فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 پشتپرده هتاکی یک روحانینما به ملت ایران
🎥 ببینید | یکی از پرورشیافتههای جریان افراطگرای شیعی، که با #جعل_عنوان روحانیت، در پی تفرقه و ایجاد آشوب است.
#مناهج
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 بینام:
سلام خسته نباشید. کانال باارزشی دارید. مناهج رو عرض میکنم.
اما خواهش میکنم یه مقدار در موضوع معیشت طلاب پیگیری کنید. بنده طلبه هستم و دارای همسر وفرزند. وضع معیشتی طلاب متأهل خوب نیست. حتی برای اولیات زندگی هم به مشکل خوردهایم. ما طلبهها تحمل میکنیم اما بچه سه چهار سالهمان غذای خوب میخواهد. چطور تهیه کنیم.
اجرتان با آقا امام زمان.
#نظر_اعضا
#معیشت
#مناهج
@Manahejj
🌀 پشت پرده حمله به حوزههای علمیه
📝 انتقاد یا انتقام؟!
🖋 محمد حقپرست
🔹 اینکه برخی حمله به حوزههای علمیه را پای کمکاری حوزه بگذارند، اگر از روی خباثت نباشد، نشان از جهالت دارد. انتقادکردن از حوزه و روحانیت در این روزها، فقط کمک به جبهه مخملی دشمن است. امروز که دشمن به میدان آمده، جای حمایت است نه انتقاد. انتقاد در فضای آرام و صمیمی باید باشد، هرچند اصل انتقاد صحیح باشد.
📌 متن کامل یادداشت در پست بعد
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
#فتنه_و_حوزه
#بنزین
#مناهج
@Manahejj
🌀 پشت پرده حمله به حوزههای علمیه
📝 انتقاد یا انتقام؟!
🖋 محمد حقپرست
🔹 چند سالی است خدمات اجتماعی طلاب در سراسر کشور گسترده شده است. گروههای جهادی زیادی از طلاب در زمینههای تبلیغی، عمرانی و سازندگی، فرهنگی و مددکاری اجتماعی فعال هستند که حضور مستمر و منظم در شهرها و روستاهای مختلف کشور دارند. در زلزلهها و سیلهای اخیر، مردم از نزدیک شاهد کمکها و مددرسانیهای طلاب بودند.
اما چه شده که در این اغتشاشات چند روزه به حوزههای علمیه و بعضا طلاب حمله می شود؟ آیا این حملهها، صف مردم است که برای اعتراض سراغ روحانیت آمدهاند، یا اینکه دستهای پشت پردهای در کار است؟
از سویی دیگر، اغتشاشات اخیر و خصوصا حمله به حوزههای علمیه، فرصتی شد تا برخی دوباره یاد ناکارآمدیها و ضعفهای حوزه بیفتند. آیا واقعا دغدغه آشوبگران ناکارآمدیهای حوزه است؟
🔹 البته که حوزه ضعفهایی دارد و باید در تحول سرعت بگیرد، اما نه اینکه شرارتهای اخیر را پای انتقاد مردم به پای روحانیت بگذاریم. اشراری که به حوزه علمیه حمله کردند، افعیهایی هستند که مدتها دنبال فرصت بودند تا نیشی به حوزه و روحانیت بزنند و ناکارآمدی نظام را به رخ مردم بکشند. هدف اشرار، انتقاد به کمکاری حوزه یا اعتراض به عدم تولید علوم کارآمد نیست، بلکه فقط پنجهکشیدن به صورت روحانیت است و به قول معروف، از آب گلآلود دنبال ماهی هستند.
🔹 جالب است اکثر حوزههایی که مورد تعرض قرار گرفتند، حوزههایی هستند که فعالیتهای زیادی در خدمت رسانی به مردم و خدمات اجتماعی داشتند. نمونه آن، حوزه علمیه «المهدی» شهرستان زرگان، از توابع استان خوزستان است که مردم آن دیار میدانند در روزهای تلخ سیل، با مددرسانی کام مردم را تا حدود زیادی شیرین کردند. پس زخمهایی که آشوبگران زدهاند، تلافی غیظهایی است که اتفاقا از روحانیت پر تلاش و کارآمد به دل داشتند و برای انتقام و تلافی به میدان آمدند.
🔹 حتی اگر حوزه بهترین برنامه ها را ارائه کرده و در اوج کارآمدی بود، این شورشها و بلکه بدتر از اینها را به خود میدید. آیا تولیدی های پوشاک و لباس، یا اتوبوسهای عمومی هم ناکارآمد هستند که مورد حمله واقع شدهاند؟
🔹 پس اینکه برخی حمله به حوزه های علمیه را پای کم کاری حوزه بگذارند، اگر از روی خباثت نباشد، نشان از جهالت دارد. انتقاد کردن از حوزه و روحانیت در این روزها، فقط کمک به جبهه مخملی دشمن است. امروز که دشمن به میدان آمده، جای حمایت است نه انتقاد. انتقاد در فضای آرام و صمیمی باید باشد، هرچند اصل انتقاد صحیح باشد.
#فتنه_و_حوزه
#بنزین
#مناهج
@Manahejj
🌀 #جانم_فدای_قرآن
🔥 در پی سوءاستفاده اشرار از گلهمندی مردم، ایجاد آشوب در کشور، حمله به مردم و غارت اموال، تعرض به قرآن عزیز و مقدسات دینی، صبر ملت لبریز شده و خیزش عمومی در لبیک به رهبرانقلاب و حمایت از اقتدار و امنیت کشور شکل گرفته است.
◽️همه با #قرآنهایجیبی خود در این اجتماعات حاضر میشویم و به قرآن عزیز قسم میخوریم که تا آخر پای انقلاب ایستادهایم.
🔻 وعده مردم انقلابی قم:
📌 ۱۰ صبح از مصلای قدس به سمت حرم مطهر حضرت معصومه(س)
◽️ #همه_می_آییم
♻️ نشر حداکثری
@Manahejj
🌀 ای کاش همه مثل مراجع درست عمل میکردند
📝 اقدام شجاعانه و بموقع مراجع
🖋 مهدی قریب
🔹 این روزها بحث بنزین و نحوۀ ورود رهبری بحث داغی است. برخی از دوستان به رفقای حزباللهی میتازند که چرا به دولت هجمه میکنید. برخی میگویند فهم ما با آقا فاصله دارد و...
🔹 اینکه رهبر انقلاب چرا به این شکل ورود کردند میتواند و بلکه باید مورد مباحثه ما طلبهها قرار بگیرد و آزادانه فکر کنیم و حتی اگر اشکالی به ذهنمان میآید از بزرگانمان بپرسیم تا به نکات مبنایی فرمایشات ایشان پی ببریم.
اما حرف این یادداشت چیز دیگری است.
🔹 به نظرم آقا یک رفتار روشن داشت. آقا فرمودند این تصمیم سران قواست و طبیعتا باید اجرا شود. کسانی هم که بانک آتش میزنند مردم نیستند. اینها نکات روشنی بود. طبیعی است که اگر به هر دلیلی مصوبه لغو میشد، خود دلیلی میشد که تا یکی دو سال آینده که به انتخابات برسیم، به هر دلیلی مردم به خیابان آورده شوند. اقدامی که به نظرم دولت از آن بدش نمیآمد. من حدس میزنم دولت بدش نمیآمد ظرف یکی دو روز، از این مصوبه عقبنشینی کند و راه را برای اقدامات آینده باز بگذارد.
🔹 اما حرف من اینها نیست. در این مواقع باید چه کرد؟ در این زمانه به سمتی رفتهایم که هیچ کدام از نخبگان قبل از رهبری موضعی نمیگیرد! مجلس کارش را به درستی انجام نمیدهد. به نحوۀ بسیار بد اجرای این مصوبه کسی کار ندارد. به دروغگوییهای پشت سر هم مسؤولان رده بالا به مردم کسی کار ندارد. همه صبر میکنند تا آقا خودش را خرج کند. به خاطر اینکه تا کسی موضع میگیرد همه میریزیم سرش که چرا
اینطور شد و چرا نظرت مخالف نظر آقا در آمد.
🔹 این طوری همیشه باید آقا خودش اقدام کند. در حالی که همۀ ما باید سعی کنیم به اندازۀ فهم خود یک تکه از پازل را پر کنیم و مددکار ولیّ باشیم؛ نه سربارش. طبیعی است ممکن است رفتار یک شخص در نقش خود با رفتار ولیّ امر متفاوت باشد؛ اما میتواند جزء یک کل بشود و مددکار ولیّ باشد.
🔹 یادم هست یکی از دوستان از قول آقای زاکانی میگفت در ماجرای برجام خدمت آقا رسیدیم و گفتیم: «میخواهیم در مورد برجام در مجلس کار کنیم اما عدهای میگویند ممکن است دست فرمان شما را خراب کنیم.» آقا ناراحت شدند. فرمودند شما مجلسید بروید کار خودتان را بکنید. بروید به وظیفهتان عمل کنید.
🔹 شاید بهترین اقدام انجامگرفته در این روزها، اقدام مراجع بزرگوار بود. حضرات آیات عظام صافی، مکارم، نوری و علوی گرگانی. باید به دستبوسیشان رفت. باید به خاطر این همه اخلاص تشکر کرد.
🔹 من کاری به محتوای موضعگیریها ندارم. شاید به محتوای آنها انتقاد باشد؛ اما صورت کارشان، بهترین کار ممکن است. بدون ترس از آنچه پیش میآید؛ با اخلاص مثال زدنی. به نظرم این بزرگواران به خوبی پازل رهبری را تکمیل کردند. جای اینکه بجای رهبری بنشینند و موضع رهبرانه بگیرند همان کاری را کردند که توقع میرفت. یعنی موضعگیری به نفع مردم و بر علیه بیتدبیریهای دولت در اجرای
این مصوبه.
🔻 چقدر دلم برای آقای مصباح تنگ شده است. ایشان هم مصداق همین مسأله بودند. چقدر خود را خرج کردند، با اخلاص. و چقدر مورد هجمه واقع شدند
از جانب خود ماها که ...
#مراجع
#بنزین
#مناهج
@Manahejj
64.mp3
11.71M
#مهم
🌀 تحلیل اغتشاشات اخیر
🎙 استاد عابدینی «کارشناس برنامه سمت خدا»
⏱ مدت: ۲۴ دقیقه
1⃣ مشاوران نفوذی دولت
2⃣ فشار بر مردم
3⃣ اعتراض مردم
4⃣ ورود اشرار
5⃣ بصیرت مردم
6⃣ تقابل مجلس با دولت
7⃣ ورود رهبری (هزینه از آبرو)
8⃣ تبدیل تهدید به فرصت
9⃣ لو رفتن سازماندهی پنهان منافقین
0⃣1⃣ دوقطبی مومنین و منافقین
✅ پیشنهاد دانلود
#بنزین
#فتنه
@TarazEnghelab
@Manahejj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 خروش قم
📝 حماسهای دیگر در تاریخ انقلابی قم
🔹 راهپیمایی هزاران نفر از مردم و حوزویان انقلابی قم در لبیک به رهبری و حمایت از نظام
🌐 خبرگزاری رسا
#بنزین
#مناهج
@Manahejj
🌀 تکذیب نقل قول منتسب به رهبر معظم انقلاب
🔹 اخیرا نقل قولی از درس خارج حضرت آقا مبنی بر اینکه «یکی از طلبهها به رهبر انقلاب گفت: آقا شما چرا با افزایش قیمت بنزین موافقت کردید؟؛ رهبری پاسخ دادند که، چه کاری میتوانستیم انجام دهیم؟ که گریه حاضران را در پی داشت.» منتشر شده است.
🔻 منابع مطلع اعلام کردند: این مطلب صحت ندارد.
#مناهج
@Manahejj
🌀 توهین دلسوزانه به ولایت نکنیم
🖋 محسن مهدیان
🔹 عزیزی از جریان اصولگرا گفته است که رهبری با افزایش قیمت بنزین مخالف بوده و در نهایت به ناچار امضا کرده است. در یکی از گروه های مجازی نیز خواندم که طلبه ای در درس خارج از رهبری سوال می کند، چرا موافقت کردید و او می فرماید "چاره چه بود" و آنگاه همگی می گریند.
فارغ از صحت این اخبار که اغلب نادرست است ایندست تحلیل ها و خبرها برآمده از یک فهم نادرست است. نگاهی که در ایام برجام نیز به همین شکل رهبری را تحلیل میکرد و معتقد بود رهبرانقلاب تحت فشار دولت به نرمش قهرمانانه تن داده است. نگاهی که معتقد است جام زهر حضرت امام، به خاطر فشار آیتالله فلان و سردار بهمان بوده است.
🔹 ایندست تحلیل ها حتما از سر دلسوزی است. اما اگر دقیق شوید از سر خیرخواهی توهین به ولایت است چرا که این نگاه غلط، رهبری را فردی مسلوب الاختیار و مسلوب الاراده تحلیل میکند که در بزنگاهها به جهت فشار اطرافیان، درایت و شجاعت لازم را ندارد!!
تلقی نادرستی از تدبیر رهبری و نسبتش با عملکرد دیگران داریم. بله رهبر انقلاب ممکن است تصمیمی از سر اکراه بپذیرد، اما این نه بخاطر فشار اطرافیان است؛ بلکه بجهت جبر زمانه ایست که البته همین مسؤولین در ساخت آن نقش داشتند.
🔹 به سخن دیگر او ممکن است با اطرافیان همراهی کند، اما این همراهی از سر علم و آگاهی است. او حقیقتا میپذیرد که همین راه درست است و امضا میکند. او زمانه را جز این تصمیم نمیداند. اما نکته مهم اینجاست؛ من و ما و این مسؤول و آن مدیر و در نهایت جامعه در تشکیل زمانه و تصمیم نهایی ولیّ سهم دارند.
🔹 اگر توجه به تولید داخل نباشد، اگر قانون حمایت از کسب و کار را رعایت نکنیم، اگر همت و کار جهادی نباشد و...، انگاه کار به جائی می رسد که رهبری ناچار می شود به بنزین ۳ هزار تومانی هم تن دهد. این تصمیم در آن مقطع بهترین تصمیم است و تحت فشار کسی هم قرار ندارد.(دقت کنیم اینکه آیا میشد این تصمیم را به روش دیگری اتخاذ کرد بحث دیگری است. اما آزادسازی قهری است) بهترین تصمیم همانست. زمانهای که ساختهایم تا این تصمیم حداقلی اتخاذ شود را باید مورد سرزنش قرار دهیم.
🔹 اخیرا رهبری گفتند در مواردی ناچار میشوند با برداشت از صندوق توسعه موافقت کنند. نه اینکه نمیتواند مقابل فشارها بایستد. بلکه در آن مقطع راه دیگری نیست. وقتی بندناف بودجه از نفت جدا نمیشود برداشت ناگهانی از ذخایر اجتنابناپذیر است.
#مناهج
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 حسنلو (طلبه سطح ۴ قم و دانشجوی دکتری فلسفه حقوق):
درباره نافرمانی مدنی تنها یک کتاب فقهی با عنوان «بررسی فقهی فرمانبرداری و نافرمانی مدنی» نوشته شده توسط حجت الاسلام جواد ورعی.
امروزه نافرمانی مدنی در جهان غرب به عنوان یک تاکتیک عملی صرف برای خروشیدن علیه قوانین دولت حاکم به کار نمیرود؛ بلکه به عنوان یک ایده نظری در فلسفه سیاست و حقوق در راستای تقویت دموکراسی یا حمایت از حقوق بنیادین شهروندان مورد مطالعه قرار میگیرد.
متاسفانه در کشور ما نافرمانی مدنی معادل جنگ نرم استعمال میشود و از ظرفیتهای این تئوری سیاسی غفلت میشود که میتواند در قالب امر به معروفِ دولت توسط مردم که در اصل ۸ قانون اساسی مورد تاکید است، تئوریزه شود.
البته دامنه مباحث فقهی این موضوع منحصر در امر به معروف و نهی از منکر نیست؛ بلکه ابعاد مختلفی نیز دارد که ضرورت بحث فقهی مستوفی را دوچندان میکند.
#نظر_اعضا
#مناهج
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 صادق:
من با نظر طلبه سامرایی تاحدودی موافقم که ما نیاز داریم به فقه اعتراضات مدنی.
اما به نظرم حرفهای آقای حسنلو حداقل در تعبیر و کلماتی که استفاده کردند دقیق نیست! ایشان بجای اعتراضات مدنی گفتند: نافرمانی مدنی!! این عبارت خیلی خطرناک است.
بنظر بنده عبارت جایگزین و بهتر «فقه عدالتخواهی» است. جامعه امروز ما تشنه سازوکار عدالتخواهی صحیح از سوی حوزه علمیه است؛ اینکه چه کند که هم حق را مطالبه کرده باشد و هم دشمن سوءاستفاده نکند.
فقدان همین فقه و سازوکار آن است که از برخی (صدرالساداتی) اسطوره ساخت و بعد هم با آن نمایش بچگانه، خودش و عدالتخواهی را تباه کرد.
بنابراین لزوم بررسی فقهی این موضوع، از جهات عدیده، لازم و پربرکت خواهد بود.
#نظر_اعضا
#فقه_عدالتخواهی
#مناهج
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 محسن:
نمیدونم کتاب آقای ورعی که جناب حسنلو گفت را خوندید یا نه!
اما لازمه بدونید «نافرمانی مدنی» ایده دیرینه طیف خاصی است که پا نگرفت و امروز در حوزه علمیه دنبال تئوریزه کردن آن هستند.
بله از امثال آقای جواد ورعی و طیف آقای سروش محلاتی بعيد نیست که مفاهیم فتنهگران را در قالبهای اسلامی رنگ و لعاب بزنند و تئوریزه کنند.
ما باید دنبال عدالتخواهی و حقطلبی باشیم نه هرج و مرج...
