♦️یک سوم ازدواج ها به طلاق میانجامد!
کاظم فروتن روانشناس و مسئول مرکز ملی جمعیت:
🔹 از هر ۳ ازدواج، یک ازدواج به طلاق میانجامد و ۴۰ درصد طلاقها خانوادههایی هستند که حداقل یک فرزند دارند که بسیار ناراحت کننده است.
🔹 عدم درک زن و مرد از تفاوتهای یکدیگر از اصلی ترین عامل برای اختلافات خانوادگی است.
🔹 مشکلات اقتصادی و بیکاری، طلاق عاطفی، روابط خارج از زندگی زناشویی، دخالت اطرافیان، مسائل کاری و شغلی، عدم رعایت حقوق طرفین و احساس مسئولیت در برابر شریک زندگی، اعتیاد و... از دیگر مولفه های تاثیرگذار بر طلاق هستند.
🔴 حمله خونین به یک روحانی در خیابان رودکی تهران / امام جماعت شهرداری بود
🔸 صبح امروز جابر رضایی امام جماعت سازمان بازنشستگی شهرداری در خیابان رودکی هدف ضربات شئی نوک تیز قرار گرفت.
🔸 بررسی نشان از آن دارد که جابر رضایی ۴۱ ساله پس از خارج شدن از مترو برای تمدید قرار داد به محل کارش در حال حرکت بود که پسر جوان در خیابان رودکی وی را از ناحیه گردن هدف ضربات جسم نوک تیزی قرار میدهد و پا به فرار میگذارد.
🔸 در تحقیقات مشخص شد که پسر جوان امام جماعت سازمان بازنشستگی شهرداری را از داخل مترو تعقیب کرده و در یک فرصت مناسب به جابر رضایی حمله کرده است که روحانی جوان از ناحیه گردن مصدوم و به بیمارستان امام منتقل شده است.
🔸 بنابراین گزارش، ضارب پس از حمله به داخل مترو بازگشته و پا به فرار گذاشته است.
قاتل شهید پایخسته اعدام شد
🔹دادستان خراسانرضوی: حکم قصاص قاتل ستواندوم شهید احسان پایخسته اجرا و این قاتل به دار مجازات آویخته شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اتوبان ساختن غیرهمسطح تو فیلادلفیا و یه کامیون سقوط کرده
ویژه غربزده ها که ببینن این اتفاقا همه جای دنیا هست
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اینجا آمریکا ؛ عاقبت بی توجهی به پلیس
🔻تو غرب کافیه به هشدارهای پلیس توجه نشه و شک کنه، فورا به رگبار میبنده! چه برسه به اینکه بخواد پلیس رو زیر بگیره
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این هموطن کازرونیمون رفته کانادا و از قیمت شلیل و هلو گزارش گرفته برامون
⛔️اختلالات شخصیتی مدعیان دروغین معنویت
♦️ همه انسانها دچار مشکلاتی در زندگی خود هستند و با تحمل سختی و صبر و خود سازی به زندگی معنوی دست می یابند اما نکته اینجا است که هیچ وقت اساتید معنوی واقعی در مقابل مشکلات شکست نمی خورند.
🔷 آن ها سختی های زندگی را پله های رشد معنوی قرار می دهند ولی اکثر پدیدآورندگان شبه معنویت های جدید در سختی های زندگی شکست خورده و دچار یأس و نامیدی شده اند و مشکلات روحی و روانی برایشان پیش آمده است.
🔶 برای تشخیص اساتید معنوی واقعی از مدعیان دروغین ملاک هایی وجود دارد. یکی از این ملاک ها بررسی شخصیت این افراد و سلوک اجتماعی آنان است.
♦️ فردی که صفات بارز شخصیت او نابهنجار باشد و یا آسیب های روحی و روانی داشته باشد قطعاً فرد مناسبی برای الگو قرار دادن و تبعیت نخواهد بود.
♦️ یکی از ملاک های سنجش صحت یک مکتب، توجه به شخصیت پدیدآورنده آن است.
🔷 مانند اینکه پدیدآورنده دین مسیحیت، شخصیتی فداکار، مردم دوست، زاهد و معنوی بود.
