✴️در شب قدر از خدا چه بخواهیم؟
▪️علامه مجلسی میفرماید: بهترین اعمال در شبهای قدر، طلب مغفرت و دعا برای خواستههای دنیوی، و اخروی و برای پدر، مادر، برادران، بستگان و برادارن دینی، خواه زنده یا مرده است.
بیشک با دعا و طلب استغفار برای دیگران، خود را نیز به مغفرت الهی نزدیک کرده است.
↩️📚(مجلسی، زاد المعاد، ص ۱۲۶)
🔸🔹🔸
▫️پیامبر(ص) فرمود: «مَنْ أَدْرَكَ لَيْلَةَ الْقَدْرِ فَلَمْ يُغْفَرْ لَهُ فَأَبْعَدَهُ اللَّه؛ کسی که در شب قدر باشد و آمرزیده نشود، خداوند او را از رحمت خود دور کرده است».
↩️📚(شیخ صدوق، ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، ص ۶۷؛ مجلسی، بحار الأنوار، ج ۸۶، ص ۲۶۱)
🔸🔹🔸
▪️شخصی از پیامبر(ص) پرسید هنگامی که شب قدر را درک کردم، از خداوند چه بخواهم؟ پیامبر(ص) فرمود: عافیت را.
↩️📚(شیخ صدوق، ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، ص ۶۷؛ مجلسی، بحار الأنوار، ج ۸۶، ص ۲۶۱)
🔍 #مناسبتها
🔬 #شب_قدر
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔻کانال مهارتهای تبلیغی (منبــر)
🆔 @MaharateTabligh
دعای روز نوزدهم ماه مبارک رمضان
✨أللَّهُمَّ وَفِّرْ فیهِ حَظّی مِنْ بَرَکاتِهِ وَ سَهِّلْ سَبِیلی إلی خَیْراتِهِ وَ لاتَحْرِمْنی قَبُولَ حَسَناتِهِ یا هادِیاً إِلیَ الْحَقِّ الْمُبِین
خدایا! در این روز بهرۀ مرا از برکاتش وافر گردان و بهسوی خیراتش، مسیرم را سهل و آسان ساز و از حسنات مقبول آن، مرا محروم مساز. ای هدایتکننده بهسوی حق آشکار!
🔸🔹🔶🔷🔸🔹
📩 پیامهای دعا
1⃣ بهرۀ وافر از برکات ماه رمضان
2⃣ آسانشدن راه خیرات
3⃣ محرومنشدن از انجام حسنات
4⃣ هدایت بهسوی دین حق
▪️▫️⬛️⬜️▪️▫️
🌟پیام منتخب
✍️در مسير بندگی خداوند و انجام واجبات و مستحبات الهی، كارهای زيادی است كه بايد انجام دهيم؛ ولی به دلايل زيادی، همچون وسوسههای شيطانی و نفسانی، تنبلی، سستی ايمان و... انجام اين امور برای ما مشكل میشود و گاه آنها را انجام نمیدهيم. در دعای این روز، از خداوند آسانشدن مسير بندگی را طلب میكنيم تا به مدد الهی، سختی آن کارها برای ما از بین برود. وقتی حضرت موسی(ع) آمادۀ قيام عليه فرعون شد، از خدا آسانی اين كار بزرگ را خواست و گفت: «وَ يَسِّرْ لِی أَمْرِی؛ و كارم را بر من آسان كن.» (طه: ۲۶) اگر اين آسانی در كارهای گوناگون، بهويژه در انجام اعمال عبادی شامل حال ما شود، بهطور قطع بيشتر و بهتر خدا را عبادت خواهيم كرد.
✨رسول گرامی(ص) فرمود: «برای هر حاجتی كه داريد، حتی اگر بستن بند كفش باشد، دست خواهش به سوی خداوند ـ عزوجل ـ دراز كنيد؛ زيرا تا او آن را آسان نکند، آسان نشود.»
