#یادداشت_وارده
🌀 مقایسه عملکرد دفتر حمایت از جامعه نخبگانی مرکز خدمات با عملکرد امور نخبگان حوزه علمیه
🖋 هادی محمدی
چگونه نخبه حوزوی را با بوروکراسی عریض و طویل خسته میکنند؟ عاملین #نهال_فروشی چه کسانی هستند؟
🔹 جالب است دفتر جامعه نخبگانی که سه چهار سالی است تأسیس شده، خیلی تلاش میکند تا:
✅ با نخبگان ارتباط برقرار کند؛
✅ و حرف آنها را بشنود؛
✅ و حتی وقت حضوری برایشان در نظر میگیرد؛
✅ و بعضی وقتها به خانههایشان سر میزند.
🔹 ولی در مقابل مرکز امور نخبگان حوزه که مسئولیت مستقیم امور نخبگان حوزه را بر عهده دارد:
🔻 میگوید: ما ستاد هستیم نه صف و ارتباط مستقیم با نخبگان بر عهده ما نیست.
🔻 و در عین حال به سیستم آموزشی حوزه که علیالقاعده صف محسوب میشود اعتماد ندارد یا آنها را کارآمد نمیداند و مستقیما برای شناسایی، امتحان شفاهی میگیرد، در حالیکه قبلا همه امتحانات شفاهی حوزه را ۱۸ به بالا شدی و حکم تدریس داری و معدل امتحانات کتبیات هم بالای ۱۸ هست!
🔻و از طرف دیگر در همان کار ستادیاش هم دچار اختلال است؛ مثلا امسال لیست نخبگان را به موقع به مرکز خدمات نفرستاد و باعث شد بن معیشت، دو ماه با تاخیر واریز شود.
🔻 و حتی علیرغم وعدههای مکرر درباره سهمیه شهرک مهدیه نتوانست کاری بکند و مسئولین مرکز گفتند: آییننامه عوض شده و امتیازات نخبگان کاهش پیدا کرده است.
🔹 ممکن است اشکال شود: مرکز خدمات بودجه دارد و مرکز نخبگان بودجه ندارد! در جواب عرض میکنم وقتی یک مرکز نه بودجه برای حمایت دارد و نه نفوذ خاصی برای جلب حمایت از سایر معاونتهای حوزه و ماحصل همه جلساتشان هم #حرف_درمانی است پس این بروکراسی عریض و طویل برای چیست؟!
بماند که گاهی حتی طرز برخورد با یک طلبه را هم بلد نیستند!!
🔹 لذا پیشنهادم این است که مرکز نخبگان منحل شود و کار را بسپارند به همین آقای فولادی و جوانان کارآمدی که در مرکز خدمات با ایشان کار میکنند؛ به این ترتیب، هزینههای حوزه علمیه نیز کمی کاهش پیدا میکند!
#مناهج
@Manahejj
فیش جامع محرم نسخه 3.apk
14.53M
#اطلاعیه_مهم_تبلیغی
🔻معرفی نرمافزار #اندروید تبلیغی:
▫️آخرین نسخه #فیش_جامع_محرم
( منبرها و روضه های مکتوب محرم)
👆 دانلود کنید 👆
@FisheMenbar
@Manahejj
🌀 ثمن بخس، بهره حوزه علمیه از موقوفات
🔻 بسیاری از موقوفات حوزه علمیه تضییع شده است و از دارایی باقیمانده نیز، درآمدهای حوزه علمیه، واقعی نیست.
🔻 کم نیستند، رقبات گرانبهایی که عایدی سالانه حوزه علمیه از آنها کمتر از صد هزار تومان است؟! آیا این مصداق ظلم به حوزه علمیه و طلاب علوم دینی نیست؟!
🔹 به نظر وقت شفافسازی و مطالبه حقوق حوزه علمیه از سازمان اوقاف، فرا رسیده است. مناهج، بزودی جریان این مطالبهگری را شروع خواهد کرد؛ إنشاءالله.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 پرونده لزوم بهبود معیشت طلاب
#معیشت_طلاب
#اوقاف
#مناهج
@Manahejj
#دومین_پویش_مناهج
🌀 پویش «نه به #وقف_خواری»
✌️ تا ساعتی دیگر، مطالبه رسمی اساتید، فضلا و طلاب حوزههای علمیه سراسر کشور، مبنی بر لزوم احیای موقوفات حوزوی آغاز خواهد شد.
✌️ « #عدالت مورد انتظار در جمهوری اسلامی که مایل است پیرو حکومت علوی شناخته شود، بسی برتر از اینها است و چشم امید برای اجرای آن به شما جوانها است.» (رهبر معظم انقلاب، سند گام دوم انقلاب اسلامی)
✌️ برای تحقق گام دوم انقلاب اسلامی، با همت بلند، قدمهای بسیاری باید برداشته شود. قطعا بینیازی و استغنای حوزه علمیه جهت حرکت به سوی اهداف انقلاب و اسلام عزیز، یکی از مقدمات آن است. لذا مطالبه جدی و همهجانبه آحاد عالمان و طالبان علوم دینی حوزه علمیه، برای احیای موقوفات حوزوی، لازم و کارگشا خواهد بود.
📌 متن طومارها تا ساعتی دیگر منتشر خواهد شد؛ دوستان خود را برای شرکت در پویش، به مناهج دعوت کنید.
#مناهج
@Manahejj
🌀 #پویش نه به #وقف_خواری
لزوم احیای موقوفات حوزوی
طومار اول:
﷽
📌 «پول حوزه از جای دیگری باید تأمین شود؛ که بهترین شیوهاش همین است که اوقاف تضمینشده مسلمین باشد که مال خود حوزه باشد و هیچ شبههای در آن نباشد.»
رهبر معظم انقلاب - ۲۹/شهریور/۱۳۷۶
جناب حجتالاسلام والمسلمین خاموشی؛ رییس محترم سازمان اوقاف
سلام علیکم
🔹 سیاست حوزههای علمیه طی قرون متمادی تاکنون، بر محور استقلال مالی از حکومتها و دولتها بوده است، لذا علمای سلف با تدبیر خود، مردم را ترغیب به وقف مینمودند و طی سالیان متمادی بالغ بر ۱۵۰ هزار رقبه برای حوزه علمیه و طلاب علوم دینی وقف شده است. موقوفاتی که بنا بر قاعده باید سرمایههای بسیاری را سوی حوزه علمیه روان سازد تا این نهاد عظیم و با برکت قادر باشد براحتی هدایت و رهبری دینی و فرهنگی جامعه اسلامی را بی هیچ کم و کاست انجام دهد.
🔹 اما براستی امروز، موقوفات حوزه علمیه تا چه حد تأمینکننده نیازهای حوزه علمیه است؟! قراردادهای موقوفات حوزه علمیه تا چه حد واقعی است؟! اینکه رقبههایی با قیمتهای میلیونی و میلیاردی تنها سالی صد هزار تومان یا کمتر بابت وقف بپردازند، تا چه حد خداپسندانه و مورد رضایت واقفین آنهاست؟! بنا بر گزارش حجتالاسلام غلامرضا عادل، معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف، ۷۵ هزار رقبه از موقوفات حوزه علمیه تضییع شده و باز طبق همان گزارش از ۷۵ هزار رقبه احیاشده تنها ۲۷ میلیارد تومان در سال گذشته عاید شده است!! یعنی بطور میانگین هر رقبه ۳۶۰ هزار تومان در سال!! آیا این مصداق بارز تضییع وقف نیست؟! کافی است سری به سایتهای خرید و فروش املاک بزنیم تا ببینیم املاک وقفی با ارزشهای میلیاردی، تنها با پرداخت اجاره سالیانه صد هزار تومان به اوقاف، براحتی خرید و فروش میشوند. واقفی که از مال و سرمایهاش گذشت تا صدقه جاریهای برای آخرتش حاصل کند، آیا به اینچنین تضییع وقفی راضی است؟!
