مروری بر زندگی شهيده «طاهره حدادنژاد»
معرفی شهدا
شهيده «طاهره حدادنژاد» در موشکباران شهر تهران توسط نیروهای عراق همراه با همسر و فرزندش که هنوز متولد نشده بود به شهادت رسید. هم اکنون میدان محسنی تهران را به سبب شهادت این بانوی فداکار، میدان مادر مینامند و تندیس نرگس عاشقان به یاد ایشان ساخته شده است. در ادامه زندگینامه این شهیده بزرگوار را می خوانید.
قـرارگـاه شـهـدا 🇮🇷🇱🇧🇵🇸
مروری بر زندگی شهيده «طاهره حدادنژاد» معرفی شهدا شهيده «طاهره حدادنژاد» در موشکباران شهر تهرا
شهيده «طاهره حدادنژاد» در چهارم فروردین ماه سال ۱۳۳۸ در شهرستان بندرانزلی به دنیا آمد و پس از گذراندن دوران دبیرستان در این شهرستان و اخذ دیپلم جهت گذراندن دوره کامپیوتر عازم تهران میشود و بعد از گذراندن دوره آموزش توسط یکی از مربیان آموزشگاه وارد صدا و سیما شده و در بخش سیستم این سازمان مشغول به کار میشود. پس از گذشت چند سال ازدواج میکنند و سپس صاحب فرزند پسر میشوند که نامش، فرزین گذاشته میشود.
شخص مهربانی بود و علت اشتغالشان هم این بود که میخواستند زحمات پدرشان را جبران کنند. و همیشه میگفت: افتخار میکنم که پدرم یک کارگر است و دستهایش پینه بسته. او عادت داشت در محل کار موقع صرف نهار همه کارمندان را دور هم جمع کند تا با هم نهار بخورند.
زمانیکه فرزین ۶ ساله بود. طاهره فرزند دومش را باردار میشود. در ماه هفتم بارداری، همراه همسرش در میدان محسنی تهران (مادر جدید) طی بمباران هوایی با اصابت خمپاره به آنها شکم طاهره پاره میشود و در سن بیست و نه سالگی به شهادت نائل میآید. همسرشان نیز به همراه ایشان در آن حادثه به شهادت میرسند. مزار تنها بانوی شهیده بندرانزلی در مزار شهدای شهرستان قرار دارد و مزار همسر ایشان نیز در تهران است. تنها پسر ایشان، فرزین نیز اکنون در انزلی ساکن است؛ و اکنون میدان محسنی تهران را به خاطرشهادت این بانوی مهربان، "میدان مادر" نامیده اند و مجسمه «نرگس عاشقان» (تندیس مادری که باردار است)، به یاد ایشان ساخته شد و در سال ۱۳۷۳ در آن مکان نصب گردید.
«طاهره حدادنژاد» اولین بانوی شهیده رسانه کشور به عنوان شهید شاخص سازمان بسیج رسانه کشور در سال ۱۴۰۳ انتخاب شد.
«شهیده طاهره حدادنژاد» چهارم فروردین ماه سال ۱۳۳۸ در شهرستان بندرانزلی به دنیا آمد و پس از اخذ مدرک دیپلم وارد عرصه رسانه و به استخدام صدا و سیما در آمد.
«شهیده طاهره حدادنژاد» به همراه همسر و جنین هفت ماهه اش که هنوز به دنیا نیامده بود، در ۲۷ فروردین سال ۱۳۶۷ در سن ۲۹ سالگی به مقام بلند شهادت نائل آمدند که شهیده در خیابان میرداماد و میدان محسنی تهران (مادر جدید) با بمباران هوایی و اصابت خمپاره به شهادت رسیدند.
مزار تنها شهیده رسانه کشور در گلزار شهدای شهرستان انزلی واقع در استان گیلان قرار دارد، میدان محسنی تهران محل اصابت خمپاره و شهادت «شهیده حدادنژاد» را به خاطر شهادت این بانوی والامقام و فرزند شهیدش «میدان مادر» نام نهادهاند.