👤محمدی ریشهری، محمد، 📗ميزان الحكمه، 📚ج ۴، 📖ص ۲۴.
🆔 @MaharateTabligh
20.pdf
878.8K
📑 نگاهی به ویژگیهای سردار مکتبساز، حاج قاسم سلیمانی
#محتوای_کمک_تبلیغی
📥قالب فایل: PDf
🆔 @MaharateTabligh
دعای روز بيستم ماه مبارک رمضان
✨أللَّهُمَّ افتَح لی فیهِ أبوابَ الجِنانِ وَاغلِق عَنّی فیهِ أبوابَ النَیرانِ وَ وَفِّقنی فیهِ لِتِلاوَةِ القُرآنِ یا مُنزِلَ السَّكینَةِ فی قُلوُبِ المؤمِنین؛
خداوندا! در این روز درهای بهشت را بر من بگشا و درهای آتش دوزخ را ببند و مرا توفیق تلاوت قرآن عطا فرما. ای فرودآورندۀ وقار و سکینه بر دلهای مؤمنین!
〰➰〰➰〰
📩پیامهای دعا
1⃣ درخواست بهشت از خدا
2⃣ درخواست توفیق الهی در تلاوت قرآن
3⃣ خداوند ايجاد کننده آرامش در قلبهای مؤمنين
🔸🔹🔶🔷🔸🔹
🏵پیام منتخب
✍ سرنوشت آدمى يكى از اين دو جايگاه است: بهشت يا دوزخ. قرآن میفرمايد: «وَ إنَّ جَهَنَّمَ لَمَوْعِدُهُمْ أجْمَعينَ لَها سَبْعَةُ أَبْوَابٍ لِّكُلِّ بَابٍ مِّنْهُمْ جُزْءٌ مَّقْسُومٌ؛ 🚩حجر، آيه ۴۳ و ۴۴ «بهدرستی كه جهنم، وعدهگاه همۀ آنان است. جهنم دارای هفت در است و برای هر دری، جزيی از ايشان اختصاص يافته است.»
همان دوزخی كه هفت درب دارد و برای هر دری، گروهی از پيروان شيطان تقسيم شدهاند و با گناهانی كه مرتكب شدهاند، هر گروه از دری به جهنم وارد میشوند.
📎با توجه به آيۀ ۲۷ سورۀ لقمان، اين هفت درب برای كثرت بيان است و همانگونه كه گناهان انواع و اقسام متعددی دارند، دوزخيان نيز برحسب انجام معاصی، به گروههای متعدد تقسيم میشوند و هر گروهی از راهی مجزا وارد جهنم خواهند شد.
🆔 @MaharateTabligh
🔴 ره صــد سـالــه
▫️اینکه انسان بتواند به کمالاتی که در تمام عمر در پی دستیابی آن است، در یک شب دست یابد و به تعبیر حافظ، این طفل یک شبه ره صد ساله رود، شاید تنها یک آرزوی شاعرانه، خیال پردازی شاعر و حقیقتی دست نیافتنی به نظر رسد، اما خداوند به لطف و عنایتش، امکان تحقق این آرزوی را در یک شب برای انسان فراهم کرده است و آن یک شب، جز شب قدر نیست.
▪️بیشترین عمر مفیدی که انسان میتواند در تحصیل کمال بپیماید، شاید بیش از ۸۰ سال نباشد، اما خداوند شب قدری برای انسان قرار داد که ارزش آن حتی بیشتر از عمر مفید انسان (هزار ماه) است. میتواند با انجام یک عمل خیر، ارزش انجام آن را در طی هزار ماه بالاتر و ارزشمندتر قرار دهد؛ آنگونه که در روایت از امام باقر(ع) آمده است: ✨«العَمَلُ الصّالِحُ فیها مِنَ الصَّلاةِ وَالزَّكاةِ وأنواعِ الخَیرِ، خَیرٌ مِنَ العَمَلِ فی ألفِ شَهرٍ لَیسَ فیها لَیلَةُ القَدر؛ در آن شب، كار شایسته مانند: نماز و زكات و هر نوع عمل خیری، بهتر از كار در هزار ماهى است كه شب قدر در آنها نباشد».
