📖 این روزها مشغول مطالعه کتاب #محمد_در_مدینه نوشته #مونتگومری_وات هستم. رسیدم به قسمتی که در مورد پیوستن قبایل مختلف به پیامبر(ص) و اسلام آوردن آنهاست. به طرز وحشتناکی نگاه مادی بر روایت تاریخی نویسنده غلبه داره. انگار که هیچ چیزی، نه اخلاق، نه تعلیمات انسانی، نه آرامش دینی، نه نگاههای اعتقادی بر مردم اون زمان نمیتونسته اونها رو مسلمون کنه و فقط برای کسب منافع بیشتر یا جلوگیری از حمله از جانب پیامبر مسلمون میشدند. فضای نوشته به طرز تهوع آوری مادی است.
📚 یا کتابهای منبع تاریخی ما بیش از حد این مسایل رو بزرگ کردند و نقش مسایل اعتقادی و اخلاقی در اقبال اعراب به اسلام رو به طور واقعی جلوه ندادند یا اینکه نگاه مادی حاکم بر غرب بر آثار این نویسندگان غربی هم تأثیر اساسی گذاشته.
❓نظر شما چیه؟
➕ پ.ن: البته از نظر تاریخی منفعت طلبی و مسایل مادی در اسلام آوردن بسیاری از اعراب صدر تأثیرگذار بوده است ولی حرف در بزرگنمایی و تعمیم آن و ندیدن بُعد اعتقادی و اخلاقی پیامبر و دین اسلام است.
🆔 @MarkazeDonya
🔑 دوستانی که دستی بر آتش تحقیقات دارند سعی کنند برای خواندن نظرات دانشمندان و نویسندگان #غیرایرانی حتی الإمکان کتابها را به #زبان_اصلی بخوانند و نه #ترجمه ها را. مگر اینکه مترجم توانا و شناختهشدهای کتاب یا مقاله را ترجمه کرده باشد. این ترجمههای معمول اشتباهات فاحش و ویرانگری دارند و گاهی کلاً مطلب را به اشتباه منتقل میکنند.
🆔 @MarkazeDonya
مرکز دنیا
📖 این روزها مشغول مطالعه کتاب #محمد_در_مدینه نوشته #مونتگومری_وات هستم. رسیدم به قسمتی که در مورد پی
یکی از اعضای کانال، در مورد این مطلب، کتاب نقش ائمه در احیای دین علامه عسکری رو پیشنهاد دادند.
@MarkazeDonya
💫 یادم هست در کلاس #تاریخ_اسلام استاد بزرگوار #سیدکاظم_طباطبایی، ایشان از اهمیت قبیله در جامعه صدر اسلام در جزیرةالعرب گفتند. اینکه چقدر قبیله شخص مهم است و حوزه نفوذ دارد در تصمیمگیریها، انتخاب افراد به مناصب، قدرت نفوذ کلام و غیره تأثیرگذار است.
⚠️ برای درک واقعی از زندگی و شرایط رهبری #پیامبر (ص)، دانستن مفهوم قبیله و جزییات اهمیت قبایل و حوزه نفوذشان در جامعه آن زمان بسیار مهم است و اثر خود را در بسیاری از وقایع مهم مخصوصاً در داستان #سقیفه نشان داده است. امری که ما معمولا از آن غافلیم و اهمیت آن را درک نمیکنیم.
برخی از #مستشرقان با جزییات حیرتآوری این مسایل را بیان کرده و در مورد تک تک قبایل و تیرههای آنها در مکه و مدینه صحبت کرده و تحلیل کرده اند.
📸 پ.ن: نمونهای از اهمیت قبایل در یکی از کتابهای مستشرقین را در قالب یک جدول در تصویر بالا میبینید.
🆔 @MarkazeDonya
👌 نکته بسیار مهمی که لازم دانستم با دوستان به اشتراک بگذارم این است که کسانی که نوشته های #مستشرقین و اسلام پژوهان غربی را می خوانند حتما و حتما باید در همان زمینه مورد مطالعه نوشته های اسلامی متقن و جامع از نویسندگان متفکر #مسلمان را هم بخوانند. وإلا تأثیرات ناخودآگاه جبران ناپذیری بر ذهن و تفکر خواننده برجای خواهد ماند.
