🌹 ختم نهج البلاغه در ۲۷۰ روز. سهم روز دویست و هجدهم
┄═❁❈๑🍃๑🌺๑🍃๑❈❁═┄
📜 #خطبه87 : (برخی از شارحان گفتند اين خطبه در كوفه ايراد شد)
1️⃣ معرفی بهترين بنده خدا (الگوی انسان كامل)
ای بندگان خدا همانا بهترين و محبوب ترين بنده نزد خدا بنده ای است که خدا او را در پيکار با نفس ياری داده است. آنکس که جامهٔ زيرين او اندوه و لباس رويين او ترس از خداست، چراغ هدايت در قلبش روشن شده و وسايل لازم را برای روزی که در پيش دارد فراهم کرده و دوریها و دشواریها را بر خود نزديک و آسان ساخته است. حقايق دنيا را با چشم دل نگريسته همواره به ياد خدا بوده و اعمال نيکو فراوان انجام داده است. از چشمه گوارای حق سيراب گشته چشمه ای که به آسانی به آن رسيد و از آن نوشيده سيراب گرديد و در راه هموار و راست قدم برداشته، پيراهن شهوات را از تن بيرون کرده و جز يک غم از تمام غمها خود را می رهاند و از صف کوردلان و مشارکت با هواپرستان خارج شد کليد بازکننده درهای هدايت شد و قفل درهای گمراهی و خواری گرديد. راه هدايت را با روشندلی ديد و از همان راه رفت و نشانه های آن را شناخت و از امواج سرکش شهوات گذشت. به استوارترين دستاويزها و محکمترين طنابها چنگ انداخت، چنان به يقين و حقيقت رسيد که گويی نور خورشيد بر او تابيد. در برابر خدا خود را به گونه ای تسليم کرد که هر فرمان او را انجام می دهد و هر فرعی را به اصلش باز می گرداند. چراغ تاريکیها و روشنی بخش تيرگیها کليد درهای بسته و برطرف کننده دشوارها و راهنمای گمراهان در بيابانهای سرگردانی است. سخن می گويد خوب می فهماند سکوت کرده به سلامت می گذرد برای خدا اعمال خويش را خالص کرده آن چنانکه خدا پذيرفته است از گنجينه های آيين خدا و ارکان زمين است. خود را به عدالت واداشته و آغاز عدالت او آنکه هوای نفس را از دل بيرون رانده است. حق را می شناساند و به آن عمل می کند. کار خيری نيست مگر که به آن قيام می کند و در هيچ جا گمان خيری نبرده جز آنکه به سوی آن شتافته. اختيار خود را به قرآن سپرده و قرآن را راهبر و پيشوای خود قرار داده است. هر جا که قرآن بار اندازد فرود آيد و هر جا که قرآن جای گيرد مسکن گزيند.
2️⃣ وصف زشت ترين انسان(عالم نمايان)
و ديگری که او را دانشمند نامند اما از دانش بی بهره است؛ يک دسته از نادانیها را از جمعی نادان فراگرفته و مطالب گمراه کننده را از گمراهان آموخته و به هم بافته و دامهايی از طنابهای غرور و گفته های دروغين بر سر راه مردم افکنده قرآن را بر اميال و خواسته های خود تطبيق می دهد و حق را به هوسهای خود تفسير می کند. مردم را از گناهان بزرگ ايمن می سازد و جرائم بزرگ را سبک جلوه می دهد. ادّعا می کند از ارتکاب شبهات پرهيز دارد اما در آنها غوطه می خورد. می گويد از بدعتها دورم ولی در آنها غرق شده است. چهره ظاهر او چهره انسان و قلبش قلب حيوان درنده است ، راه هدايت را نمی شناسد که از آن سو برود و راه خطا و باطل را نمی داند که از آن بپرهيزد، پس مرده ای است در ميان زندگان.
┄═❁❈๑🍃๑🌺๑🍃๑❈❁═┄
ختم نهج البلاغه در ۲۷۰ روز 218.mp3
6.99M
🔊 ختم گویای نهج البلاغه در ۲۷۰ روز
🌺 سهم روز دویست و هجدهم خطبه 87 بند 1 و 2
🔰 شیعه ی واقعی در کلمات معصومین علیهم السلام
🔸استاد شب زنده دار دام ظله:
در آستانه عید مبارک غدیر، عید اتمام نعمت و تکمیل دین هستیم. مناسبت غدیر ومسئلهی ولایت مولا امیرالمومنین علیه السلام دارای ابعاد فراوان و بحث های بسیار مهمی است. آنچه که در اینجا میخواهم عرض کنم، این است که واژه شیعه که ما بحمدالله مشرف یه این تسمیه واین نام هستیم، در روایات اهل بیت علیهم السلام یک باب مخصوص دارد.
