🌀 سنت شهید مطهری در نقد و نظر
🖋 محمد حقپرست
🔹 معروف است، شهید مطهری در نقد مکاتب فلسفی چنان مسلط بود که گاهی حتی از خود بزرگان آن مکاتب، تبیین های بهتری داشت. این تسلط نشان از عمق مطالعات و دقتهای شهید بزرگوار دارد که تفکرات و نظرات آنها را خوب فهمیده بود و خوب نقد می کرد.
🔹 سیره شهید مطهری در نقد و نظر، الگوی بزرگی برای حوزه علمیه است که دو ویژگی دارد:
اولا آگاهی کامل و جامع نسبت به مسئله؛
ثانیا رعایت انصاف در نقد.
اما گاهی نقدهایی به میدان علم پا می گذارند که مایه علمی و انصاف ندارند. قضاوت منتقد صرفا بر اساس شنیده ها یا مطالعه چند صفحه از یک نظریه بیش نیست. از دور اسم کسی را شنیده و چون به مذاقش خوش نیامده، قلم به دست می گیرد. حتی زحمت خواندن کتابها و مقالات را به خود نمی دهد.
🔹 مصداق امروز این رویه، برخی انتقادهایی است که به جناب تبریزیان وارد شد؛ انتقادهای کلی بدون ارائه دلیل و استناد و بر اساس یکی دو نظریه شنیده شده.
🔹 آری، آتش زدن کتاب هاریسون کار درستی نبود. اما آیا مشکل منتقدان فقط آتش زدن بود، یا نظرات تبریزیان هم اشتباه است؟ اگر با نظرات و روش وی مشکل دارند، چرا تا کنون اقدامی نکردند؟ اگر روش وی را نواخباریگری می دانند، چرا تا کنون قلم نقد به دست نگرفتند و فقط بخاطر اتفاق اخیر یاد فقه و اصول و انواع طبها افتادند؟
آیا به اندازه ای که با نظریات تبریزیان مخالفند، حاضرند با طب مدرن هم مخالفت کنند یا اینکه میگویند تخصص نداریم و ساکت می نشینید؟
🔹 نگارنده درصدد تأیید روش و نظرات آقای تبریزیان نیست. دغدغه نگارنده شیوه انتقاد جماعتی است که بدون آگاهی کامل، به دور از انصاف و بر اساس کلیات انتقاد می کنند.
ای کاش سنت شهید مطهری ها در نقد و نظر، در حوزه بماند و حوزه، سنت اصیل خود را حفظ کند.
#روش_نقد
@Manahejj
🌀 آغاز پذیرش و ثبت نام مراکز و مدارس فقهی
📝 پذیرش ۷۵۰ نفر
👤 معاون آموزش حوزههای علمیه
🔹 سال آتی ۲۶ مرکز و مدرسه فقهی متقاضی برگزاری آزمون متمرکز هستند.
🔹 ثبت نام به صورت اینترنتی و از طریق سایت معاونت آموزش حوزه های علمیه به نشانی howzeh-qom.ir انجام میشود و زمان ثبت نام از روز سه شنبه ۹۸/۱۱/۱۵ الی روز پنجشنبه ۹۸/۱۲/۸ میباشد.
🔹 آزمون متمرکز در روز جمعه ۹۸/۱۲/۱۶ رأس ساعت ۹ صبح برگزار خواهد شد.
جزئیاتبیشتر:👇
hawzahnews.com/news/884173
@Manahejj
#اختصاصی_مناهج
🌀 توضیحات آیتالله شب زنده دار از روند بررسی صلاحیت نامزدهای مجلس
💠 آیتالله شبزندهدار: مردم باید بدانند...
🔹 ۱۴ روز کار طاقت فرسا
🔹 تعداد وسیع پروندهها
🔹 تفسیر عدم احراز
🔹 مشکلات و خلأهای قانون انتخابات
🔹 تهمتها و بیانصافیها
📌 مشروح بیانات در پست بعد
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
http://eitaa.com/joinchat/3159949328Ce4657829f7
#اختصاصی_مناهج
🌀 توضیحات آیتالله شب زنده دار از روند بررسی صلاحیت نامزدهای مجلس
#بخش_نخست
پروندههای کثیر، وقت محدود
🔹 مساله انتخابات، مشکلات فراوانی دارد. یکی از مشکلات مهمش این است که قانون انتخابات، قانون پر مشکلی است. انشاءالله مجلس آتی بتواند با قوانین بهتری که وضع میکند این مشکلات را کمتر کند. عده فراوانی از سراسر کشور ثبت نام کردند؛ در یک مدت محدود همه اینها باید بررسی شود. در این 14 روز اعضای محترمی که آنجا بودند حقیقتا شبانه روز نداشتند. همین دیروز جناب کدخدایی شنیدم گفتند 45 دقیقه من توانستم بخوابم.
🔹 این پرونده های کثیر (برخی پرونده ها خیلی قطور است؛ برخی چند جلد است) و افراد مختلف، به ملاحظه و بررسی احتیاج دارد. اینها وقت فراوانی میخواهد. بنظرم روند انتخابات حداقل باید #شش_ماه باشد که به مرور بتوان اینها را بررسی کرد. خیلی از این عدم احرازها در اثر این است که احتیاج به یک منابعی دارد در یک مدت اندک -ولو خیلی زحمت کشیده شده است- گاهی مواردی که شبهه ناک است باز اگر وقت بود تک تک افرادی را که شبهه ای درباره آنها هست را فراخوان میکردیم و میآمدند توضیح میدادند شاید نتیجه فرق میکرد؛ اما فرصت چنین اموری نیست. البته آقایانی که الان نماینده مجلس هستند را تک تک خواستند و با آنها صحبت کردیم و مطالبشان را گفتند و با ایشان مصاحبه شد. حتی برخی از ایشان را نه یک بار بلکه چند بار [خواستیم]. اما آحاد کسانی که ثبت نام کردند و آمدند چنین فرصتی نبود.
تفسیر عدم احراز
🔹 بنابراین اگر عزیزی #عدم_احراز خورده است هم خودش باید بداند هم مردم بدانند -اینکه برخی ناراحتند که آبروی ما میرود- نه این «آبرو رفتن» نیست؛ معنایش عدم شناخت [شورای نگهبان] است. یک دُرّی گاهی هست که ما نشناخته ایم. یک بزرگواری است که گاهی ما نشناخته ایم. معنای عدم احراز این نیست که آن فرد واقعا صلاحیت ندارد؛ حتی این فرد شاید از آنهایی که شناختهایم بالاتر باشد. معنای اینکه کسی قبول نشده است این نیست که حتما صلاحیت ندارد شاید صلاحیت داشته و شرایط بگونهای بوده که ما نتوانستهایم احراز کنیم. وظیفه ما احراز است.
شرایط حداقلی، مشکل قانون انتخابات
🔹 البته این شرایطی که برای داوطلبها گذاشته شده است واقعا شرایط اندکی است. خدمت رهبری دام ظله هم عرض کردم ایشان هم تصدیق فرمودند که این مقدار شرایطی که گذاشته شده است که التزام به اسلام را قبول داشته باشد و التزام عملی داشته باشد، فوق لیسانس هم داشته باشد تابعیت ایران هم داشته باشد! آیا این برای [نمایندگی] مجلس کفایت میکند؟ بینش سیاسی نمیخواهد؟ اطلاع از امور نمیخواهد؟! اینها شرط نشده است ما هم عدهای که تایید کردیم را یقین داشتیم به درد مجلس نمیخورند؛ اما چارهای نیست. وقتی قانون گفته است این مقدار؛ تخطی از قانون که نمیتوانیم بکنیم. حقیقتا شرایط، شرایطی کافی نیست؛ کسی که میخواهد به مجلس برود اطلاعات وسیعی باید داشته باشد؛ شناخت درستی از امور مختلف داشته باشد.
📌 ادامه در پست بعد
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
http://eitaa.com/joinchat/3159949328Ce4657829f7
#اختصاصی_مناهج
🌀 توضیحات آیتالله شب زنده دار از روند بررسی صلاحیت نامزدهای مجلس
#بخش_دوم
بدفهمی بند اول ماده ۲۸ قانون انتخابات
🔹 مساله دیگری که هم شما عزیزان هم افراد مختلف باید اطلاع داشته باشند: این [مشکل] هم از بد تنظیم شدن این بند قانونی است. در ماده 28 قانون انتخابات مجلس بند اول [آمده است]: اعتقاد و التزام عملی به اسلام.
برای برخی افراد، بیّنه قائم شده یا شواهدی بوده است که التزام به اسلام ندارند؛ مثلا یک خانمی است بی حجاب است. [در توضیح رد صلاحیتش] نوشته شده شما رد شدید به دلیل بند 1 ماده 28. اینها [در اعتراض] نوشتند: «ما مسلمان هستیم؛ شیعه هستیم؛ اشهد ان لا اله الا الله؛ چه حرفی به ما میزنید». مقصود که قسمت اولش (اعتقاد به اسلام) این نیست؛ البته آنهایی که [دلیل رد صلاحیتها را] مینویسند با دقت بهتری باید بنویسند و بنویسند بخش دوم از بند اول ماده 28؛ یعنی [فقدان] التزام عملی. حالا من با بعضی از این افراد خودم تماس میگرفتم و توضیح میدادم که نمیخواهیم بگوییم شما مسلمان نیستید؛ یعنی مشکلاتی که دارید بی حجاب هستید خلاف شرع است یا فلان کار را کردید که در پرونده شما هست این خلاف شرع بوده است. نه اینکه دین ندارید و مسلمان نیستید و اعتقاد به ائمه ندارید. یک مورد هم برنخوردم کافری آمده باشد ثبت نام کرده باشد. سایر ادیان پذیرفته شده هم قانون خودشان را دارند. در مورد احدی هم قضاوت نمیکنیم؛ دادگاه باید قضاوت کند. چون آیین دادرسی است و اینجا فقط شرایط بررسی میشود.
شورای نگهبان، نگاه جناحی ندارد
🔹 مطلب دیگری هم که شما بدانید: بیننا و بین الله اصلا و ابدا گروهها، جناحهای مختلف در نظر ما نبوده است. اینکه این از جناح راست است؛ چپ است؛ اصولگراست یا اصلاحطلب، اینها اصلا دخالتی نداشته است؛ واقعا شرایط، مد نظر ما بوده است. التزام عملی به اسلام بوده است؛ ابراز وفاداری به قانون اساسی بوده است. ابراز وفاداری به ولایت فقیه بوده است. اینها قانون است و ما باید #احراز کنیم که افراد این شرایط را دارند. از هر گروهی که میخواهند باشند. چیزهایی که بعضا در رسانهها گفته میشود یا افراد میگویند خلاف است. مسائلی که متاسفانه برخی در مجلس بودند [گفتند] با پول میشود رای درست کرد؛ 4 میلیارد و 2 میلیارد!! اینها تهمتهایی است که زده میشود.
📅 ۱۳ بهمن ۱۳۹۸
بیانات ابتدای درس خارج فقه
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
http://eitaa.com/joinchat/3159949328Ce4657829f7
🌀 صیانت از شور انقلابی و طلاب جوان یک ضرورت است
📝 بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اعضای شورایعالی حوزههای علمیه
🔹 حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (دوشنبه) در دیدار اعضای شورایعالی حوزههای علمیه بر برنامهریزی برای شناسایی و بهکارگیری استعدادهای برتر فکری از میان طلاب جوان تأکید کردند.
🔹 رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار، نقش شورای عالی حوزههای علمیه در سیاستگذاری برای تربیت معلمان و مربیان دینی در جامعه را بسیار مهم و حیاتی دانستند و با قدردانی از زحمات اعضای این شورا و مدیریت حوزه، افزودند: حد و مرز وظایف شورایعالی و مدیریت حوزه یعنی تفاوت بین سیاستگذاری و اجرا باید هر چه مشخصتر باشد تا بازده کار چند برابر شود.
🔹 حضرت آیت الله خامنهای هدف از انقلاب اسلامی و جانفشانی و فداکاریهای امام بزرگوار در به ثمر رساندن این نهضت را تحقق حاکمیت و شریعت اسلامی خواندند و گفتند: دشمن برای شناسایی نقاط مؤثر انقلاب و ضربه زدن به مبانی اساسی آن برنامه دارد و از جمله مقاصد آنها حوزههای علمیه است. صیانت از شور انقلابی و طلاب جوان با توجه به آنچه امام راحل در اواخر حیات مبارکشان بیان فرمودند (منشور روحانیت) یک ضرورت است.
🔹 ایشان با تأکید بر شناسایی استعدادها و ظرفیتهای پنهان فکری در طلاب جوان، افزودند: در بخشهای گوناگون کشور، بعضاً کارهای بزرگ و ابتکارات شگفتانگیزی بهدست جوانان انجام میشود و در بخش حوزه و طلبگی نیز یقیناً چنین استعدادهایی وجود دارند که باید شناسایی و در حلقههای فکری بهکار گرفته شوند و از آنها مسئولیت خواسته شود.
🔹 رهبر انقلاب اسلامی همچنین با برشمردن نمونههایی از حضور علمای بزرگ و تراز اول سابق در شهرهای مختلف کشور، افزودند: مقوله هجرت طلاب به شهرها برای رونق دادن به امور دینی و تربیتی آن مناطق کار بسیار خوب و لازمی است و باید بهگونهای برنامهریزی شود که شهرهای مختلف از حضور عالمان دین خالی نشود.
🌐 فارس
#شورای_عالی
@Manahejj
🌀 ویژگیهای متصدیان تحول
💠 امام خامنهای
🔹 وقتی میگوییم جوان، منظور این نیست که هر جوان خام از راه رسیدهای، علاجکننده درد است.
🔹 منظور فضلای جوانند که سنشان در حدود چهل سال است و کفایه و مکاسب و درس خارج تدریس میکنند و #سالهاست پای درس فقه و اصول نشستهاند...
📌 مناهج:
یکی از مشکلات عمده ما عدم همراه کردن اساتید صاحب فضل برای تحول است. بحمدالله اقدامات خوبی از سوی دفتر فقه معاصر شروع شده است؛ اما حرکت عمیق و پخته تحول باید سرعت بیشتری بگیرد. وقتی اساتید قوی در میدان نیایند دیگران احساس تکلیف میکنند.
#تحول
#کفایه
#مکاسب
@Manahejj
🌀 آیا آیت الله استادی از شورای عالی خداحافظی کرده؟
🔹 صبح امروز خبری مبنی بر خداحافظی آیت الله استادی از شورای عالی حوزههای علمیه در شبکه های مجازی منتشر شده که بعد از پیگیریهای مناهج معلوم شد این خبر صحت ندارد.
📌آیت الله استادی در جلسه پیشین(دو شب قبل) شورای عالی شرکت داشتهاند.
@Manahejj
🌀 طرح فروش اقساطی کتاب و نرمافزارهای اسلامی به طلاب و فضلا
hawzahnews.com/news/882046
🌀 طرح چاپ اقساطی کتاب طلاب و فضلای حوزه
hawzahnews.com/news/884104
@Manahejj
13.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀 طرح آیتالله سیفی مازندرانی برای شهریه
📝 انتقاد به سیستم فعلی شهریه
🔹 روال پرداخت شهریه، روال غلطی است. آنکه عمرش را برای درس میگذارد با آنکه وقت برای درس نمیگذارد برابر است؟!
🔹 هیچ عدالت و انصافی چنین چیزی نمیگوید. هل یستوی الذین یعلمون و الذین لایعلمون؟
🔹 روال و رتبهبندی پرداخت شهریه باید بر اساس علممحوری باشد؛ اگر چنین شد آنکه در علم ضعیف هست تلاشش را بیشتر میکند.
🌐 فقه فعال
#شهریه
@Manahejj