⛔️ گمان نکنید که هرآنچه یک #اسلام_شناس_غربی علیه #خدا و اسلام و پیامبر(ص) و اعتقادات بگوید آنقدر واضح البطلان است که به راحتی متوجه آن باشیم. اولا" که بسیاری اوقات مستقیم نمیگویند و ثانیا" با ادبیات علمی و در ظاهر منطقی و مستدل بیان میکند که عمدتا وجه مغالطه آمیز آن مخفی است.
#حسین_بهرامی
🆔 @MarkazeDonya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 حال معنوی و خاص #شیخ_زکزاکی در وداع با سه فرزند #شهید ایشان که در راهپیمایی #روزقدس سال 2017 به شهادت رسیدند.
😭طبق اخبار واصله حال شیخ اصلا مناسب نیست و ایشان در آستانه #شهادت هستند.
http://eitaa.com/joinchat/2717188096Cdd9110ea98
👆 بخشی از پایاننامه خانم طیبه حیدردوست، با موضوع "ترجمه و نقد فصول هفت و هشت کتاب محمد در مدینه"
💠 تاریخ گذاری آیات و سوره های قرآن توسط #ریچارد_بل از تحقیقاتی است که بسیار مورد استناد #خاورشناسان غربی قرار میگیرد. با توجه به توضیحات این متن، نیاز به نقد جدی تحقیق ریچارد بل وجود دارد. این نوع نقدها نیاز به ترجمه و انتشار به زبان #انگلیسی هم دارند.
#سوژه_تحقیقاتی
🆔 @MarkazeDonya
🌀 در همه آنچه که به گذشته مربوط میشود علم به شرایط همان دوران بسیار بسیار مهم است. به دلیل همین اهمیت است که مفسران همیشه در پی پیدا کردن #شأن_نزول آیات #قرآن بوده و هستند و عالمان حدیث و فقیهان هم شأن صدور حدیث و جهت صدور آن برایشان اهمیت دارد.
❇️ #تاریخ همیشه این گونه است که باید خود را بر جای کسانی بگذاری که در آن دوران بودهاند و آن گاه اعمال و رفتار و تصمیماتشان را قضاوت کنی. و این امر محقق نمیشود مگر اینکه جزییات شرایط خاص آن دوران اعم از تصورات عمومی، قوانین اساسی، رسوم پذیرفته شده، ارتباطات افراد، معنای دقیق کلمات مورد استفاده در آن زمان، جریانات خارجی تأثیرگذار و هرآنچه که وضعیت آن دوران را ترسیم میکند را مطلع باشیم و براساس آن تحلیل کنیم. هر کدام از این موارد میتوانند بسیار متفاوت و حتی گاهی متضاد با آنچه هماکنون از آنها برداشت میشود باشند.
🆔 @MarkazeDonya
💠 برای اینکه مهمترین پیام یک نویسنده را درک کنیم باید مقدمه کتاب و حرف پایانی او را بخوانیم. #مستشرق مسیحی #انگلیسی ، ویلیام #مونتگومری_وات، در آخرین صفحات کتاب مهمش، #محمد_در_مدینه ، از مسلمانان میخواهد برای معرفی #پیامبر (ص) به عنوان یک الگوی اخلاقی تلاش کنند. و پیشبینی میکند که اگر این مسأله اتفاق بیفتد مسیحیانی هستند که از او درس بیاموزند. بسیار جالب است. ترجمهاش را بخوانید:
🔺 امروزه مسلمانان ادعا میکنند که محمد [ص] نمونه ممتاز شخصیت و روابط برای نوع بشر است. از این روز افکار جهانی را برای قضاوت در این باره فرامیخوانند. تاکنون دنیا به این مسأله توجه ناچیزی نشان داده است، اما به خاطر قدرت اسلام، سرانجام مورد توجه قرار خواهد گرفت. آیا هیچ اصولی وجود دارد که بتوان آن را از زندگی و آموزههای محمد فراگرفت و آن اصول بتوانند در اصل واحد اخلاقی در آینده سهمی داشته باشند؟
🔺 دنیا تاکنون به این پرسش یک پاسخ نهایی نداده است. آنچه تاکنون توسط مسلمانان در حمایت از ادعاهایشان بیان شده تنها میتواندبه عنوان یک دولتمرد درباره او در نظر گرفته شود و غیرمسلمانان اندکی با این بیانات توجیه شدهاند. با این حال، مسأله همچنان حل نشده باقی مانده است. این که جهان چگونه به پرسش درباره محمد [ص] پاسخ میگوید تا حدی به آنچه مسلمانان امروز انجام میدهند بستگی دارد. آنها هنوز فرصت دارند تا چهره بهتر و کاملتری از خود برای بقیه جهان به نمایش بگذارند. آیا مسلمانان میتوانند به دوران حیات محمد [ص] بازگردند و با بررسی کردن دنیا نسبت به آن از جزییات موجود اصول اخلاقی را کشف کنند تا کمکی به وضع زندگی امروزی کرده باشند؟ یا اگر این مطلب دور از انتظار است آیا آنها قادر خواهند بود لااقل نشان دهند که زندگی محمد [ص] میتواند یک نمونه دستیافتنی از انسان ایدهآل در اخلاقیات دنیای یکپارچه امروزی باشند؟ اگر ایشان نمونههای خوبی ارائه کنند، مسیحیانی وجود دارند که حاضر خواهند بود به [سخن] آنها گوش فرادهند و هرآنچه را که باید از آنها بیاموزند.
