🔸امام باقر(ع) در منابع تاریخی
🔸میراث فرهنگی و علمی امام باقر(ع)
🔸موقعیت شیعه در زمان امام باقر(ع)
🔸اوضاع سیاسی دوران امام باقر(ع)
🔸تبیین فقه شیعی توسط امام باقر(ع)
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه: «امام باقر(ع)»
makarem.ir/maaref/fa/category/articles/27857
#محمد_بن_علی #محمد_باقر
#امام_باقر #باقرالعلوم #ابوجعفر
#دانش #علم #امام_محمد_باقر
___________
هدایت شده از makarem.ir
#تصویرسازی
#داروین
📍 داروینیسم
قانون تنازع بقاء داروین يک نوع طرز تفكر استعمارى است براى توجيه جنگ هاى خونين و نفرت انگيز حكومت هاى زورگو.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی
http://mk6.ir/HpIrG
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸امام هادی(علیه السلام) و مبارزه با «غاليان»
🔸انحرافات كلامی در عصر امام هادی(علیه السلام)
🔸امام هادی(علیه السلام) و القاء معارف الهی در قالب «دعا»
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "امام هادی(علیه السلام)":
http://mk6.ir/FfDsQ
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
❓ سياست خلفای عباسی در مورد امام هادی(ع)؟
✍️ پاسخ اجمالی:
سياست خلفاي پیش از «متوکل»، دفاع از معتزله در برابر اهل حدیث بود كه باعث ايجاد فضاي مساعد سياسي براي علویان شد. با آمدن متوکل، تنگ نظری ها آغاز شد و با حمایت از «اهل حدیث» و بر انگیختن آنها بر ضدّ معتزله و شیعه، سرکوبی جریانات مزبور با شدّت دنبال شد. از جمله برخوردهای تند و ناخوشایند متوکل با طالبیان، تخریب مقبره امام حسین(ع) و شخم زدن و هموار کردن زمین های اطراف آن و زراعت بر روی آن و سخت گیری شدید بر زائران امام حسین(ع) و مجازات های هولناک آنهاست.
✍️ پاسخ تفصيلی:
makarem.ir/maaref/l/0414896
#امام_هادی (ع) #امام_علی_النقی
#عباسیان #اهل_حدیث #شیعیان
#علویان #طالبیان #شیعه #متوکل
#معتزله #حرم #امام_حسین (ع)
___________
🔰 بازخوانی حیات علمی، فرهنگی و اجتماعی امام هادی(ع)
✍️ اشاره:
گرچه عصر زندگى امام هادى(ع) عصر اختناق و استبداد بود و امام براى فعاليت علمی فرهنگى در سطح گسترده آزادى عمل نداشت و از اين نظر فضاى جامعه با عصر امام باقر(ع) و به ويژه عصر امام صادق(ع) تفاوت فراوان داشت، اما آن حضرت در همان شرائط نامساعد، علاوه بر فعاليت هاى فرهنگى از طريق مناظرات، مكاتبات، پاسخگويى به سؤال ها و شبهات، و تبيين بينش درست در برابر مكاتب كلامى منحرف، راويان و محدثان و بزرگانى از شيعه را تربيت كرد و علوم و معارف اسلامى را به آنان آموزش داد و آنان اين ميراث بزرگ فرهنگى را به نسل هاى بعدى منتقل كردند. شيخ طوسى، تعداد شاگردان آن حضرت و کسانی را که از ایشان در زمينه هاى مختلف علوم اسلامى، حدیث نقل کرده اند، 185 نفر مى داند.
✍️ عناوین یادداشت:
ویژگی های شخصی امام هادی(ع) / امامت امام هادی(ع) / کم و کیف احادیث نقل شده از امام هادی(ع) / مروری اجمالی بر فعاليت هاي علمي فرهنگي امام هادی(ع) / تلاش برای پیراستگی مذهب از انحرافات تشبیه و تجسیم / امام هادی(ع) و مسأله جبر و اختیار / تاكيد امام هادی(ع) بر اصالت قرآن / امام هادی(ع) و مساله حدوث و قدم قرآن / معرفی زیارت جامعه کبیره / برخی از کارکردهای ادعیه بیان شده در کلام امام هادی(ع) / مواجهه امام هادی(ع) با غلات / امام هادی(ع) در نگاه علما، محدثین و مورخین اهل سنت
📖 مطالعه یادداشت:
makarem.ir/maaref/l/0419752
📖 مطالعه بیشتر درباره امام هادی علیه السلام:
makarem.ir/maaref/fa/category/articles/27862
#امام_هادی (ع) #امام_علی_النقی (ع)
___________
هدایت شده از makarem.ir
#کتاب
#امام_هادی_علیه_السلام
📌 با توجّه به هجوم وسیع اخیر دشمنان اسلام به ساحت مقدّس امام هادى (علیه السلام) در اینترنت، که اوج آن، هتّاکى آن خواننده مزدور مرتد در قالب اشعار زشت و سخیف بود، مرجع عالى قدر جهان تشیّع، حضرت آیت الله العظمى مکارم شیرازى (مدّظلّه) تصمیم گرفتند محور مباحث اخلاقى خویش را که روزهاى چهارشنبه در مسجد اعظم قم برگزار مى شد، سخنان ارزشمند آن امام مظلوم قرار دهند. کتاب حاضر حاصل همان مباحث می باشد.
http://mk6.ir/YyIpH
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
سوّم رجب: شهادت امام هادی(ع) (بنابر قولی)
🔸ورود امام هادی(ع) به سامرا
🔸توطئه های متوکل در زمان اقامت امام هادی(ع) در سامرا.
🔸«سازمان وكالت» در عصر امام هادی(ع)
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "امام هادی(ع)":
http://mk6.ir/FfDsQ
🔰 شهادت امام علی النقی الهادی علیه اسلام (3 رجب)
✍️ اشاره:
سوم رجب، سالروز شهادت دهمین امام ما شیعیان اثنی عشری، حضرت امام علی النقی است. به همین مناسبت شایسته است مروری بسیار اجمالی بر مهم ترین اتفاقات و دوره های زندگی آن امام همام داشته و با تدابیر و فداکاری های آن حضرت برای هدایت مردم و حفظ مذهب تشیع از انحرافات زمانه بیشتر آشنا شویم. این موضوع از آنجا اهمیت مضاعف می یابد که بدانیم آن حضرت در زمانه بسیار پیچیده و پر بلا و در شرایط بسیار سخت و پرفشاری از سوی حاکمان وقت به سر می بردند.
✍️ عناوین یادداشت:
ویژگی های شخصی امام هادی(ع) / امامت امام هادی(ع) / فضای پرخفقان حکومت جور عباسی علیه امام هادی(ع) و شیعیان / شبکه وکالت، مسیر ارتباط امام هادی(ع) با شیعیان / امام هادی(ع) در سامراء / شهادت امام هادی(ع)
📖 مطالعه یادداشت:
makarem.ir/maaref/l/0419339
📖 مطالعه بیشتر درباره امام هادی علیه السلام:
http://mk6.ir/FfDsQ
#امام_هادی (ع) #امام_علی_النقی (ع)
#شهادت_امام_هادی (ع) #علی_النقی (ع)
___________
ارزشمند ترین میراث امام هادی علیه السلام
امام هادی علیه السلام مصدر و مبدأ كلمات بليغ و فصيح و برخوردار از همه مراتب اظهار ارادت و بيان فضايل و مكارم در زيارت جامعه كبيره است.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی
makarem.ir/news/fa/News/Details/420293
آیت الله العظمی مکارم شیرازی: برای استقلال رسانه ملی تدبیری اندیشیده شود
وظیفه این است که رویکرد آموزشی و تربیتی را در قالب های متنوعی همچون مستند، فیلم، مسابقه، طنز یا سایر قالب ها به مخاطبان انتقال داد
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی عصر امروز در دیدار مهندس علی عسکری رئیس سازمان صدا و سیما با اشاره به خوانش های متفاوت از رویکرد رسانه فرمودند: امروز غرب در رویکرد رسانه ای خود خواسته های مردم اعم از مشروع و نامشروع را مورد توجه قرار داده و از آنها تبعیت می کند، از این جهت با ابتذال اخلاقی مواجه شده و آسیب های فراوانی دامنش را گرفته است.
