هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹 - مضاربه با پول رایج
🔹 - معنای عقد خارج لازم
🔹 - مضاربه با سرمایه گذاری در امور تولیدی و تجاری
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه مضاربه":
http://mk6.ir/WgLwH
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸شیعه و همراه داشتن تربت پاک برای سجده
🔸شرایط آنچه بر آن سجده مى شود از دیدگاه شیعه و سنی
🔸سجده بر زمین در سنت پیامبر صلّی الله علیه وآله وسلّم
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "سجده":
http://mk6.ir/EqFlP
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
پاسخ به شبهات
#معارف_اسلامی 🔸شیعه و همراه داشتن تربت پاک برای سجده 🔸شرایط آنچه بر آن سجده مى شود از دیدگاه شیعه و
⁉️ آیا سجده بر مهر بت پرستى است؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
برخی تصوّر مى کنند که سجده بر زمین یا آنچه از زمین مى روید، بدعت است و پنداشته مى شود تربتى که بر آن سجده مى شود بت است. اینان فرقى میان «مسجودٌ له» و«مسجودٌ علیه» نمى گذارند. ولى شیعه را چه باک، اگر مخالفش کوتاه بین است و مى پندارد آنچه بر آن سجده مى شود همان کسى است که براى او سجده مى شود. آری کسى که این را درک نکند کودن است و همه نمازگزاران را مشرک خواهد پنداشت. طبق این نگاه، باید آنکه بر فرش و پارچه و جز اینها سجده مى کند نیز عبادتگر اینها باشد.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0325991
#سجده #مهر #تربت #بت_پرستی #شیعه
پاسخ به شبهات
⁉️ آیا سجده بر مهر بت پرستى است؟! ✍️ پاسخ اجمالی: برخی تصوّر مى کنند که سجده بر زمین یا آنچه از ز
❓ انگیزه شیعه در سجده روی تربت حسینی؟
پرسش: چرا شیعه اصرار دارد که بر روی تربت حسینی سجده کند؟ آیا این کار در سنّت پیامبر(ص) و امامان شیعه(ع) جایگاهی دارد؟
✍️ پاسخ اجمالی:
از نظر شیعه سجده روی هر تربت پاکی جایز است و سنت رسول خدا(ص) نیز سجده بر روی خاک بود. سجده روی تربت پاک امام حسین(ع) نزد شیعیان استحباب دارد؛ چون پیامبر اکرم(ص) احترام خاصی برای آن قائل بود و سیره أئمه اطهار(ع) (يكي از ثقلين) سجده بر روی تربت امام حسین بود. سجده شیعه روی تربت امام حسین(ع)، «سجده برای تربت» و یا «سجده بر امام حسین»(ع) نیست؛ بلكه تربت حسینی در اصطلاح فقهى «مسجود عليه»؛ (محل سجده) است و هیچ ارتباطی با شرک در عبادت ندارد. ضمن اینکه این عمل از ضروریات و الزامات مذهب تشیع نمی باشد.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0406284
#سجده #مهر #تربت #بت_پرستی #شیعه #تربت_حسینی
❗️ استدلال به «غیرت عرب نسبت به زنان» برای انکار حمله به فاطمه(س)!
✍️ پاسخ اجمالی:
عمر بن خطاب کسی است که علمای اهل سنت گزارشات متعددی از آزار و بی غیرتی او نسبت به زنان نقل کرده اند:
1. عمر از اسلام آوردن خواهرش اطلاع یافت، به خانه او رفت و شوهر او را مورد ضرب و شتم قرار داد، خواهرش برای دفاع از شوهرش مداخله کرد، عمر چنان با مشت بر صورت او کوبید که خون از تمام صورتش جاری شد.
2. زینب دختر رسول خدا(ص) از دنیا رفت، زنان بر او می گریستند. عمر با تازیانه ای که در دست داشت در حضور پیامبر(ص) شروع به کتک زدن زنان کرد.
3. عمر زمانی که مشرک بود کنیزان مسلمان شده از بنومؤمل را کتک می زد تا دست از اسلام بردارند.
4. ابوبکر از دنیا رفت، عایشه به عزاداری پرداخت، عمر به درب خانه عایشه آمده و زنان را از گریه و عزاداری نهی کرد، ولی زنان گوش ندادند. زنان را به دستور عمر یکی پس از دیگری از خانه بیرون آوردند و عمر بر آنان تازیانه زد.
