخگویی درباره آورده (خسارت) های مدیریت اشرافی لیبرال که از دوستان وی بوده اند، ژست انتقادی گرفته و به تخطئه جمهوری اسلامی پرداخت.
🔹در کنار این رویکرد مغالطهای (فرار به جلو)، اقدام نشریات زنجیرهای نیز در نوع خود جالب بود؛ به این نحو که فارغ از محتوای مناظرات سعی کردند با تیترهای القایی، غنینژاد و لیبرالیسم را پیروز مناظره جا بزنند آنها پس از مناظره اول، تیتر زدند:
❌ مناظره علم و شعار (آفتاب یزد)
❌ جدال علم و ایدئولوژی (روزنامه سازندگی)
❌ شکست اسناد (تیتر هممیهن، علیه پروفسور درخشان)
🔸آنها پس از مناظره اخیر نیز با انتخاب تیتر و عکسهای درشت، سعی کردند غنینژاد و لیبرالیسم را پیروز مناظره جا بزنند:
❌ سازندگی: «در ستایش آزادی». مناظره غنینژاد اقتصاددان با علیزاده که سخنانش بوی پوپولیسم میدهد، نشان از برتری لیبرالهاست.
❌ هممیهن: پیروزی آکادمی، پیروزی استاد.
❌ آفتاب یزد: جدل منطق و پریشانی.
🔹در این میان روزنامه هممیهن متعلق به غلامحسین کرباسچی- که دوستان و همحزبیهایش متولی چهار دولت به مدت ۳۲ سال بودهاند- با القای پیروزی غنینژاد، او را "سخنگوی عقل" معرفی کرد.
🔹غنینژاد در حالی در مناظرات اخیر به "اقتصاد دستوری" حمله کرده که نزدیکترین رفقای وی، سکاندار اقتصاد بودهاند.
🔸غنینژاد، به نوشته روزنامه هممیهن سوابق چپ داشته و بعدا لیبرال شده است. او که قبلا در گفتوگویی، ضمن انتقاد از ملی شدن صنعت نفت در مقابل استعمار انگلیس و آمریکا، گفته بود: "بهتر بود شرکت نفت ایران و انگلیس باقی میماند و ایران با مذاکره سهم مناسبی از درآمد نفتی را به دست میآورد... ملی شدن صنعت نفت، منجر به انزوای ایران در دنیا شد".
🔺اجمالا اینکه، منطق آقای غنینژاد در کنار بانیان کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ (سازمان سیاه و MI6 و مزدورانش نظیر فضلالله زاهدی) و رویکرد برچسب زنانه گروهکهای تروریست قرار میگیرد.
📚روزنامه کیهان
🇮🇷
📝 گزارش های محرمانه سرکنسولگری انگلستان در سیستان و بلوچستان و قاینات
🍃🌹🍃
🔻بذل و بخششهای رضاشاه در مسئله هیرمند، وضعیت اسفناکی را برای مردم آن مناطق رقم زد. اگر دشت ناامید در اختیار ایران میماند، مردم منطقه میتوانستند از منابع آبی آن بهرهمند شوند. همانطور که در روزگاری، از آن برای کوچنشینی و دامپروری بهره میبردند. سرکنسول انگلستان در یادداشتهای سیاسی خود، به وخامت اوضاع مردم در سیستان، در تابستان ۱۳۲۶ هجری شمسی اشاره کرده است:
🔺«از زابل گزارشی رسیده مبنی بر اینکه یک ماه است هیچ آبی از هیرمند به شهر نرسیده و روستاهای اطراف نیز سه ماه است بدون آب ماندهاند. مردم خشکیزده باور ندارند که دلیل آن، عدم بارش برف زمستانی است و میگویند میخواهند وارد افغانستان شده و با توسل به زور، آب را بگشایند...»
🇮🇷
🖼 #پوستر | #پهلوی بحرین داد، ما #خرمشهر آزاد کردیم...
🍃🌹🍃
❌ #بحرین در حالیکه سالیان سال جزئی از ایران بود در ۲۳ مرداد ۱۳۵۰ با چراغ سبز محمدرضا پهلوی رسماً اعلام استقلال کرد و ساعتی بعد ایران نخستین کشوری بود که این استقلال را پذیرفت...
✅ اما سالها بعد در سوم خرداد ۱۳۶۱ جوانان غیور این مرز و بوم با توکل بر خدا و پیروی از اسلام و امام توانستند خرمشهر را آزاد و به دامن میهن بازگردانند...