شب گذشته هنگامی که یکی از مبلغان طرح امین حوزه علمیه استان تهران در حال گندزدایی از معابر سطح شهر بوده، با مزاحمت فردی برای خانمی مواجه میشود و وقتی به آن فرد تذکر می دهد، فرد مزاحم که بعدا معلوم میشود مست بوده با چاقو به صورت طلبه زده و متواری می گردد. به لطف خدا به چشم طلبه جهادی آسیبی نرسیده و اقدامات پزشکی جهت درمان ادامه دارد.
#مدافعان_سلامت
#مدافعان_غیرت
کانال رسمی معاونت تبلیغ استان تهران
https://eitaa.com/mttehran
پرسش : وظايف مسلمانان در زمان غيبت امام عصر (عج) چيست؟👇
پاسخ :دين اسلام، كامل ترين و آخرين دين الهى است كه از سوى خداوند متعال و توسط پيامبر اسلام(صلى الله عليه وآله) براى هدايت انسان ها به سوى كمالات دنيوى و اخروى، ابلاغ شده است، ولى ختم نبوت، به معناى ختم رهبرى و امامت نيست; زيرا، وجود تكليف، مستلزم وجود حجّت الهى بر روى زمين است. به همين دليل، بعد از پيامبر اكرم(صلى الله عليه وآله)امامان معصوم، عهده دار هدايت انسان ها هستند. اميرالمؤمنين على(عليه السلام)مى فرمايد: «هرگز، روى زمين، از قيام كننده اى با حجّت و دليل، خالى نمى ماند، خواه ظاهر و آشكار باشد، خواه بيمناك و پنهان. -چنين است- تا دلائل و اسناد روشن الهى، از بين نرود و به فراموشى نگرايد.».[1]
طبق فرمايش حضرت على(عليه السلام) حجّت الهى، هميشه روى زمين هست و با وجود امام و حجّت الهى و دين اسلام، بايد به تكاليفى كه از سوى دين ابلاغ شده، عمل شود. بنابراين، از اين لحاظ، مردم دوره ى غيبت، از حيث مكلّف بودن به تكاليف اسلامى، با مردم دوره ى حضور امام، هيچ فرقى ندارند و بايد به همه ى تكاليف اسلامى كه اصطلاحاً، فروع دين ناميده مى شوند، عمل كنند، لكن در دوره ى غيبت و مستور بودن امام(عليه السلام) برخى از تكاليف، به دليل مستور بودن امام، اهمّيّت بيش ترى مى يابد، به گونه اى كه برخى از مؤلّفان، تعداد اين تكاليف را هشتاد مورد دانسته اند.[2] چون تبيين همه ى آن ها در اين موجز نمى گنجد، به تعدادى از مهم ترين اين وظايف اشاره مى شود:
1. شناخت و معرفت حجّت خدا
مهمّ ترين وظيفه اى كه هر شيعه بر عهده دارد، كسب معرفت نسبت به وجود مقدس حجة الله و امام عصر (عج) است. پبامبر(صلى الله عليه وآله) مى فرمايد: «مَن مات و لم يعرف إمامَ زمانه مات ميتة جاهلية;[3] هر كس بميرد و امام زمانش را نشناسد، به مرگ جاهليت مرده است». چون در عصر ما، امام(عليه السلام) غايب است، پس شناخت آن، همّت بيش ترى را مى طلبد و بدون ترديد، مقصود از شناختى كه پيامبر(صلى الله عليه وآله)تحصيل آن را براى هر كس واجب دانسته، شناخت سطحى نيست، بلكه ما بايد امام عصر خود را آن چنان كه هست، بشناسيم، به گونه اى كه اين شناخت، موجب در امان ماندن ما از شبهه هاى ملحدان و مايه ى نجاتمان از اعمال گمراه كننده ى مدّعيان دروغين و رسيدن به سعادت دنيوى و اخروى باشد.
2. تهذيب نفس و كسب فضايل اخلاقى
وظيفه ى مهم ديگرى كه هر شيعه بر عهده دارد، تهذيب نفس و آراستن خود به اخلاق نيكو است. چنانچه امام صادق(عليه السلام) در روايتى مى فرمايد: «... قال: من سر ان يكون من اصحاب القائم فلينتظر و ليعمل بالورع و محاسن الاخلاق;[4] هر كس دوست دارد از ياران امام مهدى (عج) باشد پس منتظر (ظهور آن حضرت) باشد و به پرهيزگارى و اخلاق نيكو عمل كند...».
توصيه به پرهيزكارى در عصر غيبت، نه تنها در كلام معصومان قبل از امام زمان(عليه السلام)آمده، بلكه در توقيعات هم ذكر شده است. در يكى از اين توقعيات، امام (عج) مى فرمايد: «پس تقواى الهى پيشه كنيد و به امر ما تسليم شويد و امر را به ما واگذاريد كه بازگشت به سوى ما است...».[5]
مسئله ى تهذيب نفس و دورى گزيدن از گناهان و اعمال ناشايست، به عنوان يكى از وظايف منتظران در عصر غيبت از چنان اهمّيّتى برخوردار است كه در توقيع شريفى كه از ناحيه ى مقدسه امام زمان (عج) به شيخ مفيد صادر گرديد، اعمال ناشايست و گناهانى كه از شيعيان سر مى زند، يكى از اسباب طولانى شدن غيبت و دورى شيعيان از توفيق ديدار، شمرده شده است.[6]
3. انتظار فرج
همان گونه كه از امام صادق(عليه السلام) نقل شد، هر كس كه دوست دارد از ياران امام باشد، بايد منتظر باشد. بنابراين، يكى از وظايف مردم در دوره غيبت، انتظار فرج امام مهدى (عج) است. پيامبر(صلى الله عليه وآله)مى فرمايد:
أفضل أعمال أُمتي انتظار الفرج من الله عزّوجل;[7] برترين اَعمال امّت من، انتظار فرج (حضرت مهدى) از نزد خداوند عزوجل است.
آن چه از احاديث مذكور استفاده مى شود، اين است كه ما، در عين عمل به تكاليف دينى خود، هميشه بايد منتظر ظهور امام زمان(عليه السلام) باشيم و از رحمت واسعه ى الهى نااميد و مأيوس نگرديم. همين انتظار، خود، وظيفه اى است مستقل كه دوره ى غيبت را به دوره ى تلاش براى رسيدن به دوره ى حكومت سراسر عدل امام مهدى (عج) تبديل مى كند و ضعف و سستى و نااميدى را از جامعه ى اسلامى دور مى سازد.
[1]. شرح نهج البلاغه، ج 18، ص 347، حكمت 143.
[2]. ميرزا محمدتقى موسوى اصفهانى، مكيال المكارم فى فوائد الدعاء للقائم، ج 2، ص 104.
[3]. محمدباقر مجلسى، بحارالأنوار، ج 8، ص 368 و ج 32، ص 333.
[4]. بحارالانوار، ج 52، ص 140.
[5]. مكيال المكارم فى فوائد الدعاء للقائم، ج 1، ص 308.
[6]. همان، ج 53، ص 177.
[7]. همان، ج 52، ص 128
قالَ الباقِرُ عليه السلام
🌼 اَلْجَنـَّةُ مَحْفـُوفَةٌ بِالْمـَكارِهِ وَ الصَّبْرِ،
فَمَنْ صَبَرَ عَلَى الْمَكارِهِ فى الدُّنيا دَخَلَ الْجَنَّةَ،
🌼 وَ جَهَنـَّمُ مَحْفـُوفَةٌ باللَّذّاتِ وَ الشـَّهَواتِ،
فَمَنْ اَعْطى نَفْسَهُ لَذَّتَها وَ شَهْوَتَها دَخَلَ النّارَ. ;
💐💐💐
امام باقر عليه السلام فرمود
🌼 بهشـت، آميخته به ناگوارى ها وصبر است.
هركس در دنيا بر ناملايمات و سختى ها شكيبايى كند، وارد بهشت مى شود.
🌼 دوزخ هم آميخته به كامجويى ها و خواسته هاى دل است.
هر كس به لذّت جويى ها و خواهشهاى دلش جواب مثبت بدهد،
وارد آتش جهنم مى شود.;
اصول كافى، ج 2، ص 89
🌿🌸🌿🌸🌿
:
🍀🌲🍀🌲🍀
رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله :
إنّ أقرَبَكُم مِنّي غَدا وأوجَبَكُم عَلَيَّ شَفاعَةً :
💚 أصدَقُكُم لِسانا
، 💚وأدّاكُم لِلأمانَةِ ،
💚وأحسَنُكُم خُلُقا
، 💚وأقرَبُكُم مِنَ الناسِ .
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :
همانا نزديكترين شما به من در فردا [ى قيامت]
و سزاوارترين شما به شفاعت من ،
🌼 راستگوترين
،🌼 امانتدارترين ،
🌼خوش اخلاق ترين،
🌼و نزديكترين شما به مردم است
.
الأمالي للصدوق: 598/826 .
🍀🌾🍀🌾🍀🌾