🔻مطالبمرتبط
🔗#تفاوتمیانزندگیدنیویواخروی:
به برخی از آنها اشاره می شود:
🔺 زندگی در عالم دنیا به خاطر وجود ماده همراه با حرکت و تکامل اختیاری است ولی در آخرت اگر چه انسان دارای جسم است ولی حرکت و تکامل به معنی دنیوی را ندارد چرا که جسم اخروی جسمی غیر مادّی است، تقریباً شبیه اجسامی که در خواب می بینیم. البته دقّت شود که در آخرت نیز اختیار وجود دارد ؛ لکن بساط استکمال اختیاری به معنای دنیوی آن ـ که همراه با حرکت جوهری است ـ برچیده می شود. لذا دنیا دار عمل و کِشت و کار و آخرت دار جزا و برداشت محصول می باشد.
🌐 زندگی پس از مرگ
✅ @marg313
🔻مطالبمرتبط
🔗#جسماثیری:
خاصیتهای متفاوتی از جسم فیزیکی دارد. این جسم همان جسمی است که ما در خواب میبینیم یعنی آنچه که در خواب از خود میبینیم مثلاً دست خود را میبینیم یا بدن خود را میبینیم اینها همه اعضای جسم اثیری ما هستند چرا که جسم فیزیکی ما در آن زمان در رختخواب است حال آنکه ما در جاهایی بسیار دور تر سیر میکنیم. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که صحنه ای را در خواب ببینید که در آینده در حالت بیداری دوباره آن را ببینید علت این امر این است که شما در خواب با جسم اثیری خود در زمان سفر کردهاید و آینده را دیدهاید (جسم فیزیکی تنها قادر به سفر در مکان است اما جسم اثیری علاوه بر مکان در زمان هم میتواند سفر کند). از جملهٔ خاصیتهای جسم اثیری این است که توانایی عبور از اجسام را دارد زیرا که جسم نیست و با آن میشود از قید ماده آزاد شد. حال در تعریف فرافکنی باید گفت: فرافکنی جدایی از جسم فیزیکی و استفاده از جسم اثیری است.
🌐 زندگی پس از مرگ
✅ @marg313
🔻مطالبمرتبط
🔗#مراحلپروازروح:
🔺مرحله زمانی است که فرد از کالبد جسمیاش خارج میشود و در سطح بالاتری از کالبد فیزیکیاش قرار میگیرد و میتواند جسمش را ببیند که در رخت خواب آرمیده است.
🔺 تجربه سفرهای روحی مادی دومین مرحله پرواز روح است. در این مرحله فرد قادر است در کسری از ثانیه در هر کجای جهان مادی که بخواهد حضور یابد. از خانه و شهر و حتی کشورش خارج شود و به جهان مادی اطراف سفر کند.
🔺 سفر در عالم اثیری؛ در این مرحله روح میتواند به گذشته یا آینده و حتی جهانهای ماورایی سفر کند و حقایقی را ببیند که با وجود کالبد فیزیکی ناممکن است. در این مرحله دو نکته حائز اهمیت است نکته اول اینکه اگر به صورت ارادی این پرواز شگفتانگیز را تجربه میکنید از یک راهنمای مطمئن کمک بگیرید زمانی که روح به این مرحله میرسد ممکن است بازگشت آن به کالبد جسمی با تأخیر یا اختلال انجام شود.
🌐 زندگی پس از مرگ
✅ @marg
🔻مطالبمرتبط
🔗#مکاشفه:
عبارت است از سیرکردن روح، به مطالعه در امور غیبی و به عبارت دیگر مکاشفه ظهور شیء است برای قلب به جهت غلبه ذکر یا حصول امر عقلی است که به الهام و بدون فکر در حال بین خواب و بیداری، برای انسان رخ میدهد. برخی مدعی هستند این حالت برای افراد خاص بر اثر ریاضت و قرب به درگاه خداوند دست میدهد.
🌐 زندگی پس از مرگ
✅ @marg313
🔻مطالبمرتبط
🔗#حركتوكمال:
در عوالم بالاتر از دنیا نیز وجود دارد. حتى خود انتقال از عالم دنیا به برزخ و از برزخ به عالم حشر، و اولین عالم از عوالم حشر به جاى خود یك تحول و سرفصلى از حركت كلى تكامل مىباشد؛ به عبارت دیگر: انسان از دو بعد بدن مادى و روح تشكیل شده است. این دو در هیچ نشئهاى از هم دیگر جدا نیستند ـ هر چند تفاوتهاى اندكى سه عالم دنیا، برزخ و آخرت با یكدیگر دارند ـ ماده براساس قواعد فلسفى ملازم با حركت و از قوه به فعلیت درآمدن است كه این خود نوعى رشد و تكامل براى او محسوب مى شود. بنابراین در هر سه عالم بدن مادى و در كنار آن روح انسان به حركت و تكامل خود ادامه مى دهند.
