امام جواد علیه السلام تمام فضائل اخلاقی و کمالات انسانی را از اجداد طاهرین خود به ارث برده بود. یکی از خصلت های والائی که آن گرامی به تمام معنا حائز بود، شجاعت و صراحت لهجه در گفتارهای حق طلبانه بود.
🌹🌹🌹
امام نهم علیه السلام در مقابل مصائب و گرفتاری های روزگار به شدّت شکیبا و بردبار بود. آن حضرت در مقابل حوادث سخت و پیشآمدهای ناگوار هیچ گاه برآشفته و مضطرب نمی شد بلکه با اتکال به خدای متعال به صبر و تحمّل روی می آورد. البته این در صورتی بود که به شخص حضرت مشکلات روی می آورد؛ اما در مورد اصول اسلامی و حدود الهی کاملاً در مقام دفاع برآمده و موضع گیری های اساسی و حساب شده داشت. مدارا با همسر ناشایست، بردباری در قبال ستم های حاکمان مستبد و صبر در ناملایمات فراوان زندگی همانند شهادت پدر، نمونه هایی از بردباری آن حضرت است. آن بزرگوار صبر بر مصائب را از بهترین صفات نیک مردان قلمداد کرده و می فرمود:
اَلصَّبْرُ عَلَی المُصیبَةِ مُصیبَةٌ عَلَی الشَّامِتِ بِها؛ شکیبائی بر ناملایمات و مصائب، بر شماتت کنندگان مصیبت زده ناگوار است.
آن گرامی اعمال نیک و آثار خدمت به دیگران را برای نیکوکاران مفیدتر از افراد نیازمند می داند و می فرماید: نیکوکاران به نیکی کردن بیشتر نیاز دارند تا افراد محتاج و نیازمند؛ چرا که انسان های خیّر، پاداش اخروی، افتخار و نام نیک را در پرونده اعمال خود ثبت می کنند. هرکسی که به خدمت گزاری و نیک رفتاری با مردم و اهل درد می پردازد، اوّل به خودش خیر و نیکی می رساند. پس او تشکر و قدردانی را در عملی که برای خود انجام داده است، از دیگری توقع نداشته باشد.
✨💠از منظر امام جوادعلیه السلام خدمت رسانی به مردم، در اثر نزول رحمت الهی بر انسان است و اگر فردی در این عرصه کوتاهی و سهل انگاری نماید، ممکن است نعمت های الهی را از دست بدهد. به این جهت، آن حضرت فرمود: ما عَظُمَتْ نِعمَةُ اللّهِ عَلی عَبْدٍ الاّ عَظُمَتْ عَلَیهِ مَؤُونَةُ النّاسِ. فَمَنْ لَمْ یَتَحَمَّلْ تِلْکَ الْمَؤُونَة فَقَدْ عَرَضَ النِّعمَةَ لِلزَّوالِ ؛ نعمت خداوند برکسی فراوان نازل نمی شود مگر اینکه نیاز مردم به وی بیشتر می شود. هرکس که در رفع این نیازمندی ها نکوشد و سختی های آن را تحمل نکند، نعمت الهی را در معرض زوال قرار داده است.
🌹امام جواد (ع) درسن ۹ سالگی به امامت رسیدند.
🌸مرقد مطهر ایشان درشهر کاظمین عراق کنار ضریح مطهر امام کاظم (ع) هست.
🌹جوانترین امام شهید هستند.
🌸دومین امام معصوم (ع) هستند که به دست همسرشون ترور سیاسی شد، نه اختلاف خانوادگی
ممکنه تا قتل توسط همسر مطرح بشه ، اختلاف خانوادگی به ذهن بیاد که درمورد امام حسن (ع) و امام جواد (ع) صدق نمیکنه و ترور سیاسی انجام شد.
🌹توصیه شده در مشکلات اقتصادی و مالی به این امام عزیز متوسل بشیم.
حرز جواد ایشان و ذکر یاجوادالائمه ادرکنی توصیه شده:
🌸حرز امام جواد (ع):
🌻بسم الله الرحمن الرحیم🌻
✨یا نُورُ یا بُرْهانُ یا مُبینُ یا مُنیرُ یا رَبِّ اِکْفِنی الْشُّرُورَ وَ افاتِ الدُّهُورِ وَ اَسْئَلُکَ النَّجاةَ یَوْمَ یُنْفَخُ فِی الصُّورِ✨
ای نور و ای دلیل روشن و ای آشکارکننده ای نوربخش پروردگارا کفایتم کن از شرور و آفات روزگار واز تو خواهم رهایی را در روزی که دمیده شود در صور
🔸 #سوال: مگر مامون قاتل حضرت رضا نبودند پس چجوری امام جواد با دخترشون ازدواج کردند؟!
✔️ #پاسخ: نحوه مسموم و شهید کردن امام رضا (ع) هم به قدری مخفیانه و مرموزانه توسط مامون ملعون طراحی و اجرا شد که اگر فرمایش خود امام رضا (ع) به اباصلت و...نبود اغلب مردم باور نمی کردند.
