🌀 آیت الله ممدوحی؛ عالمی خستگی ناپذیر در جهاد علمی و انقلابی
حجت الاسلام والمسلمین #عابدینی از اساتید حوزه و دانشگاه مراسم بزرگداشت هفتمین روز درگذشت مرحوم حضرت آیت الله #ممدوحی:
🔹 آیت الله ممدوحی تا آخرین روزها حتی زمانی که بیماری شان پیشرفت کرده بود دست از #تدریس و #تبلیغ بر نداشت و حتی در کنار این دو امر از تألیف نیز غافل نمی شد.
🔹 این بصیرت و جریان شناسی آیت الله ممدوحی سبب شد که ایشان هیچ جا پایش نلغزد و گاهی اتفاقات آینده را پیش بینی کند.
🌐 rasanews.ir/002mwz
@Manahejj
🌀 نقدی بر سخنان استاد علوی بروجردی
🖋 امین دهقانی
🔹 در چند بند، به نقد بیانات آقای علوی بروجردی میپردازم:
1⃣ آقای علوی از طرفی دچار خلط بین علوم انسانی و علوم تجربی میشود؛ یعنی برای رد اقتصاد اسلامی مثال هایی تجربی میآورد و میگوید: همان گونه که فیزیک اسلامی و شیمی اسلامی و جراحی مغز اسلامی نداریم، اقتصاد اسلامی هم نداریم.
در جواب باید گفت: از طرفی خلط علوم انسانی با علوم تجربی خطایی راهبردی است. و از طرف دیگر چه کسی گفته شیمی و فیزیک اسلامی؟! اگر منظور شما آن دیدگاهی است که کلیه علوم را با یک شرط خاص (التفات به عینالربط بودن پدیدهها نسبت به واجببالذات) اسلامی میداند، پس معلوم است که اساسا شما متوجه حرف و نظر آنها نشدهاید. که دست به این مقایسه زدهاید!
2⃣ ایشان سپس دایرهی حرف خود را تعمیم می دهد و عمق فاجعه را بیشتر میکند و بحث را به علوم انسانی (مانند روانشناسی و جامعه شناسی) تعمیم میدهد. و آنها را صرفا عقلایی میداند.
در پاسخ به ایشان باید گفت: ضعف و استیصال خودتان را در تولید منظومه علمی اقتصاد اسلامی و منظومه علمی روانشناسی اسلامی و همین طور سایر علوم انسانی، به اسلام سرایت ندهید.
3⃣ وقتی حوزهها برای تشریح یک روایت "لا تنقض الیقین" دهها جلد کتاب (به تعبیر آیت الله جوادی آملی: ۵۰ جلد کتاب با حذف مکررات راجع به تفصیل این روایت نوشته شده) مینویسد اما همین روش را روی هزاران روایت اعمال نمیکند، این کاستی به خود حوزه بر میگردد. ما اکنون صدها روایت در حیطه نفسشناسی و روانشناسی داریم، چرا یکی از این روایات به صورت درس رسمی حوزویون مانند حدیث "لا تنقض" مورد بررسی و واکاوی قرار نمیگیرد؟! همینطور در سایر زمینهها.
4⃣ خوب شد حداقل همین مباحث اصولی، مرسوم است، وگرنه آقای علوی برای همین مباحث الفاظ هم میفرمود ما چیزی نداریم و باید برویم از ویتگنشتاین و راسل و فرگه، واردات انجام دهیم!!
5⃣ عجبا و اسفا، آیا پیغمبر صرفا یک مرشد معنوی است؟!! مگر میشود بدون ارائه یک سری قوانین الهی در حیطههای کلانی مانند انسانشناسی و جامعهشناسی و اقتصاد و ... جامعه و مردم را رشد معنوی داد؟
6⃣ علوم انسانی اسلامی با علوم انسانی غربی، تفاوتهای اساسی و بنیادین دارد. و در نتیجه فروعات و نتایج آنها هم متفاوت خواهد بود. آنها میگویند مبدأیی نیست و ما از خاکیم. ما میگوییم ما از ملکوتیم. آنها میگویند انسان یک حیوان است با یک مغز پیچیده، ما میگوییم انسان علاوه بر مغز پیچیده دارای یک روح مجرد است. آنها میگویید نهایت سیر انسان خاک است، ما می گوییم انسان با مرگ نمیپوسد بلکه پوسته عوض میکند. آنها نه مبدأ را قبول دارند و نه معاد را و جهانبینی آنها یک جهانبینی ابتر و منقطعالاول و الآخر است، اما ما به قوس نزول و قوس صعود معتقدیم.