↩️📚کلینی، الکافی، ج ۴، ص ۱۵۸.
🔍 #محتوای_کمک_تبلیغی
🔬 #شب_قدر
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔻کانال مهارتهای تبلیغی (منبــر)
🆔 @MaharateTabligh
💧💦 *علی ع را چه کشت؟!*
یک وقت میگوییم علی(ع) را "که" کُشت و یک وقت میگوییم "چه" کُشت؟ اگر بگوییم علی را "که" کُشت؟!!
البته عبد الرحمن ابن ملجم،
و اگر بگوییم علی را "چه" کُشت، باید بگوییم "جمود"، "خشک مغزی" و "خشکه مقدسی"؛
همین هایی که آمده بودند علی ع را بکشند، از سر شب تا صبح عبادت میکردند، واقعاً خیلی تأثرآور است....
علی ع به جهالت و نادانی اینها ترحم میکرد، تا آخر هم حقوق اینها را از بیت المال میداد و به اینها آزادی فکری میداد....
ابن ابی الحدید میگوید، اگر میخواهید بفهمید که جمود و جهالت چیست، به این نکته توجه کنید که اینها وقتی که قرار گذاشتند این کار را بکنند، مخصوصاً شب نوزدهم رمضان را انتخاب کردند و گفتند: ما میخواهیم خدا را عبادت بکنیم و چون میخواهیم امر خیری را انجام بدهیم، پس بهتر این است که این کار را در یکی از شبهای عزیز قرار بدهیم که اجر بیشتری ببریم... !!!
📚از کتاب اسلام و نیازهای زمان، ج١|نوشتهی شهید_مرتضی_مطهری
شهادت امیرالمومنین بر شما تسلیت باد🏴🏴🏴🏴🏴🏴
🆔 @MaharateTabligh
یا رب دل مرده ی مرا احیا کن/
بر روی گدای نیمه شب در وا کن
سوگند به قطره قطرهی خون علی(ع)/
پروندهی اعمال مرا امضا کن.
🏴شهادت شفیع شیعیان و مولای متقیان، علی(علیه السلام) تسلیت باد
@MaharateTabligh
دعای روز بیستویکم ماه مبارک رمضان
✨ أللَّهُمَّ اجْعَلْ لِی فِیهِ إِلَی مَرْضاتِكَ دَلِیلاً وَ لاتَجْعَلْ لِلشَّیْطانِ فیهِ عَلَیَّ سَبِیلاً وَ اجْعَلِ الْجَنَّةَ لِی مَنْزِلاً وَ مَقِیلاً یَا قَاضِیَ حَوَائِج الطالِبین
خدایا! در این روز مرا بهسوی رضا و خشنودی خود راهنمایی کن و شیطان را بر من مسلط مگردان و بهشت را منزل و مقامم قرار ده. ای برآرندۀ حاجات طالبان!
▪️▫️⬛️⬜️▪️▫️
📩پیامهای دعا
1⃣ تحصيل رضای خدا
2⃣ دوری از شیطان
3⃣ دستيابی به بهشت جاودان
4⃣ برآوردهشدن حاجات
〰➰〰➰〰➰
💠پیام منتخب
✍ مردى به حضرت علی(ع)عرض کرد: خداوند مىیفرماید که بخوانید مرا تا اجابت کنم شما را؛ پس چرا ما دعا مىکنیم و اجابت نمىیشود؟ حضرت فرمود: «چون دلهاى شما در
۸ مورد خیانت و بىوفایى میکند:
۱. خدا را شناختید و حقش را آنگونه که بر شما واجب بود، ادا نکردید، ۲. به پیامبر خدا ایمان آوردید و در عمل با سنت و روش او مخالفت کردید، ۳. کتاب خدا را خواندید و در عمل از آن سرپیچی کردید، ۴. گفتید ما از آتش دوزخ مىیترسیم و در همۀ حالات با گناهان خود بهسوى جهنم مىیروید، ۵. گفتید ما به بهشت تمایل داریم و کارهایى انجام دادید که شما را از آن دور میسازد، ۶. نعمتهاى خدا را استفاده میکنید و سپاسگزارى نمیکنید، ۷. خداوند فرمود که شیطان دشمن شماست، او را دشمن بگیرید و شما به زبان شیطان را لعن مىکنید و درعمل از او اطاعت میکنید، ۸. عیبهاى مردم را برابر دیدگانتان قرار دادید و عیبهاى خود را پشت سرانداختید. در نتیجه کسى را ملامت میکنید که خود به ملامت سزاوارتر از او هستید.
با این وضع چه دعایى از شما مستجاب گردد که راهها و درهاى دعا را روى خود بستهاید؟ تقوا پیشه کنید، کارهایتان را اصلاح کنید و امر به معروف و نهى از منکر کنید تا خدا دعایتان را مستجاب کند.
👤مجلسی، 📗بحار الأنوار، 📚ج ۹۳، 📖ص ۳۷۶ و ۳۷۷.
🆔 @MaharateTabligh
🌌شب زنده داری
▪️امام علی(ع) درباره اوصاف شبزندهداران میفرماید: «شبها پاهاى خود را براى عبادت جفت مىكنند. آيات قرآن را با آرامى و شمرده شمرده تلاوت مىنمايند. با زمزمه آن آيات و دقت در معناى آنها، غمى عارفانه در دل خویش ايجاد مىكنند و دواى دردهاى خود را از آن میجویند. هرچه از زبان قرآن مىشنوند، مثل اين است كه به چشم مىبينند. هرگاه به آيهاى از آيات رحمت مىرسند، بدان طمع مىبندند و قلبشان از شوق لبريز مىگردد و چون به آيهاى از آيات قهر و غضب مىرسند، بدان گوش فرامىدهند و مانند اين است كه آهنگ بالا و پايين رفتن شعلههاى جهنم به گوششان مىرسد. كمرها را به عبادت خم كرده، پيشانيها و كف دستها و زانوها و سرانگشت پاهای خود را به خاك مىسايند و از خداوند آزادى خويش را مىطلبند.»
↩️📚نهج البلاغه، صبحی صالح، نامه ۴۵، ص۴۲۹.
🔍 #محتوای_کمک_تبلیغی
🔬 #شب_زنده_داری
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔻کانال مهارتهای تبلیغی (منبــر)
🆔 @MaharateTabligh
🌌چگونگی نزول قرآن در شب قدر
▪️ظاهر آيه شريفه ✨«انا انزلناه في ليلة القدر» اين است که همه قرآن در شب قدر نازل شده است و چون تعبير به انزال کرده که ظهور در يک پارچگي و دفعي بودن دارد نه تنزيل که ظاهر در نزول تدريجي است. قرآن کريم به دو گونه نازل شده است:
1⃣نزول يک باره در يک شب معين؛
2⃣نزول تدريجي در طول بيست وسه سال نبوت پيامبر اکرم(ص).
