فیش مناجات شبهای قدر.pdf
1.61M
#اختصاصی_مناهج
🌀 فیش مناجات شبهای قدر
هشتگ یافتن دیگر سخنرانیها:
#سخنرانی_رمضان
🔴 مؤلف: در بخش امام حسین(ع) ظاهراً ماجرای امام حسین و شمر، سندیت و اعتبار ندارد؛ از بیان این قسمت صرف نظر کنید.
#شب_قدر
#مناجات
#مناهج
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
🔴 خاک بر سر کسی که در حوزه به دنبال مقام و منصب باشد 🔻 استاد محمدجواد فاضل لنکرانی روز گذشته در ا
🌀 از فقه فردی تا اخلاق و تقوای فردی
علی مهدوی
1️⃣ «افتاء و اخذ خمس برای هر مجتهدی جایز است.»
2️⃣ «از مجتهد غیر اعلم نیز میتوان تقلید کرد.»
🔹 اندک تأملی در دو گزاره فوق برای هر انسان منصف و دوراندیشی دهها سؤال بوجود خواهد آورد و نه تنها سؤال، بلکه زمینهساز سراسیمگی از بحرانی نوپیدا در جهان تشیع خواهد شد. اگر قرار باشد مجتهدین از سیره سلف صالح عدول کنند و هریک افتاء و اخذ خمس را برای خود جایز برشمارند، آیا دیگر قدرتی برای مرجعیت شیعی باقی خواهد ماند؟ چه چیزی بدتر از تکثر مرجعیت برای تضعیف نهاد مرجعیت؟ اینها نه تهمت است و نه افترا! اینها آیندهاندیشی است و پیشگیری از خطری بزرگ.
🔹 بله فقه فردی میگوید: هر مجتهدی جایز است ادعای مرجعیت کند، خمس بگیرد و فتوا دهد. اخلاق فردی هم میگوید: کاری به هیچ مجتهدی نداشته باشید؛ هرکسی آزاد است اعلام مرجعیت کند و اگر به وی انتقادی کردی یا نسبت به آینده به وی تذکر دادی، این دخالت در کار دیگران است.
🔹 اما نه فقه نظام و نه اخلاق اجتماعی و نه حتی سیره متداول سلف گرانقدر، هیچیک جواز گزارههای فوق را ثابت نمیداند. اخلاق و تقوای اجتماعی، هر انسان مؤمنی را مکلف میداند که نسبت به آینده تشیع هوشیار باشد و تذکر دهد که اگر اینچنین نکند از دستور «کلکم راع و کلکم مسؤول» تخطی کرده است. آیتالله مکارم شیرازی، آیتالله شبزندهدار، دیگر اعضای جامعه مدرسین بارها تذکرات مختلفی دادهاند مبنی بر تعطیلی دفاتر مراجع تقلید متوفی، رعایت احتیاط و عدم اخذ خمس توسط بیوت ایشان؛ چراکه اخلاق حقیقی رعایت این موارد و پرهیز از ورود به دایره مرجعیت است؛ مگر در شرایط خاصی که مطابق سیره سلف صالح است. آیا این دستورات اخلاقی بزرگان لازمالاجرا نیست؟!
🔹 فارغ از همه این حرفها اگر فرزند هر مرجعی پس از ارتحال آن مرجع اقدام به استمرار بازبودن دفاتر کند، این هم گزینه دیگری است که پیامدهای بسیاری دارد. مردم از اینکه حوزه از درون خود، دست به تذکر و اصلاح بزند هیچ ملول و ناراحت و زده نخواهند شد؛ اما از اینکه حس کنند بنیاد استوار مرجعیت از مدار سابق خود خارج شده و در حال تبدیل به نهادی موروثی است، بسیار احساس پریشانی میکنند که مبادا اعلمیت و اصلحیت نیز چون امور ملوکانه موروثی شود!!
🔹 نگارنده باز تأکید میکند که هیچیک از این سخنان به معنای افترا نیست؛ بلکه همه از سر دغدغه آینده تشیع است؛ آیندهای که بزرگان نیز بارها پدرانه و مشفقانه نسبت به آن هشدار دادهاند؛ اما هشدارها و تذکرات کارگر نیفتاده و دغدغهها باقی است. سؤالاتی که هیچ جواب قانعکنندهای تابحال بدان داده نشده است. پس بهتر است بجای عصبانیت و پرخاش با استدلال و منطق به این سؤالات پاسخ مناسب داده شود.
