گزارش خبری تحلیلی کیهان
🔰 آغاز نبرد سرنوشتساز بین یمن و رژیم صهیونستی
🔸جنگندههای رژیم آپارتاید اسرائیل مناطقی از یمن را هدف حملات سنگین خود قرار دادند و بلافاصله انصارالله یمن نیز با هایپرسونیکهای خود به ۲ هدف حیاتی در قلب اراضی اشغالی حمله کرد؛ خبرهایی نیز از حمله موشکی به ناو هواپیمابر آمریکایی مخابره شده است. حالا این پرسش مطرح میشود که «آیا این آغاز همان جنگ سرنوشتساز بین یمن و رژیم اسرائیل است؟»
🔸شبکه تلویزیونی المسیره در گزارشی اعلام کرد که دو کارخانه مرکزی برق در صنعا بمباران شدهاند. این شبکه تلویزیونی همچنین از هدف حمله قرار گرفتن تأسیسات نفتی در رأس عیسی خبر داد.
🔸رسانه صهیونیستیِ «جروزالمپست» به نقل از منبع آگاه گزارش داد که «اسرائیل پیش از حمله اخیر خود به یمن، آمریکا را مطلع کرده بود.» همزمان نخستوزیر رژیم صهیونیستی در توجیه اقدام این رژیم برای حمله به زیرساختهای انرژی و بنادر یمن مدعی شد: «حوثیها (انصارالله) در حال حمله به سراسر جهان هستند و آمریکا و دیگران این را بهخوبی درک میکنند.» نتانیاهو همچنین ادعا کرد: «حوثیها در حال یادگیری هستند و به سختی یاد خواهند گرفت که هر کسی که به اسرائیل حمله کند بهای بسیار سنگینی میپردازد.»
🔸این ادعاهای نتانیاهو در شرایطی مطرح میشود که رسانه اسرائیلی با اشاره به اینکه مفهوم «بازدارندگی» در قاموس یمن جایی ندارد، از عدم آمادگی ارتش این رژیم برای جنگ در منطقهای دورتر خبر میدهد. «یوسی بهوشع»، تحلیلگر مسائل نظامی در روزنامه «یدیعوت آحارونوت»، میگوید: روشن است که وضعیت با یمن از آرامش بسیار دور است. شرکای جنگ علیه یمنیها به اسرائیل هشدار دادند که واژه بازدارندگی در قاموس یمن جایی ندارد. او ادامه داد: «مشکل این است که ارتش اسرائیل بعد از ماهها جنگ در شمال، در موقعیت مناسبی برای جنگیدن گسترده در منطقهای بسیار دورتر از لبنان قرار ندارد.»
🔸مسئولان یمنی تأکید کردند حملات اخیر رژیم صهیونیستی به زیرساختهای شهری در صنعاء و الحدیده هرگز این کشور را از استمرار عملیات ارتش این کشور در حمایت از غزه منصرف نخواهد کرد. سخنگوی گردانهای شهید «عزالدین قسام» ضمن تبریک عملیات موشکی ارتش یمن به تلآویو، از صنعاء خواست تا حملات خود را تشدید کند.
.
🔰 چاقوی تحریمها را تیز نکنید!(۱)
👤 #مسعود_اکبری
🔸متأسفانه طیفی در داخل کشور، خواسته یا ناخواسته، پازل دشمن در جنگ ترکیبی را تکمیل کرده و به عبارت دقیقتر، آب به آسیاب دشمن میریزد.
🔻به این اظهارات توجه کنید:
- تا زمانی که تحریم هستیم و FATF حل نشود نمیتوان کاری کرد.
- تحریم و FATF مانع از رشد سرمایهگذاری خارجی است.
- روا نیست این هزینههای سنگین را مردم بپردازند. باید تحریمها رفع شود و مسئله FATF را نیز حل کنیم.
- حل نشدن مشکل FATF به عنوان یکی از مسائل مهم بازدارنده در انسجامبخشی به فعالیتهای اقتصادی است.
- بدون رفع تحریمها، جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی محدود خواهد بود.
حالا این اظهارات را بگذارید کنار گزارش اندیشکده آمریکایی «بنیاد دفاع از دموکراسیها» که در اوج اغتشاشات ۱۴۰۱ در نشریه نیوزویک منتشر شد. در این گزارش آمده بود: «باید محصول عملیات روانی علیه ایران این باشد که روزبهروز بر مردم خشمگین - از دانشآموز تا معلم - افزوده شود.»
🔸یکی از ابزارهای عملیات روانی دشمن در جنگ ترکیبی که هدف اصلی آن عصبانی کردن مردم است، چیزی نیست جز ارائه آدرس غلط برای رفع مشکلات کشور. یک سؤال؛ آیا رفع مشکلات کشور منوط به رفع تحریمها و عضویت در FATF است؟! تجربه دولت سیزدهم، این ادعا را کاملا رد میکند.
