eitaa logo
معارف اسلامی
65 دنبال‌کننده
84 عکس
55 ویدیو
0 فایل
برای ارتباط با مدیر: @abdolah_hoseini
مشاهده در ایتا
دانلود
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹 سالروز ولادت با سعادت امام کاظم (علیه السلام) را محضر دوستان اهل بیت (علیهم السلام) تبریک عرض میکنم. 🌹قطره ای از اخلاق کریمانه امام کاظم (علیه السلام): 🌸 کمک به فقرا و مستمندان: شیخ مفید در این باره مى نویسد: «امام کاظم (علیه السلام) شبانه از فقراء و مستمندان شهر مدینه، تفقد و دل جوئى به عمل مى آورد و در زنبیل مخصوص پول و مواد غذائى به منازل و كلبه‌هاى آنان حمل مى كرد، و به ترتیبى در اختیار آنان قرار مى داد كه گاهى خودشان هم متوجه نمیشدند كه این كمک ها از كدام شخص و از كدام ناحیه، صورت گرفته است؟» (1) 🌸 توبه بشربن حارث به دست مبارک امام کاظم (علیه السلام): «بشربن حارث حافى» از اهل مرو بود، مدتى از عمرش را به گناهكارى و شهوات غیر مشروع گذراند، روزى حضرت موسى بن جعفر (علیه السلام) از كوچه اى كه خانه ى بشر در آن بود، عبور مى فرمود، موقعى كه به درب خانه ى بشر رسید اتفاقا در باز شد و یكى از كنیزكان بشر از خانه بیرون آمد كنیز حضرت را شناخت و آن حضرت هم مى دانست كه این خانه بشر است. از كنیز سوال فرمود: آقاى تو آزاد است یا بنده ؟ پاسخ داد: آزاد است. فرمود: چنین است كه گفتى، زیرا اگر بنده بود به شرائط بندگى عمل مى كرد و از آقاى خود اطاعت مى نمود. حضرت این سخن را فرمود و راه خود را در پیش گرفت. كنیز به خانه برگشت و گفته ى امام را براى بشر بازگو كرد. سخن حضرت در وجود او طوفانى برپا كرد و سخت منقلبش نمود، با عجله ى تمام از جا برخاست و با پاى برهنه از خانه بیرون دوید و خود را به آن امام رساند و عذرخواهی نمود، با دست مبارک او توبه كرد و راه و رسم اطاعت و بندگى را پیش گرفت. چون موقعى كه به طرف حضرت میرفت، كفش نپوشید و پاى برهنه بود، لذا معروف شد به بشر حافى: یعنى پابرهنه. (2) و بدین ترتیب یكى از مردان نامى و معروف تاریخ گردید به حدى كه خطیب بغدادى میگوید: «شهر بغداد عاقل تر و متین‌تر از بشر بن حارث را در خود نپرورانده است گوئى كه در هر موى او عقل و تدبیرى، نهفته است». (3) 📚 منابع : .............. 1 - اخبر الدول: ص 112 / مختار صفوة الصفوة: ص 153 نور الابهار: ص 135 / احقاق الحق: ج 12 و دیگر منابع تاریخی ... 2 - تتمة المنتهی: ص 329. 3 - تاریخ بغداد: ج 7، ص 73.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹 🌹مطالبی پیرامون امیرمومنان علی (علیه السلام) {قسمت نهم} ➡️ ادامه واقعه غدیر... ✍️ استناد حضرت علی (علیه السلام) و اهل بیت گرامی آنحضرت به حدیث غدیر (1) ✳️ سوال: عده ای بخاطر جهل و نداشتن آگاهی میگویند اگر غدیر واقعیت دارد، چرا امیرالمؤمنین (علیه السلام) و خاندان حضرت به حدیث غدیر استناد ننموده اند؟ ✴️ پاسخ: حضرت علی (علیه السلام) و خاندان گرامی آنحضرت بارها و بارها به حدیث غدیر استناد نموده اند. ما به برخی از استنادهای حضرت علی (علیه السلام) به حدیث غدیر (مَنْ كُنْتُ مَوْلاهُ، فَهذا عَلِىٌّ مَوْلاهُ) به اختصار و فهرستوار اشاره میکنیم: 1 - امیرمومنان علی (علیه السلام) بلافاصله پس از ارتحال پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) به عنوان مخالفت با بیعت با خلیفه اول، فرمود: «... مگر رسول خدا (صلی الله علیه و آله) در روز غدیر خم حجت را بر مردم تمام نکرد؟ و مگر جای عذری برای کسی باقی مانده بود؟».(1) 2 - حضرت علی (علیه السلام) هفت روز پس از رحلت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) پس از اینکه قرآن را جمع آوری نمود، برای مردم خطبه خواند و فرمود: «... صریح ترین کلام رسول خدا (صلی الله علیه و آله) در معرفی من، به جانشینی خود، هنگامی بود که آن حضرت ... (در غدیر خم) با صدای بلند و رسا در میان انبوه جمعیت فرمود: (هر که من سرور و مولایش هستم، علی سرور و مولای او است).... با این کلام صریح رسول خدا(صلی الله علیه و آله) پذیرش ولایت من عین ولایت الهی شد».(2) 3 - بعد از قضیه سقیفه ... خلیفه اول (ابوبکر) نزد حضرت علی (علیه السلام) رفت و با حضرت گفتگو کرد، حضرت علی (علیه السلام) در این گفتگو سوابق و امتیازات خود را بین نمود ... و فرمود: «تو را به خدا سوگند، آیا با استناد به حدیث رسول خدا (صلی الله علیه و آله) در روز غدیر، من مولای تو و هر مسلمانی هستم یا تو؟ خلیفه اول (ابوبکر) جواب داد: شما هستید». در روایت آمده که: در این مناظره ابوبکر منقلب شد و گریست و از حضرت مهلت خواست تا درباره گفتارش بیشتر بیندیشد، (ولی ...).(3) 📚 منابع : ................... 1 - الاحتجاج، طبرسی (ره): ج ۱، ص ۱۸۴. 2 - روضة کافی: ج ۸، ص ۱۸ و ۲۵ و ۲۷. 3 - خصال، شیخ صدوق (ره): ج ۲، ص ۵۵۱ - ۵۹۴؛ / الاحتجاج، طبرسی (ره): ج ۱، ص ۳۰۷؛ / تاریخ طبری، طبری (ره): ج ۲، ص ۲۳۶.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹 ✍️ روز مباهله: (قسمت اول) ✍️ روز بیست و چهارم این ماه (ذى الحجة = برابر با پنج شنبه 22 تیر 1402) بنا بر اشهر روز مباهله است، و همچنین در این روز حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) در حال رکوع انگشترى خود را به سائل داد و آیه «اِنَّما وَلِیُّکُمُ اللّهُ..» در شان آنحضرت نازل گردید ... 🌺 برخی از اعمال روز مباهله: ✅ اوّل : غسل ✅ دوّم : روزه ✅ سوّم : دو رکعت نماز و آن مثل روز عید غدیر است (دو رکعت است ؛ در هر رکعت ، یک مرتبه حمد و ده مرتبه توحید ، ده مرتبه آیة الکرسى و ده مرتبه قدر خوانده مى شود و بهتر است پیش از اذان ظهر خوانده شود.) و بعد از نماز هفتاد مرتبه استغفار کند. ✅ چهارم : خواندن دعای مباهله که شبیه به دعای سحرهای ماه رمضان است : «اللّٰهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ مِنْ بَهائِکَ بِأَبْهاهُ وَکُلُّ بَهائِکَ بَهِیٌّ، اللّٰهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِبَهائِکَ کُلِّهِ ... » ( به مفاتیح الجنان مراجعه شود). ✅ شایسته است در این روز تصدّق بر فقراء به جهت تَاءسّی به مولای متقیان امیر المؤ منین (علیه السلام) و زیارت کردن آن حضرت و بهتر است زیارت جامعه خوانده شود. ✳️ آشنایی اجمالی با روز مباهله در قسمتهای بعدی ان شاء الله
