🔴معضل!:
🔻علی مطهری در واکنش به بیانیه برجامی مجلس خبرگان که خواستار معذرت خواهی دولت در عبور از خط قرمز شده است ، گفته است: یکی از معضلات کشور دخالت نهادهای مختلف در امور یکدیگر است؛ وظیفه خبرگان فقط انتخاب و نظارت بر رهبری و دستگاه های زیر نظر رهبر است؛
🔻اصل 57 قانون اساسی : قوه مقننه ، قوه مجريه و قوه قضائيه زير نظر ولايت مطلقه فقیه است.
🔻مجلس خبرگان رهبری باید با تشکیل یک هیئت اندیشهورز که دارای نگاه کلان و راهبردی و عمیق باشد، به بررسی چگونگی حرکت انقلاب اسلامی در ۳۸ سال گذشته به سمت اهداف اصلی خود و پیشرفتها، توقفها و احیاناً پسرفتها در این مسیر بپردازد و بر اساس جمعبندی خود از دستگاههای مختلف مطالبهگری کند. مقام معظم رهبری1396/06/30
1⃣چطور علی مطهری می تواند در مورد بیانیه یک نهاد عالی نظر دهد ولی مجلس خبرگان در مورد خسارت عظیم برجام خیر!
2⃣اگر طبق قانون اساسی وظیفه مجلس خبرگان نظارت بر دستگاههای زیر نظر رهبری است، عدول قوه ای از راهبردهای رهبری نمی تواند ، باعث پیگیری آن نهاد باشد.
3⃣کلام ولی فقیه مبنی بررسی چگونگی حرکت انقلاب اسلامی و جمع بندی از دستگاه های مختلف توسط مجلس خبرگان ، وظیفه بر زمین مانده این نهاد نیست؟
4⃣بی شک یکی از دلایل وقوع خسارت های فاجعه باری مثل برجام و دولتی غیر پاسخگو، معضلِ وکیل الدوله های کج اندیش و احمق است
https://eitaa.com/mahmoodmoalemi
🔴روانشناسی مقتدی صدر
اول شدن ليست منتسب به مقتدي صدر در انتخابات پارلماني عراق وي را به صدر اخبار كشاند. اما رسانههاي غربي و اصلاحات تلاش ميكنند علت رأيآوري وي را موضعش نسبت به ايران اعلام كنند و در پس اين سخن بيفايده بودن آن همه زحمت ايران در دوران داعش را گوشزد نمايند. فراموش نكنيم كه «ناموس تشيع» در عراق است و فراموش نكنيم كه تكفيريها تا چند صدمتري امامين عسكريين رسيدند و از سوي ديگر تا 40 كيلومتري كربلا از استان الانبار جلو آمدند. ايران براي دلخوشي مقتدي به عراق نرفت و الان هم چيزي به نام «حضور ايران در عراق» معنا ندارد. روابط معمولي ايران و عراق در جريان است اما رابطه ايران و عراق فراتر از عرف بينالملل نظير داد و ستد و منافع ملي است. اساس اين رابطه با محوريت حسين (ع) است و با صادرات و واردات و فشار امريكا و سعودي و... بالا و پايين نميشود.
🔺اما در خصوص مقتدي صدر...
مقتدي شخصيتي ويژه دارد كه قضاوت درباره وي به راحتي امكانپذير نيست. چندوجهي بودن مشي و شخصيت وي نه بر اثر تدبير، كه جزو شاكله شخصيتي وي است. او كلكسيوني از تضادها و افراط و تفريط است. از جهت تجمع تعارضات، چندگانگي شخصيتي، تعاملي و رفتاري بسيار شبيه مصدق يا احمدينژاد ماست. مقتدي نماد افراط و تفريط است و اصولاً از تعادل برخوردار نيست. او در كسوت روحانيت يكباره در هيبت ناسيوناليست ظاهر ميشود. او با لباس پيامبر به سوي كمونيستها دست دراز ميكند. او در عين فرهنگ طلبگي ابايي ندارد كه به مرجعيت شيعه هم بتازد. او ممكن است چند ماه در قم ساكن باشد، اما سر از رياض و قاهره و اربيل درآورد. او ضد امريكايي است، اما جريانات جهادي عراق را كه با امريكا ميجنگند هم قبول ندارد. يك روز بر تمايز خود و اطرافيان با همه تأكيد ميكند و يك روز بر لزوم وحدت و پذيرش همه جريانات عراقي در كنار هم سخن ميگويد. اما با مذهبيون- كه سالها در كنار هم با صدام مبارزه كردهاند- ائتلاف نميكند، بلكه سكولارها و كمونيستها را ترجيح ميدهد.
