🌀 رسالت و تبلیغ غدیر
🖋 هادی چیتساز
🔹 رسالت غدیر این است که شیعیان هر سال امامشان را بشناسند و عهدی محکمتر از قبل ببندند. امام رضا(ع) در حدیث سلسلۀ الذهب می فرمایند: «انا من شروطها»؛ یعنی امروز من شرط نجات از آتش هستم. پس ولایت اکسیری است که همیشه پویا و زنده است و نیاز به امام شناسی و ولایت پذیری در هر زمانی دارد. غدیر تکرار می شود تا بر همگان اتمام حجت شود که مهر قبولی اعمال، ولایت است.
🔹 بهترین عمل در غدیر ذکر ولایت است که البته منحصر در بیان فضائل امیرالمؤمنین(ع) نیست، بلکه باید تطبیق بر زمان امروز شود. اکنون حضرت بقیۀ الله (ارواحنا له الفداء) در غیبت کبری هستند و ولایت به فقیهان جامع الشرایط تفویض شده است. پس امروز باید از ولایت فقیه، مبانی، جایگاه و وظایفش برای مردم گفت؛ و این همان ذکر ولایت است که ثوابش قابل شمارش نیست.
🔹 به سخن دیگر، تثبیت و تقویت ولایت فقیه، همان تثبیت و تقویت ولایت غدیر است. راه، همان راه است؛ اختلاف فقط در معصوم بودن و نبودن است. امروز باید از شخص ولی فقیه و سلوک سیاسی، عرفانی، علمی و اخلاقی او گفت.
آیا می توان دغدغه غدیر را داشت، اما از ولایت فقیه نگفت؟ هرگز، اگر روزی رسالت اکمال دین به غدیرخم گره خورد، امروز همان رسالت در تبیین صحیح ولایت فقیه است.
#عید_ولایت_مبارک
#مناهج
@Manahejj
🌀 غدیر، روز یأس کفار
🔹 آن روزی که مسئلهی ولایت مطرح شده، آن روزی است که به نصّ قرآن «یَئِسَ الَّذینَ کَفَروا مِن دینِکُم»، مایهی یأس کّفار است.
رهبر معظم انقلاب
۷ شهریور ۱۳۹۷
📌 مناهج:
هرجا مطیع و فرمانبردار ولایت بودهایم، راهی برای نفوذ و شیطنت بیگانه و ضد انقلاب فراهم نبوده است؛ اما هرکجا سرخود و خارج از مشی ولیّ، عمل کردیم نفوذ و سلطه کفار را نیز شاهد بودهایم.
حتی میتوان عیار ولایت خود را بسنجیم، اگر کاری کردیم که موجب طمع و خشنودی کفار شد، قطعا از ولایت خارج شدهایم!
#غدیر
#مبارک
#مناهج
@Manahejj
🌀 بیانیه تشکل #اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم درباره حوادث اخیر حوزه
📝 اقدام برخی افراد در سالهای اخیر در زمینه سازی برای دستیابی به مرجعیت مساله نگران کننده ای است که نیاز به پیشگیری جدی دارد.
〰〰〰〰〰
متن بیانیه:
باسمه تعالی
🔹 با تبریک عید الله الاکبر وعید ولایت عید غدیر به عموم دلدادگان امیرالمومنین سلام الله علیه و آرزوی سربلندی روز افزون انقلاب اسلامی در عرصه جهانی، در روزهای اخیر مطالبی از زبان رئیس محترم شورای عالی #جامعه_مدرسین در یک جلسه خصوصی منتشر شد و پس از آن از جانب دفتر جامعه مدرسین رسما اعلام شد که این گونه نقل قولها سندیت ندارد، ولی همین مطالب دستمایه برخی از فعالان رسانه ای یک جریان سیاسی قرار گرفت که تلاش کردند از این منقولات غیر دقیق برای هجوم به جامعه مدرسین و رئیس انقلابی آن و نیز دامن زدن به اختلاف نظرها و احیانا سوء تفاهمات میان پاره ای از اعضای جامعه مدرسین نهایت بهره برداری را داشته باشند.