🔹 متاسفانه طی ده سال گذشته در برخی از استانها هیچ وقفی برای حوزه علمیه ثبت نشده است و در برخی از استانها طی همین بازه زمانی، شمار موقوفات جدید حوزه علمیه کمتر از انگشتان دست است؟! آیا ما در دوره حکومت اسلامی نسبت به جذب واقفین، کمتوانتر از گذشتهایم؟!
🔹 حتما مستحضر هستید که با توجه به نوسانات اقتصادی و گرانیهای بی حد و حصر اخیر، بسیاری از طلاب که متوسط شهریهشان، کمتر از یک سوم درآمد ماهیانه یک کارگر ساده است، در تأمین اجارهبهای منزل و خورد و خوراک خانواده درماندهاند و ادامه تحصیلشان با خطرات جدی مواجه شده است؟! آیا این زنگ خطری جدی برای آینده دینی و فرهنگی یک ملت نیست؟!
🔹 باتوجه به اینکه حضرتعالی از متخرجین و سرمایههای حوزه علمیه بوده و مضافا اینکه حقوقدان نیز هستید، منصب فعلی از نعم الهی است تا فصلی جدید را در اوقاف شاهد باشیم؛ گرچه حضرتعالی همکاریهایی با مدیریت حوزههای علمیه سراسر کشور داشتهاید که موجب امتنان و تشکر است؛ اما تا نیل به مطلوب، فاصله بسیاری داریم. انشاءالله موارد ذیل را -که خواست اساتید، فضلا و طلاب حوزه علمیه است- هرچه سریعتر در دستور کار قرار دهید تا به یاری حقتعالی شاهد تحولی جدی در سازمان اوقاف و موقوفات حوزه علمیه باشیم:
۱. احیای موقوفات تضییعشده از حوزه علمیه؛
۲. واقعیشدن قراردادهای موقوفات احیاشده از حوزه علمیه؛
۳. شفافشدن قراردادها و اخذ تایید از مرکز مدیریت حوزه علمیه پیش از هرگونه عقد قرارداد؛
۴. نظارت بر آن دسته از موقوفات حوزه علمیه که متولی خاص دارد؛ لذا در صورت مشاهده هرگونه کوتاهی و خطای متولی خاص، وی خلع ید شود؛
۵. ارتباط مستمر با حوزه علمیه و فضلای آن، در جهت حل مسائل و موانع فقهی موجود و همچنین ارائه آمارها و گزارشات از روند احیای موقوفات؛
۶. تعیین کارگروهی برای ترغیب و جذب واقفین به وقفهای جدید برای حوزه علمیه (اگر همین مقدار همت که برای جذب واقف مدرسهساز هست، برای حوزههای علمیه نیز وجود داشت، دیگر شاهد بسیاری از مشکلات نبودیم)؛
۷. هدایت موقوفات اقامه عزای سیدالشهدا(ع) به سمت طلاب و مبلغینی که در مناطق محروم یا نقاط مختلف کشور به اقامه عزای سیدالشهدا(ع) میپردازند. متأسفانه این موقوفات بیشتر خرج هیئاتی میشود که توان تأمین هزینههای خود را از کمکهای مردمی دارند؛ اما طلبهای که میخواهد کار فرهنگی کند، دستش از همه چیز و همهجا خالی است.
🔹 امید است با وجود حضرتعالی، مسؤولین سازمان اوقاف بیش از گذشته پاسخگوی حوزههای علمیه و صاحبان حقیقی وقف باشند. طبیعی است پیگیری مطالبه فوق که حرف دل اساتید، فضلا و طلاب حوزه علمیه قم است، حق طبیعی فرد فرد ایشان است؛ لذا منتظر پاسخ و اقدامات جنابعالی هستند.
پیشاپیش از همکاری شما کمال تشکر را داریم
اساتید، فضلا و طلاب حوزههای علمیه سراسر کشور
والسلام
طومار دوم در پست بعد
http://eitaa.com/joinchat/3159949328Ce4657829f7
🌀 #پویش نه به #وقف_خواری
📝 لزوم احیای موقوفات حوزوی
طومار دوم:
﷽
📌 «عدالت در صدر هدفهای اوّلیّهی همهی بعثتهای الهی است و در جمهوری اسلامی نیز دارای همان شأن و جایگاه است؛ این، کلمهای مقدّس در همهی زمانها و سرزمینها است و به صورت کامل، جز در حکومت حضرت ولیّعصر (ارواحنافداه) میسّر نخواهد شد ولی به صورت نسبی، همه جا و همه وقت ممکن و فریضهای بر عهدهی همه بویژه حاکمان و قدرتمندان است.»
رهبر معظم انقلاب - سند گام دوم انقلاب اسلامی
جناب حجتالاسلام والمسلمین رییسی؛ رییس محترم دستگاه قضاء
سلام علیکم
🔹 بیشک وظیفه عالمان و طلاب علوم دینی، هدایت امت اسلامی و خدمت به ایشان است. حوزه علمیه همیشه همراه و همدغدغه با مردم میهن عزیز اسلامی بوده است؛ چه به وقت تبلیغ معارف اسلامی و چه به وقت بحرانهای مختلف؛ شاهد ملموسش حوادث سیل اخیر در کشور بود که هزاران طلبه را بدون کمترین چشمداشتی سوی گلستان و پلدختر و خوزستان سرازیر کرد.
حضرتعالی به خوبی مستحضرید که طلاب و عموم بدنه حوزه علمیه هیچگاه به دنبال رفاه و آسایشطلبی نبوده و نیستند؛ که اگر اینچنین بود اصلا پا به این وادی نمیگذاشتند. و نیک میدانیم که ترویج اسلام و بقای انقلاب عزیز اسلامی در گرو بیداری و تلاش خستگیناپذیر حوزههای علمیه است؛ اما اگر طلاب علوم دینی از حداقل معاش، بهرهمند نباشند، باز هم میتوان امید داشت که آینده و فرهنگ اسلامی کشور همچنان تأمین و تضمین باشد؟!
🔹 امروز متوسط شهریه طلاب، برابر با یکسوم حداقل درآمد یک کارگر ساده است و بدیهی است، طلابی که تا همین اواخر آتش به اختیار سوی مناطق محروم برای تبلیغ و تعلیم دین میرفتند، دیگر توان مادی حداقلی کارهای فرهنگی را نیز ندارند؛ چراکه حتی اجاره بهای منزل خود را هم نمیتوانند تأمین کنند.
همه این اتفاقات تلخ و روزهای سخت تنگدستی طلاب در حالی است که موقوفات حوزه علمیه بالغ بر ۱۵۰ هزار رقبه است؛ که تقریبا نیمی از این میزان تضییع یا غصب شده است. برخی از آنها در زمان طاغوت رضاخانی تضییع شده است. در مواردی متولیان خاص، رعایت امانت نکرده و نمیکنند و همچنین برخی از رقباتی که در اجاره و تصرف مراکز دولتی همچون آموزش و پرورش است، معوقات میلیاردی دارد.