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹 🌺 روز مباهله (قسمت دوم): 🌸 معنای مباهله: مُباهَلَه، درخواست لعن و نفرین الهی برای اثبات حقانیت است و بین دو طرفی رخ می‌دهد که هر کدام ادعای حقانیت دارند. 🌸 مباهله در قرآن: پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) هم‎زمان با مکاتبه با سران حکومت‌های جهان و مراکز مذهبی، نامه‌ای به اسقف نجران نوشت و در آن نامه از ساکنان نجران خواست که اسلام را بپذیرند. مسیحیان تصمیم گرفتند که گروهی را به نمایندگی از خود به مدینه بفرستند تا با پیامبر سخن بگویند و سخنان او را بررسی کنند. هیأت نجران که شامل بیش از ده نفر از بزرگان آنان بود، به ریاست و سرپرستی سه نفر به نام‌های عاقب، سید و ابوحارثه به مدینه آمدند. هیأت نمایندگان در مسجد مدینه با پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) گفتگو کردند. آنها اعتقاد به الوهیت (خدایی) حضرت عیسی (علیه السلام) داشتند، و برای این اعتقاد خود دلیل میآوردند و میگفتند: آیا فرزندی را که بدون پدر به دنیا آمده باشد، دیده اید؟ خداوند متعال در پاسخ آنها آیه شریفه ذیل را نازل فرمود: «إِنَّ مَثَلَ عِيسى‏ عِنْدَ اللَّهِ كَمَثَلِ آدَمَ خَلَقَهُ مِنْ تُرابٍ ثُمَّ قالَ لَهُ كُنْ فَيَكُونُ‏». یعنی: «همانا مَثلِ (آفرينش) عيسى نزد خداوند، همچون مَثلِ (آفرينش) آدم است كه او را از خاك آفريد و سپس به او فرمود: باش، پس موجود شد»(1) [یعنی اگر بدون پدر به دنیا آمدن دلیل بر خدایی آن شخص باشد، پس حضرت آدم (علیه السلام) نیز باید خدا باشد، در حالی آنها چنین عقیده ای نسبت به حضرت آدم نداشتند]. ✍️ ادامه مطلب در قسمت بعدی ان شاء الله ⬅️ ✍️ دوستان گرامی! اعمال امروز (روز مباهله) را فراموش نفرمایید - التماس دعا 📚 منابع : .............. 1 - سوره آل عمران: آیه 59. و: - تفسير نور: ج‏1، ص: 527. / تفسير نمونه: ج‏2، ص: 580.
17.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️ ماجرای مباهله رسول خدا صلی الله عليه وآله با مسیحیان نجران 🎙 آیت الله حسینی قزوینی کانال رسمی آیت الله حسینی قزوینی در ایتا🔻 https://eitaa.com/joinchat/2670788697Cdfb0e3d634
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹 🌺 مباهله پیامبر (صلی الله علیه و آله) با مسیحیان نجران (قسمت سوم): ... مسیحیان نجران حق را نپذیرفتند و در ادعای خود و انکار کلام الهی اصرار ورزیدند، آیه شریفه مباهله نازل شد: خدای متعال فرمود: «فَمَنْ حَاجَّكَ فيهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَكُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَكُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكاذِبينَ». یعنی: «پس هر كه با تو، بعد از علم و دانشى كه به تو رسيده است، درباره او (عيسى) به ستيز و محاجّه برخيزد (و از قبول حقّ شانه خالى كند) بگو: بيائيد پسرانمان وپسرانتان وزنانمان وزنانتان وخودمان را (كسى كه به منزله خودمان است) وخودتان را بخوانيم، سپس (به درگاه خدا) مباهله و زارى كنيم و لعنت خدا را بر دروغگويان قرار دهيم».