〰〰〰〰〰
🗂 پرونده #سودای_مرجعیت
#اخلاق
#مناهج
@Manahejj
سخنرانی و فیش منبر رمضان سه شب هفتم.pdf
2.25M
#اختصاصی_مناهج
🌀 محتوای سه سخنرانی دیگر ویژه لیالی شهادت حضرت امیرالمومنین(ع)
🔹 عنوان سخنرانی شبهای رمضان: «نعمت و برکت در پرتوی زندگی مؤمنانه»
هشتگ یافتن دیگر سخنرانیها:
#سخنرانی_رمضان
📌 دیگر محتوای سخنرانی منتشر نخواهد شد.
#اقدام_عملی_گام_دوم_انقلاب
#تبلیغ_اقتصادی_رمضان
#مناهج
@Manahejj
🌀 لوازم مرجعیّت
📝 سیره سلف صالح
🔰 آیتالله سید محمد فشارکی
🔹 هنگامی که برای قبول مرجعیت، به آیتالله سید محمد فشارکی قدسسره مراجعه کردند، فرمود: «من، شایستهی مرجعیّت نیستم؛ زیرا، ریاست شرعی، به جز علم فقه و شناختِ احکام، امور دیگری از قبیلِ آگاهی از مسائل سیاسی و شناختن موقعیّت امور جاری و موضعگیریهای درست در هر کار را نیز لازم دارد و اگر من در این کار دخالت کنم، به تباهی کشیده میشود. برای من، غیر از #تدریس، کار دیگری جایز نیست».
و بدینگونه این عالمِ نَفْس کُشته، مردم را به میرزا محمد تقی شیرازی ارجاع میدهد.
منابع: بیدارگران اقالیم قبله، صص ۱۲۶-۱۲۷؛ فوائد الرضویة، ص۵۹.
📌 مناهج:
هنوز که هنوز است عدهای فکر میکنند به صرف تبحر علمی، توان مرجعیت دارند؛ غافل از اینکه علمیت فقط یک گزینه برای عهدهداری مرجعیت است.
〰〰〰〰〰
🗂 پرونده #سودای_مرجعیت
#لوازم_مرجعیت
#مناهج
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
🔴 خاک بر سر کسی که در حوزه به دنبال مقام و منصب باشد 🔻 استاد محمدجواد فاضل لنکرانی روز گذشته در ا
📠 نظر کاربران
💬 محمدرضا نکویی:
۱) مردم از حوزهای گریزان میشوند که به دبیر قدیمی ترین تشکیلاتش اجازه انتقاد ناصحانه به یک مقام دینی داده نشود.
۲) حوزهای که در آن توصیههای مراجع عظام تقلید توسط بر خی درس خارجگوهای جوان به آسانی بر زمین میماند و اگر بدنه حوزه اعتراض کند با مشت آهنین مواجه شود در پوشش مخملین «اخلاق»!
۳) مردم دوست ندارند که وقتی رهبر کشورشان و مراجع تقلیدشان بارها بر تعطیلی یک شبکه اجتماعی پرآسیب تأکید فراوان فرمودهاند، همان زمان یک استاد نسبتا مشهور قم از همان شبکه اجتماعی تمجید کند و وزیر مربوطه را در آغوش کشد در حالی که کارشکنی کرده و از اجرای قانون طفره میرود.
۴) مردم از حوزهای که در لبیک به نیازهای روز خرد و کلان جامعهشان تعلل دارد دلزده خواهند شد.
📌 مناهج: دیگر کاربران نیز میتوانند نظرات خودشان را ارسال کنند.
〰〰〰〰〰
🗂 پرونده #سودای_مرجعیت
#نظر_اعضا
#مناهج
@Manahejj
🌀 لوازم مرجعیّت
📝 تبحر در سیاست و آگاهی به زمانه
🔰 مقام معظم رهبری
🔹 ما در طول تاريخ تشيع، به خاطر عدم آگاهى علما از حقايق جريانات دنيا، خيلى ضربه خورديم؛ بخصوص در دويست سال اخير كه دنيا شكل جديدى پيدا كرد و استعمار پديد آمد و سياستها عوض شد و دولتهاى اروپايى وارد ميدان سياست جهانى شدند و به كشورهاى اسلامى تعرض كردند.
