علامه، مصباح یزدی را بیشتر بشناسیم📜
✅محمد تقى مصباح يزدى در 11بهمن سال 1313 شمسى در يزد متولد و در 13سالگی وارد حوزه علمیه نجف شد ولى به علت مشكلات فراوان مالى، بعد از يكسال براى ادامه تحصيل به قم هجرت كردند. 💯
👈استاد مصباح در 25 سالگی به درجه اجتهاد رسید ایشان از سال 1331 در دروس امام راحل(قدس سره) و درس تفسير و فلسفه علامه طباطبايى(رحمه الله)كسب فيض كرد.✌️
👈وى حدود 15 سال در درس فقه آيت الله بهجت(ره) شركت داشت.
ایشان پس از تبعید امام، به تحقيق در مباحث اجتماعى اسلام، از جمله بحث جهاد، قضا و حكومت اسلامى، پرداخت.📜
📗 ايشان داراى تأليفات و آثار متعددى در زمينه هاى فلسفه اسلامى، الهيّات، اخلاق و عقايد مى باشد و حدود ۱۷۰ جلد اثر از ایشان منتشر شده است که برخی به قلم خودشان است اما برخی تدریس ها وسخنرانی های ایشان است که پیاده شده اند🎥
خودشناسی برای خودسازی، آموزش فلسفه و آموزش عقاید از آثار قلمی ایشان هستند💯
◀️استاد مصباح دروس دانشگاهی از جمله فیزیک، شیمی، زیست شناسی و زبان فرانسه را قبل از انقلاب نزد کسانی که بعضی از آنها پس انقلاب وزیر شدند فرا گرفتند و همچنین نزد آقای محققی رشتی بخشی از علوم جدید را آموختند.👌👌
✅👈مصباح یزدی با حمايت و ترغيب امام خمينى (قدس سره)، چندين دانشگاه، مدرسه و مؤسّسه را راه اندازى كرد كه از مهم ترين آنها مى توان از بخش آموزش در مؤسّسه در راه حق، دفتر همكارى حوزه و دانشگاه و بنياد فرهنگى باقرالعلوم نام برد.🏠
ايشان هم اكنون رياست👈 مؤسّسه آموزشى و پژوهشى امام خمينى(رحمه الله) را از جانب مقام معظّم رهبرى برعهده دارد.🌹
#استاد_تولدت_مبارک
مدرسه انقلاب
@Manahejj
📌توجهِ دلها به آقای بهجت(ره)، از نشانههای بیداریِ دلهاست
📌بیدارشدنِ دلها، یکی از مقدماتِ آمادگی برای ظهور است
🔻یکی از مصادیق گرایش به معنویات در بین مردم و خصوصاً جوانها، توجه دلها به آیتالله بهجت(ره) است؛ آنهم با کمترین خاطراتی که از ایشان منتشر شده است، چون ایشان بهشدت از آشکارکردن فضائلشان، خودداری میکردند.
🔰اینکه مردم خیلی به آقای بهجت(ره) علاقه دارند، نشان میدهد که دلها بیدار شده است. یکی از مقدماتِ آمادگی برای ظهور، همین بیداریِ دلهاست؛ فراهمشدنِ مقدمات فرج، یعنی اینکه مردم آمادگی داشته باشند تا امامِ دلها و امامت او را بپذیرند.
🔻اقبال جوانها به آقای بهجت(ره) را میتوان از مقدمات فرج دانست؛ البته این بهمعنای مشخصکردنِ زمان نیست! وقتی مردم اینطور به آقای بهجت(ره) ارادت میورزند بدون اینکه اطلاعات کامل و دقیقی از ایشان داشته باشند، یعنی با دریافت معنوی خودشان، با ایشان اتّصال قلبی برقرار کردهاند، لذا معلوم است که این دلها چه دریافتی از امامزمان(ع) دارند و خواهند داشت!
🔰وقتی امامزمان(ع) تشریففرما بشوند، همۀ دلهای پاک در جهان، به ایشان ایمان پیدا میکنند و از ایشان اطاعت میکنند بدون اینکه شرح مبسوطی دربارۀ ویژگیهای حضرت داشته باشند. علامت قلب سالم این است که از کمترین اطلاعات، بیشترین بهره را میبرد.