🌐زندگی پس از مرگ
✅ @marg313
🔻مطالبمرتبط
🔗#بدندنیایی،برزخی،آخرتی:
بدن طبیعی پس از جدا شدن نفس از آن، در یک حرکتی کشدار و تدریجی به بدن برزخی تبدیل میشود بطوری که نمیتوان گفت میان این بدن و بدن جدید برزخی تباینی برقرار است؛ بلکه بدن مادی مرتبهی ضعیفتر و بدن برزخی، مرتبهی قویتر یک حقیقت خواهند بود. در حقیقت، همان جسم طبیعی به جسم برزخی تبدیل شده است. در واقع، این سه بدن به ظاهر متفاوت، سه مرتبه از یک بدن میباشند.
🌐 زندگی پس از مرگ
✅ @marg313
🔻مطالبمرتبط
🔗#ولادتثانی:
مراتب تکامل نفس است که از امّارگی به مقام اطمینان می رسد و یکایک صورتها و پوششهای ناراست را از خود میزداید و سر انجام به صورت الهی و ملکوتی خود دست مییابد. ولادت معنوی محصول مرگ ارادی است؛ این مرگ نوعی فنای اختیاری و میراندن نفسانیات و شهوات است که در پرتو آن، روح به زندگی دیگر دست مییابد. در این ولادت، نفس انواع مرگ را که رهایی از بندها و تعلقات گوناگون است، تجربه میکند تا به حیات معنوی و طیبه دست پیدا کند. در مرگ اختیاری انسان به نحوی به قیامت راه مییابد و آنچه را که آدمی با مرگ اجباری در مییابد، در همین نشئه، بالعیان مشاهده میکند.
🌐 زندگی پس از مرگ
✅ @marg313
🔻مطالبمرتبط
🔗موارد مشترک:
ِبسیاری در میان، #گزارشهایتجربهٔنزدیکمرگ به چشم میخورند:
🔺یک صدای ناخوشایند اولین ادراک حسی است که گزارش شدهاست.
🔺احساس مردن
🔺تجربه خروج از بدن
🔺حس شناورشدن در بالای بدن و دیدن فضای مجاور
🔺حس حرکت بطرف بالا از میان تونلی از نور یا راهروی دراز و باریک
🔺ملاقات با بستگانی که فوت کردهاند یا اشخاص روحانی
🔺مرور خاطرات دوران زندگی
🔺احساس بازگشت به بدن همراه با بیمیلی
🌐
زندگی پس از مرگ
✅ @marg313
🔻مطالبمرتبط
#گزارشهایتجربهٔنزدیکمرگ
روح انسان پس از مرگ هوشیار است و بر حوادث درک دارد؛ مرسوم است که آدمی تا زمانی که زنده است خواب و پس از مرگ بیدار و هوشیار میشود؛ برخی از واقعیتها در زمان حیات بر انسان پوشیده است و لحظه مرگ آشکار میشود. در لحظه مرگ رابطه انسان با اطرافیان و اطرافیانش با او قطع میشود و نمیتواند حالات و مواردی را که میبیند، برای اطرافیانش توضیح دهد.
🌐 زندگی پس از مرگ
✅ @marg313
🔻مطالبمرتبط
در عالم مثال، فقط چیزهایی وجود دارد که آنها را «صورت» مینامند و برپایة ذات متحرک این عالم از آنها به «#صورمعلقه» تعبیر میشود. چنین عالمی را عالم خیال نیز میخوانند، زیرا صور موجود در آن، از جنس همان صوری است که در گنجینة خیال آدمی میبینیم و اینجا است که از این صور به صور خیالی هم تعبیر میکنند. نمونة چنین صوری در عالم ماده، صور منعکس در آیینه و آب و چشم و خواب است.
🌐 زندگی پس از مرگ
✅ @marg313
🔻مطالبمرتبط
سه #عالممعنی، صورت و ماده، یا به تعبیر عرفا، اسما، صفات و افعال، یا بهر تعبیر فلاسفه، عقل، نفس و طبع، یا به تعبیر حکما، جبروت، ملکوت و ملک داریم، اما هریک از جهت ویژگیهای ممیز خود، میان درجة یک تا صفر تاب میخورد و ازاینرو دستکم به دو قسم کنه و وجه قابل تقسیم خواهد بود. اگر این طرح را بپذیریم، عوالم ششگانة کنه عالم معنی، وجه این عالم، کنه عالم صورت، وجه این عالم، کنه عالم ماده و وجه این عالم پدید میآید که هرکدام میتواند نامی داشته باشد. بهعلاوه، در ورای همة این عوالم، عالم وحدت یا لاهوت، باز، با دو قسم کنه و وجه نهفته است. در این میان، وجه هر عالم با کنه عالم بعدی تداخل مییابد و این امر را به برزخ تعبیر کردهاند.
🌐 زندگی پس از مرگ
✅ @marg313
🔻مطالبمرتبط
#روح به اعتبار تجرد گفته میشود و در مقابل جسم به کار میرود و مادی نیست و نمیتوان با حواس پنجگانه آن را حس و درک کرد لذا به ان روح میگویند؛ تعابیر ذهن، نفس، قلب و روح همه یک واقعیت هستند و تفاوت در کارکردهای آنها است یعنی یک دستگاه است که چندین کارکرد دارد و به همین دلیل بر اساس کارکردهای مختلف آن نامهای مختلف دارد.
🌐 زندگی پس از مرگ
✅ @marg313