#نظر_اعضا
#مناهج
@Manahejj
هدایت شده از پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸بررسی تقدس زدایی از حکومت اسلامی
#پرونده_ویژه / #منادیان_سکولاریسم🔻
🔹نظام ولایت فقیه حرکتی دین محور به منظور وارد کردن دین به عرصه اجتماع و مدیریت ابعاد مختلف جامعه است. در دورانی که نگرش های سکولاریستی دین را به عرصه شخصی و فردی منحصر کرده اند، حرکتی مبتنی بر نظام اندیشه ای شیعه سازمان فکری جدیدی را ترسیم کرده است که می تواند در قامت رقیبی قدرتمند این اندیشه را به چالش بکشد.
🔹همین امر باعث شد تا منادیان روشنفکری که وامدار اندیشه های غربی هستند به ریشه های قداست حکومت دینی حمله برده و تلاش کنند زمینه های فکری این اندیشه را مورد هجمه قرار دهند.
🔹در یکی از این اقدامات جناب حجت الاسلام #سروش_محلاتی در مصاحبه ای با بسط سکولاریسم موجود در اندیشه های غربی تلاش دارد از مشابهت شکلی حکومت ولایی و حکومت لیبرالی مسیری برای تهی زائی نظام ولایت فقیه از درون مایه دینی و فقهی ایجاد کند. این #پرونده تلاش دارد با تمرکز بر این مصاحبه به جریانات فکری شبهه افکن در این عرصه پاسخی علمی و دقیق ارائه کند.
🌐 vasael.ir/0003yy
🆔 @vasael_ir
🌀 بازخوانی نقش هدایتگری سیاسی روحانیت
🖋 محمد حقپرست
🔹 در اتفاقات هفته اخیر، مردم متوجه شدند اگر انتخابشان از روی بصیرت نباشد، تبعات بزرگی برایشان خواهد داشت. اما روی سخن نگارنده با روحانیت است که تأثیر زیادی بر افکار جامعه دارد. یکی از پیامهای اتفاقات اخیر این بود که دولت و مجلسی کارآمد است که شاخصهای انقلابیبودن را داشته باشند. لذا نقش روحانیت در این میان، همان چیزی است که تا کنون بارها از سوی رهبر معظم انقلاب مطالبه شده است و آن «هدایتگری سیاسی» در سازمان روحانیت است. معنایش این است که طلاب در مسائل سیاسی باید تحلیلهای قوی داشته باشند؛ چراکه وظیفه روشنگری و هدایتگری جامعه را برعهده دارند، تا مردم در بزنگاهها دچار تردید نشوند.
🔹 هدایتگر سیاسی فقط به معنای معرفی اصلح و ارائه تحلیل نیست؛ بلکه یک بسته کامل معرفتی است. برخی موارد دیگر این بسته:
1⃣ شناخت اختیارات و وظایف رهبری و قوای سه گانه؛
2⃣ شناخت صف دشمن؛
3⃣ دیدن دستهای پشت پرده احزاب سیاسی؛
🔹اینکه یکی دو هفته مانده به انتخابات، تبلیغات و تحلیلهای سیاسی را شروع کنیم، کفایت نمیکند. مطالبه حضرت آقا یک شبه اتفاق نمیافتد. تبلیغات شب انتخابات یا شب اغتشاش، مثل داروی مسکنی هستند که یک شب اثر دارند. ولی نیاز امروز جامعه ما، واکسینه کردن مردم در مسائل سیاسی است و این مهم نیاز به تشکیلات منسجم و برنامه ریزی دارد. حتی اگر تشکیلاتی در کار نباشد، خود طلاب باید مستقل کار کنند و نگذارند کار به دقیقه نود برسد. اکنون که مردم انقلابی صف خودشان را از اشرار جدا کردند، وقت آن است که روحانیت فرصت به دست آمده را مغتنم بشمارند.
@Manahejj
🌀 آغاز درس الفائق في الأصول
مدرس: آیتالله شب زندهدار
📆 از روز یکشنبه ۳ آذرماه
🕚 شنبه تا سه شنبه: ساعت ۱۱ - ۱۲
📍مسجد اعظم شبستان ۴ (دارالتلاوة)
🗃مخصوص طلاب پایه ۹ و ۱۰ و درس خارج
🎁 مزایا:
جایگزین یکسال درس خارج اصول
تمام مزایای طرح هدایت علمی تربیتی
#الفائق
#مکمل_کفایه
#مناهج
@Manahejj
🌀 حضرت آیت الله خامنهای در پیامی درگذشت عالم پرهیزکار آیتالله حاج سیدابوالفضل میرمحمدی را تسلیت گفتند.
