🕯آخرین پنجشنبه بهمن است
🥀ثانیه هایمان بوی دلتنگی میدهد
🕯چه مهمانان ساکتی هستند
🥀رفتگان و گذشتگان
🕯نه به دستی
🥀ظرفی آلوده میکنند
🕯نه به حرفی دلی را میشکنند
🥀تنهابه فاتحه وصلواتی قانعند
🥀هدیه کنیم فاتحه و صلواتی
🕯بہ همہ عزیزان سفرکرده
🥀روحشان شاد و یادشان گرامی
❄️عصرتان روحانی🌹💐🙏
🇮🇷 ڪانال #شعروادب #ایران من 🇮🇷
🥀🍃 🥀
╲\╭┓
╭ 🎂🍃
┗╯\╲ 🥀🍃پ
اگر دوست داریم عمل شایسته داشته باشیم و مورد سرزنش این و آن نباشیم باید از بعد خیال شروع کنیم ، هر عملی اول در ذهن ما طراحی و خیال پردازی می شود ، جلوی خلاف را در مرحله خیال باید گرفت، نگوئیم وصف العیش نصف العیش ، از گناه تخیلی لذت نبریم ، رشته خیال را در کوتاه ترین نقطه قطع کنیم ، قطعا اگر خیال بد و وسوسه انگیز نداشته باشیم عمل بد هم نخواهیم داشت ، می شویم همان انسان شایسته ای که دوست داریم و باعث افتخار اطرافیان خواهیم بود و رضایت آفریدگار را نیز بدست می آوریم .
⭕️مبارزه پیشوایان اسلام با شاهان
🔹علمای اسلام، پیغمبر اسلام، ائمه اسلام، همیشه مخالفت با این سلاطین عصرشان کردهاند. زمان آنها دیگر سلاطین بوده [اند]؛ اینهایی که به اسم خلفا سلطنت میکردند. حضرت #موسی_بن_جعفر (ع) را پانزده سال یا ده سال در حبس نگه میدارد، آیا برای اینکه نماز میخواند؟ ... هارون و مامون خودشان نماز میخواندند. امام جماعت هم بودند، امام جمعه هم بودند؛ برای اینکه نماز میخواند ... گرفتند ایشان را؟! برای اینکه یک سید، اولاد پیغمبری است یا امامی است؟! برای اینهاست؟
🔹نه، برای این است که حضرت #موسی_بن_جعفر (ع) #مخالف_با_رژیم بوده است، با آن #رژیم_طاغوتی مخالف بوده. مخالفتش با رژیم، اسباب گرفتاریاش بوده، نه اینکه یک آدمی بوده است چون نماز میخوانده، گرفتند او را؛ چون آدم خوبی [بوده]، چون که پسر پیغمبر بوده. آنها پیغمبر را فریاد میکردند در اذانشان و پیغمبر را ثنا میکردند، لکن وقتی مخالف رژیم میبینند این آدم هست، باید بگیرند حبسش بکنند...
بخشی از سخنرانی حضرت امام در جمع ایرانیان مقیم خارج (مبارزه اسلام علیه شاهان و سرمایه داران) ۵۷/۰۷/۳۰
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_کاظم #موسی_بن_جعفر #امام_خمینی
💢 ابعاد حضور قدرت پهپادی ایران در جنگ علیه ناتو در اوکراین متعدد و گسترده است. این پهپادها که پیش از این قابلیتهای خود در جنگ یمن را نشان داده بودند، به طرف امریکایی ثابت کرده که هیچ توانی در برابر ایران فقط اگر بخواهد از پهپادهایش استفاده کند، ندارد. قابلیتهای پهپادی ایران که فقط یک بخش آن در جبهه جنگ علیه ناتو نمایان شد، به شکلی ویژه توان قوا در منطقه را به هم زده است. نبود ابزار مناسب برای مقابله با این پهپادها، نظامیان امریکایی را به شدت آسیبپذیر کرده است. این مساله را طرف امریکایی بهتر از همه میداند و میداند که در هر ماجراجویی احتمالی، دست ایران چنان پر است و فرماندهان ایرانی چنان قدرت انتخابی دارند که هیچ هدفی در برد دو هزار کیلومتری نمیتواند از آن فرار کند. به همین دلیل ارتش امریکا دستور اکید دارد که در منطقه به هیچ عنوان به صورت مستقیم سر به سر ایران نگذارد اما نمیداند جفتگهای صهیونیستها هم به پای آنها نوشته میشود.