🔻کسی که قلبش بیمار نباشد و بیدار باشد، بدون اینکه از شخصیتی مثل آیتالله بهجت(ره) کشف و کرامتی ببیند، میفهمد که ایشان در مسیرِ حق است. همان قلب بیداری که حقّانیت آقای بهجت(ره) را شناخته و او را دوست دارد، با دیدن امامزمان(ع) هم ایشان را قبول خواهد کرد.
🔰در روایات فرمودهاند: قبل از ظهور، ایمانتان را تکمیل کنید (کمالالدین/۱/۱۸) یعنی دل را آنقدر جلا بدهید تا بهجایی برسد که همهچیز را دریافت کند و متوجه بشود؛ و الا اگر دلمان آماده نباشد، ممکن است ظهور رخ دهد و ما در تلاطمهای حوادث ظهور، به وجود حضرت، شک کنیم.
👤علیرضا پناهیان
🚩مسجد آیتالله بهجت(ره)- ۹۷.۹.۳۰
👈🏻متن کامل:
panahian.ir/post/5269
#مرجعیت
@Manahejj
📌طرح هایی برای بهبود معیشت طلاب در حال آماده سازی است
آیت الله اعرافی در نشست صمیمی مدیر حوزه های علمیه با طلاب و روحانیون در خصوص افزایش شهریه گفت:
این افزایش صورت پذیرفت اما چون با موج گرانی ها روبه رو شد این افزایش به چشم نیامد و در کل برای معیشت طلاب چندین طرح در حال آماده سازی است.
مرکز مدیریت حوزه های علمیه
#علما
#معیشت_طلاب
@Manahejj
📄شرحي از جلسه ملاقات با مقام معظم رهبري (حفظه الله)
🖋سيد محمد حسين متولي امامي
🔹روز پنجشنبه 11بهمن97، با جمعي از محققان عرصۀ #تمدن_نوين_اسلامي، خدمت مقام معظم رهبري رسيديم و نماز مغرب و عشا را با ايشان خوانديم و بلافاصله وارد جلسه شديم. رهبري عزيز، باهوش و دقيق در مسائل علمي.
🔹در جمع ما افرادي چون دكتر پارسانيا، استاد واسطي، استاد طاهرزاده، دكتر بابايي، دكتر ذوعلم ، دكتر الويري، دكتر جهانبين و... بودند.
🔹رهبري تك به تك ما را چشم در چشم با نگاه محبتآميزي مورد تفقد قرار دادند و فرمودند: «الآن ساعت شش و نيم است. من تا هشت خدمت شما هستم».
🔹قرار بود تعدادي از دوستان صحبت كنند كه بنده هم جزو آنها بودم. مقام معظم رهبري با دقت به سخنان و مباحث افراد جلسه گوش ميدادند.
🖋دكتر الويري تعريفي از بينش تمدني ارائه كردند.
🖋استاد طاهرزاده زاويه بحث را به زمينههاي افول تمدن غربي كشانيدند.
🖋استاد واسطي بحث خوبي در موضوع فقه تمدنساز، با عنوان فقه فرآيندي ارائه كردند كه رهبري فرمودند: «اين فقه فرآيندي جالب بود!».
🖋دكتر بابايي سه مسأله اساسي تمدن نوين اسلامي را تعيين نسبت ما و غرب، يأس امت اسلامي و سرعت تحولات دانست.
🖋دكتر لكزايي هم به تشكيلاتي شدن ارتباط پژوهشگران حوزه تمدن و تشكيل ستاد پيگيري تمدن نوين اسلامي اصرار داشتند.
🔹بنده در باب بحران تمدن ايران امروز، الگوي تصرف و چگونگي نظامسازي فقهي مطالبي عرض كردم. البته دوستان ديگري هم سخن گفتند كه تا حدود ساعت هفت و نيم به طول انجاميد.
