هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹 - اعمال شب قدر
🔹- مکان احیاء شب قدر
🔹- توصیه معظم له به اشخاص محروم از شرکت در مراسم شب قدر
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه شب قدر":
http://mk6.ir/VcAlA
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 بهترین عمل در ماه رمضان؟
🔸 راههای درمان «ناامیدی» از درگاه الهی؟
🔸 گناهانی که توبه نكردن از آنها عامل ردّ شدن سایر اعمال هستند؟
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "توبه":
http://mk6.ir/JyTrF
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#یادداشت
#رمضان
#دعا
📝فلسفه ی «دعا» از منظر آیت الله العظمی مکارم شیرازی مدّ ظلّه العالی
تواضع و فروتنی / تضرّع به درگاه خداوند / تربیت انسان / احیای زندگی / همدلی و نوع دوستی / فرصت طلایی دعا در ماه رمضان
http://mk6.ir/NfIrK
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
❓ با وجود «توبه» چه نیازی به «شفاعت» است؟
✍️ پاسخ اجمالی:
اگر سؤال شود با وجود «توبه» چه نيازي به «شفاعت» است، بايد گفت: اولاً: توبه شرايطي دارد كه اصلاح گذشته از آن جمله است و تنها ندامت كافي نيست؛ چه بسا خطاكارانى كه موفق به اين اصلاح نشده، اما پشيمانى سراسر وجود آنها را فرا گرفته، اگر دل به شفاعت نبندند از آمرزش الهى مأيوس شده و موجب غرق شدن بيشتر آنها در گناه مى شود. دوماً: گناهكاري كه هنوز توفيق توبه پيدا نكرده، اگر احساس كند امكان شفاعتش در آخرت وجود دارد، همين معنا لااقل سبب تشويق او به ترك گناهان ديگر و انجام اعمال خير خواهد شد.
#توبه #شفاعت #گناه #خطا
✍️ پاسخ تفصیلی:
http://mk6.ir/UeHtB
گناهانی که توبه نكردن از آنها عامل ردّ شدن سایر اعمال هستند؟
✍️ پاسخ اجمالی:
امام علی(ع) در بخشی از خطبه 153 «نهج البلاغه» انگشت روى پنج گناه كبيره و خطرناك مى گذارد و تصريح مى كند: هر كس بدون توبه از اين گناهان از دنيا برود هيچ عملى از او مقبول نيست؛ ایشان مى فرمايد: «از امور قطعى و مسلّم الهى در كتاب حكيم و استوار او [«قرآن مجيد»] كه خداوند به آن پاداش و كيفر مى دهد، و براى آن خرسند مى شود يا خشم مى گيرد، اين است كه هرگاه انسان با يكى از اين خصلت ها بدون توبه از دنيا برود و پروردگار خود را با آن ملاقات كند، اعمالش سودى براى او نخواهد داشت؛ هر چند خود را [براى انجام دادن كارهاى خير] به زحمت افكند و عملش را خالص گرداند».
این گناهان کبیره عبارتند از: شرك، قتل نفس، تهمت، بدعت و نفاق.
#گناه #توبه #شرک #تهمت #بدعت #نفاق #قتل_نفس
✍️ پاسخ تفصیلی:
http://mk6.ir/AeYsD
استفتائات وطن و اعراض از وطن؛ آیت الله مکارم شیرازی
❓ عدم تبعیت همسر و فرزند در احکام وطن
سؤال: آیا همسر و فرزندان در احکام شرعیّه همانند حکم وطن، تابع شوهر یا پدر خانواده می باشند؟
پاسخ: در فرض سؤال، تابع نیستند و وطن پدر، وطن فرزند و وطن شوهر یا زن ، وطن زن یا شوهر نیست. البته اگر در یکی از این چند حالت، در آن جا بماند، در حكم وطن و نماز و روزه کامل است و نيازى به قصد ده روز ندارد: 1-قصد سکونت طولانی مدت مانند یکسال یا بیشتر. 2- ماندن هفته اى حداقل سه روز در مدت زمان حداقل دو سال. 3- ماندن حداقل چهار ماه در سال (هرچند بصورت پراکنده)، در مدت زمان سه سال و بیشتر.
https://makarem.ir/ahkam/fa/home/istifta/254108
❓ حکم نماز زوجه در وطن سابق
سؤال: خانمی که بعد از ازدواج، به همراه شوهر خود به شهر دیگری رفته است؛ هنگام بازگشت به وطن خود برای دید و بازدید، نماز او چه حکمی دارد؟
پاسخ: در صورتي که زن قصد تبعيت از شوهر را در محل سکونت داشته باشد و زوج قصد رفتن به وطن زوجه را جهت سکونت مستمر نداشته باشد، نماز زوجه در وطن سابقش شکسته است مگر اينکه پس از ازدواج به طور متوسط سالانه 3 يا 4 ماه در آنجا سکونت داشته باشد
https://makarem.ir/ahkam/fa/home/istifta/254082
❓ اعراض قهری از وطن
سؤال: آیا برای زنى که قصد جدایى از همسرش را ندارد و همچنین شوهر او تصریح کرده است که به وطن زوجه براى سکونت نمى رود، اعراض قهری حاصل مى شود؟ این حکم نسبت به فرزندان چگونه می باشد؟
پاسخ: این مورد از مصادیق اعراض قهرى است؛ و همچنین نسبت به اولادشان تا زمانى که با آن ها زندگى مى کنند.
https://makarem.ir/ahkam/fa/home/istifta/254084
❓ تعریف اعراض از وطن
سؤال: اعراض از وطن به چه معنا می باشد؟
پاسخ: اعراض آن است كه مثلاً زندگى اش را از «يزد» به «قم» آورده و گاهى در حدود 5 روز يا 10 روز و امثال آن، رفت و آمد دارد يا مثلاً سالى يك ماه در شهرش مى ماند ولى زمانى كه از او مى پرسند قصد دارى در اين مكان زندگى مستمر داشته باشى مى گويد: «نه قصد زندگى ندارم» ولى قطع رابطه هم نمى كند، اين اعراض است، اعراض از زندگى مستمر.
https://makarem.ir/ahkam/fa/home/istifta/254078
❓ حکم نماز در وطن سابق
سؤال: اگر شخصی از وطن سابق خود اعراض کند و گهگاهی برای دید و بازدید به آنجا برود نماز او در آن جا چه حکمی دارد؟
پاسخ: هرگاه انسان در محلّى زندگى مى كرده و وطن او بوده، چنانچه از آنجا اعراض كند، يعنى ديگر قصد نداشته باشد در آنجا زندگى كند، هر چند گاهى به عنوان مسافرت و ديدار بستگان و دوستان به آنجا برود، نمازش در آنجا شكسته است، خواه در آنجا ملكى داشته باشد يا نه و خواه اقوام و بستگانش در آنجا زندگى كنند يا نكنند، مگر اينكه قصد كند در آنجا ده روز بماند یا در سال، سه چهار ماه در آنجا اقامت داشته باشد. همچنين اگر انسان غير از وطن اصلى خود جاى ديگرى را براى زندگى انتخاب كند و شش ماه يا كمتر و بيشتر در آنجا بماند بعد، از آنجا اعراض نمايد نمازش در آنجا شكسته است، خواه ملكى در آنجا داشته باشد يا نه.
https://makarem.ir/ahkam/fa/home/istifta/254081
#استفتائات #وطن #اعراض #اعراض_از_وطن #ازدواج #پدر #شوهر #خانه_پدر #تبعیت #همسر #فرزند #نماز #روزه #مسافرت #وطن_سابق #زوجه #زوج #روزه_مسافر #نماز_مسافر #اعراض_قهری #سکونت #زندگی #سکونت_مستمر #دیدار_بستگاه #صله_رحم #ازدواج
🙏 التماس دعا و ترویج:
برگ سبز؛ معارفی، احکامی، اعتقادی و تاریخی (گروه یک طرفه و کانال است)
https://chat.whatsapp.com/HU4JRS1FVL4KWNqaXo6GBv
🔷 اعمال مشترك شبهاى قدر عبارت اند از:
1. غسل: بهتر است غسلِ شب هاى قدر مقارن غروب آفتاب انجام پذیرد تا شخص نماز مغرب را با غسل بخواند.
2. دو ركعت نماز: در هر ركعت بعد از حمد، هفت مرتبه سوره «قُل هُوَ اللَّه» تلاوت شود و بعد از پايان نماز، هفتاد مرتبه ذکر «اسْتَغْفِرُ اللَّهَ وَ أَتُوبُ الَيْهِ» گفته شود.
3. طلب بخشش از خداوند: امام باقر(ع) درباره عمل ديگر اين شب فرمود: شخص قرآن را بگشايد و در برابر خود قرار دهد و بگويد: «اللَّهُمَّ انّى اسْئَلُكَ بِكِتابِكَ الْمُنْزَلِ وَما فيهِ، وَفيهِ اسْمُكَ [الْأَعْظَمُ] الْأَكْبَرُ، وَ اسْماؤُكَ الْحُسْنى، وَما يُخافُ وَيُرْجى، انْ تَجْعَلَنى مِنْ عُتَقائِكَ مِنَ النَّارِ».
4. مراسم قرآن به سر گرفتن: به فرموده امام صادق(ع)، شخص قرآن مجيد را بر سر بگذارد و بگويد: «اللَّهُمَّ بِحَقِّ هذَا الْقُرْآنِ، وَ بِحَقِّ مَنْ ارْسَلْتَهُ بِهِ، وَبِحَقِّ كُلِّ مُؤْمِنٍ مَدَحْتَهُ فيهِ، وَبِحَقِّكَ عَلَيْهِمْ، فَلا احَدَ اعْرَفُ بِحَقِّكَ مِنْكَ»؛ (خدايا به حق اين قرآن و به حق آن كس كه او را بدين قرآن فرستادى و هر مؤمنى كه در آن مدحش كردى و به حق تو بر ايشان زيرا هيچكس به حق تو از خودت آشناتر نيست)، آن گاه ده مرتبه بگويد: «بِكَ يا اللَّهُ» و ده مرتبه «بِمُحَمَّدٍ(ص)» و ده مرتبه «بعَلِىٍّ(ع)» و ده مرتبه «بِفاطِمَةَ(س)» و ده مرتبه «بِالْحَسَنِ(ع)» و ده مرتبه «بِالْحُسَيْنِ(ع)» و ده مرتبه «بِعَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ(ع)» و ده مرتبه «بِمُحَمَّدِ بْنِ عَلِىٍّ(ع)» و ده مرتبه «بِجَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ(ع)» و ده مرتبه «بِمُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ(ع)» و ده مرتبه «بِعَلِىِّ بْنِ مُوسى(ع)» و ده مرتبه «بِمُحَمَّدِ بْنِ عَلِىٍّ(ع)» و ده مرتبه «بِعَلِىِّ بْنِ مُحَمَّدٍ(ع)» و ده مرتبه «بِالْحَسَنِ بْنِ عَلِى(ع)» و ده مرتبه «بِالْحُجَّةِ(ع)»، در پايان هر حاجتى كه دارد از خداوند طلب كند.
در تمام اين اذكار، نهايت حضور قلب و توجّه به درگاه خدا را حفظ كند. همچنین بهتر است اگر مى خواهند توسّل گرفته، يا ذكر مصيبتى كنند قبل يا بعد از دعا باشد و دعا را قطع نكنند.
5. زيارت امام حسين(ع): زيارت امام حسين(ع) در هر يكى از اين سه شب، مستحبّ مؤكّد است و در روايتى آمده است كه سبب آمرزش گناهان مى شود و اگر دسترسى به زيارت از نزديك نداشته باشد، از دور زيارت كند.
6. احيا داشتن شب هاى قدر: به این معنا که شخص يعنى اين شب را تا صبح بيدار باشد و با عبادت و دعا و تلاوت قرآن و جلسات سخنرانى دينى و پرسش و پاسخ هاى مذهبى و يا مطالعه كتابهاى تفسير و عقايد و مواعظ سپرى كند.
7. صد ركعت نماز: یعنی هر دو رکعت را به یک سلام بگزارد كه فضيلت بسيار دارد و افضل آن است كه اگر توانايى داشته باشد، در هر ركعت بعد از حمد، ده مرتبه سوره «قل هو اللَّه» را بخواند.
8. خواندن دعایی از امام سجاد(ع)که با عبارت «اللَّهُمَّ انّى امْسَيْتُ لَكَ عَبْداً داخِراً...» آغاز و با عبارت «...اوْ عافِيَةٍ اوْ بَلاءٍ، اوْ بُؤْسٍ اوْ نَعْمآءَ، انَّكَ سَميعُ الدُّعآءِ» به پایان می رسد و در کتاب مفاتیح الجنان و دیگر کتب ادعیه در دسترس است.
امام زين العابدين(ع) اين دعا را در شب هاى نوزدهم، بيست و يكم و بيست و سوم در حالت ايستاده و نشسته و در ركوع و سجود مى خواندند.
9. به فرموده علّامه مجلسی بهترين اعمال در اين شب ها طلب «آمرزش گناهان» و دعا براى امور دنيوى و اخروى است. شخص هم براى خود و هم براى پدر و مادر و خويشان و برادران مؤمن چه زنده باشند و چه از دنيا رفته باشند دعا کند. در روايتى آمده است كه شخصى خدمت رسول خدا(ص) رسيد و عرض كرد: اگر شب قدر را درك كردم، چه چيزى را از خداوند طلب كنم؟ حضرت فرمود: «عافيت و سلامتى را بخواه».
10. در بعضى از روايات وارد شده است كه دعاى «جوشن كبير» که مشتمل بر 1000 نام خدا و خواندن او به این نام ها برای رهایی از آتش جهنم است، در اين سه شب خوانده شود.
📖 مطالعه بیشتر درباره شب قدر:
makarem.ir/maaref/l/0419520
#شب_قدر #اعمال_شب_قدر #اعمال_مشترک_شبهای_قدر
🙏 التماس دعا و ترویج:
برگ سبز؛ معارفی، احکامی، اعتقادی و تاریخی (گروه یک طرفه و کانال است)
https://chat.whatsapp.com/HU4JRS1FVL4KWNqaXo6GBv
🔷اعمال مخصوص شب بيست و سوم:
در شب بيست و سوم، غير از اعمال مشترك شبهاى قدر، اعمال ديگرى نيز وارد شده است:
1- سوره عنكبوت و سوره روم را بخواند كه امام صادق عليه السلام فرمود: «هر كس در شب بيست و سوم، سورههاى عنكبوت و روم را بخواند، به خدا سوگند! اهل بهشت است».
2- هزار مرتبه سوره «إنّا أنزلناه» را بخواند.
3- سوره «حم دخان» را بخواند.
4- اين دعا را بخواند: اللَّهُمَّ امْدُدْ لى فى عُمْرى، وَاوْسِعْ لى فى رِزْقى، وَاصِحَّ لى جِسْمى، وَبَلِّغْنى امَلى، وَانْ كُنْتُ مِنَ الْأَشْقِيآءِ فَامْحُنى مِنَ الْأَشْقِيآءِ، وَاْكتُبْنى مِنَ السُّعَدآءِ، فَانَّكَ قُلْتَ فى كِتابِكَ الْمُنْزَلِ عَلى نَبِيِّكَ الْمُرْسَلِ، صَلَواتُك عَلَيْهِ وَ آلِهِ، يَمْحُو اللَّهُ ما يَشآءُ وَيُثْبِتُ، وَعِنْدَهُ امُّ الْكِتابِ.
5- اين دعا را كه مخصوص شب بيست و سوم است بخواند:
يا رَبَّ لَيْلَةِ الْقَدْرِ وَجاعِلَها خَيْراً مِنْ الْفِ شَهْرٍ، وَرَبَّ اللَّيْلِ وَالنَّهارِ، ... .
6- اين دعا را كه از امام صادق عليه السلام نقل شده است، بخواند:
اللَّهُمَّ اجْعَلْ فيما تَقْضى وَفيما تُقَدِّرُ مِنَالْأَمْرِالْمَحْتُومِ، وَفيما تَفْرُقُ ... .
7- اين دعا را كه از امام حسن عليه السلام نقل شده است بخواند:
يا باطِناً فى ظُهُورِهِ، وَيا ظاهِراً فى بُطُونِهِ، وَيا باطِناً لَيْسَ يَخْفى، وَيا ... .
سپس هر حاجتى دارى از خدا بطلب.
8- همچنين از معصومين عليهم السلام روايت شده است كه در شب بيست و سوم ماه رمضان، در سجود و ايستاده و نشسته دعاى ذيل را مىخواندند، بلكه مناسب است در تمام ماه رمضان، و در زمانهاى ديگر پس از تمجيد و ستايش خداوند و صلوات بر محمّد و آلش (مثلًا حدّاقل با گفتن الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ الصَّلاةُ عَلى رَسُولِ اللَّهِ وَ آلِهِ الطَّاهِرينَ)، اين دعا خوانده شود:
اللهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ، صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى ابآئِهِ، فى هذِهِ السَّاعَةِ، وَفى كُلِّ ساعَةٍ، وَلِيّاً وَحافِظاً، وَقآئِداً وَناصِراً، وَدَليلًا وَعَيْناً، حَتّى تُسْكِنَهُ ارْضَكَ طَوْعاً، وَتُمَتِّعَهُ فيها طَويلًا.
9- همچنين اين دعا را در حالى كه دستان خود را به سوى آسمان بلند مىكند، بخواند:
يا مُدَبِّرَ الْأُمُورِ، يا باعِثَ مَنْ فِى الْقُبُورِ، يا مُجْرِىَ الْبُحُورِ، يا مُلَيِّنَ الْحَدِيدِ لِداوُدَ، صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَافْعَلْ بى كَذا وَ كَذا.
به جاى كلمات كذا و كذا حاجات خود را بخواهد و سپس اضافه كند: اللَّيْلَةَ اللَّيْلَةَ، السَّاعَةَ السَّاعَةَ
اين دعا را در حال ركوع، سجده، ايستاده و نشسته به طور مكرّر بخوان.
10- با توجّه به اهمّيّت شب بيست و سوم، غسل، احيا و زيارت امام حسين عليه السلام در اين شب فضيلت بسيار دارد و همچنين خواندن آن صد ركعت نماز كه مشترك ميان همه شبهاى قدر است. «شيخ طوسى» در «تهذيب»، از ابوبصير روايت كرده است كه امام صادق عليه السلام فرمود: در آن شبى كه اميد مىرود شب قدر باشد صد ركعت نماز بخوان؛ در هر ركعت (پس از حمد) ده مرتبه سوره قل هو اللَّه را بخوان. ابوبصير عرض كرد: اگر نتوانستم ايستاده بخوانم، چه كنم؟ فرمود: نشسته بجا آور! گفتم: اگر نتوانم نشسته بخوانم؟ فرمود: در همان حال كه در بستر خود دراز كشيدهاى، بجا آور.
11- مرحوم «علّامه مجلسى»، در «زاد المعاد» فرموده است: در اين شب هر مقدار كه ممكن باشد، قرآن بخواند، و از دعاهاى «صحيفه كامله سجّاديّه» نيز استفاده كند؛ مخصوصاً دعاى مكارمالاخلاق و دعاى توبه. روزهاى شب قدر را نيز بايد حرمت داشت و به عبادت و دعا به سر برد؛ در احاديث فراوانى آمده است كه روز قدر نيز در فضيلت مثل شب قدر است.
