🌀 دغدغههای مطرحشده توسط سران نشست اساتید در دیدار با دولت روحانی
👤 استاد #علوی_بروجردی ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای ۱۲ ساله نشست اساتید، در رابطه با راه کارهای مقابله با گروههای تکفیری مطالبی را بیان نمود!!
👤 استاد #هادوی_تهرانی ایده شکل گیری مجموعهای از نمایندگان تشکل های حوزوی برای #ارتباط_علمی_با_دولت را مطرح نمود.
👤 استاد #نائینی نیز از اینکه در سفر هیأت محترم دولت به قم صداهای مختلف گروه های حوزوی شنیده شد #قدردانی کرد.
👤 استاد یثربی کاشانی نیز خواستار ارتباط مستمر دولت با علمای بلاد شد و پیشنهاد تشکیل مجموعه ای از فضلای حوزوی برای کار علمی بر روی #شعار_اعتدال را مطرح کرد.
🌐 منبع: سایت رسمی نشست اساتید
Neshasteasatid.com/node/1107
📌 مناهج:
‼️ افرادی که مدام دم از استقلال حوزه میزدند و میزنند، وقتی خدمت حسن روحانی میرسند به دنبال کار علمی و تئوریزه کردن «شعار اعتدال» روحانی و ارتباط مستمر با دولت هستند!!
❗️ای کاش اندکی از فقر و فاقه مردم و فقر و فاقه طلاب که پایینترین استضعاف مالی در جامعه را دارند نیز میگفتید.
🔻 واعظان کاین جلوه در محراب و منبر میکنند چرا وقتی خود به همراه هیأت همراه (اعضای نشست اساتید) خدمت آقای روحانی (رییس جمهور وقت) رسیدند یکسره قدردان و مجیزگو شدند و امروز دم از فقر و فاقه مردم میزنند؟
#نشست_اساتید
@Manahejj
🌀 یکبام و دو هوا در دفاع از ذخایر حوزه
🖊 احمدحسین شریفی
🔸 چندروزی است که یکی از نویسندگان جوان و دغدغهمند (دکتر مهدی جمشیدی)، در نقد یکی از موضعگیریهای سیاسی آیتالله العظمی صافی گلپایگانی (حفظه الله) نکتهای مختصر در کانال ایتایی خودش منتشر کرده است. اما بلافاصله پس از انتشار آن مطلب کوتاه ایتایی، شاهد به جوش آمدن غیرت اسلامی بسیاری از گروههای سیاسی و علمی حوزوی هستیم. آنان به حق در دفاع از شأن مرجعیت و لزوم حفظ حرمت مرجعیت سخن میگویند و مینویسند. خداوند از همه آنان این غیرت دینی را قبول کند.
🔹 جالب است که پیش از همه جریانهای سیاسی و علمی حوزوی و حتی پیش از نهادهای رسمی حوزوی، «جریان سیاسی غربگرا» در کشور ما، که در عمل هیچ اعتنایی به توصیههای سیاسی و اقتصادی و فرهنگی مراجع بزرگوار، از جمله حضرت آیتالله العظمی صافی گلپایگانی، نداشتهاند، به حمایت همهجانبه از این مرجع بزرگوار قیام کردهاند و خواستار «برخورد سخت» با آن نویسنده جوان هستند. البته امیدوارم که این حمایتها و غیرتها فقط به دفاع از یک موضعگیری سیاسی (که به زعم و خیال باطل آنها در راستای موضعگیریهای سیاسیشان بوده است) منحصر نشود. بلکه جرأت و شجاعت حمایت از همه دیدگاههای این مرجع عالیقدر و عظیم الشأن از جمله دیدگاههای ایشان درباره حجاب و موسیقی و ربا و فعالیتهای اجتماعی زنان و حقوق اسلامی و ... را نیز داشته باشند. یعنی فی المثل اگر کسی در نقد دیدگاه این عالم عظیمالشأن در باب حجاب یا موسیقی هم سخنی گفت، نه تنها با همین شدّت و حدّت علیه او موضعگیری کنند! بلکه دست کم خودشان در گفتار و نوشتار و رفتار به دیدگاههای فرهنگی و اقتصادی این مرجع بزرگوار پایبند باشند؛ تا این حمایت آنها شائبه سوء استفاده سیاسی از این مرجع بزرگوار را نداشته باشد.
♨️ در عین حال، به عنوان یک طلبه ناچیز، گلایهای از بزرگان حوزوی هم دارم و آن اینکه حتماً به خوبی میدانید که از روز رحلت #علامه_حسنزاده آملی تاکنون به صورتی بیوقفه، سیل تهمتها و افتراها و لعنها و ناسزاها از سوی عدهای از مخالفان ولایت و همچنین عدهای از روحانیان مخالف فلسفه و عرفان به سوی آن علامه ذوفنون و افتخار علمی حوزههای علمیه و جهان تشیع روانه شده است! (تهمتها و ناسزاهایی که یک میلیونیوم آنها در نوشته این نویسنده جوان در نقد آیتالله صافی گلپایگانی وجود ندارد). عدهای از سکولارهای عمامه به سر و بعضاً خارجنشین، علامه حسنزاده را به جرم دفاع از حریم ولایت و حمایت از رهبر معظم انقلاب اسلامی، به باد تهمت و ناسزا و فحاشی گرفتهاند. و عدهای از مخالفان حوزوی فلسفه و عرفان هم، از هیچگونه حرمتشکنی و هتاکی و ناسزایی علیه آن مرد بزرگ دریغ نورزیدهاند. شخصیتی که رهبر فرزانه انقلاب او را «عالمی ربانی» و «سالکی توحیدی» و «از چهرههای نادر و فاخری» معرفی کردند که «نمونههای معدودی از آنان در هر دورهای چشم و دل آشنایان را مینوازد». اما دریغ از یک موضعگیری رسمی از سوی نهادهای حوزوی یا حتی عالمان بزرگ حوزوی در محکومیت این رفتارها!
✅ از خدای بزرگ میخواهم به همه توفیق «شناخت حق»، «عمل به حق» و «نشر و گسترش حق» را عنایت بفرماید.
📌 مناهج:
رونوشت به جامعه مدرسین
#حوزه_انقلابی
#حوزه_سکولار
@Manahejj
🏴 انا لله و انا الیه راجعون
▪️با تأسف و تأثر، همسر مکرمهی حضرت آیتالله فیاضی حفظه الله به دیار حق شتافتند.
انشالله خداوند متعال روح این بانوی گرامی را با حضرت زهرا سلام الله علیها محشور نمایند.
▪️به اطلاع سروران گرامی میرساند، مراسم تشییع، امروز جمعه ۷ آبانماه ۱۴۰۰ از ساعت ۱۵ در گلزار علی بن جعفر علیهماالسلام برگزار میگردد.
@Manahejj
🌀 میشد مؤدبانه گفت به حرف مرجع تقلید نقد دارم؛ اما بیادبی نه
👤 آیت الله رضا استادی
🔸 باید به تمام عزیزان از جمله امام، مقام معظم رهبری و همهی مراجع ، احترام بگذاریم زیرا حق دارند، اینها پدر امت هستند.
🔹 آیت الله العظمی صافی گلپایگانی غیرت دینی اش زبانزد خاص و عام و همه است هر کجا لازم باشد صحبت می کند. اینکه فردی باآگاهی یا ناآگاهی نسبت به ایشان جسارت کرده است، از سوی حوزه و حوزویان رد شده و محکوم است.
🔹 من نمیدانم و این آقا را نمیشناسم که چطور باعث شده در سایه انتقاد اینطور صحبت کند و کسی جلوی او را نگرفته است!؟
او میتواند به مرجع تقلید بگوید من به این حرف شما انتقاد دارم و توضیح بدهید؛ اما نباید زیر سایه انتقاد بیادبی کند و چیزهایی بگوید که فکر می کنم اگر بعدا خودش بخواند پشیمان شود.
✅ امیدوارم هر چه زودتر او عذرخواهی کرده و به این موضوع خاتمه دهد، چرا که وظیفه ما این است که مراجع احترام بگذاریم.