(1) 🌸 تفسیر آیه شریفه: پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) بر اساس دستور الهی آنها را به مباهله فراخواند. هنگامى كه نمايندگان مسيحيان نجران، پيشنهاد مباهله را از رسول اكرم (صلى الله عليه و آله) شنيدند، به‏ يكديگر نگاه كرده و متحيّر ماندند. آنان مهلت خواستند تا در اين باره فكر و انديشه و مشورت كنند. بزرگِ نصارا به آنها گفت: شما پيشنهاد را بپذيريد و اگر ديديد كه پيامبر با سر و صدا و جمعيّتى انبوه براى نفرين میآيد، نگران نباشيد و بدانيد كه خبرى نيست، ولى اگر با افراد معدودى به ميدان آمد، از انجام مباهله صرف‏نظر کرده و با او مصالحه كنيد. روز مباهله، آنها ديدند كه پيامبر اسلام (صلى الله عليه و آله) همراه با دو كودک و يک جوان و يك زن بيرون آمدند. آن دو كودک، حسن و حسين (عليهما السلام) و آن جوان، علىّ‏ بن ابى‏طالب (عليهما السلام) و آن زن فاطمه‏ زهرا (عليها السلام) دختر پيامبر (صلى الله عليه و آله) بودند. اسقف مسيحيان گفت: من چهره‏ هايى را میبينم كه اگر از خداوند بخواهند كوه از جا كنده شود، كنده میشود. اگر اين افراد نفرين كنند، يک نفر مسيحى روى زمين باقى نمیماند، لذا از مباهله انصراف داده، حاضر به مصالحه شدند. پيامبر (صلى الله عليه و آله) فرمودند: سوگند به كسى كه مرا پيامبر حقّ قرار داد، اگر مباهله انجام میگرفت، آن وادى آتش را بر آنان فرو میريخت.(2) 📚 منابع : .............. 1 - سوره آل عمران: آیه 61. 2 - تفسير نور: ج‏1 و: تفسير نمونه: ج‏2 ذیل آیه شریفه مباهله.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم وبه نستعین🌹 🌺 مباهله پیامبر (صلی الله علیه و آله) با مسیحیان نجران (قسمت چهارم): 🌺 آیه مباهله سند زنده‏ اى براى عظمت اهل بيت (علیهم السلام): بسیاری از مفسران و محدثان شيعه و اهل تسنن تصريح كرده‏ اند كه آيه مباهله در حق اهل بيت پيامبر (صلی الله علیه و آله) نازل شده است و پيامبر تنها كسانى را كه همراه خود به ميعادگاه برد، فرزندانش حسن و حسين (علیهما السلام) و دخترش فاطمه (علیها السلام) و على (علیه السلام) بودند، بنا بر اين منظور از «ابناءنا» در آيه منحصرا «حسن و حسين علیهما السلام» هستند، همانطور كه منظور از «نساءنا» فاطمه (علیها السلام)، و منظور از «انفسنا» تنها على (علیه السلام) بوده است و احاديث فراوانى در اين زمينه نقل شده است.(1) 🌸 روزى معاويه به سعد بن ابى وقاص گفت: چرا ابو تراب (على علیه السلام) را سب و دشنام نمیگويى؟! گفت: از آن وقت كه به ياد سه چيز كه پيامبر (صلی الله علیه و آله) در باره على (علیه السلام) فرمود، افتادم از اين كار صرف نظر كردم ... (يكى از آنها اين بود كه) هنگامى كه آيه مباهله نازل گرديد پيغمبر (صلی الله علیه و آله) تنها از فاطمه و حسن و حسين و على (علیهم السلام) دعوت كرد و سپس فرمود: «اللهم هؤلاء اهلى» یعنی: «خدايا! اينها خاصان نزديک من‏ هستند».(2) 📚 منابع : .............. 1 - تفسير نمونه: ج‏2، ص: 583. دوستان گرامی! در منبع فوق 16 مدرک و سند از کتب اهل سنت ذکر شده است مبنی بر اینکه آیه شریفه مباهله در حق اهل بیت (علیهم السلام) نازل شده است. برخی از کتب یاد شده: ✅ - صحیح مسلم: ج 7، ص 120 (چاپ محمد على صبيح- مصر). ✅ - مسند احمد بن حنبل: ج 1 ص 185 (چاپ مصر). ✅ - تفسیر طبرى: ذيل همين آيه ی شریفه: ج 3، ص 192 (چاپ ميمنيه- مصر). ✅ - مستدرک حاکم: ج 3، ص 150 (چاپ حيدر آباد دكن). و..... 2 - تفسير نمونه، ج‏2، ص: 585 بنقل از: كتاب «غاية المرام» و او از صحیح «مسلم» در باب «فضائل على بن ابى طالب» (علیه السلام).
