eitaa logo
معارف اسلامی
66 دنبال‌کننده
87 عکس
55 ویدیو
0 فایل
برای ارتباط با مدیر: @abdolah_hoseini
مشاهده در ایتا
دانلود
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین 🌹 🍀 حجاب و عفاف از دیدگاه قرآن و احادیث (قسمت نهم) ✳️ ارزش و مقام زنان محجبه از دیدگاه معصومین (علیهم السلام): 🌸 امام جعفر صادق (علیه السلام) فرمود: «اگر زن عفت داشته باشد به دنیا می ارزد و گرنه به خاک هم نمی ارزد».(1) 🌸 پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمود: «... زنی که برای حفظ غیرت، استقامت ورزید و برای خدا وظیفه خود را به خوبی انجام داد، خداوند پاداش شهید را به او خواهد داد».(2) 🌸 و همچنین فرمود: «شرف مقنعه ای که زن بر سر دارد از دنیا و آنچه در آن است ارزنده تر می باشد».(3) 🌸 و همچنین فرمود: آن هنگام که پوشش سرِ زنی باشد ارزش آن از دنیا و آنچه در آن است بیشتر است.(4) 🌸 امیرمومنان علی (علیه‌السلام) فرمود: «پاداش رزمنده شهید در راه خداوند، بالاتر از پاداش انسان پاک‌دامنی نیست که توان انجام گناه را دارد ولی خود را آلوده نمی‌سازد. انسان پاک‌دامن، نزدیک است که فرشته‌ای از فرشتگان الهی گردد».(5) 📚 منابع : ................... 1 - بحارالانوار: ج 103، ص250. 2 - بحارالانورا: ج 103، ص 250. 3 - پوشش زن در اسلام: ص 104. 4 - (نور الشافی فی الفقه الشافعی) 5 - نهج‌البلاغه: حکمت ۴۷۴.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین 🌹 🍀 حجاب و عفاف از دیدگاه قرآن و احادیث (قسمت دهم) ✳️ دعای رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) در حق محجبه ها: 🌸 امیرمومنان علی (علیه‌السلام) فرموده‌اند: «من و پیامبر در یک روز ابری و بارانی در بقیع نشسته بودیم که زنی سوار بر الاغ از آن جا گذشت و دست الاغش در گودالی فرو رفت و زن به زمین افتاد. پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلّم) رویش را برگرداند. حاضران عرض کردند: ای رسول خدا، آن زن شلوار به پا دارد. پیامبر سه بار فرمود: خدایا، زنان شلوار پوش را بیامرز. (فرمود:) ای مردم، شلوار بپوشید که شلوار، پوشاترین جامه‌های شماست و زنان خود را در موقعی که بیرون می‌آیند با شلوار حفظ کنید».(1) 🌸 رسول خدا (صلی الله علیه و آله): «پروردگارا زنانی که خود را پوشیده نگه می دارند، مشمول رحمت و غفران خود بگردان».(2) 📚 منابع : ................... 1 - تنبیه الخواطر: ۲ / ۷۸، منتخب میزان الحکمه: ۱۳۰. 2 - مستدرک الوسائل، ج 3، ص 244.
9.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️ريشه‌كن شدن فقر در حكومت امام زمان«عجل‌الله‌فرجه‌الشریف» ⬅️در روايتي كه مرحوم علامه مجلسي نقل كرده‌ است؛ امام زمان«عج» در دوران ظهور خود ساليانه دوبار به مردم عطایایی مي‌دهد و در هر ماه هم دوبار به مردم عطيه و هدایایی مي‌دهد و اينقدر مردم در دوران حضرت ثروتمند و چشم و دل‌ سير مي‌شوند كه ديگر كسي محتاج زكات نيست و كسي زكات را از شخص ديگر قبول نمي‌كند و عطایا و هدایای حضرت به مردم در تاريخ سابقه نداشته است و فقر در دوران ظهور امام زمان«عج» ريشه‌كن مي‌شود. آیت الله حسینی قزوینی 👈 عضویت در کانال رسمی آیت الله حسینی قزوینی https://eitaa.com/joinchat/280166401C0bce4a1497
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین 🌹 🍀 حجاب و عفاف از دیدگاه قرآن و احادیث (قسمت یازدهم) 🌸 شهادت آيت اللّه میرزا محمد خراسانی به دست مزدوران رضاخان، در راه مبارزه با بى حجابى: ✳️ شهيد آيت اللّه ميرزا محمد خراسانى مشهور به آقا زاده فرزند آخوند آيت الله شيخ كاظم خراسانى صاحب كتاب كفاية الاصول است.... هنگاميكه رضاخان كشف حجاب اجبارى را به اجرا گذاشت، مرحوم آية الله آقا زاده همراه علماى ديگر، اعتراض شديد خود را اعلام نمود... پس از كشتار فجيع مسجد گوهر شاد به دست مزدوران رضاخانى، ... همه علماى مبارز را دستگير كرده و از مشهد تبعيد نمود.... مرحوم آيت الله آقازاده وقتى به تهران رسيد، به دستور رضاخان خلع لباس شد، و در دوره سرپاس مختارى (رئيس شهربانى وقت) با تزريق آمپول هوا به دست دكتر احمدى به شهادت رسيد، و در روز 31 ذيقعده سال 1356 در جوار مرقد حضرت عبدالعظيم (عليه السلام) به خاك سپرده شد. آرى او در حاليكه بيش از 62 بهار از عمر پر بار و شريفش نگذشته بود، به خاطر مبارزه با كشف حجاب، جان خود را فدا كرد تا امّت اسلام بيدار گردند، و دستور حجاب را پاس دارند، و در برابر بى حجابى، مقاومت نموده و حريم حجاب وعفاف را از گزند دشمنان و غرب زدگان، و مزدوران استعمار حفظ نمايند.(1) 📚 منابع : ................... 1 - حجاب بيانگر شخصيّت زن: ص 121.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین 🌹 🍀 حجاب و عفاف از دیدگاه قرآن و احادیث (قسمت دوازدهم) ✍️ اختلاط مردان با زنان سبب نزول بلا و بدبختی خواهد شد: 🌸 امیرمومنان علی (علیه السلام) فرمود: «ای بندگان خدا ! بدانید که... گفتگو و اختلاط مردان با زنان نامحرم سبب نزول بلا (و بدبختی) خواهد شد، و دل ها را منحرف می سازد، و پیوسته به زنان چشم دوختن نور چشم دل را خاموش می گرداند، و همچنین با گوشه چشم به نامحرم نگاه کردن از حیله و دام های شیطان است».(1) 🌸 رسول اکرم (صلی‌الله‌عليه‌وآله‌) فرمود: خداوند می‌فرماید: «ای فرزند آدم! ... و اگر چشمت بخواهد تو را به حرام وادار کند، من پلک‌ها را در اختیار تو قرار داده‌ام؛ پس آن‌ها را فرو بند.(2) 📚 منابع : ................... 1 - «... مُحَادَثَةَ اَلنِّسَاءِ تَدْعُو إِلَى اَلْبَلاَءِ وَ تُزِيغُ اَلْقُلُوبَ وَ اَلرَّمْقَ لَهُنَّ يَخْطَفُ نُورَ أَبْصَارِ اَلْقُلُوبِ وَ لَمْحَ اَلْعُيُونِ مَصَائِدُ اَلشَّيْطَانِ ...»./ بحارالانوار: ج 74، ص 291. 2- « ... اِنْ نازَعَکَ بَصَرُکَ اِلى بَعْضِ ما حَرُمَتْ عَلَیْکَ فَقَدْ أَعَنْتُکَ عَلَیْهِ بِطَبَقَتَیْنِ فَأَطْبِقْ...» کافی: ج ۸، ص۲۱۹ .
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین 🌹 🍀 حجاب و عفاف از دیدگاه قرآن و احادیث (قسمت سیزدهم) 🌸 سیره و روش حضرت زهرا (سلام الله علیها) در رعایت حجاب: 🌸 عبدالله بن حسن به اسناد خود از پدران معصومش (علیهم السلام) روایت کرده است: زمانی که ابوبکر و عمر تصمیم گرفتند از رسیدن فدک به حضرت فاطمه (علیهاالسلام) مانع شوند و این خبر به آن حضرت رسید، حضرت زهرا (سلام الله علیها) مقنعه بر سر پیچیدند (و محکم بستند) و چادر خود را بر تن کردند و همراه جماعتی از زنان خویشاوند و یاران خود آمدند، در حالی که (بر اثر بلندی چادر) بر پایین و ذیل آن پا می گذاشتند.(1) (اسلام مخالف حضور زنان در اجتماع نیست بلکه با ظاهر شدن زنان با حالت بدحجابی و بی حجابی بخصوص با حالت آرایش کرده زنان در اجتماع مخالف است و برای چنین زنانی عقوبت و عذابهایی، در روز قیامت در نظر گرفته شده است). 🌸 امام صادق (علیه السلام) از پدرش (امام باقر علیه السلام) روایت می کند: «(روزی) مرد نابینایی از حضرت فاطمه (علیهاالسلام) اجازه خواست تا بر او وارد شود. پس حضرت فاطمه (علیهاالسلام) خود را از او پنهان کرد. پیامبر (صلی الله علیه و آله) از او پرسید: چرا خود را از او پنهان می کنی در حالی که او تو را نمی بیند؟ (حضرت) فاطمه (سلام الله علیها) گفت: اگر چه او مرا نمی بیند، ولی من او را می بینم و او می تواند بوی مرا استشمام کند. پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمود: گواهی می دهم که تو پاره تن من هستی».(2) 📚 منابع : ................... 1 - مجمع البیان: ج 1، ص 253. 2 - مستدرک الوسایل: ج 14، ص 189.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹 🍀 حجاب و عفاف از دیدگاه قرآن و احادیث (قسمت چهاردهم) ✍️ سکوت در مقابل گناهان و فسادهای جامعه ... : ✳️ طبق آیات قرآن و احادیث معصومین (علیهم السلام) همه مردم در اصلاح خود و به اندازه توان خود در مقابله با فسادهای جامعه تکلیف دارند و مسئول اند. با توجه به اهمیت موضوع، توجه دوستان گرامی را به برخی از روایات ائمه (علیهم السلام) در این رابطه جلب مینمایم: 🌸 رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود: «خداوند مومن ضعیفی را که دین ندارد دوست ندارد. پرسیدند: او چه کسی است؟ حضرت فرمود: کسی که مردم را از منکرات نهی نمیکند (یعنی در مقابل گناهان آنها سکوت اختیار میکند)».(1) 🌸 امام حسن مجتبی (علیه السلام) فرمود: «خداوند متعال به حضرت جبرئیل فرمود: فلان مرد عابد و زاهد را قبل از مردم فاسق و تبهکار به زمین فرو بر، چون به او قدرت ارشاد و هدایت مخلوق را داده ام، اما او در این کار کوتاهی کرده و امر بمعروف و نهی از منکر نمیکرد».(2) 📚 منابع : ................... 1 - کافی: ج 5، ص 59. 2 - نصایح: ص 12.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹 ✍️ زیارت اهل قبور در هر زمان و مکانی بخصوص در روز جمعه: 🌹ارتباط ما با اموات موجب آرامش روحی آنان میشود: ✴️ رابطه داشتنِ ‏خویشاوندان و بزرگان دینى و مذهبى و ... میتواند آثار خوب و مؤثرى در روحیه مردگان و همچنین موجب آمرزش آنها نزد خداوند گردد ... لطفا به روایات ذیل توجه بفرمایید: 🌸 پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله) فرمودند: «عالم و یا طالب علمی که به قریه ای از قراء مسلمین یا شهری از شهرهای مسلمانان گذر کنند، حتی اگر در آنجا نماند و از غذایشان نخورد و از آبشان ننوشد، بلکه از سوئی آمده و از سوی دیگر خارج شود، خداوند بواسطه او چهل روز عذاب را از قبرهایشان بر می دارد.(1) 🌸 امام صادق (علیه السلام) فرمودند: «چه بسا میت در سختی باشد سپس فرجی به او رسد، می گویند این به جهت نماز فلانی به شما رسیده است». 🌸پیامبر اکرم (صلى الله علیه و آله) فرمود: «کسى که در هر جمعه به زیارت قبر پدر و مادرش یا یکى از آنان برود، هم گناهش بخشیده مى شود و هم نزد خداوند فرزند نیکوکار به حساب مى آید». 📚 منابع : .............. 1 - «ما من عالمٍ او متعلّمٍ یمُرُّ قریةً من قری المسلمین او بلدةٍ من بلاد المسلمین ولم یاکل من طعامهم ولم یشرب من شرابهم و دخل من جانب وَخَرَجَ من جانب آخر، الارفع اللَّه تعالی عذاب قبورهم اربعین یوماً»./ جامع الاخبار: ص 179. 2 - «مَنْ زَارَ قَبْرَ أَبَوَیْهِ أَوْ أَحَدِهِمَا فِی کُلِّ جُمُعَةٍ غُفِرَ لَهُ وَ کُتِبَ بَرّا » / بحار الانوار: ج 86، ص35.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم وبه نستعین🌹 ✍️ اهل قبور – 🌸 بهترین عمل در شب و روز جمعه (قسمت سی و هفتم): 1️⃣ - بسیار گفته شود:‏ «سُبْحانَ اللّهِ، وَ اللّهُ أَکْبَر، وَ لَا إِلَه إِلاّ اللّهُ». 2️⃣ - صلوات بر محمد و آل محمد: 🌺 امام صادق (علیه السّلام) فرمودند: «صلوات بر محمّد و آل محمّد در شب جمعه با هزار کار نیک برابر است و هزار گناه را پاک میکند». 🌺 و با سند صحیح از حضرت صادق (علیه السّلام)‏ روایت شده: «هنگام عصر روز پنجشنبه فرشتگان از آسمان با قلم هاى طلا و صحیفه ‏هاى نقره فرود می‏آیند و در عصر پنجشنبه و شب ‏و روز جمعه تا هنگام غروب خورشید جز صلوات بر محمّد و خاندان آن حضرت چیزى ننویسند. 🌺 صلوات مخصوص شب و روز جمعه عبارت است: «اللهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ وَ أَهْلِکْ عَدُوَّهُمْ مِنَ الْجِنِّ وَ الْإِنْسِ مِنَ الْأَوَّلِینَ وَ الْآخِرِینَ». 3️⃣ - ده مرتبه دعای شریف ذیل خوانده شود: «یا دَائِمَ الْفَضْلِ عَلَى الْبَرِیَّهِ یَا بَاسِطَ الْیَدَیْنِ بِالْعَطِیَّهِ یَا صَاحِبَ الْمَوَاهِبِ السَّنِیَّهِ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ خَیْرِ الْوَرَى سَجِیَّهً وَ اغْفِرْ لَنَا یَا ذَا الْعُلَى فِی هَذِهِ الْعَشِیَّهِ». 4️⃣ - مستحب است که پیش از نماز صبح جمعه سه مرتبه خوانده شود: «أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ الَّذِی لا إِلَهَ إِلا هُوَ الْحَیُّ الْقَیُّومُ وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ». «در روایت است هر کس این را بخواند، گناهانش گر چه بیشتر از کف دریا باشد، آمرزیده می شود».(1) ✍️ اهل قبور و عزیزانِ از دنیا رفته را که منتظر هدیه و عطایای ما هستند فراموش نکنیم. 📚 منابع : ................... 1 - مفاتیح الجنان و .....
14000معصومه.mp3
14.34M
❇️حضرت معصومه «سلام‌الله‌علیها» نگین ماندگار ولایت اهل‌بیت «علیهم‌السلام» ⬅️ سخنرانی آیت الله حسینی قزوینی به مناسبت میلاد با سعادت کریمه اهل‌بیت حضرت معصومه«سلام‌الله‌علیهم» -سال 1400 کانال رسمی آیت الله حسینی قزوینی در ایتا🔻 https://eitaa.com/joinchat/280166401C0bce4a1497
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹 🌺 خلاصه ای از زندگی گهربار حضرت معصومه (سلام الله علیها): [قسمت اول] ✅ ولادت: حضرت فاطمه ی معصومه (علیهاالسلام) دختر امام موسی بن جعفر (علیه السلام) در اول ذیقعده سال 173 هجری قمری در مدینه به دنیا آمد.(1) ✅ القاب: آن حضرت دارای القابی چون طاهره، حمیده، نقیّه، سیده، رضیه و اخت الرضا می باشد و در زیارتنامه او را به نامهای صدیقه و نساء العالمین نیز خوانده اند.(2) ✅ حضرت به هنگام شهادت پدر (که در سال 183 رخ داد) ده سال داشت. و بیشتر دوران کودکیش را در ایام غم (زندانی پدر) گذراند. ✅ با سفر تبعید گونه امام هشتم (علیه السلام) به مرو، حضرت معصومه یکسال بدون برادر در مدینه زندکی کرد. تا اینکه نامه ای از حضرت امام رضا (علیه السلام) به وی رسید، او که دلش برای دیدن برادر بی تاب شده بود، بلافاصله همراه عدّه ای از برادرانش به نامهای فضل، جعفر، هادی و قاسم و زید و تعدادی از برادرزاده ها و چند تن از غلامان و کنیزان مدینه را به قصد مرو ترک نمود. ✅ در طول راه به ساوه رسیدند و وقتی مخالفین اهل بیت از رسیدن آنان به شهر مطلع شدند به آزار و اذیّت و جنگ با همراهان حضرت پرداختند و همه برادران و برادرزادگان حضرت معصومه (سلام الله علیها) به شهادت رسیدند. هنگامی که حضرت جسدهای غرق به خون و پیکرهای صدمه دیده 23 تن از عزیزان خود را نقش بر زمین دید. به شدت محزون شد و در اثر این مصائب به شدت بیمار گردید.(3) ✅ حضرت فرمود: مرا به شهر قم ببرید که از پدرم شنیدم، شهر قم مرکز شیعیان ما می باشد. ... مردم قم به استقبال حضرت آمدند، / و موسی بن خزرج بزرگ خاندان اشعری مهار ناقه آن حضرت را گرفت و در حالی که عدّه ای سواره و پیاده اطراف محملش تجمع نموده بودند با قربانی کردن مقدمش را گرامی داشتند آن سیده جلیله را در منزل خویش جای داد.(4) ✅ در مدت اقامت حضرت در قم که هفده روز ذکر کرده اند در خانه موسی بن خزرج بسر می برد و در آنجا عبادتگاهی داشت که به راز و نیاز با پروردگار خویش مشغول بود، محل زندگی حضرت بعدها به صورت مدرسه درآمد و به مدرسه ستّیه (مدرسه خانوم) موسوم گردید.(5) و محراب عبادتش به بیت النور مشهور است که محل زیارت دوستداران و متوسلین به حضرتش می باشد. ✳️ ادامه در قسمت بعدی .... 📚 منابع : ................... 1 - بحارالانوار: ج48، ص 317 و 286. 2 - بارگاه فاطمه معصومه، تجلی گاه فاطمه زهرا، (آیت اللّه سیدجعفر میر عظیمی)، ج 2، ص 30 و 29. 3 - کریمه اهل بیت، ص 174. 4 - فروغی از کوثر، ص 33. 5 - کریمه اهل بیت، ص 176.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹 🌺 خلاصه ای از زندگی گهربار حضرت معصومه سلام الله علیها: [قسمت دوم] ➡️ ادامه بحث گذشته ..... ✅ حضرت معصومه (سلام الله علیها) در سن 28 سالگی، در روز دهم ربیع الثانی سال 201 هـ.ق پیش از آنکه دیدگان مبارکش به دیدن برادر روشن گردد در دیار غربت و در میان اندوه فراوان دلدادگان و دوستدارانش جان به جان آفرین تسلیم کرد. (گفته شده که دشمنان (در شهر ساوه)، زهری در غذایش ریختند و حضرت را مسموم نمودند). ✅بعد از وفات حضرت، مردم او را غسل داده و کفن نمودند و به سوی قبرستان بابلان محل فعلی حرم که ملکی از ملکهای موسی بن خزرج بود بردند تا به خاک بسپارند. در این وقت بین جمعیت گفتگو در گرفت که چه کسی جنازه را داخل قبر گذارد... ناگهان مشاهده کردند دو سواره که نقاب به صورت داشتند از طرف ریگزار بسوی آنان آمدند و از مرکب پیاده شده و به تجهیز آن بانوی مکرمه پرداختند. یکی وارد قبر شد و دیگری جسد پاک آن حضرت را برداشته به دست او داد تا به خاک سپارد. آن دو بزرگوار بدون اینکه با کسی تکلّمی کنند بر اسبهای خود سوار شده و از محل دور شدند. بنابر نظر خیلی از بزرگان آن دو تن حضرت رضا و فرزندش امام جواد (علیهما السلام) بودند.(1) ✅ موسی بن خزرج سایبانی از بوریا بر فراز قبر وی قرار داد تا اینکه در سال ۲۵۶ زینب دختر امام جواد (علیه السلام) که برای زیارت مزار عمه خود، به قم آمده بود، قبه‌ای بر فراز آن بنا کرد.(2) 📚 منابع : ................... 1 - بحارالانوار: ج 48، ص 290. 2 - سفینة البحار: ج 2، ص 376 / منتهی الآمال: ج۲، ص۳۷۹.