🔹 گرهی همه این مشکلات و دیگر موانع بر سر راه احیای موقوفات، بدون کمک دستگاه قضاء، باز نخواهد شد. لذا با توجه به سوابق درخشان حضرتعالی در دستگاه قضاء و شروع فصل جدیدی از عدالتخواهی با ریاست جنابعالی و همچنین تجربه کرسی درس خارج وقف در مشهد مقدس و تسلط و آگاهی جنابعالی به مسأله وقف، اساتید، فضلا و طلاب حوزههای علمیه از حضرتعالی تقاضا دارند «دادستانی ویژه اوقاف» را برای احیای موقوفات دایر کنید؛ طبیعی است آنچه در این دادستانی پیگیری خواهد شد، احیای تمام موقوفات خواهد بود؛ چه موقوفات حوزوی و چه غیر آن.
پیشاپیش از همکاری شما کمال تشکر را داریم
اساتید، فضلا و طلاب حوزههای علمیه سراسر کشور
والسلام
🖋 نحوه امضای طومار:
برای تأیید طومار، #نام و #نام_خانوادگی خود را برای مدیر کانال ارسال کنید تا در انتهای طومارها درج، و برای حجج اسلام #خاموشی و رییسی، ارسال گردد:
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
نشانی مدیر:
@Manahejj_admin
http://eitaa.com/joinchat/3159949328Ce4657829f7
پویش نه به #وقف_خواری
اولین گام بهبود #معیشت
🌀 نحوه امضای طومار:
متن طومار اول:
https://eitaa.com/manahejj/1697
متن طومار دوم:
https://eitaa.com/manahejj/1698
امضای طومارها:
برای تأیید طومار، #نام و #نام_خانوادگی خود را برای مدیر کانال ارسال کنید تا در انتهای طومارها درج، و برای حجج اسلام خاموشی و رییسی، ارسال گردد.
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
نشانی مدیر:
@Manahejj_admin
http://eitaa.com/joinchat/3159949328Ce4657829f7
🌀 رییس باید انقلابی باشد
🔹 رییس بنیاد مستضعفان:
در جلسه با رئیس قوه قضائیه گزارشی ازتصرفات و تجاوز به حریم املاک بنیاد، تعددپرونده ها و اطاله دادرسی ارائه دادم.
مقرر شد آقای رئیسی دستور ویژه رسیدگی به این امور را صادرکنند.
📌 مناهج:
رییسِ غیر روحانی اما انقلابی بنیاد مستضعفان، از ابتدا با روحیه انقلابی خود مقابل تصرفات و تجاوز به اموالی که باید برای مستضعفان هزینه شود، ایستاده است.
شایسته است رییس روحانی و حقوقدان سازمان اوقاف «حجتالاسلام خاموشی زید عزه» نیز، انقلابی به میدان بیاید تا هم موقوفات را احیا کند و هم اعتبار سازمان اوقاف را رونق بخشد...
#اوقاف
#نه_به_وقف_خواری
#مناهج
@Manahejj
#پویش_نه_به_وقف_خواری
🌀 میزان مشارکت در حمایت از پویش «نه به #وقف_خواری» تا این لحظه
✅ تاکنون بیش از ۶۰۰ نفر به جمع حامیان پویش پیوستند و طومار را امضا کردهاند.
✅ دوستانی که واقعا نسبت به اوضاع معیشتی، معترض و گلهمند هستند، با ارسال نام و نام خانوادگی خود به مدیر کانال، از پویش حمایت کنند.
✅ خواهران طلبه نیز امکان حمایت از پویش را دارند.
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
📲 نشانی مدیر:
@Manahejj_Admin
#مناهج
@Manahejj
🌀 پیرامون حواشی اخیر درباره رییس جامعه مدرسین
🔺 برای #جریانشناسی، بهترین زمان، هنگام برخاستن امواج رسانهای است. در این زمان، خودی از غیرخودی بازشناسی میشود.
🔺 یک کد راهگشا:
جامعه مدرسین، یکی از بزرگترین موانع نفوذ استعمار در ساختارهای مختلف ایران اسلامی است. لذا تضعیف جامعه مدرسین قطعا بازی در پازل دشمن است.
🔺 بنابراین پیامهای مختلف از شخصیتهای مختلف را به خوبی رصد کنید؛ این موضعگیریها در فتنههای آتی بسیار کارگشا خواهد بود؛ چراکه باطن شخصیتها را برملا ساخته است. همچنان که پیادهنظام رسانهای ایشان را نیز رسوا کرده است.
🔺 کلام راهگشای امام امت:
انشاءالله در بين جامعه مدرسين و طلاب انقلابى اختلافى نيست، اگر باشد بر سر چيست؟ بر سر اصول يا بر سر سليقهها؟ آيا مدرسين محترم كه ستون محكم انقلاب در حوزه هاى علميه بودهاند نعوذبالله به اسلام و انقلاب و مردم پشت كردهاند؟ مگر همانها نبودند كه در كوران مبارزه حكم به غيرقانونى بودن سلطنت دادند؟ مگر همانها نبودند كه وقتى يك #روحانى به ظاهر در منصب مرجعيت از اسلام و انقلاب فاصله گرفت، او را به مردم معرفى كردند؟ آيا مدرسين عزيز از جبهه و رزمندگان پشتيبانى ننمودند؟ اگر خداى ناكرده اينها شكسته شوند چه نيرويى جاى آنان را خواهد گرفت؟
و آيا ايادى #استكبار، روحانىنماهايى را كه تا حد مرجعيت تقويت نموده است، يا فرد ديگرى را در حوزهها حاكم نمى كنند؟ و يا آنها كه در طوفان پانزده سال مبارزه قبل از انقلاب و ده سال حوادث كمرشكن بعد از انقلاب نه غصه مبارزه و نه غم جنگ و اداره كشور را.
منشور روحانیت
📌 مناهج:
اگر منشور روحانیت بین آحاد طلاب گفتمان شده بود، امروز پس از ۳۱ سال، تازگی نداشت تا عدهای سودای مرجعیت به سر، بخواهند در اصل وجود چنین نهادی و اقدامات لازم آن، تشکیک کنند. مناهج بزودی با تفصیل بیشتری به این مسأله خواهد پرداخت و اسناد منتشر نشدهای را انتشار میدهد.
#جامعه_مدرسین
#مناهج
@Manahejj
🌀 از «نهال فروشی» تا خشکشدن نهالها
📝 لزوم رسیدگی به اوضاع اضطراری معیشت طلاب
🖋 هادی چیتساز
🔹 تقریبا از اوایل دهه هشتاد، ورودیهای حوزه رشد چشمگیری داشتند. طلبههای انقلابی که معمولا بر اساس دغدغههای مقدس پا به حوزه گذاشتند. به راستی، چقدر هزینه شده تا چنین نسلی با این استعدادها به اینجا برسند.
اکنون این طلاب به سطوح عالی و درس خارج رسیدند. اما اکثرا مبتلا به مشکلات معیشتی هستند و با شرایطی امروزی اقتصاد، شرایط روزبهروز بدتر می شود.