بله، بدون تردید ما میتوانیم از برخی از تحقیقات آنها استفاده کنیم، اما چارچوبها و خطوط کلی ما به طور کامل با آنها متفاوت است.
7⃣ آیا میتوان گفت علوم انسانی، عقلایی است؟!! مبانی و هسته و محور علوم انسانی مبتنی بر مسائل مهمی است مانند: وجود یا عدم وجود خدا، گذشته (مبدا و واجببالذات) و حال (دنیا) و آینده (آخرت) انسان و هستی ... و مسائلی در زمینه سعادت و شقاوت ... آیا میتوان علوم انسانی که ریشهی آنها در یک چنین مسائلی است را امری عقلایی دانست؟!! اگر به بناء عقلا باشد، که بسیاری از عقلاء، انسان و عالم را صرفا امری مادی تلقی میکنند و در نتیجه تمامی برداشتهای روانشناسی و جامعهشناسی و اقتصاد و سیاست خود را بر انسان فیزیکالیستی و عالم ماتریالیستی بنا مینهند و مبتنی میکنند!!
کاستی و ضعف خود در استخراج نظاممند علوم مختلف انسانی اسلامی را بر عهده دین اسلام نیندازید. گرچه در زمینههای علوم انسانی اسلامی هم آثار خوبی توسط محققان دغدغهمند و دین و دنیاشناس ما نگاشته شده است.
✅ خداوند حوزهها و دانشگاههای ما را از دو خطر بزرگ التقاط (دگم روشنفکری) و تحجر (دگم تحجر) حفظ نماید. و ما را به صراط مستقیم اجتهاد صحیح، رهنمون فرماید.
🌐 فلسفه اسلامی
@Manahejj
🌀 سه ویژگی برای طلاب علاقمند به فعالیت بینالمللی
#تبلیغ_بین_المللی
@Manahejj
50.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀 مستند «در لباس سربازی»
📹 قسمت اول
🔹 «در لباس سربازی» روایتی ویژه از حضور رهبر انقلاب در جبههها از نخستین روزهای آغاز جنگ تحمیلی تا ترور ایشان در تیرماه سال ۶۰ است.
✅ در این مستند، برخی تصاویر، فیلمها، اسناد و همچنین خاطرات شفاهی خودگفتهی آیتالله خامنهای از دوران دفاع مقدس برای نخستین بار منتشر شده است.
#امام_خامنهای
#دفاع_مقدس
@Manahejj
🌀 آخوندی چه فایدهای دارد؟
📝 پاسخ مرحوم علی صفایی حائری به ناامیدان سیاهنما
🔻 هنگامی که من وارد حوزه شده بودم، افرادی که دلسوزی میکردند و استعداد مرا میشناختند، میگفتند: «پسرم! آخر آخوندی چه فایدهای دارد؟ اصلا آخوندی دورهاش گذشته»!
و گاهی میگفتند: «بين آخوندها چقدر بد هستند و چه کارها که نکردهاند!» و شروع میکردند دادِ سخن دادن در این زمینهها.
🔹 و هنگامی که خطابه طولانی آنها تمام میشد، میگفتم:
«این حرفها را قبول دارم و بهتر از شما هم میدانم و چون اینها را دانستهام مجبور شدم که در این راه بیایم. اگر به اندازه احتیاج، آخوند و روحانی داشتیم، که به من احتياج نبود. اما حالا شما هم باید بیایید تا این زمینه پر شود و به اندازه احتیاج و نیاز اجتماع، فقیه در دین تهیه شود و آنگاه به کارهای دیگر بپردازیم، چون اجتماعی که مغز و قلبش گرفتار است، فکر و روحش عليل است، نمیتوان برایش لباس قشنگ و وسایل قشنگ و مدرن و تکنیک پیشرفته درست کرد؛ چون این تکنیک پیشرفته با این فکر مسموم و قلب آلوده، جز به نابودی و هلاکت ما خدمت نمیکنند، جز تیغ دادن در کف زنگی مست نیست!»