🆔 @MarkazeDonya
مرکز دنیا
👆 بخشی از پایاننامه خانم طیبه حیدردوست، با موضوع "ترجمه و نقد فصول هفت و هشت کتاب محمد در مدینه" 💠
👆 در این موضوع، مقاله خوبی توسط دکتر محمدجواد اسکندرلو نوشته شده است که هم معرفی اثر ریچارد بل و هم نقد آن است. در لینک زیر قابل دسترسی است:
🔗 https://rasekhoon.net/article/show/785641/تاریخگذاری-آیات-قرآن-از-نگاه-ریچارد-بل
📚 @MarkazeDonya
📞 با یکی از شیعیان مقیم #مونیخ صحبت میکردم. از فعالین آنجاست که در کنار کار و زندگی به همراه برخی دیگر از دغدغهمندان سالهاست که یک مدرسه آخرهفته (Sunday School) تأسیس کردهاند و هماکنون پذیرای حدود 120 دانشآموز هستند که تا تعلیمات دینی را به آنها آموزش دهند و اجازه ندهند فضای زندگی بچههایشان کاملا با شرایط آموزشی سکولار #اروپا تنظیم شود.
🔺 القصه، درد و غصه او شبیه بسیاری دیگر از افراد مشابهش بود. میگفت که محتوای مناسب برای بچهها به زبان آلمانی نداریم، کتابهای خوب آلمانی متناسب با سن کودکان و نوجوانان وجود ندارد. به هر کس هم که میگوییم فایده ندارد.
😐 و البته وقتی وضعیت #زبان_آلمانی با این همه شیعه #آلمانی زبان اینگونه است خدا به داد دیگر زبانها برسد.
✏️پ.ن: آنچه به شدت مورد نیاز است #ترجمه صحیح و زیبا متناسب با سلیقه مخاطب است. قبلا در پستی از شکایت #هانس_کونگ درباره نبود ترجمه گفته بودیم:
https://eitaa.com/markazedonya/51
🆔 @MarkazeDonya
مرکز دنیا
سوال یکی از دوستان کانال
با عرض سلام و ادب
بسیار خوب است که از ابتدا بنا را بر مطالعه تخصصی گذاشته اید. انشاءالله که موفق خواهید بود. ولی آنچه که بسیار مهم است این است که باید مشخص کنید در چه حوزه ای میخواهید کار کنید. آیا میخواهید مبلغ باشید؟ آیا میخواهید در یکی از رشتههای دانشگاهی یا یکی از رشتههای علوم اسلامی کار کنید؟ یا ترکیبی از اینها؟ اگر این مسأله برایتان مشخص باشد میشود برنامه ریزی و پیشنهادهای متفاوتی داد. البته آنچه خیلی مهم است این است که با توجه به سابقه حوزوی، تمرکزتان روی دروس حوزه نباید کم شود.