@Manahejj
🌀 روایت تلخ استاد علیدوست از معیشت سخت اساتید و طلاب
📝 زندگی طلاب از زهد گذشته است
➖ تفاوت شهریه دیروز و امروز به نسبت اجاره
زمانی علامه طباطبایی میفرمود: «ما ده تومان شهریه میگرفتیم و یک تومان را برای اجاره میدادیم و نه تومان باقی را خرج میکردیم». یعنی یک دهم شهریه طلبه، اجاره خانه متأهلی را پرداخت میکرد.
زمانی که ما طلبه بودیم در اوایل انقلاب سال ۵۸ بنده خودم لمعه میخواندم و اجارهنشین بودم. حدوداً ۱۲۰۰ تومان شهریه میگرفتم و در قم بخشی از خانه را اجاره کرده بودم با ماهی چهارصد تومان. یعنی یک سوم شهریه طلبهی سطح یک در حد یک سوئیت در قم میشد اجاره کرد. اما الآن بالاترین شهریه برای یک استاد حوزه که عائلهمند هم باشد، با تمام اضافات کمتر از دو میلیون تومان است.
این مبلغ برای اجاره یک منزل دو خوابه در پردیسان قم که دور از شهر هم هست، بیشتر کفایت نمیکند و اگر به همین منوال باشد در سالهای آتی کفاف همان را هم نخواهد داد. در آینده شهریه ۲۰ روز و ۱۰ روز اجاره خواهد شد. تازه این بالاترین مقدار شهریه است و طلاب پایههای پایینتر و کسانی که تدریس ندارند مبالغ بسیار کمتری دریافت میکنند.
بنده در جای دیگری هم گفتم زندگی برخی طلاب از زهد گذشته است. چیزی که [طلبه] در اختیار دارد تقریبا هیچ است.
این را می گویم که بدانید از این اوضاع مطلع هستم و معتقدم مسئولین باید بیشتر رسیدگی کنند. این باید دغدغه مسئولان و مدیران بشود.
✅ حوزه امروز کامل نیست؛ با این حال خیلی بهتر از گذشته است
اما این نکته را هم به عنوان یک مطلع میگویم که باید شاکر نعمات خدا باشیم. عرض کردم کمبودها را میدانم اما با اطلاع میگویم با همه این مشکلات هیچ زمانی مثل اکنون برای حوزهها نبوده است.
امکاناتی که من و شما امروز داریم هیچوقت در اختیار روحانیت نبوده است. بنده در قم موقعی که شرح لمعه میخواندم مدتها دنبال کتاب مسالک الافهامِ شهید میگشتم و پیدا نمیکردم. تمام قم را گشتم. بحث مالی هم نبود. اصلا کتابفروشیها نداشتند. بعدها این کتاب توسط آیت الله مرعشی نجفی چاپ شد. آن هم چاپ قدیمی که امروز اگر به شما بدهند نمیتوانید بخوانید.
امروز شما بدون بیرون رفتن از منزل به تمام کتب لازم دسترسی دارید؛ اساتیدی که شما دارید، قدرشان را بدانید. استادی که به ما مغنی درس میداد بعضی جاها را نمیتوانست معنی کند. امروز بحمد الله ممکن است حوزه کامل نباشد؛ اما خیلی خیلی بهتر است.
🌐 خبرگزاری حوزه
#معیشت
#حوزه_دیروز
#حوزه_امروز
@Manahejj
🌀 ورود تازهنفسها به هیئت رئیسه مجمع عمومی جامعه مدرسین
❓در انتخابات هیئت رئیسه مجمع عمومی جامعه مدرسین چه گذشت؟
🔸 چهارمین انتخابات هیئت رئیسه مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم پنجم آبان ماه در سالن همایشهای مدرسه عالی دارالشفاء برگزار شد.
🔹 در پی شمارش آرای اعضای مجمع عمومی جامعه مدرسین، حجت الاسلام والمسلمین ولی الله لونی با کسب ۸۵ رأی رئیس مجمع عمومی و جایگزین حجتالاسلام فرخفال شد.
🔹 همچنین حجت الاسلام والمسلمین مهدی سلیمانی تبار اردهالی با کسب ۸۲ رأی به عنوان نایب رئیس اول و حجت الاسلام والمسلمین عبدالمجید مقامی با کسب ۶۹ رای به عنوان نایب رئیس دوم منصوب شد.