5. خشونت عمر طوری مشهور بود که عبدالرزاق صنعانی در کتاب «المصنف» می نویسد: عمر، زنی را احضار کرد و آن زن از ترس، بچه اش را سقط کرد.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0325529
https://chat.whatsapp.com/HU4JRS1FVL4KWNqaXo6GBv
#عرب #غیرت #عمر_بن_خطاب #زن_آزاری #غیرت_عرب #حضرت_زهرا #شهادت_حضرت_زهرا #عدالت_صحابه #صحابه_عادل
پاسخ به شبهات
#احکام_شرعی 🔹 - تعریف مضاربه 🔹- مضاربه با سود های بالا 🔹- ماهیت و حقیقت مضاربه عناوین بالا به همراه
❓ ماهیت و حقیقت مضاربه؟
سؤال: امروز در بسياري از محافل سخن از مضاربه است، لطفاً حقيقت آن را به طور شفاف شرح دهيد؟
✍️ پاسخ:
الف) مضاربه در أصل مربوط به سرمايه گذاري يک نفر، و تجارت نفر ديگر با آن سرمايه است و سپس تقسيم سود حاصل، طبق توافق قبلي. و چون غالباً براي تجارت مسافرت مي کردند، مضاربه (ضرب در أرض به معني سفر است) ناميده شده، عدّه اي از فقها معتقد بودند مضاربه حتماً از طريق تجارت و بايد با درهم و دينار باشد، ولي ما معتقديم هيچ کدام از اين امور شرط نيست، و مضاربه به معني سرمايه گذاري از يک سو و عمل از سوي ديگر است. چه تجارت يا صنعت يا زراعت يا دامداري باشد. با اسکناس يا درهم و دينار و امثال آن.
ب) سود حاصل از مضاربه دو نوع مي تواند باشد: 1- درصدي را براي هر طرف معين کنند. و 2- مبلغ مشخصي را براي صاحب سرمايه در نظر بگيرند؛ به شرط اين که سود حاصل از آن معامله چيزي بيشتر از مبلغ تعيين شده باشد، تا طرف ديگر هم سودي ببرد. نکته: سرمايه گذار مي تواند مبلغي را علي الحساب در ماه بگيرد و در انتهاي مضاربه يا زمان خاصّ ديگري، به طور دقيق محاسبه کنند.
ج) زيان حاصل در مضاربه (کم شدن اصل سرمايه) به شرط عدم تعدّي و تفريط عامل، مربوط به سرمايه گذار است. هر چند عامل نيز چون سودي از کارش به دست نياورده زيان کرده است. و در فرض سهل انگاري، بايد عامل زيان را جبران کند. پس اگر سرمايه گذار زيان را نپذيرد مضاربه باطل است. مگر اين که در عقد خارج لازمي مانند بيع شرط کنند چنانچه سرمايه در مضاربه لطمه خورد، آن را عامل جبران مي کند.مهم انجام عقد خارج لازمي به صورت واقعي و جدّي است. مثلاً جنسي را بخرد و در ضمن اين خريد و فروش، شرط کند که عامل زيان احتمالي از مضاربه را جبران مي کند.بانکها در عقد مضاربه براي تضمين سرمايه، بايد اين گونه عمل کنند. يا طبق شرايط مضاربه ضرر براي سرمايه است؛ ولي چون در موارد مختلف سرمايه گذاري مي کنند مي گويند امکان ضرر همزمان در تمام آنها وجود ندارد، سرمايه به خطر نمي افتد.
makarem.ir/ahkam/fa/home/istifta/253065
#مضاربه #ربا #سرمایه_گذاری #تجارت #بانک #تولید
🔰 زندگی نامه قرآنی حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی)
✍️ اشاره:
زندگی آیت الله مکارم شیرازی با قرآن عجین بوده و بخش اعظم حیات علمی ایشان را تبیین و تفسیر قرآن و طرح مسائل فقهی، اخلاقی و عقیدتی از منبع قرآن به خود اختصاص داده است. ایشان به صورت فردی و گروهی - با تشکیل لجنه های علمی - به تالیف و تدوین کتاب های تفسیری ارزنده ای چون تفسیر نمونه و پیام قرآن پرداخته است.
غیر از تالیفات قرآنی شخصی و تالیفات لجنه های علمی، اکثر سخنرانی های ایشان نیز بر محور قرآن قرار گرفته و منشأء تالیف کتاب های موضوعی توسط شاگردان ایشان شده است.