▫️آياتي چون ✨«قرآنا فرقناه لتقرأه علي الناس علي مکث و نزلناه تنزيلاً» (اسراء: ۱۰۶) نزول تدريجي قرآن را بيان مي کند. در نزول يک باره(و يک پارچه) قرآن کريم که مرکب از سوره ها و آيات است يک دفعه نازل نشده است؛ بلکه به صورت اجمال همه قرآن نازل شده است؛ چون آياتي که در باره وقايع شخصي و حوادث جزيي نازل شده ارتباط کامل با زمان و مکان و اشخاص و احوال خاصي دارد. قرآن به همين هيئت که هست دو بار نازل نشده بلکه بين دو نزول قرآن فرق است و فرق آن در اجمال و تفصيل است. همان اجمال و تفصيلي که در آيه شريفه ✨«کتاب احکمت اياته ثم فصلت من لدن حکيم خبير» (هود: ۱) به آن اشاره شده است. و در شب قدر، قرآن کريم به صورت اجمال و يک پارچه بر پيامبر اکرم(ص) نازل شد و در طول بيست وسه سال به تفصيل و به تدريج و آيه به آيه نازل گرديد.
↩️📚برگرفته از مقاله ليله القدر در نگاه علامه طباطبايي(ره)، مجله مبلغان، شماره ۱.
🔍 #مناسبتها
🔬 #شب_قدر
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔻کانال مهارتهای تبلیغی (منبــر)
🆔 @MaharateTabligh
دعای روز بیستودوم ماه مبارک رمضان
✨ أللَّهُمَّ افْتَحْ لی فیهِ أَبْوَابَ فَضْلِکَ وَ أنْزِلْ عَلَیَّ فیهِ بَرَکاتِکَ وَ وَفِّقْنِی فیهِ لِمُوجِباتِ مَرْضَاتِکَ وَ أسْکِنِّی فیهِ بُحْبُوحَاتِ جَنَّاتِکَ یَا مُجِیبَ دَعْوَةِ الْمُضْطَرِّین؛
خدایا! در این روز بر من درهای فضل و کرمت را بگشا، برکاتت را نازل فرما و بر موجبات رضا و خوشنودیت موفقم بدار و در وسط بهشتهایت مرا مسکن ده. ای پذیرندۀ دعای پریشانان!
🔸🔹🔶🔷🔸🔹
📩پیامهای دعا
1⃣ درخواست گشایش دربهای فضل الهی
2⃣ طلب بركات الهی در ماه رمضان
3⃣ موفقیت در کسب رضای خدا
4⃣ استدعای سکونت در بهشت؛
5⃣ درخواست اجابت دعای مضطر
➰✔️➰✔️➰✔️
🎗پیام منتخب
✍️امام جواد(ع) میفرمايد: «اَلْمُؤمِنُ يَحْتَاجُ إلَی تَوْفِيقٍ مِنَ اللهِ... ؛ مؤمن به... توفيق الهی محتاج است.
👤ابن شعبه حرانی،📕 تحف العقول، 📖ص ۴۵۷
💠مردی به امام كاظم(ع) عرض كرد: مگر من قادر به انجام تكاليفم نيستم؟ فرمود: «قدرت از نظر تو چيست؟ وی گفت: توان بر كار. فرمود: آری، توان به تو داده شده است؛ اگر كمک نيز به تو شود.» مرد گفت: «مرادتان از كمک چيست؟ فرمود: توفيق. وی گفت: توفيق چه اثری دارد؟ فرمود: اگر توفيق داشتی، كار را انجام میدهی؛ چهبسا کافری توانش از تو بيشتر است؛ ولی چون توفيق ندارد، به انجام كار نيک دست نيابد. سپس فرمود: به من خبر ده چه كسی اين نيرو را در تو خلق كرده است؟ گفت: خدای متعال؟ امام پرسيد: آيا با آن نيرو میتوانی ضرر را از خود دفع و نفع را به سوی خویش جلب كنی؟ گفت: نه! امام فرمود: پس آنچه را نمیتوانی، ادّعا نكن! و سپس فرمود: اين ادّعا كجا و سخن بندۀ صالح خدا كجا كه میگويد، من توفيقی جز از جانب خداوند ندارم.
👤مجلسی، 📗بحار الأنوار، 📚ج ۵، 📖ص ۴۲.
🆔 @MaharateTabligh