هدایت شده از طاقدیس سبز سلامت
https://eitaa.com/joinchat/775094968Cbc0dba1100
هم اندیشی اساتید و مهندسین انرژی (معماری، سازه، برق ، مکانیک، شهرسازی، لندسکیپ و انرژی) در خصوص مبحث 19 مقررات ملی ساختمان: اهرم های اجرایی کردن مبحث در شهر تهران/ باورها/ افق/ راهبرد/ خلا/ روشهای اجرایی عایق کاری/ اسفنجی کردن سطوح/ معماری سبز و سالم و پایدار/ سندروم ساختمان و شهر بیمار/ آلاینده ها/ تهویه طبیعی و ...❄️☁️⛅️⛅️🌤☀️🌈❤️👌👌🙏
هدایت شده از طاقدیس سبز سلامت
امکانش هست در گروه ما عضو شوید و دوستانتون هم دعونپت کنید؟
https://eitaa.com/joinchat/2391867963Cfd0c401804
فضا، مکان و معماری کسب و کار روستایی
فقط رشته های معماری، سازه، شهرسازی، کار آفرینی و روستایی (اساتید، نخبگان و تولید کنندگان روستا)
با تشکر🌺🙏🌺🙂
هدایت شده از طاقدیس سبز سلامت
23.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تولید آب باران با دستگاههای پیشرفته در دانشگاه خوراسگان اصفهان.... بجای دعای باران میتوان از این دستگاه استفاده کرد و کارهای بزرگتری را از خدا خواست.... خدای ما بزرگتر از خدای بردگان است. خدای ما خدای عشق است و زیبایی🙏🌱🙏
مبحث 19 ساده و خلاصه سازی شده آپارتمانهای شهر تهران:
الف- عایق کاری نما های اصلی و جانبی ساختمان:
1- اگر 8 سانت یونولیت در نمای ساختمان کار کنید نیاز به هیچ دیوار دیگری ندارید و با یک نازک کاری ساده (مثلا با مش پلاستیکی و گچ یا کناف) می توانید مجوز مبحث 19 را بگیرید و از نازک کردن دیوار خارجی ساختمان خود لذت ببرید.
2- اگر درصد زیادی از نما کاذب کاری شود، 1 سانت از این ضخامت را پوشش می دهد و نیاز به 7 سانت عایق کاری خواهید داشت.
3- پرلیتی کردن ملاتها و اندود ها و استفاده از 3 سانت گچ پرلیتی/ پلیمیری در اندود داخل و ملات بین سفال و سیمان سفید پرلیتی و استفاده از پرلیت درشت دانه در نمای سیمانی بجای ماسه و در دوغاب سیمان (نسبت اختلاط مهم است و بایستی مهندسی شود) می تواند 1 سانت ضخامت یونولیت را پوشش دهد و به ضخامت 6 سانت برسید.
4- حذف پل حرارتی: عایق کاری حرارتی تیر ستون بتنی می تواند 3.5 سانت ضخامت یونولیت را کاهش دهد. برای این کار بایستی تیرها نسبت به نما 5 سانت عقبتر کار شود و لبه آن با یک نبشی یا دال بتنی به ضخامت 10 سانت پوشش داده شود و جلوی تیر و بالای دیوارها (محل اتصال دیوار به سقف) 5 سانت یونولیت شود. همچنین ستونها بایستی طبق نقشه سازه در طبقات نسبت به نما عقب نشینی کرده و کوچک شده و جلوی آن عایق 3 طرفه شود و این عایق تا پشت وال پست منقطع به ضخامت 5 سانت اجرا گردد. در این صورت فشرده شدن یونولیت زیر عایق بلا مانع می باشد و می تواند ضخامت آن تا 3 سانت کاهش یابد. دیوارهای بتنی نیز میتوانند بعنوان دیوار ترومپ مطرح شده و یا کلا عایق شوندو در اینصورت بایستی اتصال دیوار با سفت کاری توسط یونولیت قطع شود. (انقطاع و کاهش اتصال سطوح بتنی و سفت کاری = حذف و کاهش پل حرارتی)
5- در صورت بکار بردن تمامی تمهیدات بالا تنها نیاز به 2.5 سانت یونولیت می باشد. که این 2.5 سانت یونولیت معادل 20 سانت سفال و 8 سانت لیکا (بلوک اتوکلاو / هبلکس) خواهد بود. در صورت استفاده از بلوک سیمانی بایستی حتما عایق کاری حرارتی انجام شود و استفاده از بلوک سیمانی در مبحث 19 تجویز نمی شود. (مگر اینکه در روشهای موازنه ای با تقویت پنجره ها و استفاده از شیشه نانو کم گسیل بتوان به مقادیر مجاز مبحث 19 دست یافت.)
6- دیوارهای مجاور درز انقطاع اگر درز انقطاع کامل بسته باشد و همسایه مجاور نیز مسکونی باشد، حساسیت سایر دیوارها را ندارد و اگر ماسونری است می تواند طبق مبحث 4 ضخامت معمول (20) داشته باشد و عایق کاری نیز نشود. دیوارهای مجاور پاسیو و راه پله، اگر این فضاها به خوبی بسته شده و کوران هوایی نداشته باشد می تواند تا نصف دیوارهای دیگر عایق شود.
ب-عایق کاری حرارتی بام و سقف پیلوت:
7- ضخامت یونولیت در بام با سقف تیرچه یونولیت بین 6 الی 9 سانت در بام با سقف تیرچه بلوک (غیر از تیرچه یونولیت و فاقد عایق حرارتی) بین 9 الی 12 سانت می باشد. مقادیر کوچکتر در صورت حل پل حرارتی مطرح خواهد بود.
8- ضخامت یونولیت در سقف طبقه پیلوت با سقف تیرچه یونولیت بین 5 الی 9.5 سانت در پیلوت با سقف تیرچه بلوک (غیر از تیرچه یونولیت و فاقد عایق حرارتی) بین 8 الی 12.5 سانت می باشد. سایر سقفها (بجز بام و پیلوت) نیاز به عایق ندارند.
9- درصورت پوشش درصد زیادی از سقف توسط سقف کاذب، به اندازه 1 سانت ضخامت یونولیت کاهش می یابد.
10- هر 2 سانت فوم بتن سبک معادل 1 سانت یونولیت و هر 5 سانت فوم بتن سنگین معادل 1 سانت یونولیت مقاومت حرارتی دارد. (وزن قطعه 10 در 10 در 10 سانت خشک فوم سبک کمتر از نیم کیلو و سنگین بیش از 1 کیلو می باشد.)
مبحث 19 ساده و خلاصه سازی شده آپارتمانهای شهر تهران:
ج- عایق کاری درها و پنجره ها:
11- در محاسبه نمای یک آپارتمان روتین نمونه مشخص شد 12% نما از تیر بتنی با پرت حرارتی 21% و 8% آن از ستون بتنی با پرت 14% و در جمع پرت بتن 35% بود. 60% نما از سفال با پرت 21% (معادل پرت تیر) و 44% پرت مربوط به 20% شیشه استاندارد بود. بنابراین کاهش پرت حرارتی شیشه می تواند تا نیمی از راه عایق کاری حرارتی را هموار سازد. طراحی پنجره به دو عامل نور (گرمایش، سرمایش و روشنایی) و تهویه (خنک کردن، سلامت) بستگی دارد.
12- پنجره های فلزی و آلومینیوم و آلومنیوم ترمال بریک با شیشه دو جداره ساده پر شده با هوا مجوز مبحث 19 جدید را نمی گیرد. (مگر در موازنه ای با عایق کاری بیشتر دیوارها حل شود.)
13- پنجره های یوپی وی سی و چوبی در صورتی مجوز مبحث 19 را می گیرد که فاصله فریم ها (اسپیس شیشه) بیش از 1 سانت شود. در اینصورت با وجود ضخامت 6 میل شیشه خارجی و 4 میل شیشه داخلی، ضخامت کل حداقل 2 سانت خواهد بود.
14- در صورت افزایش اسپیس شیشه از 6 میلی متر به 10 میلی متر ( و استفاده از سوپر اسپیسر) میزان عایق بودن آن تا 12% افزایش می یابد. این موضوع می تواند پرت کل نما را تا 5% کاهش دهد.
15- در صورت افزایش تعداد پنجره ها در مرمت بناهای قدیمی (فلزی) و استفاده از یک پنجره یو پی وی سی جدید، مقاومت پنجره تا دو برابر افزایش یافته و پرت حرارتی آن نصف می شود.
16- شیشه باید حداقل نصف نور مرعی را وارد کند ولی نور فرابنفش یوی وی را وارد نکند. استفاده از برچسبهای ضد امواج وای فای و ضد یو وی روی شیشه های قدیمی (مرمت بنا) می تواند تا 30% پرت حرارتی شیشه را کاهش دهد. همچنین در صورت تایید کمیته نما در نماهای رو به حیاط ساختمان می توان از شیشه های رفلکت کم رنگ (بزنزه انعکاسی کم رنگ) نیز استفاده نمود به شرط آنکه تا 50% نور از آن عبور کند.
17- هر چه فاصله بازشو پنجره ها بیشتر باشد کوران هوا و تهویه بهتری خواهیم داشت و در فصول گرم و برای زدودن آلودگی ها و بیماری ها (سندورم ساختمان بیمار مفید خواهد بود.) بازشو در ضلع جنوب و رو به باد بهتر است به سمت داخل و در ضلع شمال و پشت به باد به سمت خارج طراحی شود. (فشار مثبت و منفی)
18- هرچه ارتفاع طبقه بیشتر باشد، نفوذ نور بیشتر و تهویه و سلامت فیزیکی (بالا رفتن آلاینده ها) و روانی (حس بهتر بزرگ بودن فضا) بهتر خواهد شد ولی حجم فضا بیشتر شده و گرمایش سرمایش سخت تر خواهد شد.