🔹 اگر دغدغه آیتالله جوادی آملی حفظهالله «نهال فروشی» است، باید عرض کنم، کار از نهالفروشی گذشته و مسئله امروز «خشکشدن نهالها» است. نهالفروشی یعنی طلبهای که استعداد کارهای درجه یک مثل اجتهاد و تولید علم دارد، در کارهای درجه دو و سه طلبگی استفاده شود. اما شرایط بد معیشتی، کاری کرده که طلبه مجبور شده به کارهای اقتصادی روی آورد و تمام فکر و ذکرش کسب درآمد از هر راهی ولو غیرطلبگی باشد. به یقین چنین کسی دیگر به خلاقیت ذهنی و علمی نمیرسد؛ و این، یعنی همان خشک شدن نهال.
🔹 اما راه حل چیست؟
با توجه به استقلال حوزه از حکومت و کمشدن وجوهات در شرایط کنونی اقتصادی، بهترین و سریعترین راه حل، احیای صحیح موقوفات است. هرچه #موقوفات دیرتر احیا شود، نهالهای بیشتری خشک میشوند و مسئولان مربوطه باید جوابگوی آیندگان باشند.
#نه_به_وقف_خواری
#مناهج
@Manahejj
راهنمای اعضای جدید
🌀 پویش نه به #وقف_خواری
🔹 اولین گام بهبود #معیشت
متن طومار اول:
https://eitaa.com/manahejj/1697
متن طومار دوم:
https://eitaa.com/manahejj/1698
امضای طومارها:
برای تأیید طومار، #نام و #نام_خانوادگی خود را برای مدیر کانال ارسال کنید تا در انتهای طومارها درج، و برای حجج اسلام خاموشی و رییسی، ارسال گردد.
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
نشانی مدیر:
@Manahejj_admin
http://eitaa.com/joinchat/3159949328Ce4657829f7
#پویش_نه_به_وقف_خواری
🌀 میزان مشارکت پویش «نه به #وقف_خواری» تا این لحظه
✅ تاکنون بیش از 1300 نفر به جمع حامیان پویش پیوستند و طومار را امضا کردهاند.
✅ دوستانی که واقعا نسبت به اوضاع معیشتی، معترض و گلهمند هستند، با ارسال نام و نام خانوادگی خود به مدیر کانال، از پویش حمایت کنند.
✅ خواهران طلبه نیز امکان حمایت از پویش را دارند.
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
📲 نشانی مدیر:
@Manahejj_Admin
#مناهج
@Manahejj
#یادداشت_وارده
🌀 فاعتبروا یا اولی الالباب
📝 در حاشیه نزاع حضرات آملی لاریجانی و یزدی
🖋 مجتبی کرمی
🔹 حضرت آقا بارها فرمودهاند باید از سختترین حوادث و تهدیدها، فرصتسازی کرد.
🔹 استفادههایی که میتوان از وقایع این دو روز و نزاع میان حضرات آملی لاریجانی و یزدی کرد:
۱- پی بردن به قدرت و نفوذ رسانه که چطور علمای انقلابی اسلام را به جان هم انداخته است.
۲- پی بردن به عملیات اطلاعاتی قوی که پشت پرده رخ داده است.
۳- بیش از اصل انتقاد، لحن انتقاد و رعایت ادب نقد مهم است.
۴- اینکه انسان هر حرفی را نباید در هر زمانی بزند، و حتی بعضی حرفها را اساسا نباید بگوید، ولو درست باشد.
۵- اینکه انسان نباید به هر کسی اعتماد داشته باشد و سفره دل را پیش او باز کند، حتی در مجالس خصوصی و حتی بین بسیجیها، چون شاید بعضی به خاطر ندانستن شرایط حساس زمانه یا ندانستن اثر پخششدن یک حرف، یا خدایی نکرده از روی عمد، کتمان سرّ نکنند و آن حرف را پخش کنند. که امیرالمؤمنین فرمود: تا وقتی کلام در دهان توست، در گرو توست و اگر از دهان تو خارج شد، دیگر تو در گرو آن هستی.
۶- اینکه انسان نباید خیلی از حرفهایی را که شنیده نشر بدهد، چون بعد از آن موجسواری رسانهای میشود، گاهی یک حرف، سرّی است که اگر پخش بشود به اسلام ضربه میزند.
۷- اینکه هر چقدر مسؤلیت سنگینتر باشد، توان و آستانه تحمل بیشتری میطلبد، لذا طلاب انقلابی باید به خودسازی خیلی خوبی بپردازند تا انشاءالله در آینده بتوانند با ظرفیت و تحمل بالا خدمات بزرگی به اسلام بکنند، در عین اینکه از خود دفاع کنند؛ ولی دیگران را تخریب نکنند.
۸- چه بسیار که تخریب یک فرد، محدود به وی نمیشود و از اساس جایگاههای حقوقی را زیر سؤال میبرد و موجب هتک حیثیت ارکان نظام خواهد شد.
۹- چرا عاقل کند کاری
که باز آرد پشیمانی...
🔹 امیدواریم طلاب بصیر و انقلابی هوشیاری خود را حفظ کرده و بدانند که تخریب هیچ یک از طرفین، به نفع نظام و انقلاب نیست. امروز ضد انقلاب کاری با شخص آقای آملی لاریجانی یا آقای یزدی ندارد؛ بلکه مهم زیر سؤال بردن صلاحیت ارکان نظام، بالاخص شورای نگهبان است...
انتخابات نزدیک است...
#ادب_نقد
#تهذیب
#مناهج
@Manahejj
مطلبدوم_اختلاف.mp3
6.83M
🌀 لطمات اختلاف روحانیت بر جامعه
🎙 امام خمینی (ره)
🔺 اگر در صنف ما اختلاف پیدا شود، این اختلاف به بازار و مردم هم کشیده میشود... برای اینکه شما #هادی مردم هستید.
🔺 ریشه اختلاف #حب_نفس است...
آنچه این جمهوری را حفظ کرده، وحدت کلمه بوده است.
🔺 اگر این اختلاف به بازار و مردم بکشد، تمام وِزرَش به گردن ماست.
اینکه بگویی برای خدا آن آقا را [نقد] کنم، برای اسلام نیست... بنشینید آخر شب فکر کنید، حساب کنید که این اختلاف و دودستگی ریشهاش چیست؟! برای خداست؟! آن عیب در خودتان نیست؟!
🔺 اگر اختلاف، موجب شکست جمهوری و اسلام شود و نتواند تا قرنها سر بلند کند، این جرمی است که خدا میبخشد بر ما؟!
#مناهج
@Manahejj
هدایت شده از خبرگزاری رسا
🔸نامه #طلاب_انقلابی حوزه علمیه به حضرات آیات #یزدی و #آملی_لاریجانی حفظهما الله
🔹بسم الله الرحمن الرحیم
«و أَطيعوا الله و رسوله و لاتنازعوا فتفشلوا و تذهب ریحکم واصبروا ان الله مع الصابرین»
🔹 حضرات آیات یزدی و آملی لاریجانی، طلاب حوزه علمیه با توجه به شرایط بوجود آمده و سوء استفاده ضد انقلاب از آن، مطالبی را محضرتان عرض خواهند کرد:
1️⃣ سزاوار نیست مباحثات طلبگی حضراتی چون شما که استوانههای نظام هستید به عرصه جامعه کشیده شود؛ چراکه همانگونه که شاهد هستیم عواقب آن دامنگیر اسلام، روحانیت، انقلاب و نظام خواهد شد.