در جنبه تبلیغی باید سطحی از همه علوم اسلامی قدیم و جدید را بخوانید. به این معنا که علوم اسلامی: فقه، اصول، تفسیر، علوم قرآنی، علوم حدیث، منطق، کلام، فلسفه، کلام جدید، تاریخ فلسفه غرب، تاریخ اسلام، جریانات کلامی فلسفی، رجال و غیره را بلد باشید. نه این که در همه اینها متخصص باشید بلکه کلیات همه این ها را بدانید، جریانات غالب در هر کدام را خوانده باشید و با سرفصلهای هر کدام حداقل در حد یک معرفی اجمالی از هر بحث آشنا باشید. مقدار زیادی از آن در درس های حوزه اگر خوب خوانده باشید تأمین شده است ولی قسمتهای مهمی هم در دروس حوزه وجود نداشته. در این زمینه مطالعات به زبان فارسی و عربی خواهد بود. دلیلش هم این است که یک مبلغ در محیط های مختلف با سوالات و چالش های متنوعی که مرتبط با همه این هاست مواجه میشود.
در حوزه زبان تخصصی هم پیشنهاد من این است که در ابتدای کار شما باید با شیوه نگارش صحیح به زبان انگلیسی و نیز شیوه پژوهش آکادمیک آشنا شوید و قدم اول برای این کار میتواند خواندن مقالات دانشنامهای باشد. برای این کار میتوانید از مقالات دایرةالمعارف اسلام ویرایش دوم چاپ لیدن هلند استفاده کنید (البته با این نگاه که بسیاری از اطلاعات موجود در آن مورد تأیید ما نیست و نقدهای جدی به آن وارد است). و اگر سطح زبانی تان به آن سطح نرسیده میتوانید با متون ساده تر مثل بخش انگلیسی ویکی شیعه یا برخی مقالات ویکیپدیا شروع کنید.
#پاسخ_به_سؤالات
🆔 @MarkazeDonya
مرکز دنیا
👆 سوال یکی از اعضای محترم
سلام و عرض ادب
ممنونم. نظر لطف شماست.
به نظرم هر کدوم از این رشته ها به نوعی در کار بینالملل نقش و اثر دارند. بستگی به تواناییهای فرد و علایقش و اینکه چه مسیری رو برای ادامه انتخاب میکنه داره. مثلا برخی رشتهها در بُعد آکادمیک و ارتباط با فرهیختگان پرکاربردترند مثل فلسفه و فلسفه دین و دیگر فلسفه های مضاف. برخی در فضای گفتگوی بینالأدیانی (Interfaith Dialogue) کاربرد دارند مثل گرایشهای رشته ادیان. البته هم اکنون رشتههای ادیان در بورس هستند و خواهان زیادی در فضای بین الملل دارند.
در عین حال اگر در بحث تبلیغ سنتی بخواهید برنامه ریزی کنید مطالعات قرآنی و تفسیر و حدیث و تاریخ بسیار لازم و پرکاربرد هستند.
چندین موسسه و دانشگاه در قم در سالهای اخیر در فضای #مطالعات_اسلامی به زبان انگلیسی و عربی و دیگر زبانها قرار گرفتند از جمله موسسه بین المللی مطالعات اسلامی (زیر نظر دکتر شمالی)، جامعة المصطفی (ص)، دانشگاه باقرالعلوم (ع)، جامعة المرتضی (ع) و... ولی به طور خاص جایی رو نمیشناسم که کارش راهنمایی افراد باشه. این موسسات تربیت نیرو میکنند و در خلال آن دانش پژوهان را راهنمایی هم میکنند. در این شرایط برای پیدا کردن مسیر درست، مشورت با اساتید و افراد با تجربه بسیار ضروری است.
البته خوبی موسسات فوق الذکر بخصوص موسسه مطالعات این است که دانش پژوه را با فضای بینالملل و اقتضائات آن آشنا میکند که مساله بسیار بسیار مهمی است.
#پاسخ_به_سؤالات
@MarkazeDonya
💡 امروز به طور اتفاقی سایت خوبی پیدا کردم. سایتی برای پرسش و پاسخهای اسلامی در زمینههای مختلف به زبان انگلیسی.
https://www.al-islam.org/ask
🖥 این سایت در حقیقت بخشی از سایت مشهور Al-Islam است که با کمک برخی از اساتید تبلیغی جهان اسلام به پرسشهای مخاطبین پاسخ میدهند. (یادم باشد بعداً سایت الإسلام او آر جی و شیوه کاریشان را معرفی میکنم) در ستون سمت چپ #سایت تصاویر و اسامی پاسخدهندگان درج شده است. اکثرشان را میشناسم که همگی از مبلغان فعال در کشورهای مختلف از ایتالیا تا انگلیس و آمریکا و کانادا و نیوزیلند و... هستند و اکثراً هم نیتیو یا بزرگشده غرب هستند و مشکلات پیش روی آنان را میشناسند.