19- استفاده از شیشه کم گسیل در پنجره های آلومینیوم ترمال بریک می تواند مقاومت آن را تا حد مجاز افزایش دهد. در مورد پنجره های پی وی سی نیز می تواند پرت آن را تا 30% کاهش دهد. هر چه فاصله بین شیشه ها بیشتر باشد، کم گسیل کردن اثر بیشتری خواهد داشت. برای فضاهای بزرگ با حجم بیش از 50 متر مکعب (پذیرایی، نشیمن) سرمایش گرمایش سخت تر و داشتن شیشه کم گسیل الزامی تر می باشد. همچنین در اقلیم سرد، سمت سر ساختمان (نماهای در سایه مثل نماهای شمالی و شرقی) و در اقلیم گرم سمت گرم ساختمان (نماهای در آفتاب مثل نمای جنوبی و غربی) نماهای بحرانی بوده و برای کم گسیل تر کردن مناسب تر می باشد.
20- طراحی معماری، هوشمند سازی، لندسکیپ، تاسیسات مکانیکی و برقی، روف گاردن، استفاده از درختان 4 فصل و خزان دار در نقاط مناسب، حوض، پاسیو تهویه شونده، دیوار ترومپ و مواد تغییر فاز دهنده و سیستمهای تجدید پذیر و سبک زندگی تاثیر بسیاری در صرفه جویی دارد که فعلا جامعه ساخت و ساز کمتر به آن آشنا است و تجربه نشده است. بنابراین در این دو صفحه مختصر بدان پرداخته نشد این متن ایرادات زیادی دارد و بایستی با مشورت اساتید و بزرگان ویرایش و اصلاح گردد.
با تشکر و عرض ادب و احترام
مرتضی ملکی
هدایت شده از Reza Ashofteh
#آموزش_معماری
✍🏼سلسله کارگاه زبان #معماری_ایرانی
سعی دارد تا سواد خواندن ( تحلیل) و نوشتن (طراحی) به این زبان را به ما #آموزش دهد.
🔺مدرسه معماری ایرانی برگزار میکند:
▪️عناوین کارگاهها:
- طراحی با زبان تاریخی معماری ایران: فصل اول طراحی #خانه
- طراحی با زبان تاریخی معماری ایران: طراحی #مدرسه
- دستگاه شناسی معماری ایرانی
- دستور زبان معماری ایرانی
- زبان و لهجههای محلی در معماری
👤اساتید:
- استاد غلامحسین معماریان
- استاد فرامرز پارسی
- استاد سیدامیر حسینی
🔸جهت کسب اطلاعات بیشتر به ما در صفحات مجازی پیام دهید و یا با شماره ۰۲۱۶۶۴۸۴۰۰۶ تماس حاصل فرمایید.
#ترابیران
*فراخوان ارسال آثار کارشناسی*
همکار محترم
کارشناس رسمی *استان تهران*
با سلام و احترام،
*ضمن عرض تبریک* اخذ پروانه *اولین نشریه علمی تخصصی با عنوان «کارشناس رسمی»* از شما کارشناس فرهیخته دعوت می گردد نسبت به ارسال آثارعلمی،پژوهشی،کارشناسی و هرگونه پیشنهاد به ایمیل دبیرخانه نشریه به آدرس karshenasanrasmi@andishehmoein.academy جهت *چاپ اولین شماره نشریه* در اسرع وقت اقدام فرمایید.
ارادتمند
هدایت شده از طاقدیس سبز سلامت
«Thermal Camera Effect» را در بازار اندروید ببین:
http://cafebazaar.ir/app/?id=ef.eflatun.thermalcamera&ref=share
سلام
این نرم افزار افکت دوربین حرارتی به شما میده....
یعنی میتوانید با موبایل خودتون بحث پل حرارتی را احساس کنید و ببینید....
البته موبایل من قدیمیه و حسگر گرما نداره و این نرم افزار هم در حد افکت و احساس هستش....
ولی فکر کن اروپایی ها و آمریکایی ها و چینی ها که عینک و دوربین حرارتی دارند چقدر راحت مباحث انرژی را درک و دریافت میکنند.🙏🌱🙏
توصیه میکنم این دوربین را نصب کنید و باهاش یک مقدار عکس برداری و فیلم برداری کنید.
جالبش اینه که شیشه ها را گرم و قرمز نشان میده و آدم حس میکنه گرما داره خارج میشه🌱🙏🌱