🔹 هرگاه ما عالِم دين و تقىّ و باهوش و زرنگ و دقيقى مثل #ميرزاى_شيرازى و #شيخ_انصارى داشتيم، از شر دشمن محفوظ مىمانديم و برنده بوديم؛ ولى آنجا كه قدرى غفلت و ناآگاهى در كار بوده است، ضرر مىكرديم، كه آن ضرر، به يك نفر و يك حوزه و يك مجموعه و يك شهر و يك سال و چند سال محدود نمىشد؛ بلكه در برخى موارد اثرش تا پنجاه سال تمام، جامعه اسلامى را تحت فشار قرار مىداد.(۲۰ تیر ۱۳۶۸)
🔹 ما عالم ملاى محقق شجاع بهدردبخورى از لحاظ شخصى را مىبينيم كه به خاطر نداشتن فكر سياسى، يكجا وجودش بايد مفيد واقع مىشده، اما مفيد واقع نشده است؛ يكجا نظرى داده، كه آن نظر برخلاف است؛ يكجا در مورد فردى تشخيصى داده، كه آن تشخيص، تشخيص غلطى است و موجب اشتباهات بزرگى در اين باب شده است. وقتى ما به فكر سياسى اهميت نداديم، اينگونه خواهد شد. عالم دين، بايستى فكر سياسى روشن و زنده و متناسب با لحظهى حال داشته باشد.(۳۱ شهریور ۱۳۷۰)
📌 مناهج:
همین پیچیدهبودن دنیای امروز است که حضرت امام(ره) را وا میدارد شرایط سنگینی برای مرجعیت در نظر بگیرند و صرفا اکتفا به آگاهی فقهی افراد را کافی ندانند.(رجوع به منشور روحانیت)
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 پرونده #سودای_مرجعیت
#لوازم_مرجعیت
#مناهج
@Manahejj
🌀 ادعاهایی که رنگ باخت
🎙 مصاحبه با استاد سید محمد واعظ موسوی «از عناصر اصلی نشست اساتید»
📅 ۳ تیر ۱۳۹۳
🔸 از همان اول انگهای مختلف شروع شد که اینها [نشست اساتید] دنبال اسلام منهای سیاست هستند، اینها ضد ولایت فقیه هستند، اینها در مقابل جامعه مدرسیناند، اینها در صدد مرجعتراشی هستند، اینها توسط فلانی و فلانی ساپورت میشوند، این مجموعهای از تهمتهایی بود که به این مجموعه مبارکه وارد شد.
🔸 اما امروز با گذشت بیش از یک دهه با افتخار سر را بلند نگه داشتهایم و ابراز میکنیم: نه یک حرکت ضد ولایی، نه یک حرکت ضد نظام و نه یک حرکتی در مسیر مرجعسازی و مرجعتراشی و نه یک حرکت در مسیر تقویت فرد یا افراد خاصی که زاویه با نظام داشته باشند از این مجموعه دیده نشد، بلکه هر چه که بود حرکت در مسیر تقویت نظام و رهبری و مرجعیت و حوزههای علمیه و پیشبرد اهداف حوزهها و نظام و بالابردن و ارتقاء علمی و معنوی حوزه و نهایتا همکاری و مشورت دلسوزانه با همه دست اندرکاران نظام و حوزه اعم از مسئولین اجرایی کشوری یا تصمیم گیرندگان حوزه علمیه بود.
منبع: سایت نشست اساتید
yon.ir/tNCG6
📌 مناهج:
پس از هفده سال از تأسیس نشست اساتید، لحن خطاب و نامهنگاریهای استاد هادوی و دیگر سران نشست اساتید خطاب به آیتالله یزدی (رئیس جامعه مدرسین) و همچنین مرجعسازیهای اخیر نشان داد که «نشست اساتید» تا چه حد توانست بر ادعاهای خویش استوار باشد.