🔴# 72نشانه #ظهور از زبان پیامبر (صلی الله علیه وآله👇👇
1-نماز ضایع شود
2-مردم از شهوت پیروی کنند
3-خیانت زیاد شود
4-امانت و امانتداری کم شود
5-مشروبات الکلی بنوشند
6-فضا تاریک شود
7-آب قناتها و چاهها خشک شود
8-آسمان غبارآلود شود
9-امنیت راه ها از بین برود
10-مردم همدیگر را لعن کنند
11-خانواده ها در دامن فساد فرو روند
12-مردم گرفتار تجملات و مدپرستی شوند و قناعت متروک شود
13-سالهای دنیا پست و خوار شود
14-درختکاری زیاد و محصول کم شود
15-قیمت ها بالا رود
16-بادها زیاد شود
17-پرده از روی باطن مردم برداشته شود
18-لواط علنی شود
19-کار خلاف، پسندیده شود
20-کسب و کار راکد شود
21-کارها بر مبنای هوای نفس باشد
22-فحاشی به پدر و مادر وسیله سرگرمی شود
23-رباخواری علنی شود
24-زنا رواج پیدا کند
25-رضایت از زندگی بسیار کم شود
26-افراد نادان زمام امور را به دست بگیرند
27-خیانت زیاد شود
28-امانت بی اهمیت شود و افراد امین کم شوند
29-افراد از اخلاق و کار خود تعریف کنند
30-نادان ها به دلیل نادانی شان مشهور شوند
31-مردم دیوار خانه هایشان را تزئین کنند
32-قصرها و ساختمانهای بلند ساخته شود
33-باطل در لباس حق جلوه کند
34-زشتیِ دروغ از بین برود
35-کسی که کارش را درست انجام داد تضعیف شود
36-سرزنش یکدیگر را به حساب عقل بگذارند
37-گمراهی را هدایت بدانند
38-بیان را کوری بدانند
39-خاموشی را بی خردی بدانند
40-دانشمند عامل را جاهل بدانند
41-تحقیق نکرده سخنان دور از حقیقت بگویند
42-آسیای مرگ بر سر جامعه بچرخد
43-بینش قلبی از بین برود و حقایق دیده نشود
44-اعمال بد بر اعمال خوب غلبه کند
45-صله رحم از بین برود
46-مردم کارهای باطل را عزیر بدانند
47-جان خود را در راه شهوت ببخشند
48-کارهای بزرگ را آسان بشمارند
49-پوست حیوانهای حرام گوشت را بپوشند
50-لباسهای نرم و زیبا و نازک بپوشند
51-دنیا طلب بشوند
52-رحم و مروت از بین برود
53-فساد، عمومی بشود
54-قرآن را به بازی بگیرند
55-بیت المال را مال خود بدانند
56-مسکرات را با تغییر نام حلال بدانند
57-مردم زکات ندهند
58-ربا را با تغییر نام ترویج بدهند
59-در فسق و فجور با هم برابری کنند
60-به نافرمانی از خدا افتخار کنند
61-تکبر و نخوت زیاد شود
62-افراد دیندار باید دین خود را بردارند و برای سلامت دین شان آواره شوند
63-از اسلام فقط اسم آن باقی بماند
64-قرآن بخوانند اما به آن عمل نکنند
65-مساجد را آباد کنند اما دلهایشان از ایمان خالی باشد
66-علما از بدترین مردم روی زمین باشند
67-مراکز خیریه از بین برود
68-مردم نسبت به خداوند بی اعتنا باشند
69-ثروت، تنها محبوب مردم باشد
70-مردم نسبت به هم بدبین شوند
71-هر قدر هم پول داشته باشند باز هم خود را فقیر بدانند
72-نشانه ها زیاد شود و یکی پس از دیگری ظاهر شود
📚#منبع: نوائب الدهور؛ صفحه 291
#اللّٰهُمَّعَجِّللِوَلیِّڪالفَرَج
#امام_زمان
🌏پاتک ایرانی/چینی به دلار_1⃣
🔻اولین مسائلی که در ارتباط با مناسبات اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و چین به ذهن میرسد سند ۲۵ساله، فروش نفت، واردات و صادرات و ... است اما ورای همه این محورها، به چالش کشیدن سلطه دلار و کنار زدنِ آن از روابط تجاری و مالی اهمیتی بلندمدت و راهبردی دارد.
