بزرگترین اصلی که آیتالله حقشناس بر آن پافشاری داشت، عزم و اراده چهل روزه بر مراقبه از اعمال و ترک محرمات و انجام واجبات بود، به خصوص مراقبت از زبان، زبانی که در این چهل روز قرار است کلمات و بندهای زیارت عاشورای امام حسین (ع) بر آن جاری شود، باید پاک و ظاهر باشد.
مرحوم حقشناس میفرمود:: اگر کسی در این چهل روز مواظبت بر ترک محرمات و انجام واجبات به خصوص مراقبه از ترک گناههای زبانی نداشته باشد و این چله را با بقیه شرایطش به جای آورد، من به هیچ وجه تضمین نمیکنم به حاجتش برسد
آیتالله حقشناس معتقد بود که در این چله، بعد از شرط اهتمام بر ترک محرمات و انجام واجبات، بعضی امور توصیه اکید است و بهتر است حتماً رعایت شود:
- خواندن زیارت، چهل روز پشت سر هم و مستمر باشد.
- خانمهای محترمه در ایامی خاص که نمیتوانند نمازها را به جای آورند، در آن روزها یکی از نزدیکان و آشنایانشان را راضی کنند به جای آنها این زیارت را به جای آورد تا چله و استمرار چهل روزه منقطع شود.
خانمهای محترمه در ایامی خاص که نمیتوانند نمازها را به جای آورند، در آن روزها یکی از نزدیکان و آشنایانشان را راضی کنند به جای آنها این زیارت را به جای آورد تا چله و استمرار چهل روزه منقطع شود.
همه زیارت و دیگر اعمال باید یکسره و بدون فاصله خوانده شود؛ یعنی نباید زیارت و اعمالش را تقسیم کرد و بخشی را در ساعتی و بخشی دیگر را در وقتی دیگر انجام داد.
- کلمات و عبارات صحیح و درست ادا شود.
- حرف نزدن در بین خواندن زیارت عاشورا (بعضی میگفتند با توجه به طولانی بودن این عمل، در صورت ضرورت ان شاءالله حرفهای ضروری خللی ایجاد نمیکند).
اولین روز از چله زیارت عاشورا، چهارشنبه باشد.
- این زیارت روزها خوانده شود؛ یعنی از صبح بعد از طلوع آفتاب تا عصر قبل از غروب آفتاب. (بعضیها رعایت این شرط را لازم برشمردهاند).
- به جز همسر و اعضای خانه، دیگران از این چله باخبر نشوند.
(حاج آقا تأکید میکرد: قبل از شروع بهتر است همسر را در جریان بگذارید و او را نیز توجیه کنید تا حد امکان دیگران از این امر مطلع نشوند)
- در این چهل روز، هر روزه به نیت سلامتی حضرت بقیهالله امام زمان (عج) صدقهای پرداخت شود.
دستورالعمل و شیوه به جای آوردن این چله زیارت عاشورا
بخش اول:
- صد مرتبه تکبیر میگویید. (اللهاکبر)
- لعن و سلامهای زیارت عاشورا را یک بار میخوانید؛ یعنی از «اللهم العن اول ظالم ظلم حق محمد و آل محمد و ...» تا انتهای «السلام علی الحسین و علی علیبن الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین.») این دو بخش در قسمتهای پایانی زیارت عاشورا قرار دارد و قبل از هر دو بخش نوشته است: پس صد مرتبه میگویی: ...، اما شما در این قسمت، این دو فقره معروف به لعن و سلام را فقط یک مرتبه میخوانید (- خواندن زیارت عاشورا از ابتدای زیارت تا ابتدای این دو فقره لعن و سلام.
