✅طلاب خواهر از حامیان اصلی واکسیناسیون عمومی هستند
🔸خانم دکتر زارعی رییس اداره مطالعات سیاسی و بصیرتافزایی حوزههای علمیه خواهران: طلاب خواهر در موقعیتهای مختلف حامی و پیرو ولایت فقیه بودهاند و در این مورد نیز در لبیک به ندای رهبر معظم انقلاب از واکسیناسیون عمومی حمایت میکنند.
🔸بانوان طلبه با درک مشکلات ناشی از همهگیری بیماری کرونا تابع دستورالعملهای بهداشتی هستند و دیگران را به این امر توصیه میکنند.
🔸یکی از الزامات آموزش حضوری رعایت دستورالعملهای بهداشتی و تزریق واکسن است که طلاب خواهر با پیروی از آنها شور و نشاط علمی، اخلاقی و معنوی را دنبال میکنند.
@maktabn
✅ واکسن نزدن ظلم به سیستم اجتماعی است
🔻استاد حوزه علميه خراسان
🔹 حجتالاسلام والمسلمین علی رضایی تهرانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه علمیه خراسان، در پاسخ به این سوال که «آیا حکومت میتواند مردم را مجبور به واکسن زدن کند یا خیر؟»، گفت: چون کسی که واکسن نزده، ناقل است و با واکسن نزدن، این مریضی ریشهکن نمیشود، و به عبارت دیگر واکسن نزدن اضرار به غیر و تعرّض به غیر است، که حرام شمرده میشود، بنابراین حکومت میتواند با راهکارهایی مردم را به سمت واکسن زدن تحریض و بلکه اجبار کند.
🔸ممکن است کسی واکسن نزده و در منزل یا باغ خود نشسته و قرار است که 20 سال از آنجا بیرون نیاید و کسی را هم به حضور نپذیرد که البته چنین فرضی محال است، خوب در این صورت اشکالی ندارد که واکسن نزند، اما وقتی در مترو، اتوبوس، بانک، پارک، مهمانی، عروسی، عزا و دیگر مکانهای عمومی، حضور دارد و دیگران را آلوده میکند، این امر نوعی اضرار به غیر است و او حق چنین کاری را ندارد.
🔹استاد حوزه علميه خراسان، واکسن نزدن را نوعی ظلم به سیستم اجتماعی کشور توصیف و ابراز کرد: افرادی که واکسن نمیزنند، به خاطر سرایت دادن مریضی به دیگران، در حقیقت به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر سیستم جفا میکنند. کسی که کرونا میگیرد، خوب به بیمارستان میرود و درمان میشود و میلیونها تومان روی کشوری که در وضعیت اقتصادی خوبی نیست، خرج میگذارد. ضمن اینکه ادامه بیماری مانع رونق بسیاری از کسب و کارها و در نتیجه مانع رونق اقتصاد کشور هم هست. طبیعی است که چنین کاری نه مرضیّ عقل است و نه مرضیّ شرع.
🔸نتیجه بحث اینکه، واکسن زدن لازم و یک واجب اجتماعی است؛ همانگونه که رهبر معظم انقلاب در عمل چنین کردند و واکسن «برکت» که یک واکسن ایرانی بود، زدند و دیگران را هم تشویق به این کار کردند تا زودتر این ویروس منحوس ریشهکن شود. بر این اساس، تشکیک بر این مسئله، اصلاً تشکیک غیرعقلانی به نظر میرسد، چون متخصصان عالم، مشهور قریب به اتفاقشان، ولو واکسن اضطراری و در شرایط فعلی را برای جلوگیری و پیشگیری و ریشهکن کردن بیماری، موثر میدانند و بر آن اتفاق نظر دارند و این اتفاق نظر، موضوع حکم وجوب را برای فقیه مهیا میکند.
@maktabn
⁉️متن شبهه: 👇👇👇
*تزریق واکسن کرونا واجب است یا حرام؟!*
فتوای رهبری:
تزریق واکسن کرونا تقلیدی نیست. مکلف باید به تشخیص خود عمل کند. اگر مکلف به تشخیص برسد که تزریق ضرر قابل اعتنا دارد، تزریق واکسن کرونا حرام است.
تلفن دفتر استفتائات احکام مقام معظم رهبری جهت پرسش و یقین به صحت مطلب فوق.
02164411
02537746666
✅پاسخ شبهه: 👇👇👇
⚠️ *لطفا حتما حتما توضیحات را تا انتها بخوانید:*
🔹 مطلب فوق، مطلب درستی است اما فتوای رهبری نیست. یعنی در منابع معتبر منتسب به رهبر انقلاب، چنین استفتاء و پاسخی وجود ندارد اما اگر شما با دفتر ایشان تماس بگیرید و بگویید تزریق واکسن تقلیدی است یا خیر، قطعا بر اساس مبنای فقهی ایشان پاسخ منفی خواهند داد. اما فتوایی در این زمینه وجود ندارد.