🔻 پیش از سفر آیت الله «سیدابراهیم رئیسی» به پکن، نگاه بسیاری از تحلیلگران و رسانهها در حوزه روابط خارجی به تلاشهای آمریکا برای قطع دسترسیهای ارزی ایران دوخته شد مخصوصا فشارهای اخیر واشنگتن بر بغداد به منظور جلوگیری از انتقال دلار از سمت عراق به همسایه شرقی.
🔻رویترز گزارش داده وزارت خزانهداری آمریکا علاوه بر عراق، درخواست مشابهی از امارات، ترکیه و عمان داشته تا مانع از دورزدن تحریمهای بانکی و انتقال ارز به ایران شود.
🔻این در حالی است که بسیاری از تحلیلگران، توسعه مناسبات با چین را با توجه به راهبردهای اقتصادی پکن اقدامی موثر برابر جنگ دلاری آمریکا میدانند. همچنین کانالهای جدید مالی- پولی و همکاریهای بانکی میان ایران و چین میتواند گذرگاهی برای برونرفت از تنگناهای ناشی از سلطه واشنگتن بر نهادهای مالی و پولی و شبکه بانکی بینالمللی بگشاید همچنان که رئیسجمهوری پیش از ترک تهران به سمت پکن تصریح کرد: در حوزههای مختلف اقتصادی، انرژی و مالی - پولی با چین ارتباط داریم این روابط باید دنبال شود و وزیران ما هم در این سفر تفاهمنامههایی را به امضا خواهد رساند. ٢٠ تفاهمنامه به امضای مسئولان و مقامات عالی دو کشور میرسد. مهم این است که این روابط راهبردی در سطح دو جانبه و منطقهای دنبال شود.
🔻با این حال، این اهداف به راحتی محقق نخواهد شد اما آنچه مشخص است هر چه گامها در این مسیرِ پرچالش، محکمتر و با سرعت بیشتری برداشته شود، فرصتهای همگرایی شرقی میان ایران و چین در عمل آثار خود را بهتر نشان خواهد داد.
🔻«حسین رضویپور» استاد دانشگاه و تحلیلگر اقتصادی در گفتوگویی با روزنامه ایران اظهار داشته با توجه به اینکه ایران در حال حاضر در مناسبات بینالمللی دلاری بخاطر محدودیتهای FATF و تحریمها بسیار در تنگنا قرار دارد و مجبور است از مناسبات غیر دلاری برای مناسبات کشور استفاده کند، تغییر رویکرد مناسبات جهانی انرژی از پایه دلار به یوان میتواند منافع بلندمدتی برای کشور بخصوص در زمینه توسعه، تجارت و سرمایهگذاری داشته باشد و دور زدن تحریمها را برای کشور ما تسهیل کند. بر این اساس اگر چین وارد معاهده انرژی با ارز ملی خود با بزرگترین تولیدکننده نفت در جهان شود برای کشور ما بسیار پر اهمیتتر میشود حتی اگر این معاهده با کشور رقیب منطقهای ایران بوده و ما بخشی از بازار انرژی را از دست بدهیم.
🌏نگاهی کلی به روابط تجاری میان ایران و چین_2⃣
🔻بر اساس اطلاعات موجود در گمرک جمهوری اسلامی ایران، چین در جایگاه مقصد اول صادرات به ایران در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۱ قرار گرفته است.
🔻در بازه ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۱ ایران به میزان ۱۱.۸۵۴ میلیارد دلار به چین صادرات داشته است که در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته از لحاظ وزنی در حدود ۷ درصد و از لحاظ دلاری در حدود ۱۸ درصد کاهش پیدا کرده است. همچنین در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۱ در حدود ۱۱.۵۱۲ میلیارد دلار واردات از چین ثبت و گزارش شده که در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته از لحاظ وزنی ۱۷ درصد و از لحاظ دلاری به میزان ۹ درصد کاهش را نشان میدهد؛ آماری که نشان میدهد مناسبات دو طرف نیازمند رفع چالشها و تمرکز بر اهداف و منافع مشترک است و سفر رئیسجمهوری به پکن میتواند نقطه عطف مهمی در این روند باشد.