〰〰〰〰〰
🗂 پرونده #سودای_مرجعیت
#نشست_اساتید
#مناهج
@Manahejj
May 11
🌀 تلاش برای پیشرفت اسلام
🎙 رهبر معظم انقلاب
🔹 همه وجودش وقف اسلام است. وقف است برای آنچه پیغمبر میخواهد و خدا را خشنود میکند. امیرالمؤمنین (علیهالصّلاة و السّلام) هیچ مایهای برای شخص خود نگذاشت.
🔹 در آن ده سال - ده سال حیات پیغمبر - امیرالمؤمنین (علیهالصّلاةوالسّلام) هر کاری که کرد، برای پیشرفت اسلام بود. این که میبینید میگفتند فاطمه زهرا و امیرالمؤمنین و فرزندانشان گرسنه ماندند، علّتش همین است. والّا این جوان اگر به فکر کاسبی بود، میتوانست بهتر از هر کاسبی، به کسب بپردازد.
📅 ۳ آذر ۱۳۷۳
📌 مناهج:
روحانیت اصیل نیز به پیروی از مرام علوی همیشه تاریخ، وقف اسلام بوده است. امروز نیز یگانه راه پیشبرد اسلام، زمینهسازی ظهور و تحقق تمدن نوین اسلامی خلاصه در همین مسلک است.
شهادت جانگداز مولیالموحدین حضرت علی (علیه السلام) بر همه پیروان صدیق حضرتش تسلیت باد.
#امام_علی
#مناهج
@Manahejj
🌀 شیوه نقد مخالف در مرام علوی
📝 پرهیز از سب، دشنام و هتاکی
حجر بن عدىّ و عمرو بن حمق بيرون آمدند و به اظهار تنفر و لعنت بر شاميان پرداختند. على به ايشان پيام فرستاد: از آنچه درباره شما گزارش مىدهند دست بكشيد و نزد من بياييد.
(چون آن دو آمدند) گفتند: اى امير مؤمنان، آيا ما حق نداريم؟ فرمود: چرا.
[گفتند: آيا آنان بر باطل نيستند؟ گفت: چرا]. گفتند: پس از چه رو ما را از دشنامگويى به آنان باز داشتى؟
حضرت فرمود: «بر شما روا ندانستم كه نفرينگر و دشنامگو باشيد، و فحش دهيد و اظهار نفرت كنيد. ولى اگر كردارهاى زشت آنان را توصيف مىكرديد و مىگفتيد: رفتار آنان چنين و چنان و كردارشان چنين و چنان بوده، سخنى درستتر گفته و عذرى رساتر آورده بوديد و [اگر] به جاى نفرين بر آنها و اظهار بيزارى خود از آنان [اين گونه دعا مىكرديد] و مىگفتيد: بار خدايا خون ما و ايشان را مريز و ميان ما و آنان سازشى به سازگارى آنها برقرار فرما و آنان را از گمراهیشان به راه هدايت باز آر تا پارهاى از آنها كه حق را نمىشناسند بشناسندش و آن كه به گردنكشى و ستم پرداخته از پافشارى در آن دست كشد، اين مرا خوشتر و براى خود شما نيكوتر مىبود».
وقعة صفین، ص۱۰۳
📌 مناهج:
نقد دلسوزانه در فضای عقلانیت، لازم و موجب اعتلای حوزه علمیه است؛ اما هتاکی، برچسبزنی و بیادبی نهتنها باعث اصلاح نخواهد شد؛ بلکه موجب اتهام به بیاخلاقی، بیسوادی و بیتقوایی است.
مبادا روش غلط در نقد، موجب تضعیف و محو «حق» شود. آراء و عملکرد اساتید و بزرگان با رعایت ادب، قابل نقد است.