شهیده حدادنژاد اسطوره مادری پاک و نجیب بوده که علاوه بر نقش رسانهای نقش مادری او نیز ماندگار شده است، مجسمه «نرگس عاشقان» (تندیس مادری که باردار است) را به یاد شهیده طاهره حدادنژاد ساخته و در سال ۱۳۷۳ در آن مکان نصب کردند. تنها یادگاری او فرزین به هنگام شهادت پدر و مادرش ۶ ساله بود.
«مرتضی کارآموزیان» مسئول سازمان بسیج رسانه در گفتگو با خبرنگاران با گرامیداشت یاد و خاطر شهدای گرانقدر ایران اسلامی اظهار داشت: شهدا همواره زنده و عند ربهم یرزقون هستند، حیات و ممات آنان صفتی برای حیات طیبه و مصداق آیه شریفه «و لا تحسبن الذین قتلوا فی سبیل الله امواتاً بل احیاءُ عند ربهم یرزقون» است.
وی با اشاره به اینکه در طول عمر پربرکت انقلاب اسلامی زنان و مردان مجاهد تا پای جان برای اهتزاز پرچم سه رنگ جمهوری اسلامی ایران نقش آفرین بودند، افزود: یادآوری رشادتها و فداکارهای زنان شهیده در معرفی الگو به جامعه به ویژه نسل جوان و زنده نگه داشتن مفاخر دینی و ملی دارای اهمیت بوده و شایسته است در این مسیر گامهای مؤثری برداشته شود.
مسئول سازمان بسیج رسانه با اشاره به جایگاه والای بانوان شهید در طول عمر با برکت انقلاب اسلامی تصریح کرد: با توجه به اینکه یکی از بانوان شهیده دوران دفاع مقدس منتسب به جامعه رسانهای کشور بودند، شهید شاخص بسیج رسانه کشور در سال ١۴٠٣ به نام اولین بانوی شهیده رسانه کشور مزین شده است.
کارآموزیان با بیان اینکه شهیده «طاهره حدادنژاد» اولین بانوی شهیده رسانه کشور به عنوان شهید شاخص سال سازمان بسیج رسانه کشور معرفی شده است، افزود: معرفی ویژه شهیده شاخص والا مقام رسانه کشور برای اولین بار آبان ماه ١۴٠٢ در اختتامیه دومین جشنواره ملی رسانهای بانوان حریم رسالت در زیباکنار استان گیلان صورت گرفت.
مسؤول سازمان بسیج رسانه با اشاره به زندگی نامه شهیده رسانه کشور «شهیده طاهره حدادنژاد» گفت: «شهیده طاهره حدادنژاد» چهارم فروردین ماه سال ۱۳۳۸ در شهرستان بندرانزلی به دنیا آمد و پس از اخذ مدرک دیپلم وارد عرصه رسانه و به استخدام صدا و سیما در آمد.
کارآموزیان با بیان اینکه «شهیده طاهره حدادنژاد» به همراه همسر و جنین هفت ماههاش که هنوز به دنیا نیامده بود، به مقام بلند شهادت نائل آمدند، افزود: «شهیده حدادنژاد» همراه همسر و فرزند هفت ماههاش که هنوز به دنیا نیامده بود در خیابان میرداماد و میدان محسنی تهران (مادر جدید) با بمباران هوایی و اصابت خمپاره به شهادت رسیدند.
وی با بیان اینکه مزار تنها شهیده رسانه کشور در گلزار شهدای شهرستان انزلی واقع در استان گیلان قرار دارد، افزود: میدان محسنی تهران محل اصابت خمپاره و شهادت «شهیده حدادنژاد» را به خاطر شهادت این بانوی والامقام و فرزند شهیدش «میدان مادر» نام نهادهاند.
مسئول سازمان بسیج رسانه با بیان اینکه شهیده حدادنژاد اسطوره مادری پاک و نجیب بوده که علاوه بر نقش رسانهای نقش مادری او نیز ماندگار شده است، افزود: مجسمه «نرگس عاشقان» (تندیس مادری که باردار است) را به یاد شهیده طاهره حدادنژاد ساخته و در سال ۱۳۷۳ در آن مکان نصب کردند.
