💖بصیرت دینی💖
بصیرت، از بارزترین فضایل اخلاقی و عامل شکوفایی بسیاری از این فضایل است؛ چرا که با بـصیرت، انـسان به درک از حقایقی دست می یابد کـه انـسان بی بصیرت، از این فضایل بی بهره است. بنابراین می توان گفت بصیرت، فضیلتی اخلاقی است که همان درک حقایق است و البته عاملی برای شکوفایی دیگر فضایل به شـمار مـی رود.
📘حضرت علی اکبر(ع) نمونۀ بـارز بـصیرت است که آن هم در راه کربلا، هنگامی که کاروان امام حسین(ع) به منزلگاهی به نام «ثعلبیه» رسید، به وقوع پیوست. در آن جا بود که امام حسین(ع) درحالی که سر بر روی زانو نهاده بود، انـدکی بـه خواب رفت و وقتی بیدار شد،
📌فرمود: شنیدم هاتفی می گوید: شما می شتابید و مرگ، شما را به سوی بـهشت مـی شتاباند.
📌در این هـنگام، حضرت علی اکبر(ع) سؤالی بسیار تأمل برانگیز پرسید: پدر جان! آیا ما بر حـق نیستیم؟
📌حضرت(ع) پاسخ داد: آری پسـرم! بـه آن خـدایی که بازگشت بندگان به سوی اوست، ما در راه حقّ و عدالت و در اندیشه نجات و آزادی مردم و زنده ساختن حقوق پایمال شده آنان و شـرایط و روابـط آزادمنشانه و خداپسندانه هستیم و برای خدا این رنج ها را به جان می خریم.
📌حضرت علی اکبر(ع) پرسـید: در این صورت پس چه باک از مرگ پرافتخار و شهادت در راه خدا؟!
🔆 آن حضرت با ایـن سؤال، بصیرت دینی خویش را آشکار کرد؛ چرا که با پرسش از برحق بودن، هـمۀ حاضران را متوجه برحق بـودن اهـل بیت (ع) کرد و این نمونه ای از بصیرت دینی آن حضرت(ع) به شمار می آید.
💖عزّت نفس💖
عزت نفس به عنوان یک فضیلت اخلاقی، آن جا اهمیت پیدا می کند کـه انسان در برخورد با دشمن از مسیر خود برنگردد و آرمان های خویش را رها نسازد؛ چرا که اگر فردی عزت نفس نداشته باشد، در لحظۀ برخورد با دشمن، تمامی اهداف خویش را وا می نهد. اما انسان با عزت نفس آن چنان مـحکم اسـت که حتی اگر با لشکری از دشمن برخورد کند، از هدف خویش بازنمی گردد.
حضرت علی اکبر(ع) هنگامی که در میدان نبرد، با لشکری انبوه از دشـمن مـواجه شد، لحظه ای درنگ نکرد و حتی در برابر پیشنهاد یزدیان که «تو از مایی، پس به ما ملحق شو!» ایستاد و فرمود: بـرای مـن خویشاوندی با رسول خدا شایسته تر از خویشاوندی با یزید بن معاویه است.
💖سـخاوت و بخشندگی💖
از جمله برترین فضایل اخلاقی، سخاوت و بخشندگی است؛ به این معنا که آدمی آن چه را کـه دارد در طـبق اخلاص می گذارد. حضرت علی اکبر(ع) این سـخاوت و بـخشندگی را از رسول خدا(ص) بـه ارث برده بود؛ چـرا کـه ایشان جامع اخلاق نبوی به شمار می رفت.
✍روزی معاویه درجمعی نشسته بود و پرسید چه کسی به خلافت برازنده تر است؟ گفتند معاویه بن ابوسفیان معاویه. گفت: ای دغل بازان چاپلوس خودتان می دانید که دروغ می گویید! شایسته ترین فرد برای خلافت علی بن الحسین بن علی (علی اکبر )که جد او رسول الله است میباشد. و در ادامه سخنش معاویه گفت: او شجاعت بنی هاشم و سخاوت بنی امیه و خوش رویی قبیله ثقیف را دارد.
🌹حضرت علی اکبر(ع) آن چنان دارای سخاوت و بخشندگی بود که حتی معاویه - که دشمن اهـل بیت(ع) بـه شمار می رفت - بدین مـوضوع اشـاره کرد؛ هر چند وی بخشندگی را به قبیله خود نسبت داد، اما وصف شدن فردی به فضیلت اخلاقی آن هم توسط دشمن خویش، امری کم نظیر است.