و خود مامون در تشییع جنازه امام رضا (ع) یک فیلم عزادار بازی کرد که اغلب مردم ایشان را تسلی میدادند ...
و بلاجبار دخترش را به امام جواد تزویج کرد.
نقشه های ترور و یا شهادت سایر امامان با پیچیدگی خاص انجام میشد. مثلا در یک نمونه گفته شده که برای شهادت امام باقر(ع) زین اسب را مسموم کردند.
و یا در مهمان کردن امام انگور وخرما و... را مسموم و تعارف میکردن و.....
💠آن چه مسلم است این است که امام باقر علیه السلام با طرح مرموز و مخفیانه هشام بن عبدالملک، مسموم شده و به شهادت رسید، ولی عامل و چگونگی آن به روشنی مشخص نیست. بعضی می نویسند: ابراهیم بن ولید بن یزید بن عبدالملک (پسر برادر زاده هشام) آن حضرت را مسموم نمود. و بعضی می نویسند: زید بن حسن به دستور هشام، زهر را به زین اسب مالید و اسب را به حضور امام باقر علیه السلام آورد، و اصرار کرد که آن حضرت بر آن سوار گردد، آن حضرت ناگزیر بر آن سوار شد و آن زهر در بدن او اثر کرد، به گونه ای که ران هایش متورم شد و سه روز به سختی در بستر بیماری افتاد و سرانجام به شهادت رسید.
✨یک شباهت عجیب!
یک کودک نابغه حافظ کل قران به نام سیدمحمدحسین طباطبایی بود درسالهای گذشته که پدر و مادرش حافظ کل بودن و این فرزند نابغه در سن پنج سالگی حافظ کل قران تربیت کرده بودن که هیچ ؛ هرسئوالی را با ایه قران جواب میداد! من یاد امام جواد (ع) میفتادم.
الان اون آقاسید عزیز طلبه و جوان برومندی شده.
گاهی خداوند تبارک وتعالی برای فهم مردم قدرت نمایی میکنه تا ثابت کنه خداوند قادر ما یشاء است.
کربلایی محمد کاظم ساروجی یک پیرمرد اراکی مخلص بیسواد ؛ حافظ کل قران به برکت امام زمان (عج)
سوره بقره را از چپ به راست هم میتونسته بخونه!
🌹سیدمحمدحسین طباطبایی : او که در ۵ سالگی حافظ کل قرآن شده بود در این برنامهها به قرائت آیات، خوانش آیات مشابه و شان نزول آنها میپرداخت. علمالهدی لقبی بود که در همان دوران طفولیت پدرش برای وی در نظر گرفت اما بعدها کمتر بدین نام خوانده شدهاست. رسانههای ایرانی و برخی از رسانههای کشورهای مسلمان از وی به عنوان نابغه قرآنی یاد میکنند. او در سن ۹ سالگی به کسب درجه دکتری افتخاری نائل آمد
📘داستان کربلایی کاظم📘
🌻فردي به نام كربلايي كاظم، از روستاهاي شهرستان اراك بود. او از افرادي است كه خداوند متعال عنايتي عجيب به او نمود. يكي از مبلغان علوم اسلامي در روستاي آنان سخنراني ميكند و ميگويد: اگر مردم خمس و زكات مال خود را پرداخت نكنند، آن مال حرام است و نميتوان از آن استفاده كرد. كربلايي كاظم به خانه باز ميگردد و به پدرش ميگويد: آيا گندمي كه درو ميكني، زكات آن را ميپردازي؟ پدر ميگويد: نه! كربلايي كاظم ميگويد: آقايي از قم به محل آمده و در سخنراني خود گفت كه اگر زكات مال را ندهيد، آن مال حرام است. پدر قبول نكرده و از پرداخت خمس و زكات ابا مينمايد. كربلايي كاظم پس از اصرار و عدم پذيرش پدرش، در نوبت اول راهي قم و در نوبت بعد راهي تهران ميشود. مردم روستا هر دو بار او را از قم و تهران به روستا برميگردانند و در نوبت دوم به پدرش توصيه ميكنند كه مقداري بذر و زمين در اختيار او بگذارد تا خودش كشت كند.
🌾پدرش ميپذيرد. كربلايي كاظم بلافاصله نيمي از بذرها را به فقرا ميبخشد و نيمي را در زمين ميپاشد، محصولات زمين را نيز به تساوي ميان خود و فقرا تقسيم ميكند. سالها بدين منوال ميگذرد. يك روز كه هوا بسيار گرم بود، كربلايي كاظم كارهاي خود را تا هنگام اذان ظهر انجام داده و براي استراحت به سوي منزل حركت ميكند. در ميان راه، دو جوان نوراني را مشاهده ميكند كه از مقابل او عبور ميكنند. بعد از سلام و احوالپرسي، به اتفاق آن دو جوان به سوي مقبره امامزاده محل، حركت ميكنند. وقت اذان مغرب كه هوا رو به تاريكي بوده، در حاليكه در امامزاده هيچ نوع روشنايي وجود نداشت به آنجا ميرسند. وقتي آن دو جوان نوراني وارد آنجا ميشوند، روشنايي عجيبي در آنجا نمايان ميشود.