او عليه ايران و حتي آيتالله سيستاني بهرغم «تك مرجعي» بودن مكتب نجف ميتازد تا ناسيوناليست جلوه كند، اما همزمان در قم به دستبوس مراجع ايراني ميآيد. او در اوج درگيري دولت عراق با داعش مشغول درگيري با دولت بود و بار مضاعفي را بر آن تحميل ميكرد. نيروهاي نظامي وي در شهرك صدر بغداد رژه مسلحانه برگزاركردند اما در قالب سازمان اختصاصي هيچگاه مقابل داعش نايستادند (ممكن است افرادي از وي به صورت شخصي به حشدالشعبي پيوسته باشند). او خود را وارث و خونخواه مرحوم پدر و عموهاي شهيد ميداند، اما گويي در علماي شهيد عراق هم طبقهبندي قائل است و شهداي خود را نسبت به شهداي ديگر حوزه علميه نجف برتر ميداند.
او گاهي منتهياليه عوامگرايي است و گاهي منتهياليه روشنفكري. گاهي محور اختلافات در عراق است و گاهي ميخواهد محور وحدت باشد. او نه به كسي تكيه ميدهد و نه كسي ميتواند او را تكيهگاه قرار دهد. او نه مخالف ايران است و نه با ايران دشمني دارد. او ميخواهد ديده شود. جوان است و جوياي نام.
در جامعه عوامزده عراق و در حالي كه بحرانهاي مختلف دروني اين كشور را درگير كرده و منجي و اسطوره طلب ميكند، او به ميدان آمده است. اگرچه او به تنهايي قادر به تشكيل پارلمان نيست، اما ترجيح ميدهد ائتلاف خود را خارج از تحالف شيعه قرار دهد. اگر قدرت را در اختيار گيرد ترديدي نداشته باشيد كه نماد حماسه و فاجعه ملي در عراق خواهد بود. او اكنون مدعي پرچمداري عدالت و مبارزه با فساد است اما با صراحت در لباس روحانيت بر به قدرت رسيدن تكنوكراتها اصرار دارد. او تعامل با خارج از مرزهاي عراق را متفاوت از سياست دولت قرار داد تا جذاب و متفاوت باشد. او كلاً ميخواهد با همه و از همه متمايز باشد. او نياز به هل دادن ندارد، چون در نقطه تعادل نايستاده است.
مقتدي با همه تراژديهايش نبايد طرد شود. او فقط تاكنون يك ضدامريكايي ثابتقدم بوده است. هدف او از ديدار با بن سلمان خودفروشي نبود، عراق را هم نميفروشد. فقط خواست بگويد من خارج از دو قطبي ايران- عربستان قرار دارم و بازيكن آزاد هستم.
او احمدينژاد عراق است با همه محاسن، معايب، تضادها و تعارضها. او جمع اضداد است. منتظر باشيد گذر زمان را ببينيد.
دکتر عبداله گنجی
☫پژوهشکده مطالعات راهبردی عمار بصیر
👇👇👇
https://eitaa.com/mahmoodmoalemi
متاسفانه مقامات ارشد دولت آقاي روحاني نه تنها به تجربه برجام توجه نمي کنند، بلکه گويا تجربه توافق سعدآباد را نيز به فراموشي سپرده اند.