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹 ✍️ ارتباط انکار غدیر با واقعه کربلا: ✅ اگر غدیر انکار نمیشد، واقعه کربلا بوجود نمیآمد .... 🌸 امام صادق (علیه السلام) فرمود: «إِذا كُتِبَ الْكِتابُ قُتِلَ الْحُسَيْنُ (علیه السلام) » «آنگاه كه کتاب (صحیفه ملعونه (1)) نوشته شد، امام حسين (علیه السلام) كشته شد»(2) ✳️ امام حسین (علیه السلام) در روز عاشورا خطاب به دشمنان فرمود: «یاویلکم أتقتلونی علی سنّة بدّلتها؟ أم علی شریعه غیّرتها، أم علی جرم فعلته، أم علی حقّ ترکته؟». یعنی: «وای بر شما! چرا با من می جنگید؟ آیا سنتی را تغییر داده ام؟ یا شریعتی را دگرگون ساخته ام؟ یا جرمی مرتکب شده ام؟ و یا حقی را ترک کرده ام؟ و حرامیان در پاسخ به سخن امام گفتند: «إنّا نقتلک بغضا لأبیک». «بلکه به خاطر کینه ای که از پدرت به دل داریم، با تو می جنگیم و تو را می کشیم.»(3) ✍️ آنها به تلافی بالا رفتن دست امام علی (علیه السلام) توسط رسول خدا (صلی الله علیه و آله) در روز غدیر، علی اصغر امام حسین (علیهما السلام) را بر روی دست حضرت، با تیر سه شعبه زدند. و به این هم قانع نشدند، راس مبارک امام حسین (علیه السلام) و یاران حضرت را بر روی نیزه زدند و سرهای مبارک را شهر به شهر گرداندند و روزها خوشحالی کردند و جشن گرفتند. به تلافی خیمه ای که در غدیر برپاشد تا مردم بیایند با علی (علیه السلام) بیعت کرده و تبریک گویند، خیمه های آل رسول (صلی الله علیه و آله) را در کربلا آتش زدند و ووو... اللهم عجل لولیک الفرج. 📚 منابع : .............. 1 - منظور از صحیفه ملعونه؟ ✴️ صحیفه ملعونه اول: عده‌ای در زمان حیات رسول‌خدا (صلی الله علیه و آله) گرد هم آمدند و پیمان‌نامه‌ای امضا کردند که نگذارند خلافت به امام علی (علیه السلام) برسد.(2) این پیمان‌نامه در منابع شیعه، صحیفه ملعونه و مشئومه خوانده شده است. ✴️ صحیفه ملعونه دوم: پس از تلاش بی‌نتیجه برای قتل پیامبر (صلی الله علیه و آله) و اعلام ولایت امام علی (علیه السلام) در روز غدیر، عده‌ای بعد از ورود به مدینه در خانه ابوبکر جمع شدند و در آنجا پیمان دیگری بستند ... - { الفصول المختارة (شیخ مفید): ج ۱، ص۲۳۲. / اسرار آل محمد (سلیم بن قیس): ص۲۳۲. / سفینة البحار: ج ۵، ص۵۶. / ارشاد القلوب: ج ۲، ص۳۳۳}. ✍️ انشاء الله در فرصت مناسب مطالبی در رابطه با این صحیفه ها تقدیم خواهم کرد. 2 - بحار الانوار: ج ۲۸، ص ۱۰۴. / تفسير نور الثقلين: ج‏4، ص: 616. 3 - ینابیع الموده، قندوزی، نشر اسوه، ج 3، ص 80