❣كربلايي كاظم ميگويد: من توجهي به حالت غير عادي خود نداشتم. به من گفتند: چرا قرآن نميخواني؟ گفتم: من سواد قرآني ندارم! گفتند: تو ميتواني قرآن بخواني! به بالاي كتيبه امامزاده نگاه كن! وقتي به بالا نگريستم ديدم روي كاشي اطراف كتيبه، قرآن نوشته است و تلالؤ و نور عجيبي از آن آيات آشكار است. سپس جوان دستي به سرم كشيد و بر روي سينة من سورة حمد را خواند و گفت: تو قرآن را بلد شدي! اين جمله را گفتند و رفتند.
✨كربلايي كاظم ميگويد: من تا صبح، بيحال افتاده بودم تا اين كه مردم دنبال من آمدند و مرا پيدا كردند. به مردم گفتم: قرآن را به من ياد دادند. اما مردم از من نپذيرفتند و از آن پس امتحانات شروع شد. مردم براي صحت ادعايش، او را نزد حضرات آيات: حائري، بروجردي، خزعلي و ساير مراجع عظام بردند. از باب نمونه ميپرسيدند: ملا كاظم! سوره بقره را از اول تا آخر بخوان! او نيز به سرعت سوره را از اول تا به آخر ميخواند. همچنين آن را از آخر به اول تلاوت ميكرد. از او ميپرسيدند: از آيه 50 تا آيه 150 سوره بقره، چند الف وجود دارد؟ ملا كاظم به طور دقيق و به سرعت پاسخ ميداد. يك بخش از آيهاي را با بخشي از آية ديگر كه شبيه هم بودند، كنار هم ميگذاشتند و ميپرسيدند: اين آيه در كدام سوره است؟ كربلايي كاظم با دقت پاسخ صحيح ميداد.
💠حضرت آيت الله خزعلي از او امتحان دقيقتري به عمل آورد و دو حرف «و» را جداگانه نوشت. يكي را به قصد واو كلمة «و لاالضَّالِينَ» و ديگري را به قصد واو عطف ميان «زيدٌ و عمروٌ». سپس از ملاكاظم پرسيد. وي جواب داد: اولي از قرآن كريم است. اما دومي از قرآن نميباشد. پرسيد: از كجا فهميدي؟ پاسخ داد: واوي كه از قرآن كريم است، نور دارد. اما حرف دومي، نور ندارد. به او گفت: برو در يكي از اتاقها بنشين. سپس كتاب جواهرالكلام را در برابر او باز كرد و پرسيد: اين چه كتابي است؟ پاسخ داد: قرآن نيست. زيرا در نوشتههاي آن نور نميبينم. يك ورق زد كه در آن صاحب جواهر به آيه قرآن استناد كرده بود، كربلايي كاظم گفت: فلان سطر قرآن است. پرسيد: از كجا ميگويي؟ پاسخ داد: از اين خط، نور ميبارد و من قرآن را از نور آن تشخيص ميدهم.
💫بنابراين، قرآن نور است و افرادي كه حجاب را از خود كنار زدهاند، ميتوانند نور آن را ببينند. اما آنان كه در حجاباند، مانند نابينايي هستند كه قادر به ديدن نور نميباشند.
باشد قسم بر شادی دلهای عاشق
او واسطه بر رحمت حق بر خلایق
خیر العباد است
باب المراد است
ما سائلیم و
او هم جواد است
ما ذرّه ای در آسمان کاظمینیم
ما سائلان آستان کاظمینیم
بادا مبارک مقدم فرزند زهرا…
👏👏💐🌻🌺🌸🍀🌹💐👏👏
#فضائل_امام_هادی(ع)
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا أَبَا الْحَسَنِ عَلِيَّ بْنَ مُحَمَّدٍ
🏴🏴🏴🏴🏴🏴
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض تسلیت دارم خدمت امام زمان (عج) و همه شیعیان وشما شهادت امام هادی (ع) را
🌹موضوع بحث: شناخت مختصر از امام هادی(ع)
۱۳۹۹/۱۱/۲۶
✍استاد.صاحبی
🏴🏴🏴🏴🏴🏴
انصافا این امام خیلی مظلوم هستند. خیلی از ماها کمترین شناخت را ازشون نداریم ؛ نه اسمشو میدانیم، نه محل شهادت و دفن و ..... 💔
اون حدی که درباره قمر بنی هاشم ابالفضل (ع) شناخت داریم درباره امام پنجم و نهم و دهم و یازدهم شناخت نداریم ؛ درصورتیکه اینها حجت خدا هستند. اگر حضرت ابالفضل (ع) نزد اینها باشه مطیع و تسلیم امرشون خواهد بود.