🔻 و در اینجا بود که همان خطابهسرایان زبردست، با بیچارگی میگفتند: «آخر ما کار داریم و بار داریم و فلان داریم و بهمان داریم».
🔹 و من میگفتم: «وقتی که انسان کارهای زیادی پیش رو دارد، باید به ترتيب الأهم فالأهم شروع کند و با ملاک اهمیت جلو بیاید. مگر این تربیتها و آدمسازیها و درمان دردها، بیکاری است؟! این بزرگترین نیاز و بزرگترین احتياج و در نتیجه بالاترین کار است.»
«آخر آدمهایی که از درون پوک و فاسد شدهاند، طبیب و مهندس میخواهند چه کار؟! یا مربی میخواهند و یا جلّاد. و تازه اینقدر داوطلب در آن طرف هست که هر سال پشت دیوار کنکور روی هم کپک میزنند و گند میگیرند. پس برای این طرف هم باید کاری کرد و با این توجه شروع به کار کرد، که همه فاسد و بد هستند و همانطور که میگویید فلان و بهمان هستند.
🔻 و در اینجا بود که میگفتند: «آخر این کارها هم نتیجه ندارد. این همه آخوند، مگر چه کردهاند؟!»
🔹 و در اینجا بود که مشتشان باز میشد، میگفتم: «تا به حال میگفتید همه بد هستند و فلان و بیسار هستند. خب، از بدها چه توقع دارید و چه کاری میخواهید؟!»
و میگفتم: «بر فرض اینها کاری نکرده باشند، این وسیلهی تبرئهی شما نمیشود و دلیل نشدنِ کار نمی شود. شما دستها را بالا بزنید و مریضها را درمان کنید و از غرق شدهها دستگیری نمایید و لااقل دارو و درمان را در دسترس بگذارید تا هر کس بخواهد نجات بیابد و هرکس نخواست و از روی نخوت و عناد درمان نپذیرفت، با حجت تمام جان بکند و بمیرد.»
📗 روحانیت و حوزه، صص۱۷۵-۱۷۷
#عین_صاد
#فلسفه_طلبگی
@Manahejj
🌀 به نام «ایدئولوژی اسلام»، لیبرالیست را تئوریزه میکنند!!
📝 پاسخ به اظهارات استاد علوی بروجردی
🖋 استاد عبدالحسین خسروپناه
🔹 مخالفت برخی از مدرسان حوزه علمیه سنتی با مکتب اقتصاد اسلامی عکس العمل یک واقعیت مهم در حوزه علمیه قم و مشهد است. این واقعیت عبارت از استقبال گسترده طلاب نسل سوم و چهارم انقلاب اسلامی به فلسفههای مضاف و فقههای تخصصی و فقههای نظامهای اسلامی است که در مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام و مرکز جامع علوم اسلامی ولی امر عج و مدرسه عالی فقه و علوم اسلامی و مدرسه امام کاظم علیه السلام و مدرسه مشکات و پژوهشگاههای حوزه و دانشگاه، فرهنگ و اندیشه اسلامی، علوم و فرهنگ اسلامی و... تأسیس و توسعه یافته است.
🔹 این واقعیت مبارک در دانشگاههای علوم انسانی هم در حال شکلگیری است و به همین دلیل #سکولارها را داغ دیده کرده است.
آری گرایش به فقههای تخصصی یک واقعیت جدی است اصلا شوخی نیست و شوخیبردار هم نیست.
حال عدهای از دانشگاهیان شبهروشنفکری در قم از پیدایش استادان فاضل جوان در گرایشهای فقه تخصصی همچون فقه اقتصاد و فقه سیاست و فقه فرهنگ و فقه تربیت و فقه مدیریت و فقه قضا و فقه امنیت و غیره نگران هستند و چماقی به نام ایدئولوژی بر سر این جریان میزنند!! تا مانع گسترش جریان عقلانیت اسلامی بشوند و جامعه را به سمت ایدئولوژی لیبرالیستی سوق دهند.