در مهرماه سال 1382 توافق سعدآباد بين ايران- به رياست روحاني در کسوت دبير شوراي عالي امنيت ملي و همچنين ظريف به عنوان عضو تيم مذاکره کننده - و تروئيکاي اروپايي (انگليس، فرانسه و آلمان) منعقد شد. در آن مقطع در حالي که دولت اصلاحات «واو به واو» تعهداتش را در اين توافق اجرا کرد و بسياري از تاسيسات هسته اي خود را به حالت تعطيلي و تعليق درآورد، سه کشور اروپايي حتي يکي از تعهداتشان را نيز اجرايي نکردند.
در آن مقطع «آدام ارلي» معاون وقت سخنگوي وزارت خارجه آمريکا با اشاره به توافق سعدآباد گفته بود: «وادار کردن ايران به انجام چنين کاري نتيجه يک تلاش چندجانبه بود که ما خواهان آن بوديم و به طور کامل در آن شرکت داشتيم». ارلي همچنين با خوشحالي اعلام کرد: «وزيران امور خارجه سه کشور اروپايي در مذاکرات خود در تهران هيچ امتيازي به ايران نداده اند».
https://eitaa.com/mahmoodmoalemi
🔸وقتی ظريف ادعاى روحانى را رد میکند!
رهبرى هيچ وقت در جزئيات مذاكره دخالت نكردند...
✍چرا تحمیل کنندگان برجام، این بار به اروپا اعتماد خواهند کرد؟
🔰تحمیل کنندگان برجام به کشور از دو حال خارج نیستند:
1⃣یا کسانی هستند که صرفاً به دلیل مشکل فکری و معرفتی - و نه هوای نفس- به وعده دشمن اعتماد کرده و در تحمیل برجام به رهبر انقلاب و مردم نقش داشتند.
2⃣و یا کسانی هستند که مرض های روحی همچون ترس، راحت طلبی و .... موجب شد تا با محاسبه غلط، به وعده دشمن اعتماد کرده و در نتیجه نقش اساسی در تحمیل این خسارت بزرگ به مردم و رهبر انقلاب داشتند.
🔰گروه اول، به دلیل نداشتن هوای نفس و مریضی روحی، پشیمانی خود را اظهار خواهند کرد و از پیشگاه ملت و رهبری عذرخواهی خواهند کرد.
اما گروه دوم، نه تنها از عملکرد خود پشیمان نیستند، بلکه بازهم خواهان مذاکره با دشمن هستند؛ و آن نیست جز به دلیل هوای نفس و امراض روحی همچون ترس و منفعت طلبی؛ و اصولاً به همین دلیل است که خداوند از کسانیکه از ترس وقوع حادثه ای ناگوار از سوی دشمن، در دوستی با دشمن شتاب می ورزند، با عنوان مریض دل یاد می کند:
🔸«فَتَرَى الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ يُسارِعُونَ فِيهِمْ يَقُولُونَ نَخْشى أَنْ تُصِيبَنا دائِرَةٌ فَعَسَى اللَّهُ أَنْ يَأْتِيَ بِالْفَتْحِ أَوْ أَمْرٍ مِنْ عِنْدِهِ فَيُصْبِحُوا عَلى ما أَسَرُّوا فِي أَنْفُسِهِمْ نادِمِينَ؛ مى بينى كسانى كه در دلهايشان بيمارى است، در [دوستى] با آنان شتاب مى ورزند. مى گويند: «مى ترسيم به ما حادثه ناگوارى برسد.» اميد است خدا از جانب خود فتح [منظور] يا امر ديگرى را پيش آورد، تا [در نتيجه آنان] از آنچه در دل خود نهفته داشته اند پشيمان گردند.» (مائده/52)
🔰اگر مشکل این افراد صرفاً مشکل «فکری و معرفتی» بود، با تجربه ای که در مسئله برجام حاصل شده است، دیگر به دشمن اروپایی اعتماد نمی کردند؛ اما کسانیکه مشکلشان روحی و روانی است و دچار امراض قلبی همچون ترس، منغعت طلبی، راحت طلبی، ضعف نفس، احساس حقارت در برابر دشمن، تکبرّ و ... هستند، با وجود این تجربه و صدها تجربه دیگر، باز هم تا زمانیکه این امراض روحی در آنها باقی باشد، این اعتماد هم تکرار خواهد شد.
🔸جدیدترین تحلیل های قرآنی_روایی از موضوعات سیاسی_فرهنگی را در کانال «بصائر» دنبال کنید: 👇
#پیشگویی_در_مورد_آینده_جمهوری_اسلامی_ایران
به قلم آیت الله محمدی ری شهری
«در تاریح۱۳۸۷/۲/۶ در دیداری که همراه جمعی از دوستان در تهران با آقای سید حسن نصر الله ـ رهبر حزب الله لبنان ـ داشتیم، ایشان فرمود:
دو سه سال پیش از رحلت حضرت امام خمینی رحمه الله، شخصی به نام «الحارس» که از نیروهای استشهادی حزب الله بود، گفت: با اتومبیل شخصی از بیروت خارج میشدم. شخصی را با لباس و هیئت عربی دیدم که حدود شصت سال سن داشت. از او خوشم آمد و او را سوار کردم. در راه با روشن شدن ضبط صوت اتومبیل، صدای شعار مردی شنیده شد که میگفت: «حتی ظهور المهدی اِحفظ لنا الخمینی» (تا ظهور حضرت مهدی، خمینی را برای ما نگه دار) و در ادامۀ آن میگفتند: «اِحفظ لنا المنتظری خلیفه الخمینی» (منتظری را برای جانشینی خمینی حفظ کن).
آن شخص وقتی شعار نخست را شنید، گفت: شما تصور میکنید که پرچم جمهوری اسلامی به دست امام خمینی تحویل حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه میشود؛ ولی اشتباه میکنید… .
در مورد شعار دوم هم گفت: منتظری خلیفۀ خمینی نخواهد شد؛ اما انقلاب ایران مشکلی پیدا نمیکند، به جای امام خمینی سیدی خواهد آمد.
همچنین اضافه کرد: شما فکر میکنید جنگ ادامه پیدا میکند و سپاه ایران برای فتح قدس به لبنان خواهد آمد؛ اما اشتباه میکنید. جنگ ایران و عراق پایان مییابد و میان سربازان آنها گُل رد و بدل میشود.
وی افزود: سه جنگ میان حزب الله و اسرائیل پیش میآید که در دو جنگ حزب الله پیروز میشود؛ ولی در جنگ سوم، پیروزی حزب الله خیلی گسترده است!
او گفت: در عراق، حکومت اسلامی برپا نمیشود؛ ولی حکومتی روی کار میآید که گویا عراق، جزئی از ایران است… .
نگارندۀ این سطور از آقای نصرالله پرسید: شما در چه تاریخی این مطالب را از «الحارس» شنیدید؟
ایشان پاسخ داد: من دو سه سال پس از آن پیشگویی؛ ولی دیگران، همان موقع، این مطالب را از وی شنیده بودند.
وی افزود: به استثنای دو مورد، همۀ پیشگوییهای وی تحقق یافته است.»
منبع:
خاطره های آموزنده، محمّد محمّدی ری شهری، قم، دارالحدیث، چاپ اول، ۱۳۹۱ ش، ص ۱۰۷ ـ ۱۰۸
هدایت شده از نشریه عبرتهای عاشورا
🔴محمدرضا علیزاده عضو حقوقدان و قائم مقام دبیر شورای نگهبان قانون اساسی دعوت حق را لبیک گفت.
🌍 @ebratha_ir
ماه مبارک آمد، اي دوستان بشارت
کز سوي دوست ما را هر دم رسد اشارت
آمد نويد رحمت، اي دل ز خواب برخيز
باشد که باقي عمر، جبران شود خسارت
پست جالب و معنادار صفحه رهبر معظم در اینستاگرام
لازم به ذکره که حکیم #ابوالقاسم_فردوسی، به جرم #شیعه بودن با دخالت ابوالقاسم گورکانی از صوفیان معروف خراسان در قبرستان مسلمین دفن نشد.