🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹
🌺 خلاصه ای از زندگی گهربار حضرت معصومه سلام الله علیها: [قسمت دوم]
➡️ ادامه بحث گذشته .....
✅ حضرت معصومه (سلام الله علیها) در سن 28 سالگی، در روز دهم ربیع الثانی سال 201 هـ.ق پیش از آنکه دیدگان مبارکش به دیدن برادر روشن گردد در دیار غربت و در میان اندوه فراوان دلدادگان و دوستدارانش جان به جان آفرین تسلیم کرد.
(گفته شده که دشمنان (در شهر ساوه)، زهری در غذایش ریختند و حضرت را مسموم نمودند).
✅بعد از وفات حضرت، مردم او را غسل داده و کفن نمودند و به سوی قبرستان بابلان محل فعلی حرم که ملکی از ملکهای موسی بن خزرج بود بردند تا به خاک بسپارند.
در این وقت بین جمعیت گفتگو در گرفت که چه کسی جنازه را داخل قبر گذارد... ناگهان مشاهده کردند دو سواره که نقاب به صورت داشتند از طرف ریگزار بسوی آنان آمدند و از مرکب پیاده شده و به تجهیز آن بانوی مکرمه پرداختند. یکی وارد قبر شد و دیگری جسد پاک آن حضرت را برداشته به دست او داد تا به خاک سپارد. آن دو بزرگوار بدون اینکه با کسی تکلّمی کنند بر اسبهای خود سوار شده و از محل دور شدند.
بنابر نظر خیلی از بزرگان آن دو تن حضرت رضا و فرزندش امام جواد (علیهما السلام) بودند.(1)
✅ موسی بن خزرج سایبانی از بوریا بر فراز قبر وی قرار داد تا اینکه در سال ۲۵۶ زینب دختر امام جواد (علیه السلام) که برای زیارت مزار عمه خود، به قم آمده بود، قبهای بر فراز آن بنا کرد.(2)
📚 منابع : ...................
1 - بحارالانوار: ج 48، ص 290.
2 - سفینة البحار: ج 2، ص 376 / منتهی الآمال: ج۲، ص۳۷۹.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم وبه نستعین🌹
✍️ اهل قبور – 🌸 بهترین عمل در شب و روز جمعه (قسمت سی و هشتم):
✳️ فضیلت صلوات و دعا:
🌸 امام جعفر صادق (عليه السلام) فرمود: «هر كه صد مرتبه بگويد:
يا رَبِّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ؛
صد حاجت از برايش روا شود، كه سى حاجتش از براى دنيا باشد».(1)
🌸 حضرت باقر (عليه السّلام) فرمود:
«خداى عز و جل از ميان بندگان مؤمنش آن بنده اى را دوست دارد كه بسيار دعا كند،
پس بر شما باد به دعا از هنگام سحر تا زدن آفتاب، زيرا آن هنگامى است كه درهاى آسمان در آن هنگام باز گردد، و روزيها در آن تقسيم شود، و حاجتهاى بزرگ برآورده شود.(2)
🌹 با اهدای صدقه و ثواب دعاها، بخصوص ذکر شریف صلوات بر اموات، ارواح آنها را در عالم برزخ خشنود سازیم - آنها که همیشه، بویژه در شبهای جمعه (طبق فرمایش رسول خدا صلی الله علیه و آله) با حال گریان و التماس، خواهان هدایای ما هستند(3).
یادمان باشد ما هم، روزی پس از مرگ، همانند آنها شبهای جمعه به خانواده ی خود سرمیزنیم و التماس میکنیم تا برای ما هدیه ای بدهند، ولی کسی صدای ما را نمیشنود - پس اکنون به مردگان خود رحم کنیم، تا پس از مرگ خودمان، به ما هم رحم کنند انشاء الله.
📚 منابع : ...................
1 - «مَنْ قَالَ يَا رَبِّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ مِائَةَ مَرَّةٍ قُضِيَتْ لَهُ مِائَةُ حَاجَةٍ ثَلَاثُونَ لِلدُّنْيَا وَ الْبَاقِي لِلْآخِرَةِ». / الكافي (ط - الإسلامية): ج 2، ص: 493.
2 - عنْ أَبِي جَعْفَرٍ (علیه السلام) قَالَ: «إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يُحِبُّ مِنْ عِبَادِهِ الْمُؤْمِنِينَ كُلَّ عَبْدٍ دَعَّاءٍ فَعَلَيْكُمْ بِالدُّعَاءِ فِي السَّحَرِ إِلَى طُلُوعِ الشَّمْسِ فَإِنَّهَا سَاعَةٌ تُفَتَّحُ فِيهَا أَبْوَابُ السَّمَاءِ وَ تُقَسَّمُ فِيهَا الْأَرْزَاقُ وَ تُقْضَى فِيهَا الْحَوَائِجُ الْعِظَامُ». / الكافي (ط - الإسلامية): ج 2، ص 478.
3 - «ان ارواح المؤمنین تأتی کل جمعه الی السماء الدنیا بعذاء دورهم و بیوتهم ینادی کل واحد منهم بصوت حزین باکین .../ وسائل الشیعه: ج 3، باب 55، ص 223.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم وبه نستعین🌹
✍️ استغاثه و توسل به امام زمان (علیه السلام):
🌸 عالم جلیل القدر شیعه، مرحوم سید بن طاووس (ره) که بارها توفیق ملاقات و زیارت امام زمان (علیه السلام) نصیبش گشته است، در سفارشی که برای فرزند خویش دارد می فرماید:
«فرزندم، هر روز دوشنبه و پنجشنبه (که اعمال تو خدمت مولایت عرضه می شود) با کمال خواری و فروتنی خواسته های خود را به امام زمانت عرضه بدار و با امام خویش حرف بزن، و بعد از سلام به حضرتش زیارت زیر را بخوان: «سَلامُ اللهِ الکامِلُ التّامُّ الشّامِلُ العامّ وَصَلَواتُهُ الدّآئِمَةُ ....»(1)
و سپس بگو:
« يا أَيُّهَا الْعَزِيزُ مَسَّنا وَ أَهْلَنَا الضُّرُّ وَ جِئْنا بِبِضاعَةٍ مُزْجاةٍ فَأَوْفِ لَنَا الْكَيْلَ وَ تَصَدَّقْ عَلَيْنا إِنَّ اللَّهَ يَجْزِي الْمُتَصَدِّقِين ... تَاللَّهِ لَقَدْ آثَرَكَ اللَّهُ عَلَيْنا وَ إِنْ كُنَّا لَخاطِئِين»(2)
«اى عزيز! ما و خاندان ما را ناراحتى فرا گرفته و متاع كمى (براى خريد مواد غذايى) با خود آورده ايم، پيمانه ما را بطور كامل وفا كن و بر ما تصدق بنما كه خداوند متصدقان را پاداش میدهد ... بخدا سوگند خداوند تو را بر ما مقدم داشته، و ما خطا كار بوديم»
آن گاه بگو: «یا مَوْلانا إِسْتَغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا إِنّا کنّا خاطِئینَ».
«ای مولای ما، برای گناهان ما استغفار و طلب آمرزش کن، که ما در گذشته از خطاکاران بودیم».
پس از آن به امام زمانت بگو:
«ای آقا و ای مولای من، این برخورد برادران یوسف با برادر و پدر خود و عکس العمل آن دو بزرگوار، در برابر آنان است، که بعد از آن همه جنایات و بی مهری ها که از آنها سرزد، باز یوسف و پدر بزرگوارش یعقوب (علیهما السلام)، بر آنان مهر ورزیدند و از تقصیر و گناهشان در گذشتند و آنان را مورد عفو و بخشش خویش قرار دادند.
پس اگر من هم مورد پسند وخوشنودی خدا و رسول او و پدران بزرگوار شما و خودتان نیستم، شما از حضرت یعقوب و یوسف (علیهما السلام) سزاوارترید در این که مرا مشمول مهر و بردباری، و کرم و بزرگواری خویش قرار دهید».(3)
📚 منابع : ...................
1 - استغاثه به امام زمان (علیه السلام) - به مفاتیح الجنان مراجعه شود.
2 - سوره یوسف: آیه 88 و 91.
3 - کشف المحجّة لثمرة المهجة: فصل 150، ص 209.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹
🌺 پیشاپیش سالروز ولادت با سعادت امام علی بن موسی الرضا (علیه السلام) را تبریک عرض میکنم.
✍️ مطالبی پیرامون امام رئوف و مهربان علی بن موسی الرضا (علیه السلام) {قسمت 1️⃣)
🌹 فضیلت شگفت انگیز زیارت امام علی بن موسی الرضا (علیه السلام):
🌸 حسن بن فضال میگوید: امام رضا (علیه السلام) فرمود:
«من مسموم و کشته و در غربت دفن خواهم شد و این مطلب را از طریق پدرم، به نقل از پدرش و اجدادش، از امیرمؤمنان، علی بن ابی طالب از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) می دانم.
آگاه باشید هر کس مرا با غربت و دوری سرایم زیارت کند، من و پدرانم روز قیامت شفیعان او خواهیم بود و کسی که ما شفیع او باشیم، اگر چه به اندازه جن و انس گناه داشته باشد، گناهان او بخشیده خواهد شد.»(1)
🌸 شیخ صدوق (ره) نقل کرده است که مردی از خراسان به امام رضا (علیه السلام) عرض کرد: ای پسر رسول خدا! در خواب پیامبر خدا را دیدم، گو این که به من چنین فرمود:
«چگونه خواهید بود، زمانی که پاره تنم در سرزمین شما دفن شود و امانت من میان شما نگهداری شود و ستاره ام در خاک شما پنهان شود؟»
🌸 حضرت رضا «علیه السلام» فرمود:
«منم که در سرزمین شما دفن می شوم و من پاره تن پیامبر شمایم و منم امانت و ستاره.
آگاه باشید! هر کس مرا زیارت کند، در حالی که بشناسد حق و اطاعتی که خدا برای من واجب کرده است، من و پدرانم روز قیامت شفیع او خواهیم بود و کسی که من و پدرانم شفیع او باشیم، نجات می یابد؛ گرچه بار گناه او به اندازه بار گناه انس و جن باشد.»(2)
📚 منابع و قسمتی از متن روایت: ....................
1 - ...«انا مقتول و مسموم و مدفون بأرض غربة ... ألا فمن زارنی فی غربتی کنت أنا و آبابی شفعائه یوم القیامة، و من کنا شفعائه نجی و لو کان علیه مثل وزرالثقلین.». / عیون اخبار الرضا: ج 2، ص 263؛ / امالی صدوق: ص 611؛ / بحارالانوار: ج 101، ص 35.
2 - «... أنا المدفون فی أرضکم و أنا بضعة من نبیکم و انا الودیعة و النجم، الا فمن زارنی و هو یعرف ما اوجب الله عز و جل من حقی و طاعتی فأنا و آبائی شفعاؤه یوم القیامة و من کنا شفعائه نجی و لو کان علیه مثل وزر الثقلین الجن و الانس.»/ من لایحضره الفقیه:ج 2، ص 585؛ وسائل الشیعه: ج 14، ص 555
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹
✍️ مطالبی پیرامون امام رئوف و مهربان، علی بن موسی الرضا (علیه السلام) {قسمت 2️⃣)
🌹 گذری کوتاه بر زندگی گهربار امام رضا (علیه السلام) :
🌸 ولادت حضرت:
ولادت حضرت را پنجشنبه یا جمعه ۱۱ ذیالقعده، یا ذیالحجه و یا ربیع الاول سال ۱۴۸ یا ۱۵۳ق نقل کردهاند.(1)
🌸 نسب، کنیه و القاب حضرت:
✳️ علی بن موسی بن جعفر بن محمد بن علی بن حسین بن علی بن ابیطالب.
✳️ کنیه: ابوالحسن.
✳️ و مشهورترین لقب حضرت، رضا است. از امام جواد (علیه السلام) نقل شده: لقب «رضا» از سوی خداوند به پدر بزرگوارش داده شده است.
✳️ دیگر القاب حضرت: صابر، زكىّ، وفىّ، ولىّ، رضىّ، ضامن، غريب، نورالهدى، سراج الله، غيظ المحدّثين، غياث المستغيثين و... .(2)
✳️ امام رضا (علیه السلام) به عالم آل محمد نیز شهرت دارد. (3)
🌸 تعداد فرزندان حضرت:
✳️ درباره تعداد و اسامی فرزندان امام رضا (علیه السلام) اختلاف است. برخی فرزندان ایشان را پنج پسر و یک دختر نوشتهاند.
سبط بن جوزی برای حضرت چهار پسر به نامهای محمد (امام جواد علیه السلام)، جعفر، ابومحمد حسن، ابراهیم، و یک دختر، بدون ذکر اسم، یاد میکند.
فرزندی از آن حضرت که دو سال یا کمتر داشته در قزوین دفن شده است که امامزاده حسین (ع) همان است. بنابر روایتی امام (علیه السلام) در سال ۱۹۳ به این شهر مسافرتی داشته است ....(4)
✍️ ادامه در قسمت بعدی.....
📚 منابع: ....................
1 - الکافی: ج ۱، ص۴۸۶. / الحیاة السیاسیة للامام الرضا: ص ۱۶۸.
2 - اعیان الشیعة: ج ۲، ص ۵۴۵.
3 - اعلام الوری باعلام الهدی: ج ۲، ص .۶۴
4 - تذکرة الخواص، منشورات الشریف الرضی: ص۱۲۳. / حیات فکری و سیاسی امامان شیعه: ص426.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹
✍️ مطالبی پیرامون امام رئوف و مهربان، علی بن موسی الرضا (علیه السلام) {قسمت 3️⃣)
🌸 جایگاه امام رضا (علیه السلام) در مدینه:
امام رضا (علیه السلام) حدود هفده سال (۱۸۳-۲۰۰ یا ۲۰۱) از دوره امامت خود را در مدینه حضور داشت و از جایگاه ویژهای در میان مردم برخوردار بود.
حضرت در گفتگویی که با مأمون درباره ولایتعهدی داشت، در توصیف این دوره فرموده است:
«همانا ولایت عهدی هیچ امتیازی را بر من نیفزود. هنگامی که من در مدینه بودم فرمان من در شرق و غرب نافذ بود و وقتی سوار بر مرکب خود، از کوچههای مدینه عبور میکردم، کسی عزیرتر از من نبود».
🌹و همچنین فرمود:
«من در مسجد پیامبر مینشستم و دانشمندانی که در مدینه بودند، هرگاه در مسئلهای درمیماندند، همگی به من ارجاع میدادند و مسائلشان را نزد من میفرستادند و من به آنها پاسخ میدادم».(1)
🌸 بدون ولایتِ امامان (علیهم السلام)، ایمان و عمل پذیرفته نیست:
... وقتی امام رضا (علیه السلام) در سفر به خراسان به نیشابور رسید، شماری از مُحدِّثان عرض کردند:
ای پسر پیغمبر از شهر ما تشریف میبرید و برای ما حدیثی بیان نمیفرمایید؟
پس از این تقاضا، حضرت سرش را از کجاوه بیرون آورد و فرمود:
شنیدم از پدرم موسی بن جعفر (علیهما السلام) که فرمود شنیدم از پدرم ... از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) که فرمود: شنیدم از جبرئیل که گفت: شنیدم از پروردگار عزّ و جلّ فرمود:
«کلمه «لا إِلهَ إِلَّا اللَّهُ» دژ و حصار من است. پس هر کس داخل دژ و حصار من شود، از عذاب من ایمن خواهد بود.»
پس هنگامی که مَرکب حضرت حرکت کرد، با آواز بلند فرمود: با شروط آن و من یکی از آن شروط هستم.(2)
📚 منابع: ....................
1 - الكافى: ج ۸، ص۱۵۱.
2 - معانی الاخبار (صدوق): ص۳۷۱. / کتاب التوحید (ابن بابویه): ص۴۹.
«اللَّه جَلَّ جَلَالُهُ یقُولُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ حِصْنِی فَمَنْ دَخَلَ حِصْنِی أَمِنَ مِنْ عَذَابِی قَالَ فَلَمَّا مَرَّتِ الرَّاحِلَةُ نَادَانَا بِشُرُوطِهَا وَ أَنَا مِنْ شُرُوطِهَا»
هدایت شده از کانال رسمی آیت الله حسینی قزوینی
#عکس_نوشته
❇️ زیباترین فضیلت حضرت معصومه«سلاماللهعلیها»
⬅️ آنچه من به ذهنم میرسد این است که زیباترین جمله در رابطه با حضرت معصومه «سلاماللهعلیها» از امام صادق «سلاماللهعلیه» است. امام صادق«علیهالسلام» مستشهد 148 هجری است، حالا اگر سال 120 این روایت را فرموده باشد و میلاد حضرت معصومه«سلاماللهعلیها» 173 باشد، 30 تا 40 سال قبل از ولادت حضرت معصومه، امام صادق (سلاماللهعلیهما) فرمودند:
«أَلَا إِنَّ لِلْجَنَّةِ ثَمَانِيَةَ أَبْوَابٍ ثَلَاثَةٌ مِنْهَا إِلَى قُمَّ تُقْبَضُ فِيهَا امْرَأَةٌ مِنْ وُلْدِي اسْمُهَا فَاطِمَةُ بِنْتُ مُوسَى وَ تُدْخَلُ بِشَفَاعَتِهَا شِيعَتِي الْجَنَّةَ بِأَجْمَعِهِمْ.»
آگاه باشید بهشت هشت در دارد كه سه در آن به سوى قم است. بانویى از فرزندان من در آنجا وفات مى كند كه نامش فاطمه دختر موسى است؛ همه شیعیان ما به شفاعت او وارد بهشت مى شوند.
آیت الله حسینی قزوینی
#حضرت_معصومه_سلام_الله_علیها #دهه_کرامت #امام_صادق_علیه_السلام
#آیت_الله_قزوینی #شبکه_جهانی_حضرت_ولیعصر_عج
کانال رسمی آیت الله حسینی قزوینی در ایتا🔻
https://eitaa.com/joinchat/280166401C0bce4a1497
هدایت شده از کانال رسمی آیت الله حسینی قزوینی
9.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 نمی از دریای فضائل حضرت معصومه (سلاماللهعلیها)
⬅️ امام صادق (سلاماللهعلیه) فرمودند:
«أَلَا إِنَّ لِلْجَنَّةِ ثَمَانِيَةَ أَبْوَابٍ ثَلَاثَةٌ مِنْهَا إِلَى قُمَّ تُقْبَضُ فِيهَا امْرَأَةٌ مِنْ وُلْدِي اسْمُهَا فَاطِمَةُ بِنْتُ مُوسَى وَ تُدْخَلُ بِشَفَاعَتِهَا شِيعَتِي الْجَنَّةَ بِأَجْمَعِهِمْ.»
آگاه باشید بهشت هشت در دارد كه سه در آن به سوى قم است. بانویى از فرزندان من در آنجا وفات مى كند كه نامش فاطمه دختر موسى است؛ همه شیعیان ما به شفاعت او وارد بهشت مى شوند.
آیت الله حسینی قزوینی
#حضرت_معصومه_سلام_الله_علیها #دهه_کرامت #امام_صادق_علیه_السلام
#آیت_الله_قزوینی #شبکه_جهانی_حضرت_ولیعصر_عج
کانال رسمی آیت الله حسینی قزوینی در ایتا 🔻
https://eitaa.com/joinchat/280166401C0bce4a1497
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹
✍️ مطالبی پیرامون امام رئوف و مهربان، علی بن موسی الرضا (علیه السلام) {قسمت 4️⃣)
💐 اعمال و رفتار شیعیان در هر صبح و شام بر پیامبر و امامان (صلوات الله علیهم اجمعین) عرضه می شود:
🌸 ابن شهرآشوب از موسی بن سیار روایت کرده که گفت:
من با حضرت امام رضا (علیه السلام) بودم و با آن حضرت به شهر طوس نزدیک شده بودیم که صدای شیون و فغانی شنیدیم، در پی آن صدا رفتیم، ناگاه به جنازه ای برخوردیم.
چون نگاهم به جنازه افتاد، دیدم آقایم پا از رکاب خالی کرد و از اسب پیاده شد ونزدیک جنازه رفت و او را بلند کرد، پس خود را به آن جنازه چسبانید؛ (و او را در آغوش گرفت) آنگاه رو به من نمود و فرمود:
ای موسی بن سیار؛ هر کس مشایعت کند جنازه دوستی از دوستان ما را، از گناهان خود بیرون می شود مانند روزی که از مادر متولّد شده که هیچ گناهی بر او نیست.
چون جنازه را نزدیک قبر بر زمین نهادند، آقای خود امام رضا (علیه السلام) را دیدم که به طرف میت رفت و مردم را کنار کرد تا خود را به جنازه رسانید، پس دست خود را به سینه او نهاد و فرمود: ای فلان بن فلان؛ بشارت باد تو را به بهشت، بعد از این ساعت دیگر وحشت وترسی برای تو نیست.
من عرض کردم: فدای تو شوم؛ آیا این میت را می شناسی و حال آن که به خدا سوگند این سرزمین را تا به حال ندیده و نیامده بودید؟!
فرمود: ای موسی! آیا نمی دانی که اعمال و رفتار شیعیان ما در هر صبح و شام بر ما گروه امامان عرضه می شود. اگر تقصیری در رفتار آنها دیدیم از خداوند می خواهیم که از سر تقصیر ایشان در گذرد و اگر کار خوب از آنها مشاهده کردیم از خداوند می خواهیم که به آنها جزای خیر دهد و خدا را سپاس می گذاریم.(1)
📚 منابع: ....................
1 - «... أما عَلِمْتَ اِنّا مُعاشِرَ الأئمةِ تَعْرِضُ عَلَیْنا اَعْمال شِیعَتُنا صَباحاً وَمَساءً فَما کانَ مِنَ التَقْصیرِ فِی أعْمالِهِمْ سَألَنَا اللهُ تَعالیَ الصَّفْحَ لِصاحِبِه وَ ما کانَ مِنَ العُلُوِّ سَألَنَا اللهُ الشّکْرَ لِصاحِبِه».
مناقب آل أبي طالب عليهم السلام (لابن شهرآشوب): ج4، ص: 341. / بحار الأنوار (ط - بيروت): ج49، ص: 98 / مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل: ج12، ص: 164. / و منتهی الآمال: 910.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹
🌺 سالروز ولادت با سعادت امام علی بن موسی الرضا (علیه السلام) را تبریک عرض میکنم.
✍️ مطالبی پیرامون امام رئوف و مهربان، علی بن موسی الرضا (علیه السلام) {قسمت 5️⃣)
🍀 در محضر امام علی بن موسی الرضا (علیه السلام):
✍️ دوستی اهل بیت (علیهم السلام) در سایه عمل صالح:
🌸امام رضا (علیه السلام) فرمود: «مبادا اعمال نیک را به اتکای دوستی آل محمد (علیهم السلام) رها کنید و مبادا دوستی آل محمد (علیهم السلام) را به اتکای اعمال صالح از دست بدهید؛ زیرا هیچ یک از این دو، به تنهایی پذیرفته نمی شود».(1)
✍️ خوشحال کردن مومن:
🌸 امام رضا (علیه السلام) فرمود: «بعد از انجام واجبات، کاری بهتر از ایجاد خوشحالی برای مومن، نزد خداوند بزرگ نیست».(2)
✍️ رفع مشکلات مردم:
🌸امام رضا (علیه السلام) فرمودند: «هر کس اندوه و مشکلی را از مومنی برطرف نماید خداوند در روز قیامت اندوه را از قلبش برطرف سازد».(3)
✍️ مدارا و خوشرفتاری با مردم:
🌸 امام رضا (علیه السلام) فرمود: «مومن، مؤمن واقعی نیست، مگر آن که سه خصلت در او باشد: سنتی از پروردگارش و سنتی از پیامبرش و سنتی از امامش؛
1 - اما سنت پروردگارش، پوشاندن راز خود است؛
2 - و اما سنت پیغمبرش، مدارا و نرم رفتاری با مردم است؛
3 - و اما سنت امامش، پس صبر کردن در زمان تنگدستی و پریشان حالی است».(4)
📚 منابع : ...................
1 - بحارالانوار، ج 78، ص 348
2 - تحف العقول، ص 448
3 - بحارالانوار، ج 78، ص 347. / «من فرج عن مومن فرج الله عن قلبه یوم القیمه».
4 - اصول کافی، ج 3، ص 339 و تحف العقول، ص 442
🌹بسم الله الرحمن الرحیم وبه نستعین🌹
✍️ اهل قبور – احوالات اهل قبور (قسمت سی و چهارم):
✳️ - سوال: آيا مؤمنی که از دنیا رفته به زيارت و ديدار خانواده و كسان خود مىآيد؟
✴️ - پاسخ: اسحاق بن عمّار از امام كاظم (عليه السّلام) پرسيد: آيا مؤمنی که از دنیا رفته به زيارت و ديدار خانواده و كسان خود می آيد؟
🌸 آن حضرت پاسخ فرمود: بلى،
پرسيد: چند گاه يک بار میآيد؟
🌸 آن حضرت فرمود: به مقدار فضائلى كه آنان دارند به ايشان رخصت ديدار ميدهند،
✅ از آنان كسانى هستند كه هر روز به ديدار (بازماندگان) میآيند
✅ و كسانى هستند كه هر دو روز يک بار خانواده و خويشان خود را زيارت ميكنند،
✅ بعضى ديگر از ايشان هر سه روز يک بار.
اسحاق گويد: من از طرز گفتار آن حضرت چنين فهميدم كه ميفرمايد: كمتر مهلتى كه به ايشان رخصت ميدهند هر هفته اى يک بار است، ...
✅ پس از آن حضرت پرسيدم در چه ساعتى به زيارت میآيند؟
🌸 فرمود: هنگام زوال آفتاب (ظهر) يا اندكى پيش از زوال خورشيد،
و خداوند فرشته اى را به همراه او میفرستد كه آنچه او را خوشحال ميسازد به او نشان دهد و آنچه او آن را دوست نميدارد از او بپوشاند، و او شادمانى اهل خود را ديده و با چشم و دل روشن و مسرور باز ميگردد.(1)
✳️ - سوال: روایت فوق مربوط به روز بود - آیا ارواح مومنین در شب نیز به ملاقات بازماندگان خود میروند؟
✴️ - پاسخ: بله ... - {توضیح و تقدیم روایت در قسمت {سی و پنجم} انشاء الله}
💐 به یاد اموات چشم انتظار باشیم - با هدیه صدقه - با هدیه ثواب اعمال صالح و ذکرهای شریف، مانند ذکر شریف صلوات، که ذکر صلوات یکی از بهترین اعمال شب و روز جمعه است. اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
✍🏻 منابع: ................................
1 - من لا يحضره الفقيه، ج1، ص: 181
«... عَنِ الْمُؤْمِنِ يَزُورُ أَهْلَهُ فَقَالَ نَعَمْ قَالَ فِي كَمْ فَقَالَ عَلَى قَدْرِ فَضَائِلِهِمْ مِنْهُمْ مَنْ يَزُورُ فِي كُلِّ يَوْمٍ وَ مِنْهُمْ مَنْ يَزُورُ فِي كُلِّ يَوْمَيْنِ وَ مِنْهُمْ مَنْ يَزُورُ فِي كُلِّ ثَلَاثَةِ أَيَّام ...».
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین 🌷
🏴 سالروز رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، امام راحل، امام خمینی (قدس سره الشریف) را محضر دوستان گرامی تسلیت عرض میکنم.
💐 امام خمینی (قدس سره) شخصیتی که ۵۰ سال نماز شب او ترک نشد:
اکثر آشنایان امام (ره) نقل می کنند که نماز شب و تهجد، از سن جوانی، جزء برنامه هایشان بود. یکی از نزدیکان ایشان می گفت: وقتی در ظلمت و تاریکی نیمه شب، آهسته وارد اتاق امام می شدم، معاشقه امام را با (خدای متعال) احساس می کردم و می دیدم که با خضوع و خشوعی خاص، نماز می خوانند و قیام و رکوع و سجود را به جا می آوردند که حقاً وصف ناپذیر بود.
با خودم فکر می کردم که شب امام، حقیقتاً لیلة القدر است. یکی از اعضای دفتر ایشان، در این باره می گفت: پنجاه سال است که نماز شب امام، ترک نشده است. امام در بیماری و در صحت و در زندان و در خلاصی و در تبعید، حتی بر روی تخت بیمارستان هم نماز شب خواندند.
💐 یکی از اساتید قم نقل می کرد: شبی میهمان حاج آقا مصطفی بودم. ایشان، خانه جداگانه ای نداشتند و در منزل امام زندگی می کردند. نصف شب از خواب بیدار شدم و صدای آه و ناله ای شنیدم، نگران شدم که مگر اتفاقی افتاده است، حاج آقا مصطفی را بیدار کردم و گفتم: «ببین چه خبر است!». ایشان نشست و گوش داد و گفت: «صدای امام است که مشغول تهجد و عبادت است».(1)
📚منبع: ..........
1 - خبرگزاری رسمی حوزه