📜صلوات خاصه حضرت امام جواد صلوات الله علیه
@markaz_valieasr
🚩 فرا رسیدن سالروز شهادت جانسوز حضرت جواد الائمه صلوات الله علیه را به محضر مقدّس قطب عالم امکان، حضرت صاحب العصر و الزّمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف و همه شیعیان و دوستداران آن حضرت تسلیت و تعزیت عرض مینمائیم.
@markaz_valieasr
4_5801160924538605426.mp3
7.71M
🔊 #کلیپ_صوتی
🏴 روضهی شهادت جانسوز حضرت جوادالائمّه صلواتاللهعلیه
◾️ #مرحوم_شیخ_احمد_کافی
@markaz_valieasr
🏴 کیفیت شهادت حضرت امام جواد عليهالسلام
علامه مجلسی رحمهالله در جلاء العیون مینویسد:
کیفیّت شهادت آن مظلوم چنانچه در کتاب عیون المعجزات روایت کرده آن است که: چون حضرت وارد بغداد شد و #معتصم لعین، انحراف #ام_الفضل (دختر برادرش، مأمون ملعون) را از آن حضرت دانست، آن ملعونه را طلبید و او را به قتل آن سروَر راضی کرده، زهری برای او فرستاد که در طعام آن جناب داخل کند؛ آن ملعونه انگور رازقی را زهرآلود کرده به نزد آن امام مظلوم آورد؛ چون حضرت از آن تناول نمود، اثر زهر در بدن مبارکش ظاهر شد و آن ملعونه از کردۀ خود پشیمان شد و چارهای نمیتوانست کرد و گریه و زاری میکرد؛ حضرت فرمود: «ای ملعونه! الحال که مرا کشتی، گریه میکنی؟! به خدا سوگند به بلائی مبتلا خواهی شد که مرهم پذیر نباشد! به درستی که مستمند خواهی گردید که در دنیا و آخرت رسوا شوی!»
چون آن نونهالِ جویبار امامت در اوّل سنّ جوانی (۲۵ سالگی) از آتش زهر دشمنان از پای در آمد، معتصم آن ملعونه را به حرم خود طلبید و در آن زودی، ناسوری (زخمی) در فَرج (شرمگاه) او به هم رسید و هر چند اطبّاء معالجه کردند مفید نیفتاد، تا آنکه از حرم آن ملعون بیرون آمد و آنچه داشت از مال دنیا صرف مداوای آن مرض کرد و چنان پریشان شد که از مردم سؤال (گدایی) میکرد و با بدترین احوال به عذاب خداوند قهّارِ ذوالجلال واصل شد و زیانکار دنیا و آخرت گردید!
📚 جلاء العیون (علامهمجلسی)، ص۹۶۷
🔥 «اَللّهُمَّ العَن اَوّلَ ظالِمٍ ظَلَمَ حَقَّ مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَآخَرَ تابِعٍ لَهُ عَلَی ذَلِک.»
🍂 «آجرک الله یا علیّ بن موسی الرّضا.»
@markaz_valieasr
#اعلام_برنامه
🚩 مجلس عزاداری بمناسبت شهادت حضرت امام محمد باقر علیه السلام و حضرت مسلم بن عقیل علیه السلام
🔸و برنامه روز عرفه
🏫 در مرکز جهانی حضرت ولی عصر عجل الله فرجه #اصفهان
@markaz_valieasr
🚩 روز ترویه، خروج امام حسین علیهالسلام از مکه بسوی عراق
سید بن طاووس رحمهالله مینویسد: روایت شده است که چون حضرت #امام_حسین علیهالسلام آهنگِ رفتن بسوی عراق نمودند، در مکّه مکرّمه برای ایراد خطبه برخاسته و چنین فرمودند:
🍂 «حمد و سپاس سزاوار خداست و آنچه را که بخواهد خواهد شد و قدرتی نیست مگر از خدا و درود بر رسول او باد؛ مرگ بر فرزندان آدم، مانند گردنبند بر گردن دختر جوان بسته شده است و من در آرزو و مشتاق ملاقات رفتگان از خاندانم هستم، همانند اشتیاقی که یعقوب به دیدار یوسف داشت؛ و برایم جایی معین و انتخاب شده است که باید پیکرم در آنجا بیفتد و باید به آنجا برسم؛
گویا میبینم که بندبند پیکرم را گرگان بیابان بین نَواویس و کربلا از هم جدا میسازند و از من شکمهای تهی خود را پر میکنند و انبانهای گرسنه خود را سرشار مینمایند! فرارگاهی نیست از روزی که در قلم تقدیر پروردگار گذشته است؛ رضای خدا، رضای ما اهلبیت است؛ پس بر امتحانات و بلاهای او صبر و شکیبایی میکنیم و او اجر و مزد صابران را به ما عنایت خواهد نمود؛
پاره تن رسول خدا صلّیاللهعلیهوآله از او دور نمىشود و در بهشت به او خواهد پیوست و باعث روشنى چشمش و انجام شدن وعدهاش مىشود؛ پس هر که در میان ماست و حاضر است جان خود را ایثار نموده و خون دل خود را فدا کند و برای لقای خدا، نفس خود را آماده نموده است، با ما همراه شود و کوچ کند که من صبح فردا (روز ترویه) عازم هستم؛ إنشاءاللهتعالی.»
💠 «وَ رُوِيَ أَنَّهُ ع لَمَّا عَزَمَ عَلَى الْخُرُوجِ إِلَى الْعِرَاقِ قَامَ خَطِيباً فَقَالَ الْحَمْدُ لِلَّهِ ما شاءَ اللَّهُ وَ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ وَ صَلَّى اللَّهُ عَلَى رَسُولِهِ خُطَّ الْمَوْتُ عَلَى وُلْدِ آدَمَ مَخَطَّ الْقِلَادَةِ عَلَى جِيدِ الْفَتَاةِ وَ مَا أَوْلَهَنِي إِلَى أَسْلَافِي اشْتِيَاقَ يَعْقُوبَ إِلَى يُوسُفَ وَ خُيِّرَ لِي مَصْرَعٌ أَنَا لَاقِيهِ كَأَنِّي بِأَوْصَالِي تَتَقَطَّعُهَا عَسَلَانُ الْفَلَوَاتِ بَيْنَ النَّوَاوِيسِ وَ كَرْبَلَاءَ فَيَمْلَأْنَ مِنِّي أَكْرَاشاً جُوفاً وَ أَجْرِبَةً سُغْباً لَا مَحِيصَ عَنْ يَوْمٍ خُطَّ بِالْقَلَمِ رِضَى اللَّهِ رِضَانَا أَهْلَ الْبَيْتِ نَصْبِرُ عَلَى بَلَائِهِ وَ يُوَفِّينَا أَجْرَ الصَّابِرِينَ لَنْ تَشُذَّ عَنْ رَسُولِ اللَّهِ ص لُحْمَتُهُ وَ هِيَ مَجْمُوعَةٌ لَهُ فِي حَظِيرَةِ الْقُدْسِ تَقَرُّ بِهِمْ عَيْنُهُ وَ يُنْجَزُ بِهِمْ وَعْدُهُ مَنْ كَانَ بَاذِلًا فِينَا مُهْجَتَهُ وَ مُوَطِّناً عَلَى لِقَاءِ اللَّهِ نَفْسَهُ فَلْيَرْحَلْ مَعَنَا فَإِنَّنِي رَاحِلٌ مُصْبِحاً إِنْ شَاءَ اللَّهُ تَعَالَى.»
📚 اللّهوف (سیدبنطاووس)، ص۶۰
🏴 «صلّی الله علیک یا أباعبدالله.»
@markaz_valieasr
#عرفه
قال رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم:
⭕️ ما مِن يَومٍ أكثَرَ أن يُعتِقَ اللَّهُ فِيهِ عَبدَاً مِنَ النّارِ مِن يَومِ عَرَفَةَ.