#اخلاق
#امام_علی
#مناهج
@Manahejj
🌀 اگر داعش بود و آیتالله سیستانی نبود
📝 نگاهی به تهدیدات بیضابطگی تداول #مرجعیت در حوزه نجف
🔸 فتوای جهاد آیتالله #سیستانی مهمترین نمونه از تبلور قدرتنمایی مرجعیت شیعه در عراق و مؤثرترین کارکرد سیاسی و اجتماعی این نهاد در تحولات سالیان اخیر است. و این موفقیت جز در سایه اتحاد مردم زیر پرچم مرجعیت یکپارچه محقق شدنی نبوده و نیست، و این در حالی است که حوزه نجف ظرفیت فراوانی برای تجربه #تکثر_مرجعیت را –شاید به شکلی خطرناکتر از حوزه قم- در آینده دارد. در حال حاضر شاید بيش از پانزده مرجع دینی در کشور عراق مسؤولیت رتق و فتق امور دینی مردم را بر عهده دارند و اگر مرجعیت شیعه در تجربه داعش توانست صفوف مردم را به خوبی یکپارچه کند، دلیل آن فقط و فقط شخصیت برجسته و جایگاه بلند آیتالله سیستانی در حوزه نجف بوده است که همچون خورشیدی دیگر بزرگان حوزه نجف را در خود محو کرده است. به بیان دیگر آیتالله سیستانی ذخیرهای الهی برای صیانت از مقدسات و ملت عراق در برابر خطر داعش بود، و اگر ایشان نبود دستیابی به چنین موفقیتی به غایت دشوار بود.
🔸 اما همانگونه که گفته شد، وضعیت عدم انضباط در تداول دستگاه مرجعیت در عراق به مراتب بغرنجتر از ایران است تا آنجا که در کنار شماری از اساتید برجسته و ذیصلاح –فارغ از آفت تکثر- در عراق، اشخاصی مانند سید محمود الصرخی و احمد الحسن الیمانی نیز به راحتی عهدهدار چنین منصبی شدهاند. صرخی حتی در سلسه مباحثی تحت عنوان «السیستانی ما قبل المهد إلی ما بعد اللحد» به طرز شگفتانگیزی بدترین تهمتها را متوجه آیتالله سیستانی میکند. وی همچنین مواضع تندی را نیز علیه ایران اتخاذ میکند. از سوی دیگر یمانی نیز با ادعاهای مرتبط با مهدویت خود عملاً اقشاری از مردم عراق را با خود همراه کرده و خود به بحرانی دیگر در عراق بدل شده است. با این وضع باید آینده تیره و تاریکی را برای مرجعیت نجف بعد از آیتالله سیستانی به نظاره نشست و عدم وجود مرجعیت متمرکز در عراق مورد انتظار است. این مسأله میتواند آثار خطرناکی بر صحنه سیاسی و اجتماعی عراق بر جای خواهد گذاشت و تأثیر خود را در لحظات بحرانی نشان خواهد داد.
🔸 بیضابطگی در تداول مرجعیت حتی به حوزه نجف و قم نیز محدود نمیشود. در حال حاضر برخی از اساتید حوزوی ساکن در انگلستان و کانادا نیز به تصدی منصب مرجعیت مشغولاند. برخی مراجع محلی در لبنان نیز دیده میشوند. به هر حال تکثر غیر منضبط و نامعقول دستگاه مرجعیت در آینده نه چندان دور از اقتدار مرجعیت شیعه خواهد کاست و آن را فاقد هرگونه کارکرد مؤثر سیاسی و اجتماعی خواهد کرد. بنابراین ضروری است با آیندهنگری و تأمل در جوانب این موضوع، تدبیری معقول برای صیانت از کیان مرجعیت در آینده نه چندان دور اندیشید.
مطالعات حوزوی
〰〰〰〰〰
🗂 پرونده #سودای_مرجعیت
#حوزه_نجف
#مناهج
@Manahejj
🌀 گفت و شنود
📝 صیغهای؟!!
گفت: چه خبر دیگه؟
گفتم: نمیدونم چرا اینقدر فضول تو حوزه زیاد شده!
گفت: مگه حالا چی شده؟
گفتم: هر بحثی بین طلبهها و کانالهای حوزوی میشه، یک عدهای غیر حوزوی میان وسط و اظهار فضل میکنند: به اون یکی میگن بشین درستو بخون، به اون یکی هم میگن تقوا داشته باش.
گفت: یعنی اینقدر نمیفهمن که نباید در مسائلی که بهشون ربطی نداره و درکی ازش ندارن، حرف نزنند؟
گفتم: چه عرض کنم! طلبهها داشتند درباره دلالت «آیات ظن» در قرآن بحث میکردند. یارو که کنارشون نشسته بود، یهو فضولیش گل کرد و گفت، یکم تقوا داشته باشید و اینقدر درباره زن و صیغه حرف نزنید!!
#کاسب_تفرقه
#گفت_شنود
#مناهج
@Manahejj