کارآموزیان با اشاره به اینکه شهیده حدادنژاد علاوه بر فعالیت رسانهای و اجتماعی، سایه زن را گرمابخش کانون خانواده به عنوان مهمترین نهاد اجتماعی میدانست، گفت: این شهیده والا مقام نقش زنان و بانوان را اثر بخش در جامعه دانسته و معتقد بود که علاوه بر فعالیت اجتماعی و اثر گذار باید بتواند با فعالیت و کار خود از زحمات پدر و مادر قدردانی کند.
وی با بیان اینکه اولین شهیده رسانه کشور به عنوان شهید شاخص سازمان بسیج رسانه کشور معرفی شده است، افزود: همکاران، خبرنگاران و اصحاب رسانه به ویژه بانوان رسانهای کشور با تاسی از شهدای والامقام به ویژه شهدای عرصه رسانه، با قلمها، روشنگریها و تبیین واقعیات در خط مقدم مقابله با جنگ نرم قرار گرفته و با آگاهی بخشی، روشنگری و الگوسازی برمبنای ارزشهای ایرانی اسلامی گامهای مؤثری بر میدارند
انتهای پیام/
بسم رب الشهداء و الصديقين
مصاحبه با مادر و پدر بزرگوار شهيده طاهره حدادنژاد تنها بانوي شهيده بندرانزلي ( 1390/4/29)
با توجه به خاطرات محدودي كه والدين بزرگوار شهيده حدادنژاد از ايشان به ياد داشتند جمع بندي خاطرات ايشان براي ارائه در اين برگ از پايگاه اطلاع رساني براي شما عزيزان را متأسفانه فقط مي توانيم به چندين سطر خلاصه كنيم. و از خانواده اين شهيد بزرگوار و شما خواننده گرامي فرصتي مي خواهيم تا بتوانيم اطلاعات بيشتر را پس از پياده سازي كامل مصاحبه در بخش معرفي شهداي شهرستان در اختيار شما عزيزان قرار دهيم.
وقتي وارد منزل مادر و پدر ايشان شديم ؛پس از سلام و احوالپرسي و قبل از شروع مصاحبه مادروپدر گراميشان روزنامه اي به ما دادند و از ما خواستند تا مطالبش را مطالعه كنيم . روزنامه مطلبي در رابطه با نحوه شهادت ايشان نوشته بود.
خواستيم تا بيشتر از محضر پدر ومادر شهيده حدادنژاد جهت بررسي زندگينامه ايشان استفاده كنيم. پس از پرسش سؤالها به طور كلي اين مطالب دستگيرمان شد:
فعاليتها :
به گفته ي مادر و پدر بزرگوارشان فعاليت خاص سياسي نداشتند .
رفتار و كردار :
شخص مهرباني بود وعلت اشتغالشان هم اين بود كه مي خواستند زحمات پدرشان را جبران كنند . مي گفت: افتخار مي كنم كه پدرم يك كارگر است و دستهايش پينه بسته .او عادت داشت در محل كار موقع صرف نهار همه كارمندان را دور هم جمع كند تا با هم نهار بخورند.
نحوه شهادت :
زمانيكه فرزين 6 ساله بود . طاهره فرزند دومش را باردار ميشود.در ماه هفتم بارداري ، همراه همسرش در ميدان محسني تهران (مادر جديد) طي بمباران هوايي با اصابت خمپاره به آنها شكم طاهره پاره مي شود و در سن بيست و نه سالگي به شهادت نائل مي آيد .همسرشان نيز به همراه ايشان در آن حادثه به شهادت مي رسند. مزار تنها بانوي شهيده بندرانزلي در مزار شهداي شهرستان قرار دارد و مزار همسر ايشان نيز در تهران است.تنها پسر ايشان، فرزين نيز اكنون در انزلي ساكن است.
و اكنون میدان محسنی تهران را به خاطرشهادت این بانوی مهربان ،"میدان مادر" ناميده اند و مجسمه«نرگس عاشقان» ( تندیس مادری که باردار است) ، به یاد ایشان ساخته شد و در سال 1373 در آن مكان نصب گردید.
روحش پرفتوح ويادش گرامي باد.