2️⃣ مباحثات طلبگی همیشه بر محور استدلال استوار بوده است؛ نه تخریب و تضعیف و تقبیح طرف مقابل.
3️⃣ با توجه به پیش رو بودن انتخابات (مجلس و سپس ریاست جمهوری) و تمام تلاش ضد انقلاب برای تخریب شورای نگهبان و هدم نظارت استصوابی، اصلا به صلاح نیست که اختلافات و منازعات به متن جامعه رسوخ نماید.
🔻حضرت آیتالله یزدی:
🔹شما از دیرباز از دنیا و تعلقات دنیوی گذشتید و در شهر و روستا، در تبعید و ناخوشی و در همه احوال، یار صدیق و با وفای حضرت روح الله بودید و تا آخر هم امام امت به شما ارادت داشت. اما چند نکتهای هم محضر شما شایان ذکر است:
1️⃣ شایسته بود در مورد نامهای که از اساس تکذیب شده، بیشتر فحص و تحقیق میکردید.
2️⃣ شایسته است لحن تعابیر و انتقادات خود را با کمال سعه صدر بیان دارید؛ تا مبادا گرگهایی که دندان تیز کردهاند برای نظام، از بیانات شما، خوراک خود را برگیرند.
3️⃣ متن بیانیه جامعه مدرسین مبنی بر سندیت نداشتن استنادات غیر رسمی و منتسب به حضرتعالی، کافی نبود؛ لذا شایسته بود مطالب منتشر شده که حاوی شیطنتهای رسانهای بود، قویا تکذیب شود تا دیگر شاهد مسمومیت و تشنج فضای فعلی نباشیم.
🔻واما آیت الله آملی لاریجانی:
🔹شما در زمره علمای انقلابی و متعلق به بیت گرانقدری هستید؛ اما نکاتی شایان ذکر است:
1️⃣ با توجه به اینکه روز گذشته دفتر جامعه مدرسین سخنان منتشر شده و منتسب به آیتالله یزدی را فاقد سندیت دانست، توقع میرفت حضرتعالی سعه صدر بیشتری نشان دهید و نه تنها مراعات شرایط را بنمایید؛ بلکه احترام بزرگتری آیتالله یزدی را همچنان نگه دارید.
2️⃣ اگر با شخص آیتالله یزدی و یا سخنان ایشان مسأله دارید، چرا پای ارکان نظام و انقلاب باید به میان آید؟! در سخنان حضرتعالی -که البته شاید از روی تعجیل و ناراحتی بوده- اتهامات غیر مستند نبود؟! سخن از دفتر خبرگان و لطایف الحیل گرفتن آنجا، سخن از برنامهریزیهای صداوسیما و نهادهای دیگر، اتهامات اثبات نشده درباره برخی مسؤولین و ...؛ از شما که یک دهه بر مسند قضا تکیه داشتید، برخوردی اصولیتر و دقیقتر توقع میرود.
3️⃣ قبول کنید نمیتوان از طرفی وکیل متولی یک مدرسه علمیه بود و از طرف دیگر، همه بار مسؤولیت ساخت و ساز آن را و اینکه اشرافی هست یا خیر را از خود مبرا دانست. هرچند ای کاش خیلی پیشتر از این و با آرامش خاطر همین توضیحات را به جامعه طلاب میرساندید. همین مورد هم میرساند که حضرتعالی باید تعامل بیشتر و بهتری با رسانهها، طلاب و مردم داشته باشید.
4️⃣ خوب میدانید که استعمار چه تلاش گستردهای برای حذف آیتالله یزدی از خبرگان نمود، جا داشت با تأنی بیشتری وارد میدان میشدید؛ تا مبادا خوراک ضد انقلاب فراهم شود.
5️⃣ حتی اگر انتقادات شما به شخص آیتالله یزدی وارد باشد، نباید لبه تیز نقد، جایگاه مقدس جامعه مدرسین را هدف قرار دهد. امروز که عدهای با سودای مرجعیت، دنبال تحقق اهداف خود هستند، چه نهادی غیر از جامعه مدرسین، توان مقابله و دفع مدعیان مرجعیت که امام امت در سال پایانی عمر خود اشاره کرد را دارد؟! ایشان فرمودند: «إنشاءالله در بین جامعه مدرسین و طلاب انقلابی اختلافی نیست، اگر باشد بر سر چیست؟ بر سر اصول یا بر سر سلیقهها؟ و آیا ایادی استکبار، روحانینماهایی را که تا حدمرجعیت تقویت نموده است، فرد دیگری را بر حوزهها حاکم نمیکنند؟»
♨️در آخر از هردو عالم انقلابی درخواست میشود با انتشار بیانیهای مشترک به همه مخاصمات پایان داده و نشان دهند که خوشحالی فعلی ضد انقلاب چیزی جز یک خواب زودگذر نبوده و ارکان جمهوری اسلامی از بن، مستحکم و بی خدشه است؛ کما اینکه مسؤولین آن نیز متعهد به اسلام و انقلاب هستند. لذا در این عرصه مجالی برای جولان خناسان و وطن فروشان ضد انقلاب نیست. همچنین به جد باید با منتشر کننده سخنان آیتالله یزدی برخورد قضایی شود؛ تا دیگری جرأت نکند با اعتبار و آبروی نظام بازی کند.
🆔 @rasanews_agency
🌀 اختلاف و درگیری نتیجهای جز روشنشدن آتش فتنه ندارد
🔹 حضرت آیت الله مکارم شیرازی طی پیامی درباره برخی اختلافات اخیر تصریح کردند:
برادران عزیز! تجربه نشان داده که این گونه درگیریها هرگز نتیجهای جز روشن شدن آتش فتنه و اختلاف در میان مردم ندارد.
به همۀ شما احترام می گذاریم و متواضعانه تقاضا دارم این باب را به کلی مسدود کنید و به آبروی روحانیت و نظام کمک فرمایید. من به همۀ شما عزیزان دعا می کنم که به این وضع #خاتمه_دهید و حتی اگر افرادی پادرمیانی کنند تا عزیزان از یکدیگر عذرخواهی نمایند بسیار بجاست.
#مناهج
@Manahejj
🌀 نامه سرگشاده حجتالاسلام رشاد، خطاب به آیات یزدی و آملی لاریجانی
📝 رفتار خسارتبار دو مجتهد کاردیدهی قضا
أعوذ بالله من الشیطان الرجیم
الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُمْ مُصِيبَةٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ
حضرتَین آیتَین عَلمَین، حاج شیخ محمد یزدی و حاج شیخ صادق آملی لاریجانی (دامت برکاتهما)
سلام الله علیکم و رحمته
🔹 مشاجرهی کلامی ـ کتبی اخیر میان شما دو شخصیت برجستهی انقلابي، مایهی تاسف و تاثر شدید خیل دلسوزان نظام گشت. توقع نمیرفت چنین رفتار خسارتباری از سوی دو مجتهد کاردیدهی قضا و مصلحتشناس صادر شود.