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹 🌺توفیق یافتن بر عملی که زحمات یکساله شیطان را هدر می دهد 🌸 سه شنبه (27 تیر ماه 1402) آخر ذی الحجه؛ آخرین روز سال قمری (1444) است،. سیّد بن طاووس، در کتاب «اقبال» براساس یک روایت ذکر کرده است‏ که دو رکعت نماز بجا آورد، و در هر رکعت سوره «حمد» یک مرتبه و ده مرتبه قل هو الله احد و ده مرتبه ایة الکرسىّ را بخواند و پس از نماز بگوید: «اللهُمَّ مَا عَمِلْتُ فِی هَذِهِ السَّنَةِ مِنْ عَمَلٍ نَهَیْتَنِی عَنْهُ وَ لَمْ تَرْضَهُ وَ نَسِیتُهُ وَ لَمْ تَنْسَهُ وَ دَعَوْتَنِی إِلَى التَّوْبَةِ بَعْدَ اجْتِرَائِی عَلَیْکَ اللهُمَّ فَإِنِّی أَسْتَغْفِرُکَ مِنْهُ فَاغْفِرْ لِی وَ مَا عَمِلْتُ مِنْ عَمَلٍ یُقَرِّبُنِی إِلَیْکَ فَاقْبَلْهُ مِنِّی وَ لا تَقْطَعْ رَجَائِی مِنْکَ یَا کَرِیمُ» چون این دعا را بخواند، شیطان‏ فرایاد مى ‏زند: واى بر من، آنچه در این سال علیه او رنج بردم، همه را خراب کرد، و سالى که گذشت براى او گواهی مى ‏دهد، که‏ سالش را ختم به خیر نمود. 📚 منبع : .............. کتاب مفاتیح الجنان ترجمه ی دعا: «خدایا، آنچه در این سال انجام دادم، از عملی که مرا از آن نهی کردی و به آن راضی نبودی و من آن را فراموش کردم، ولی تو فراموشش ننمودی و پس از گستاخی‌ام بر تو، مرا به توبه دعوت کردی، خدایا من از تو آمرزش می‌خواهم، پس مرا بیامرز و آنچه انجام دادم از عملی که به تو نزدیکم کند، از من قبول کن و امیدم را از خودت قطع مکن، ای بزرگ‌منش مهمان‌نواز».
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹 🏳️ مطالب ویژه دهه اول محرم (قسمت اول): 🏴 فرار رسیدن ماه محرم، ایام سوگواری سالار شهیدان اباعبد الله الحسین (علیه السلام) را محضر دوستان گرامی تسلیت عرض میکنم. 🏴 پاداش گریه بر امام حسین (علیه السلام) در کلام معصومین (علیهم السلام): 🌸 امام علی بن موسی الرضا (علیه السلام) فرمود: «... اگر بر حسین (علیه السلام) گریه کنی تا اشکانت بر گونه ات بریزد، خداوند هر گناهی که داشته باشی کوچک یا بزرگ، کم یا زیاد، همه را بیامرزد».(1) 🌸 امام صادق (علیه‌السلام) فرمود: «... به راستی حسین (علیه‌السلام) کسی را که برای او گریه می‌کند، می بیند و از روی رحمت و دلسوزی برایش طلب آمرزش می‌کند».(2) 🌸 امام صادق (علیه‌السلام) فرمود: «... هیچ کس به خاطر دلسوزی به ما و به سبب مصائبی که بر ما وارد شده، گریه نمی‌کند، مگر آنکه قبل از آمدن اشک از چشمش، خدا او را رحمت می‌کند. پس وقتی اشکها بر گونه اش جاری شد، اگر قطره‌ای از آن در جهنم بیفتد، گرمای جهنم را از بین می‌برد تا آنجا که دیگر برای آن حرارتی باقی نمی‌ماند ... هیچ چشمی برای ما گریه نمی‌کند، مگر آنکه از نعمت نظر کردن به [حوض] کوثر بهره مند می‌شود و با کسانی که ما را دوست دارند، از آن سیراب می‌شود».(3) 📚 منابع : .............. 1 - رجال نجاشی: ص۱۶۵. / عیون اخبارالرضا: ج۲، ص ۲۳۸-۲۳۹. / امالی شیخ صدوق: مجلس ۲۷، حدیث ۵، ص۲۰۶؛ / عيون أخبار الرضا عليه السلام، ج‏1، ص: 300 / بحار الأنوار (ط - بيروت): ج‏44، ص: 285. / رياض الأبرار في مناقب الأئمة الأطهار: ج‏1، ص: 188. 