🔹 صدور #نامه_غیرمترقبه ای از سوی آیت الله #آملی_لاریجانی به عنوان پاسخ به بخشی از سخنان منقول از #آیت_الله_یزدی زمینه ای شد برای بهره برداری بیشتر اختلاف افکنان و بدخواهان.
چه فرصتی بهتر از این برای به فراموشی سپردن مسائل و مشکلات اساسی مردم و سرگرم ساختن جامعه به این گونه مجادلات؟
🔹 تشکل اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم لازم می داند در این برهه مهم و با توجه به طراحی هایی که از جانب برخی جربانهای سیاسی برای دخالت در امور حوزه و آینده آن تدارک دیده شده نکات ذیل را تقدیم کند.
1️⃣ نهاد مرجعیت رکن مهم و بنیادین و ریشه دار حوزه است و صیانت از آن به ویژه در زمانه ای که بازیگران عرصه سیاست طمع ورزانه به دنبال بهره جویی از این نهاد برآمده اند ضروری است و در حقیقت جان کلام آیت الله یزدی هم توجه دادن به این نکته است.شاید حاشیه سازی اخیر هم برای بخشی دیگر از سخنان منسوب به ایشان برای به فراموشی سپردن این موضوع مهم است.
2️⃣ به استناد سخن تاریخی بنیانگذار انقلاب اسلامی در منشور روحانیت جامعه مدرسین ستون محکم انقلاب اسلامی در حوزه است و از این رو مورد اعتمادترین مجموعه برای صیانت از جایگاه مرجعیت به شمار میرود، چنانکه امام راحل هم در منشور روحانیت از اقدام جامعه مدرسین در اعلام عدم صلاحیت مرجعیت کسی که در موقعیت مرجعیت قرار داشت تمجید کرده است.
3️⃣ سیره سلف صالح ما در حوزه این بوده که تا حد امکان از قبول مسئولیت مرجعیت ابا داشتند و لذا تمهید مقدمه کردن برای تصدی این جایگاه همواره مذموم شمرده می شده. اقدام برخی افراد در سالهای اخیر در زمینه سازی برای دستیابی به مرجعیت مساله نگران کننده ای است که نیاز به پیشگیری جدی دارد. این ادعا که هرکس احساس مسئولیت کرد می تواند خود را برای مرجعیت عرضه کند و در نهایت مردم هستند که انتخاب می کنند مغالطه ای آشکار است. احراز صلاحیتهای لازم برای مرجعیت به ویژه با ملاحظه نیت های ناپاک دشمنان در زمان کنونی جز از طریق اهل خبره چگونه مقدور است؟شاید گفته شود که اهل خبره منحصر در جامعه مدرسین نیست که باید گفت گرچه در مقام واقع چنین انحصاری نیست ولی یقینا در شرائط کنونی اطمینان بخش ترین نهاد برای این موضوع جامعه مدرسین است.
4️⃣ نکته ای که موجب نگرانی جامعه متدین و انقلابی و علاقه مندان جامعه مدرسین و حتی نگرانی برخی مراجع عظام گردید ورود بعضی از اعضای محترم جامعه مدرسین به پاره ای مناقشات در روزهای اخیر بود که می توانست و می تواند در یک فضای آرام و در محافل خصوصی مطرح و حل و فصل شود. امروز حفظ وحدت و الفت میان نیروهای انقلابی بیش از هر زمان دیگر ضروری است.از جانب دیگر حفظ حرمت عالمان فداکار و انقلابی و پیش کسوتی که حق بزرگی بر نسل جوانتر اساتید حوزه دارند وظیفه همگان است و انتظار آن است که این حرمت مراعات شود.
5️⃣ ضمن احترام به شخصیت علمی و انقلابی آیت الله یزدی و آیت الله آملی لاریجانی که از استوانه های حوزه محسوب می شوند تقاضا داریم که اجازه سوء استفاده به دشمنان بیرونی و درونی که امروز شادمانه از این مجادلات بهره می گیرند داده نشود. ظهور و بروز اقتدار بی نظیر نظام اسلامی در ماههای اخیر موجب خشم و کینه بیشتردشمنان گردیده و در پی انتقام گیری هستند. در این وضعیت هوشیاری همه شخصیت ها و نیروهای انقلاب ضروری تر است.