🔸به عنوان نمونه، در نتیجه زحمات شبانهروزی شهید رئیسی و دولتمردان، حدود ۸ هزار و ۸۰۰ طرح در نهضت احیای کارخانهها و کارگاههای تولیدی به چرخه تولید بازگشت و ۷۲۰ واحد راکد، نیمهفعال و غیرفعال نیز در حال احیا و بازگشت به چرخه اقتصادی کشور است. این در حالی است که پیش از آن، چرخیدن چرخ کارخانهها و احیای کارخانهها به رفع تحریمها منوط شده بود.
🔸در تیرماه سال جاری، «تد کروز» نماینده جمهوریخواه در جلسه استماع مجلس سنای آمریکا خطاب به «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا گفت: «ایران امروز حدود ۲ میلیون بشکه در روز نفت میفروشد. با این حساب با وجود تحریمها و کنترلهای صادراتی، آنها از این طریق حدود ۸۰ میلیارد دلار درآمد دارند... امروز ناوگان اشباح ایران (شناورهای بدون امکان مکانیابی) بیش از ۴۰۰ فروند شناور را در اختیار دارد.» و اما بلینکن در بخشی از اظهارات خود در پاسخ به تد کروز، از توصیف جالبی استفاده کرد؛ وزیر امور خارجه آمریکا گفت: «علت این مسئله آن است که آنها (جمهوری اسلامی ایران) مصمم هستند که این کار را انجام دهند.»
🔸اهتمام دولت شهید رئیسی در ساخت مسکن، از دیگر مصادیق تلاش برای رفع مشکلات کشور بدون اتکا به رفع تحریمها و FATF بود. نهضت ملی مسکن، یادگار گرانقدر شهید رئیسی در این خصوص است.
🔸اگر در ۸ سال دوره فعالیت دولت مدعی تدبیر و امید، بیعملی و ترک فعل رخ نداده و بازار مسکن ساماندهی شده و برای مردم مسکن ساخته میشد، بیشک امروز شاهد کاهش قدرت خرید مسکن عموم مردم جامعه نبودیم که کام بسیاری از مستأجران را تلخ کند. اگر نگاهی به میانگین قیمت مسکن در طول دوره فعالیت دولت یازدهم و دوازدهم بیندازیم باید بگوییم قیمت مسکن در کلانشهر تهران به طور میانگین از متری ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به متری ۳۲میلیون تومان رسید و این یعنی رشد ۱۰۰۰ درصدی قیمت!
🔻ادامه دارد...
.
🔰 چاقوی تحریمها را تیز نکنید!(۲)
👤 #مسعود_اکبری
🔸بر اساس گزارشهای منتشر شده از سوی بانک مرکزی، نرخ تورم در تابستان ۱۴۰۰ و در پایان دولت دوازدهم به حدود ۶۰ درصد رسید. نکته تأمل برانگیز اینجاست که خرداد ۱۴۰۱ و در شرایطی که هنوز یکسال هم از روی کارآمدن دولت رئیسی سپری نشده بود، ۶۱ نفر از مدیران منتسب به طیف مدعی اصلاحات در نامهای سرگشاده درباره سیاستهای اقتصادی دولت سیزدهم هشدار دادند که تورم سهرقمی در راه اقتصاد ایران است.
🔻اما برخلاف این فضاسازیها و در نتیجه عملکرد دولت سیزدهم، آمار تورم به حدود ۴۰ درصد رسید.
🔸در یک نمونه دیگر، دولت شهید رئیسی موفق شد حجم بزرگی از بدهیها و تعهدات دولت یازدهم و دوازدهم را تسویه کند. در همین رابطه، در مجموع قریب به ۶۰۰ هزار میلیارد تومان از بدهیهای دولت یازدهم و دوازدهم توسط دولت سیزدهم تسویه شد.
🔸علاوه بر تجربه موفق دولت سیزدهم، در اظهارات طرف غربی نیز، مستندات قابل توجهی مشاهده میشود. به عنوان نمونه، «ریچارد نفیو» که از او به عنوان یکی از معماران شبکه تحریمها علیه ایران یاد میشود در اواخر تابستان سال جاری در یادداشتی در «انستیتو سیاستهای خاور نزدیک» نوشته بود: «در حال حاضر به راه انداختن مجدد کارزار تحریمهای ایران بسیار دشوار خواهد بود... اینبار ایرانیها با کارآمدی بیشتری از خودشان و داراییهایشان محافظت میکنند. شکست فشار حداکثری، این مسئله را تأیید میکند... در دولت بایدن هیچکدام از تحریمهای ضدایرانی از لحاظ فنی رفع نشدند اما این موضوع نه ایران را به سمت سقوط پیش برد و نه به سمت پذیرش توافق سوق داد.»
و اما جریان مدعی اصلاحات، طوری وانمود میکند که گویی ایران تاکنون ارتباطی با سازمان FATF نداشته و اگر در آینده به آن بپیوندد و دستورات آن را اجرائی کند، فتحالفتوح اقتصادی رخ خواهد داد.