2 - « ... انه لینظر من یبکیه فیستغفر له رحمة له» / کامل الزیارات: باب ۳۲، ص۱۱۰. 3 - کامل الزیارات: باب ۳۲، ص۱۰۸، ح۶. / وسائل الشیعه: ج۱۰، ص۳۹۷، ح۱۶.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹 🏳️ مطالب ویژه دهه اول محرم (قسمت دوم): ✍️ فضیلت عزاداری برای امام حسین (علیه السلام): 💐💐 حدیثی که باید با طلا نوشته شود: 🌸 امام صادق (علیه السلام) فرمود: «کسی که به جهت ستمی که به ما شده محزون باشد، نفس کشیدن او تسبیح خداوند است، و نگرانی او برای ما عبادت است، و مخفی داشتن اسرار ما جهاد در راه خداست». آنگاه امام صادق (علیه السلام) فرمودند: «باید این حدیث شریف را با طلا نوشت».(1) ✍️ شاعران، مداحان و روضه خوانهای امام حسین (علیه السلام) قدر و منزلت خود را بدانند: 🌸 زید شحام گوید: «با جماعتی از اهل کوفه در حضور امام صادق (علیه السلام) بودم که جعفر بن عفّان وارد شد، آن حضرت او را نزد خود خواندند، آنگاه فرمودند: به من خبر رسیده که تو در مرثیهٔ حسین (علیه السلام) خوب شعر می‌گویی! عرض کرد: آری، خداوند مرا فدای شما گرداند. فرمودند: شعری بخوان، او شعری خواند و آن جناب و کسانی که گرداگرد او بودند گریه کردند، و اشک بر صورت و محاسن آن حضرت جاری شد. آنگاه امام صادق (علیه السلام) فرمودند:‌ ای جعفر! به خدا سوگند ملائکه مقرّب خدا حاضر شدند و سخن تو را درباره حسین (علیه السلام) شنیدند، و همانند ما، بلکه بیشتر از ما گریستند.. 🌷 حضرت فرمود: بدون شک خداوند در این ساعت بهشت را با تمامی نعمت‌های آن بر تو واجب گردانید و تو را آمرزید. حضرت فرمود: ای جعفر! آیا بیشتر از این بگویم؟ عرض کرد: آری‌ ای سید من! حضرت فرمودند: هیچ کس نیست که دربارهٔ حسین (علیه السلام) شعری بگوید و گریه کند و بگریاند، مگر آنکه خداوند بهشت را بر او واجب گرداند و او را بیامرزد».(2) 📚 منابع : .............. 1 - «نَفَسُ الْمَهْمُومِ لِظُلْمِنَا تَسْبِيحٌ وَ هَمُّهُ لَنَا عِبَادَةٌ وَ كِتْمَانُ سِرِّنَا جِهَادٌ فِي سَبِيلِ اللَّهِ ثُمَّ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ يَجِبُ أَنْ يُكْتَبَ هَذَا الْحَدِيثُ بِالذَّهَبِ». بحار الأنوار (ط - بيروت): ج‏44، ص: 278. 2 - بحار الأنوار (ط - بيروت): ج‏44، ص: 283 - «... وَ لَقَدْ أَوْجَبَ اللَّهُ تَعَالَى لَكَ يَا جَعْفَرُ فِي سَاعَتِهِ الْجَنَّةَ بِأَسْرِهَا وَ غَفَرَ اللَّهُ لَكَ فَقَالَ يَا جَعْفَرُ أَ لَا أَزِيدُكَ قَالَ نَعَمْ يَا سَيِّدِي قَالَ مَا مِنْ أَحَدٍ قَالَ فِي الْحُسَيْنِ شِعْراً فَبَكَى وَ أَبْكَى بِهِ إِلَّا أَوْجَبَ اللَّهُ لَهُ الْجَنَّةَ وَ غَفَرَ لَهُ».
