💐 مباحث مهدویت ۴ (بخش دو از چهار)
⁉️ نقش حضرت عیسی در #عصر_ظهور
⁉️ زمان دقیق ظهور حضرت عیسی
⁉️ عیسی دروغین یا ماشیح یهودیان کیست؟
✅ برای پاسخ به سوالات فوق، با ما همراه باشید...
❇️ میتوان گفت نماز خواندن #حضرت_عیسی علیهالسلام پشت سر #امام_مهدی علیهالسلام، آخرین حجت خدا میان مسلمانان و جانشین بر حق #پیامبر خاتم، برای اثبات این حقیقت بزرگ است که دین #اسلام آخرین دین الهی و پیامبر اسلام، آخرین پیامبر از سلسله انبیای الهی است. نماز خواندن حضرت عیسی علیهالسلام در جایگاه پیشوای گستردهترین دین جهان که بیشترین پیروان را به خود اختصاص داده، راه را برای حقجویان عالم هموار خواهد کرد و این، بزرگترین نقشی است که یک #پیامبر بزرگ برای هدایت نسلها بر عهده دارد.
🔕 آنچه از مجموع روایات درباره نزول حضرت عیسی علیهالسلام استفاده میشود، اصل فرودآمدن آن بزرگوار و نمازخواندن او پشت سر #امام_مهدی علیهالسلام است.
🔕 در روایات #شیعه، چیزی بیش از این مطرح نشده که بتوان به آن اعتماد کرد. البته در روایات #اهلسنت، به نکتههای دیگری مانند حضور حضرت عیسی علیهالسلام در #بیتالمقدس و نیز درگیری و جنگ او با #دجال_آخرالزمان و قتل #دجال نیز اشاره شده.
🔻 جایگاه حضرت عیسی در #آخرالزمان
🔸 فرود آمدن حضرت روح الله، عیسی #مسیح علیهالسلام از آسمان، در آخرالزمان، مورد اتفاق تمام مسلمانان است.
✨ بیشتر مفسران این آیه را که می فرماید: «هیچ یک از اهل کتاب (#تورات و #انجیل) نیست مگر آنکه پیش از مرگ، به او (عیسی) ایمان آورد و او نیز روز قیامت به آن گواه باشد.» (سوره نساء آیه ۱۵۹) به همین معنا تفسیر کردهاند.
🔸 علامه مجلسی این تفسیر را از امام باقر علیهالسلام روایت کرده که فرمودند:
🔹 «پیش از قیامت، (عیسی) به دنیا فرود آید و هیچ یک از ملت های یهود و مسیح نماند؛ مگر آنکه قبل از مرگ به او ایمان آورد و آن حضرت پشت سر #مهدی علیه السلام نماز گزارد.» بحارالانوار جلد ۱۴ صفحه ۵۳۰
🌟 روایات فرود آمدن #مسیح علیهالسلام در منابع شیعه و سنّی فراوان است، از جمله این روایتِ مشهور از پیامبر صلیاللهعلیهوآله وسلّم) که فرمودند:
📚 «چگونه خواهید بود آنگاه که عیسی بن مریم در میان شما فرود آید و پیشوای شما از خود شما باشد.» بحارالانوار جلد ۵۲ صفحه ۲۸۳
📚 این روایت را جمعی از علمای اهلسنت، از جمله بخاری و دیگران درباره فرود آمدن عیسی آورده اند. صحیح بخاری جلد ۲ صفحه ۲۵۶
❇️ براساس روایات منابع حدیثی شیعه و اهل سنت، حضرت مسیح پشت سر #امام_زمان علیهالسلام نماز میگزارد.
📚 از پیامبر اکرم ص نقل شده: مهدی امت که عیسی پشت او #نماز میگذارد از ماست. بحارالانوار علامه مجلسی جلد ۵۱ صفحه ۹۱
📚 و نیز نقل شده: از شماست قائم که از ذریه #علی و #فاطمه و از فرزندان #حسین است و #عیسی بن مریم (ع) پشت او نماز میگزارد، هنگامی که #خدا او را به زمین فرود میآورد. بحارالانوار علامه مجلسی جلد ۵۱ صفحه ۷۷
📚 و هر سال به #حج خانه خدا مشرف میشود. مسلمانان به همراه او به نبرد با #یهود #روم و #دجال میپردازند. آن بزرگوار پس از چهل سال زندگی رحلت می کند و مسلمانان پیکر او را به خاک میسپارند. نسخه خطی الفتن ابن حماد صفحه ۱۵۹-۱۶۲
♦️ در روایتی از اهل بیت علیهمالسلام آمده که امام زمان علیهالسلام مراسم دفن او را به طور آشکار و در برابر دیدگان مردم برگزار میکند تا دیگر مسیحیان حرفهای گذشته را درباره او بر زبان نیاورند و پیکر او را با پارچهای که دستباف مادرش حضرت مریم سلاماللهعلیهاست، کفن نموده، در قبر مریم سلاماللهعلیها در #قدس به خاک میسپارند.
🔹 با توجه به آیه #قرآن که: «هیچکس نیست؛ مگر اینکه به او ایمان آورد.»
🔺 میتوان گفت همه ملل #مسیحی و #یهودی پس از نزول مسیح به او #ایمان میآورند.
❌ ادامه این بحث جذاب را در بخش سوم #مباحث_مهدویت ۴ بخوانید.
