💠 خداوند متعال می فرماید :
🔸 خداوند بر دلها و برگوش آنان مهر زده و بر چشمانشان پردهاى است و براى آنان عذابى بزرگ است.
خَتَمَ اللَّهُ عَلى قُلُوبِهِمْ وَ عَلى سَمْعِهِمْ وَ عَلى أَبْصارِهِمْ غِشاوَةٌ وَ لَهُمْ عَذابٌ عَظِيمٌ ( بقره/۷)
🔰 نکته ها
📌 مُهر بدبختى كه خداوند بر دل كفّار مىزند، كيفر لجاجتهاى آنان است. چنانكه مىخوانيم: «يَطْبَعُ اللَّهُ عَلى كُلِّ قَلْبِ مُتَكَبِّرٍ جَبَّارٍ» «غافر/۳۵» خدا بر دل افراد متكبّر و ستمپيشه، مهر مىزند. و در آيه 23 سورهى جاثيه نيز مىخوانيم: خداوند بر دل كسانى كه با علم و آگاهى به سراغ هواپرستى مىروند مهر مىزند. بنابراين مُهر الهى نتيجهى انتخاب بدِ خود انسان است، نه آنكه يك عمل قهرى و جبرى از طرف خدا باشد.
📚 تفسیر نور آیه ۷ بقره
📎 #قرآنی
@mahmobarak
‼️ «صراط مستقیم» یعنی چه؟
🔻 «اِهدِنَا الصِّرَاطَ المُستَقِیمَ؛ صِرَاطَ الَّذِینَ أنعَمتَ عَلَیهِم».[1]
✍️ خدایا ما را به راه راست هدایت بفرما؛ راه کسانی که به آنها نعمت دادهای.
💠 آیتالله محمّدتقی بهجت رحمهالله:
«بر صراط مستقیم بودن یعنی نبی صلّیاللّهعلیهوآلهوسلّم یا وصی علیهالسّلام را پیش روی خود قرار دهیم و پیرو آنها باشیم.
🔶 صراط مستقیم، دو صراط است که باید آنها را پیمود: یکی در دنیا، و دیگری در آخرت؛ اگر امروز، در دنیا درست بر روی صراط مستقیم مشی کردیم، فردا هم از صراط آخرت ـ که بر روی جهنم است ـ میتوانیم عبور کنیم».[2]
📚 پینوشت:
[1]. حمد، آیه 6.
[2]. در محضر بهجت، ج 1، ص 246
📎 #قرآنی
@mahmobarak
⁉️ چرا در دین سخت میگیرید؟
❇️ خداوند در قرآن کریم میفرماید:
«لَا اِکرَاهَ فِی الدِّینِ.»
✍️ ترجمه:
«هیچ اکراه و اجباری در دین وجود ندارد.»
💠 در پذیرش دین، در انتخاب دین و در اصل دین هیچ اکراه و اجباری نیست و کسی حق ندارد به شما زور بگوید اما زمانی که دینی را قبول کردید، باید به دستورات و قوانین آن پایبند باشید.
🖇 با یک مثال ساده میتوانیم منظور آیۀ فوق را بهتر درک کنیم:
اگر دنبال شغلی میگردید و قصد استخدام در اداره و ارگانی را دارید، کسی نمیتواند شما را در ورود شما به آن کار و آن مجموعه، مجبور کند؛ اما اگر بخواهید در آن اداره و ارگان مشغول به کار شوید، باید یک سری مسائل را رعایت کنید و به قوانین آن پایبند باشید.
🔵 فرض کنید شما کارمند بانک هستید. بنابراین باید با لباس رسمی و سر ساعت در محل کارتان حاضر شوید؛ فلذا نمیتوانید با لباس اسپرت و یا ساعت ده صبح به بانک بیائید. پرستار نیز نمیتواند با کت و شلوار در بیمارستان خدمت کند و یا معلّم به هرکسی را که خودش خواست، درس بدهد.
✅ «لا اکراه فی الدین» نیز به همین معناست؛ یعنی در پذیرش دین کسی شما را مجبور نکرده است اما این را بدانید که در هر دینی که وارد شدید، باید به دستورات آن پایبند باشید و به قوانین آن احترام بگذارید.
⚠️ البته همانطور که هر اداره، ارگان، مجموعه و شغلی قوانین و شرایط خاص خود را دارد، هر دین و آئینی نیز دستورات و قوانین خاصّ خود را دارد.
📚 سورۀ بقره، آیۀ 256.
📎 #قرآنی
@mahmobarak
↩️ چیستی توبه!؟
🔻«لَیسَتِ التَّوبَةُ لِلَّذِینَ یَعمَلُونَ السَّیِّئَاتِ حَتَّی إذَا حَضَرَ أحَدَهُمُ المَوتُ قَالَ إنِّی تُبتُ الآنَ.»
✍️ توبه برای کسانی که گناه میکنند و تا مرگشان فرا میرسد میگویند «الآن توبه کردم» نیست.
✅ اگر بخواهیم توبه را تا زمان مرگ به تأخیر بیاندازیم، هیچگاه موفق به توبه نخواهیم شد.
📚 سوره نساء، آیه ۱۸.
📎 #قرآنی
@mahmobarak
🔴 آیت الله بهجت( ره):
🔵 اگر در راه آن حضرت[امام زمان(عج)] باشیم، چنانچه به ما بد و ناسزا هم بگویند و یا سخریه نمایند، نبایـد ناراحت شویـم، بلکه همچنان باید در آن راه حق و حقیقت ثابتقدم و استوار بوده و در ناملایمات صبر و استقامت داشته باشیم.
📚 در محضر بهجت، ج١، ص١٠٣
#امام_زمان
@mahmobarak
🔴 گناه عامل اصلی دوری از امام زمان
🔵 آیا اگر از گناه اجتناب کنیم و منتظر واقعی باشیم، امام زمان(عج) به ما سر میزند؟
🌕 قطعا گناه کردن، مهمترین علت محرومیت از عنایات امام زمان(عج) است، امام مهدی (عج) نیز در توقیع شریفشان به شیخ مفید میفرماید: «ما را از ایشان(شیعیان) چیزی محبوس نکرده است، مگر گناهان و خطاهایی که از ایشان به ما میرسد و ما آن را ناخوش میداریم و از ایشان نمیپسندیم».
🔹 آیتآلله بهجت نیز بیان فرمودهاند: اگر بفرمایید چرا به آن حضرت دسترس نداریم، جواب شما این است که چرا به انجام واجبات و ترک محرمات ملتزم نیستند؟ او به همین از ما راضی است؛ زیرا «اورع الناس من تورّع عن المحرمات»؛ پرهیزکارترین مردم کسی است که از کارهای حرام بپرهیزد، ترک واجبات و ارتکاب محرمات، حجاب و نقاب دیدار ما از آن حضرت است.
بنابراین اگر ما از گناه اجتناب کنیم و منتظر واقعی باشیم، به مقامی میرسیم که غیبت و حضور برایمان فرقی ندارد،
🔹 امام سجاد(ع) به ابوخالد کابلی میفرماید: «ای ابوخالد! به درستی که مردم زمان غیبت حضرت مهدی(عج) آنان که معتقد به امامت هستند و در انتظار ظهور او به سر میبرند، با فضیلتترین مردم همه زمانها هستند؛ به دلیل اینکه خداوند متعالی عقل و فهمی به آنان عنایت کرده که غیبت در نزد آنان به منزله ظهور و مشاهده گشته است».
🔹 از این رو، در حدیث دیگری امام جعفر صادق(ع) میفرماید: «هر کس دوست دارد که از یاران حضرت قائم(عج) شود؛ باید که منتظر باشد و در عین حال به پرهیزکاری و اخلاق نیکو مشغول شود».
🔺 بنابراین اگر کسی ترک گناه کند و منتظر امامش باشد، از یاران واقعی حضرت به شمار میآید، آنگاه اگر بزرگترین توفیق الهی او را دریابد، غیبت و و ظهور حضرت برایش تفاوت نخواهد داشت.
#امام_زمان
@mahmobarak
🔴 بهترین سنتها در بیان امام زمان
🔺 امام زمان علیه السلام فرمودند :
سَجدةُ الشّكرِ مِن ألزَمِ السُّنَنِ وَأوجَبِها
🔵 سجدۀ شکر از واجبترین و ضروریترین سنّتهاست.
📚 وسائل الشیعه ج ۶ ص ۴۹۰ ح ۸۵۱۴
🌕 بعد از نمازهایمان چند ثانیه ای سر به سجده بگذاریم و برای تمامی نعمت های الهی به ویژه نعمت محبت اهل بیت و امام زمان علیهم السلام از خداوند تشکر کنیم.
@mahmobarak
🔴 عملی معادل ثواب تمام خلایق در آن روز
🔵 آیا می دانستید با انجام یک عمل دینی بسیار ساده و راحت می توانیم تمام ثواب های کل مردم دنیا را که در آن روز انجام داده اند یک جا برای خودمان ثبت کنیم ؟
🔹 به راستی در طول یک روز چقدر عمل نیک و ثواب توسط مردم کل دنیا انجام میشه؟
🔺 ثواب نماز و روزه کل مردم
🔺 ثواب کمک به فقرا توسط کل مردم
🔺 ثواب کل حج مردم در آن روز
🔺 ثواب کلیه زیارات اماکن زیارتی
🔺 و .....
🌺 آری خداوند آنقدر کریم و بخشنده و مهربان هست که همه این ثواب ها را یک جا به ما بدهد
🛑 فقط با خواندن 10 مرتبه سوره قدر بعد از نماز عصر
🔵 امام جواد علیه السلام فرمودند:
🔴 هر کس ده مرتبه سوره «انا انزلناه» را بعد از نماز عصر، بخواند،به مقدار اعمال خوب همه انسان ها، برای او (ثواب ) نوشته می شود.
📚 بحارالانوار، جلد ۸۰ ص ۸۶
@mahmobarak