زمینهسازان این واقعهی تلخ و تاسفانگیز، تواماً رسانههای فاسد و فاسق برونمرزی و رسانههای غیرمتخلق و غیرمتشرع درونمرزی بودند، که اولی با ساخت خبر دروغ و دومی با پرداخت آن، نقش هیزمکش و آتشزنهی این جهنم جان و جهانسوز را ایفاء کردند. و آنچه در این میانه سوخت: ایمان مردم مؤمن، اعتماد نسل جوان، سرمایهی اجتماعی جبههی انقلاب، حیثیت دو رجل عزیز مجاهد که از سرمایههای نظام و کشور قلمداد میشوند بود.
🔹 این حریق سرمایهسوز و حادثهی خسارتبار، طی این آنات و ایام، خوراک مطلوب و مطبوعی برای رسانههای معاند فراهم آورد، موجب شادمانی دشمنان دین و انقلاب گشت، کام مردم متدین و ولایی را در آستانهی عید الله الاکبر تلخ کرد، خواب از چشم خیرخواهان نظام اسلامی ربود، به اعتبار نهادهای عالی کشور لطمه زد؛ و اینهمه، چیزی نبود که هیچ یک از دو وجود گرانمایه، به ذرهای از آن رضا داشتهاید و دارید.
🔹 آیت الله محمد یزدی، مبارز شجاع دوران ستمشاهی، که برای اقامهی عدل و تحقق آرمانها و ارزشهای الاهی و در دفاع از دین و ملت، زمان ممتد و متمادی زندانکشیده، و عمیقترین زخمهای شلاق و شکنجهی جلادان ساواک چشیده، و بارها تبعید شده، و همهی عمر به روشنگری و خدمت در سنگرها و میادین خطیر انقلاب و نظام سپری کرده است، سرمایهی مغتنم انقلاب و نظام بشمار است و نباید آسیب ببیند، و خود آن بزرگوار باید بیش و پیش از دیگران از این سرمایهی ثمین صیانت بفرماید.
🔹 آیت الله صادق لاریجانی، فاضل فرهیخته، متفکر نواندیش حوزه، پیشآهنگ مواجهه با تفکرات معارض، انقلابی متین و محکم، که محضر برکتآثارش مبدا خدمات علمی و فکری فراوان در روزگا حاضر بوده است، سرمایهی مغتنم انقلاب و نظام بشمار است و نباید آسیب ببیند، و خود آن بزرگوار باید بیش و پیش از دیگران از این سرمایهی ثمین صیانت بفرماید.
🔹 این کمترین طلاب از محضر هر دو عزیز ارجمند استدعا میکنم: در این اوضاع سرّاء و ضرّاء، انفاق معنوی کنند و تیغ کلام به نیام کظم غیض بکشند و از در معافات درآیند، و آتش تنازع خاموش کرده، شکیبایی پیشه سازند. مباد این روند تداوم یابد و امتداد اجتماعی پیدا کند و بیش از این موجب خسارت گردد. «الّذین ینفقون في السّرّاء و الضرّاء و الکاظمین الغیظ و العافین عن الناس و الله یحب المحسنین»؛ «وَ أَطيعُوا اللَّهَ وَ رَسُولَهُ وَ لاتَنازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَ تَذْهَبَ ريحُکُمْ وَ اصْبِرُوا إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرينَ». هشدار که وَقود و هیزم این شعلههای جگرسوز و دلدوز، سرمایهی ایمان مردم و اعتماد ملی است.
🔹 در فرجامهی این مسوّدهی مختصر تذکر صمیمانهای نیز با رسانههای دلسوز و دغدغهمند مصالح کشور و هوادران و علاقهمندان به این دو شخصیت عرض میکنم: اخلاق و انصاف، مصالح کشور و نظام، خطورت و حساسیت حوزه و روحانیت در شرائط فعلی را منظور داشته باشید، و فروتنانه تقاضا میکنم: دامن به این آتش افروخته نزنید و اجازه بدهید شعلهها فروکش کند و موضوع فیصله یابد.
کمترین طلبهی ارادتمند هر دو شخصیت خدوم
علیاکبر رشاد
هفدهم ذی الحجة ۱۴۴۰قمری
مطابق ۲۷/ ۵/ ۱۳۹۸ شمسی
#مناهج
@Manahejj
🌀 رسالت و تبلیغ غدیر
🖋 هادی چیتساز
🔹 رسالت غدیر این است که شیعیان هر سال امامشان را بشناسند و عهدی محکمتر از قبل ببندند. امام رضا(ع) در حدیث سلسلۀ الذهب می فرمایند: «انا من شروطها»؛ یعنی امروز من شرط نجات از آتش هستم. پس ولایت اکسیری است که همیشه پویا و زنده است و نیاز به امام شناسی و ولایت پذیری در هر زمانی دارد. غدیر تکرار می شود تا بر همگان اتمام حجت شود که مهر قبولی اعمال، ولایت است.
🔹 بهترین عمل در غدیر ذکر ولایت است که البته منحصر در بیان فضائل امیرالمؤمنین(ع) نیست، بلکه باید تطبیق بر زمان امروز شود. اکنون حضرت بقیۀ الله (ارواحنا له الفداء) در غیبت کبری هستند و ولایت به فقیهان جامع الشرایط تفویض شده است. پس امروز باید از ولایت فقیه، مبانی، جایگاه و وظایفش برای مردم گفت؛ و این همان ذکر ولایت است که ثوابش قابل شمارش نیست.
🔹 به سخن دیگر، تثبیت و تقویت ولایت فقیه، همان تثبیت و تقویت ولایت غدیر است. راه، همان راه است؛ اختلاف فقط در معصوم بودن و نبودن است. امروز باید از شخص ولی فقیه و سلوک سیاسی، عرفانی، علمی و اخلاقی او گفت.
آیا می توان دغدغه غدیر را داشت، اما از ولایت فقیه نگفت؟ هرگز، اگر روزی رسالت اکمال دین به غدیرخم گره خورد، امروز همان رسالت در تبیین صحیح ولایت فقیه است.
#عید_ولایت_مبارک
#مناهج
@Manahejj
🌀 غدیر، روز یأس کفار
🔹 آن روزی که مسئلهی ولایت مطرح شده، آن روزی است که به نصّ قرآن «یَئِسَ الَّذینَ کَفَروا مِن دینِکُم»، مایهی یأس کّفار است.
رهبر معظم انقلاب
۷ شهریور ۱۳۹۷
📌 مناهج:
هرجا مطیع و فرمانبردار ولایت بودهایم، راهی برای نفوذ و شیطنت بیگانه و ضد انقلاب فراهم نبوده است؛ اما هرکجا سرخود و خارج از مشی ولیّ، عمل کردیم نفوذ و سلطه کفار را نیز شاهد بودهایم.
حتی میتوان عیار ولایت خود را بسنجیم، اگر کاری کردیم که موجب طمع و خشنودی کفار شد، قطعا از ولایت خارج شدهایم!
#غدیر
#مبارک
#مناهج
@Manahejj
🌀 بیانیه تشکل #اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم درباره حوادث اخیر حوزه
📝 اقدام برخی افراد در سالهای اخیر در زمینه سازی برای دستیابی به مرجعیت مساله نگران کننده ای است که نیاز به پیشگیری جدی دارد.