در پایان، عزت و شوکت بیشتر نظام اسلامی و پرچمدار فرزانه آن را از خدای بزرگ مسئلت داریم .
تشکل اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم
۱۳۹۸/۵/۲۹
#سودای_مرجعیت
#مناهج
@Manahejj
#یادداشت_وارده
🌀 عامل اختلافات اخیر
📝 خلأ سواد رسانهای
🖋 محمد دانش پژوه
🔹 ناخن انداختن عالمان حوزه بر چهره یکدیگر و اختلافات و رد و نقدهای نابهنگام، نمود خلأ سواد رسانه در حوزه علمیه است.
🔹 رسانه قدرت اعجاب آوری دارد که توانسته حتی افکار بزرگان حوزه را نیز مهندسی و مدیریت کند و به نفع جریان معاند نظام، نیروهای انقلابی و ارزشی را به جان هم بیاندازد تا از آب گل آلود، ماهی منفعت خود را صید نماید.
🔹 پژوهش و آموزش تفصیلی رسانه در حوزهها امری بایسته و ضروری است تا طلاب و فضلای حوزه به این سلاح کارآمد مجهز گردند تا افزون بر تبلیغ و ترویج معارف اسلامی، از پر کردن پازل معاندان نیز ایمن باشند.
#مناهج
@Manahejj
🌀 کسالت جمعی!
📝 لزوم تأسیس تشکلهای طلبگی
🖋 علی بهادرزایی
🔹 «هرچه ما داریم پیش میرویم ضرب دست امام است، ایشان آنچنان این گوی را محکم پرتاب کرده که حالا حالاها امثال بنده باید دنبالش بدویم.» (رهبر معظم انقلاب، ۱۴ دی ۱۳۹۰)
به احتمال قوی تحلیل دقیقی از چرایی این قوت ضرب دست امام و تطبیق آن بر روند انقلاب نداریم. بگذارید یک گوشهاش را از خود آقا نقل کنم: «(امام) در راه خدا اهل مجاهدت بود، آرام نمینشست، دائم در حال مجاهدت بود، مصداق این آیه شریفه: "فإذا فرغت فانصب، و إلی ربّک فارغب" از یک کار بزرگ که فراغت پیدا میکرد چشم به یک کار بزرگ دیگر میدوخت و آن را دنبال میکرد.»
🔹 امام اهل مجاهدت بود و طبیعی است توان حرارت آفرینی در قلوب را هم پیدا کرد؛ این به نظر، بزرگترین گمشده ما طلاب در زندگی امروز است و ضدش یعنی «رکود و کمرمقی» بزرگترین آفت صنفیمان.
🔺 پیرامون این چند روز که یکی از بزرگان در مورد «فواید قم بودن و میراث پدری» بزرگ دیگری سخن گفت و دومی «سلامت علمی و عملی» او را زیر فشار قلم له کرد! میتوان در چند خط اینطور گفت:
1⃣ بسیج معلوم نیست به چه تحلیلی دست به افشای سخن زد؟ و بعد از آن برای اصلاح و ایجاد آرامش چه کرد؟
2⃣ فقهای محترم شورای نگهبان که به گمان نزدیکترین روابط طرفینی را دارند مشخص نیست که آیا از فرصت فراغت تابستانه برای از بین بردن فرصت سودجویی دشمنان و اصلاح ذات البین استفادهای میکنند؟
3⃣ تکلیف نهادهای رسمی حوزه که روشن است و احتیاج به توضیح ندارند!
4⃣ همپوشانی قوی رسانهای دشمن داخلی و خارجی مثال زدنی بود، سکوت و انفعال رسانههای انقلابی هم همینطور!
5⃣ بازار حمایتهای یک طرفهی ناشی از حب وبغضها هم داغ.
6⃣ و مهم تر از همه، بدنه قاطع طلاب محترم انقلابی در حال غصه خوردن و دعا برای اصلاح امور بودند! انگار که قرار است ملکی از آسمان بر طرفین نازل شود یا ذات الهی، مستقیما تألیف قلوب کند!!