- خواندن دو رکعت نماز به نیت هدیه به حضرت اباعبدالله الحسین (ع
بخش دوم:
خواندن زیارت عاشورای امام حسین (ع) به همان روشی که در مفاتیح الجنان آمده است؛ یعنی زیارت عاشورا را از ابتدا تا انتها با همان صد لعن و صد سلام که در متن زیارت مکتوب است میخوانید. به هیچ وجه دو رکعت نمازی را که بعد از زیارت وارد شده است، یادتان نرود؛ زیرا این دو رکعت نماز، از اجزای زیارت عاشورای امام حسین (ع) محسوب میشود و باید خوانده شود.
🥀 #وظایفیکهدرقبالعزیزانازدسترفتهداریم:
زیر این آسمان مینایی چاره نیست جزشکیبایی ؛
کار او چیدن است و برچیدن ؛
کارما مرگ یکدگر دیدن...
امروز که دردست توام مرحمتی کن ؛
فردا که شوم خاک چه سوداشک ندامت؟!
آیات قران واحادیث معصومین درفراق عزیزان مارا توصیه به صبر کردند.
وظایفی هم درقبالشون برعهده داریم
ازنزدیکان درجه ۱ شروع میشه والی آخر
🍂🖤اگر واجباتی ازشون فوت شده مانند نماز و روزه ؛ یاخودمون یا فردی را اجیر کنیم تا جبران کنه.
🍂🖤بعد ازطرف عزیزمون صدقه واحسان بدیم وثوابش هدیه به روح اون
🍂🖤تلاوت سوره های قران به ویژه یاسین، آیت الکرسی، الرحمن ؛
واقعه و ملک و نبا و قدر و زلزال فاتحه و.... درشب جمعه و روز جمعه هدیه ثوابش به روح اون
🍂🖤رفتن بر سرمزار وقرائت فاتحه و آیت الکرسی و زیارت عاشورا
🍂🖤دوستی ومحبت بادوستان اون مرحوم و یا مرحومه
🍂🖤گرفتن مجلس ختم قران ودادن احسان در شرایط عادی و غیر کرونایی
اینها توصیه های دینی ما هست.
بیتابی و غصه واندوه زیاد نهی شده.
و شکایت ازتقدیر و مرگ وچرا اینطور شد وچرا ایشان باید بمیره و.....صلاح نیست..
🔴 #سوال: استاد به نظرشما چه چیزهایی باعث میشه که انسانها ناشکری کنن؟به نظرمن ربطی به داشته هاشون نداره چون افرادی هستن که در رفاه زندگی میکنن امابازهم ازخدا طلب کارن.بیشتر ناشکریهای من سر مادیاته و راضی به رضای خدا نیستم.
🟢 #پاسخ: انصاف میدونید چیه؟
یعنی اگر لیوانی نصف آب ونصف خالی بود ؛ نگید این لیوان که خالیه
درباره بندگی خدا وشاکر بودن وقانع بودن هم همینطور.
اشتباهات ما که شیطان هدف اولش درقران گمراهی بندگان خدا، راه رسیدنش اینه که ماها نداشته هامون را مرور کنیم وناشکری و ترک بندگی خدا و نق زدن!
یک بنده خدایی از فقر و نداری و نداشتن کفش سالم به شدت ناراحت بود وباخدا و...دعوا داشت و رفت بیرون ؛
درکوچه شخصی را دید پا نداره وبه زمین کشیده راه میره... ازخودش متنفر شد وگفت غلط کردم. من حداقل پاهای سالم دارم و کفش بجهنم..
مااگر کمبودها ونداشته هامون را بخواهیم بشماریم باید کافر بشیم اما اگر نعمات خدارا بشماریم، راضی وشاکر ودارای آرامش درون میشیم.
تکلیف خودتون را روشن کنید
طالب دنیا و یا آخرت؟؟
جواب بهتره که هر دو مورد باشه.
که خوبه منتهی رتبه بندی داره
ازنعمات دنیا به اندازه حلال وپاکیزه اون چه که رزق وروزی شماست بهره ببرید.
ولی توجه اصلی و هدف اصلی لذایذ و نعمات اخروی باشه
#دلیل_ناشکری_انسانها