📖 مطالعه بیشتر درباره شب قدر:
makarem.ir/maaref/l/0419520
#اعمال_شب_بيست_و_سوم_قدر #شب_قدر #اعمال_شب_قدر
برگ سبز؛ معارفی، احکامی، اعتقادی و تاریخی (گروه یک طرفه و کانال است)
https://chat.whatsapp.com/HU4JRS1FVL4KWNqaXo6GBv
🔰 فلسفه ی «دعا» از منظر آیت الله العظمی مکارم شیرازی مدّ ظلّه العالی؟
✍️ اشاره:
در دعاهایى که از ائمّه معصومان علیهم السلام به ما رسیده است، دعاهایى می بینیم که هرگز مستجاب نخواهد شد. چرا ائمه علیهم السلام دستور داده اند که چنین دعاهایى را بخوانیم؟ مثلًا در دعاهاى ماه رمضان که به عنوان تعقیب نماز خوانده می شود آمده است: «اللَّهُمَّ اقْضِ دَینَ کلِّ مَدْینٍ؛ پروردگارا! بدهى تمام بدهکاران و وام تمام وام گیرندگان را عطا بفرما»، در حالى که این خواسته تحقق نمی یابد مخصوصاً، در عصر و زمانى که ما زندگى می کنیم؛ زیرا زندگى دنیای فعلى به گونه اى است که همه مردم براى خود وام و بدهکارى فراهم می کنند و اساساً، دنیاى بدون بدهکارى و وام خیالى بیش نیست. بنابراین، هدف از این گونه دعاها چیست؟!
✍️ عناوین یادداشت:
تواضع و فروتنی / تضرّع به درگاه خداوند / تربیت انسان / احیای زندگی / همدلی و نوع دوستی / فرصت طلایی دعا در ماه رمضان
#استجابت #دعا #تربیت #حیات #تواضع #تضرع #همدلی #ماه_رمضان
📖 مطالعه یادداشت:
http://mk6.ir/NfIrK
بیانات آیت الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله در مورد عظمت و فضیلت شبهای قدر
صبح امروز یکشنبه 1401/02/04 ، معظم له طی سخنانی در مورد عظمت و فضیلت شب های قدر بیاناتی را ایراد فرمودند.
#شب_قدر #آیت_الله_مکارم_شیرازی
🎞مشاهده:
https://makarem.ir/news/fa/News/Details/420976
هدایت شده از makarem.ir
20.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#شب_قدر
غنیمت شمردن شب قدر
امشب آخرین شب از شب های قدر است و آخرین فرصت برای آمرزش گناهان و برآوره شدن حاجات است.
همه مؤمنین و مؤمنات بخصوص جوانان عزیز باید این فرصت را غنیمت بشمارند...
http://mk6.ir/VxQiP
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
❓ حقیقت «دعا»؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
ممکن است برخی بگویند «دعا» جسارت به درگاه الهی است؛ زیرا حقیقت «دعا» مسخره کردن خداوند است. در پاسخ به این افراد باید گفت: شخصی که با خضوع و انکسار، به درگاه الهی آمده و دست به دعا برداشته، جسور و بی ادب نیست. بلکه حقارت و نیاز خود را اعلان کرده و از حضرتش استمداد می نماید، برای خدا تکلیف معین نمی کند. در واقع وظیفه اشخاص نیازمند، درخواست از شخص بی نیاز، به ویژه از پروردگار جهان است. گذشته از این «دعا»، ابزار ارتباط با خداوند و طلب راهنمایی برای یافتن راه صحیح از نادرست است.
#دعا #دستور #تمسخر #خداوند
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0408644
فساد «خواصّ» پر توقّع در حکومت
✍️ متن اجمالی:
امام علی(ع) درباره دوری از خواص پرتوقّع و توجّه به توده مردم به فرماندارش می فرمايد: «بايد محبوب ترين كارها نزد تو امورى باشد كه در جهت رعايت حق از همه كامل تر و از نظر عدالت شامل تر و از نظر رضايت عمومى مردم جامع تر باشد؛ زيرا خشم توده مردم خشنودى خواص [اقليت پرتوقع] را بى اثر مى كند؛ اما ناخشنودى خاصان با رضايت عامه مردم جبران پذير است». بديهى است قوانينى كه از نظر حفظ حقوق، جامع تر و از نظر رعايت عدالت شامل تر و هم رضايت توده هاى مردم را بهتر جلب كند، مورد رضاى خداست و دوام آن تضمين شده است.
#فساد #خواص #حکومت #خواص_پرتوقع #اقليت_پرتوقع #عامه_مردم #مردم #توده_مردم
✍️ متن تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0416417
تاكيد امام علی(ع) بر لزوم ساده زیستی «حاکمان اسلامی»
✍️ متن اجمالی:
امام علی(ع) در نهج البلاغه به وظيفه سنگين زمامداران و حاكمان كشورهاى اسلامى اشاره مى كند كه نبايد به سراغ غذاهاى لذيذ و لباس هاى فاخر بروند در حالى كه مى دانند يا احتمال مى دهند در گوشه و كنار، افرادى گرسنه و برهنه هستند. امام(ع) در ادامه مى فرمايد: «آيا من با شكمى سير بخوابم در حالى كه در اطراف من شكم هاى گرسنه و جگرهاى تشنه باشد؟ آيا من به همين قناعت كنم كه گفته شود من امير مؤمنانم؛ امّا با آنها در سختى هاى روزگار شركت نكنم و اسوه و مقتدايشان در ناگوارى هاى زندگى نباشم؟».