🔹 متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت عالم پرهیزکار آیةالله آقای حاج سیدابوالفضل میرمحمدی رحمةاللهعلیه را به خاندان مکرم و فرزندان محترم و دیگر بازماندگان و به همهی ارادتمندان و دوستان ایشان تسلیت عرض میکنم. این عالم بزرگوار عمر با برکتی را با نزاهت و سلامت نفس گذرانیده و در دوران جمهوری اسلامی منشأ خدمات بودهاند، سالها نمایندگی در مجلس خبرگان و عضویت در شورای عالی قضائی و نیز اشتغال در دانشگاه در شمار مسئولیتهای ایشان بود. از خداوند متعال مغفرت و رحمت و حشر با اجداد طاهرین را برای ایشان مسألت مینمایم.
سیّدعلی خامنهای
۳ آذر ۱۳۹۸
🔹 همچنین مراسم بزرگداشت آن مرحوم از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، دوشنبه ۴ آذر ۱۳۹۸ پس از نماز مغرب و عشاء در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها برگزار میشود.
@Manahejj
🌀 بازدید میدانی امام جمعه اهواز از وضعیت رانندگان
🔹 حجتالاسلام والمسلمین موسوی فرد به صورت میدانی از وضعیت رانندگان بازدید کرد و پس از آن در کنار جمعی از مطالبهکنندگان بهحق مسئله گرانی بنزین قرار گرفت.
📌 مناهج:
مسؤولینی که روحانی هستند باید الگوی دیگر مسؤولین در مردمداری باشند.
#روحانیت_الگو
@Manahejj
🌀 کتاب تعارض اصل و ظاهر در فقه و قانون
📝 انتشار کتاب جدید «رئیس قوه قضائیه»
🔹 کتاب «تعارض اصل و ظاهر در فقه و قانون» که رساله دکتری رئیس قوه قضائیه میباشد، در چهار فصل «کلیات»، «شرایط تقدم اصل یا ظاهر و مبانی حجیت آنها»، «مصادیق تقدم اصل یا ظاهر» و «بررسی و نتیجه گیری» به نگارش در آمده است.
🔹 یکی از مهمترین مواضع کارایی تعارض میان اصل و ظاهر در رفع اختلاف و احقاق حقوق انسانهاست که در حوزه قضا انجام میشود؛ چراکه در مقام ارزیابی ادله طرفین دعوا، گاهی اصل با ظاهر تعارض پیدا میکند.
تفصیل مطلب:
https://b2n.ir/404125
🌐 شبکه اجتهاد
@Manahejj
🌀 راه و بیراهههای تحول در حوزه
📝 به مناسبت بیانات رهبر معظم انقلاب در آذرماه ۸۶
🖋 محمد حقپرست
🔹 مسئله اصلی در تحول، شیوه مدیریت و اعمال آن است. به راستی راه و بیراهه در مسیر تحول کدام است؟
درست است که تحول از بالا به پایین، گاهی فرسایشی میشود ولی راه اصلی، تحول از سوی مدیریت است. اگر هرکسی بخواهد بر اساس نارضایتی خود عمل کند، نتیجه ای جز بهم ریختگی نخواهد داشت. فشار از پایین حتی اگر گاهی جواب دهد، همیشگی نیست و با نگاه بلندمدت راه هموار را دورتر و پر از موانع می کند.
📌 متن کامل یادداشت در پست بعد
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
http://eitaa.com/joinchat/3159949328Ce4657829f7
🌀 راه و بیراهههای تحول در حوزه
📝 به مناسبت بیانات رهبر معظم انقلاب در آذرماه ۸۶
🖋 محمد حقپرست
🔹 در دیداری که رهبر انقلاب در آذرماه ۸۶ با طلاب داشتند، ضمن هشدارهای جدی نسبت به آینده حوزه، انتقادات و پیشنهادات متعددی برای تحول مطرح کردند.
اما مسئله اصلی در تحول، شیوه مدیریت و اعمال آن است. به راستی راه و بیراهه در مسیر تحول کدام است؟ بهتر است بگویم، تک راه اصلی و بیراهه های فرعی کدام هستند؟
🔹 برای این سؤال میتوان دو راه عمده فرض کرد:
1⃣ تحول از «بالا به پایین»؛ منظور اجرای طرحهای تحولی از سوی مدیریت و مراجع است.
2⃣ تحول از «پایین به بالا»؛ یعنی ایجاد ناآرامی و به زور چیزی را تحمیلکردن به مجموعه مدیریت.