💖دلاوری و شجاعت💖
دلاوری و شجاعت، از جمله شاکله های اخلاقی است و از بنیادی ترین پایـه های کـامیابی به شمار می آید. به راستی که باید گفت شجاعت، تنها به معنای حذف و کشتن دشمن در میدان نبرد نیست؛ بلکه در دیگر میدان ها نیز نقشی بنیادین و تعیین کننده دارد. حضرت علی اکبر(ع) نمونه هویدای شجاعت اسـت. ایـشان این دلاوری و شـجاعت را از جد بزرگوارش حضرت علی(ع) به ارث برده است. شجاعت وصف ناپذیر حضرت علی اکبر(ع) در کربلا را چنین نقل کرده اند:
بـه قدری از آن لشـکر کُشت که از کثرت کشته به فریاد آمدند و روایت شده علی اکبر با آن که تـشنه بـود، 120 نـفر را کشت، آن گاه نزد پدر بازگشت، درحالی که جراحات زیادی برداشته بود.
💖ایثارگری💖
یکی از جلوهای ایثارگری در شب عاشورا رخ داد؛ آن زمان کـه دشـمنان آب را بر اهل بیت(ع) بستند. در این زمان بود که امام حسین(ع) فرزند خویش حـضرت علی اکبر(ع) را با سی تن در پی آب فرستاد. آنان با ایـثارگری در آن شـب رفـتند و توانستند آب بیاورند.
ایـثارگری آن جا اتفاق افـتاد کـه حضرت علی اکبر(ع) دز شب عـاشورا زمـانی که امام حسین(ع) به ایشان فرمود با تعدادی از یاران بروند و آب بیاورند، با آن که احـتمال شـهادت می داد، اما با فداکاری تمام رفـتند و آب آوردنـد که ایـن عـمل بـه واقع ایثارگری به تمام معنا بود.
⁉️آیاحضرتعلیاکبر(ع)همسروفرزندداشتند؟
عدهای نوشتهاند در زمان شهادت ۲۵ ساله بودند و حتی همسر و فرزند هم داشتند، هرچند که در جلد ۴۵ کتاب «بحارالانوار» نوشته شده که ایشان در زمان شهادت فرزندی نداشتند.
بهعنوان مثال در «کامل الزیارات» ابنقولویه، زیارتی روایت شده که در متن آن بهطور روشن و واضح حضرت علیاکبر علیه السلام را صاحب زن و فرزند میداند. در بخشی از این زیارت که آن را امام معصوم علیه السلام نقل کرده، میخوانیم: «صلی الله علیک و علی عترتک و اهلبیتک؛ سلام خدا بر تو و عترت و اهلبیت تو باد.»، در بخش دیگری هم میخوانیم: «صلی الله علیک یا اباالحسن» طبق این روایت، حضرت علیاکبر علیه السلام در زمان شهادت خود، زن و فرزند داشته و کنیه ایشان ابوالحسن بوده که نشان میدهد احتمالاً نام فرزند ایشان حسن بوده است.
در کتاب «کافی» هم روایتی در این باره نوشته شده که تصریح میکند حضرت علیاکبر علیه السلام در کربلا دارای همسر بوده است. همین روایت را شیخ کلینی در کتاب «النکاح» و باب «الرجل یتزوج ام ولد ابیه» نوشته است.
⁉️پرسش: در سلام آخر زیارت عاشورا که می گوییم السلام علی (((علی))) بن الحسین منظور از این علی کیست؟!
✅ پاسخ: اگرچه از زیارتنامهها، دعای توسل، صلوات بر حجج طاهره، روایات و رجزنامهای که از امام زین العابدین و علی اکبر(ع)، برجای است استفاده میشود که علی بن الحسین نام مشترکی برای آن دو بزرگوار بوده است، امّا از شأن زمانی و مکانی زیارت عاشورا، که اشاره به روز عاشورا و سرزمین کربلا و کشتهشدگان در آنروز دارد، و همینطور از زیارت عاشورای غیر معروفه، زیارت وارث و زیارت مطلقهی امام حسین(ع) که لقب شهید، پس از علی بن الحسین دارد، میشود اطمینان حاصل کرد که مراد از علی بن الحسین، در «السلام علی الحسین و علی ابن الحسین»، همان علی اکبر است که در روز عاشورا در سرزمین کربلا به شهادت رسید.
در تاریخ متاسفانه درباره علی اکبر (ع) زیاد اشاره نشده.
درباره بزرگترین فضیلت ایشان جمله امام حسین (ع) موقع بدرقه علی اکبر (ع) به میدان جنگ ؛ مهمترین فضیلت ایشانه.
🌹اَشبهُ الناس خَلقاً و خُلقاً و منطقاً برسول الله…
خَلقا ؛ یعنی چهره ظاهری
خُلقا ؛ یعنی خلق و خو
این دومی خیلی با ارزشه. میدانید رسول الله را خداوند در قران مجید دارای خلق عظیم معرفی کرده.
نتیجه اینکه خُلق علی اکبر (ع) هم خلق عظیم میشه.
خداوند روزیتون کنه زائر کربلا باشید. پایین پای امام حسین (ع)، مرقد علی اکبر (ع) متصل به ضریح امام هست.
توصیه کردن اگر حاجتی دارید امام حسین (ع) را به علی اکبر (ع) قسم بدید.
📚فردی به نام حاج عبدعون، برادرش را که به مرض سختی دچار شده بود نزد حافظ الصحه، یکی از سه پزشک معروف کربلا می برد. پس از چند ماه معالجه سودی نمی کند و هر روز حال او بدتر میشود عبدعون نزد پزشک می رود و سخنان زشتی به او می گوید و خطاب می کند که اسمت خیلی بزرگ است ولی از معالجه تو سودی ندیدیم. بعد بدون خداحافظی میرود. ولی بر خلاف انتظار از آن روز به بعد حال برادرش بهتر میشود و یک دفعه شفا می یابد. نزد حافظ الصحه میرود و عذر خواهی میکند.
طبیب می گوید: بنشین تا برایت بگویم. من بعد از سخنان تو خیلی دل شکسته شدم. ظهر، هنگام ادای نماز به حضرت علی اکبر (ع) متوسل شدم و عرض کردم ای نور چشم حسین (ع) تو را به حق پدرت قسم میدهم که شفای این مریض را از خدا بخواه. دیدی چگونه به من توهین کرد؟ بسیار گریه کردم. همان شب در خواب خدمت آقا علی اکبر (ع) شرف یاب شدم عرض ادب کردم و همان مطلب را تکرار کردم. فرمودند: من شفای آن مریض را از خدا خواستم و از هاتفی شنیدم که « این مریض مردنی است و تا نه روز دیگر میمیرد ولی به برکت دعا و شفاعت شما خدا با شفای او سی سال به عمرش افزوده است و از همین ساعت او را شفا دادیم.» آن مرد سی سال دیگر عمر کرد و در هفتاد سالگی در گذشت. وصیت کرد پیکرش را پایین پای حضرت علی اکبر (علیه السلام) دفن کنند.
همه در حیرتم امشب، که شب هفده ماه ربیع است و یا یازده غره ی شعبان معظم، شب میلاد محمد شده یا آینه ی طلعت نورانی احمد،🌟 به سر دست حسین است و یا آمده از غار حرا باز محمد؛🌟 عجبا این گل نورسته علی اکبر لیلاست، بگو یوسف زهراست،🌟 بگو اینه ی طلعت طاهاست،🌟 بگو دسته گل فاطمه ی ام ابیهاست،🌟 بگو روح بتول است،🌟 بگو جان رسول است،🌟 سلام و صلوات همه بر خُلق و خصالش،🌸 به جلالش به جمالش همه مبهوت کمالش🌸 همه مشتاق وصالش که سراپاست همه اینه ی احمد و آلش،🌸 چه به خلقت چه به طینت چه به صورت چه به سیرت چه به قامت چه به هیبت،🌸 همه بینید در این خال و خط و چهره ی گل روی رسول دو سرا را ...🌸🌸
🌹🌹💐💐🌷🌷
#فضائل_امام_سجاد(ع)
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
🍀🍀💐💐🌺🌺🍀🍀
عرض تبریک به مناسبت ولادت امام زین العابدین (علیه السلام)
موضوع: فضائل امام سجاد (ع)
✍استاد.صاحبی
🍀🍀💐💐🌺🌺🍀🍀