قـرارگـاه شـهـداء🇮🇷🇱🇧🇵🇸
#مـــــــــــــــقـــــــــــدمــــــــه
سلام دوستان
مهمون امروزمون برادر محمود هست🥰✋
*شهیدے ڪه مزارش سنگ قبر نمےپذیرد*🌙
*شهید عبدالصمد(محمود) فخّار*🌹
تاریخ تولد: ۱۳۴۰
تاریخ شهادت: ۲۷ / ۱۰ / ۱۳۶۵
محل تولد: کازرون فارس
محل شهادت: شلمچه
*🌹برادر شهید← برادرم وصیت کرده بود که قبرش مانند ائمه بقیع بدون سنگ قبر باشد🌙بههمین دلیل بعد از شهادت هر بار که بنیاد شهید اقدام به ساخت سنگ و شناسایی قبر میکرد،💫سنگ قبر دونیمه میشد و از وسط میشکست‼️و تکرار این موضوع به این دلیل بود که شهید دوست نداشت سنگ و شناسه قبر داشته باشد.🍃ایشان همیشه علاقه خاصی به امام رضا(ع) داشت💫 و در اتفاقی عجیب و کمنظیر، پیکر وی بهصورت اشتباهی،💫همراه شهدای مشهد به شهر مشهد منتقل شده بود.🕊️بعد از طواف شهید در حرم امام رضا(ع) از طریق نوشتهای که در لباسش جامانده بود،✍🏻نوشته شده بود که صمد فخار عاشق امام رضا(ع) و اهل کازرون فارس هستم🌙و از این طریق پیکر شهید به کازرون انتقال داده شد💫 و در واقع اشتباهی در کار نبوده، بلکه این عشق زایدالوصف شهید فخار، پیکر او را به حرم امام رضا(ع) رسانده بود.»🌙 مادرش← با بیان اینکه فرزندم دوست نداشت از او توصیفی صورت پذیرد،🍃عقیده داشت کار بدون ریا، خودنمایی و دور از تشویق دیگران و فقط برای رضای خدا صورت گیرد🌷و حتی وصیت وی هم که گفته مزارم خاکی و بدون شناسه باشد، برگرفته از همین روحیه بوده است.»🌙فرمانده شهید صمد فخار در مرحله ی سوم عملیات کربلای پنج بود که بر اثر اصابت خمپاره دشمن🥀💥 به آرزوی دیرینهی خویش رسید*🕊️🕋
*شهید عبدالصمد(محمود) فخار*
*شادی روحش صلوات*🌹💙
 فرمانده شهید: عبدالصمد (محمود) فخار
فرزند: علی
متولد: 1340
محل تولد: کازرون
تاریخ شهادت: 1365/11/04
محل شهادت: شلمچه
محل دفن: کازرون گلستان شهدا (امام زاده سید محمد نوربخش)
توضیحات: این شهید والامقام در منطقه عملیاتی شلمچه و در عملیات کربلای پنج به شهادت رسیده است. و به نا به وصیت ایشان بیاد مظلومیت حضرت فاطمه زهرا (س) قبر ایشان بدون سنگ و خاکی می باشد.
شهید عبدالصمد (محمود) فخّار
زندگی نامه شهید عبدالصمد (محمود) فخّار
شهید عبدالصمد فخار، در سال ۱۳۴۰ در خانواده ای متوسط در شهرستان کازرون بدنیا آمد. دوران کودکی و نوجوانی را با تحصیل و فعالیتهای مذهبی و حضور در مساجد و مبارزات مردمی علیه رژیم شاه، سپری کرد تا در اول جوانی و در سن ۱۷ سالگی شاهد به ثمر نشستن مبارزات مردمی و پیروزی انقلاب اسلامی، به رهبری امام خمینی (ره) باشد.
در پی پیروزی انقلاب اسلامی و با تشکیل جهاد سازندگی، شهید فخار راهی کردستان شد ومدتی در جهاد سازندگی آن دیار مشغول به خدمت شد.
پس از آغاز جنگ تحمیلی در شهریور سال ۱۳۵۹ ، صمد فخار در سن ۱۹ سالگی ، به مدت سه ماه عازم جبهه نوسود شد و به نبرد با مزدوران بعثی پرداخت.
هنگام بازگشت از جبهه، به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کازرون در آمد و در پادگان آیت الله دستغیب ، به آموزش نظامی برادران بسیجی ، مشغول شد.
در این زمان (سال ۱۳۶۱ ) و در سن ۲۱ سالگی در پیروی از سنت نبوی(ص) تشکیل خانواده داد. ثمره ی این ازدواج دو دختر به نامهای فاطمه و راضیه است.
شهید فخار هم زمان با فعالیت در پادگان، چندین مرتبه به جبهه اعزام شد، تا اینکه در سال ۱۳۶۲،به لشگر المهدی پیوست و تا زمان شهادت در گردان فجر، در عملیاتهای مختلف ،ادای وظیفه نمود.
شهید عبدالصمد فخار، عاشق جبهه بود و جبهه را منزلگاه دایمی خویش میدانست. از این رو پس از ازدواج تا زمان شهادت طی سه سال، تنها ۶ ماه را با خانواده خود گذراند و در این مدت، بسیار کم به کازرون مراجعت می نمود.
تنها بعد از عملیات کربلای چهار که بسیاری از دوستانش در آن شهید شدند برای مدتی کوتاه، به مرخصی آمد. در این ایام نیز دایماً در حسرت از دست دادن دوستان و جا ماندن از قافله شهدا بود و همواره می گفت: از روی پدر و مادر شهدا شرمنده ام و خجالت می کشم که به خانه شهدا بروم. به همین علت، این چند روز را هم به جایی نرفت و در خانه باقی ماند.