〰〰〰〰〰
متن بیانیه:
باسمه تعالی
🔹 با تبریک عید الله الاکبر وعید ولایت عید غدیر به عموم دلدادگان امیرالمومنین سلام الله علیه و آرزوی سربلندی روز افزون انقلاب اسلامی در عرصه جهانی، در روزهای اخیر مطالبی از زبان رئیس محترم شورای عالی #جامعه_مدرسین در یک جلسه خصوصی منتشر شد و پس از آن از جانب دفتر جامعه مدرسین رسما اعلام شد که این گونه نقل قولها سندیت ندارد، ولی همین مطالب دستمایه برخی از فعالان رسانه ای یک جریان سیاسی قرار گرفت که تلاش کردند از این منقولات غیر دقیق برای هجوم به جامعه مدرسین و رئیس انقلابی آن و نیز دامن زدن به اختلاف نظرها و احیانا سوء تفاهمات میان پاره ای از اعضای جامعه مدرسین نهایت بهره برداری را داشته باشند.
🔹 صدور #نامه_غیرمترقبه ای از سوی آیت الله #آملی_لاریجانی به عنوان پاسخ به بخشی از سخنان منقول از #آیت_الله_یزدی زمینه ای شد برای بهره برداری بیشتر اختلاف افکنان و بدخواهان.
چه فرصتی بهتر از این برای به فراموشی سپردن مسائل و مشکلات اساسی مردم و سرگرم ساختن جامعه به این گونه مجادلات؟
🔹 تشکل اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم لازم می داند در این برهه مهم و با توجه به طراحی هایی که از جانب برخی جربانهای سیاسی برای دخالت در امور حوزه و آینده آن تدارک دیده شده نکات ذیل را تقدیم کند.
1️⃣ نهاد مرجعیت رکن مهم و بنیادین و ریشه دار حوزه است و صیانت از آن به ویژه در زمانه ای که بازیگران عرصه سیاست طمع ورزانه به دنبال بهره جویی از این نهاد برآمده اند ضروری است و در حقیقت جان کلام آیت الله یزدی هم توجه دادن به این نکته است.شاید حاشیه سازی اخیر هم برای بخشی دیگر از سخنان منسوب به ایشان برای به فراموشی سپردن این موضوع مهم است.
2️⃣ به استناد سخن تاریخی بنیانگذار انقلاب اسلامی در منشور روحانیت جامعه مدرسین ستون محکم انقلاب اسلامی در حوزه است و از این رو مورد اعتمادترین مجموعه برای صیانت از جایگاه مرجعیت به شمار میرود، چنانکه امام راحل هم در منشور روحانیت از اقدام جامعه مدرسین در اعلام عدم صلاحیت مرجعیت کسی که در موقعیت مرجعیت قرار داشت تمجید کرده است.
3️⃣ سیره سلف صالح ما در حوزه این بوده که تا حد امکان از قبول مسئولیت مرجعیت ابا داشتند و لذا تمهید مقدمه کردن برای تصدی این جایگاه همواره مذموم شمرده می شده. اقدام برخی افراد در سالهای اخیر در زمینه سازی برای دستیابی به مرجعیت مساله نگران کننده ای است که نیاز به پیشگیری جدی دارد. این ادعا که هرکس احساس مسئولیت کرد می تواند خود را برای مرجعیت عرضه کند و در نهایت مردم هستند که انتخاب می کنند مغالطه ای آشکار است. احراز صلاحیتهای لازم برای مرجعیت به ویژه با ملاحظه نیت های ناپاک دشمنان در زمان کنونی جز از طریق اهل خبره چگونه مقدور است؟شاید گفته شود که اهل خبره منحصر در جامعه مدرسین نیست که باید گفت گرچه در مقام واقع چنین انحصاری نیست ولی یقینا در شرائط کنونی اطمینان بخش ترین نهاد برای این موضوع جامعه مدرسین است.
4️⃣ نکته ای که موجب نگرانی جامعه متدین و انقلابی و علاقه مندان جامعه مدرسین و حتی نگرانی برخی مراجع عظام گردید ورود بعضی از اعضای محترم جامعه مدرسین به پاره ای مناقشات در روزهای اخیر بود که می توانست و می تواند در یک فضای آرام و در محافل خصوصی مطرح و حل و فصل شود. امروز حفظ وحدت و الفت میان نیروهای انقلابی بیش از هر زمان دیگر ضروری است.از جانب دیگر حفظ حرمت عالمان فداکار و انقلابی و پیش کسوتی که حق بزرگی بر نسل جوانتر اساتید حوزه دارند وظیفه همگان است و انتظار آن است که این حرمت مراعات شود.
5️⃣ ضمن احترام به شخصیت علمی و انقلابی آیت الله یزدی و آیت الله آملی لاریجانی که از استوانه های حوزه محسوب می شوند تقاضا داریم که اجازه سوء استفاده به دشمنان بیرونی و درونی که امروز شادمانه از این مجادلات بهره می گیرند داده نشود. ظهور و بروز اقتدار بی نظیر نظام اسلامی در ماههای اخیر موجب خشم و کینه بیشتردشمنان گردیده و در پی انتقام گیری هستند. در این وضعیت هوشیاری همه شخصیت ها و نیروهای انقلاب ضروری تر است.
در پایان، عزت و شوکت بیشتر نظام اسلامی و پرچمدار فرزانه آن را از خدای بزرگ مسئلت داریم .
تشکل اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم
۱۳۹۸/۵/۲۹
#سودای_مرجعیت
#مناهج
@Manahejj
#یادداشت_وارده
🌀 عامل اختلافات اخیر
📝 خلأ سواد رسانهای
🖋 محمد دانش پژوه
🔹 ناخن انداختن عالمان حوزه بر چهره یکدیگر و اختلافات و رد و نقدهای نابهنگام، نمود خلأ سواد رسانه در حوزه علمیه است.
🔹 رسانه قدرت اعجاب آوری دارد که توانسته حتی افکار بزرگان حوزه را نیز مهندسی و مدیریت کند و به نفع جریان معاند نظام، نیروهای انقلابی و ارزشی را به جان هم بیاندازد تا از آب گل آلود، ماهی منفعت خود را صید نماید.
🔹 پژوهش و آموزش تفصیلی رسانه در حوزهها امری بایسته و ضروری است تا طلاب و فضلای حوزه به این سلاح کارآمد مجهز گردند تا افزون بر تبلیغ و ترویج معارف اسلامی، از پر کردن پازل معاندان نیز ایمن باشند.
#مناهج
@Manahejj
🌀 کسالت جمعی!
📝 لزوم تأسیس تشکلهای طلبگی
🖋 علی بهادرزایی
🔹 «هرچه ما داریم پیش میرویم ضرب دست امام است، ایشان آنچنان این گوی را محکم پرتاب کرده که حالا حالاها امثال بنده باید دنبالش بدویم.» (رهبر معظم انقلاب، ۱۴ دی ۱۳۹۰)
به احتمال قوی تحلیل دقیقی از چرایی این قوت ضرب دست امام و تطبیق آن بر روند انقلاب نداریم. بگذارید یک گوشهاش را از خود آقا نقل کنم: «(امام) در راه خدا اهل مجاهدت بود، آرام نمینشست، دائم در حال مجاهدت بود، مصداق این آیه شریفه: "فإذا فرغت فانصب، و إلی ربّک فارغب" از یک کار بزرگ که فراغت پیدا میکرد چشم به یک کار بزرگ دیگر میدوخت و آن را دنبال میکرد.»