🔶 یا اگر شخصیت پیامبر اسلام (صلیاللهعلیهوآله) را بررسی کنیم می بینیم شخصیتی متواضع، بی توجه به ثروت و مقام های دنیوی، راستگو(مُلقب به محمد امین)، امانت دار و... داشته است. با اینکه فردی «اُمی» بود مکتبش را مکتب دانش و علم معرفی کرده است. زندگی فردی و اجتماعی کاملاً متعادل داشته است تا بدانجا که الگوی رفتاری بسیاری از مردم شده است.
🔷 در عرفان های نوظهور که مدعی ارائه راهکارهای معنوی و جایگزین ادیان هستند نکته بارزی که قابل توجه است، شخصیت خاص پدید آورنده آنان می باشد.
🔶 بدین بیان که خیلی از اوقات، این افراد تعادل روحی و روانی نداشته اند. مثلا «پائولوکوئلیو» یکی از افرادی است که شبه معنویت جدیدی را در قالب رمان ترویج می کند و در بیمارستان روانی بستری شده است:
🔷 «او(کوئلیو) زمانی در یک آسایشگاه یا بهتر بگوئیم در یک بیمارستان روانی بستری بود. و این مسئله نه فقط یک بار بلکه سه بار در سال های 1965، 1966 و 1967 میلادی اتفاق افتاده بود. محل بستری شدنش، آسایشگاه دکتر ایراس در (شهر) «ریو دوژانیرو» بود.»[1]
🔶 یا اینکه این مدعیان دروغین معنویت دنبال ثروت و جایگاه های دنیایی هستند. مثلا «اوشو» یکی دیگر از سردمداران شبه معنویت های جدید در کودکی اوضاع نابسامانی از لحاظ خانوادگی و روانی داشت و در دوران کودکی زندگی فقیرانه ای را طی کرده است .
🔷 اوشو بعد از اینکه فرقه خود را تأسیس می کند و اقبال به او پیدا می شود ثروت زیادی جمع می کند و زندگی اشرافی برای خود مهیا می کند.
🔶 خلأ روحی و شخصیتی که بخاطر بی پولی و فقر ایام کودکی و جوانی در او شکل گرفته بود را با زندگی اشرافی می خواست جبران کند.
🔷 «دبی فورد» یکی دیگر از مدعیان و نویسندگان کسب موفقیت و زندگی معنوی است که در سیزده سالگی بخاطر طلاق پدر و مادر ضربه روحی شدیدی به او وارد می شود و ده سال طول می کشد که این رنج را فراموش کند؛ آنگاه بعد از سال ها ازدواج می کند و سپس طلاق می گیرد.
🔶 وی همچنین سیزده سال به مصرف دارو و مواد مخدر پرداخته است.(link is external)همه انسانها دچار مشکلات و سختی هایی در زندگی خود هستند و با تحمل سختی و صبر و ایثار به خودسازی و زندگی معنوی دست می یابند.
🔷 اما نکته اینجا است که هیچ وقت اساتید معنوی واقعی در مقابل مشکلات شکست نمی خورند. آنها سختی های زندگی را پله های رشد معنوی قرار می دهند.
🔶 ولی اکثر پدیدآورندگان شبه معنویت های جدید در سختی های زندگی شکست خورده و دچار یأس و نامیدی شده اند و مشکلات روحی و روانی برایشان پیش آمده است.
🔷 بعضی به مواد مخدر و مشروبات الکلی و روابط نامشروع پناه برده اند و حتی به خودکشی دست زده اند(محمد علی طاهری در هنگامی که زندان بود، دست به خودکشی ناموفق زد)
🔶 مسئله اینجا است که بعداً همین افراد، این سبک زندگی ناموجه را به عنوان بخشی از زندگی هر فردی به رسمیت می شناسند و آن را نه تنها قبیح نمی دانند بلکه بعضی اوقات، رفتارهای نابهنجار را مقدس می شمارند.
🔷 آیا کسی که شخصیت نامتعادل و ناهنجار داشته است و الان رفتارهای گذشته را رد نمی کند و آموزه هایش بر همان شخصیت غلط است، قابل تأیید است❓
🔶 اگر بپذیریم که اشتباهات گذشته را هم کنار گذاشته اند، نمی شود تاثیر این سبک زندگی غلط را بر روح و اندیشه و آموزه های فعلی آنان منکر شد.قطعاً انسان عاقل چنین افرادی را به عنوان الگو نمی پذیرد.
♦️ در حالی که افراد دیگری که شخصیتی سالم و نمونه دارند آموزه های عقلانی و اخلاقی برای مردم ارایه می دهند و ترجیح با این افراد است.
🔻پینوشت:1. پائولو کوئلیو، ورونیکا تصمیم می گیرد بمیرد، ترجمه میترا میر شکار سیاهکل، انتشارات افراز، تهران، ص 25
#عرفان_های_کاذب
♨️ دکتر عباس علی آبادی وزیر صمت شد
🔻 با رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی، دکتر #عباس_علی_آبادی موفق به اخذ رای اعتماد از نمایندگان مجلس شورای اسلامی شد.
🔸 تعداد آرا موافق : ۱۸۷ رای
🔹 تعداد آرا مخالف : ۵۸ رای
◽️ تعداد آرا ممتنع : ۸ رای
◾️ تعداد آرا باطله : ۲ رای
سیده نصرتبیگم امین که به #بانو_مجتهده_امین شهرت دارد، فقیه، عارف، حکیم و مفسر قرآن مشهور اصفهانی است که با تأیید علماء و مراجع تقلید وقت، به دریافت درجه اجتهاد و روایت نائل میشود
بانو امین ۳۰ خرداد ۱۲۷۴ شمسی در اصفهان به دنیا آمد و در ۱۳ سالگی با پسرعموی خود ازدواج کرد و صاحب ۸ فرزند شد که فقط یکی از آنها زنده ماند.
تحصیلات خود را از پنج سالگی آغاز کرد. در ۱۱ سالگی آموزش زبان عربی، در ۲۰ سالگی علوم دینی و صرف و نحو و در ۳۲ سالگی فقه و اصول را آموزش دید و از ۳۰ سالگی دارای الهامات عرفانی بود
در سن ۴۲ سالگی و پس از پشت سر نهادن مدارج علمی نزد استادانی چون محمدکاظم شیرازی و عبدالکریم حائری، مؤسس حوزه علمیه قم، سید ابراهیم حسینی شیرازی اصطهباناتی، محمدرضا نجفی اصفهانی، مرتضی مظاهری نجفی اصفهانی اجازه اجتهاد دریافت کرد
از کتابهای او میتوان به «مخزن اللئالی در مناقب مولی الموالی علی (ع)»، «سیر و سلوک در روش اولیاء طریق سیر سعداء»، «اخلاق و راه سعادت»، «النفحات الرحمانیه»، «الاربعین الهاشمیة»، «معاد یا آخرین سیر بشر»، «روش خوشبختی و توصیه به خواهران ایمانی»، «مخزن العرفان در تفسیر قرآن» اشاره کرد
وی علاوه بر تألیف کتاب، تدریس و پاسخگویی به پرسشهای دینی و اقدامات فرهنگی و اجتماعی، مدرسه علمیهای به نام مکتب فاطمه (س) تاسیس نمود که بیش از ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ شاگرد در آن پرورش یافتند.
بانو امین در شب دوشنبه (دوم رمضان ۱۴۰۳ق مصادف با ۲۳ خرداد ۱۳۶۲) درگذشت و پیکرش در بقعه خانوادگی خاندان امین در تخت فولاد اصفهان به خاک سپرده شد
💢وضعیت نیروهای خدماتی و سرایداران آموزش و پرورش مورد توجه قرار گیرد
👤اسماعیلی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس:
🔹باید به فریاد نیروهای خدماتی و سرایداران آموزش و پرورش رسید که هر نفر امور تنظیمی و خدماتی چند مدرسه را به عهده دارند. کف دریافتی این افراد با احتساب همه افزایش ها ۷ میلیون و ۹۰۰ میلیون تومان است و این عدالت نیست.
آمار عجیب از پایاننامههای تقلبی دکتری؛
از ۹۸ تا ۱۴۰۱، بیش از ۲۹ درصد پایاننامه ها کپی بودند
🔺طی سالهای ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱، بیش از ۲۹ درصد پایاننامهها و رسالهها در مقطع دکترا و ۴۶ درصد در مقطع کارشناسی ارشد به روش کپیبرداری و تقلب تهیه شده است. ضعف زیرساختهای علمی و پژوهشی که ابزار اصلی در دوره تحصیلات تکمیلی و به خصوص در مقطع کارشناسی ارشد و دکتراست، به عنوان عامل موثر در بیرغبتی دانشجویان برای صرف وقت در حوزه پژوهش و مطالعه و تحقیق معرفی شده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴ایشان(استاد حمید سبزواری) این هنر رادر خدمت مردم و انقلاب و در خدمت بصیرتافزایی قرار داده است و این خیلی مهم است
♦️ آخرين شعری که مرحوم حميد سبزواری درحضور رهبرمعظم انقلاب خواندند
🕊شادی روحش صلوات
♦️ بمناسبت سالروز درگذشت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴سپیده بابایی: من ارادت خاصی به شهدا دارم، من این تصمیم را قبلا به مربی خود هم گفته بودم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴امام خمینی رحمت الله علیه:
♦️مساله حفظ نظام جمهوری اسلامی در این عصر و با وضعی که در دنیا مشاهده می شود و با این نشانه گیریهایی که از چپ و راست و دور و نزدیک نسبت به این مولود شریف می شود، از اهم واجبات عقلی و شرعی است که هیچ چیز به آن مزاحمت نمی کند
(صحیفه نور، ج ۱۹، ص ۱۰۶)
#بی_تفاوت_نباشیم
🌹«دحوالارض، نسیم رحمت الهی»
🔴امشب شب «دحوالارض» و فردا بیست و پنجم ذیالقعده، روز «دحوالارض» و روز گسترش یافتن زمین از محل خانه کعبه است که برای اهل معنی و صاحبان سير و سلوك، يكى از روزهای مهم سال است لذا ضمن گرامیداشت این شب و روز بزرگ، به نکاتی اشاره می کنیم؛
♦️فرصتهای ویژه معنوی در زندگی بشر، نعمتهای مغتنمی هستند که جسم و روح انسان را نوازش داده و موجبات شادمانی و آرامش بشریت در دنیا و آخرت میشوند؛ چنانچه رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: «انَّ لِرَبِّکُمْ فی ایامِ دَهْرِکُمْ نََفَحاتٌ فَتَعَرَّضُوا لَها»: *«همانا در طول زندگی شما، نسیمهای رحمتی از سوی پروردگارتان میوزد؛ پس به هوش باشید تا خود را در معرض آنها قرار دهید»* (کافی، ج٣، ص٢١٢)
♦️بیشک یکی از این نسیمهای رحمت الهی در طول سال، شب و روز دحوالارض است که برای اهل مراقبت اهمیت ویژهای داشته و دارد، ولی متأسفانه کمتر مورد توجه عامه مردم قرار گرفته و بسیاری از مؤمنین به دلیل عدم آگاهی و شناخت لازم نسبت به این هدیه بزرگ الهی، خود را از این فرصت طلایی محروم مینمایند؛ لذا بر آن شدیم که در این مجال کوتاه در حد امکان از «دحوالارض» و عظمت و اعمال و احکام آن سخن بگوئیم؛
*✍️ دحوالارض، زمانی است که خداوند به جهان خاکی، حیات بخشیده و زمین را از زیر کعبه گسترانیده و پس از آنکه تمام سطح کره زمین به مدت طولانی در زیر آب فرو رفته بود، حضرت حق، اراده نمود تا کره زمین را برای زندگی انسان و سایر موجودات مهیا نماید؛ از این رو، بخشهایی از زمین، شروع به خشک شدن نمود تا کم کم به شکل امروزین درآمد و طبق روایات اسلامی، اولین نقطهای که از زیر آب سر برآورد، مکان کعبه شریف و بیتاللّه الحرام بود که مفسران، آیه ٣٠ سوره نازعات «وَالْأَرْضَ بَعْدَ ذَٰلِكَ دَحَاهَا» را به همین واقعه تفسیر نمودهاند و همچنین بر همین اساس شهر مكه را «اُمُّ الْقُرا» يعنی مادر همه آبادیها دانستهاند.*
✅ البته گذشته از واقعه دحوالارض، رویدادهای بزرگ دیگری نیز بر شرافت این شب و روز افزوده است که در روایات به چند مورد از آنها اشاره شده است:
⬅️ روز میلاد شیخ الانبیاء حضرت ابراهیم (ع)؛
⬅️ روز میلاد حضرت عیسی مسیح (ع)؛
⬅️ روز ساخت کعبه توسط حضرت ابراهیم و اسماعیل (ع) به همراهی حضرت جبرئیل (ع) و نصب سنگ حَجَرالاَسود؛
⬅️ خروج رسول اکرم (ص) از مدینه به همراه هزاران نفر به سوی مکه، به قصد حجتالوداع؛
⬅️ روز قیام قائم آل محمد (عج) طبق برخی روایات؛
✍️ همچنین در این روز پرفضیلت، اعمال ويژهای در روایات توصیه شده است که عبارتند از:
1️⃣ احیاء و شب زندهداری در شب دحوالارض که برابر با عبادت صد سال است؛
2️⃣ روزه گرفتن در روز دحوالارض که از چهار روزی است که در تمام سال به فضیلت روزه گرفتن، ممتاز است و در روایت آمده که هر کس این روز را روزه بدارد، روزهاش کفاره هفتاد سال میباشد؛
3️⃣ غسل روز دحوالارض که بسیار فضیلت دارد؛
4️⃣ خواندن دو رکعت نماز در وقت چاشت (اول بالا آمدن آفتاب) که در هر رکعت بعد از «حمد»، پنج مرتبه سوره «الشمس» خوانده و بعد از سلام نماز بگوید: «لاحَوْلَ وَلا قُوَّةَ إِلا بِاللَّهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ»، سپس دعا کند و بخواند «یَا مُقِیلَ الْعَثَرَاتِ أَقِلْنِی عَثْرَتِی یَا مُجِیبَ الدَّعَوَاتِ أَجِبْ دَعْوَتِی یَا سَامِعَ الْأَصْوَاتِ اسْمَعْ صَوْتِی وَ ارْحَمْنِی وَ تَجَاوَزْ عَنْ سَیِّئَاتِی وَ مَا عِنْدِی یَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِکْرَامِ»
5️⃣ خواندن دعایی است که شیخ در «مصباح» فرموده: «اللَّهُمَّ دَاحِیَ الْکَعْبَةِ وَ فَالِقَ الْحَبَّةِ...»؛ که انشاالله با مراجعه به کتاب شریف مفاتیحالجنان، این دعا را به صورت کامل بخوانید؛
6️⃣ بهجا آوردن زیارت حضرت رضا (علیه السلام) که یکی از بهترین و با فضیلتترین اعمال مستحبی در این روز است.
همچنین در روایات آمده که در این شب و روز، هزار هزار رحمت الهی نازل میشود و اگر در آن، گروهی به ذكر خدا بپردازند، خداوند حاجتشان را پيش از آنكه متفرق شوند برآورده میسازد. «انشاالله»
📚 وسایل الشیعه، ج٨، ص١٨٢؛ و مفاتیح الجنان، اعمال ذیالقعده.
🔴امضای ۱۹ سند همکاری میان ایران و ونزوئلا
♦️مراسم امضای اسناد همکاریهای دوجانبه ایران و ونزوئلا در حضور روسای جمهور دو کشور برگزار شد و مقامات عالیرتبه حاضر ۱۹ سند و تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
♦️همکاری و مشارکت در حوزههایی همچون «ارتباطات و فناوری اطلاعات، انرژی، بیمه، حمل و نقل دریایی، آموزش عالی، کشاورزی، دارویی و پزشکی، تبادلات فرهنگی و همچنین توسعه همکاریهای معدنی» از جمله اسناد مهم امضا شده میان وزرای امور خارجه، نفت، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، بهداشت و درمان و ارشاد با همتایان ونزوئلایی بود.
🔴خلاصه اشکالات مطرح در برنامه جهان آرا راجع به لایحه عفاف و حجاب
۱. بدیهیات قانون نویسی رعایت نشده
۲. نقش فراجا را به عکاس و رابط تقلیل داده
۳. بجای طرح حجاب شرعی مسئله را به کشف حجاب تنزل داده
۴.معیار تکرار عمل نامعلوم است
۵.عدول از اقتدار نظام اسلامی و اندیشه و رفتار عملی امامین انقلاب
۶.نبود اقتدار و روح در لایحه و واگذاری آن به اعمال قدرت بجای اقتدار
۷. مسائل دینی را خرج قدرت کرده اند
۸. نویسندگان جنگ ترکیبی را قبول ندارند و متناظر نقشه و عمل دشمن لایحه نداده اند
۹. حجاب بعنوان نماد فرهنگ زده شده، حال اعتبار فرهنگ به اعتبار نما هاست
۱۰. حجاب از عنوان حکم شرعی بهعنوان هنجار اجتماعی تقلیل یافته
۱۱. اشکال معرفتی: چشم انداز طرح مشکل دارد و نوک دماغی عمل شده
۱۲. انفعال و شتابزدگی که آفت هر قانون نویسی است در این لایحه پررنگ است
۱۳. اختصاص لایحه به بانوان
۱۴.نامعلوم بودن حریم خصوصی (ماده ۸)
۱۵.کمک به دو قطبی واقعی
۱۶. حد کشف حجاب نامعلوم
۱۷. خالی کردن صحنه از مدافعان حریم با هوشمند سازی صرف
۱۸. نبود زیرساخت هوشمند و عدم شمول همه جایی دوربین ها
۱۹. اجازه علنی دادن به هنجارشکنان است
۲۰. قانون بدون روایت
۲۱. طرح سفارشی نوشته شده و باید به جمع نخبگانی سپرده بشود
۲۲. لایحه بدنبال قضازدایی است
۲۳. طرح انگار برای دوران گذار تابستان است
۲۴. شم اقتصادی طرح زیاد است و به بیانی دنبال جبران کسری بودجه
۲۵. تبعیض در بین افراد اینکه بعضی بتوانند جرم کشف حجاب را بخری و کار خودت را بکنی
پاسخ به بزرگترین خدا ناباور در کتاب خدای داوکینز
🔹 کتاب «خدای داوکینز» اثر الیستر ای. مک گراث با ترجمه میثم توکلی بینا است که در پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در ۴۱۶ صفحه تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه روانه بازار نشر شد. داوکینز در طول سالهای اخیر که شهرت یافته است، بر چهار پایه علم ایستاد و نظریه تکامل را دستاویزی برای انکار خدا قرارداد؛ رویهای که کمتر میان دانشمندان تجربی سابقه داشت.
🔹 مترجم در مقدمه این اثر آورده است: این کتاب ما را از بسیاری نوشتهها در نقد و بررسی آرایه داوکینز بینیاز میکند. از سوی دیگر در بازار نشر ایران، کتاب فارسی علمی و مناسبی در باب نقد و بررسی آرای داوکینز نیافتیم و این اثر میتواند چنین شکافی را کمتر کند.
#آتئیسم
هواپونوپونو روشی است که این روزها از آن بهعنوان راهکاری برای رسیدن به آرامش، شفابخشی و پاکسازی یاد میشود و از سوی افراد مختلفی در کشور ترویج میشود.
Hoʻoponopono،
در اصل یک سنت قبیلهای برای بخشش و شفایابی بوده که در بین بومیان هاوایی رواج داشته است.
pono
یعنی خوبی، فضیلت و رفاه. پیشوند hoʻo این واژه را به فعل تبدیل میکند؛ بنابراین عبارت
”Hoʻoponopono”
به معنای اصلاح کردن، برقراری خیر و فضیلت، دوباره نظم بخشیدن و پاکسازی روان است.
قبایل بومی در جزایر هاوایی اعتقاد دارند که خطاهای فرد (به زبان محلی hara) باعث بیماری میشود و برای درمان بیماری باید طلب بخشش کرد. برخی از آنان معتقدند که خطاها، خدایان را خشمگین میکند یا ارواح شریر و خدایان بدخواه را جلب میکند. افراد این قبایل برای طلب بخشش و شفابخشی، آیین هواپونوپونو را برگزار میکنند. در این آیین، اعضای خانواده دور هم جمع میشوند و با اعتراف و طلب بخشش سعی میکنند که مشکل را برطرف نمایند. پنهان کردن و مخفی نمودن خطا، آن را نیرومند میسازد و اعتراف کردن موجب از بین رفتن نیروی گناه میشود.
آیین هواپونوپونو معمولاً توسط عضو ارشد خانواده انجام میشود. اگر بزرگتر خانواده به هر علتی نتواند این برنامه را اجرا کند، از یک شخص خارجی محترم کمک میگیرند. برنامه با دعا آغاز میشود؛ سپس مشکل پیش آمده مطرح میگردد؛ آنگاه تخلفی که ممکن است سبب آن باشد، مورد بحث قرار میگیرد. از اعضای خانواده انتظار میرود که اگر خطایی داشتهاند که در بروز مشکل نقش داشته، بیان کنند. البته اعتراف اعضا بهعنوان همکاری جمعی برای حل مشکل انجام میشود، نه بهعنوان مقصری که بخواهد مجازات شود. یک یا چند دوره سکوت برای تأمل در احوال درونی، احساسات و آسیبها داده شود. احساسات همه تصدیق میشود، سپس اعتراف و بخشش صورت میگیرد. در مواردی این مراسم با جشن تشریفاتی همراه شده است.
از نظر این قبایل بومی، بیشترین علت بیماریها رفتار نادرست جنسی یا عصبانیت است. برخی از بومیان اظهار کردهاند که اگر سه روز عصبانی باشی، بیماری فرامیرسد. تجمّع خطاها موجب بیماریهای مهلک میشود و ممکن است فرد خطاکار را بکشد. آنان معتقدند که گناه پدر بر دوش فرزند خواهد افتاد و اگر کودکی بیمار باشد، والدین مشکوک به گناهکاری هستند. در باور آنان انباشت خطاها موجب اختلال در اجتماع یا بروز بلایای طبیعی میشود، همچنین هماهنگی دوباره در خانواده و اجتماع یا نظم و آرامش در طبیعت، با اعتراف و عذرخواهی برقرار میگردد؛ لذا گفته شد که این آیین که هواپونوپونو نامیده میشود، به معنای اصلاح کردن و دوباره نظم بخشیدن است.
⛔️هواپونوپونو مدرن
در اواخر قرن ۲۰، دادگاهها در هاوایی دستور دادند که بزهکاران نوجوان و بزرگسال، برای حل اختلافات، با بزرگترهای خانواده هواپونوپونو کار کنند. برخی از پزشکان بومی هاوایی هم به مشتریانی که میخواستند به پزشک خانواده مراجعه کنند، این روش را توصیه میکردند.
«مورنا سیمئونا» یکی از بومیان هاوایی است که این روش را به صورتی مدرن درآورد. او معتقد بود که لازم نیست هواپونوپونو را بهصورت گروهی انجام دهیم، بلکه به طور فردی میتوان از آن استفاده کرد. به این ترتیب این کار به روشی برای خودیاری و حل مسائل شخصی تبدیل شد. البته او سمینارهایی با نام «اقیانوس آرام» برای پاکسازی برگزار میکرد و به افراد کمک میکرد تا خطاها و اشتباهات را با نور خالص جایگزین کنند.
سیمئونا تحت تأثیر فلسفۀ هندی، کارما و تناسخهای گذشته را ریشۀ مشکلات دانست و هدف هواپونوپونو را آزادکردن تجارب ناخوشایند و منفی در تناسخهای گذشته و رفع آسیبها از «بانکهای حافظه» عنوان کرد. او معتقد بود که «شما خالق شرایط زندگی خود هستید» و خودتان میتوانید آن را تغییر دهید. از نگاه او پاکسازی لازمۀ گسترش آگاهی و تغییر از درون است.
«جو ویتال» و افرادی دیگر پس از سیمئونا این روش را به سلیقۀ خودشان تغییر دادند و مانترا(ذکر)هایی را به آن وارد کردند. آنها بر چهار مانترای اصلی تأکید داشتند که عبارتاند از: «من تو را دوست دارم»؛ «متأسفم»؛ «لطفاً مرا ببخش»؛ «متشکرم».
این مانتراها کمک میکنند که خود را پاکسازی کنید و به حالت صفر یا هیچهویتی برسید؛ حالتی که دیگر هیچ خطایی در ذهن و حافظه باقی نمانده و ریشۀ همۀ مشکلات و بیماریها بیرون ریخته شده است.