اللهم عجل لولیک الفرج 💚
1_1375288081.mp3
4.99M
همنشین خوب
🎇🎇🎇🎇💐🌿💐🎇🎇🎇🎇
شرح #حکمت4
🔴 قسمت دوازدهم
🔻امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) در پایان حکمت چهارم می فرمایند: « و چه همنشین خوبی است راضی بودن». منظور از این راضی بودن راضی بودن از خدا و تقدیرات الهی است. در نهج البلاغه شریف پیرامون رضایت خدا از انسان و رضایت انسان از خدا مطالب بسیار مهم و جالبی وارد شده است:
1⃣ نکته اول:
اینکه اگر خدا از ما راضی باشد نارضایتی همه عالم ضرری به ما نمی زند ولی برعکس هیچ چیزی جایگزین خشنودی خدا نمیشود. در نامه ۲۷ می خوانیم : «خشنودی خدا جایگزین هر چیزی هست ولی هیچ چیزی جایگزین خشنودی خدا نمی شود».
🎇🎇🎇🎇💐🌿💐🎇🎇🎇🎇
2⃣ نکته دوم:
این است که ما باید تلاش کنیم و طوری زندگی کنیم و طوری کار کنیم که موجبات رضایت خدا و مؤمنین را فراهم نماییم و نشانه آن هم این است که بتوانیم برای همه تصمیمات و مواضع و کارها و رفتارهایمان عذری پذیرفته و موجه داشته باشیم. حضرت در پایان نامه مفصّل ۵۳ که معروف به عهدنامه مالک اشتر است، چنین دعا می نمایند : «از خداوند بزرگ با رحمت گسترده و قدرت برترش در انجام تمام خواسته ها ، درخواست میکنیم که به آنچه موجب خشنودی او است، من و تو را موفق فرماید که نزد او و خلق او دارای عذری روشن باشیم».
🎇🎇🎇🎇💐🌿💐🎇🎇🎇🎇
🔻یعنی نشانه اینکه ما توانستیم خشنودی خداوند را به دست بیاوریم این است که برای هر کاری که انجام می دهیم دلیل موجهی بتوانیم دست و پا کنیم. در صفت پرهیزکاران هم حضرت در خطبه ۸۳ این ویژگی را بیان میکنند که : « تمام همت پرهیزکاران این است که با رغبت به دنبال جلب رضایت خدا بروند». حضرت در خطبه ۸۳ می فرمایند: « از خدا مانند خردمندی بترسید که ایام زندگی را با شتاب در اطاعت پروردگار گذرانده است و در فراهم آوردن خشنودی خدا با رغبت تلاش کرده است». چه چیز می تواند به خشنودی خدا ضربه بزند؟ اینکه انسان بخواهد ظاهری فریبنده و خوشایند مردم داشته باشد در حالیکه خدا را ناراضی کرده است. حضرت در حکمت ۲۷۶ در قالب دعا و استعاذه به پروردگار متعال اینگونه می فرماید: «خدایا به تو پناه میبرم که ظاهر من در برابر دیده ها نیکو ولی درونم در آنچه که از تو پنهان می دارم زشت باشد و بخواهم با اعمال و رفتاری که تو از آن آگاهی توجه مردم را به خودم جلب کنم و چهره ظاهرم را زیبا نشان داده و با اعمال نادرستی که درونم را زشت کرده به سوی تو آیم تا به بندگانت نزدیک و از خشنودی تو دور گردم به خدا پناه می بریم».
🎇🎇🎇🎇💐🌿💐🎇🎇🎇🎇
🔻آثار خشنودی خدا:
آثار خشنودی خدا هم بحث دیگری است که در نهج البلاغه آمده است.
یکی از این آثار این است که انسانی که به روزی خدا خشنود باشد، غمگین و افسرده نمی شود و اصلاً افسردگی سراغ او نمیآید. در حکمت ۳۴۹ می خوانیم: «کسی که به روزی خدا راضی باشد اندوهگین نمی شود».
دوم اینکه این رضایت از خدا در نهج البلاغه مایه امنیّت و رحمت شمرده شده است. در خطبه ۱۶۰ می خوانیم : «فرمان خدا قضای حتمی و حکمت است و خشنودی او مایه امنیت و رحمت است».
🎇🎇🎇🎇💐🌿💐🎇🎇🎇🎇
خدا چه زمانی از انسان ناخشنود و ناراضی می شود؟ در نهج البلاغه چهار عمل بیان شده است که موجبات ناخشنودی خدا را فراهم می کند؛ در خطبه ۱۵۳ میفرماید: « از واجبات قطعی خدا در قرآن حکیم که بر آن پاداش و کیفر می دهد و به خاطر آن خشنود شده یا خشم می گیرد این است که اگر انسان یکی از صفات ناپسند را داشته و بدون توبه خدا را ملاقات کند، هر چند خود را به زحمت اندازد یا عملش را خالص گرداند فایدهای نخواهد داشت و آن صفات ناپسند این است:
1. شریکی برای خداوند در عبادت واجب برگزیند که ریا هم یک نوع شرک است.
2. خشم خویش را با کشتن بی گناه فرونشاند.
3. بر بی گناهی به خاطر کاری که دیگری انجام داده عیب جویی کند و طعنه بزند.
4. به خاطر حاجتی که به مردم دارد در دین خدا بدعت بگذارد».
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع