شهید حسین قاینی در یکم خرداد سال ۱۳۳۴ در روستای درخش از توابع درمیان به دنیا آمد.پس از گذراندن دوران ابتدایی و راهنمایی در زادگاهش، سه سال اول دبیرستان را نیز در روستای محل تولد و سال آخر را در یکی از دبیرستان های بیرجند گذراند.بعد از آن به سربازی رفت. دوران سربازی را در گارد طی کرد که همزمان با اوج گیری انقلاب اسلامی بود.حسین در پخش و تکثیر پیام ها و اعلامیه های حضرت امام (ره) نقش بسزایی داشت.پس از پیروزی انقلاب وارد کمیته انقلاب اسلامی شد و بعد از آن به دلیل نیاز از اولین افرادی بود که به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیرجند پیوست و ماموریت های حساسی را چون اعزام به منطقه زلزله زده زیرکوه، اعزام به محل حمله نظامی آمریکا در طبس و نقاط مرزی افغانستان را انجام داد.مدتی در سپاه پاسداران بیدخت و بجنورد مشغول خدمت شد. سپس به جبهه های نبرد حق علیه باطل اعزام شد.شهید حسین قاینی، چهار بار به جبهه رفت و در مرتبه سوم معاون گردان ولی ا... از تیپ جواد الائمه (ع) بود که از ناحیه سر مجروح شد.مدتی به عنوان جانشین فرمانده عملیات سپاه و مسئول ستاد تبلیغات جبهه و جنگ انجام وظیفه کرد.شهید آخرین بار به عنوان فرمانده گردان والنازعات از تیپ ۲۱ امام رضا (ع) به جبهه اعزام شد.حسین قاینی در ۱۱ مرداد ماه ۱۳۶۲ در عملیات والفجر در جبهه مهران به شهادت رسید و پیکر مطهر او را در زادگاهش روستای درخش دفن کردند.ابیات زیر نمونه ای از سروده های شهید حسین قاینی است.
گر قطعه قطعه پیکرم
گردد میان سنگرم
بارد گلوله بر سرم
ذلت، ذلت نمی پذیرم حتی اگر بمیرم
خون شهیدان وطن
می جوشد از رگ های من
فرمانبرم از بت شکن
تا جان بود در پیکرم
باشد خمینی رهبرم
ذلت، ذلت نمی پذیرم
هر شب به هنگام سحر
آید امامم در نظر
زیبا بود همچون قمر
باشد دعایم روز و شب
این جمله باشد بر دو لب
یا رب نگهدار رهبرم
ذلت، ذلت نمی پذیرم
برگرفته از فرهنگنامه جاودانه های تاریخ (استان خراسان)
🕊
زندگینامه سردار شهید حسین قاینی
شهید حسین قاینی فرمانده گردان النازعات تیپ ۲۱ امام رضا (ع)(سپاه پاسداران انقلاب اسلامی)
در یکم خرداد ماه سال ۱۳۳۴ دردرخش به دنیا آمد. در سال ۱۳۴۰ دوران ابتدایی را در زادگاهش شروع کرد و در سال ۱۳۴۵ به پایان رسانید. سه سال دبیرستان را نیز در نزدیک محل تولدش و سال آخر آن را در دبیرستانی در بیرجند گذراند. بعد از پایان تحصیلات به سربازی رفت. دوران سربازی را در گاردحفاظت از شاه خائن گذراند . دوران خدمت سربازی او همزمان با اوج گیری انقلاب و مبارزات مردم ایران بر علیه حکومت شاه بود. حسین در این مبارزات نقش شاخصی داشت. او در پخش و تکثیر پیامها و اعلامیه های حضرت امام فعالیت می کرد. پس از پیروزی انقلاب، ابتدا وارد کمیته انقلاب اسلامی (سابق)شد. سپس به دلیل نیاز انقلاب اسلامی وعلاقه اش در بدو تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیرجند، جزو اولین افرادی بود که به این نهاد مقدس پیوست. به محض ورود به سپاه ماموریتهای حساسی همچون اعزام به منطقه زلزله زده زیر کوه، اعزام به محل حمله نظامی آمریکا در طبس و فرماندهی ماموریت گشت درمرزهای ایران و افغانستان را عهده دار شد.
سردار قربانی و سردار علی مولوی حقیقی از فرماندهان رشید سپاه و از همرزمان و دوستان شهید قاینی بر سر مزارش
مدت دو سال نیز در روابط عمومی سپاه بیرجند مشغول فعالیت شد. برای تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیدخت، به عنوان فرمانده سپاه به مدت ۴ ماه به شکل گیری سپاه در آن محل کمک شایانی کرد و بعد ازآن به تقاضای فرمانده سپاه پاسداران شهرستان بیرجند، به عنوان مسئول روابط عمومی سپاه آن شهرستان، که در آن زمان به شدت صحنه تاخت و تاز و اجتماع گروهک های شرق و غرب بود، منتقل شد. مدت شش ماه در شورای فرماندهی سپاه بجنورد انجام وظیفه می کرد. بعدازآن بدون احساس خستگی عازم جبهه های حق علیه باطل شد. از شهید حسین قاینی دو فرزند به نامهای عصمت و حنظله به یادگار مانده اند. حسین قاینی، چهار بار به جبهه رفت. در مرتبه سوم معاون گردان ولی الله از تیپ جواد الائمه (ع) بود که از ناحیه سر مجروح شد و سپس به عنوان جانشین فرمانده عملیات سپاه و مدتی نیز به عنوان مسئول ستاد تبلیغات جبهه و جنگ انجام وظیفه کرد اما به دلیل علاقه شدید و نیاز بسیج، به عنوان مسئول آموزش نظامی و عضو شورای واحد بسیج مشغول خدمت شد که به عنوان رابط پایگاه شهید سید احمد رحیمی فعالیت چشمگیری داشت. آخرین بار به عنوان فرمانده گردان «النازعات» از تیپ ۲۱ امام رضا (ع) به جبهه اعزام گشت. حسین قاینی در ۱۱ مرداد ماه سال ۱۳۶۲ در عملیات والفجر ۳ در جبهه مهران به شهادت رسید. پیکر مطهر در درخش در جوار سایر شهدامدفون گردید. روحش شاد
گوشه ای از وصیت نامه شهید حسین قاینی…چگونه من و ما ساکت بنشینیم که در مرز به دست سربازان کافر و نیروی بعث عراق جنایتکار تجاوز ناموسی صورت بگیرد. ما همه و مادرهای همه این ملت مظلوم، چگونه ساکت بنشینیم که در تلویزیون یک کودک خردسال ۱۰ ماهه را به معرض نمایش می گذارند که به دست افراد از خدا بی خبر صدامی شهید می شود. پس ای ملت مظلوم، خروش برآورید و به پا خیزید که اگر خدای ناکرده این منافقین و این جنایتکاران شرق و غرب بر ما غلبه کنند، دمار از روزگار ما در می آورند. ولی آنها باید بدانند که خودشان و یارانشان باید این آرزو را به گور ببرند.
ای خدا به حق علی ابن موسی الرضا ع و به پاکی خون پدر عزیزش که در راه اسلام عزیز و به تبعیت از ارباب بی کفن حضرت اباعبدالله الحسین ع بر زمین ریخته شده هر چه زودتر فرزند عزیزش که ۱۲ سال شده به کما رفته شفاش بده.
🕊
سردار شهید حسین قاینی
شهید حسین قاینی در بدو تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیرجند، جزو اولین افرادی بود که به این نهاد مقدس پیوست.
به محض ورود به سپاه ماموریتهای حساسی همچون اعزام به منطقه زلزله زده زیر کوه.
اعزام به محل حمله نظامی آمریکا در طبس .
و فرماندهی ماموریت گشت درمرزهای ایران و افغانستان را عهده دار شد.
مدت دو سال نیز در روابط عمومی سپاه بیرجند مشغول فعالیت شد.
برای تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیدخت، به عنوان فرمانده سپاه به مدت ۴ ماه به شکل گیری سپاه در آن محل کمک شایانی کرد
بعد ازآن به تقاضای فرمانده سپاه پاسداران شهرستان بیرجند، مسئول روابط عمومی سپاه آن شهرستان شد
بیرجند در آن زمان به شدت صحنه تاخت و تاز و اجتماع گروهک های شرق و غرب بود.
مدت شش ماه در شورای فرماندهی سپاه بیرجند انجام وظیفه می کرد.
بعدازآن بدون احساس خستگی عازم جبهه های حق علیه باطل شد.
از شهید حسین قاینی دو فرزند به نامهای عصمت و حنظله به یادگار مانده اند.
شهادت
حسین قاینی، چهار بار به جبهه رفت. در مرتبه سوم معاون گردان ولی الله از تیپ جواد الائمه (ع) بود
از ناحیه سر مجروح شد
و سپس به عنوان جانشین فرمانده عملیات سپاه و مدتی نیز به عنوان مسئول ستاد تبلیغات جبهه و جنگ انجام وظیفه کرد.
اما شهید حسین قاینی به دلیل علاقه شدید و نیاز بسیج، به عنوان مسئول آموزش نظامی و عضو شورای واحد بسیج مشغول خدمت شد .
که به عنوان رابط پایگاه شهید سید احمد رحیمی فعالیت چشمگیری داشت.
🕊