💡 برای کسانی که علاقه به تقویت #زبان_انگلیسی تخصصی در حوزه مباحث مذهبی و علوم اسلامی دارند پاسخهای این افراد بسیار قابل استفاده است. ضمن اینکه با آشنایی با نوع سوالاتی که پرسیده میشود هم برای مخاطبین جالب خواهد بود.
🆔 http://eitaa.com/joinchat/2717188096Cdd9110ea98
@MarkazeDonya
مرکز دنیا
🔍 برای تحقیقات پایاننامهام آثار تعدادی از اسلامشناسان غربی را بررسی میکردم. رسیدم به خانم #پاتری
مقالهای خوب در نقد #پاتریشیاکرون.
http://www.dinonline.com/doc/article/fa/5298/
🔹 در این مقاله که #دین_آنلاین منتشر کرده هم نظریات اصلی کرون را مرور کرده است و هم آنها را مختصراً نقد کرده است. برای آشنایی اجمالی با این نظریات مقاله خوبی است.
🔸 جالب اینجاست که برخی نظریاتش آنقدر متعصبانه بوده که خود او هم بعداً آنها را انکار کرده و گفته آنها فرضیاتی بودهاند که در شور جوانی آنها را نوشته بودم!
🆔 @MarkazeDonya
💡 هر چه بیشتر آثار #اسلام_شناسان_غربی را میخوانم، بیشتر میفهمم که چقدر ما اینها را بیخود بزرگ کردهایم. این دانشمندان از نظر سواد اسلامی و شیوه استدلال حداکثر در حد یکی از فضلای متوسط حوزه هستند و البته حرفهای ناقص و اشتباهات واضح هم إلی ماشاءالله دارند. ولی دو ویژگی دارند که کارشان را ویژه میکند؛ یکی اینکه سعی میکنند تحقیقاتشان را به شیوههای پذیرفتهشده علمی ارائه دهند و دیگر اینکه تریبون دارند و جایگاه دارند و میتوانند در مجامع علمی صحبت کنند و خود را نظریهپرداز جلوه دهند و انتشارات و نشریات معتبر دنیا به آنها اجازه میدهند که کتابها و مقالاتشان را چاپ کنند.
👌 اگر این دو فاکتور را بسیاری از فضلای ما در اختیار داشته باشند قطعاً دست برتر با آنها خواهد بود. اولی همت شخصی محققین را میطلبد و دومی بیشتر متوجه مسئولین و دست اندرکاران علمی کشور و حوزه و دانشگاه است.
#مستشرقین
🆔 @MarkazeDonya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆🎥 #موگرینی: ان شاء الله 😁!
بسیاری از #مسلمانان غرب نشین بر این باورند که ما برای حفظ هویت اسلامی مان باید ادبیات اسلامیمان را حفظ کنیم و لغات و اصطلاحات پرکاربردش را به مرور وارد دیکشنریها کنیم. استدلال خوبشان هم این است که هر کدام از این واژهها بار معنایی خاصی دارند که در معادل انگلیسی آن بار معنایی وجود ندارد.
برخی واژههای اسلامی هماکنون برای انگلیسی زبانان تا حدی شناخته شده است مثل بسم الله، الحمدلله، سلام علیکم، زکات، و جدیدا هم انشاءالله!!
🆔 @MarkazeDonya
مستی نه از پیاله نه از خم شروع شد
از جاده سه شنبه شب قم شروع شد
آیینه خیره شد به من و من به آینه
آن قدر خیره شد که تبسم شروع شد
خورشید ذره بین به تماشای من گرفت
آنگاه آتش از دل هیزم شروع شد
وقتی نسیم آه من از شیشه ها گذشت
بی تابی مزارع گندم شروع شد
موج عذاب یا شب گرداب؟! هیچ یک
دریا دلش گرفت و تلاطم شروع شد
از فال دست خود چه بگویم که ماجرا
از ربنای رکعت دوم شروع شد
در سجده توبه کردم و پایان گرفت کار
تا گفتم السلام علیکم ... شروع شد
#فاضل_نظری
http://eitaa.com/joinchat/2717188096Cdd9110ea98
📖 در حال خواندن کتابی از #مایکل_کوک با عنوان "محمد" هستم. این کتاب از سری کتابهای Past Masters #انتشارات_دانشگاه_آکسفورد است که بعدتر در سال ١٩٩۵ به سری Very Short Introduction (معرفی بسیار مختصر) تغییر پیدا کرد؛ کتابهایی که در موضوعات متنوع به هدف معرفی کوتاه از موضوع کتاب نوشته میشود.