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹 🏳️ مطالب ویژه دهه اول محرم (قسمت سوم): ✍️ اشاره ای کوتاه بر زندگی کوتاه و پر از درد و رنج، حضرت رقیه (سلام الله علیها): 🌹 حضرت سید‌الشهدا‌ء (علیه السلام) دختری به نام رقیه داشتند که در سن سه سالگی در خرابه شام به شهادت رسید.(1) 🌹 مادر حضرت رقيه (عليهاالسلام): نام مادر حضرت رقيه (سلام الله علیها)، امّ اسحاق است كه پيش‏تر همسر امام حسن مجتبى (علیه السلام) بوده و پس از شهادت ايشان، به وصيت امام حسن (عليهاالسلام) به عقد امام حسين (علیه السلام) درآمده است. مادر حضرت رقيه (س) از بانوان بزرگ و با فضيلت اسلام به شمار مى‏‌آيد.(2) 🌹 دو گواه و شاهد بسیار روشن، بر وجود مبارک حضرت رقیه (علیها السلام): 1️⃣ - امام حسین (علیه السلام) هنگام مواجهه با شمر (لع)، رو به خيام كرده و فرمودند: «اَلا يا زِينَب، يا سُكَينَة! يا وَلَدى! مَن ذَا يَكُونُ لَكُم بَعدِى؟ اَلا يا رُقَيَّه وَ يا اُمِّ كُلثُومِ! اَنتم وَدِيعَةُ رَبِّى، اَليَومَ قَد قَرَبَ الوَعدُ»؛ «اى زينب، اى سكينه! اى فرزندانم! چه كسى پس از من براى شما باقى مى‌‏ماند؟ اى رقيه و اى ام‏‌كلثوم! شما امانت‏‌هاى خدا بوديد نزد من، اكنون لحظه ميعاد من فرارسيده است».(3) 2️⃣ - هم چنين در سخنى كه امام براى آرام كردن خواهر، همسر و فرزندانش به آنان مى‌‏فرمايد، آمده است: «يا اُختَاه، يا اُم كُلثُوم وَ اَنتِ يا زَينَب وَ اَنتِ يا رُقَيّه وَ اَنتِ يا فاطِمَه و اَنتِ يا رُباب! اُنظُرنَ اِذا أنَا قُتِلتُ فَلا تَشقَقنَ عَلَىَّ جَيباً وَ لا تَخمُشنَ عَلَىَّ وَجهاً وَ لا تَقُلنَ عَلىَّ هِجراً»؛ «خواهرم ،ام كلثوم و تو اى زينب! تو اى رقيه و فاطمه و رباب! سخنم را در نظر داريد [و به ياد داشته باشيد] هنگامى كه من كشته شدم، براى من گريبان چاک نزنيد و صورت نخراشيد و سخنى ناروا مگوييد».(4) 📚 منابع : .............. 1 - منتخب‌التواریخ: ص299. 2 - الغمة فى معرفة الائمة: ج2، ص216. / اعلام الورى بأعلام الهدى: ص251. / الارشاد (شیخ مفید ره) : ج2، ص200 3 - موسوعة كلمات الامام الحسين (ع) جمعى از نويسندگان: ص 511. 4 - ـ اللهوف على قتلى الطفوف ( ابن طاووس):، چاپ اسوه، قم: ص 141؛ / اعلام الورى: ص 236.