🔹 اما آیا تحول از «پایین به بالا» جواب میدهد؟ آیا حوزه نیاز به انقلابی مثل انقلاب در مقابل شاهنشاهی دارد، یا سنخ تحول در حوزه متفاوت است؟
در پاسخ باید گفت درست است که تحول از بالا به پایین، گاهی فرسایشی میشود ولی راه اصلی، تحول از سوی مدیریت است. اگر هرکسی بخواهد بر اساس نارضایتی خود عمل کند، نتیجهای جز بهم ریختگی نخواهد داشت. فشار از پایین حتی اگر گاهی جواب دهد، همیشگی نیست و با نگاه بلندمدت راه هموار را دورتر و پر از موانع میکند.
🔹 رهبر معظم انقلاب در این باره میفرماید: «آيا حوزه علميه بايد به دست طلّاب و با اراده و فكر آنها متحول و متغير بشود يا شكل ديگرى وجود دارد؟
طبيعى است كه در حوزه، مراجع معظم حضور دارند كه آنها طلبهها و فضلا و مدرّسان سابق و مراجع امروزند. يعنى راهى را كه شما امروز طى مىكنيد، آنها مثلًا چهل يا پنجاه سال پيش، با سلامت طى كردهاند و امروز مرجع تقليد شدهاند. پس، نقش آنها در آيندهى حوزه، نقش بسيار بارزى است.
اين فكر براى ما پيدا نشود كه طلبهها بايد مثل نيروهاى انقلاب كه در جاهايى از پايين به بالا انقلاب شروع شد و بالاييها را در مقابل عمل انجامشده قرار دادند، عمل كنند. طلّاب تصور نكنند كه مىتوانند انقلابى را از پايين شروع كنند و حوزه را به صورتى كه مىخواهند، در بياورند و بعد به مراجع و بزرگان بگويند: بسم اللّه، اين حوزه را اداره كنيد! اين كار، نه شدنى است و نه جايز مىباشد؛ زيرا در اينجا، مسألهى تقابل قشر پايين و بالا -مثل كارگر و سرمايهدار و كشاورز و مالک- نيست؛ بلكه همه سر و ته يک مجموعه هستند. (ديدار با مجمع نمايندگان طلّاب و فضلاى حوزه علميه قم، ۷ آذر ۱۳۶۸)»
🔹 در مقابل فشار از پایین، #مطالبه از پایین مؤثر است. همان چیزی که رهبر انقلاب از طلاب خواستند؛ اینکه خواستهها و طرحهایشان را با بزرگان مطرح و ایشان را قانع کنند. و صد البته که وظیفه مسئولان است که از طرحها استقبال کنند و بر تحول سرعت بخشند.
اگر ما از بی منطقیها در عرصه تحول دلخوریم، از دست کمکاریهای مسؤولان حوزوی هم گلهمندیم؛ از اینکه به علت مشغلههای فراوان، تمرکز کافی بر تحول ندارند و همین مسئله بر طولانیتر شدن تحول افزوده است. از اینکه به مطالبات به حق طلاب جواب قانع کننده نمیدهند و کمتر پای حرف ایشان مینشینند.
#تحول_صحیح
#تحول_غلط
@Manahejj
🌀 تحولخواهی صحیح
📝 مطالبات امام خامنهای از روحانیت
«طلّاب تصور نكنند كه مىتوانند انقلابى را از پايين شروع كنند و حوزه را به صورتى كه مىخواهند، در بياورند و بعد به مراجع و بزرگان بگويند: بسم اللّه، اين حوزه را اداره كنيد! اين كار، نه شدنى است و نه جايز مىباشد؛ زيرا در اينجا، مسألهى تقابل قشر پايين و بالا -مثل كارگر و سرمايهدار و كشاورز و مالک- نيست؛ بلكه همه سر و ته يک مجموعه هستند.»
📌 مناهج:
همواره باید مراقب آدرسهای غلط بود:
1⃣ سیاهنمایی
2⃣ ناامیدسازی
3⃣ فراخوان به طلاب برای نافرمانی مدنی
این موارد موارد نه تنها هیچ اصلاحی به همراه نخواهد داشت؛ بلکه برای تحول، هزینهساز خواهد بود و بر موانعش میافزاید.
تحول حتمی است؛ اگر طلاب و روحانیت عزیز، راه اصلی آن (مطالبهگری صحیح) را بپیماید.
#تحول_صحیح
#تحول_غلط
@Manahejj
🌀 «سیدحسن الموسوی» چهره این روزهای رسانه های دشمن
🔹 دستگاه(های) مرجعیت سازی، “سید” حسن الموسوی را در عراق رونمایی کردند تا در کنار “سید” احمد حسنی بغدادی، “سید” محمود صرخی و “سید” فاضل ربانی و ... قطبی را مقابل نجف بسازند.