واژه ی شیعه دو مفهوم دارد، یک مفهوم اسمی و مصطلح که یکی از آنها همین کسانی هستند که مذهب تشییع را برگزیده اند و ولایت اهل بیت عصمت و طهارت را بعد از رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم قبول کرده اند؛ یعنی خلافت بلا فصل مولا امیرالمومنین علیه السلام و بعد یازده فرزند معصوم آن بزرگوار.این یک معنا از کلمه تشیّع است.
اما یک معنای وصفی هم دارد که مراد کسانی هستند که واقعا از اهل بیت علیهم السلام پیروی میکنند و رنگ و بوی مقتدا های خودشان را گرفته اند.این هم یک معنای وصفی است.
از راویات بر می آید که ائمه علیهم السلام دوست داشتند که این نام و عنوان، در صورتی بر کسی اطلاق شود که در مرتبه ای عالی از پیروی و اتّصاف به صفات ویژه ای باشد که در این روایات ذکر شده است. قهرا این تسمیه حتی به معنای اولش یک عَلم مرتجل نیست که بی تناسب نام گذاری شده باشد، بلکه در این نامگذاری منظورشان تناسب بین این افراد و مقتدا های آنها بوده است.
📚پند های سعادت،جلد۲،صفحات ۱۱۳و۱۱۴
#عید_الله_الاکبر
#غدیر
@pand_saadat
شرح حکمت ۷۰ بخش ۳ نشانههای جاهل.mp3
2.74M
🔊 شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
🔸 شرح #حکمت70 3⃣
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
🌹شرح #حکمت70 ( 3 )
🔹 نشانه های جاهل
3⃣ بحث بعدی، پیرامون حکمت ۷۰ نهجالبلاغه، راههای پیشگیری و درمان بیماری جهالت است :
🔸 ۱. اولین مطلب در حکمت ۳۱ است، که مولا علی(علیه السلام) راه پیشگیری از تفریط را حلم و بردباری معرفی می کنند و میفرمایند:
« مَن حَلُمَ لَم يُفرَِّطْ في أمرِهِ و عاشَ في النّاسِ حَميدا »
" کسی که حلم به خرج بدهد، هرگز در کارهای خودش تفریط نمیکند و در بین مردم هم ستوده خواهد زیست. "
🔸 ۲. نکته دوم طاعت الهی است که پیشگیری میکند از تفریط در مقابل جهالت ؛
🔻 که در حکمت ۳۳۱ فرمود:
« إِنَّ اللَّهَ سُبْحَانَهُ جَعَلَ الطَّاعَةَ غَنِيمَةَ الْأَكْيَاسِ، عِنْدَ تَفْرِيطِ الْعَجَزَةِ » ؛
" زمانی که دیگران و عاجزان تفریط می کنند، خداوند طاعت خودش را سود انسان های باهوش قرار می دهد. "
🔻همچنان که در روایتی در اصول کافی داریم:
« الْعَقْلُ مَا عُبِدَ بِهِ الرَّحْمَنُ وَ اكْتُسِبَ بِهِ الْجِنَان »
" اصلاً عقل که در مقابل جهل است، آن سرمایه ای است که هر کس داشته باشد، با آن سرمایه بندگی خدا می کند و بهشت به دست می آورد. "
🔸 ۳. مورد بعدی درباره پیشگیری و درمان جهالت، عبارت است از :
تمسّک به پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) و سیره او؛ حضرت در خطبه اول میفرماید:
« وَ أَنْقَذَهُمْ بِمَكَانِهِ مِنَ الْجَهَالَة »
" خدا به برکت جایگاه پیامبر اهل زمین را از جهالت نجات داد. "
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
31.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
🎥 اهمیت #عیـد_غـدیر (۵)
- بررسـی #قـرائن قـرآنیه دالّـه بر معنای «#رهبـری»:
۱_ «...واللّٰه یَعْصـِـمُک مِن النّاس...»
معنایی که شما میگویید...
چیزی نیست که پیغمبر اکـرم(ص) بترسـد...
#منافقـین روی این #حسّاسیتی ندارند...
۲_ «...و ان لم تَفْعَلْ فما بلَّغـتَ رسـالَته...»
آیا این(#دوستی) برابری می کند
با تمام #احکامـی که پیغمبر(ص) ابلاغ کرده؟!
#_۲روز_تاعیدغدیر
#درس_اخلاق
#حـوزه_علمیه_روحـیه_بابل
🔰 حضرت آیت الله محمدی - دامت برکاته -
7.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
⭕️ وقتی مردم غدیر را فراموش کردند
┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
✍️مجید
✴️هیئت مجازی✴️ عضوشوید👇
@majidkh1399