#امام_علی(ع) #ساده_زیستی #حاکمان_مسلمان #کارگزاران_حکومت_اسلامی #نهج_البلاغه #فقیر #گرسنه #غذای_لذیذ #لباس_فاخر #اسوه #حاکم
✍️ متن تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0416236
برگ سبز؛ معارفی، احکامی، اعتقادی و تاریخی (گروه یک طرفه و کانال است)
https://chat.whatsapp.com/HU4JRS1FVL4KWNqaXo6GBv
هدایت شده از makarem.ir
19.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#احکام_روزه
#موشن_گرافی
موشن گرافیک آموزش احکام روزه - قضا و کفاره - قسمت هشتم
اگه کسی در ماه رمضان روزَش قضا بشه، باید تا قبل از ماه رمضان سال بعد قضا کنه، و اگه کسی تا ماه رمضان سال بعد فراموش کنه روزه قضا بر گردن داره، بنابر احتیاط واجب هم باید روزه رو قضا کنه و هم باید یک مد طعام به فقیر بده.
...
http://mk6.ir/ElUcN
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 منظور از زنده بودن «شهداء»؟
🔸 تجلیل امام علی علیه السلام از مقام «شهداء»
🔸 نظر امام علی علیه السلام درباره شتاب به سوی «شهادت»
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "شهادت":
http://mk6.ir/CtLpG
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#آرشیو
#رمضان
#چشمه_معرفت
چشمه معرفت؛ اخلاق در برابر طبیعت و جهان آفرینش
گنجینه های معرفت در بیان اخلاق و آموزه های اسلامی
درس اخلاق حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی
ویژه برنامه چشمه معرفت در ماه مبارک رمضان
http://mk6.ir/FoXqD
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹 - وقت اداى زكات فطره
🔹- میزان زکات فطره قابل پرداخت به فقیر
🔹- معيار تعيين خوراک برای پرداخت فطره
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه زکات فطره":
http://mk6.ir/YgAwY
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹 - زکات فطره ی سربازان
🔹- شرایط وجوب زکات فطره
🔹- زکات فطره دانشجویان خوابگاهی
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه زکات فطره":
http://mk6.ir/YgAwY
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 لزوم حسابرسی اعمال
🔸 ارکان توبه در آیات و روایات
🔸 سفارش به دعا و استغفار در ماه رمضان
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "استغفار":
http://mk6.ir/SwXnR
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#یادداشت
#قرآن
📝 مؤلّفه های اعجاز قرآن از منظر آیت الله العظمی مکارم شیرازی مدّ ظلّه العالی
اعجاز چیست؟ / اعجاز ادبی / اعجاز محتوایی / اعجاز قرآن و اصل جهان شمولی آن / اﻋﺠﺎز ﻗﺮآن در ﭘﯿﺮاﺳﺘﮕﯽ از اﺧﺘﻼف / اعجاز قرآن در اخبار غیبی / اعجاز علمی / «تحدی»؛ مهم ترین وجه اعجاز قرآن
http://mk6.ir/XgMpU
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
استفتائات زکات فطره؛ آیت الله مکارم شیرازی
❓ شرایط وجوب زکات فطره
سؤال: زکات فطره به چه شرایطی واجب می گردد؟
پاسخ: زكات فطره بر تمام كسانى كه قبل از غروب شب عيد فطر بالغ و عاقل و غنى باشند واجب است، يعنى بايد براى خودش و كسانى كه نانخور او هستند، هر نفر به اندازه يك صاع (تقريباً سه كيلو) از آنچه غذاى نوع مردم آن محل است، اعم از گندم و جو يا خرما يا برنج يا ذرت و مانند اينها به مستحق بدهد و اگر پول يكى از اينها را بدهد كافى است.
❓ وقت اداى زكات فطره
سؤال: وقت پرداختن زکات فطریه چه زمانی است؟
پاسخ: وقت اداى زكات فطره، روز عيد فطر قبل از انجام نماز است؛ بنابراين، كسى كه نماز عيدفطر را مى خواند بايد فطره را پيش از نماز عيد بدهد، ولى اگر نماز عيد را نمى خواند مى تواند تا ظهر روز عيد تأخير بيندازد.
❓ معيار تعيين خوراک برای پرداخت فطره
سؤال: آیا در پرداخت زکات فطره خوراک شخصی خود انسان ملاک می باشد؟
پاسخ: در زكات فطره خوراك شخصى خود انسان ملاك نيست بلكه خوراك معمولى اهل شهر و يا محل ملاك است؛ بنابراين، كسى كه هميشه برنج مى خورد مىتواند زكات فطره را از گندم بدهد.
❓ میزان زکات فطره قابل پرداخت به فقیر
سؤال: چه مقدار می توان به فقیر زکات فطره پرداخت؟
پاسخ: احتياط واجب آن است كه به فقير بيشتر از مخارج سالش و كمتر از يك صاع (تقريباً سه كيلو) داده نشود.
❓ پرداخت زکات فطره قبل از وجوب آن
سؤال: پرداخت زکات فطره قبل از وجوب آن چه حکمی دارد؟
پاسخ: زكات فطره را نمى توان قبل از ماه رمضان داد و اگر بدهد بايد روز عيد فطر اعاده كند، همچنين احتياط واجب آن است كه در ماه مبارك رمضان هم ندهد، ولى اگر پيش از ماه رمضان يا در ماه رمضان چيزى را به فقير قرض دهد و بعد از آن كه فطره بر او واجب شد طلب خود را به جاى فطره حساب كند مانعى ندارد.
❓ تأخیر در پرداخت فطریه
سؤال: اگر شخص پرداخت فطریه را به تأخیر بیاندازد چه حکمی دارد؟
پاسخ: مرتکب گناه شده و احتیاط واجب آن است که در اولین فرصت بپردازد.
❓ محل مصرف زکات فطریه
سؤال: آیا هر فرد می تواند در هر جا یا مکانی خواست زکات فطریه را مصرف کند؟
پاسخ: احتياط واجب آن است كه زكات فطره را در همان محل مصرف كند، مثلًا نمى تواند براى بستگانش كه در شهر ديگرى هستند بفرستد، مگر اين كه در آن محل مستحقّى پيدا نشود و هرگاه با وجود مستحق فطره را به جاى ديگرى ببرد و تلف شود ضامن است، ولى حاكم شرع مى تواند با توجّه به مصالح نيازمندان اجازه دهد آن را به محلّ ديگرى ببرند.
❓ معیار نانخور شدن میهمان
سؤال: حداقلّ مدّت زمانى که باید شخصى میهمان صاحب خانه باشد تا نان خور او محسوب شود، چند شبانه روز است؟
پاسخ: در فرض سؤال، چهار پنج روز کافى است.
❓ شرايط دریافت کننده ی زکات فطریه
سؤال: آیا فردی که زکات فطریه می گیرد، باید شرایط خاصی داشته باشد؟
پاسخ: زكات فطره را بنابر احتياط واجب بايد فقط به فقرا و مساكين بدهند مشروط بر اينكه مسلمان و شيعه دوازده امامى باشند و به اطفال شيعه كه نيازمند هستند نيز مى توان فطره داد، خواه به مصرف آن ها برسانند يا از طريق ولىّ طفل به آن ها تمليك كنند؛ ولی فقيرى كه فطره مى گيرد لازم نيست عادل باشد، هر چند احتياط واجب آن است كه به شرابخوار و كسى كه آشكارا معصيت كبيره مى كند فطره ندهند و همچنين به كسانى كه فطره را در معصيت خداوند مصرف مى كنند.
❓ زکات فطره ی سربازان
سؤال: زکات فطره سرباز به عهده کیست؟
پاسخ: مخارج سربازها در سربازخانه ها يا ميدان جنگ بر عهده دولت است، ولى فطره آنها بر دولت واجب نيست و اگر شرايط در خودشان جمع است بايد زكات فطره خود را بدهند.
#آیت_الله_مکارم_شیرازی #زکات_فطره #سربازان #فقیر #مسکین #مسلمان #شیعه #نانخور #مهمان #مستحق #پرداخت_فطریه #عيد_فطر #خوراک #گندم #برنج #میزان_زکات
📖 مطالعه بیشتر:
http://mk6.ir/ImCwD
برگ سبز؛ معارفی، احکامی، اعتقادی و تاریخی (گروه یک طرفه و کانال است)
https://chat.whatsapp.com/HU4JRS1FVL4KWNqaXo6GBv
هدایت شده از makarem.ir
17.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#احکام_روزه
#موشن_گرافی
موشن گرافیک آموزش احکام روزه - قضا و کفاره - قسمت نهم
اگه کسی شک داره که روزه قضایی داره یا نه، می تونه روزه مستحبی بگیره ولی اگه مطمئنه روزه قضایی به ذمش هست دیگه نمی تونه روزه مستحبی بگیره ولی می تونه روزه مستحبی رو نذر کنه و بعد روزه نذری بگیره به شرط اینکه فرصت برای به جا آوردن روزه های قضایی رو داشته باشه یعنی مثلا اگه 10 تا روزه قضایی داره حداقل 10 روز تا ماه رمضان فرصت داشته باشه که روزه ها رو قضا کنه. همچنین اگه کسی روزه قضایی داشته باشه می تونه به نیابت از کس دیگه ای روزه استیجاری بگیره
http://mk6.ir/NpRcX
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
❓ ارکان توبه در آیات و روایات؟
✍️ پاسخ اجمالی:
حقيقت توبه، بازگشت از نافرمانى به سوى اطاعت است، كه ناشى از پشيمانى نسبت به اعمال گذشته مى باشد و لازمه اين پشيمانى، تصميم بر ترك آن در آينده و همچنين جبران مافات است. خداوند در آيه 160 سوره بقره مى فرمايد: «مگر كسانى كه توبه كنند و اصلاح نمايند و آنچه را كتمان كرده بودند آشكار سازند كه من توبه آنها را مى پذيريم، و من توّاب رحيم هستم». رسول خدا(ص) می فرماید: «علامت انسان توبه كار چهار چيز است: نخست خير خواهى براى [آيين و بندگان] خدا، و ترك باطل و ملازمت حق و تلاش فراوان براى انجام كار خير».
