🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
🍂🍀🍂
🍃🍂
🍂
🍃
🍂
#بیانات مقام معظم رهبری حفظه الله
⚠️ جدی بگیریم!
✅ وظیفهی ما چیست؟ اولین وظیفهی ما این است که این نقش روحانیت اصیل را جدی بگیریم.
💢 من بارها گفتهام که با همهی این وسایل ارتباط جمعیای که وجود دارد - البته روحانیت باید از همهی این وسایل ارتباط جمعی استفاده کند؛ از اینترنت و تکنولوژیهای جدید ارتباطاتی باید همهی روحانیت برای دین استفاده کند؛ همچنانی که از رادیو و تلویزیون و بقیهی چیزها استفاده میکند -
💢 در عین حال، مسجد، جلسهی مذهبی، نشستن روبهروی مردم، دهان به دهان و نفس به نفس با مردم حرف زدن، یک نقش بیبدیل دارد و هیچ چیزی جای این را نمیگیرد و این هم مال شماست.
💢 گروههای سیاسی خودشان را میکُشند که بتوانند یک چنین نقشی را به دست آورند؛ اما نمیشود.
💢 شما که معمم و روحانی هستید، یا آن خانم طلبه یا مبلغ، وقتی در مقابل مخاطبان خودش قرار میگیرد و میدانند روحانی است، دلبستگی و دلدادگی و اعتماد به او، از نوع دیگری است و ربطی به اعتماد به بقیهی گویندگان و سخنوران ندارد. ما باید این نقش را قدر بدانیم؛
🔶 🔹 ۱۳۸۵/۸/۱۷ 🔹 🔶
______________
🆔 @ehyaisfahan
🍃
🍂
🍃
🍂🍃
🍃🍀🍃
🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
🍃🍀🍂
🍂🍃
🍃
🍂
🍃
🍂
🍃
نگاهی کوتاه بر زندگی بزرگان منبر
📌 مرحوم حجت الاسلام فلسفی
✳️ قسمت سوم
🔸جواز پوشیدن لباس روحانیت
در دوره حکومت رضاشاه پهلوی، در ۴ دی ۱۳۰۷ شمسی. (۱۲ رجب ۱۳۴۷ ق) قانونی به تصویب رسید که بر اساس آن همه مردم باید لباس متحدالشکل (کت و شلوار و کلاه پهلوی) بپوشند.
از این قانون چند گروه استثناء شدند از جمله مجتهدان و منبریها (محدثان) کسانی که مستثنی بودند باید از شهربانی جواز عمامه بگیرند.
هدف از این قانون، علاوه بر ترویج فرهنگ غربی، تضعیف روحانیت و کنترل آنان بود و مأموران شهربانی با شدت و خشونت این قانون را اجرا می کردند و حتی دارندگان جواز نیز از آزار و اذیت و توهین مأمورین در امان نبودند.(۱۳)
در این اوضاع، محمدتقی فلسفی به توصیه پدرش نزد یکی از مجتهدان و شاگردان برجسته میرزای شیرازی به نام شیخ حسین یزدی رفت تا از وی «اجازه عمامه» بگیرد، آن مجتهد خبره، بدون تأیید قانون دولتی، خود به طور مستقل به محمدتقی اجازه نقل حدیث و موعظه داد.
بر اساس همین اجازه، «ورقه تصدیق» برای او صادر شد تا بتواند لباس روحانیت بپوشد.(۱۴)
در سال ۱۳۱۶ شمسی محمدتقی فلسفی در خطابه اش در مسجد میرزا موسی ـ معروف به مسجد بزازها ـ گفت: در اسلام، مسجد محل صلح و صفا و تعاون است.
فحش و بدگویی و آزار و آدم کشی متعلق به فرهنگ مسجد نیست. در پی این سخنان؛ محمدتقی احضار شد و به او گفتند که گزارش شده شما به حادثه قتل مردم در مسجد گوهرشاد کنایه زدهاید به همین دلیل منبر شما ممنوع است و حق پوشیدن لباس روحانیت را نیز ندارید! آقای فلسفی به ناچار از منبر علنی، دست کشید اما به صورت پنهانی گاه گاهی برای فامیل و آشنایان به ایراد سخنرانی می پرداخت.(۱۵)
🔹فعالیت ها و خدمات
فلسفی اولین تجربه سیاسی خود را در راستای شعار قلابی جمهوریت که توسط رضاخان سرداده شده بود، مرور کرد و همراه پدر و عمو در تحصن میدان بهارستان به رهبری آیت الله مدرس شرکت داشت.
از جمله فعالیت ها سیاسی وی:
✅ مبارزه با حزب توده
حجت الاسلام فلسفی در برابر حزب توده ـ که صریحاً الحادی و ضداسلامی بود ـ قاطعانه ایستاد و در سخنرانی هایش به مبارزه با آن پرداخت. دولت آن زمان هم که تأثیر گسترده خطابههای او را می دانست، از آغاز رمضان سال ۱۳۲۷شمسی مباحث ایشان را به طور مستقیم از رادیو پخش می کرد.
این سخنرانیها تا پایان رمضان آن سال ادامه یافت. بعد از پخش این مطالب؛ آقای فلسفی هر روز با دهها نامه تهدیدآمیز مواجه شد که طرفداران حزب توده نوشته بودند؛ اما او اعتنایی نکرد.(۱۶)
هواداران حزب توده تصمیم گرفتند که مجلس سخنرانی آقای فلسفی را به هم بزنند که با حمایت مردم و تدبیر ایشان و حضور به موقع جوانان مسلمان و ورزشکار، نقشه آنان نقش بر آب شد.
✅ نماینده آیت الله العظمی بروجردی
آیت الله بروجردی با اصرار علمای حوزه ـ از جمله امام خمینی ـ در سال ۱۳۲۳ شمسی ، به قم آمد و در آن جا اقامت گزید.
بعد از رحلت آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی در آبان ماه ۱۳۲۵ و درگذشت آیت الله حاج آقا حسین قمی در سال ۱۳۲۶ ش آیت الله بروجردی مرجع بزرگ شیعیان شد.
آقای فلسفی در همان زمان به حضور آیت الله بروجردی فراخوانده شد و بعد از طرح مسائلی که بیشتر برای امتحان او بود از ایشان خواست که نمایندگی او را برای رساندن پیامهای مرجعیت شیعه به مقامات دولتی و شاه بپذیرد.
وی پذیرفت به شرط آن که از مسائل مهم و مربوط به امور دینی و مذهبی باشد. پیام های آیت الله بروجردی یا به طور مستقیم و به صورت شفاهی و یا به وسیله حاج احمد خادمی ـ خادم آیت الله بروجردی ـ و یا از طریق نامه (با مهر و امضاء) به آقای فلسفی می رسید.
بنا به دعوت آیت الله بروجردی، آقای فلسفی در دهه آخر صفر در منزل ایشان منبر میرفت و نیز به دعوت آستانه مقدسه حضرت معصومه علیهاالسلام شب ها در صحن بزرگ به ایراد خطابه می پرداخت.
این منبرها، تأثیر ژرف و مهمی بر طلاب حوزه گذاشت و الگویی برای آنان شد و حتی بر سایر جوانان و نوجوانان آن عصر بسیار تأثیر گذارد.(۱۷)
🔸🔹 ادامه دارد.....🔹🔸
______________________________________
۱۳- زندگینامه سیاسی امام خمینی، ج اول، محمدحسن رجبی، موسسه فرهنگی قبله، چاپ چهارم، ۱۳۷۴ ش، ص ۴۶.
۱۴- خاطرات و مبارزات حجت الاسلام فلسفی، ص ۸۰ و ۴۵۵.
۱۵ -خاطرات و مبارزات حجت الاسلام فلسفی، ص ۹۲ ـ ۹۳.
۱۶ -یاران امام به روایت اسناد ساواک: کتاب نهم زبان گویای اسلام، ص ۱۵.
۱۷ - برخی از نویسندگان به آثار مثبت منبرهای آقای فلسفی بر خود و نسل جوان آن روز اشاره کرده و او را مورد ستایش قرار دادهاند. از جمله بنگرید به «از چشم برادر» شمس آل احمد، کتاب سعدی، قم، ۱۳۶۹ ش، ص ۱۷۲.
__________________________________
🆔@ehyaisfahan
🍃
🍂
🍃
🍂🍃
🍃🍀🍂
🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
🍂🍀🍂
🍃🍂
🍂
🍃
🍂
#توضیح طرح آموزشی موسسه تخصصی احیا
✅ مقدمه اول
دین اسلام در این ۱۴۰۰ سال به جهانیان اثبات کرده است که بهترین و پویاترین دین است و استمرار این پویایی در دوران غیبت مقرون تلاش علماء و روحانیت است
ولی با اندکی تفکر و دقت در دو دهه اخیر در مجموعه حوزه و روحانیت و علی الخصوص با توجه به بیانات مقام معظم رهبری حفظه الله در مورد روحانیت و طلاب، به این نکته دست مییابیم که پیشرفت چندانی نداشته و شاهد کسالت و بی تفاوتی در عموم طلاب هستیم.
⚠️ در تحقیقات که به صورت حضوری از تعدادی مراکز حوزوی اصفهان و تهران و قم صورت گرفت به عللی دست یافتیم که طبق نظر مشاورین و محققین اگر این علل در هر طلبهای وجود داشته باشد معادل بیماری سرطان در یک فرد عادی است.
این علل به شرح ذیل میباشند:
1⃣ عدم آشنایی با علوم دینی:
منظور اینکه در روال دروس و مبانی حوزه جایی برای شناخت رشتهها و آشنایی با این مواد درسی مانند علوم قرآنی، مهارتهای تفسیر، مشاوره، علوم حدیث، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه، ادیان، شبهات، تاریخ و...وجود ندارد و باید خود طلبه بعد از ۱۰ سال تازه شروع به فحص و تحقیق بپردازد تا به نتیجهای مطلوب برسد.
2⃣ عدم شناخت استعداد طلبه:
زمانی که طلبه آموزش و شناختی از رشتهها نداشته باشد به طریق اولی نمیتواند استعداد خود را بفهمد. حال با توجه به عدم شناخت استعداد خود به ناچار تن به یکی از رشتههای علوم دینی میدهد و بعد از چند سال متوجه اشتباه خود میگردد.
3⃣ عدم هدفگذاری برای آینده خود:
زمانی که طلبه آموزش و استعداد خود را متوجه نشود نمیتواند هدفگذاری کند.
4⃣ بی انگیزگی در ادامه کار:
اگر طلبه ببیند که نه آموزشی دارد و نه استعدادی شناختهشده و نه هدفگذاری مناسب، پس برای بی انگیزگی بستری مناسب وجود دارد.
🔶حال با توجه به جامعه روحانیت به این نتیجه میرسیم که با وجود این علل و آسیبها، باید فکری مناسب در این خصوص انجام گیرد؛ تا هم علوم دینی آموزش داده شود، هم استعدادیابی طلبه انجام شود و هم هدفگذاری شود تا طلبه از این بی انگیزگی خارج گردد
♦️ ادامه دارد....
______________
🆔 @ehyaisfahan
🍃
🍂
🍃
🍂🍃
🍃🍀🍃
🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃
شئون شخصیت حضرت معصومه -مومنی.mp3
2.06M
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
🍂🍀🍂
🍃🍂
🍂
🍃
🍂
#صوت🎵 شئون شخصیت حضرت معصومه علیهاالسلام
🔸حجت الاسلام و المسلمین استاد سید حسین #مومنی
__________________
🆔 @ehyaisfahan
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
🍂🍀🍂
🍃🍂
🍂
🍃
🍂
🍃
✳️ چهار سفارش خداوند به حضرت موسی علیهالسلام
✅ امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
خداوند تبارک و تعالی به حضرت موسی علیه السلام چنین وحی کرد: ای موسی چهار سفارش به تو دارم:
🔸 تا زمانیکه مطمئن نیستی گناهانت آمرزیده شده به عیوب دیگران مشغول مشو.
🔸 تا زمانی که مطمئن نیستی گنج های من تمام شده در مورد روزی خود اندوهگین مباش.
🔸 تا زمانی که از زوال پادشاهی من اطمینان نداری به کسی جز من امید مبند.
🔸 تا زمانی که مطمئن نیستی شیطان مرده، از مکر او ایمن مباش.
📚 خصال شیخ صدوق ج۱ ص۲۱۷
___________
🆔 @ehyaisfahan
🍃
🍂
🍃
🍂🍃
🍃🍀🍃
🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