🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
🍂🍀🍂
🍃🍂
🍂
🍃
🍂
#حدیث کوتاه
🍀بسم الله الرحمن الرحیم 🍀
بهترین عمل در جمعه
گرچه انفاق، در همه جا، مورد ستایش است، لکن در شب و روز جمعه بیش تر مورد تأکید می باشد.
✅ «الصَّدَقَةُ لَیلَةَ الْجُمُعَةِ وَ یوْمَهَا بِأَلْفٍ وَ الصَّلاةُ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ لَیلَةَ الْجُمُعَةِ بِأَلْفٍ مِنَ الْحَسَنَاتِ وَ یحُطُّ اللّه فِیهَا أَلْفاً مِنَ السَّیئَاتِ وَ یرْفَعُ فِیهَا أَلْفاً مِنَ الدَّرَجَاتِ».
📌 امام صادق علیه السلام فرمودند: صدقه دادن در شب جمعه و روز آن و نیز «صلوات» (درود فرستادن بر محمد صلی الله علیه و آله و آل او) در شب جمعه و روز آن، برابر هزار حسنه است و هزار سیئه به وسیله آن نابود می شود و هزار درجه بر مقام آدمی افزوده می شود.
📌هم چنین امام صادق علیه السلام فرمودند:
«ما من عمل أفضل یوم الجمعة من الصلاة علی محمّد و أهل بیته».
هیچ عملی در روز جمعه، برتر از صلوات بر محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله نیست.
📌 ابن ابی عمیر گوید: حماد بن عثمان از امام صادق علیه السلام پرسید: «افضل اعمال در روز جمعه کدام است؟» ایشان فرمود: «یک صد بار صلوات بر محمد و آل محمد بعد از نماز عصر و هرچه بر آن بیفزایی بهترخواهد بود.»
📌 احمد بن خالد برقی می گوید: در روایتی که عبداللّه بن سیابه و ابو اسماعیل، از ناحیه یکی از این دو امام ابو جعفر باقر یا ابو عبداللّه صادق علیه السلام نقل کرده و فرمود: چون نماز جمعه به جای آوردی بگو:
«اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ الاْءَوْصِیاءِ الْمَرْضِیینَ بِأَفْضَلِ صَلَوَاتِک وَ بَارِک عَلَیهِمْ بِأَفْضَلِ بَرَکاتِک وَ السَّلامُ عَلَیهِ وَ عَلَیهِمْ وَ رَحْمَةُ اللّه وَ بَرَکاتُهُ».
خداوند برای تو یک صد هزار حسنه بنویسد و یک هزار گناه از نامه عملت محو سازد و یک صد هزار حاجتت را برای آن روا کند و یک صد هزار درجه مقامت را بالا برد.
📌 رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند:
«أکثروا الصلاة علی یوم الجمعة فإنّه یوم مشهود تشهده الملائکة، و إن أحداً لا یصلّی علی إلاّ عرضت علی صلاته حتّی یفرغ منها».
در روز جمعه بسیار بر من صلوات و درود بفرستید که آن روزی است که فرشتگان آن را می بینند و هیچ کس بر من صلوات و درود نمی فرستد، جز آن که درود وی بر من عرضه می شود.
__________________
📚 پی نوشت ها :
_وسائل الشیعه،ج ۷،ص ۴۱۳،ح ۹۷۲۹؛_روضةالواعظین،ص ۳۶. ۳۳۳.
_وسائل الشیعه،ج ۷،ص ۳۸۰.
_بحارالانوار،ج ۵۶ ، ص ۲۷،ح ۳۷. ۸. _تهذیب،ج ۳،ص ۱۹ ؛
_أمالی الصدوق،ص ۴۸۴،ح ۶۵۶؛
_کنزالعمال،ج ۱،ص ۴۸۸،ح ۲۱۴۰
__________________
🆔 @ehyaisfahan
🍃
🍂
🍃
🍂🍃
🍃🍀🍃
🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍂🍀🍃
🍃🍂
🍂
🍃
🍂
🍃
نگاهی کوتاه بر زندگی بزرگان منبر
📌مرحوم حجت الاسلام فلسفی
✳️قسمت دوم :
🔹اولین منبر
محمدتقی برای اولین منبر به نزد خطیبی ماهر به نام شیخ علی اکبر عزمی (رشتی) رفت از او درخواست کرد برایش منبری بنویسد او پذیرفت، اما نخست از او دو قران گرفت تا قدر نوشته را بداند.