#توبه #استغفار #قرآن #آیات #روایات #جبران_ما_فات
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0348644
❓ پيامد سستی در حمايت از «حقّ»؟
✍️ پاسخ اجمالی:
امام علي(ع) در خطبه 166 «نهج البلاغه»، به بیان سرنوشت گروهی از پیروان خود می پردازد که در حمایت از «حقّ» سستی کردند و به علت همین سستی، دشمنان سالها بر آنها مسلط شدند و سرنوشتی همچون بنی اسرائیل پیدا کردند که بر اثر لجاجت، در بیابان «تیه» سرگردان شدند. سپس امام(ع) در ادامه این سخن، راه نجات را به روی اصحابش می گشاید و می فرماید: «بدانید، اگر از پیشوا و رهبر خود پیروی کنید شما را به همان راهی می برد که رسول خدا(ص) از آن راه رفت، و از رنجها آسوده خواهید شد و بار سنگین مشکلات را از گردن خود برمی دارید».
#حق #باطل #پیشوا #رهبر #حمایت #دشمن #امام_علی(ع)
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0416511
❓ منظور از زنده بودن «شهداء»؟
✍️ پاسخ اجمالی:
بعضى از مفسّران بدون توجه به تعبيرات در آيات كه حكايت از حيات شهداء به معناى واقعى كلمه مى كند دست به توجيهاتى زده اند تا حيات بر مفهوم مجازى منطبق شود. برخی هم آيه را تنها مخصوص شهداى بدر دانسته اند؛ اما آيه از شهداى راه خدا سخن مى گويد بى آنكه غير آنها را نفى كند و مقصود حیاتی واقعی در جوار رحمت حق می باشد. سؤال اين است كه: اگر حيات برزخى براى همه انسان هاست، پس شهيدان چه فضيلتى دارند؟! پاسخ اين است كه فضيلت آنها در نوع حيات آنهاست، حياتى در جوار رحمت خدا كه مسلّماً حيات برزخى ديگران آميخته با اين بركات نيست.
#شهادت #شهید #شهدا #زنده #حیات #زندگی #برزخ #جوار_حق #رحمت_خدا #عند_الله #روزی #رزق #تنعم
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0404138
❓دلیل افضلیت «مداد علماء» نسبت به «خون شهدا»؟
✍️ پاسخ اجمالی:
طبق روایات اسلامی در قیامت ارزش کار علماء سنگین تر از خون شهداء می باشد زیرا: 1- علماء چون با روح مردم سر و کار دارند می توانند با یک قطره مُرکب، جامعه ای را متحول کنند و مانع نفوذ دشمن شوند. 2- این علماء هستند که پیام شهادت را به جهانیان می رسانند و به شهید ابدیت می بخشند. 3- علماء خون شهید را تحلیل می کنند و عوامل و اهداف و پیام شهادت را به مردم می رسانند. 4- جهاد علمی در همه زمانها وجود دارد برخلاف جهاد جسمی که در هر زمان و مکانی امکان ندارد.
#مداد_علماء #خون_شهدا #علم #شهید #عالم #شهادت #جهاد #جهاد_علمی
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0401871
هدایت شده از makarem.ir
#آرشیو
#رمضان
#چشمه_معرفت
چشمه معرفت؛ اخلاق و اخوت اسلامی
گنجینه های معرفت در بیان اخلاق و آموزه های اسلامی
درس اخلاق حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی
ویژه برنامه چشمه معرفت در ماه مبارک رمضان
http://mk6.ir/YpKiP
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹- فطریه ی میهمان
🔹- معیار نانخور شدن میهمان
🔹- زکات فطره مهمان یک شبه
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه زکات فطره":
http://mk6.ir/YgAwY
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
20.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#احکام_روزه
#موشن_گرافی
موشن گرافیک آموزش احکام روزه - مکروهات روزه داری
به طور کلی احکام اسلامی به 5 دسته تقسیم میشن
واجبات: یه سری از اعمال که یک مسلمان موظفه انجام بده مثل نماز، روزه و حج
محرمات: مجموعه کارهایی که یک مسلمان باید از اون ها اجتناب کنه مثل دروغ گفتن یا غیبت کردن
مباحات: کارهایی که انجام دادن و انجام ندادنشون گناه یا ثوابی نداره
مستحبات: یه سری از اعمال که انجام دادنشون ثواب داره ولی انجام ندادنشون گناه نداره مثل صدقه دادن
مکروهات: مجموعه اعمالی که انجام دادنشون گناه نداره و انجام ندانشون بهتره مثل خوردن غذای داغ.
http://mk6.ir/KxMaV
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir