🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹
💐 آثار و ثواب کمک و خدمت رسانی به زائران امام حسین (علیه السلام) {قسمت 2️⃣)
✍️ خدمت رسانی نشانگر انسانیّتِ انسان است:
🌸 علی بن شعیب میگوید: نزد امام رضا (علیه السلام) بودم. حضرت به من فرمود:
«آیا میدانی بهترین و بدترین مردم از نظر زندگی کیست؟»
گفتم: «مولای من، شما از من داناترید».
🌸 امام (علیه السلام) فرمود: «بهترین مردم کسی که؛ بهترین زندگی را دارد که از پرتو زندگیاش دیگران نیز به زندگی خوب و آرامی دست یابند... و بدترین مردم در زندگی کسی است که هیچ سود، خدمت و خیری از او به زندگی دیگران نرسد».(1)
✍️ خدمترسانی، برترین عبادت است:
شیطان قسم خورده است تا انسان را از مسیر بندگی خداوند خارج کند. شیطان با دقت بیشتری در کمین خیرمندان مینشیند تا با ایجاد تردید و دودلی جلوی کار خیر را بگیرد.
🌸 در وصیت امام صادق (علیه السلام) خطاب به بعضی از اصحاب خود فرمودند:
«همانا شیطان کمینگاههایی دارد که بندگان خدا را به دام انداخته و از راه خدا دور میکند. یکی از این وسایل منصرف کردن انسان از نیکی و خدمترسانی به برادران است. . . و حال اینکه خداوند به عبادتی بالاتر از تلاش برای کمکرسانی به برادران و خدمت به آنها پرستش نشده است».(2)
📚 منابع : ..............
1 - «... مَنْ حَسَّنَ مَعَاشَ غَيْرِهِ فِي مَعَاشِه ...»./ تحف العقول: ص448.
2 - «انَّ لِلشَّیطانِ مَصائِدٌ. . . اَمّا مَصائِدُهُ فَصَدٌّ عَنْ بِرِّ الاِخوانِ. . . اِنَّه وَ ما یُعبَدُ اللهُ بِمِثْلِ نَقلِ الاِقدامِ إلی بِرِّ الاِخوانِ». / تحف العقول: ص ٣١٣. / بحار الأنوار (ط - بيروت): ج75، ص: 279.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سید عبدالله حسینی
عضو کوچک هیات امنای موکب شهدای قاقازان استان قزوین
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین و به نستعین🌹
🏴 سالروز شهادت دردانه امام حسین (علیه السلام) حضرت رقیه (علیهاالسلام) را محضر دوستان گرامی تسلیت عرض میکنم.
🏴 بىقرارى ام كلثوم (علیهاالسلام) در شب دفن حضرت رقيّه (سلام الله علیها):
در شب دفن حضرت رقیه (علیهاالسلام) ام كلثوم (س) آرام و قرار نداشت. نالان و گریان به دور خرابه مىگرديد. هرچه او را تسلّى مىدادند آرام نمىشد. از علّت اين بىقرارى پرسيدند. گفت: شب گذشته، رقیه (س)، در سينه من بود. چون بيدار شدم ديدم كه به شدّت گريه مىكند و آرام نمىگيرد. از سببش پرسيدم.
رقیه (س) گفت: عمّه جان! آيا در (این) شهر، مانند من كسى يتيم و اسير مىباشد؟ عمّه جان! مگر اينها ما را مسلمان نمىدانند.
(عمه) چرا به ما آب و نان نمىدهند و از آن مضايقه مىكنند؟ اين مصيبت مرا به گريه آورده و طاقت خوابيدن را ندارم.(1)
🏴 عزاداری برای حضرت رقيّه (سلام الله علیها) در مدينه:
هنگامى كه حضرت زينب (سلاماللهعلیها) با همراهان به مدینه بازگشتند؛ زنهاى مدينه براى عرض تسليت، به حضور زينب (سلاماللهعلیها) آمدند.
زينب (سلاماللهعلیها) حوادث جانسوز کربلا، كوفه و شام را براى آنها بيان مىكرد و آنها گریه میکردند؛ تا اينكه به ياد رقيه (سلاماللهعلیها) افتاد و فرمود: اما مصيبت وفات رقيه (سلاماللهعلیها) در خرابه شام كمرم را خم و مويم را سفيد كرد.
بانوان وقتى اين سخن را شنيدند، صدايشان به گريه بلند شد و آن روز به ياد رنجهاى جانگداز حضرت رقيّه (سلاماللهعلیها) بسيار گریه کردند.(2)
از كربلا تا كوفه، كوفه تا به این جا
در تاول پایم هزاران خار می رفت
بابا نبودی تا ببینی دختر تو
با چه لباسی كوچه و بازار می رفت
📚 منابع : ..............
1 - برداشت از: ستاره درخشان شام (ربانی خلخالی): ص۲۰۸.
2 - برداشت از: سرگذشت جانسوز حضرت رقيّه (سلاماللهعلیها) محمدی اشتهاردی: ص۵۰- ۵۱.
هدایت شده از کانال رسمی آیت الله حسینی قزوینی
قزوینی محرم ج.mp3
12.96M
#صوتی
✳️فلسفه و اثرات پیادهروی اربعین
⬅️ فایل صوتی سخنرانی آیت الله حسینی قزوینی در مدرسه علمیه علوی ذیل موضوعات🔻
🔸آیا ما دلیل و مدرکی از ائمه اطهار (علیهم السلام) برای پیادهروی اربعین داریم!؟
🔸ذکری که فرشتگان الهی قادر به محاسبه ثواب آن نیستند!
🔸تفاوت زیارت حضرت سیدالشهداء با زیارت سایر ائمه (علیهم السلام)
🔸فلسفه پیاده روی اربعین
🔰برای مشاهده متن و مستندات سخنرانی فوق به آدرس ذیل مراجعه کنید🔽
https://www.valiasr-aj.com/persian/shownews.php?idnews=12945
#عزاداری
#اربعین
#مشایه
کانال رسمی آیت الله حسینی قزوینی در ایتا🔻
https://eitaa.com/joinchat/280166401C0bce4a1497
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین و به نستعین🌹
🏴 نکات جانسوز شهادت حضرت رقیه (علیهاالسلام) از زبان ندیم و همنشین یزید (لع):
🏴 طاهر بـن عـبدالله دمـشقی (ندیم یزید لع) میگوید: (شبی یزید حال خوشی نداشت ...) سر یزید را به دامن گرفتم تا خوابش بـرد.
(در این حال) سـر نـورانی سیدالشهداء (علیه السلام) در طشت طلا مقابل ما قرار داشت.
ساعتی گذشت که صدای گریۀ اسرا از خرابۀ شـام بـلند شـد. به طرف طشت نگاه کردم دیدم که از چشمهای امام حسین (علیه السلام) اشک جاری شده است. تعجب کردم! پس دیدم آن سر نـورانی بـه قدر چهار ذراع (1) گویا بلند شد و لب های مبارکش به حرکت آمد و به آواز اندوهناک و ضـعیفی از آن دهـان مـعجزبیان بلند شد و گفت: «اللَّهُمَّ هؤُلاءِ اَوْلادُنا وَاَکبادُنا وَهؤُلاءِ اَصْحابُنا؛ = خداوندا! اینان اولاد و جگرگوشه های ما و اینـها اصـحاب ما هستند.»
طاهر میگوید: از مشاهده این حال، وحشت و دهشت بر من غلبه کرد. شروع بـه گـریه کردم و بـالای قصر رفتم. دیدم تمامی اهل بیت اطهار (علیهم السلام) دختر کوچکی را در میان گرفته اند و آن دختر، خاک بر سـر مـی ریزد و با ناله و فغان می گوید: «یا عَمَّتِی وَیا اُخْتَ اَبِی اَینَ اَبِی اَینَ اَبِی؛ = ای عـمّه! و ای خـواهر پدر [بـزرگوار] من! پدر من کجاست؟! پدر من کجاست؟!»
از آنها پرسیدم: «چه چیز باعث این همه نـاله و گـریه شـده است؟»
گفتند: «طفل صغیر سید الشهداء (علیه السلام) پدرش را در خواب دیده و بیدار شده است و از ما پدر خـود را مـی خواهد. هر چه به وی تسلّی می دهیم آرام نمی گیرد.».
طاهر می گوید: نزد یزید برگشتم و دیدم از خواب بیدار شده است و از وحشت، مـانند بـرگ بید می لرزد. آن گاه، سر بریده (امام حسین علیه السلام) به یزید رو کرد و گفت: «ای پسر معاویه! من در حق تـو چـه کردم که با این ظلم و ستم، اهل بیتم را در خـرابه جـا داده ای ...؟»(2)
آن گاه، آن سر مبارک و شریف به سـوی خـداوند خبیر و لطـیف تـوجّه و عـرض کرد: «خداوندا! از یزید به کیفر رفتارش با مـن و ظـلمش به من و اهل بیتم انتقام بگیر؛ و به زودی ستمگران خواهند دانست به چـه جـایگاهی منتقل می شوند.».
وقتی یزید این جملات را شنید بـدنش به لرزه در آمد و نزدیک بـود که بـندهایش از هم بگسلد. سپس از سبب گـریه اهـل بیت (علیهم السلام) پرسید، و دستور داد که سر بریده را به خرابه، نزد آن دختر خردسال ببرند.
اهل بـیت (علیهم السلام) وقـتی متوجّه آوردن سر بریده شدند هـمه بـه اسـتقبال آن سر شتافتند و بـا تـحویل گرفتن سر، پروانه وار، گـرد آن سـر، عزاداری برپا کردند. نگاه [رقیه] صغیره به سر مبارک افتاد. پرسید: «ما هذا الرَّأْسُ؟؛ این سـر کیست؟» گـفتند: «این سر پدرت [حسین] است.» سپس آن مظلومه سـر مـبارک را از طشت بـرداشت و در بـر گـرفت و شروع به گریه کرد و گـفت: «پدرجان! کاش من فدای تو می شدم. کاش قبل از امروز کور و نابینا بودم! کاش می مردم و در زیر خاک می بودم و نمی دیدم مـحاسن مـبارک تو به خون خضاب شده اسـت!
سـپس آن مـظلومه، دهـان خـود را بر دهان پدر نـهاد و آن قدر گریست که بیهوش شد. وقتی اهل بیت (ع) او را حرکت دادند، دیدند که روح مقدسش از دنیا مفارقت کرده است.(3)
📚 منابع : ..............
1 - مسافت از سر آرنج تا نوک انگشت ميانه ى انسان است.
2 - «ثـُمَّ تَوَجَّهَ الرَأْسُ الشَّرِیفُ اِلَی اللَّهِ الْخَبِیرِ اللَّطِیفِ وَقـَالَ: اَللَّهـُمَّ [اِنْتَقِمْ] مِنْهُ بِما عامَلَ بِی وَظَلَمَنِی وَاَهْلِی «وَسَیعْلَمُ الَّذِینَ ظَلَمُوا اَی مُنْقَلَبٍ ینْقَلِبُون / شعراء: 227» .
3 - منتخب التواریخ، مـیرزا هـاشم خراسانی، انتشارات علمیه اسـلامیه، بـاب پنجم: ص 299 / و ستاره درخشان شام: ص 211.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹
💐 آثار و ثواب کمک و خدمت رسانی به زائران امام حسین (علیه السلام) {قسمت 3️⃣)
🍀 کمک مالی به زائران امام حسین (علیه السلام) برای هر درهم ده هزار درهم منظور میگردد:
🌸 از ابن سنان نقل شده كه وى گفت: محضر مبارك حضرت امام صادق (عليه السّلام) عرض كردم:
«فدايت شوم پدر بزرگوارتان راجع به حجّ مىفرمودند: در مقابل هر درهمى كه شخص انفاق مىكند هزار درهم منظور مىشود. اكنون بفرمائيد: چه اجر و ثوابى است براى كسى كه در سفر زيارت پدرتان حضرت امام حسين (عليه السّلام) انفاق نمايد؟»
امام صادق (علیه السلام) فرمودند:
«اى ابن سنان در مقابل هر درهمى كه شخص (در سفر زیارتی امام حسین علیه السلام) انفاق كند هزار و هزار... و همين طور شمردند تا به ده هزار رسيد، منظور مىگردد و به همين مقدار درجهاش را بالا مىبرند.