💠 *توضیح بیشتر:*
🔹به طور کلی مرجع تقلید نمیتواند در مسائل جزئی و موضوعات احکام فتوا بدهد، مثلا مرجع تقلید نمیتواند فتوا بدهد که لکه قرمز رنگ روی لباس شما نجس است یا نجس نیست.
🔹اما او میتواند اینگونه فتوا بدهد که اگر لکه قرمز رنگی روی لباس شما بود و شک داشتید که خون است یا نه، آن لکه نجس نیست.
➕در مسئله واکسن هم همینطور است. به طور کلی چیزی که برای انسان ضرر قابل توجهی داشته باشد، پرهیز از آن لازم است و چیزی که برای سلامتی و نجات از مرگ ضروری باشد هم استفاده از آن لازم است.
♦️ *اما تزریق واکسن کرونا واجب است یا حرام؟! بستگی به تشخیص خودتان دارد.*
🔹 تا اینجا، مربوط به زمانی است که یک مسئله تبدیل به قانون عمومی کشور نشده است. اگر مسئله تزریق واکسن کرونا توسط حکومت جمهوری اسلامی، ضروری اعلام شود، تزریق آن واجب است و رهبر انقلاب در این زمینه فتوای صریح دارند:
🔴 سؤال: اگر طبق مقررات زدن واکسن الزامی شود، تکلیف چیست؟
🔵 جواب: اگر حکومت اسلامی با ملاحظه مصالح عمومی کشور، مقرراتی را اعلام کند، همه باید عمل کنند.
@maktabn
*🎋بیهوده نیست خیل گـدا دارد این حـــرم*
*🎋حال و هوای کرببـلا دارد این حــــرم*
*میــلاد سیـــد الکریـم حضـــرت عبدالعظیـــم حسنــی تبریــک و تهنـیت باد🌸*
@maktabn
الامام الهادي عليه السّلام :
یااباحَمّاد ! إذا أشكَلَ عَلَيكَ شَىءٌ مِن أمرِ دينِكَ بِناحِيَتِكَ ، فَسَلْ عَن عَبدِالعَظيمِ بنِ عَبدِالله ِالحَسَنِيِّ وَاقرئهُ مِنّیِ السَّلامَ.
☆☆☆☆☆
امام هادى عليه السلام به حمّاد رازى فرمودند: هرگاه در منطقه خود در كار دين به مشكلى دچار شدى ، آن را با عبد العظيم حسنى(ع) در ميان بگذار وسلام مرا به اوبرسان.
مستدرك الوسائل ( نوری)، ج 17 ، ص 321
@maktabn
قال رسول الله صلي الله عليه و آله :
العُلَماءُ اُمَنَاءُ الله ِعَلى خَلقِهِ.
☆☆☆☆☆
پيامبر اکرم(ص) :
عالمان ، امينان خداوند بر
آفريده هاى اويند .
ميزان الحكمه (ری شهری)، ، ص 13921 .
🌺🌸🌺🌸🌺
قال الصادق عليه السّلام :
اِذا کانَ یَومُ القِیامَه بَعَثَ اللهُ عَزَّوَجّلَّ العالِمَ وَ العابِدَ، فَاِذا وَقَفَا بَینَ یَدَی اللهِ عَزَّوَجَلَّ قیلَ لِلعابِدِ: اِنطَلِق اِلَی الجَنَّه، وَ قیلَ لِلعالِمِ : قِف، تَشَفَّع لِلنّاسِ بِحُسنِ تَادیبِکَ لَهُم.
☆☆☆☆☆
امام صادق(ع):
چون روز قیامت شود، خدای عزوجل عالم و عابد را برمی انگیزد؛ وقتی که آن دو در پیشگاه خدای عزوجل می ایستند، به عابد گفته می شود: به بهشت برو و به عالم گفته می شود: بایست و به سبب آن که مردم را نیکو تربیت کردی، برایشان شفاعت کن.
علل الشرايع، (صدوق) ،394.
@maktabn
..عَن بَعضِ اَهلَ الرّی :
دَخَلتُ عَلی اَبِی الحَسنِ اَلعَسکَریِّ (ع) ؛ فَقالَ اَینَ کُنتَ؟ قُلتُ: زُرتُ الحُسَینَ (ع). قالَ اَمَا
اِنَّكَ لَو زُرْتَ قَبْرَ عَبْدِ الْعَظيمِ عِنْدَكُمْ لَكُنْتَ كَمَنْ زارَ الحسينَ بْنَ عَلىٍّ عَليهماالسَّلام.
☆☆☆☆☆
مردی ازاهالی ری نفل می کند که به خدمت امام عسکری(ع) رسیدم.فرمود : کجابودی؟گفتم :به زیارت حسین (ع) رفته بودم.فرمود:
آگاه باش! اگر قبر عبدالعظيم حسنی(ع) را كه پيش شماست زيارت مى كردى، همچون كسى بودى كه حسين بن على (ع) را زيارت كرده است.
بحارالأنوار(مجلسی)، ج 99، ص 268.
@maktabn