بیشتر بخوانید:
Manahej.ir/post/ENMajma-Omumi
📌 مناهج:
🔹 ضمن تقدیر از زحمات هیئت رییسه سابق مجمع عمومی جامعه مدرسین، ورود اساتید جدید به هیئت رییسه را باید به فال نیک گرفت.
✅ همچنین از آیتالله #حسینی_بوشهری به دلیل عنایت و التفات به نظر اعضای مجمع عمومی جامعه مدرسین در انتخابات هیئت رییسه این مجمع نیز تشکر میشود.
🔹 امید است همانگونه که حجتالاسلام لونی گفتند مجمع عمومی به لحاظ محتوایی به تحول مطلوب برسد:
«عده ای بیان می کنند که مجمع عمومی جامعه مدرسین در شکل و صورت وضع مطلوبی پیدا کرد، اما در محتوا و از درون هنوز اتفاق مطلوب نیفتاده و ما باید اجازه دهیم تازه نفس ها وارد میدان شوند و همانگونه که در دولت و قوه قضائیه امید ایجاد شده، باید در تمامی بخش های مدیریتی این اتفاق رخ دهد.»
♨️ تحول و ارتقای ساختاری و محتوایی جامعه مدرسین میتواند کل حوزه را متحول کند.
#جامعه_مدرسین
#مجمع_عمومی
@Manahejj
10.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
7.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀 فیلمی از دیدار آیت الله العظمی صافی گلپایگانی با امام خامنهای
@Manahejj
15.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀 ماجرای تکاندهنده حساب اعمال
🎥 بازگشت از مرگ
👤 حجتالاسلام والمسلمین قرائتی
♨️ این صحنهها برای ما هم اتفاق خواهد افتاد.
از ائمه علیهمالسلام مدد بطلبیم...
#لزوم_مراقبه
#مراقبه
#توسل
@Manahejj
7.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀 فعالیت مرکز واکسیناسیون خودرویی تیپ مستقل طلاب و روحانیون در قم
🎥 گروه های جهادی تیپ 83 رزمی تبلیغی روحانیون امام صادق علیه السلام به کمک تیم های واکسیناسیون آمدند
🔹 این مرکز توسط تیپ ۸۳ امام صادق(ع) طلاب و روحانیون و با نظارت کارشناسان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم مدیریت می شود، که با تیم کامل ثبت کننده و واکسیناتور خانم و آقا و نیز پزشک و نیروهای پشتیبانی به شهروندان قم خدمات ارائه می دهند.
✅ حجت الاسلام منتظر زاده فرمانده تیپ رزمی تبلیغی روحانیون امام جعفر صادق علیه السلام:
ما درصدد هستیم تا روز آخر و واکسیناسیون عمومی تمام مردم قم، خدمتگزار مردم شهید پرور قم باشیم.
#واکسن
@Manahejj
📌 برای اولین بار منتشر شد:
🌀 نامه تاریخی آیتالله آذری قمی در عذرخواهی از رهبر معظم انقلاب
📝 متن این نامه که اخیراً در کتاب «روشنبینی امام خمینی در نامه ۶ فروردین ۶۸ به منتظری»، آخرین نوشته آیتالله ریشهری منتشر شده به این شرح است:
حضرت آیتالله خامنهای مقام معظم رهبری انقلاب مقدس اسلامی ایران - دامت برکاته
پس از سلام و تحیت
🔹 براساس یک سوءظن و شدت علاقه به نظام مقدس اسلامی، گرفتار یک تلاطم درونی که مرا بین دو محذور -یعنی دو ترک وظیفه مخیر میکرد- ناخواسته مبتلا به ضربهای علیه نظام شدم و از این رنج درونی، سرانجام سحر شب یازدهم عاشورا با توسل به قمر بنیهاشم رها شدم و خداوند مرا نجات داد.