امام (علیه السلام) فرمود: و رضايت و خشنودى حق تعالى از وى و دعاء حضرت محمّد (صلّى اللّٰه عليه و آله و سلّم) و امير المؤمنين و حضرات ائمه (عليهم السّلام) براى او بهتر از آن مىباشد».(1)
پس: بهترین کار این است که انفاق و کمک به زائران امام حسین (علیه السلام) نه برای کسب ثواب، بلکه برای خوشنودی خدا و رسول خدا و ائمه (علیهم السلام) انجام بدهیم، دریافت ثواب و اجر دنیوی و اخروی را به خدای متعال واگذار کنیم.
📚 منبع و متن حدیث : ..............
1 - «عَنِ ابْنِ سِنَانٍ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع جُعِلْتُ فِدَاكَ إِنَّ أَبَاكَ كَانَ يَقُولُ فِي الْحَجِّ يُحْسَبُ لَهُ بِكُلِّ دِرْهَمٍ أَنْفَقَهُ أَلْفُ دِرْهَمٍ فَمَا لِمَنْ يُنْفِقُ فِي الْمَسِيرِ إِلَى أَبِيكَ الْحُسَيْنِ ع فَقَالَ يَا ابْنَ سِنَانٍ يُحْسَبُ لَهُ بِالدِّرْهَمِ أَلْفٌ وَ أَلْفٌ حَتَّى عَدَّ عَشَرَةً وَ يُرْفَعُ لَهُ مِنَ الدَّرَجَاتِ مِثْلُهَا وَ رِضَا اللَّهِ خَيْرٌ لَهُ وَ دُعَاءُ مُحَمَّدٍ ص وَ دُعَاءُ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْأَئِمَّةِ خَيْرٌ لَهُ». / كامل الزيارات، النص: ص: 128.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹
🏴 سالروز شهادت امام حسن مجتبی (علیه السلام) را محضر دوستان اهل بیت (علیهم السلام) تسلیت عرض میکنم.
✍️ روز شهادت امام حسن مجتبی (علیه السلام) در منابع تاریخی با اختلاف گزارش شده است؛ برخی از علماء 28 صفر را روز شهادت حضرت میدانند، . برخی دیگر هفتم صفر را روز شهادت حضرت معرفی کرده اند. و در کشور عراق و بعضی از کشورهای اسلامی، روز ۷ صفر برای امام حسن (علیه السلام) عزاداری میشود.
در حوزه علمیه نجف از زمانهای دور، ۷ صفر را روز شهادت میدانستهاند و در حوزه علمیه قم نیز از زمان شیخ عبدالکریم حائری، این روز برای اقامه عزا تعطیل بوده است. پس میتوان گفت که 7 صفر مشهورتر از اقوال دیگر است. (*)
🌑 معاویه وقتی تصمیم گرفت برای ولایتعهدی پسرش یزید بیعت بگیرد، صد هزار درهم برای جعده دختر اشعث بن قیس (همسر امام حسن (علیه السلام)) فرستاد و به او وعده داد که در قبال مسموم کردن شوهرش، او را به ازدواج یزید درخواهد آورد ....(1)
🌑 نام جعده به عنوان قاتل حسن بن علی (علیهماالسلام) در منابع اهل سنت نیز آمده است.(2)
🌑 جمعی از محققان آمریکایی (در مهمترین مجله علمی پژوهشی با نام «رویال») مقاله ای را به چاپ رساندند با عنوان: «حسن بن علی با چه کشته شد؟» در آن مقاله آمده است که؛ آنها با استفاده از مصاحبههای افرادی از شیعه و سنی، ثابت کردند که امام حسن (علیه السلام) با سم جیوه به شهادت رسیده است که از مهلکترین و کشنده ترین سم هاست.(3)
🏴 وقتی بنی هاشم، تابوت امام مجتبی (علیه السلام) را به طرف قبر پیامبر (صلی الله علیه و آله) بردند، مروان همراه عدهای از بنی امیه، سلاح به دست گرفتند و راه را بستند تا از دفن شدن آنحضرت در کنار قبر پیامبر (صلی الله علیه و آله) جلوگیری کنند.(4)
◼️ ابن شهرآشوب نقل میکند: بنی امیه، به سمت جنازه امام مجتبی (علیه السلام) تیر پرتاب کردند. طبق این نقل، ۷۰ تیر از جنازه حسن بن علی (علیهماالسلام) بیرون کشیدند.(5)
🏴 السَّلامُ عَلَيْكَ يَا أَبَا مُحَمَّدٍ الْحَسَنَ بْنَ عَلِيٍّ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكاتُهُ.
از زهر همسرش جگرش پاره پاره شد
بس تیرها که لحظة دفنش به تن رسید
بعد از حسن به نیزه عیان شد سر حسین
بیش از هزار زخم ورا بر بدن رسید
بر پیکری که بود پر از بوسه رسول
از گرد و خاک و نیزه شکسته کفن رسید
📚 منابع : ..............
* - ویکی شیعه، دانشنامه مجازی مکتب اهل بیت (ع).
1 - الارشاد ( شیخ مفید ره): ج۲، ص۱۵.
2 - أنساب الأشراف (بلاذری): ج۳، ص۵۵ / البدایة و النهایة (ابن کثیر): ج۸، ص۴۳.
3 - خبرگزاری مهر: ۲۵ مهر ۱۳۹۹ کد خبر: 5049174.
4 - الارشاد: ج۲، ص۱۸. / انساب الاشراف: ج۳، ص۶۴-۶۵ / الأخبار الطوال: ص۲۲۱ / امالی: ص۱۶۰-۱۶۱.
5 - المناقب: ج۴، ص۴۴.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹
💐 آثار و ثواب کمک و خدمت رسانی به زائران امام حسین (علیه السلام) {قسمت 4️⃣)
🌸 رسول خدا (صلّى اللّٰه عليه و آله) فرمود:
«كسى كه مؤمن مسافرى را يارى كند، خدا هفتاد و سه گره اندوه و مشكل را از كار او ميگشايد، و در دنيا و آخرت او را از همّ و غمّ پناه ميدهد، و در آن روز كه نفس مردم قطع مىشود، اندوه عظيم او را بر طرف ميسازد».(1)
💐 دوستان گرامی! روایت فوق در مورد مسافران عادی و معمولی هست، در حالیکه زائران اربعین حسینی (علیه السلام) از بهترین مسافران هستند، چون در روایت اهل بیت (علیهم السلام) آمده با هر قدم برداشتن آنها خداوند منّان یک حسنه برايش نوشته و يک گناه از او محو مى فرمايد.(2)
🍀 پس با کمک و یاری زائران رابعین حسینی (علیه السلام) علاوه بر بهرمندی از ثواب و آثار فراوان، خود را مشمول این روایت نورانی بگردانیم تا از همه غم ها و گرفتاری ها نجات یابیم انشاء الله.
🍀و همچنین بیاییم اموات چشم انتظار خود را هم در این ثوابها شریک گردانیم - با نیابت از آنها کمک کنیم - یا با هدیه ثوابِ کمکِ خود به آنها - یا با شریک کردن آنها در ثواب خود، آنها را خوشنود کرده و موجب نجات آنها از گرفتاری های برزخی شویم. انشاء الله.
📚 منابع : ..............
1 - «مَنْ أَعَانَ مُؤْمِناً مُسَافِراً نَفَّسَ اللَّهُ عَنْهُ ثَلَاثاً وَ سَبْعِينَ كُرْبَةً وَ أَجَارَهُ فِي الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ مِنَ الْغَمِّ وَ الْهَمِّ وَ نَفَّسَ عَنْهُ كَرْبَهُ الْعَظِيمَ يَوْمَ يَغَصُّ النَّاسُ بِأَنْفَاسِهِمْ وَ فِي خَبَرٍ آخَرَ- حَيْثُ يَتَشَاغَلُ النَّاسُ بِأَنْفَاسِهِمْ»./ من لا يحضره الفقيه: ج2، ص: 293.
2 - « ... کَتَبَ اللَّهُ لَهُ بِکُلِّ خُطْوَةٍ حَسَنَةً وَ مَحَى عَنْهُ سَيِّئَةً ...» / بحارالانوار: ج 98، ص 28. / المزار شيخ مفيد: ص30. / کامل الزيارات: ص132.
https://eitaa.com/maref1401
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹
💐 آثار و ثواب کمک و خدمت رسانی به زائران امام حسین (علیه السلام) {قسمت 5️⃣)
🍀 خدمت به زائران اهل بیت (علیهم السلام) از دیدگاه امام خمینی (رحمة الله علیه):
💐 یکی از علما نقل میکرد که یک سال تابستان به اتفاق امام خمینی (رضواناللهتعالیعلیه) و چند تن از روحانیان به مشهد مشرف شدیم:
در مشهد برنامهمان چنین بود که بعد از ظهرها پس از کمی استراحت، به طور دسته جمعی به حرم میرفتیم و بعد از زیارت و نماز و دعا به خانه برمیگشتیم.
ما میدیدیم که امام دعا را خیلی مختصر میخواندند و تنها به منزل برمیگشتند و ایوان منزل را آب و جارو میکردند، فرش پهن میکردند، سماور را روشن میکردند و چایی را آماده میکردند، و وقتی ما از حرم برمیگشتیم برایمان چای میریختند.
یک روز من از ایشان سؤال کردم این چه کاری است که شما میکنید؟
حضرت امام فرمودند: من ثواب این کار را کمتر از آن زیارت و دعا نمیدانم.(1)
📚 منابع : ..............
1 - در رثای نور : (سید حمید روحانی): ص ۱۳.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹
💐 اشاره ای کوتاه به سابقه ی پیاده روی برای زیارت {قسمت اول)
1️⃣ - حضرت آدم هزار بار به زيارت خانه خدا رفت، در حالي كه اين مسير را پیاده پيمود.
«... أَتَى آدَمُ (علیه السلام) هَذَا الْبَيْتَ أَلْفَ آتِيَةٍ عَلَى قَدَمَيْهِ ...»
طبق تاريخ و منابع اسلامى، خانه كعبه بدست آدم (علیه السلام) ساخته شد و سپس در طوفان حضرت نوح (ع) آسيب ديد و به وسيله حضرت ابراهيم (ع) تجديد بنا شد.(1)
2️⃣ - امام حسن مجتبی (علیه السلام) بيست و پنج مرتبه از مدينه با پای پياده به زيارت خانه خدا رفتند. (2)
3️⃣ - امام حسين (علیه السلام) مسیر بین مدینه تا مکه را پياده ميپيمود، در حالي كه محملها و جهازها در كنار ايشان حركت ميكردند.(3)
و....
✍️ مختصری از تاریخ پیاده روی برای زیارت امام حسین و امام رضا (علیهما السلام):
1️⃣ - حاكمان حكومتهاي شيعي مانند: (آل بويه) و (صفويه)، به سنت حسنه پیاده روی برای زیارت امام حسین علیه السلام اقدام میکردند.(4)
2️⃣ - مرحوم شيخ بهايي، در سال ۱۰۰۹ ه. ق از اصفهان با پاي پياده به زيارت امام علي بن موسي الرضا (علیه السلام) رفت. (5)
3️⃣ - مرحوم شيخ انصاري (قده) (1214 – 1281 ق).
🌹 زيارت كربلا با پاي پياده، تا زمان مرحوم شيخ انصاري (قده) مرسوم بوده.
و همچنین نقل شده است كه ايشان طبق نذري كه داشته، با پاي پياده به زيارت امام علي بن موسي الرضا (علیه السلام) رفتهاند.(6)
* ادامه دارد...
📚 منابع : ...................
1 - وسايل الشيعه: ج۱۱ ص۱۳۲ - تفسیر نمونه: ج 1، ص 330 و ج 3، ص 10.
2 - فضائل الخمسه من الصحاح السته: ج۳ ص۳۵۱.
3 - من لايحضره الفقيه: ج۳ ص۵۴.
4 - المنتظم في تاريخ الملوك و الأمم، ابن الجوزي ...: ج ۸، ص ۱۰۵.
5 - ايران در عصر صفوي، راجر سيوري: ۹۷.
6 - نجم الثاقب:: ۲۵. و مردان علم در ميدان عمل: ج۲ ص۳۷۵.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹
💐 اشاره ای کوتاه به سابقه ی پیاده روی برای زیارت {قسمت دوم)
4️⃣ - ميرزا حسين نوري (قده) (1254 – 1320 ق) هر سال در روز عيد قربان به همراه جمعي از زائرين امام حسين (علیه السلام) به پيادهروي از نجف تا كربلا اقدام ميكردند و اين سفر، سه روز به طول ميانجاميد.(1)
5️⃣ - مرحوم آخوند خراساني (قده) (1255 – 1329 ق) نيز به همراه اصحابشان با پاي پياده به زيارت كربلا مشرف ميشدند.(2)
6️⃣ - مرحوم علامه امينی (قده) (1320 – 1390 ق) در زيارتهايي كه به كربلاي معلي داشتهاند، براى كسب پاداش بيشتر، بارها مسير بين نجف تا كربلا را با پاي پياده پيمودهاند.
7️⃣ - روحانيون ساكن نجف اشرف حتي در غير زمان اربعين و عرفه نیز پیاده به زیارت امام حسین علیه السلام مشرف میشدند.(3)
8️⃣ - آيت الله العظمي سيد محمود شاهرودي (قده) به همراه طلاب و مردم عراق و ایرانیان 260 مرتبه مسیر بین نجف تا کربلا را پیاده به زیارت امام حسین علیه السلام مشرف شدند.(4)
🌸 سفر پياده روی تا كربلا، به مرور زمان گسترش بسياری پيدا كرد، ولی در برخی از قرنها به مقتضای حكومتهای مختلف مشكلات بسياری به خود ديده ... (مانند حکومت بعث عراق که صدام ملعون بسياري از زائرين پياده را اسير و اعدام كرد).
ولی بعد از سقوط صدام، عشق حسينی، دلباختگان امام حسين (علیه السلام) را به سمت خود كشاند و به کوری چشم دشمنان و بدخواهان، میلیون ها شیعه و غیر شیعه در این مراسم شرکت میکنند و سال به سال به زائران پیاده افزوده میشود.
📚 منابع : ...................
1 - نجم الثاقب: ۲۶.
2 - روح مجرد، (حسيني طهراني سيد محمد حسين): ۵۵۳.
3 - فرهنگ زيارت، محدثي جواد: ۶۷.
4 - زندگي و مبارزات آيت الله العظمي سيد محمود حسيني شاهرودي به روايت اسناد: ۴۱.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹
🌺 یکی از حسرت های روز قیامت!!!
🌸 امام صادق (علیه السلام) فرمود:
«هیچ کس نیست در روز قیامت مگر اینکه آرزو می کند ای کاش ا مام حسین (علیه السلام) را زیارت کرده بودم آن هنگامیکه می بیند که با زوار امام حسین (علیه السلام) چه می کنند،چقدر نزد خداوند مورد کرامت واقع می شوند».(1)
📚 منبع و متن حدیث : ..............
1 - «مَا مِنْ أَحَدٍ یَوْمَ الْقِیَامَةِ إِلَّا وَ هُوَ یَتَمَنَّى أَنَّهُ زَارَ الْحُسَیْنَ بْنَ عَلِیٍّ ع لَمَّا یَرَى لِمَا یُصْنَعُ بِزُوَّارِ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ مِنْ کَرَامَتِهِمْ عَلَى اللَّهِ». / وسائل الشیعه: ج۱۴، ص۴۲۴.