بهانهها هم واضح است: ما که منصب یا ارتباطاتی نداریم! ما که رسانه نداریم! بزرگان که اعتنا به حرف طلاب نمیکنند! باید صبر کنیم تا خودمان فاضل شویم و مقبول بعد به این مسائل ورود کنیم و ... .
🔹 خلاصه اینکه ما چند هزار طلبه پیر و میانسال و جوان روی هم رفته یک چندم کاری که مرحوم امام (قدّس سرّه) انجام داد را هم انجام نمیدهیم بدون هیچ عذاب وجدانی چون معتقدیم: «قدرت نداریم و توجه تکلیف فرع بر قدرت است!»
🔹 واقعا اگر ما میجوشیدیم و چند #تشکل طلبگی وزین داشتیم، در همان ابتدا بعد از رایزنی و مطالبه از طرفین کار به اینجا میرسید؟ اگر طلاب فاضل احساس تکلیف میکردند و با اصرار، اساتید صالح را دعوت به اصلاح ذاتالبین میکردند، شأن اجتماعی همگیمان محفوظ نمیماند؟
🔹 اگر تشکلهای طلبگی در میان ما وجود داشت که عملکردهای تکراری #فرید_مدرسی ها را میشناختند و در مقابل از ابزار رسانه استفاده میکردند از سرعت تحولات جا میماندیم؟ اگر در کنار مرحوم شیخ و صاحب کفایه و اعضای شورای عالی، کمهمتی فردی و جمعی خودمان را هم مقداری در محقق نشدن تحوّل در حوزه مقصر می دانستیم و دائما آدرس غلط نمیدادیم، اینطور کشتیمان به گل مینشست؟ همین الان برنامهای برای آینده داریم؟
🔹 این موسمها زمان خوبی برای محاسبه نفس است؛ چون عیار انسان در حوادث سخت نشان داده میشود، اگر شما هم این ضعف را قبول دارید بیایید جا پای امام بگذاریم و فارغ از بهانهها به این دعوت الهی لبیک بگوییم که «قُلْ إِنَّما أَعِظُكُمْ بِواحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنى وَ فُرادى»؛ اما چطور؟ فکر میکنم اولین قدم این است که واقعا خودمان را «مکلّف» بدانیم، نه موجودی عاجز و رها!
#مناهج
@Manahejj
🌀 وضعیت نابسامان معیشت طلاب
📝 زنگ خطر حوزههای علمیه
🖋 محمد حقپرست
🔹 چند وقتی است، یک جمله ناراحت کننده به گوشم میخورد. به من که طلبه هستم میگویند: «شنیدی فلانی طلبگی را رها کرده و در بازار یا کارخانه کار میکند؟»
نمیدانم چه جوابی بدهم و به فکر فرو میروم که چه اتفاقی در آینده خواهد افتاد؟!
🔹 مثل روز برایم روشن است که اگر هشدارهای فعلی را در زمینه معیشت جدی نگیریم و برای امروز حوزه علمیه کاری نکنیم، این جمله بر سر زبان مردم فراگیر خواهد شد، همانطور که درباره مهندسها و بسیاری از فارغ التحصیلها گفته شده و میگویند.
🔻 آن وقت اگر نوجوانی بخواهد از یک فامیل به حوزه بیاید، سریع فلانی را برایش مثال میزنند که طلبه بوده و رها کرده است.
مدیریت حوزه و مسئولان اوقاف بدانند، امروز در وقت اضافه هستیم و آخرین فرصتهای جلوگیری از یک ضرر بزرگ را سپری میکنیم. از دست دادن نسل امروز طلبهها، علاوه بر اینکه ضربه به طلبههای امروزی است، ضربه به اعتبار حوزه علمیه در آینده نزدیک نیز هست.