مرجع سازی دوره ای آنها علاوه بر اینکه نشان می دهد درک بالایی از جایگاه مرجعیت شیعه در نجف در تصمیم گیری های سیاسی واجتماعی، دارند، اما از یک سو نیز نشان می دهد که هنوز به نتیجه مطلوب نرسیده اند و شخصیت های اینچنینی دچار فقدان ویژگی های لازم برای پذیرش در میان توده ها و تبدیل شدن به عناصری جهت اقناع مردم و افکار عمومی هستند.
🔹 ویژگی منحصر به فرد این افراد، اظهارات ضد ایرانی آنها، بعضا تأکید فراوان روی عنصر قوم گرایی عربی، پیشنیه ناشناخته یا کمتر شناخته شده آنها و مخالفت شدید با ساختار سیاسی حاکم بر عراق پس از ۲۰۰۳ است.
🌐 تحولات عراق
@Manahejj
🌀 مدیریت تحول
📝 مطالبات امام خامنهای از حوزه علمیه
«باید مدیریت کنیم که این تحول در جهت درست انجام بگیرد. این وظیفه مؤثرین در حوزه است... از تحول نباید گریخت.»
📌 مناهج:
کوتاهی در تحول، صرفا یک سهلانگاری ساده نیست. پشت کردن به تحول به معنای میدان دادن به نسخههای تقلبی است. نسخههایی که نهتنها حوزه و روحانیت را گرفتار ارتجاع میکنند؛ بلکه در جامعه نیز برای روحانیت، هزینه درست میکنند.
#تحول
#مدیریت_تحول
@Manahejj
🌀 تعامل فقیه با نظام
👤 حجت الاسلام رهدار
🔹 اگر فقیه بخواهد بخشی از پیچ و مهره سیستم شود باید در گام نخست؛ الگوی تعامل با #سیستم را طراحی فقهی کند. مثلاً باید #اصل تولید کند و بگوید اصل در روابط دولت اسلامی با دولتهای غربی چیست؟
🔹 یا باید #رویکرد_گذاری کند. رویکرد در شرایط گوناگون، اقتضائات گوناگونی دارد. اگر مسلمانی بخواهد از حیث فقهی با دنیای غرب ارتباط برقرار کند و اگر نام آن دنیا را دارالکفر بگذاریم، معنایش این است که هر شغلی که در آن «دار» داشته باشید، تعامل شما گناه و کمک به دنیای کفر است. در این صورت تعاملات به حد ضرورت کاهش پیدا میکند.
🔹 #الگوی دیگر، الگوی تصرف است. اگر ما به یک فقیه میگوییم به دنیای غرب برو و ابعاد فقهی تعامل را استخراج کن، بهدلیل کمک به دنیای غرب نیست، بهدلیل کمک به بسط اسلام در آنجاست. مثلاً فقیه میتواند منسکسازی کند. #مناسک هویتساز است. اعتکاف، مسجد، عزاداری و … هویت میسازد. منسکها جلوه هنری دارد و دین را زیبا میکند.
🌐 فتوح اندیشه
@Manahejj
🌀 کوتاه و خواندنی از فتنهای که #بیت_آیت_الله_سیستانی را نشانه رفته
#اختصاصی_مناهج
🔹 چهارشنبهشب، کنسولگری جمهوری اسلامی ایران با حمله یک گروه آشوبطلب حرفهای روبرو شد.
🔹 بر اساس گزارش منابع محلی، متجاوزین به کنسولگری ایران در شهر نجف، نه از اهالی این شهر بلکه عموماً گروهی نقابدار بودهاند که با برنامهریزی برای این اقدام و آتشافروزی به نجف آمده بودند.
🔹 برخی منابع خبری از احتمال وجود خطر در اطراف بیت آیت الله سیستانی هشدار دادهاند.
🔹 گروهی مسلح از ۱۴۰۰ رزمنده برای حمایت از زعیم شیعیان عراق به نجف اشرف رسیدند و در منطقه قدیمی و محلات مجاور آن مستقر شدند.
گروه های دیگر نیز در حال پیوستن به این جمع هستند.
🔹پس از بروز اغتشاشات در شهر نجف اشرف، معاون رئیس هیات الحشد الشعبی عراق با بیان اینکه این نیروها تحت فرمان مرجعیت دینی هستند بر حمایت قاطع از آیت الله سیستانی تاکید کرد.
🔹المهندس: دستی را که در پی آسیب به مقام مرجعیت باشد قطع می کنیم.
@Manahejj