🔷بعد از سخنان يكساعتۀ ما، مقام معظم رهبري نظراتشان را درباره مباحث جلسه فرمودند كه بخشي از آن در ذيل ميآيد:
1⃣من بعد از جلسه بايد يك سجده شكر بجا آورم. از حضور شماها خرسند شدم و چشم ما روشن شد. من خودم، تصور اين سطح علمي را نداشتم.
2⃣خوشحالم كه مباحث نظري #تمدن_نوين_اسلامي تا حدود مطلوبي انجام شد. اما پراكنده نباشيد، كنار هم باشيد تا بتوانيد يك جريان فكري درست كنيد. البته با اينكه عدهاي گفتند ستاد درست كنيم، تجربه من اين است كه اين ستادسازيها راهگشا نيست. اما كنار هم باشيد، همفكري كنيد و همديگر را كامل كنيد.
3⃣در مباحث نظري غرق نشويد. قبل از انقلاب يك عدهاي از روشنفكران، ساعتها بحث نظري ميكردند و در مسائل ذهني غرق ميشدند كه فايده عملي هم براي انقلاب اسلامي نداشت. ناظر به عمل فكر كنيد.
4⃣وقتي ما ميگوييم انقلاب اسلامي هدفش #تمدن_نوين_اسلامي است، يعني نبايد آنرا به يك پديده سياسي تقليل دهيم. انقلاب اسلامي سعي كرد حيات و زندگي را عوض كند. ما نخواستيم فقط يك جامعه انقلابي درست كنيم، بلكه ميخواستيم يك پديدهاي ايجاد شود كه دنيا را فرا بگيرد كه البته شرطش تشكيل دولت اسلامي و جامعه اسلامي است.
5⃣ما اگر #تمدن_نوين_اسلامي را در يك نقطه جغرافيايي ايجاد كرديم، خود به خود منتشر ميشود. ما با غرب مخالفيم اما نميخواهيم غرب را تخريب كنيم. با ايجاد اين تمدن، مردم دنيا به تدريج گرايش پيدا ميكنند و غرب خودش افول ميكند. يك جملهاي از سيد قطب از گذشته در ذهن من مانده كه ميگفت: ما براي تبليغ اسلام، همين كه يك ده را خوب بسازيم، خود به خود فراگير ميشود.
6⃣ #تمدن_نوين_اسلامي را به مردم خودمان و مردم دنيا، به صورت قابل فهم معرفي كنيد. متأسفانه جهان اسلام و حتي برخي از مردم خود ما، هنوز مرعوب غرب هستند و درك صحيحي از تمدن نوين اسلامي ندارند.
7⃣به نظر من، پايههاي #تمدن_نوين_اسلامي : توحيد، عبوديت، كرامت انسان و سبك زندگي است.
8⃣تمدن اسلامي هم انسانمحور است، اما انسان با خدا.
9⃣اميدوارم پايههاي قوي #تمدن_نوين_اسلامي را شما ايجاد كنيد. شجاعت و جسارت در اين عرصه داشته باشيد، اما با يك ادبيات علمي فاخر، تا اين سخنان بتواند در جوامع نخبگاني اثرگذار باشد.
🌹در پايان يك عكس دست جمعي با هم گرفتيم. سپس من جلو رفتم و كتابهايم را به ايشان هديه دادم و از ايشان انگشتر زيبايي هديه گرفتم. سرم را روي شانه رهبر عزيز انقلاب اسلامي گذاشتم و ايشان را بوسيدم و.... جلسه تمام شد.
مطالعات تمدن اسلامی (متا)
#امام_حوزه
@Manahejj
19.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 نماهنگ| حوزه انقلابی
🔺️ حضرت آیتالله خامنهای در دیدار مردم قم در تاریخ ۹۷/۱۰/۱۹ با اشاره به خطر انقلابزدایی از قم، نکاتی بیان کردند که پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR به این مناسبت نماهنگ «حوزه انقلابی» را منتشر میکند.
#امام_حوزه
@Manahejj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰پویا نمایی زیبای شبکه پویا از #آیت_الله_مصباح یزدی به مناسبت تولد ایشان
#علما
@Manahejj
💢رویشهای روحانیت و حوزه فقاهت پس از انقلاب اسلامی
🔹در داخل حوزه علمیه مؤسسات تحقیقاتی مختلف تشکیل شده که پشتیبان کشور هستند. رشتههای جدیدی در حوزه ایجاد شد و اینها از #رویشهای_انقلاب بوده است.