〰〰〰〰〰
🗂 پرونده لزوم بهبود #معیشت_طلاب
#مناهج
@Manahejj
🌀 نظر رهبری درباره مشاجره آیات یزدی و آملی لاریجانی
📝 بجای دادکشیدن سر یکدیگر، یاد توصیه امام باشید
〰〰〰〰〰〰
نشریه خط حزب الله به صورت تلویحی به نظر رهبری درباره مشاجرات اخیر آیات یزدی و آملی لاریجانی پرداخت:
🔹 یک دوگانه [در مواجهه با حوادث] این است که ما در مواجههی با حوادث دائم به خودمان بپریم، مدام بــه خودمان انتقــاد کنیم...ایــن یک جور برخورد اســت که متأسفانه در خیلی از مواقع پیش میآید که وقتی مجموعهها با سختی مواجه میشــوند - حال مجموعهها چه یک حزب باشد، چه یک دولت باشد، چه یک ملت باشد -همدیگر را متّهم میکنند، یا اینکه نه، به جای اینکه ســر همدیگر داد بکشــیم، به تعبیر امام «هرچه فریاد دارید بر سر آمریکا بکشید»؛ طرف مقابل، او است.
🔹 بنده مکــرر در صحبتهای عمومــی گفتهام، ما دچار این اشتباه نمیشویم که دشمن خودمان را نشناسیم؛ دشــمن ما معلوم است.کسان دیگری هســتند که علیه ما کار میکنند - اما روی غفلت اســت یا مانند اینها-اینها اهمیتی ندارند؛ آن که دشمن واقعی اســت « و َ هَلم َّ الخطب َ فی ابن ِ ابی سفیان»، که امیرالمؤمنین فرمود[ .در مورد] آن قضایای ِ این جــوری بیخودی ســر هم داد نکشیم، بیخودی با همدیگر دعوا نکنیم.
🔺 ببینیم واقعا ً با چه کســی باید دعوا کرد، با چه کسی باید
طرف شد؛ این جوری عمل بکنیم.
نشریه خط حزب الله، شماره ۱۹۸
#مناهج
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 محب الحسین:
باسلام
خواهشمندیم مشاجرات علمارا رها کنید وبه فکر معیشت طلاب باشید. واقعا مساله معیشت روی درس وزندگی ما بشدت تاثیرگذاشته؛ بطوری که من که تاقبل ازازدواج طلبه موفق ودرس خوانی بودم الان مجبورم به کارهای غیرطلبگی بپردازم تاشکم زن وبچه ام راسیرکنم.
به اجبار اومدیم قم درس بخونیم اینجاهم هزاران مشکل هست.لااقل ای کاش آیتالله مکارم شهریه طلاب را وصل میکردند چون ما دیگر سطح ۳ در استانمان نداشتیم وفقط بایدبه قم میآمدیم برای ادامه تحصیل.
بخدامن ماهی یک ملیون و سیصد قسط واجاره میدهم. دیگه نمیدونم چه بکنم ومیخواهم طلبگی را رها کنم و بروم جایی مشغول به کار غیرطلبگی بشوم. 😔😔😔😔
خدایا خودت به داد ماطلبه ها برس...
📌 پاسخ مناهج:
پرداختن به موضوعات مبتلابه حوزه و روحانیت، هرگز به معنای رها کردن مسأله معیشت نیست.
مناهج با تمام توان پویش نه به وقف خواری را دنبال میکند؛ همچنان که مشکلات معیشتی طلاب را به گوش بزرگان و مسؤولین خواهد رساند.
#نظر_اعضا
#معیشت
#مناهج
@Manahejj
هدایت شده از حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
👓 دقت کردید اهل تفریط، میانهرو ها را افراطی و تندرو میدانند!!
تندرو ها نیز میانهرو ها را متهم به کوتاهی، سهلانگاری و خوابآلودگی میکنند!!
از همه بدتر، وقتی است که هر سه جریان، داعیهدار حفظ و حراست از #حوزه_انقلابی هستند...
💬 علی مهدوی
@HozeTwit
🌀 سوء استفاده از بیانیههای بدون امضا
🖋 هادی چیتساز
🔹 اتفاقات سیاسی و اجتماعی، تحلیلها و موضعگیریهای مختلفی در پی دارد. اما در این میان، با بیانیههایی مواجهیم که صرفا از نامهای کلی «طلاب انقلابی» و «اساتید انقلابی» استفاده میکنند. اصلا معلوم نیست نگارنده این بیانیهها چه کسانی هستند. یک بیانیه موعظه میکند، بیانیهای دیگر، از یک طرف حمایت میکند، بیانیه دیگر را بر لحن اهانت مینشیند و به عنوان دغدغه انقلاب، فضا را ملتهب میکند و این التهاب را به نام انقلاب می نویسد و هکذا...
🔹 معلوم نیست چرا صادر کننده این بیانیه ها از اسامی حقیقی تشکلشان نام نمیبرند. یکی دو نفر مطلبی را مینگارند و به اسم حوزه و روحانیت منتشر میکنند.
🔹 بسیاری از این بیانیهها برای نگارنده اعتباری ندارند؛ چه اینکه بدون قائلند و هر کسی میتواند بیادبانهترین حرفها را بزند و از نامهای کلی استفاده کند. اگر واقعا به مطلبتان اعتقاد دارید، اسمتان را هم بگویید.
🔹 اگر امروز جلوی این مسئله گرفته نشود، در آینده نزدیک، برای هر اتفاقی موجی از بیانیهها را شاهد خواهیم بود که صاحب ندارد و هر کسی آن را مستند خود قرار میدهد. از طلاب، اساتید و تشکلهای انقلابی خواستارم، اگر واقعا دغدغه «حرف حق زدن» دارند، اسامی خودشان را منتشر کنند تا دست افراد دسیسهگر از حوزه انقلابی پاک شود.
#مناهج
@Manahejj
🌀 ماموریت یک خبرنگار در حوزه علمیه
📝 از اوین تا بیوت علما
🔹 مدتی است فعالیت یک خبرنگار دارای سوء سابقه در حوزه علمیه و رفت و آمدش به بیوت علما و اطلاعات محرمانه و غیر محرمانهای که منتشر میکند، نقل محافل حوزوی است.
🔹 مناهج به سرگذشت و کارنامه این خبرنگار «فرید مدرس ماهر» مشهور به #فرید_مدرسی میپردازد.
#مدرس_ماهر
#مناهج
@Manahejj
🌀 فرید مدرسی کیست؟ بخش ۱
📝 فرید مدرسی و آغاز فعالیت سیاسی
🔹 این روزها و با بالاگرفتن ماجرای نزاع آیتالله یزدی و آیتالله آملی لاریجانی، نام فرید مدرسی (فرید مدرس ماهر) نیز بر سر زبانها افتاده است. اما فرید مدرسی کیست و چرا عدهای نسبت به فعالیت وی در حوزه علمیه هشدار میدهند؟!
〰️〰️〰️〰️〰️
🔸 فرید مدرسی، روزنامه نگار اصلاحطلب روزنامههای شرق، اعتماد، هممیهن، اعتماد ملی و هفتهنامه شهروند امروز است. مدرسی اصالتاً تبریزی است و پدر بزرگ پدری و مادریاش هر دو روحانی بودهاند. او حیات سیاسی خود را از همان دوران دبیرستان آغاز کرد. آنگونه که محسن بیات زنجانی میگوید، او به همراه فرید مدرسی در آن ایام و در بحبوحه دوم خرداد ۱۳۷۶ به دنبال تشکیل ستاد دانشآموزی سید محمد خاتمی بودهاند.
🔸 علاقه فرید مدرسی به دوم خرداد و سید محمد خاتمی، به حدی است که وی، در یادداشتی که به مناسبت تولد فرزندش، صدرا نگاشته است، میگوید:
«۲۱ مهر نه تنها سالروز تولد صدراست بلکه سالروز تولد مردی است که دوستش دارم و به او بسیار احترام میگذارم. محمد خاتمی برای من آغاز تجربه حیات اجتماعی است. اگر صدرا با او در یک روز به دنیا آمده، اما تولد اجتماعی من با دوم خرداد ۱۳۷۶ گره خورده است. خاتمی ادب، وقار و بزرگی را نماینده است؛ چه سیاستورزیاش را دوست داشته باشیم چه نداشته باشیم. امیدوارم سالروز تولد صد سالگیاش را تبریک بگویم.»
📌 ادامه دارد...
#فرید_مدرسی
#مدرس_ماهر
#مناهج
@Manahejj