شهید فخار، جبهه را محلی برای رشد و تعالی و یک دانشگاه الهی می دانست. او خود در نامه ای به یکی از دوستان می نویسد:
«در اینجا (جبهه) روح و معنویت بچه ها بسیار عالی است. جز سخن خدا چیزی دیده نمی شود…، نمی دانی چه عشقی در این جبهه ها وجود دارد. اصلاً علاقه ای به آمدن ندارم. نه به خیال سه ماه هستم نه کم و بیش، بلکه تا پایان جنگ انشاءالله هدف و راه من، راه شهداست. آنقدر می مانم تا به آنها برسم و لباس سبزم کفنم شود».
شهید فخار، در طی مراحل مختلف جنگ ، در پست های متعدد فرماندهی ایفای وظیفه می نمود، ولی هرگز به واسطه ی فرمانده بودن خود را از دیگران متمایز نمیکرد؛ چنانکه یکی از همرزمان شهید، درباره وی می گوید:
«او همیشه در میان رزمندگان بود و هیچوقت خود را از نیروهایش جدا نمی دانست و هروقت مشکلی برایمان پیش می آمد مارا به صبر و استقامت فرا می خواند و خود به هرچه می گفت عمل میکرد.
پیش از عملیات هنگامی که می خواست نقشه عملیاتی را برای نیروها توجیه کند می گفت: «بچه ها هدف ما فقط خداست».
همواره بچه ها را به تداوم بر ذکر و دعا در حین عملیات سفارش می کرد. در عملیات، خود، پیشاپیش نیروهایش حرکت می کرد.در عملیات والفجر ۸ و در روز عملیات با اینکه زخمی شده بود به عقب نرفت و خود را برای مرحله بعدی عملیات آماده می کرد تا اینکه در مرحله بعدی عملیات، دوباره زخمی شد و به بیمارستان منتقل گردید».
سرانجام، فرمانده شهید، صمد فخار در مرحله ی سوم عملیات کربلای پنج و منطقه شلمچه، در غروب روز بیست و هفتم دی ماه سال ۱۳۶۵ به همراه شهید اصغر محمودیان و شهید هدایت الله محمودیان ، بر اثر اصابت خمپاره دشمن به آرزوی دیرینه ی خویش رسید و شاهد مقصود را در آغوش کشید.
فرمانده شهید، صمد فخار، هنگام شهادت تنها بیست و پنج سال داشت.
یادش باقی و راهش جاودان
در دیدار مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی کازرون بیان شد؛
خاطراتی جالب از زبان خانواده شهید صمد فخار
مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون با خانواده شهدای دوران دفاع مقدس دیدار کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از کازرون، جمالالدین الوانی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون در دیدار با خانواده شهید صمد فخار با تجلیل از مقام شامخ شهدا گفت: «شهید فخار با تمام توانمندیها از مردان بیادعا بود و با وجود همه کمالات در زندگی، هیچ ادعایی نداشت و بعد از شهادت هم بینام و نشان ماند.»
علیاکبر عارف معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی کازرون هم در این دیدارها بیان کرد: «شهید فخار پیش از جنگ بهعنوان جهادگر و سپس با آغاز جنگ با عضویت در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیشتر عملیاتها نقش مؤثری داشت و در نهایت در مرحله دوم عملیات کربلای پنج به فیض شهادت نائل آمد.»
مهدی فخار برادر شهید صمد فخار نیز اظهار کرد: «برادرم وصیت کرده بود که قبرش مانند ائمه بقیع بدون سنگ قبر باشد؛ بههمین دلیل بعد از شهادت هر بار که بنیاد شهید اقدام به ساخت سنگ و شناسایی قبر میکرد، سنگ قبر دونیمه میشد و از وسط میشکست و تکرار این موضوع به این دلیل بود که شهید دوست نداشت سنگ و شناسه قبر داشته باشد.»
وی اضافه کرد: «شهید فخار همیشه علاقه خاصی به امام رضا(ع) داشت و در اتفاقی عجیب و کمنظیر، جنازه وی بهصورت اشتباهی، همراه شهدای مشهد به شهر مشهد منتقل شده بود. بعد از طواف شهید در حرم امام رضا(ع) از طریق نوشتهای که در لباسش جامانده بود، نوشته شده بود که صمد فخار عاشق امام رضا(ع) و اهل کازرون فارس هستم و از این طریق پیکر شهید به کازرون انتقال داده شد و در واقع اشتباهی در کار نبوده، بلکه این عشق زایدالوصف شهید فخار، پیکر او را به حرم امام رضا(ع) رسانده بود.»
مادر شهید صمد فخار هم با بیان اینکه فرزندم دوست نداشت از او توصیفی صورت پذیرد، خاطرنشان کرد: «شهید عقیده داشت کار بدون ریا، خودنمایی و دور از تشویق دیگران و فقط برای رضای خدا صورت گیرد و حتی وصیت وی هم که گفته مزارم خاکی و بدون شناسه باشد، برگرفته از همین روحیه بوده است.»

به گزارش آنا، استادان دانشگاه آزاد اسلامی کازرون به دیدار خانواده شهید سعید خداپرست نیز رفتند و با بیان خاطراتی از آن شهید بزرگوار، یاد و نامش را گرامی داشتند.