📜 زاد المعاد، ج۲، ص۲٣٣
@markaz_valieasr
✅ ولایت تکوینی امام هادی علیهالسلام و طلا کردن شنهای بیابان!
أبوهاشم جعفری گوید: همراه با حضرت #امام_هادی علیهالسلام به استقبال بعضی مسافران ایشان به بیرون از شهر سامرا رفته بودیم؛ حضرت روانداز اسب خود را روی زمین پهن کردند و نشستند و من نیز در مقابل حضرت نشستم و با من سخن میگفتند؛ من هم از فقر و تنگدستیام به امام علیهالسلام شکایت میکردم! پس حضرت از شنهای بیابان که روی آنها نشسته بودند، یک مُشت برداشتند و به من دادند و فرمودند:
🍃 «ای ابوهاشم! با اینها در زندگیت گشایشی ایجاد کن و آنچه را دیدی برای کسی بازگو نکن!»
من آن شنها را پنهان کردم و وقتی به منزلم برگشتم، دیدم آنها شن و خاک نیست، بلکه ریگهای طلای سرخ رنگی است که مانند آتش میدرخشد! پس طلاسازی را به خانه آوردم و به او گفتم: این طلاها را برایم قالب بگیر. طلاساز گفت: من تا بحال طلایی بهتر از این ندیدهام، با اینکه مثل شن بیابان است! اینها را از کجا آوردهای؟! گفتم: از قدیم داشتهام!
💠 «عن أبي هاشم الجعفري قال: خرجت مع أبي الحسن علیهالسلام إلى ظاهر سرمن رأى يتلقى بعض القادمين فأبطأوا فطرح لابي الحسن علیهالسلام غاشية السرج فجلس عليها ونزلت عن دابتي وجلست بين يديه وهو يحدثني فشكوت إليه قصريدي وضيق حالي فأهوى بيده إلى رمل كان عليه جالسا فناولني منه كفا وقال: اتسع بهذايا أبا هاشم واكتم ما رأيت فخبأته معي ورجعنا فأبصرته فاذا هو يتقد كالنيران ذهبا أحمر فدعوت صائغا إلى منزلي وقلت له: اسبك لي هذه السبيكة فسبكها وقال لي: ما رأيت ذهبا أجود من هذا وهو كهيئة الرمل فمن أين لك هذا؟ فما رأيت أعجب منه؟ قلت: كان عندي قديما.»
📚 الخرائج والجرائح (قطبراوندی)، ج۲، ص۶۷۳
بحار الانوار (علامهمجلسی)، ج۵۰، ص۱۳۸
🍂 «یارب فرج امام ما را برسان.»
@markaz_valieasr
✅ زیارت غدیریه امام هادی علیهالسلام
حضرت #امام_هادی صلواتاللهعلیه، چندین متن گران بها در حوزه زیارات که دارای معانی عمیق معارفی هستند به شیعیان هدیه نمودهاند؛ که معروفترین آنها، یکی #زیارت_جامعه_کبیره که اقیانوس معارف والای امام شناسی است و دیگری #زیارت_غدیریه که آن را امام هادی علیهالسلام در سالی که #معتصم عباسی ملعون، حضرت را از مدینه به سامرا فرا خوانده بود و در روز #عید_غدیر به نجف رسیدند، #امیرالمؤمنین علیهالسلام را با این کلمات شریف زیارت فرمودند؛ و این زیارتنامه مشتمل بر بیان واقعۀ غدیر است که مسلمین در آنجا با امیرالمؤمنین علیهالسلام به عنوان خلیفه و جانشین #رسول_خدا صلّیاللهعلیهوآله بیعت کردند؛ حضرت امام هادی علیهالسلام در فرازی از زیارت شریف غدیریه میفرمایند:
💠 «أَوْحَى إِلَيْهِ رَبُّ اَلْعَالَمِينَ: "يٰا أَيُّهَا اَلرَّسُولُ بَلِّغْ مٰا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمٰا بَلَّغْتَ رِسٰالَتَهُ وَ اَللّٰهُ يَعْصِمُكَ مِنَ اَلنّٰاسِ" فَوَضَعَ عَلَى نَفْسِهِ أَوْزَارَ اَلْمَسِيرِ وَ نَهَضَ فِي رَمْضَاءِ اَلْهَجِيرِ فَخَطَبَ وَ أَسْمَعَ وَ نَادَى فَأَبْلَغَ ثُمَّ سَأَلَهُمْ أَجْمَعَ فَقَالَ هَلْ بَلَّغْتُ فَقَالُوا اَللَّهُمَّ بَلَى فَقَالَ اَللَّهُمَّ اِشْهَدْ ثُمَّ قَالَ أَ لَسْتُ أَوْلىٰ بِالْمُؤْمِنِينَ مِنْ أَنْفُسِهِمْ فَقَالُوا بَلَى فَأَخَذَ بِيَدِكَ وَ قَالَ: "مَنْ كُنْتُ مَوْلاَهُ فَهَذَا عَلِيٌّ مَوْلاَهُ اَللَّهُمَّ وَالِ مَنْ وَالاَهُ وَ عَادِ مَنْ عَادَاهُ وَ اُنْصُرْ مَنْ نَصَرَهُ وَ اُخْذُلْ مَنْ خَذَلَهُ" فَمَا آمَنَ بِمَا أَنْزَلَ اَللَّهُ فِيكَ عَلَى نَبِيِّهِ إِلاَّ قَلِيلٌ وَ لاَ زَادَ أَكْثَرَهُمْ غَيْرَ تَخْسِيرٍ.»
🌿 «خدای تعالی وحی فرمود: "ای پیامبر! آن چه از طرف پروردگارت (درباره خلافت علی علیهالسلام) بر تو نازل شده است بر امّت ابلاغ کن؛ که اگر ابلاغ نکنی، رسالت خدا را هرگز ابلاغ نکردهای و خدا تو را از شرّ مردم نگه میدارد." (سوره مائده، آیه ۶۷)
این بود که پیامبر، زحمت سفر را بر خود هموار کرد و در بیابان شنزار و در گرمایی طاقت فرسا قیام کرد و خطبه آغاز نمود و با صدای بلند به گوش تمام مردم رساند و حکم خدا را ابلاغ نمود و پس از ابلاغ، از مردم پرسید: ای مردم! آیا من امر خدا را به شما ابلاغ کردم؟ همگی گفتند: بخدا قسم آری! سپس عرض کرد: خدایا تو خود شاهد باش.
آنگاه فرمود: آیا من بر مؤمنان از خودشان سزاوارتر نیستم؟ مردم همه گفتند: آری یا رسول الله. سپس دست تو را (ای امیرالمؤمنین) گرفت و فرمود: "هر که را من سرپرست و مولایم، این علی سرپرست و مولای اوست! بارالها دوست بدار هر که علی را دوست بدارد و دشمن دار هر که علی را دشمن بدارد و یاری کن هر که او را یاری کند و خوار گردان هر که او را خوار سازد."
پس به آنچه خداوند درباره تو (ای امیرالمؤمنین) بر پیامبرش نازل کرد، ایمان نیاوردند جز عدهای اندک و بیشتر مردم جز زیان برای خود چیزی نیفزودند!»
📚 المزار الکبیر (ابنمشهدی)، ص۲۶۳
مفاتیح الجنان (محدثقمی)، ص۳۶۳
شایسته است اهل علم در مجالس و محافل شیعیان در ایام غدیریه، کلمات و معانی بلند این زیارت شریف را تشریح و تبیین کنند.
@markaz_valieasr
هدایت شده از آیت الله بحرالعلوم میردامادی
🪴 همزمان با عید سعید غدیر خم
📗 کتاب نفیس آفاق الولایه
📝 تقریر مباحث استاد حوزه علمیه نجف اشرف
آیت الله سید محمود بحرالعلوم میردامادی دام ظله
🔹به زبان عربی منتشر شد
#معرفی_کتاب
{ @AyatollahBahrololom }