🔹 اکنون جز رضایت خاطر مبارک و ائتمار به اوامر مبارک را نمیخواهم. در عین حال، نه جناب عالی و نه آقایان حجازی و محمدی را در مظان استجابت دعا فراموش نکردم. خواستهای هم جز خواستههایی را که جنابعالی بپسندید، ندارم. تفصیل مطالب را اگر میل مبارک باشد از آقای مسعودی سوال داشته باشید. احمد آذری قمی. ۱۳۷۵/۳/۱۲
🌐 hamandishi.ir/news/435625/
#تاریخ_انقلاب
#آذری_قمی
@Manahejj
🌀 قدردان و دستبوس آیتالله صافی هستم
📝 عذرخواهی مهدی جمشیدی از آیتالله العظمی صافی گلپایگانی
دفاع از ارزشهای انقلاب فضیلت است
من در روشنگری عهد خون با ولی خویش بستهام
🔸 یادداشت این حقیر، دستاویز پارهای «غرضورزیهای بدخواهانه» و «سوءبرداشتهای بدبینانه» واقع شد. از غرضورزانِ کمینکرده و بیصداقت درمیگذرم که همواره، حریصِ غوغاسالاریهای آغشته به دروغ و فریب هستند. و چون طبیعتشان اینچنین است، گفتگو با ایشان بیحاصل است.
🔹 «جریان تحریف» که «خسارتِ محضِ برجام» را بر مردم تحمیل کرده و «دولت عبرت» را رقم زده، در پی موجسازی در مقابل «بازسازیِ انقلابی» است؛
به هر طریقی و اینک از روزنۀ دوگانههای «مرجعیّت مستقل/ مرجعیّت وابسته» و «نقادی/ توهین». باید پرسید که «دفاع ابزاریِ» اینان کجا و «نقد صادقانۀ» ما کجا؟
🔹 امّا به بزرگان و دلسوزان و نیکاندیشانی که از آن نوشته، ستیزهجویی با مرجعیّت و بیحرمتی به آن مرجع عالیمقام را دریافتهاند، صمیمانه و از عمق دل میگویم: به «مرجعیّتِ فقهای گرانقدار» معتقدم و «تضعیف مرجعیّت» را عینِ «تضعیف اسلام» میانگارم، و همچنین نسبت به مراجعِ والامرتبه و عزیز، خویش را هیچ و خاکسار میشمارم، از جمله به حضرت آیتالله العظمی صافیگلپایگانی، این فقیهِ خدااندیش و پارسا - که دیروز، «کارگزارِ صدیقِ انقلاب» بودهاند و امروز، «حامیِ ریشهدارِ انقلاب» هستند - «ارادت ایمانی» دارم.
🔹 فارغ از اینکه فاصلۀ میان این نویسندۀ ناچیز و آن فقیه بزرگ، از حساب و شمار بیرون است، دربارۀ فرازی از تحلیل سیاسیِ ایشان، «ملاحظهای انتقادی» داشتم. ازاینرو، سطوری در نقد سخن سیاسیِ ایشان نگاشتم، امّا «صراحت» و «شفافیّت» این قلم به «تندی» و «گزندگی» سوق یافت و آن نوشته، متناسب با «منزلتِ مرجعیّت» نبود. البتّه حسّاسیّت نسبت به احتمال «بازتولیدِ سیاست خارجیِ التماسی»، مرا برآشفته کرد و قلمم را شعلهور. «غیرت انقلابیِ» این فرزند، سببِ تراوش برخی «عباراتِ غلیظ» نسبت به آن پدر معنوی شد.
هر چند دفاع مطلق از «ارزشهای بنیادینِ انقلابی» و «نقادیِ شجاعانه»، فضیلت است و من در «تبیین» و «روشنگری» و «آرمانخواهی» و «انقلابیگری»، عهدِ خون با ولیّ حکیم بستهام،
✅ امّا سخنگفتن با «بزرگان قوم» - که عمری را در تعبّد و دیانت خالصانه سپری کردهاند - قواعد و آداب متمایزی دارد. امید است که آن فقیه بزرگوار، این «جسارت جوانانه» را بر من ببخشد و اعتذار مرا بپذیرد که میان «غرض» و «غفلت»، تفاوت است. دستبوس و قدردان آن وجود شریف هستیم.
۹ آبان ۱۴۰۰
📌 مناهج:
چشم طلاب جوان حوزههای علمیه به #التفات_پدرانه و مشفقانه حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی است؛ که انشاءالله اعتذار آقای جمشیدی را بپذیرند و از تندی و غفلت و جوانی قلمش درگذرند؛ انشاءالله.
@Manahejj