✅ مخالفان اسلام جامعنگر بدانند این واقعیت به لطف الهی با جدیت تمام در حال پیش روی در حوزه و دانشگاه است.
#فقه_مضاف
#فقه_حکومتی
#داغ_بر_دل_سکولارها
@Manahejj
🌀 گاهنامه تحقیقی تبیینی مناهج
📰 پرونده شماره ۱۶؛ «مطالبات حوزه و روحانیت از شورای عالی»
سایز: A3
نوع: رنگی
کیفیت: چاپ
📌 دانلود گاهنامه در کانال #مناهج
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
#مطالبات_حوزه_روحانیت
#شورای_عالی
#گاهنامه
http://eitaa.com/joinchat/3159949328Ce4657829f7
manahej16.pdf
17.63M
🌀 گاهنامه تحقیقی تبیینی مناهج
📰 پرونده شماره ۱۶؛ «مطالبات حوزه و روحانیت از شورای عالی»
🔹 چندی پیش شانزدهمین پرونده مناهج با عنوان «مطالبات حوزه و روحانیت از شورای عالی» با پیگیری و تبیین مطالبات بدنه حوزه علمیه از شورای عالی، در رسانه حوزوی مناهج تقدیم شد.
📌 فایل این پرونده به پیوست تقدیم شده است.
#مطالبات_حوزه_روحانیت
#شورای_عالی
#گاهنامه
http://eitaa.com/joinchat/3159949328Ce4657829f7
🌀 تعطیلی مدارس علمیه تهران به مدت یک هفته
🔹 با توجه به دستور ستاد کرونا مبنی بر اعمال محدودیت در استان #تهران براساس دستور مدیر #حوزه_های_علمیه استان تهران کلیه مدارس علمیه به مدت یک هفته تعطیل شد و کلاس های درس به صورت #آفلاین و #آنلاین برگزار میشود.
🌐 rasanews.ir/002n2x
@Manahejj
🌀 درسخواندن با اعمال شاقّه!
📝 درد و دل طلاب خواهر؛
🖋 طلبه سطح ۴ جامعةالزهراء
🔻 میخواهم داستان طلاب خواهر و مصائب و مشکلات #درس_خواندن در عصر کرونا را برایتان روایت کنیم:
🔹 من طلبۀ #جامعة_الزهرا در مقطع تحصیلات تکمیلی هستم با چهار فرزند(دو نفرشان محصل ابتدایی هستند) و البته همسری طلبه که از قضا او هم درس هایش به زور کرونا مجازی شده است.
🔹 صبح بیدار می شوم و بعد از بیدار کردن بچه ها و آماده کردن صبحانه باید بنشینم پای درس های مجازی که از ۸ صبح شروع می شود تا ۴ بعدازظهر! یعنی رأس ساعت ۸ کلاس های من شروع می شود و ایضاً همسرم، و دو پسر مقطع ابتدائی ام و البته همۀ اینها را باید با یک لب تاب و یک گوشی اندرویدی حل کنیم!
🔹 باورتان نمیشود که چقدر جالب میشود وقتی پسر ده ساله ام هنوز چند دقیقه ای از ریاضیاش را گوش نکرده مجبور است مباحث سنگین #خارج_فقه همسرم را بشنود و تازه نوبت پسر کوچک است که او هم همنوا با معلم #مجازی اش کمی حروف الفبا را هجی کند.
❓ ... واقعا جای سوال است که مسؤولان بزرگوار گمان می کنند اصرار بر حضور در کلاسهای آنلاین و استفاده از شگردهای خندهدار برای احراز حضور، باعث افزایش بهرهوری طلاب خواهر از کلاسها میشود؟
آیا بهتر نیست آموزشها آفلاین باشد تا مادران طلبه در فرصتهایی مناسب با فراغ بال گوش کنند تا بفهمند و یاد بگیرند نه اینکه بشنوند و هیچ نفهمند؟
📌 ادامه در لینک زیر:
🌐 rasanews.ir/002n0h
#آموزش_مجازی
#مشکلات_آموزشی
#طلاب_خواهر
@Manahejj
🌀 وقتی تمام درها به روی امام بسته شد
📸 دلایل و چگونگی ترک عراق و هجرت به پاریس
🌐 rasanews.ir/002n41
@Manahejj