🔻از دید برخی ناظران، نزدیکتر شدن چین به سایر اقتصادهای منطقه مانند عربستان سعودی از دلایل کاهش اهمیت و جاذبههای اقتصادی توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران برای چینیها بوده است.
🔻«محمد جواد نظرزاده» استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل اقتصادی در این باره میگوید: درخصوص قرارداد اقتصادی عربستان با چین، ارزش این تفاهمنامه یکدهم قرارداد ۲۵ ساله همکاری ایران و چین هم نیست. قرارداد عربستان ۳۰ میلیارد دلار و قرارداد ایران ۴۰۰ میلیارد دلار برآورد شده است. از سوی دیگر بندهایی در قرارداد عربستان و چین وجود دارد به نفع ایران است. بهعنوان نمونه اگر عربستان با چین براساس یوان نفت خود را معامله کند این موضوع در نهایت به نفع کشورهای نفتی که با آمریکا در تقابل هستند میشود. یعنی اگر بازار ضد دلار در نفت تشکیل و «پترو یوان» (معاملات نفتی با یوان) راهاندازی شود به نفع ایران نیز خواهد بود. با تحقق چنین اقدامی بهجای دلارهایی که در بازار نفت گردش دارند، یوان برای خرید و فروش نفت و مشتقات نفتی مورد استفاده قرار میگیرد و این موضوع گامی جدی برای کاهش ارزش دلار در بازار نفت خواهد بود.
🔻از این منظر، اهمیت جایگزینی یوان به جای دلار در مبادلات منطقهای چین بیش از پیش خود را نمایان میسازد. البته این فرایند محدود به خاورمیانه نیست. در راستای دلارزدایی، چین فعالیتهای گستردهای به عمل آورده از جمله ذیل شکلگیری «بریکس» (گروه شامل کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) بانکی ایجاد شده که بتواند قدرت دلار را کم کند و امکان تجارت با کشورهای عضو را از طریق ارزهای ملی فراهم سازد.
⚠️نکته جالب توجه اینکه شبکه خبری الجزیره در گزارشی پیرامون سفر رئیسجمهوری به چین، آن را نخستین سفر رسمی یک رئیسجمهوری ایران به پکن در ۲۰ سال گذشته توصیف کرده و نوشته که چین به همراه روسیه از خواسته تهران برای عضویت در گروه اقتصادهای نوظهور دنیا بریکس حمایت میکند.
🌏دلارزدایی/دستورکار مشترک تهران و پکن_3⃣
🔻به باور «عبدالله صوفی» استاد اقتصاد دانشگاه ویسکانسن آمریکا، یکی از مهمترین اهداف اقتصادی رهبران پکن «جهانی کردن یوان» است یعنی تبدیل پول ملی چین بهعنوان پولی برای پشتوانه ارزی، تعیین قیمتها، تسویه حساب استفاده شده و همچنین پولی که در مراودات مالی در جهان هم تراز دلار آمریکایی شناخته شود.
🔻«محمدجواد فدایی» تحلیلگر مسائل اقتصادی روند جهانی کردن یوان را چنین تشریح میکند: در سال ۲۰۱۳، دادوستد یوان به هشت درصد از کل معاملات پولی در جهان رسید. دراینرابطه، دراین سال، بیش از ۲۷۰ میلیارد یوان به شکل اوراق بهادار چینی انتشاریافته است (اوراق دیم سان) که علاوه براین، سپردهگذاری بانکی در هنگکنگ به شکل یوان بیش از ۱۰۰ میلیارد یوان است.
🔻به گفته این کارشناس مسائل اقتصادی، روند تحولات بهاندازه کافی روشن است: در سال ۲۰۱۵، آغاز به سروسامان دادن و هماهنگسازی مؤسسات مالی متعلق به سازمان همکاری شانگهای، درهمین سال، بهطور تخمینی، یکی سوم از کل تجارت چین با یوان صورت میگیرد. یوان پس از یورو و دلار، سومین پول قدرتمند جهان است. در سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸، یوان تبدیل به پول کاملا قابل تبدیل به سایر ارزها شد و شانگهای نیز بهطور کاملا واضح تبدیل به مرکز مالی جهانی خواهد شد. پذیرش یوان بهعنوان ارز اس.دی.آر در صندوق بینالمللی پول و حق رأی چین، مشارکت جامع اقتصاد منطقهای (تعبیری از راهبرد اوراسیا و جهانیشدن تحت قالب طرح یک کمربند یک جاده)، قابلیت تبدیل کامل یوان و نهایتا رونق قابلتوجه بورس طلای شانگهای.
🔻فدایی میافزاید: هدف غایی سیاست اقتصادی چین، کاملا مشهود است. این هدف به دنبال غلبه بر سازوکار پولی مبتنی بر نفت - دلار کنونی نیست؛ بلکه بهدنبال موقعیتی بانفوذ در نظم پولی آتی جهانی است. تمام کوششهای شرح داده شده، سیاستهای آگاهانه بهمنظور آمادهسازی به سمت مرحله بعدی جهانیشدن اقتصاد است.
🌏فرصت توسعه سازوکارهای بانکی میان دو اقتصاد شرقی_4⃣
🔻به گفته «رضا موسایی» کارشناس اقتصادی با توجه به اینکه به نظر میرسد قرارداد بلندمدت بین ایران و چین منعقد خواهد شد و تحریمهای آمریکا ادامه خواهد یافت، باید مشخص شود سازکار نقل وانتقال پول چگونه خواهد بود.
🔻صوفی استاد اقتصاد دانشگاه ویسکانسن در این باره مینویسد: به طور مشخص ایران میتواند با دریافت وام از بانکهای چینی مانند «بانک توسعه چین»، «بانک صادرات و واردات چین» و «بانک سرمایهگذاری در زیرساختهای آسیایی» که در دهه گذشته امکانات مالی بالایی در اختیار کشورهای در حال توسعه قرار داده و سرمایهگذاریهای زیادی درآن کشورها داشتهاند از خطرپذیری بحرانها و نوسانات مالی که به کرات در بازارهای پول و سرمایه کشورهای غربی مشاهده شده پرهیز کند. همچنین، ایران میتواند از نقش دولت چین در اجرای سیاست صنعتی و توسعه فناوری در آن کشور که بعد از سالهای ۱۹۸۰ اتخاذ کرده است، بیاموزد. ایران میتواند با برقراری قراردادهای تجاری و سرمایهگذاری بین دو دولت خطرپذیری تسهیلات مالی بانکهای چینی که در اختیار ایران قرار خواهند داد کاهش داده و با آن سرمایهگذاری و ساخت و سازها کمبود اماکن مسکونی و زیرساختهای ترابری در کشور را که در ایجاد نرخ تورم بالا نقش تعیین کننده بازی میکنند تا میزان قابل ملاحظهای کاهش دهد.
🔻به نوشته صوفی تفاوتهای اساسی برای دریافت اعتبار برای سرمایهگذاری در مسکن و زیرساختها در ایران از بانکهای سیاستی چین با دریافت وام از بانکهای کشورهای غربی و یا مؤسسات چندجانبه نظیر بانک جهانی موجود است. بانکهای چینی دارای شرایط سنگین ارائه وام و ریسک پذیری که در قراردادهای بانکهای غربی و یا سازمانهای جهانی مشاهده میشوند نیستند. هرچند بانکهای چینی مانند بانکهای غربی از ردهبندی اعتباری دولتها برای عرضه وام استفاده میکنند اما نرخ بهره آنها از نرخ بهره رایج در بازارهای پولی جهان کمتر است.
🔻مطابق قراردادهای تجاری-مالی بانکهای سیاستی چینی و دولتها، دولت میزبان موظف میشود از طریق فروش منابع طبیعی کشور خود و از راه فروش روزانه منابع طبیعی کشور خود مبلغ وام دریافتی را پرداخت کند. به عبارت دیگر قرارداد وام بانکهای سیاستی چینی به «وام برای کالا» مشهورند. مضافا، قراردادهای مالی و سرمایهگذاری با بانکهای سیاستی چین مقرر میدارد که دولت دریافت کننده وام از قرض دریافتی برای خرید ماشینآلات ساخت چین استفاده کند.