آیه ۱۷۰ سوره آل عمران یکی از آیات پرتکراری است که حضرت آیتالله خامنهای در یک سال گذشته در بیاناتشان به آن استناد کرده و در تفسیر آن، نکاتی را در تشریح پیام شهیدان خطاب به مردم بیان فرمودهاند. در آغاز هفتهی دفاع مقدس پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR گزیدهای از ارجاعات رهبر انقلاب اسلامی به این آیهی کریمه را در یادداشتی کوتاه مرور میکند.
نماهنگ «پیامی دارم» نیز بر اساس آیه ۱۷۰ سوره آل عمران تهیه و منتشر شده است.
«فَرِحِینَ بِمَا آتَاهُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَیَسْتَبْشِرُونَ بِالَّذِینَ لَمْ یَلْحَقُوا بِهِمْ مِنْ خَلْفِهِمْ أَلَّا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلَا هُمْ یَحْزَنُونَ ﴿۱۷۰﴾»
در حالى که خدا به آنچه از بخشش و احسان خود به آنان عطا کرده شادمانند، و براى کسانى که از پى ایشانند و هنوز به آنان نپیوسته اند [و سرانجام به شرف شهادت نایل مى شوند] شادى مى کنند، که نه بیمى بر آنان است و نه اندوهگین مى شوند.
آیه ۱۷۰ سوره آلعمران هنگامی نازل شد که مسلمانان از جنگ احد بازگشته بودند و عدهای از ایشان در راه خدا شهید شده بودند، جمعی از منافقان از این موقعیت سوءاستفاده کردند و نسبت به شهدای احد اظهار تأسف میکردند که اکنون در دنیا نیستند و جان خود را تلف کردهاند و ما اکنون در دنیا سالم و سلامت به سر میبریم. منافقین با این حرفها روحیه مسلمانان را تضعیف میکردند. لذا با نزول این آیه خداوند میفرماید که اولاً کسانی که در راه خدا شهید شدهاند، این طور نیست که از بین رفته باشند، آنها زندهاند و از فضل الهی برخوردار شدهاند، ثانیاً پیامی نسبت به مجاهدین باقیمانده دارند که نه خوفی بر آنان است و نه حزنی.
حضرت آیتالله خامنهای به مناسبتهای گوناگون از این آیه در سخنرانیهای خود استفاده کردهاند، به طوری که از سال ۶۸ تا ۹۷ بیش از ۱۲ بار این آیه در بیانات انتشار یافته از ایشان به چشم میخورد. همچنین این آیه در سالی که گذشت، یعنی سال ۱۳۹۷، یکی از آیات پرتکرار در بیانات رهبر انقلاب بوده است. حضرت آیتالله خامنهای درباره شنیدن پیام شهیدان در شرح و تفسیر این آیه تأکید ویژهای دارند، «این گوشی که بتواند ندای ملکوتی شهدا را بشنود، این گوش را باید در خودمان بهوجود بیاوریم. آنها دارند به ما بشارت و مژده میدهند.» ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
پیام شهیدان در درجه اول خبر دادن از حال خودشان است، کسانی که در راه خدا شهید شدهاند، در آن دنیا خوف و حزنی ندارند، «[نفی] ترس و اندوه، مصداق اتمّش برای خود آنها است؛ در آن نشئهی پُر از ترس و پُر از اندوه که همهی انسانها گرفتار خود هستند، پیام کسانی که در راه خدا به شهادت رسیدند، بشارت است برای خودشان.» ۱۳۹۷/۰۹/۲۱
پیام شهیدان در درجه دوم نسبت به انسانهایی است که در این دنیا گرفتار هستند، «اگر صدای شهیدان را بشنویم، خوف و حزن ما هم محو خواهد شد به برکت صدای شهیدان؛ این حزن و خوفِ ما را از بین خواهد برد و بهجت و شجاعت و اِقدام را برای ما به ارمغان خواهد آورد.» ۱۳۹۷/۰۷/۰۴
یکی از مصداقهای پیام شهیدان برای امروز ما درباره گرایش پیدا نکردن به دشمن است، «اگر به ما بشنوانند این پیامها را، دیگر این گرایش به شرق و به غرب و به دشمن و به کفر و الحاد و مانند اینها، از بین ما رخت بر خواهد بست.» ۱۳۹۷/۰۸/۱۴
حضرت آیتالله خامنهای تأثیری که شهادت در فضای جامعه میگذارد را نیز یکی از پیامهای بشارت شهیدان تفسیر میکنند، «هرجا شهادتی اتّفاق افتاد، پشت سرِ آن، افتخار خانوادهی شهید بود، احساس عزّت بازماندگان شهید بود، هیجان و ابتهاج معنوی و روحیّهی مضاعف در مردم بود و تأثیرات اجتماعی فراوان [داشت.]» ۱۳۹۴/۰۴/۰۶
بنابراین آیه ۱۷۰ سوره آل عمران از مهمترین آیات در اثبات حیات معنوی شهدا و بشارتی برای بازماندگان راه شهدا است. مهم این است که بدانیم شهدا «تا هستند، جانشان و تنشان و حرکت مادّیشان در خدمت اسلام و در خدمت جامعهی اسلامی است، وقتی میروند، معنویّتشان، صدایشان تازه بعد از رفتن بلند میشود. نطق شهدا بعد از شهید شدن باز میشود، با مردم حرف میزنند.» ۱۳۹۷/۰۸/۱۴
@maktabn
37.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مکتب شهید سلیمانی
"شهادت قبل از شهادت"
@maktabn
⚘رنگ خدا
نکته ای حول آیه ی 138 سوره بقره
صِبْغَةَ اللَّهِ ۖ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ صِبْغَةً ۖ وَنَحْنُ لَهُ عَابِدُونَ
صبغة: صبغ (بفتح صاد) به معنى رنگ كردن و به كسر آن به معنى رنگ شده
انسان با کارها، اندیشه ها، کلام و رفتارش ب خود رنگ می زند، انسانها دائما در حال رنگ آمیزی هستند. این رنگها گاهی پررنگ و گاهی کم رنگ هستند. گاهی لایه نازک است و رنگ زیرین پیداست. گاهی زیبا، گاهی زشت، گاهی بیننده لذت می برد و گاهی از دیدن کراهت دارد. گاهی معطر و گاهی بدبو، گاهی خوش رنگ و گاهی بدرنگ.
باید رنگ خدا ب خود بزنیم.
رنگ خدا آنقدر قوی است ک ضعفهای انسان را در باورهای فکری و عملی می پوشاند ( لایه ی رنگ رویی ک قوی و پررنگ باشد، رنگ آستر زیرین دیده نمی شود).
انسان اگر با خدا باشد، ضعفهایش ب قوت تبدیل می شود.. در جوشن کبیر می خوانیم یا جابر العظم الکسیر یعنی ای انکه استخوانهای شکسته را جبران می کنی. ( خداوند برطرف کننده ی تمام شکستگی ها و فقرهاست)
اگر در رفتارهای انسان خطا یا نقصی باشد یعنی ب تمام و کمال رنگ خدایی ب خود نزده است و نقایص باوری ب شکل نقایص رفتاری ظاهر می شود.
🌷🌿🌷🌿🌷🌿
@maktabn
💠 چرا رنگ خداوند بهترین رنگ ست؟
حقیقی است.
ماندگار است.
در تمام مراحل زندگی همراه ماست ( دنیا، برزخ و قیامت)
پرقوت است، لذا کاستی ها را می پوشاند.
هدایتی است و نمود ولایت است. ( طبق احادیث رنگ خدا👈 " ولایت امیرالمومنین علیه السلام" است.)
درونی است. ( چون حقایق در ما درونی نشده، و رفتار انسان ظهور باورهاشه، لذا حالمان متغیره. شک می کنیم و زود سست می شیم. رنگ خدا موتور کنترل ما میشه و ما رو رنگ میزنه و اون رنگ نمایان می شه.)
🌿🌷🌿🌷🌿🌷🌿
@maktabn
مسابقه کتابخوانی کتاب مالک زمان بین خانواده های تحت پوشش حاشیه شهر به مناسبت اولین سالگرد شهید حاج قاسم سلیمانی
خانواده های تحت پوشش حاشیه شهر با مطالعه این کتاب در یک صفحه برداشت و دلنوشته های خود را برای دبیرخانه این کمیته واقع در خیریه رویش منطقه قرقی ارسال کنند
کلیه فعالیت های رویش از امروز به شعار به یاد حاج قاسم در منطقه قرقی انجام میگیرد
جوائز :
اهدای ۴۰ پک سبد کالا ۳۰۰ هزار تومانی
اهدای ۴۰ پک البسه
۸ کارت هدیه ۱۰۰ هزار تومانی
#به_یاد_حاج_قاسم
کمیته اجتماعی رویش
@maktabn
*یادداشت آیت الله صافی گلپایگانی به مناسبت روز جهانی حقوق بشر*
به گزارش جماران؛ آیت الله العظمی صافی گلپایگانی در نوشتاری با عنوان «معتبرترین اعلامیّه حقوق بشر» بمناسبت ۱۹ آذر روز جهانی حقوق بشر این گونه آورده اند:
یکی از اسناد مهمّ افتخار جامعه اسلام مخصوصاً تشیّع، عهدنامه امیرمؤمنان علیهالسّلام به مالک اشتر علیه الرحمه است که پس از قریب به هزار و چهارصد سال، همچنان معتبرترین اعلامیّه حقوق بشر است.
جملات و عبارات این عهدنامه، در هر یک از قسمتهای مختلف مملکتداری و توجّه به حقوق جامعه و حفظ جنبههای مختلف، ارزنده و جالب و اعجازآمیز است.
این عهدنامه در گذشته و حال، مورد بررسی دانشمندان و حکیمان بزرگ واقع شده و شرحهای بسیاری بر آن نگاشتهاند که از جمله شرح «توفیق الفکیکی» به نام «الرّاعی والرّعیّه» است.
*کتاب الإمام علی صوت العداله الانسانیه*
روزی از روزها که طبق معمول به محضر استاد بزرگ آیت الله العظمی آقای بروجردی قدّس سرّه مشرّف شدم، در حالی که از آن سرچشمهی علم استفاده میکردم، آن استاد بزرگوار نامهای را که همان روز به ایشان رسیده بود، به من مرحمت کردند. نامه را گرفتم و مطالعه نمودم. آن چه از قضیه نامه در خاطرم باقی مانده است، به طور خلاصه به این مضمون بود:
شخصی مسیحی، کاتب و استاد لبنانی، «جرج جرداق» به محضر آیت الله نوشته بود: من درباره تاریخ زندگی امام علی علیهالسّلام مطالعات بسیار کردهام و این حقیقت را دریافتم که همه اصولی که در دنیای متمدّن معاصر، مورد قبول و اتّفاق ملل و امم واقع شده و اساس ترقّی و زندگی انسانی شناخته میشود، از زندگی امام، دستورات، روش و رفتار آن حضرت استفاده میشود و علمای اسلام، آنچنان که باید (البتّه این نظر اوست) به این اصول بر نخورده، و یا آنچنان که باید آن را تشریح نکردهاند.
علمای غرب نیز این مطلب را کتمان کردهاند؛ چون نخواستهاند قبول کنند که شخصیّتی در شرق، مظهر و مبیّن تمام این اصول باشد، و من سزاوار ندیدم که چنین شخصیّتی در شرق باشد، و شأن و منزلت و حقّش مجهول بماند؛ بنابراین، این کتاب را نگاشتم، و چون من مسیحی هستم، کسی نمیتواند مرا به تعصّب متّهم کند.
نیز نوشته بود که شما را شایستهترین شخصیّتی یافتهام که این کتاب را به او اهدا کنم. بنابراین آن را به شما اهدا میکنم و شما پس از مطالعه، تصدیق میکنید که: اِنّی اَنْصَفْتُ الْاِمامَ بَعْضَ الاِنْصافِ.
مرحوم استاد، منتظر وصول کتاب بودند که هنوز نرسیده بود. به عرض رساندم که کتاب انشاءالله تعالی میرسد؛ ولی همین نامه نیز از نظر مطالب و اعترافاتی که در آن است، سند مهمّی میباشد.
پس از مدّتی کتاب رسید. نام کتاب، «الامام علیّ صَوتُ الْعدالَهِ الانسانِیَّه» بود؛ که در یک جلد چاپ شده بود و اخیراً به وضع فعلی در چند جلد در آمده است.
حضرت آیت الله پس از آن که اندکی فرصت یافتند، کتاب را مطالعه کردند و به من نیز امر فرمودند که از ابتدا تا پایان آن را مطالعه کنم و هرجا که اشتباهی به نظرم آمد، یادداشت نمایم.
من هم به فرمایش استاد، آن را مطالعه کرده و آن موارد را یادداشت نمودم و به محضرشان تقدیم کردم و ایشان تأیید فرمودند و در ترجمه توصیه کردند آن نکات اشتباه تذکّر داده شود.
*مقایسه اعلامیّه حقوق بشر با عهدنامه مالک اشتر*
از جمله مطالب ارزندهای که در آن کتاب خواندم، بررسی عهدنامه مالک اشتر و مقایسه آن با اعلامیّه حقوق بشر بود.
این دانشمند مسیحی، موادّ اعلامیّه حقوق بشر را نوشته و در مقابل هر مادّهای جمله ای از این عهدنامه را قرار داده است و میگوید: این اعلامیّه حقوق بشر است، و این هم عهدنامه امام به مالک اشتر. هر دو را که ملاحظه میکنیم، میبینیم در تمام مواد، جملات عهدنامه کاملتر و رساتر است؛ با این تفاوت که:
۱. اعلامیّه حقوق بشر را در عصری که به اصطلاح، دنیا پیشرفت کرده، نوشتهاند و پس از چند مرتبه تکمیل، به صورت فعلی در آمده است؛ امّا علی علیهالسّلام عهدنامه را بیش از سیزده قرن قبل در موقعی که این حقوق، مطرح و مورد توجّه نبوده است، مرقوم فرمود.
۲. در اطراف موادّ این عهدنامه و مضمون و الفاظ و متن آن، علمای حقوق و دانشمندان کشورهای مختلف اظهار نظر کرده و بررسیها نموده، و در روزنامهها در معرض افکار عموم گذاردند، و با اشتراک مساعی آن را نوشتند.
امّا امام علیهالسّلام شخصاً و بدون اینکه با احدی مشورت کرده باشد، هنگامی که مالک اشتر را به حکومت مصر معیّن فرمود، این عهدنامه را نوشت.
۳. اینان وقتی اعلامیّه حقوق بشر را نوشتند، هر چه توانستند بر سر ملل دنیا، به خصوص ملل ضعیف و استعمار زده و محروم منّت گذارده و به آن افتخار کردند؛ در حالی که امام در اعلام این حقوق برای بشر به احدی منّت نمیگذاشت، و آن را انجام وظیفه میدانست.
۴. کسانی که اعلامیّه حقوق بشر را به دنیا عرضه داشتند، و خود را بنیانگذار آن (البتّه به دروغ) مع
آ موسوی مهر: رّفی نمودند، خودشان برای این اعلامیّه احترامی قایل نیستند؛ و در موقعی که پای منافعشان در بین باشد، موادّ آن را زیر پا میگذارند و به آن عمل نمیکنند.
امّا امام علیهالسّلام به شهادت تاریخ، خودش در عمل به این عهدنامه پیش قدمتر بود، و از موادّ آن هرگز تخلّف نفرمود.
منشور سازمان ملل حرف است
چون نیستش حقیقت و مبنایی
آوازه عدالت و آزادی
اسم است و هیچ نیست مسمایی
تا کی به جان و مال بشر دارند
این رهزنان حکومت و آقایی!
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1486309
@maktabn
📜بخشی از وصیتنامه #شهید حاج قاسم سلیمانی:
🔹خداوندا ! تو را سپاس که مرا قرن به قرن، از صلبی به صلبی منتقل کردی و در زمانی اجازه ظهور و وجود دادی که امکان درک یکی از برجسته ترین اولیائت را که قرین و قریب معصومین است، عبد صالحت #خمینی_کبیر را درک کنم و سرباز رکاب او شوم...
مکتب شهید سلیمانی
درامتداد مکتب امام خمینی( ره)
✅ @EMAM_COM
🆔️@maktabn