May 11
May 11
🔷️مکتب بهشتی، رسانهای است برای شرکت در درسگفتارهای شهید بهشتی.
در این بستر درسهای صوتی و تصویری شهید بهشتی ارائه خواهد شد.
برای آشنایی با مکتب فکری شهید آیتالله دکتر بهشتی هر پنجشنبه با ما همراه باشید.
🔹️رسانه مکتب بهشتی؛ زیر نظر موسسه مطالعات اسلامی و علوم انسانی اندیشه بهشتی
@maktabbeheshti
@andishebeheshti
18.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻جلسه اول: چهار مرحله تا رسیدن به وضع مطلوب جامعه
در رابطه انسان با جهان کدام خط را می رویم؟ در رابطه فرد با محیط اجتماعی کدام خط را می رویم؟ خط اصالت فرد را یا خط اصالت جامعه را یا خط آمیخته این دو را؟ خط کلی نظام اداری ما، آیا براساس مرکزیت تنظیم خواهد شد یا براساس نفی مرکزیت یا بر اساس دیگری؟ آیا نظام اقتصادی ما براساس بیاعتنایی به ارزش کار و تکیه بر ارزش سرمایه استوار میشود یا بر بیاعتنایی به نقش سرمایه و تکیه بر ارزش کار است یا اصلا مسأله دیگری است؟...
🔹️ رسانه مکتب بهشتی
@maktabbeheshti
@AndisheBeheshti
39.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻جلسه دوم: بررسی نظریات جهان بینی فلسفی
مجموعه مواضع حزب در چند بخش است که بخش اول آن جهان بینی است.
شناخت جهان: آنچه ما جهانش می نامیم واقعیتی است عینی و مستقل از ذهن انسان، انسانها بخشی از این واقعیت عینی گستردهاند که میتوانند بر خود و بر امور دیگر آگاه گردند. مسأله اولی که یک انسان در تعیین نظام ارزشی با آن برخورد میکند، این است که: آیا این جهان یک واقعیت عینی است یا نه؟
🔹️ رسانه مکتب بهشتی
@maktabbeheshti
@AndisheBeheshti
6.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻جلسه سوم: موضع ما درمقابل چیستی جهان
مسأله اول این که ما معتقدیم که جهان واقعیتی است عینی؛ این یک موضع گیری است در برابر موضع کسانی که فکر می کنند جهان یک پندار است. آنچه ما آن را جهان می نامیم واقعیتی است عینی و مستقل از ذهن انسان. اگر غیر از رؤیا و اندیشه من چیزی نبود، وقتی انسان می میرد و نابود می شود دیگر جهانی هم وجود ندارد.
🔹️ رسانه مکتب بهشتی
@maktabbeheshti
@AndisheBeheshti
28.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻جلسه چهارم: نگاه ایدئالیسم و جهان بینی ما
یک معنی دیگر ایدئالیسم این است که انسان تصوراتی از این جهان دارد؛ یعنی ما ایدئالیست ها نمی گوییم که بیرون از تصورات ما هیچ نیست. می گوییم ما جز خودمان و تصوراتمان چیزی نیستیم و از بیرون خودمان و تصوراتمان آگاهی و خبر نداریم. مثل لاادریون که می گویند نمی دانیم و خبر نداریم، ما نمی گوییم هیچ چیز غیر از انسان و ذهن او نیست، بلکه می گوییم انسان و ذهن او هست، خارج از انسان و ذهن او ممکن است چیزی باشد یا نباشد، خبر نداریم.
ما در برابر این گروه دوم از ایدئالیستها که شکاک ها هستند موضع گرفته ایم؛ می گوییم نه خیر، انسان می داند که غیر از خودش واقعیت دیگری هم هست.گروه سوم کسانی هستند که می گویند انسان هست، بیرون از انسان و ذهن انسان هم چیزهایی است که اجمالا می دانیم هست...
🔹️ رسانه مکتب بهشتی
@maktabbeheshti
@AndisheBeheshti
39.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻جلسه پنجم: عقل عملی و عقل نظری
هر واقعیتی حقیقت نیست. هر حقیقتی هم واقعیت نیست. اصطلاح حقیقت موقعی برای انسان مطرح می شود که حق و باطل برای او مطرح می شود. حق و باطل در قلمروی عقل نظری یک معنی دارد و در قلمروی عقل عملی معنی دیگری دارد. در قلمروی عقل نظری گفته می شود: هستی حق است، نیستی باطل است؛ وجود حق است، عدم باطل است و باطل در حقیقت وجود ندارد چون عدم است؛ این در قلمروی عقل نظری.
🔹️ رسانه مکتب بهشتی
@maktabbeheshti
@AndisheBeheshti