در کنار خوشه چینی های شاگردان از جلسات پربار علمی ایشان و تدوین مباحث این جلسه ها، کتابهای کاربردی و موضوعی دیگری نیز از کتابها و مجموعه های قرآنی ایشان اقتباس شده است.
✍️ عناوین زندگی نامه:
تولّد، کودکی و شرح حال خانوادگی / تحصیلات / حوزه تدریس آیت الله مکارم / نگارش و تالیف / آثار و تالیفات / آثار قرآنی / تفسیر نمونه / تفسیر پیام قرآن / حیات فرهنگی اجتماعی آیت الله مکارم
📖 مطالعه زندگی نامه:
makarem.ir/maaref/l/0420872
#قرآن #زندگی_نامه #آیت_الله_مکارم_شیرازی
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹- مضاربه در قالب خرید سهام کارخانه ها
🔹- قرار داد مضاربه از طرف بانک با اشخاص
🔹- مضاربه اى كه بانك ها با پول افراد انجام مى دهند
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه مضاربه":
http://mk6.ir/YpTjR
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 عاقبت «ظلم» و همکاری با ظالم؟
🔸علت مهلت دادن خداوند به «ظالمان»؟
🔸واکنش صحیح در مقابل ظلم و ستم ديگران؟
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "ظلم":
http://mk6.ir/IuLdH
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
پاسخ به شبهات
#معارف_اسلامی 🔸 عاقبت «ظلم» و همکاری با ظالم؟ 🔸علت مهلت دادن خداوند به «ظالمان»؟ 🔸واکنش صحیح در مقاب
❓ زشت ترین نوع «ظلم» از زبان امام علی(ع)؟
✍️ پاسخ اجمالی:
امام علي(ع) درباره زشت ترین نوع ظلم می فرماید: «ستم بر ناتوان زشت ترين [نوعِ] ستم است، بپرهيز از ستم كردن بر كسى كه يار و ياورى جز خدا ندارد»؛ زيرا او قادر بر دفاع از خويشتن نيست. البته ظلم از اساس امری قبيح است؛ خواه ظلم به توانگر باشد و یا ظلم به فقیر.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0415553
https://chat.whatsapp.com/HU4JRS1FVL4KWNqaXo6GBv
#امام_علی(ع) #فقیر #ظلم #ظلم_ستیزی #ناتوان
پاسخ به شبهات
❓ زشت ترین نوع «ظلم» از زبان امام علی(ع)؟ ✍️ پاسخ اجمالی: امام علي(ع) درباره زشت ترین نوع ظلم می ف
سیاست ظالمان و ظلم ستیزی آزادگان
✍️ متن اجمالی:
در طول تاریخ، زیاده خواهی و عدم تسلّط بر امیال و خواهش های نفسانی، یکى از دلایل اصلی ظلم، بلکه شایع ترین آنها است. هنگامی که انسان نتواند امیال درونی اش را تربیت و مدیریت کند، به ناچار براى ارضاى آن از حدّ خویش تجاوز می کند و حقوق دیگران را پایمال می نماید. اسطوره و نماد عدالت خواهی، یعنی امام حسین(ع)، یکی از اهداف اصلی قیام خود را ظلم ستیزی قرار داده؛ و حضرت مهدی(عج) نیز تکمیل کننده راه و نهضت اوست.
✍️ متن تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0412430
#امام_حسین(ع) #حضرت_مهدی(عج) #ظلم #ظلم_ستیزی
«تجسس» خلیفه دوم از خانه مرد آواز خوان
✍️ متن اجمالی:
حرمت تجسّس در بین توده مسلمانان روشن بوده و هست و به آن استدلال می شود. مثلا در منابع اهل سنت (كنزالعّمال) آمده: «عمر بن خطاب برخی از شبها براى مسايل امنيتى در مدينه گشت مى زد، از درون خانه اى صداى مرد آواز خوانی را شنيد، از ديوار بالا رفت و گفت: آيا گمان كردى خدا تو را مستور داشته؟ آن مرد گفت: اى خليفه عجله مكن، من يك گناه كردم و تو سه گناه كردى، خداوند مى فرمايد: «تجسس نکنید»، و نيز مى فرمايد: «از در وارد خانه شويد»، و نیز مى فرمايد: «غير از خانه هاى خود وارد نشويد تا اجازه بگيريد».
✍️ متن تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0415835
#تجسس #عمر_بن_خطاب