نوشته آقای عزمی را چند بار خواند تا حفظ کرد و برای اولین بار در مسجد فیلسوف ـ که آیت الله تنکابنی در آنجا نماز جماعت اقامه می کرد ـ بعد از نماز عشاء منبر رفت. مردم که محمدتقی ۱۵ ساله را در بالای منبر دیدند همگی بهت زده به او چشم دوختند.
محمدتقی مطالبش را که حفظ کرده بود، چنین آغاز کرد: بسم الله الرحمن الرحیم...
بی مهر علی به مقصد دل نرسی
تا تخم نیفشنی به حاصل نرسی
بی دوستی علی و اولاد علی
هرگز به خدا قسم ، به منزل نرسی
کشتی نجاتت ز هلاک است علی
بنشین که به ورطههای قاتل نرسی
در این هنگام آقای شیخ محمد شمیرانی که از آشنایان آیت الله تنکابنی بود و در بین مردم حضور داشت با صدای بلند گفت: «آفرین!»
این تشویق بجا تأثیری شگفت آور در محمدتقی گذارد و او بدون اشتباه و بااعتماد کامل بقیه منبر را از حفظ بیان کرد و مورد تحسین مردم قرار گرفت به طوری که بعضی از پدرش خواستند که اجازه دهد همین مطالب را در خانه و برای مؤمنین دیگر بازگو کند.(۹)
هر چند منبر محمدتقی از همان آغاز مورد قبول و توجه واقع شد؛ اما او خود را نگه داشت و مغرور نشد و به همین دلیل در اوایل، وقتی از او برای یک دهه دعوت می شد قبول نمی کرد زیرا ده تا منبر از حفظ نداشت! و فقط همان دو سه منبری را که شیخ علی اکبر عزمی برایش نوشته بود با اندک اضافه و تکمیلی، ایراد می کرد.
مادر محمدتقی در جلسات سخنرانی فرزندش حاضر می شد و با این کار او را تشویق می کرد. آیت الله تنکابنی نیز در بسیاری از منبرهای محمدتقی شرکت می کرد و وی را ترغیب می نمود و با این حال مراقب بود که منبر و خطابه، مانع تحصیل و دانش اندوزی نشود.
تجربه سخنرانی برای اقشار گوناگون مردم به تدریج به محمدتقی فهمانید که حفظ مطالب کافی نیست. در نتیجه او کم کم خود، مطالب را تکمیل و منظم می کرد و نکتههایی به آن ها می افزود و این کار نیازمند زحمت و تمرین فراوان بود. مردم به منبرهای محمدتقی اندک اندک علاقمندتر شدند و به این جهت در اوایل، برای هر منبر یک قران و بعدها دو قران می پرداختند، در حالی که به بعضی از واعظان قدیمی همان یک قران را می دادند.(۱۰)
🔸هجرت به قم
برای آگاهی کامل از شئون دینی و اسلامی و حلال و حرام الهی و ادامه تحصیل به همراه شیخ ابوالقاسم ربیعی (اهل رودسر) که از دوستان آیت الله تنکابنی بود ـ در سال ۱۳۰۱ یا ۱۳۰۲شمسی به شهر قم سفر کرد.
این سفر بیش از چند ماه به طول نیانجامید زیرا آب و هوای قم با مزاج محمدتقی نساخت و او به ناچار به تهران بازگشت.(۱۱)
🔹ازدواج
در آستانه حدود ۲۴ سالگی با دختر عمویش خانم خدیجه تنکابنی ـ فرزند آیت الله شیخ محمدحسین تنکابنی ـ ازدواج کرد.
خدیجه خانم قرآن و کتب ادعیه را به خوبی میخواند و با تعلیمات اسلامی و احکام شرعی آشنایی کامل داشت به طوری که بانوان به او مراجعه می کردند و سؤالات دینی خود را از او می پرسیدند.(۱۲)
🔸🔹ادامه دارد......🔹🔸
_____________________________________
۹- خاطرات و مبارزات حجت الاسلام فلسفی، ص ۵۵ ، ۵۷ و زبان گویای اسلام، ص یازده و دوازده
۱۰ -خاطرات و مبارزات حجت الاسلام فلسفی، ص ۵۹ .
۱۱-زبان گویای اسلام (یاران امام به روایت اسناد ساواک)؛ ص ۱۳.
۱۲- همان، ص 65.
______________________________________
🆔 @ehyaisfahan
🍂
🍃
🍂
🍃
🍂
🍃🍂
🍂🍀🍂
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃
✅دوره آموزشی #محتوا_و_معارف_منبر
❇️با محوریت قرآن و عترت
🔶 باحضور اساتید متخصص و مجرب کشوری
👈 ویژه طلاب پایه ۶ به بالا در #شهر_اصفهان
🔴 شروع ثبت نام از ۲۸ آبان الی ۲۳ آذر
⭕️با ارسال #نام_و_نام_خانوادگی و #پایه_تحصیلی و #نام_مدرسه_محل_تحصیل به شماره ۰۹۱۳۸۰۳۴۱۴۸
#موسسه_تخصصی_احیاء
https://eitaa.com/ehyaisfahan
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃
🍂🌸🍂
🍃🍂
🍂
🍃
🍂
🍃
🔸بیانات گهربار رهبرمعظم انقلاب
جمهوری اسلامی امروز نیازمندیهایی دارد که این نیازمندیها را ماها باید تأمین کنیم.
✅ به اعتقاد بنده برترینِ این نیازمندیها، نیازهای تبیینی و بصیرتافزایی و تحکیم معارف انقلاب و اسلام است؛
اینها در رأس همهی این نیازها است. ما ابزارش را هم بحمدالله داریم.
✅ یکی از ابزارهایی که ما داریم و دیگران در دنیا معمولاً ندارند، همین مدّاحی است، همین روضهخوانی است، همین منبر است، همین مجالس مردمی است؛ این در دنیا معمول نیست.
در دنیا اینکه حالا یک نفر را یک جایی دعوت کنند برود منبر، هزار نفر، دو هزار نفر، پنج هزار نفر، بدون دعوت، با شوق دل خودشان آنجا حاضر بشوند، بنشینند یک ساعت به حرف او گوش بدهند،
چنین چیزی در دنیا نیست؛ معمولاً با زحمت، با جاذبههای جنسی، با انواعواقسام جاذبهها افراد را میکشانند به مجالس.
✅ اینکه حالا در اعلامیّه مینویسند که یک مدّاحی -آقای فلانکس- فلانجا میرود و مردم هجوم میآورند میروند مینشینند گوش میکنند، این را ما داریم، دیگران ندارند؛ این نعمت است، این را قدر بدانیم، از این فرصت استفاده کنیم.
✅ شعر هم همینجور است.
بنابراین امروز، هم (در شعر) شعرای عزیز ما -که خب امروز الحمدلله خیلی خوب بود؛ شعرهایی که دوستان گفته بودند، بخصوص بعضی خیلی خوب بود؛ درست منطبق با نیازها بود، منطبق با همان چیزی بود که امروز جامعهی ما نیاز دارد که بداند، بفهمد؛ در جهت بصیرتافزایی بود- هم در خواندن نغمهسرایان و مدّاحان عزیزی که خواندند با صداهای خوش،
الحمدلله اینها تا حدود زیادی تأمین میشود.
__________________________
💠 بیانات امام خامنه ای در دیدار جمعى از شاعران آئینى و مداحان خراسان مورخ۲۴ / ۴ /۱۳۹۵.
__________________________
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
🆔 @ehyaisfahan
🍃
🍂
🍃
🍂🍃
🍃☘🍃
🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