معظم له با بیان اینکه ما در رویکرد رسانه ای خود در جمهوری اسلامی ایران، رویکرد آموزشی و تربیتی را اتخاذ کرده ایم، ادامه دادند: وظیفه این است که این رویکرد آموزشی و تربیتی را در قالب های متنوعی همچون مستند، فیلم، مسابقه، طنز یا سایر قالب ها به مخاطبان انتقال داد اگرچه در این رویکرد باید به خطوط قرمزی که شرع مقدس آن ها را روشن ساخته توجه شود.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی بر لزوم صورت گرفتن نظارت دقیق و بیشتر بر امور رسانه ای از سوی صدا و سیما تأکید کرده و ابراز داشتند: متأسفانه گاهی مشاهده می شود کسانی که سوابق درستی ندارند در رسانه ملی مطرح می شوند.
ایشان با اشاره به اینکه برنامه های کودکان، نوجوانان و جوانان برای ما از اهمیت بیشتری برخوردار است، فرمودند: نسل جوان ما از تأثیرپذیری بیشتری برخوردارند و باید به این موضوع در تولیدات و محتواهای رسانه ای دقت بیشتری شود؛ گاهی در برخی از برنامه های کودکان و نوجوانان چهره های خشنی به چشم می خورند که برای روحیه آنان مناسب نیست و شما باید به جای نمایش این قیافه های ترسناک، برنامه هایی نمایش دهید که آرامش بیشتری به بچه ها منتقل شود.
معظم له در ادامه مسأله آموزش مجازی کودکان و نوجوانان را مورد اشاره قرار داده و با ابراز نگرانی نسبت به آینده تحصیلی این دسته از دانش آموزان اضافه کردند: آموزش های بچه ها در فضای مجازی دکوری است و نمی تواند جای آموزش حضوری را بگیرد؛ ما نگران هستیم دانش آموزانی که به صورت مجازی دروس خود را آغاز کرده اند آنگونه که شایسته است، آموزش نبینند؛ باید آرام آرام سعی نمود تا فضاهای درسی باز شده و با رعایت پروتکل های بهداشتی، نوعی جمع میان مصالح کرونایی و مصالح دانش آموزان صورت گیرد.
ایشان بیان کردند: احساس می شود امروز رسانه ملی دچار نوعی تناقض است، زیرا بودجه اش را از دولت می گیرد و به همین دلیل نمی تواند بسیاری از مسائل را مطرح کند؛ این در حالی است که مردم دلشان می خواهد واقعیات را از رسانه ملی بشنوند؛ ای کاش تدبیری اندیشیده شود که استقلال رسانه ملی حفظ شده تا مسائل را کاملاً به صورت بی طرف بیان کند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی با ابراز خرسندی از توجه رسانه ملی به فرهنگ سازی در زمینه قیامت باوری، فرمودند: شما باید قیامت باوری را در عمل ترویج کنید تا مردم بدانند روز قیامت و حساب و کتابی وجود دارد؛ ما در منطق شیعه خمیرمایه های خوبی داریم که می تواند ما را در همه جا راهنمایی کند.
معظم له در پایان ضمن تقدیر از عملکرد رسانه ملی در زمینه مقابله با ویروس کرونا خاطرنشان کردند: در این زمینه نباید افراط و تفریط صورت گیرد؛ نباید این گونه باشد که بعضی از رستوران ها و اماکن تفریحی باز باشد، اما نماز جمعه و اماکن مقدسه تعطیل شود؛ می دانیم که رسانه ملی در این زمینه مقصر نیست، اما می تواند در تصمیم گیری های مسؤولان مربوطه مؤثر باشد.
27 بهمن 1399
makarem.ir/news/fa/News/Details/420292