🔸این ادعا در حالی است که دولت یازدهم و دوازدهم (دولت مدعی تدبیر و امید) در اقدامی تأملبرانگیز از سال ۹۵ به بعد، ۳۷ بند از ۴۱ بند تعهداتی را که مخفیانه به FATF داده بود و به عبارتی حدود ۹۰ درصد دستورات FATF را اجرا کرد.
🔸این در حالی است که کشورهای دیگر چهبسا اصلا این حجم از تعهدات را نیز انجام نداده و به عضویت این سازمان درآمدند. پس برخلاف ادعای حامیان FATF، اینطور نیست که در آینده دستورالعمل FATF را اجرا کرده و از منافع اقتصادی آن بهرهمند شویم، بلکه دولت یازدهم و دوازدهم دستورالعملهای این سازمان را اجرا کرد و نتیجه این همکاری افزایش تحریمها به جای کاهش آن بود. چرا؟! چون فلسفه تشکیل سازمان مافیایی FATF، نه رفع تحریمهای ضدایرانی، بلکه بازویی در اختیار وزارت خزانهداری آمریکا برای اثرگذاری بیشتر تحریمهاست.
🔸اگر از کارکرد اصلی FATF هم چشمپوشی کنیم، بدترین شرایطی که FATF میتواند برای یک کشور بهوجود آورد، «اقدام متقابل» است که از آن تحت عنوان «لیست سیاه» یاد میشود. در یادداشت تفسیری توصیه شماره 19 این نهاد، مصادیقی از اقدامات متقابل علیه کشورهای هدف ذکر شده است. مطابق این یادداشت تفسیری، نهایت فشاری که «اقدام متقابل» میتواند بر کشور هدف وارد کند، افزایش مراقبت کشورهای دیگر درباره آن است و نه قطع همکاری. بر همین اساس تاکنون FATF در مبادلات تجاری و اقتصادی ایران با دیگر کشورها هیچ تأثیر منفیای نداشته است.
🔸سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، در خصوص بازی در پازل دشمن از تعبیر بسیار زیبایی استفاده کرده بود. این شهید بزرگوار گفته بود: «کوچه دادن به دشمن بدترین نوع خیانت است. ترویج فهم غلط از دشمن در جامعه و حساسیت جامعه را از بین بردن و جامعه را سرد کردن و در درون آن تفرقه ایجاد کردن خیانت است. این بعد مهمی است و ابعاد گوناگونی دارد که باید به آن توجه کرد.»
.
🔰 ظرفیتهای گروه «دی8» برای تجارت با ارزهای ملی
🔸به نوشته روزنامه الاهرام مصر، اجرای توافقنامه تجارت ترجیحی بین اعضای گروه «دی8»، چشماندازهایی برای گسترش سیستمهای پرداخت یکپارچه و انجام معاملات بین کشورهای گروه با استفاده از ارزهای محلی ایجاد میکند.
🔸به گزارش خبرگزاری فارس، گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه گروهی اقتصادی متشکل از هشت کشور در حال توسعهٔ اسلامی: ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه است.
🔻مجموع جمعیت این هشت کشور حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر یا ۶۰ درصد کل جمعیت مسلمانان و همچنین نزدیک به ۱۳ درصد کل جمعیت جهان است.
🔸این هشت کشور مساحتی به وسعت هفت و شش دهم میلیون کیلومتر مربع یا پنج درصد از کل مساحت جهان را شامل میشوند.
🔻در سال ۲۰۰۶، تجارت بین کشورهای عضو این گروه ۳۵ میلیارد دلار و در سال ۲۰۱۰ حدود
۶۸ میلیارد دلار بود.
🔸زمینههای اصلی همکاری میان کشورهای عضو این گروه شامل امور مالی، بانکداری، توسعه روستایی، علم و فناوری، توسعه بشردوستانه، کشاورزی، انرژی، محیط زیست و بهداشت است.
🔸روزنامه الاهرام مصر درباره اهداف این نشست خبر داده که پیوستن به ائتلافهای بینالمللی و منطقهای یکی از اهداف راهبردی است که مصر در چارچوب سیاستهای اقتصادی، تجاری و مالی خود برای گسترش دامنه همکاریهای اقتصادی و همگرایی با کشورهای دارای منافع مشترک و افزایش وزن بینالمللی و منطقهای تلاش میکند.
🔸بر اساس گزارش این روزنامه مصری، برگزاری اجلاس سران گروه هشت توسعه اسلامی برای همکاری اقتصادی و توسعه در مصر که ریاست دورهای این گروه را از می ۲۰۲۴ تا دسامبر ۲۰۲۵ (اردیبهشت امسال تا دی سال آینده) بر عهده دارد در پرتو اولویت های دولت مصر است.
🔸این اولویتها برای تقویت همکاری میان کشورهای این گروه و ارتقاء سطح مشارکت و کار در زمینههای تجارت، کشاورزی، گردشگری، بهداشت، ارتباطات و تولید، علاوه بر حمایت از سازوکارهای حل و فصل اختلافات و موافقتنامههای تجاری ترجیحی است.
.