🔹 امام اهل مجاهدت بود و طبیعی است توان حرارت آفرینی در قلوب را هم پیدا کرد؛ این به نظر، بزرگترین گمشده ما طلاب در زندگی امروز است و ضدش یعنی «رکود و کمرمقی» بزرگترین آفت صنفیمان.
🔺 پیرامون این چند روز که یکی از بزرگان در مورد «فواید قم بودن و میراث پدری» بزرگ دیگری سخن گفت و دومی «سلامت علمی و عملی» او را زیر فشار قلم له کرد! میتوان در چند خط اینطور گفت:
1⃣ بسیج معلوم نیست به چه تحلیلی دست به افشای سخن زد؟ و بعد از آن برای اصلاح و ایجاد آرامش چه کرد؟
2⃣ فقهای محترم شورای نگهبان که به گمان نزدیکترین روابط طرفینی را دارند مشخص نیست که آیا از فرصت فراغت تابستانه برای از بین بردن فرصت سودجویی دشمنان و اصلاح ذات البین استفادهای میکنند؟
3⃣ تکلیف نهادهای رسمی حوزه که روشن است و احتیاج به توضیح ندارند!
4⃣ همپوشانی قوی رسانهای دشمن داخلی و خارجی مثال زدنی بود، سکوت و انفعال رسانههای انقلابی هم همینطور!
5⃣ بازار حمایتهای یک طرفهی ناشی از حب وبغضها هم داغ.
6⃣ و مهم تر از همه، بدنه قاطع طلاب محترم انقلابی در حال غصه خوردن و دعا برای اصلاح امور بودند! انگار که قرار است ملکی از آسمان بر طرفین نازل شود یا ذات الهی، مستقیما تألیف قلوب کند!!
بهانهها هم واضح است: ما که منصب یا ارتباطاتی نداریم! ما که رسانه نداریم! بزرگان که اعتنا به حرف طلاب نمیکنند! باید صبر کنیم تا خودمان فاضل شویم و مقبول بعد به این مسائل ورود کنیم و ... .
🔹 خلاصه اینکه ما چند هزار طلبه پیر و میانسال و جوان روی هم رفته یک چندم کاری که مرحوم امام (قدّس سرّه) انجام داد را هم انجام نمیدهیم بدون هیچ عذاب وجدانی چون معتقدیم: «قدرت نداریم و توجه تکلیف فرع بر قدرت است!»
🔹 واقعا اگر ما میجوشیدیم و چند #تشکل طلبگی وزین داشتیم، در همان ابتدا بعد از رایزنی و مطالبه از طرفین کار به اینجا میرسید؟ اگر طلاب فاضل احساس تکلیف میکردند و با اصرار، اساتید صالح را دعوت به اصلاح ذاتالبین میکردند، شأن اجتماعی همگیمان محفوظ نمیماند؟
🔹 اگر تشکلهای طلبگی در میان ما وجود داشت که عملکردهای تکراری #فرید_مدرسی ها را میشناختند و در مقابل از ابزار رسانه استفاده میکردند از سرعت تحولات جا میماندیم؟ اگر در کنار مرحوم شیخ و صاحب کفایه و اعضای شورای عالی، کمهمتی فردی و جمعی خودمان را هم مقداری در محقق نشدن تحوّل در حوزه مقصر می دانستیم و دائما آدرس غلط نمیدادیم، اینطور کشتیمان به گل مینشست؟ همین الان برنامهای برای آینده داریم؟
🔹 این موسمها زمان خوبی برای محاسبه نفس است؛ چون عیار انسان در حوادث سخت نشان داده میشود، اگر شما هم این ضعف را قبول دارید بیایید جا پای امام بگذاریم و فارغ از بهانهها به این دعوت الهی لبیک بگوییم که «قُلْ إِنَّما أَعِظُكُمْ بِواحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنى وَ فُرادى»؛ اما چطور؟ فکر میکنم اولین قدم این است که واقعا خودمان را «مکلّف» بدانیم، نه موجودی عاجز و رها!
#مناهج
@Manahejj
🌀 وضعیت نابسامان معیشت طلاب
📝 زنگ خطر حوزههای علمیه
🖋 محمد حقپرست
🔹 چند وقتی است، یک جمله ناراحت کننده به گوشم میخورد. به من که طلبه هستم میگویند: «شنیدی فلانی طلبگی را رها کرده و در بازار یا کارخانه کار میکند؟»
نمیدانم چه جوابی بدهم و به فکر فرو میروم که چه اتفاقی در آینده خواهد افتاد؟!
🔹 مثل روز برایم روشن است که اگر هشدارهای فعلی را در زمینه معیشت جدی نگیریم و برای امروز حوزه علمیه کاری نکنیم، این جمله بر سر زبان مردم فراگیر خواهد شد، همانطور که درباره مهندسها و بسیاری از فارغ التحصیلها گفته شده و میگویند.
🔻 آن وقت اگر نوجوانی بخواهد از یک فامیل به حوزه بیاید، سریع فلانی را برایش مثال میزنند که طلبه بوده و رها کرده است.
مدیریت حوزه و مسئولان اوقاف بدانند، امروز در وقت اضافه هستیم و آخرین فرصتهای جلوگیری از یک ضرر بزرگ را سپری میکنیم. از دست دادن نسل امروز طلبهها، علاوه بر اینکه ضربه به طلبههای امروزی است، ضربه به اعتبار حوزه علمیه در آینده نزدیک نیز هست.
〰〰〰〰〰
🗂 پرونده لزوم بهبود #معیشت_طلاب
#مناهج
@Manahejj
🌀 نظر رهبری درباره مشاجره آیات یزدی و آملی لاریجانی
📝 بجای دادکشیدن سر یکدیگر، یاد توصیه امام باشید
〰〰〰〰〰〰
نشریه خط حزب الله به صورت تلویحی به نظر رهبری درباره مشاجرات اخیر آیات یزدی و آملی لاریجانی پرداخت:
🔹 یک دوگانه [در مواجهه با حوادث] این است که ما در مواجههی با حوادث دائم به خودمان بپریم، مدام بــه خودمان انتقــاد کنیم...ایــن یک جور برخورد اســت که متأسفانه در خیلی از مواقع پیش میآید که وقتی مجموعهها با سختی مواجه میشــوند - حال مجموعهها چه یک حزب باشد، چه یک دولت باشد، چه یک ملت باشد -همدیگر را متّهم میکنند، یا اینکه نه، به جای اینکه ســر همدیگر داد بکشــیم، به تعبیر امام «هرچه فریاد دارید بر سر آمریکا بکشید»؛ طرف مقابل، او است.
🔹 بنده مکــرر در صحبتهای عمومــی گفتهام، ما دچار این اشتباه نمیشویم که دشمن خودمان را نشناسیم؛ دشــمن ما معلوم است.کسان دیگری هســتند که علیه ما کار میکنند - اما روی غفلت اســت یا مانند اینها-اینها اهمیتی ندارند؛ آن که دشمن واقعی اســت « و َ هَلم َّ الخطب َ فی ابن ِ ابی سفیان»، که امیرالمؤمنین فرمود[ .در مورد] آن قضایای ِ این جــوری بیخودی ســر هم داد نکشیم، بیخودی با همدیگر دعوا نکنیم.
🔺 ببینیم واقعا ً با چه کســی باید دعوا کرد، با چه کسی باید
طرف شد؛ این جوری عمل بکنیم.
نشریه خط حزب الله، شماره ۱۹۸
#مناهج
@Manahejj