⁉️ سوال اصلی من این است که چرا #آکسفورد نگارش کتاب درباره معرفی #پیامبر_اسلام (ص) را به یک غیرمسلمان می سپرد؟ آن هم نه یک غیرمسلمان همسو و همدل با مسلمین، بلکه یک غیرمسلمان با ذهنی سرشار از شبهه و تشکیک در عقاید اسلامی. و اگر قرار است او بنویسد کجای تعهد علمی و دانشگاهی به او اجازه میدهد که این شبهاتش را به کتاب تسری دهد؟! مگر نه این است که هدف این سری از کتابهای آکسفورد فقط معرفی بوده و نه تحلیل و نظریه پردازی؟ این چه معرفی ناقصی و هدفداری است که مخاطب را سرشار از شبهه و سوال و تشکیک در اولیترین عقاید اسلامی میکند؟!!
این بود ادعای کار علمی و تحقیقاتی مهمترین انتشارات بریتانیا و بزرگترین ناشر کتابهای دانشگاهی در جهان؟!!!
https://en.wikipedia.org/wiki/Past_Masters_(book_series)
https://en.wikipedia.org/wiki/Very_Short_Introductions
https://fa.wikipedia.org/wiki/معرفی_خیلی_کوتاه
🆔 @MarkazeDonya
مرکز دنیا
📖 در حال خواندن کتابی از #مایکل_کوک با عنوان "محمد" هستم. این کتاب از سری کتابهای Past Masters #انتش
✔️ مطالعه کتاب "محمد" اثر #مایکل_کوک تمام شد. نکته جالبی که پس از اتمام مطالعه متوجه شدم اینکه جناب آقای کوک در این کتاب به هیچ کتاب دیگری ارجاع نداده است. هیچ منبعی را (به جز #قرآن و #عهدین) در پاورقی یا کتابنامه ذکر نکرده و فقط گاهی نقل قول غیرمستقیم از افراد بدون ذکر کتاب و شماره صفحه میآورد.
‼️ در انتهای کتاب در بخش "مطالعه بیشتر" هم به جز کتاب سیره ابن اسحاق (آن هم ترجمه انگلیسیاش توسط آلفرد قیوم) هیچ کتاب دیگری که توسط مسلمین نوشته شده باشد و نیز هیچ منبع دست اول دیگری را معرفی نمیکند و حتی برای ترجمه قرآن هم به مترجمان غیرمسلمان ارجاع میدهد.
⚠️ و من واقعا نمیدانم که این چه اثر علمی است که هیچ یک از ابتداییترین ویژگیهای یک اثر علمی را دارا نیست؟! چرا باید #آکسفورد همچین کتابی را سفارش دهد و چاپ کند؟!😐😐
🆔 @MarkazeDonya
🏴 در دنیا غوغایی برپاست برای حسین (ع)
🌿 حقیقتاً این #محرم و #صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است...
🏴 از روز اول محرم بیا و ببین که چه میکنند عاشقان #حسین(ع) در سراسر دنیا... از لندن و میشیگان و تورنتو گرفته تا ساحل عاج و آفریقای جنوبی و جزایر اندونزی و میانمار و غیره...
🌿 شوری برپا کردهاند و سرزندگی دوباره بشریت را به ظهور نشاندهاند...
🌿 کیست که میگوید ما دنبال غم و غصه و گریهایم؟ بیایند و ببینند که آغاز سرزندگی هرساله شیعیان در اول محرم اتفاق میافتد... نشاط یکسالهشان را از محرم و #عاشورا و #اربعین میگیرند این عاشقان سیدالأحرار...
📸 اندکی از دریای عشق عاشقان اهل بیت (ع) در سرتاسر دنیا فقط در شبکه اجتماعی #فیسبوک را ببینیم👇
🏴 باز این چه شورش است که در خلق عالم است...
🏴 @MarkazeDonya
🏴 http://eitaa.com/joinchat/2717188096Cdd9110ea98