🔹موسسه حضرت امام (ره) تحت اشراف آیتالله مصباح، جامعهالمصطفی، دانشگاه امام صادق، دانشگاه رضوی و ... که بُعد حوزوی دارند در عرصه پژوهش توانستهاند کارهای بزرگی انجام دهند.
🔹امروز از 140 کشور جهان در ایران نیرو تربیت میشود و حوزه علمیه ارتقای بنیه فکری این افراد و جریانات را بر عهده دارد، حوزه علمیه بهویژه جامعهالمصطفی در 140 کشور جهان دیپلمات دارد و اهداف فرهنگی، سیاسی و اقتصادی انقلاب را پیگیری میکند.
🔹مرجعیت و حوزههای علمیه به مسائل جدید وارد حوزههای نظریهپردازی شدهاند در حالی که قبل از انقلاب خیلی از مسائل اجتماعی دین خوانده نمیشد.
🔹سایتهایی مانند پرسمان، اسلام کوئست، پاسخگو، ایکس شبهه و بسیاری سایتها و درگاههای دیگر که سعی میکنند به شبهات جدید پاسخ دهند و مناظرات و کارهای تحقیقی که انجام میشود در شمار رویشهای حوزه علمیه است.
شبکه اجتهاد
@Manahejj
🔰امام قيام کرد، علمای ديگر هم فقط از دور طبل می زدند!
♦️آیت الله على احمدی ميانجی از شاگردان آيت الله بروجردى و امام:
🔻گروهي از آقايان، زمانی که پای مرگ و کشتار به ميان می آمد از حرکت باز می ايستادند. مرحوم آقای شيخ هاشم آملی که خيلی هم شوخ طبع بودند می فرمودند: همه ما اعلاميه داديم اما همين که کشت و کشتار می شد، قضايا را به گردن امام خمينی می انداختيم و بعد ادامه دادند حقيقت اينست که امام(ره) قيام کرد و ماهم تنها از دور طبل می زديم.
📚خاطرات فقيه اخلاقی آيت الله احمدی ميانجی
فقاهت
#امام_حوزه
#علما
#انقلاب_و_حوزه
@Manahejj
🌀 سکولاریسم پنهان خطرناکتر از سکولاریسم آشکار!
▫️حجت الاسلام و المسلمین سید سجاد ایزدهی (عضو هیات علمی گروه فقه سیاسی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی):
🔹نهال نو پای تمدن نوین اسلامی در حال رشد است.
🔹اگر بستر اسلامی سازی علوم انسانی فراهم نشود و تنها از علوم غربی الگو برداری کنیم؛ هرچند پوسته آن را اسلامی کرده ایم اما #سکولاریسم خفیف شکل می گیرد.
🔹این سکولاریسم خطرناکتر از سکولاریسم آشکار است.
مفتاح
#تمدن_اسلامی
#علوم_انسانی
#حوزه_علمیه
@Manahejj
🔸مراقب باشیم تبلیغات دشمن و مشکلات ما را از مسیر حق انقلاب سست و ناامید نکند
آیت الله #شب_زنده_دار عضو فقهای شورای نگهبان در درس خارج خود:
🔹ممکن است مشکلاتی مانند گرانی ها و ناملایمتی های فرهنگی وجود داشته باشد اما آنچه که مورد نگرانی می شود این است که مشکلات سبب فراموشی نعمت بزرگ الهی یعنی انقلاب نشود.
🔹صیانت از انقلاب واجب تعینی برای همه افراد جامعه در هر منصب و جایگاهی است و برای رسیدن به آرمان های انقلاب باید فعال باشیم.
🔹امروز وظیفه بزرگی بر عهده #روحانیت قرار دارد، مردم گلایه هایی درستی دارند و باید به آن ها توجه شود اما باید تببین کنیم که دشمن از وجود حس ناامیدی سوء استفاده می کند.
رسانیوز
#علما
@Manahejj